maandag 1 mei 2023

De verhalen van onze weermannen worden met de dag gekker, hoe verzinnen ze het?

Photo of Robin de Boer Robin de Boer1 mei 2023 11:45

24 2.659 1 minuut leestijd

30 oktober werd er voor het laatst een landelijke warme dag gemeten in Nederland. Dat betekent dat het al een halfjaar kouder dan 20 graden is. En dat is uitzonderlijk, want gemiddeld worden er vier warme dagen gemeten in april. Dit jaar zijn dat er dus nul.

RTL-weerman Reinier van den Berg legde dat op tv als volgt uit. Het was in april duidelijk kouder dan het klimaatgemiddelde. Dit jaar werd het in april gemiddeld 8,7 graden, tegenover 9,8 graden gemiddeld.

“Maar, grappig detail, 20 jaar geleden zouden we met deze temperatuur april te warm hebben genoemd. Omdat het klimaat zo snel opwarmt, en inmiddels al 9,8 is als gemiddeld, noemen we het nu te koud,” beweerde Van den Berg.

(Video verwijderd? Klik hier...)

IJstijd

Eerder zei geoloog en aardwetenschapper Ian Plimer op Sky News dat we het einde naderen van een warme periode en afstevenen op de volgende ijstijd.

“Dat je op planeet aarde woont, betekent niet dat je hele planetaire systemen kunt beheersen,” zei hij. Mensen die denken dat ze invloed kunnen uitoefenen op datgene wat er op aarde gebeurt, hebben volgens Plimer een gigantisch ego.

President Zelensky probeerde premier van Slowakije om te kopen voor 500 miljoen en dit was zijn reactie

  De Slowaakse premier Robert Fico heeft de Oekraïense president Zelensky beschuldigd van poging tot omkoping,  schrijft Politico . Volgens ...