zondag 27 oktober 2024

Wat zijn ze van plan met ons water ?

 26/10/2024     ArtikelenThe Great Reset


Een blik op de krantenkoppen suggereert dat – samen met ons geld, voedsel, communicatie en transport – onze watervoorziening op weg is om deel uit te maken van de ‘Great Reset’-herinrichting van de samenleving.

Dat is niet zo vreemd, maar misschien praten we er te weinig over, schrijft Kit Knightly.

In maart werden er angstaanjagende rapporten gepubliceerd waarin werd beweerd dat door water overgebrachte ziekten de afgelopen tien jaar met 60% waren toegenomen.

Eerder dit jaar verzochten de Britse waterbedrijven OfWat, de overheidsregulator, om de waterprijs te verhogen.

Eerder deze week werd bekendgemaakt dat de prijs nog hoger zou uitvallen dan verwacht. In sommige gebieden zouden de prijzen de komende zes jaar met 84% stijgen. Dat leidde tot de voorspelbare verontwaardiging.

Zelfs als de prijzen stijgen, gaan de bedrijven nog steeds failliet. Thames Water – het grootste waterbedrijf van het land – heeft een schuld van meer dan £ 15 miljard en is wanhopig op zoek naar noodleningen.

Er wordt ons ook verteld dat onze infrastructuur gedateerd is en “kraakt”. Slechts enkele uren geleden publiceerde de BBC een “diepgaande lezing” over de Britse waterinfrastructuur:

De waterindustrie verkeert in crisis. Kan het worden opgelost?

Grappig genoeg beweert dit artikel dat het land in feite te veel water heeft en dat de toenemende regenval overstromingen veroorzaakt die waterzuiveringsinstallaties overbelasten en ervoor zorgen dat rioolwater in het drinkwater terechtkomt.

Dus – meer regen = een watercrisis. Minder regen = een watercrisis.

Het is blijkbaar erg moeilijk om de juiste hoeveelheid water voor hen te krijgen

MSM-logica van het hoogste niveau.

Ministers van de regering beweren dat het Verenigd Koninkrijk in de nabije toekomst met een tekort aan drinkwater te maken kan krijgen.

Misschien moeten we water van overzee importeren in gigantische tankers!

Hoe dan ook, het “probleem” is duidelijk geformuleerd, dus we bevinden ons in de “reactie”-fase.

Twee dagen geleden kondigde de regering een gloednieuwe “Government Independent Water Commission” aan, blijkbaar het grootste onderzoek naar de watersector sinds deze eind jaren tachtig werd geprivatiseerd.

Een historische zijlijn over het watersysteem van het Verenigd Koninkrijk. Het werd in 1989 door Thatchers regering “geprivatiseerd”, maar het is nooit echt onderworpen geweest aan echte kapitalistische marktkrachten. In plaats daarvan werden de lokale waterautoriteiten verkocht en getransformeerd tot regionale winstgevende waterbedrijven .

Klanten hebben geen keus uit waterleveranciers en worden gedwongen om de lokale waterbedrijven te betalen wat de overheids‘regulator’ voorschrijft.

In essentie is het een systeem van regionale monopolies. Het is corrupt en oneerlijk en maakt misbruik van gewone mensen… maar dat is al vijfendertig jaar zo.

Noem me cynisch, maar ik kan me moeilijk voorstellen dat deze ‘recensie’ gaat over het minder corrupt of eerlijker maken van de tekst.

Waar gaat het dan over?

Nou, er wordt veel gesproken over renationalisatie. Labour heeft het in september al uitgesloten, maar de pers is er grotendeels voor (zelfs The New York Times ), dus misschien wordt Starmer wel “onder druk gezet” om “van gedachten te veranderen”.

Hoe deze ‘hernationalisatie’ eruit zou kunnen zien, en hoeveel van onze belastinginkomsten er precies aan besteed zullen worden, is op dit moment moeilijk voor te stellen.

We zullen moeten wachten op de resultaten van de “review” om te zien welke kant het verhaal opgaat. Maar het is grotendeels immaterieel.

Of het water in het Verenigd Koninkrijk nu privé, publiek of de goede oude publiek-private samenwerking is, het einddoel lijkt te zijn “de vraag te verminderen”. Althans, volgens een overheidsrapport van eerder dit jaar.

In maart publiceerde de vorige regering een rapport met de titel “Een samenvatting van Engeland’s herziene ontwerpplannen voor regionaal en waterbeheer”, waarin het “probleem” gedetailleerd werd beschreven:

ons klimaat verandert, onze bevolking groeit en als natie willen we een verbeterd milieu samen met een bloeiende economie, mogelijk gemaakt door veerkrachtige watervoorraden. Er is nu actie nodig om deze doelstellingen te behalen
[…]
Zonder actie geven de herziene conceptplannen aan dat de openbare watervoorziening van het land tegen 2050 te maken zal krijgen met een tekort van meer dan 4.800 Ml/d. Dit is het collectieve tekort waarmee alle waterbedrijven in Engeland te maken hebben.

…voordat er “oplossingen” worden voorgesteld [nadruk toegevoegd]:

Waterbedrijven worden al lang aangemoedigd om te kijken naar manieren om de vraag te verminderen, terwijl ze op zoek gaan naar nieuwe waterbronnen. De laatste rondes van herziene conceptplannen weerspiegelen deze tweesporenaanpak, waarbij bijna twee derde van het water dat in 2050 nodig is, afkomstig is van verminderingen in de vraag

. Specifiek zal 48% van het water afkomstig zijn van efficiënter watergebruik en meting.

Wat bedoelen ze nu precies met ‘de vraag verminderen’?

Water is geen luxe en het is niet iets dat je kunt vervangen. Alleen water kan water zijn en mensen hebben nodig wat ze nodig hebben. Nee, “de vraag verminderen” is ambtenarentaal voor “het gebruik verminderen”.

Mensen zullen nog steeds om water vragen, maar ze zullen het niet meer kunnen krijgen.

…daar komt de “meten” om de hoek kijken. Slimme meters, om precies te zijn.

U bent waarschijnlijk meer bekend met slimme meters als het gaat om energievoorziening, maar ‘slimme’ watermeters bestaan ​​ook, en ze zouden wel eens het antwoord kunnen zijn op onze ‘crisis’.

Bijlage A bij het bovenstaande waterrapport geeft een gedetailleerde beschrijving van de doelstellingen van de overheid als onderdeel van hun ‘vraagbeheerprogramma’s’:

Zoals uiteengezet in het hoofdrapport, hebben de herziene conceptplannen slimme meterprogramma’s voorgesteld als onderdeel van bredere vraagbeheerprogramma’s. Dit omvat zowel het installeren van slimme meters in huizen die geen meter hebben, nieuwe huizen en het upgraden van bestaande basismeters naar slimme meters in huishoudens met een oude meter.

Ze streven ernaar om de meting in het algemeen en slimme meters in het bijzonder uit te breiden totdat ten minste 75% van de huishoudens slimme watermeters heeft:

De meeste bedrijven zijn van plan om slimme meters uit te rollen. Volgens de huidige herziene conceptplannen moet in 2030 48% van de huishoudens over slimme meters beschikken, in 2040 73% en in 2050 76%.

Wat is er zo geweldig aan slimme meters?

De vraag zou moeten zijn : “Wat is er niet zo geweldig aan slimme meters?” , en het antwoord zou zijn: “Niets”.

Slimme meters zijn nauwkeuriger dan ouderwetse watermeters, ze zijn betrouwbaarder, ze geven de meterstanden digitaal door zodat men geen mensen hoeft te sturen om ze handmatig op te nemen, ze ‘verminderen de CO2-uitstoot’ (blijkbaar) en ze detecteren automatisch lekken…

…oh, uhm…en ze kunnen op afstand worden uitgeschakeld.

Weet je wel, als je rekeningen niet betaalt of als je je klimaatvriendelijke netto nul-waterlimiet overschrijdt.

Ja – dat is dus …

Gewoon een veronderstelling van mijn kant natuurlijk, en volgens de huidige Britse wetgeving is het juridisch gezien eigenlijk moeilijk om iemands water af te sluiten, maar wetten kunnen worden gewijzigd. Of gewoon genegeerd – als je toevallig een door de overheid gesteund watermonopolie bent met een bodemloos budget om juridische uitdagingen aan te pakken.

Niemand heeft het woord “rantsoenering” nog gebruikt (althans niet over water ), maar het is moeilijk om het niet te horen als we kijken naar slimme meters die op afstand kunnen worden uitgeschakeld en die worden aangeprezen als een oplossing voor de “toegenomen vraag” en we leven onder de wolk (om het zo maar te zeggen) van nep-“klimaatverandering”.

En natuurlijk zal het niet beperkt blijven tot het Verenigd Koninkrijk. Dat zal het nooit zijn. Wereldwijd wordt voorspeld dat de markt voor slimme watermeters zal groeien van iets meer dan een miljard dollar in 2018, naar $ 3,8 miljard vorig jaar tot meer dan $ 7 miljard in 2031 dankzij initiatieven in de EU en Noord-Amerika.

Het wateraspect van The Great Reset staat nog in de kinderschoenen, maar het is niet waarschijnlijk dat het tot een goede ontwikkeling komt.

Nog een spaak in het wiel. Nog een middel tot een doel. Nog wat meer tekst aan de muur.

Hoe lang blijven we hier gewoon zitten en toekijken?

Bron: https://dissident.one/wat-zijn-ze-van-plan-met-ons-water


Als u de artikelen van Dissident.one waardeert, kunt u HIER een donatie doen om de site in de lucht te houden.


 

 Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

WEF eist ‘samenwerking’ tegen ‘vogelgriep’ om ‘nieuwe wereldorde’ in te luiden

19/01/2025 Het Wereld Economisch Forum (WEF) eist dat regeringen “samenwerken” met de niet-gekozen globalistische organisatie om een ​​“nieu...