vrijdag 20 september 2024

De verkoop van elektrische auto’s in Duitsland daalt met 68 procent

20/09/2024

 

De crisis in de Duitse auto-industrie zal in de nabije toekomst waarschijnlijk alleen maar erger worden. Nieuwe cijfers tonen de ineenstorting van de Europese automarkt. Vooral elektrische auto’s zijn niet meer zo populair als vorig jaar, meldt Apollo News.

Donderdag publiceerde de Association of European Automobile Manufacturers (ACEA) nieuwe, catastrofale cijfers over de autoverkopen. Dienovereenkomstig daalden de registraties van nieuwe auto’s in augustus met 18,3 procent vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. De belangrijkste reden voor de dalende verkoopcijfers is de terugval in het segment van de elektrische auto’s. Daar werd een daling van ongeveer 44 procent genoteerd. Dit betekent dat het aandeel elektrische auto’s in nieuw geregistreerde auto’s is gedaald van 21 procent naar 14,4 procent.

Vooral in Duitsland ziet de situatie er somber uit. De registratie van alle nieuwe auto’s daalde daar met bijna 27 procent, terwijl de verkoop van elektrische auto’s met bijna 70 procent daalde. Ook de andere grote Europese markten lieten een inzinking optekenen. In Frankrijk waren er 24,3 procent minder inschrijv ingen van nieuwe auto’s, in Italië maar liefst 13,4 procent en in Spanje 6,5 procent. Over het algemeen lijkt vrijwel geen enkel Europees land gespaard te zijn gebleven van de terugval in de verkoop.

De terugval komt als een relatieve verrassing; tot nu toe is het aantal registraties van nieuwe auto’s in 2024 ongeveer op het niveau van het voorgaande jaar gebleven. Het is de vraag of deze trend zich de komende maanden zal voortzetten. Er zijn geen redenen bekend waarom de autoverkoop juist in augustus is gedaald.

De inzinking op de Europese markt zou een verdere ramp voor de Duitse auto-industrie kunnen betekenen. Voor hen is Europa nog steeds een van de belangrijkste afzetmarkten. Met hun elektrische autostrategie wedden Volkswagen, BMW en Co. ook op de grootste verliezer van augustus.


Als u de artikelen van Dissident.one waardeert, kunt u HIER een donatie doen om de site in de lucht te houden.

Bron: https://dissident.one/de-verkoop-van-elektrische-autos-in-duitsland-daalt-met-68-procent

Eerst wikken, dan prikken!

  https://vaccinatieschade.be/#gsc.tab=0                 Video Link :  https://youtu.be/9RQJgQzb7K8 Sven Hulleman uit in deze video zij...