Koolstofuitstoot tot nul terugbrengen is het einddoel, ongeacht of de wereldbevolking gedwongen wordt om te verhongeren tijdens dit proces.

Deze 105 klimaatveranderingsorganisaties zijn op magische wijze bij elkaar gekomen om grote banken onder druk te zetten om hun financiering van industriële veeteelt en zuivelproductie te stoppen.

De brief probeert deze financiële instellingen aan de schandpaal te nagelen door te beweren dat ze een rol spelen in “het verergeren van de klimaatcrisis door hun steun aan vlees-, zuivel- en veevoerbedrijven”.

Deze marionettenorganisaties willen de financiering stopzetten van bedrijven als JBS S.A. (JBSAY), Tyson Foods Inc. (TSN), Cargill en Nestlé S.A. (NESN en NSRGY), die een belangrijke rol spelen in de productie van vlees en zuivel voor supermarkten over de hele wereld.

In de brief worden de milieueffecten van de industriële veeteelt veroordeeld.

De ondertekenaars stellen dat de uitstoot van de industrie bijdraagt aan de opwarming van de aarde en het verlies aan biodiversiteit, terwijl het ook aanzienlijke schade toebrengt aan het dierenwelzijn en de mensenrechten.

De mensen van de klimaatveranderingscoup stellen dat “industriële veeteelt een van de meest destructieve activiteiten voor onze planeet is.”

“Het grootste deel van de wereldwijde uitstoot van voedsel en landbouw is afkomstig van de veeteelt, en studies hebben aangetoond dat de wereldwijde veeteelt bijna de helft van het wereldwijde uitstootbudget zal gebruiken in 2030 en 80% in 2050,” staat in de brief.
De brief schetst geen behoudsplan en biedt ook geen traject om vervuilende en giftige chemicaliën uit de voedselvoorziening te verwijderen.

In de brief staat dat het stoppen van de uitbreiding van de industriële veeteelt “een van de meest klimaatbevorderende acties is die banken kunnen nemen.” De gezamenlijke organisaties beweren:

“Door vlees-, zuivel- en veevoerbedrijven te blijven financieren, zijn banken medeplichtig aan het aanjagen van klimaatverandering en aantasting van het milieu, en ondermijnen ze hun eigen klimaatverplichtingen.”

De mensen van de klimaatveranderingscoup beweren dat vlees-, zuivel- en veevoerbedrijven toegang hebben gekregen tot 615 miljard dollar aan kredieten sinds de ondertekening van het klimaatakkoord van Parijs.

De brief richt zich specifiek op 58 banken die vlees- en zuivelproductie hebben gefinancierd, waarbij 70 procent van de totale vlees- en zuivelfinanciering naar faciliteiten ging die methaanuitstoot produceren.

Deze organisaties eisen dat banken industriële veeteelt erkennen als “zeer vervuilend” en landbouwleningen inperken en klanten dwingen om geverifieerde klimaatdoelstellingen bekend te maken en na te leven.

Daarnaast eisen ze dat er geen nieuwe financiering wordt toegestaan voor veehouderij.
In plaats daarvan willen ze vleesproducenten dwingen om bredere sociale en milieuschade aan te pakken door in wezen klimaatveranderingsboetes te betalen. In de toekomst kunnen klanten koolstofkredieten ontvangen als beloning voor hun naleving van deze hysterische, radicale klimaatveranderingsagenda.

“Alarmerend is dat uit onze analyse blijkt dat de financiering van deze vervuilende bedrijven toeneemt, ondanks de waarschuwingen van wetenschappers dat de wereldwijde uitstoot van vee sterk moet dalen,” zegt Martin Bowman, Senior Policy and Campaigns Manager bij Feedback Global.

“Industriële veehouderijbedrijven zijn onverenigbaar met een veilige toekomst voor onze planeet, dus het is tijd dat banken en investeerders de kranen dichtdraaien en stoppen met het verstrekken van de financiering die hen in staat stelt te groeien.”

Het klimaatveranderingsplan is niets anders dan het afbreken van de voedselvoorziening, zonder overgangsplan om alternatieven te introduceren.

Dat komt omdat het alternatief vlees- en zuivelbeperkingen zijn voor iedereen, te beginnen met hoge prijzen voor echt voedsel.

Deze beperkingen zullen veranderen in koolstofkredieten voor producenten die voldoen aan de klimaatveranderingsagenda’s, waarbij banken alleen financiering toestaan voor klanten die in de klimaatveranderingshysterie geloven.

De overgebleven voedselinfrastructuur zal ten goede komen aan de rijken en de welgestelden, met insecten, ultraverwerkt voedsel en synthetische vleessoorten voor de gewone man.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. 
https://www.frontnieuws.com/globalisten-bevelen-banken-om-te-stoppen-met-het-financieren-van-vleesproducenten-om-klimaatverandering-te-bestrijden/