zaterdag 21 september 2024

Kun jij de klimaatcrisis aanwijzen in deze grafiek?

 


We worden al jaren doodgegooid met berichten over de ‘klimaatcrisis’. De aarde zou versneld opwarmen door toedoen van de mens. De secretaris-generaal van de VN zei dat het tijdperk van ‘global boiling’ is aangebroken.

Wetenschappers hebben nu het klimaat op aarde van de afgelopen 485 miljoen jaar in kaart gebracht, schrijft de Washington Post. We staan op ‘een verrassend punt’, aldus de krant. Wat blijkt? We bevinden ons nu op nagenoeg het koudste punt in bijna 500 miljoen jaar.

klimaat

Slechts twee keer eerder

De gemiddelde temperatuur op aarde fluctueerde de afgelopen honderden miljoenen jaren tussen de 10 en 40 graden. Meestal schommelde de temperatuur zo rond de 20 tot 30 graden.

Op dit moment is het gemiddeld zo’n 14 graden. In de afgelopen 500 miljoen jaar was het slechts twee keer eerder zo ‘koud’.

Koudste punt in 485 miljoen jaar

“Kun jij de klimaatcrisis aanwijzen in deze grafiek die is gepubliceerd door de Washington Post?” vraagt student meteorologie Chris Martz. “De aarde bevindt zich op het koudste punt in 485 miljoen jaar, maar alarmisten klagen nog steeds dat het te heet is.”

Echt een ramp die ‘global warming’.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Voorzitter van Russische Doema vertelt Europa dat nucleaire oorlog eraan komt

  september 21, 2024    8     Alban_Gogh / Pixabay O p donderdag nam het Europees Parlement een niet-bindende resolutie aan die opriep o...