zaterdag 18 december 2021

Woedende reacties op harde lockdown in Nederland: ‘We zijn gek geworden!’

lockdown
Foto: Unsplash

Woedende reacties op harde lockdown: ‘We zijn gek geworden!’

Het kabinet houdt vandaag al een nieuwe persconferentie. Het OMT adviseert een strenge lockdown in te voeren. Dat zou betekenen dat vrijwel alles sluit, op essentiële winkels na. De verwachting is dat het kabinet het advies overneemt. Het is aannemelijk dat eventuele nieuwe maatregelen nog dit weekend ingaan.

Op social media regent het kritische reacties. Zo zegt Bart Bisschop, raadslid en fractievoorzitter van de VVD in Renswoude: “Als het kabinet ballen heeft, leggen ze nu het OMT-advies naast zich neer. Hier is geen enkel draagvlak meer voor in de samenleving. Regel die zorgcapaciteit en vaccinaties (voor de kwetsbaren) en laat ons verder met rust alstublieft.

Ongelooflijk

In Zuid-Afrika zelf worden er geen extra maatregelen genomen, omdat omikron een mild verloop heeft, maar hier in Nederland wil het OMT – en, let maar op, natuurlijk in navolging het kabinet – weer een volledige lockdown. Ik ben zo ontzettend klaar met deze poppenkast,” schrijft rechtsfilosoof Raisa Blommestijn.

Belang van Nederland, de partij van Wybren van Haga, schrijft: “Alles moet dicht, met ontzettend veel schade tot gevolg. Ondernemers krijgen opnieuw een misdadige klap in het gezicht. Ook mentale klachten zullen weer de pan uit rijzen tijdens de donkere winterdagen. Ongelooflijk.”

Het kabinet gooit (nog steeds!) liever het land dicht dan te investeren in de zorg,” verzucht Kamerlid Fleur Agema (PVV).

Why!?

Voormalig Op1-presentatrice Talitha Muusse reageert: “Een lockdown bij 85 procent vaccinatiegraad, hoopvolle berichten over de mildheid van omikron, de gebrekkige onderbouwing van het effect van een lockdown en de enorm schadelijke impact voor de economie, fysieke gezondheid en psychisch welbevinden van miljoenen mensen.. why!?

Vanaf maandag alles dicht behalve wat winkels. Na 22 maanden, 26 miljoen vaccinaties, acht miljoen herstelde mensen. En een golf met de meest milde variant tot nu toe. Zweden: alles open! We zijn gek geworden!” twittert Maarten van den Berg.


-----------------  

omt
Foto: OMT-voorzitter Jaap van Dissel (Videostill Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

Cardio-anesthesioloog (NL)  trekt van leer tegen OMT *: ‘Jullie hebben nog niet 1 keer gelijk gehad met je doemscenario’s’

Het OMT adviseert het kabinet om snel extra maatregelen te nemen vanwege de omikronvariant

* NVDR.: Wat is het OMTHet Outbreak Management Team is een team van specialisten en experts die bij elkaar komen als er een infectieziekte of internationale uitbraak dreigt. Samen bespreken dan hun kennis en ervaringen en gaan ze kijken hoe de uitbraak bestreden kan worden. De voorzitter van het OMT is Jaap van Dissel.  (Dus zoals de GEMS/TASKFORCE in België)

Er zijn bij de experts ‘grote zorgen’ over de snelle verspreiding van de variant.

Extra maatregelen zijn volgens het OMT ‘onvermijdelijk’ zolang nog te weinig mensen een boosterprik hebben gehad.

Cardio-anesthesioloog Robert Verschuren hekelt de omikron-hysterie. Hij haalt op social media hard uit naar het OMT. “Jullie begrijpen het echt niet. Jullie hebben niet de noodzakelijke deskundigheid. Jullie hebben ook niet de kennis. Dito voor het talent. Jullie hebben geen enkel mandaat.”


Ga naar huis

“Jullie zijn een groepje privépersonen die onterecht doen of de hele medische wereld achter jullie staat. Dat is niet zo. Sterker nog, jullie zijn zo bang voor inhoudelijk commentaar dat jullie al 21 maanden lang de beroepsgroep niet gevraagd hebben naar de juiste weg. Waarschijnlijk omdat jullie diep van binnen heel goed weten wat voor troep jullie ervan maken,” zegt hij.

“Jullie hebben nog niet één keer gelijk gehad met je doemscenario’s. Ga naar huis. Ga iets zinnigs doen, bijvoorbeeld voor patiënten zorgen,” aldus de cardio-anesthesioloog.

Absolute schande

Hij zegt na te gaan denken over de meest efficiënte manier om de OMT-leden uit het BIG-register te krijgen. “Want jullie zijn als groep een absolute schande voor het vak.”

Politiek commentator Eva Vlaardingerbroek merkt op: ‘Extra maatregelen vanwege omikron noodzakelijk, hoewel het nog niet duidelijk is hoe ziekmakend de variant is’, staat er doodleuk. Ze denken echt dat we achterlijk zijn.

------------  

Robert Jensen over harde lockdown: ‘Ze krijgen hun zin niet, dus blijven ze treiteren’
jensen
Foto: Robert Jensen (Videostill Jensen.nl)

Robert Jensen over harde lockdown: ‘Ze krijgen hun zin niet, dus blijven ze treiteren’

Vanaf morgen geldt in Nederland een harde lockdown. Het kabinet heeft het advies van het OMT om zoveel mogelijk sectoren te sluiten, overgenomen. De lockdown blijft tot zeker 14 januari van kracht.

De maatregel is bedoeld om ‘de snelle verspreiding van de omikronvariant een halt toe te roepen’. Alleen essentiële winkels als supermarkten en drogisten mogen open blijven.

Leugen

Robert Jensen trekt op social media fel van leer. “Kansloos verhaal die lockdown. Wij die dat nepvaccin nog niet hebben genomen, gaan dat nooit doen. En veel mensen die dat wel hebben genomen, weigeren nu de nepbooster. Blijft over de hersenloze meelopers die nog een penis op hun voorhoofd laten zetten als dat moet. Blijf sterk!” schrijft Jensen.

Over de lockdown zegt hij: “Ze doen dit niet omdat het allemaal zo lekker gaat voor ze. ‘85 procent is gevaccineerd’ is een leugen. Het is veel lager. Ze krijgen hun zin niet, dus blijven ze treiteren. Kinderachtig, maar dat is het spel waar zij in zitten. Don’t let them control you and you will be happy!”

We weten nog niks

Jensen vat ook de inbreng van RIVM-baas Jaap van Dissel samen. “Van Dissel: ‘We weten nog niks, kan meevallen, modellen geven het resultaat van de bullshit-data die we erin gooien, we hebben meer tijd nodig, want we weten echt nog niks. In de tussentijd gooi ik jullie in lockdown. Ik geef nu het woord aan twee andere psychopaten’.”

Foto: Jaap van Dissel (Videostill Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

 

‘Het wordt nu toch echt tijd dat we het OMT gaan vervangen’

in Binnenland 19 december 2021 14:00 62 Reacties

 

Het kabinet (Nederland)  vroeg het OMT om een extra advies vanwege de opmars van de omikronvariant. Ook in ons land zou die variant opgedoken zijn.

RIVM-baas Jaap van Dissel keek naar een Britse studie waarin berekend werd dat de omikronvariant voor 2400 ziekenhuisopnames per dag kan zorgen. Om een vergelijking te kunnen maken met Nederland, deelde hij dat getal door vier (naar inwonertal). Volgens hem zou het betekenen dat de omikronvariant in ons land tot 600 ziekenhuisopnames per dag kan leiden, waaronder ongeveer 100 op de ic’s. Hij noemde dit het ‘meest optimistische scenario’, schrijft RTL Nieuws.

Het OMT adviseerde de harde lockdown op grond van een model uit Groot-Brittannië, maar dat model blijkt op foute aannames te zijn gemaakt en wordt door de Britse auteurs niet langer ondersteund, schrijft Teun Grooters, CEO van Arega Pharma, in een bericht op social media.

 

Waar zijn ze in godsnaam mee bezig?

Hij verwijst naar een artikel in The Telegraph waarin valt te lezen dat de Britse gezondheidsautoriteit UKHSA in eerste instantie waarschuwde dat het aantal omikronbesmettingen elke 1,9 dagen verdubbelt. Maar diezelfde gezondheidsautoriteit heeft donderdag stilletjes een memo gepubliceerd waarin staat dat het verkeerd is om te veronderstellen dat het aantal zich daadwerkelijk elke 1,9 dagen blijft verdubbelen en dat dit model niet langer moet worden gebruikt.

“Waar zijn ze in godsnaam mee bezig?” vraagt Grooters. “Het wordt nu toch echt tijd dat we het OMT gaan vervangen door een team van mensen dat niet door een koker naar de wereld kijkt en échte wetenschappelijke data gaat combineren met maatschappelijk bewustzijn.”

 

“Geen lockdown!” benadrukt hij.





Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...