dinsdag 23 januari 2024

Dit 'zombievirus' wordt misschien wel onze volgende pandemie!

  Tagtik

23/01/23 om 12u

     Dit 'zombievirus' wordt misschien wel onze volgende pandemie!© Pixabay

Wetenschappers van een laboratorium in het Franse Marseille hebben gewaarschuwd voor de mogelijkheid van een nieuwe pandemie in de toekomst. Deze zou immers kunnen worden veroorzaakt door een virus dat al meer dan 30.000 jaar bevroren is.

Microben in het noordpoolgebied zouden de oorzaak kunnen zijn, nadat de opwarming van de aarde, de toegenomen menselijke activiteit en de aanwezigheid van schepen in de regio het ontdooi- en smeltproces versnellen.

Volgens de onderzoekers is de kans groot dat deze en andere virussen, als het ontdooiproces doorgaat, zich vrij zullen verspreiden en uiteindelijk nieuwe ziekten veroorzaken.

Dit ‘zombievirus’ werd door laboratoriumonderzoekers ontdekt in een laag Siberische permafrost die duizenden jaren bevroren was in het noordwesten van Siberië.

Het nieuws werd in The Guardian becommentarieerd door de Nederlandse viroloog Marion Koopmans, die beweerde dat “we niet weten welk virus zich in de permafrost bevindt. Maar ik denk dat er een reëel risico bestaat dat er één virus is dat een epidemie kan veroorzaken, bijvoorbeeld een oude vorm van polio. We moeten aannemen dat zoiets zou kunnen gebeuren”, waarschuwde ze.

(Tagtik/Source: The Guardian/Illustration: Pixabay)

 

Zal ziekte X in 2025 worden gelekt?

 Analyse door Dr. Joseph Mercola       23 januari 2024

De volgende

                 Video Link: https://youtu.be/noNa3WUGpC8

 

HET VERHAAL IN ÉÉN OOGOPSLAG

 

·    Het pandemische verdrag van de WHO is de toegangspoort tot een wereldwijd, top-down totalitair regime, een eenwereldregering. De reden dat we er zeker van kunnen zijn dat er extra pandemieën zullen zijn, of het nu is vervaardigd met angst en hype alleen of met een echt biowapen dat voor dit doel is gemaakt, is omdat het overnameplan, ook bekend als The Great Reset, is gebaseerd op de premisse dat we wereldwijde biosecurity surveillance en gecentraliseerde respons nodig hebben

·    Waarschijnlijk zal in 2025 een nieuwe besmetting ontstaan en de media bereiden ons er al op voor

·    15-19 januari 2024 kwamen wereldleiders bijeen op de top van Davos van het World Economic Forum (WEF), waar het belangrijkste gespreksonderwerp 'Preparing for Disease X' was, een hypothetische nieuwe pandemie die naar verwachting 20 keer meer mensen zou doden dan COVID-19

·    In augustus 2023 werd in Wiltshire, Engeland, een nieuwe vaccinonderzoeksfaciliteit opgericht om te beginnen met een vaccin tegen de onbekende "Disease X"

·    Het Amerikaanse congres heeft in juni 2023 de "Disease X Act of 2023" (H.R.3832) geïntroduceerd. Het wetsvoorstel roept op tot de oprichting van een BARDA-programma om "medische tegenmaatregelen voor virale bedreigingen met pandemisch potentieel te ontwikkelen.”Het wetsvoorstel is begin juni 2023 doorverwezen naar de Subcommissie gezondheid, maar is nog niet aangenomen

 

De COVID-19-pandemie zorgde voor een ongekende verschuiving in de macht en welvaartsverdeling over de hele wereld en, zoals voorspeld, zou het geen eenmalige gebeurtenis zijn. Waarschijnlijk zal in 2025 een nieuwe besmetting ontstaan en de media bereiden ons er al op voor.

15-19 januari 2024 kwamen wereldleiders bijeen op de top van Davos van het World Economic Forum (WEF), waar het belangrijkste gespreksonderwerp "Preparing for Disease X" was1 een hypothetische nieuwe pandemie die naar verwachting in 2025 zal ontstaan en 20 keer meer mensen zal doden dan COVID-19.2 As reported by the Mirror:3

“De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarschuwt sinds 2017 voor een mogelijke ziekte X, een term die een onbekende ziekteverwekker aangeeft die een ernstige internationale epidemie zou kunnen veroorzaken ...

Openbare sprekers op het 'Preparing for Disease X'-evenement aanstaande woensdag [17 januari 2024] zijn Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO, Braziliaanse minister van Volksgezondheid Nisia Trindade Lima, en Michel Demaré, voorzitter van het bestuur van AstraZeneca.

Tijdens hun eerste post-pandemische bijeenkomst in november 2022 bracht de WHO meer dan 300 wetenschappers om te overwegen welke van de meer dan 25 virusfamilies en bacteriën mogelijk een nieuwe pandemie zouden kunnen veroorzaken.

De lijst die het team bedacht, was onder meer: het ebolavirus, de Marburg-virusziekte, Covid-19, SARS en het coronavirus van het Midden-Oosten van de luchtwegen (MERS-CoV). Anderen waren onder meer lassakoorts, nipah- en henipavirale ziekten, zift Valley-koorts en zika - evenals de onbekende ziekteverwekker die ‘Disease X.’ zou veroorzaken. ”

Ik heb Dr. Meryl Nass over hoe de WHO aspecten van ieders leven probeert over te nemen. Ze heeft zojuist een belangrijk stuk in het weekend gepubliceerd Waarom is Davos zo geïnteresseerd in ziekte? over hoe de WEF en de WHO partners zijn geworden om de wereld bang te maken. 

Alexis Baden-Mayer, Esq. politiek directeur van de Organic Consumers Association, heeft wat ingegraven in de deelnemers van dit WEF-evenement, en de twee dingen die ze allemaal gemeen hebben zijn 1) het dumpen van de AstraZeneca COVID-opname op de ontwikkelingslanden (voornamelijk India en Brazilië) nadat rijke landen het hadden afgewezen vanwege het erkende bloedstollingsrisico, en 2) aandringen op de implementatie van medische AI-systemen die artsen elimineren, samen met de keuze van de patiënt en privacy.

Oefenruns of verantwoorde planning?

In een tweet van 11 januari 2024 schreef Monica Crowley, analist van Fox News en voormalig assistent-secretaris van openbare aangelegenheden van het Amerikaanse ministerie van Financiën4

“Van dezelfde mensen die je COVID-19 hebben gebracht, komt nu ziekte X: volgende week in Davos zullen de niet-gekozen globalisten op het World Economic Forum een panel houden over een toekomstige pandemie die 20x dodelijker is dan COVID ...

Precies op tijd voor de verkiezingen, een nieuwe besmetting om hen in staat te stellen een nieuw WHO-verdrag te implementeren, opnieuw te sluiten, de vrijheid van meningsuiting te beperken en meer vrijheden te vernietigen. Klinkt vergezocht? Dat deed hij ook in 2020. Als je vijanden je vertellen wat ze van plan zijn en waarvoor ze van plan zijn, geloof ze dan. En maak je klaar."

Dr. Stuart Ray, vice-voorzitter geneeskunde voor gegevensintegriteit en analyse bij Johns Hopkins 'Depince of Medicine, verwierp dergelijke waarschuwingen en vertelde het tijdschrift Fortune5 dat "Coördinatie van de reactie op de volksgezondheid geen samenzwering is, het is gewoon een verantwoorde planning."

Ik zou hem willen geloven als er geen voor de hand liggende trend was: wat de globalisten beweren dat er zal gebeuren, gebeurt eigenlijk met een opmerkelijke frequentie, en hun prognostische mogelijkheden worden gemakkelijker uit te leggen als je bedenkt dat de meeste dodelijke pandemieën zijn veroorzaakt door door de mens veroorzaakte virussen, de producten van onderzoek naar winst van functie. Het is vrij eenvoudig om een nieuwe virale uitbraak te voorspellen als je het virus in de coulissen hebt laten wachten.

Met dat in gedachten baart recent onderzoek uit China op zijn zachtst gezegd zorgen. Volgens een voordruk van 3 januari 20246 een SARS-CoV-2-gerelateerd pangolin coronavirus - beschreven als een "celcultuur-aangepaste mutant" genaamd GX_P2V die voor het eerst werd gekweekt in 2017 - bleek 100% van de gehumaniseerde muizen (ACE2-transgene muizen) te doden die ermee waren geïnfecteerd.7

De belangrijkste doodsoorzaak was hersenontsteking. Volgens de auteurs “is dit het eerste rapport dat aantoont dat een SARS-CoV-2-gerelateerd pangolin coronavirus 100% mortaliteit kan veroorzaken bij hACE2-muizen, wat een risico suggereert voor GX_P2V om over te lopen op mensen."

Als dit virus echter is gemuteerd als gevolg van passage door celculturen, is het niet waarschijnlijk dat het in het wild opduikt. Het is weer een onnatuurlijke laboratoriumcreatie, dus in plaats van te zeggen dat het van pangolines naar mensen kan overslaan, zou het nauwkeuriger zijn om toe te geven dat het een (nogal ernstig) risico voor mensen kan vormen als er een laboratoriumontsnapping zou plaatsvinden.

COVID-kleden repetities

In 2017 hield Johns Hopkins Center of Health Security een coronavirus-pandemische simulatie genaamd het SPARS Pandemic 2025-2028-scenario.8 Belangrijk is dat de oefening in een pandemisch scenario de nadruk legde op "communicatiedilemma's met betrekking tot medische tegenmaatregelen die aannemelijk zouden kunnen ontstaan".

Vervolgens, in oktober 2019, minder dan drie maanden voor de COVID-19-uitbraak, organiseerde de Bill & Melinda Gates Foundation in samenwerking met Johns Hopkins en het World Economic Forum Event 201.

De naam zelf suggereert dat het mogelijk een voortzetting was van de SPARS Pandemic-oefening. College cursussen zijn genummerd op basis van hun voorwaarden. Een 101-cursus vereist geen voorkennis, terwijl 201-cursussen vooraf bekend moeten zijn met het onderwerp.

Net als in het SPARS Pandemic-scenario betrof Event 201 een uitbraak van een zeer besmettelijk coronavirus, en de primaire (zo niet de enige) focus van de oefening was opnieuw hoe informatie te beheersen en "verkeerde informatie" onder controle te houden, niet hoe effectief te ontdekken en remedies delen.

Censuur van sociale media speelde een prominente rol in het Event 201-plan en in de real-world evenementen van 2020 tot heden is nauwkeurige informatie over vaccinontwikkeling, productie en letsel inderdaad wereldwijd effectief onderdrukt, dankzij sociale mediabedrijven en Google's censuur van tegengestelde standpunten.

In maart 2021 werd een uitbraak van "een ongebruikelijke stam van het aappokkenvirus" gesimuleerd.9 Eind juli van het volgende jaar verklaarde de directeur-generaal van de WHO dat een meerlandenland uitbraak van aappokken vormde een noodsituatie op het gebied van de volksgezondheid van internationaal belang10 tegen zijn eigen adviesgroep.

‘Catastrofale besmetting’ Oefening

Gezien beide simulaties, SPARS ("Evenement 101"?) en Event 201, voorafgegaan door wat er uiteindelijk in het echte leven gebeurde tijdens COVID, wanneer Gates weer een pandemische oefening organiseert, is het de moeite waard om aandacht te besteden aan de details.

23 oktober 2022 waren Gates, Johns Hopkins en de WHO mede-gastheer van "een wereldwijde challenge-oefening" genaamd "Catastrophic Contagion"11,12 waarbij een fictieve ziekteverwekker betrokken is, genaamd "ernstige epidemische enterovirus respiratory syndrome 2025" (SEERS-25).

Enterovirus D6813 wordt meestal geassocieerd met verkoudheid en griepachtige ziekte bij zuigelingen, kinderen en tieners. In zeldzame gevallen is het ook bekend dat het virale meningitis en acute slappe myelitis veroorzaakt, een neurologische aandoening die resulteert in spierzwakte en verlies van reflexen in een of meer ledematen.

Van enterovirussen A71 en A6 is bekend dat ze hand-, mond- en klauwzeer veroorzaken14 terwijl poliovirus, het prototypische enterovirus, polio (poliomyelitis) veroorzaakt, een potentieel levensbedreigend type verlamming dat voornamelijk kinderen onder de 5 jaar treft. Het virus dat ze in deze simulatie hebben gemodelleerd, lijkt dus op enterovirus D68 te lijken, maar erger nog.

Vaccine Drug Trials beginnen voor Deadly Nipah Virus

Een bekend virus dat enige gelijkenis vertoont met de fictieve SEERS-25 is het Nipah-virus. Dit virus heeft een dodenpercentage van ongeveer 75%15 en overlevenden worden vaak geconfronteerd met neurologische problemen op lange termijn als gevolg van de infectie. Nipah zou ook meer kinderen treffen dan volwassenen.16

Overigens zijn onlangs menselijke proeven gestart voor een vaccin tegen het dodelijke Nipah-virus.17 Vrijwilligers kregen begin januari 2024 hun eerste foto's. De experimentele injectie maakt gebruik van dezelfde virale vectortechnologie die wordt gebruikt om de COVID-opname van AstraZeneca te produceren.

Het proces wordt naar verluidt uitgevoerd door de Universiteit van Oxford in een niet bekendgemaakt gebied waar Nipah actief slachtoffers infecteert. (India lijkt te zijn aangegeven, aangezien een uitbraak in Kerala in september 2023 twee mensen heeft gedood en drie in het ziekenhuis heeft opgenomen.18)

Aangenomen wordt dat de ziekte zich verspreidt via interactie met besmette dieren zoals geiten, varkens, katten en paarden. Het kan zich ook verspreiden via besmette bloedproducten en voedsel. Symptomen kunnen overal optreden vanaf een paar dagen na blootstelling tot wel 45 dagen.

De eerste symptomen zijn onder meer koorts, hoofdpijn en luchtwegaandoeningen, die binnen een paar dagen snel kunnen overgaan tot encefalitis (zwelling van de hersenen), toevallen en coma. Volgens de WHO staan varkens bekend als "zeer besmettelijk" tijdens de incubatieperiode, en het is mogelijk dat mensen dat ook zijn, hoewel dat nog niet is bevestigd.

Afrikaanse leiders opleiden om mee te gaan met het verhaal

Het is veelzeggend dat de Catastrophic Contagion-oefening gericht was op het krijgen van leiderschap in Afrikaanse landen en getraind in het volgen van het script. Afrikaanse landen gingen vaker 'off-script' dan andere tijdens de COVID-pandemie en volgden niet in de voetsporen van ontwikkelde landen als het ging om het duwen van de prikken.

Als gevolg hiervan worden vaccinproducenten nu geconfronteerd met het probleem van een enorme controlegroep, aangezien de COVID-prikopname op het Afrikaanse continent slechts 6% bedroeg19 toch ging het veel beter dan ontwikkelde landen wat betreft COVID-19-infecties en gerelateerde sterfgevallen.20

De Catastrophic Contagion-oefening voorspelt dat SEERS-25 wereldwijd 20 miljoen mensen zal doden, waaronder 15 miljoen kinderen, en velen die de infectie overleven, zullen verlamd en / of hersenbeschadiging achterblijven. Met andere woorden, de gegeven "cue" is dat de volgende pandemie zich kan richten op kinderen in plaats van op ouderen, zoals het geval was met COVID-19.

Vaccine Against Unknown ‘X’ Pathogen is al in de maak

In augustus 2023 werd in Wiltshire, Engeland, een nieuwe vaccinonderzoeksfaciliteit opgericht, volledig bemand met meer dan 200 wetenschappers, om te beginnen met het werken aan een vaccin tegen de onbekende "Disease X". Zoals gemeld door Metro :21

“Het duurde 362 dagen om het Covid-19-vaccin te ontwikkelen. Maar het team van het Vaccine Development and Evaluation Center wil die tijd terugbrengen tot 100 dagen. Wetenschappers van de faciliteit zullen een reeks prototypevaccins en tests ontwikkelen.

Het nieuwe laboratorium maakt deel uit van een wereldwijde inspanning om te reageren op wereldwijde gezondheidsbedreigingen. Het VK en andere G7-landen hebben zich in 2021 aangemeld bij de ‘100 Days Mission’. De regering heeft £ 65 miljoen in het laboratorium geïnvesteerd.

Professor Dame Jenny Harries, het hoofd van de UK Health Security Agency, zei dat de nieuwe faciliteit ‘ervoor zou zorgen dat we ons voorbereiden, zodat als we een nieuwe ziekte X hebben, een nieuwe ziekteverwekker, we zoveel mogelijk van tevoren moeten werken.''

In de Verenigde Staten introduceerde het congres ook de "Disease X Act of 2023" (H.R.383222) terug in juni 2023. Het wetsvoorstel roept op tot de oprichting van een BARDA-programma om "medische tegenmaatregelen voor virale bedreigingen met pandemisch potentieel te ontwikkelen.”Het wetsvoorstel is begin juni 2023 doorverwezen naar de Subcommissie gezondheid, maar is nog niet aangenomen.

De wet op de ziekte X wijzigt een deel van de wet op de openbare gezondheidsdienst met twee nieuwe clausules die vragen om "de identificatie en ontwikkeling van technologieën voor platformproductie die nodig zijn voor geavanceerde ontwikkeling en productie van medische tegenmaatregelen voor virale gezinnen die een aanzienlijk potentieel hebben om een pandemie te veroorzaken,"en" geavanceerd onderzoek en ontwikkeling van flexibele medische tegenmaatregelen tegen families van prioritaire respiratoire virussen en andere respiratoire virale pathogenen met een aanzienlijk potentieel om een pandemie te veroorzaken, met zowel pathogeenspecifieke als pathogeen-agnostische benaderingen ..."

Onnodig te zeggen dat, aangezien het onmogelijk is om vaccins aan te passen met behulp van de conventionele methode om virussen in eieren of andere celmedia te kweken in 100 dagen, het onvermijdelijk lijkt dat al deze inspanningen gaan over de uitbreiding van op genen gebaseerde technologieën. Dit, ondanks het feit dat de mRNA-technologie die wordt gebruikt voor de COVID-prikken, vanuit veiligheidsoogpunt rampzalig is gebleken en niet effectief is om op te starten.

Waarom gefabriceerde pandemieën doorgaan

Op dit moment is het vrij duidelijk dat 'biosecurity' het gekozen middel is waarmee de globalistische cabal de macht over de wereld wil grijpen. De WHO werkt aan het veiligstellen van de exclusieve macht over de wereldwijde respons op pandemieën via haar internationale pandemie verdrag die, indien geïmplementeerd, de soevereiniteit van alle lidstaten zal uitroeien.

Het pandemische verdrag van de WHO is de toegangspoort tot een wereldwijd, top-down totalitair regime, een eenwereldregering. Uiteindelijk is de WHO van plan alle gezondheidszorg te dicteren. Maar om die macht veilig te stellen, hebben ze meer pandemieën nodig. COVID-19 alleen was niet genoeg om iedereen aan boord te krijgen met een gecentraliseerde pandemische reactie-eenheid, en dat wisten ze waarschijnlijk vanaf het begin.

De reden dat we er zeker van kunnen zijn dat er extra pandemieën zullen zijn, of ze nu zijn vervaardigd met angst en hype alleen of een echt biowapen dat voor dit doel is gemaakt, is omdat het overnameplan, ook bekend als The Great Reset, is gebaseerd op de premisse dat we wereldwijde biosecurity surveillance en gecentraliseerde respons nodig hebben.

Biosecurity is op zijn beurt de rechtvaardiging voor een internationaal vaccinpaspoort, waarop de G20 zich heeft aangemeld, en dat paspoort zal ook uw digitale identificatie zijn. Die digitale ID zal dan worden gekoppeld aan uw sociale kredietscore, persoonlijke ecologische voetafdruk-tracker, medische dossiers, educatieve dossiers, werkgegevens, aanwezigheid op sociale media, aankoopgegevens, uw bankrekeningen en een programmeerbare digitale valuta van de centrale bank (CBDC).

Zodra al deze stukken volledig zijn verbonden, zit je in een digitale gevangenis en zal de heersende cabal - of het nu officieel een eenwereldregering is of niet - de volledige controle over je leven hebben, van wieg tot graf.

We lijden al onder een pseudo-One Wereldregering

We hebben eigenlijk al een pseudo-één wereldregering, in de vorm van De niet-gouvernementele organisaties van Bill Gates (NGO's). Ze nemen beslissingen over de gezondheidszorg die aan individuele landen en / of staten moeten worden overgelaten, en ze nemen beslissingen die hun eigen portemonnee zullen vullen, ongeacht wat er met de volksgezondheid gebeurt.

Ze coördineren en synchroniseren pandemische communicatie tijdens gesimuleerde oefenruns, en wanneer de praktijksituatie naar voren komt die bij de rekening past, wordt het vooraf geplande script min of meer letterlijk uitgespeeld.

Tussen de G20-verklaring om een internationaal vaccinpaspoort in te voeren onder auspiciën van de WHO en het pandemische verdrag van de WHO, staat alles in de rij om de controle over de volgende pandemie over te nemen en daarmee de basis voor een éénwereldregering verder te leggen.

Zoals besproken in mijn artikel uit 2021, “COVID-19 Dress Repetities en bewijs van het plan, 'De pandemische maatregelen die voor COVID-19 zijn uitgerold, waren het hoogtepunt van decennia van zorgvuldige planning om het bestuur en de sociale structuren van de wereld radicaal en permanent te veranderen.

Het medische systeem is in het verleden gebruikt om een agenda voor de Nieuwe Wereldorde voort te zetten - nu omgedoopt tot "The Great Reset" - en wordt nu gebruikt om de laatste fasen van dat al lang bestaande plan te implementeren. COVID-19 was een praktijk in de echte wereld en liet zien hoe effectief een pandemie kan worden gebruikt om het machtsevenwicht te verschuiven en de wereldbevolking te ontnemen van haar rijkdom en individuele vrijheden.

Ik twijfel er dus niet aan dat er extra pandemieën zullen worden verklaard, omdat dit het middel is voor de doelen van de globalisten. Om deze wereldwijde staatsgreep te voorkomen, hebben we iedereen nodig om te spreken en de waarheid te delen tot het punt dat je kunt. Alleen dan zullen onze stemmen de stemmen van de propagandamachine overtreffen.

Door To Freedom (doortofreedom.org), een organisatie opgericht door Dr. Meryl Nass heeft een poster waarin wordt uitgelegd hoe de wijzigingen in het pandemische verdrag en de International Health Regulations (IHR) het leven zoals we het kennen zullen veranderen en ons van elk overblijfsel van vrijheid zullen beroven. Alstublieft download deze poster en deel het met iedereen die je kent. Zet het ook op openbare reclameborden en plaatsen waar gemeenschappen informatie delen.

 

Bronnen en referenties

·         1, 21 Metro 15 januari 2024

·         2, 3 Spiegel 13 januari 2024

·         4 Twitter / X Monica Crowley 11 januari 2024

·         5 Fortune 12 januari 2024

·         6 ResearchGate januari 2024 DOI: 10.1101 / 2024.01.03.574008

·         7 MSN 15 januari 2024

·         8 SPARS Pandemic Scenario

·         9 NTI Paper november 2021

·         10 VN-nieuws 23 juli 2022

·         11 Catastrofale besmetting

·         12 Catastrofale besmetting video's

·         13 CDC Enterovirus D68

·         14 CDC Enterovirussen

·         15 Forbes 15 september 2023

·         16 Onderzoek naar hardnekkige en zeldzame ziekten februari 2019; 8 (1): 1-8

·         17 Forbes 11 januari 2024

·         18 BBC 14 september 2023

·         19 Eerste post 19 november 2021

·         20 Yahoo News 19 november 2021

·         22 HR 3832 De Disease X Act van 2023

https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2024/01/23/disease-x.aspx?ui=07ba04847d3da606336f089f0969627d79f1e004acb37b25456d0c6b44805309&sd=20210406&cid_source=wnl&cid_medium=email&cid_content=art1HL&cid=20240108Z2&foDate=false&mid=DM1510377&rid=2012983820

Red. : WANNEER WORDEN DEZE PSYCHOPATEN (WEF, BILL GATES ENZ ...)  DIE DEZE ZIEKTE ONTWIKKELEN, VOORBEREIDEN en op DE MENSHEID LOSLATEN AANGEHOUDEN OPGESLOTEN EN LEVENSLANG VEROORDEELT  VOOR MISDADEN TEGEN DE MESNHEID?

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...