zaterdag 30 maart 2024

Duistere drijfveer achter WEF-agenda onthuld in 2 minuten

 


Onderzoekers hebben ‘ontdekt’ dat langdurig periodiek vasten de kans om te overlijden aan hartziekten met 91 procent verhoogt. Dit wordt ook wel intermittent fasting genoemd.

Wat ze je niet vertellen is dat de mRNA-coronavaccins er iets mee te maken zouden kunnen hebben 


(Video verwijderd? Klik hier...)


Je probeert ze te doden

“Dit is één van de redenen waarom ik denk dat de cabal uit Davos, de wereldelites van het WEF, ons proberen te vermoorden omdat ze je ervan proberen te overtuigen dat je gezond bent, ongeacht je gewicht,” zei medepresentator van The Jimmy Dore Show Russell Dobular.

“De enige achterliggende drijfveer die ik zie, is dat je probeert om mensen minder gezond te maken,” vervolgde hij. “Je probeert ze te doden. Je probeert van ze af te komen.”

Zo overduidelijk onwaar

“De enige reden die ik kan bedenken waarom je zoiets zou zeggen, is dat je mensen ziek en ongezond probeert te maken. Je wilt dat ze makkelijk onder de duim te houden zijn en je wilt ze dood. Waarom zou je mensen anders iets vertellen wat zo overduidelijk onwaar is?” vroeg Dobular.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

 


NineForNews wederom onder vuur! MEGA-Sprong is noodzaak!


NineForNews, de website die een doorn in het oog is van de Nederlandse overheid ligt wederom onder vuur. We hebben al ontelbare aanvallen doorstaan, voornamelijk dankzij hulp en steun van jullie, de lezer.

De Nederlandse overheid is tegen vrijheid van meningsuiting en kwijlt bij de gedachte aan een China versie 2. Ze zijn daarmee koploper in Europa en functioneren als proeftuin van opper-crimineel Klaus Schwab en zijn criminele organisatie WEF.

Het WEF wil dat er een keiharde censuur toegepast gaat worden op alle informatiestromen, zodat de massa geen tegengeluiden meer kan horen en doof en blind gemaakt wordt. Tegengeluiden die helpen om de waarheid te kunnen zien. Tegengeluiden die NineForNews laat horen.

Tegengeluiden

Het WEF heeft bepaald dat alles dat anders klinkt dan wat zij dicteren, in de categorie ‘desinformatie’, ‘haatzaaierij’, ‘fake news’, enzovoort valt. In de tussentijd is het WEF achter de schermen hard bezig om via infiltratie de meeste overheden wereldwijd te hersenspoelen, zodat ook zij achter de standpunten van Schwab gaan staan.

Dat is wat er op dit moment gebeurt in de wereld. We zien het overal. Hoge ambtenaren, presidenten en andere hoog geplaatste functionarissen worden stuk voor stuk vervangen door WEF robots, of ze worden vermoord als ze niet meewerken.

Tegelijkertijd heeft het WEF de oorlog verklaard aan alles en iedereen die iets anders zegt dan wat zij willen dat je zegt.

Wereldwijde spionage

Om te weten te komen wie de tegenstanders zijn van het WEF heeft ze een dikke vinger in de pap in de wereldwijde communicatiemethoden. Zij werkt dan ook nauw samen met Big Tech. Denk hierbij aan communicatiediensten en social media als Telegram, Whatsapp, Snapchat, X (Twitter), Facebook en Instagram.

ALLES dat je op die (en meer) platforms plaatst of verstuurt, wordt per definitie gescand, opgeslagen, gecategoriseerd en gekoppeld aan jouw naam. Als straks de knop omgaat en ze het voor elkaar hebben om tegengeluid officieel strafbaar te stellen, is met één druk op de knop zichtbaar wie ze moeten pakken en uitschakelen. NineForNews staat hoog op de lijst.

Proxy-oorlog tegen het volk

Wat het WEF in feite doet is een gedelegeerde wereldwijde proxy-oorlog voeren tegen het volk. Ze misbruikt daarvoor de landelijke overheden, die als boosdoeners gezien worden. Probleem is dat nog steeds veel mensen blindelings volgen en geloven wat zij horen en zien in de mainstream media.

Hoe verder we in de tijd komen, hoe heter het vuur is dat aan onze NineForNews-schenen gelegd wordt. Via omwegen worden advertentienetwerken gedwongen om de inkomstenstromen te minimaliseren, waarna canceling volgt. Dat betekent dat vrijheidsstrijders en organisaties als NineForNews financieel lam gelegd worden. Enkele voorbeelden daarvan zijn paymentproviders en banken. Zij volgens blindelings (al dan niet gedwongen) de ‘nieuwe regels’, die vanuit het WEF, en daarna de overheid, opgelegd worden.

Cancelcultuur, de nieuwe KILL-regel

De cancelcultuur is al enkele jaren actief en wordt steeds agressiever. Wanneer je niet 100% in de pas loopt van opperhoofd Schwab, moet je gecanceld worden. Dat betekent dat je als website geen betalingen meer kan ontvangen, geen bankrekening meer kunt hebben en in feite financieel vermoord wordt. Het vereist grote creativiteit om hier oplossingen voor te vinden. Het is een kat-en-muis-spel, waarbij NineForNews stelselmatig in het nauw gedreven wordt.

Een van de beste manieren om te laten zien dat we die creativiteit en mogelijkheden hebben is, stoïcijns doorgaan en sprongen maken die ze niet verwachten. En om dat te kunnen doen hebben we onophoudelijk jouw financiële hulp nodig.

Mega-sprong is noodzaak!

We kunnen niet al te diep ingaan op welke mega-sprongen we gaan maken, omdat we de verkeerde mensen niet op voorhand wijs willen maken. Maar we kunnen wel zeggen dat het revolutionair is.

Het is een enorme stap in de goede richting om onschendbaar te worden. Maar zoals gezegd kan deze mega-sprong alleen slagen als we voldoende hulp krijgen, want een oorlog kun je niet in je eentje winnen.

Help NineForNews dan ook om iedereen die het ons moeilijk maakt vóór te kunnen blijven. Wie het laatst lacht, lacht het best en samen komen wij met z’n allen als overwinnaars uit de bus! Daar gaan we voor!

Wij houden de moed erin! Steun ons vandaag nog financieel. Elk bedrag is welkom. Help ons! Samen zijn we veel sterker dan zij.

Doneren kun je met de knoppen hieronder. Dankjewel voor jouw bijdrage!

LET OP: GEWIJZIGDE REKENINGGEGEVENS!
Gebruik ALLÉÉN de actuele gegevens via de knoppen hieronder. Doe geen rechtstreekse donaties met oude bankgegevens!
Doneer in euro…

Kies je ervoor om in euro te doneren, klik dan op de knop hieronder. In de pop-up kun je jouw donatiebedrag invullen. Doneer je liever met crypto? Lees dan verder.
Klik hier om EURO te doneren

…of doneer in crypto

Kies uit 4 cryptocurrency’s, waaronder de super privacyvriendelijke Pirate Chain en Monero. Volg de instructies om te doneren.

PirateChain (ARRR)
PirateChain

Steun NineForNews

Steun NineForNews in onze missie voor vrij en onafhankelijk nieuws.

Scan de QR-code vanuit je wallet (of kopieer en plak het ontvangst-adres) voor een donatie! Onze dank is groot!

Tag/Notitie: NineForNews Donaties
 

‘WHO-baas staat op het punt Wereldgezondheidsdictator te worden, tenzij wij hem tegenhouden!’


De Amerikaanse arts Meryl Nass waarschuwt dat de baas van de WHO op het punt staat een Wereldgezondheidsdictator te worden, tenzij wij hem tegenhouden.

De lidstaten van de WHO wordt gevraagd om in mei over twee documenten te stemmen die de WHO ongekende bevoegdheden zullen geven, aldus Nass in een artikel op Substack, dat is vertaald door het Artsen Collectief.

Het nieuwe mondiale pandemieverdrag zou het gebruik van experimentele vaccins legaliseren, gezondheidscensuur opleggen en nog veel meer.

Enorme aanval

Daarnaast worden er belangrijke wijzigingen in de Internationale Gezondheidsregeling voorgesteld, die de WHO de macht geven om bijvoorbeeld lockdowns en vaccinatiemandaten op te leggen.

Nass spreekt van een enorme aanval op onze burgerrechten, grondwetten, nationale soevereiniteit en individuele autonomie.

Landen zullen gedwongen worden wetten aan te nemen die het gebruik van haastig ontwikkelde vaccins voor toekomstige pandemieën mogelijk maken.

Waarom zijn ze geheim?

De baas van de WHO (die geen arts is) zou uw arts worden en bepalen welke behandelingen u krijgt, welke beperkt zullen worden en welke informatie u en uw arts mogen zien, aldus de arts.

De WHO zal van landen eisen dat ze online activiteiten van hun burgers in de gaten houden en alle informatie censureren die niet overeenkomt met het officiële narratief.

De WHO onderhandelt bovendien in het geheim over belangrijke amendementen op de Internationale Gezondheidsregeling, en het is goed mogelijk dat we pas ontdekken wat erin staat nadat de amendementen zijn aangenomen. “Waarom zijn ze geheim?” vraagt Nass.

Blanco cheque

Verder heeft de WHO de mensenrechten geschrapt in de amendementen. “De WHO denkt kennelijk dat onze fundamentele mensenrechten onderhandelbaar zijn?” De WHO is van plan naleving van de Internationale Gezondheidsregeling af te dwingen.

Nass schrijft dat het voorgestelde verdrag de WHO een blanco cheque geeft voor pandemische paraatheid. Hoeveel gaat dat kosten? Schattingen lopen uiteen van 4 tot 30 miljard dollar per jaar of meer.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Video: Oekraïens nieuwe “soldaten” – zo jong dat ze nog niet SCHEREN!

 maart 30, 2024   3

 

   Foto Credit: Hal Turner

Er is een video opgedoken van binnen Oekraïne waarop een bus vol met hun nieuwste “soldaten” te zien is. Jongens zo jong dat het lijkt alsof ze zich nog niet eens hoeven te SCHEREN.


Hier is de video:

Deze kinderen zien er nauwelijks oud genoeg uit om naar de middelbare school te gaan.

Wat voor een gedegenereerde regering stuurt jongens die zich nog niet eens hoeven te scheren de oorlog in? Ik vind het ziekelijk en walgelijk dat de regering dit doet.

En dat allemaal omdat de regering zo egoïstisch is dat ze niet kunnen accepteren dat ze de oorlog al hebben verloren van Rusland, dat ze totaal geen hoop meer hebben op overwinning, dus sturen ze jonge jongens om voor hen te sterven.

De Oekraïners moeten van hun huidige regering af. Snel!

Via Hal Turner.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/video-oekraiens-nieuwe-soldaten-zo-jong-dat-ze-nog-niet-scheren/


Scott Ritter: Ik ben geen verrader… Liegende politici en de Amerikaanse regering zijn de echte verraders

Voormalig inlichtingenofficier van het Korps Mariniers Scott Ritter beantwoordt zijn critici die hem ervan beschuldigen een “Russische stroman” en een “anti-Amerikaanse verrader” te zijn vanwege zijn scherpe kritiek op de Amerikaanse betrokkenheid bij de oorlog in Oekraïne met Rusland. Ritter zegt: “Ze kunnen naar de hel lopen!” Hij voegt eraan toe: “Het is mijn taak … Meer lezen overScott Ritter: Ik ben geen verrader… Liegende politici en de Amerikaanse regering zijn de echte verraders

https://www.frontnieuws.com/scott-ritter-ik-ben-geen-verrader-liegende-politici-en-de-amerikaanse-regering-zijn-de-echte-verraders/


Studie: deze 3 supplementen stimuleren uw hartgezondheid

Analyse door Dr. Joseph Mercola    27 maart 2024


HET VERHAAL IN EEN OOGOPSLAG

·    Een analyse van 884 gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken, waaronder 27 micronutriënten en 883.627 deelnemers, toonde aan dat foliumzuur, co-enzym Q10 en omega-3-vetzuren de sterfte aan hartaandoeningen, hartaanval en coronaire hartaandoeningen kunnen verminderen

·    Omega-3, foliumzuur en CoQ10 helpen meer te ondersteunen dan uw hart, waaronder het verminderen van het risico op dementie, leeftijdsgebonden cognitieve achteruitgang en depressieve stoornis, het bevorderen van DNA-synthese en de productie van rode bloedcellen, het verlagen van de bloeddruk en het verminderen van hersenkrimping, om er maar een te noemen een paar

·    Hoewel de studie bemoedigend is, kunt u meer doen om uw hartgezondheid te beschermen, waaronder voldoende slaap, passende lichaamsbeweging, een sauna gebruiken en ademhalingsoefeningen doen, voor uw tandvlees zorgen en levensstijlkeuzes vermijden die de gezondheid van het hart schaden

 

Een paper van december 20221 analyseerde 884 klinische onderzoeken en 27 micronutriënten om de voedingsstoffen te bepalen die de grootste impact hebben op de gezondheid van het hart. De focus op hartaandoeningen is belangrijk omdat het de belangrijkste doodsoorzaak blijft in de Verenigde Staten.2

Hart- en vaatziekten zijn een term die verschillende soorten aandoeningen omvat, waarvan er vele verband houden met atherosclerose. In deze toestand is er een opeenhoping van tandplak langs de wanden van de slagader, waardoor het moeilijker wordt om bloed te laten stromen en zuurstof om de spieren te bereiken. Hartaandoeningen dragen bij aan enkele van de andere belangrijkste doodsoorzaken, waaronder beroerte, diabetes en nieraandoeningen.

Volgens de World Health Organization,3  zijn 4 op de 5 cardiovasculaire sterfgevallen te wijten aan hartaanvallen en beroertes, en ongeveer een derde hiervan komt voor bij mensen onder de 70 jaar. In de Verenigde Staten.,4 één persoon sterft elke 33 seconden aan hart- en vaatziekten, iemand heeft elke 40 seconden een hartaanval en ongeveer 1 op de 5 hartaanvallen is stil. Dit betekent dat de hartaanval is gebeurd, de schade is aangericht, maar de persoon is niet op de hoogte van de gebeurtenis.

Volgens het National Center for Chronic Disease Prevention and Health Promotion,5 is 90% van de jaarlijkse rekening voor gezondheidszorg van in totaal $ 4,1 biljoen bestemd voor de zorg voor mensen met chronische en geestelijke gezondheidsproblemen. Daarvan is een derde van alle sterfgevallen het gevolg van hartaandoeningen en beroertes, die een economische last hebben van $ 216 miljard per jaar en $ 147 miljard aan verloren productiviteit.

Hart- en vaatziekten zijn een multifactoriële gezondheidstoestand die met verschillende strategieën moet worden aangepakt. Deze systematische review van de literatuur6 hielp bij het identificeren van drie voedingssupplementen die de grootste impact, maar niet de enige impact, hebben gehad op hart- en vaatziekten en beroertes.

Data wijzen uit dat 3 supplementen de gezondheid van het hart stimuleren

De studie7 werd gepubliceerd in het Journal of the American College of Cardiology met als doel een actueel evidence-based diagram te geven van de impact die micronutriënten hebben op de resultaten van hart- en vaatziekten.

De onderzoekers analyseerden 884 gerandomiseerde gecontroleerde klinische onderzoeken met 27 micronutriënten en 883.627 deelnemers. De geteste supplementen omvatten omega-3- en omega-6-vetzuren, foliumzuur, vitamine D, magnesium, L-arginine, co-enzym Q10 (CoQ10), melatonine, curcumine en quercetine, om er maar een paar te noemen. Dit waren enkele van de supplementen die matig tot hoogwaardig bewijs suggereerden voor het verminderen van risicofactoren die verband houden met hartaandoeningen.

Concreet ontdekten de onderzoekers dat suppletie met omega-3 de sterfte aan hartaandoeningen, een hartaanval en coronaire hartaandoeningen verminderde. Folaatsuppletie werd geassocieerd met een verlaagd risico op een beroerte en CoQ10 hielp sterftecijfers door alle oorzaken te verminderen. De onderzoekers concludeerden dat hun gegevens het "belang van de diversiteit van micronutriënten en het evenwicht tussen voordelen en risico's benadrukten om de cardiovasculaire gezondheid in verschillende populaties te bevorderen en te behouden."8

Met andere woorden, de diversiteit en balans van vitamines, mineralen en micronutriënten uit een uitgebalanceerd dieet met hele voedingsmiddelen kan de gezondheid van het hart helpen bevorderen en behouden. Helaas hebben, monocropping,9 stikstofmeststoffen en pesticiden de bodemgezondheid vernietigd,10 dus met elk voorbijgaand jaar wordt het uitdagender om voldoende vitamines en mineralen uit hele voedingsmiddelen te halen.11,12

Uit de gegevens bleek ook dat aanvulling met bètacaroteen het risico op overlijden zou kunnen verhogen,13 wat waarschijnlijk komt omdat het in het lichaam wordt omgezet in vitamine A en als aanvulling het risico op toxiciteit verhoogt.14 In een persbericht,15 de onderzoekers erkenden dat het al lang bekend is dat antioxidanten een rol spelen in de gezondheid van het hart door oxidatieve stress te verminderen.

Ze zijn van mening dat een van de redenen waarom eerdere studies inconsistent waren, is dat de benadering van het gebruik van antioxidanttherapie niet algemeen is toegepast in de preventieve cardiologie. De onderzoekers zeiden dat de bevindingen suggereren dat er behoefte is aan gepersonaliseerde voedingsinterventies en dat verder onderzoek nodig is om te kijken naar de langetermijneffecten die sommige micronutriënten hebben op de gezondheid.

Dr. Simin Liu, hoogleraar epidemiologie en geneeskunde aan de Brown University en hoofdonderzoeker van de studie, besprak de resultaten van de studie in een persbericht:16

"Onderzoek naar suppletie met micronutriënten was voornamelijk gericht op de gezondheidseffecten van een enkele of enkele vitamines en mineralen. We hebben besloten om een alomvattende en systematische aanpak te volgen om alle openbaar beschikbare en toegankelijke onderzoeken te evalueren die alle micronutriënten rapporteren, inclusief fytochemicaliën en antioxidantensupplementen en hun effecten op cardiovasculaire risicofactoren en meerdere hart- en vaatziekten."

Hartproblemen kunnen worden gekoppeld aan kruidensupplementen

Aangezien veel van de reguliere rapportage lijkt te zijn gericht op generalisaties die het doel van adverteerders dienen, is het cruciaal om vragen te stellen terwijl u dit leest en de dingen niet voor de gek te houden. Bijvoorbeeld een Insider-artikel uit december 202217 meldde dat hoewel onderzoekers drie supplementen vonden die de gezondheid van het hart zouden kunnen verbeteren, en een die niet helpt, er andere onderzoeken waren die problemen met visolie aantoonden.

Het artikel geeft verschillende voorbeelden en links naar meer onderzoek, maar wat het illustreert is dat het, afhankelijk van de publicatie en de voorkeuren en doelstellingen van de auteurs, belangrijk is om een open geest te houden wanneer je een studie ziet, en om te onthouden dat dit een reden is waarom het belangrijk is om uw arts op de hoogte te houden van wat u neemt, als om geen andere reden dan omdat sommige supplementen bepaalde voorgeschreven medicijnen kunnen verstoren.

Een andere zorg is dat cardiologen een toename van hartproblemen zien in verband met bepaalde kruidengeneesmiddelen, met name hartritmestoornissen bij jongeren.18 (Kruidenremedies zijn afgeleid van de zaden, bessen, wortels, bladeren, schors of bloemen van een plant,19 en naast in pilvorm komen ze vaak als een vloeibaar extract, thee, badzout, olie of zalf.)

Volgens Cleveland Clinic,20 kruidensupplementen worden al eeuwenlang gebruikt, omdat wordt aangenomen dat ze helende eigenschappen hebben. Enkele voorbeelden zijn aloë vera, echinacea, pepermuntolie en kamille.

De "kruiden" -supplementen die Insider noemde, omvatten visgebaseerde omega-3 en bètacaroteen, ook al kwalificeert visolie niet als een kruidensupplement. In het artikel, in Californië gevestigde cardioloog Dr. Danielle Belardo noemt ephedra en bittere sinaasappel als supplementen die de meeste problemen veroorzaken.

De VS verboden ephedra in 2004 omdat het aritmie, hartaanval, beroerte en dood veroorzaakt, maar het komt nog steeds voor in sommige kruidensupplementen.21 Het bewijs tegen bittere sinaasappel is niet doorslaggevend wanneer het wordt ingenomen in veelgebruikte doseringen.

Insider bespreekt ook tegenstrijdige bevindingen over de voordelen van visolie en ashwagandha, terwijl links in het artikel leiden tot meer discussie over de voor- en nadelen van visolie — een bron van omega-3, maar niet de enige bron.22

Bij het analyseren van alle verschillende resultaten is het waarschijnlijk dat de gemengde onderzoeksresultaten gevallen weerspiegelen waarin deelnemers niet altijd worden getest op een tekort voordat de potentiële voordelen van suppletie worden gemeten. Het is ook belangrijk op te merken dat hoewel voedingsstoffen nodig zijn voor een optimale gezondheid, meer een goede zaak niet noodzakelijkerwijs gunstig is.

 


Bewaar dit artikel voor later - Download nu de PDF

Download PDF https://media.mercola.com/ImageServer/Public/2024/March/PDF/heart-health-supplements-pdf.pdf

Omega-3, Folate en CoQ10 helpen meer dan je hart

Hoewel de uitgelichte studie heeft bevestigd wat uit onderzoek in het verleden — is gebleken dat deze supplementen geassocieerd zijn met verbeterde cardiovasculaire gezondheid —, hebben deze drie voedingsstoffen andere gezondheidsvoordelen. Bijvoorbeeld:

•Omega-3 — Enkele van de gezondheidsvoordelen van het behouden van een optimale of bijna optimale balans van omega-3 en omega-6 zijn onder meer het verminderen van uw risico op de ziekte van Alzheimer,23 cognitieve achteruitgang,24 auto-immuundiabetes (diabetes type 1),25 eczeem of psoriasis,26 tumorgroei,27 depressieve stoornis en andere psychiatrische stoornissen,28 en slecht gewichtsbeheer.29

Gebalanceerde omega-3- tot omega-6-spiegels bieden ook bescherming voor mensen met amyotrofe laterale sclerose (ALS),30 cognitieve veroudering,31 en verbeterd herstel na traumatisch hersenletsel.32

•Foliumzuur — Foliumzuur is de natuurlijke vorm van vitamine B9 dat wordt gevonden in voedsel, terwijl foliumzuur het synthetische type B9 is dat in supplementen voorkomt. Vitamine B9 is essentieel; je lichaam kan het niet synthetiseren, dus je moet het consumeren.

Folaat is vereist voor DNA-synthese, eiwitmetabolisme en de productie van rode bloedcellen.33 Het ondersteunt ook foetale ontwikkeling, cognitieve functie tijdens veroudering,34 verlaging van de bloeddruk en vermindering van de krimp van de hersenen.35 Gebrek kan leiden tot depressie, onvruchtbaarheid, hartaandoeningen, bloedarmoede, spierzwakte en dementie.36

•CoQ10 — Co-enzym Q10 is een antioxidant die uw lichaam produceert en de hoogste niveaus worden gevonden in de alvleesklier, lever, nieren en hart.37 Er zijn aanwijzingen dat het een integraal onderdeel is van de mitochondriale functie.38

Een van de functies van CoQ10 en ubiquinol — de gereduceerde vorm — is om de bijproducten van het cellulaire metabolisme te neutraliseren en daardoor de niveaus van reactieve zuurstofsoorten (ROS) te verlagen.39 Suppletie kan helpen de incidentie van atriumfibrilleren te verminderen40 de mitochondriale functie verbeteren en de progressie van niet-alcoholische leververvetting (NAFLD) kunnen stoppen.41

Meerdere stappen om uw hartgezondheid te beschermen

Hoewel deze studie bemoedigend is, zijn foliumzuur en CoQ10 geen enkelvoudige strategieën die je hartgezondheid beschermen. Met andere woorden, uw hartgezondheid wordt beïnvloed door verschillende factoren waarover u controle heeft. Deze omvatten:

Slaap — Onvoldoende slaap42 en de tijd dat je naar bed gaat43 invloed op je hartgezondheid. Op korte termijn heeft slaapgebrek ook een negatieve invloed op uw oordeel, leervermogen en stemming en verhoogt het uw risico op een ongeval of letsel.44

Oefening — Oefening, inclusief aëroob en weerstandstraining, helpt de cardiovasculaire gezondheid te behouden. De American Heart Association beveelt aan om elke week minimaal 2,5 uur je hart boven een rustpercentage te krijgen45 om de risicofactoren die verband houden met hartaandoeningen te helpen verbeteren.46 Weerstandstraining vermindert spierverlies, wat gepaard gaat met insulineresistentie,47 metabole disfunctie48 en hart- en vaatziekten.49

Sauna gebruik — Sauna-gebruik bootst lichaamsbeweging na en verbetert de gezondheid van het hart. Mannen die zeven keer per week een sauna in Finse stijl met droge hitte gebruiken, halveren hun risico op overlijden door dodelijke hartproblemen, vergeleken met degenen die het slechts één keer per week gebruikten.50

Ademhalingsoefeningen — Twee minuten langzame ritmische ademhaling helpen de bloeddruk te verlagen,51 waarvan de onderzoekers suggereerden dat ze therapeutisch konden worden gebruikt. Een aparte studie52 van de University of Colorado Boulder en de University of Arizona ontdekten dat vijf minuten gerichte inspiratoire spierkrachttraining (IMST) met hoge weerstand de bloeddruk kon verlagen.

Gomgezondheid — Mensen met parodontitis hebben een hoger risico op een ernstige cardiovasculaire gebeurtenis, waaronder een beroerte of een hartaanval.53 Het is belangrijk op te merken dat mensen met hartaandoeningen niet allemaal ongezond tandvlees hebben en niet iedereen met ongezond tandvlees krijgt hart- en vaatziekten. Dagelijks flossen en tandenpoetsen kunnen helpen de vroege stadia van tandvleesaandoeningen om te keren, die bij onbehandeldheid kunnen veranderen in parodontitis.

Voeding — Polyfenol proanthocyanidinen uniek voor veenbessen kunnen de gezondheid van het hart helpen ondersteunen,54 vitamine D kan de resultaten van hartfalen verbeteren55 en een vitamine D-tekort is een belangrijke voorspeller van sterfte.56

Voldoende bedragen vitamine K2 in de voeding kan het risico op atherosclerotische hartaandoeningen aanzienlijk worden verlaagd,57 en magnesium, wat essentieel is voor veel lichaamsfuncties, helpt bij het handhaven van de normale bloeddruk, bestrijdt ontstekingen en verbetert de bloedstroom, waardoor het risico op hart- en vaatziekten wordt verlaagd.58

Levensstijlkeuzes vermijden die de gezondheid van het hart schaden — Even belangrijk als iets doen om je hartgezondheid te verbeteren, is niet de dingen doen die je hart beschadigen. Bijvoorbeeld,59 roken, overmatig alcoholgebruik, te veel eten, een zittende levensstijl en middelenmisbruik zijn keuzes die je hart beschadigen.

Er zijn ook medicijnen en vrij verkrijgbare medicijnen die hartschade kunnen veroorzaken bij mensen met diabetes, waaronder veelgebruikte niet-steroïde ontstekingsremmende medicijnen, zoals ibuprofen (Advil).60

 

- Bronnen en referenties

·         1, 6, 7, 8 Journal of the American College of Cardiology, 2022; 80 (24)

·         2 Nationaal centrum voor gezondheidsstatistieken, belangrijkste doodsoorzaken

·         3 Wereldgezondheidsorganisatie, hart- en vaatziekten

·         4 Centra voor ziektebestrijding en -preventie, feiten over hartaandoeningen

·         5 Nationaal centrum voor preventie van chronische ziekten en gezondheidsbevordering, gezondheid en economische kosten van chronische ziekten

·         9 Food Revolution Network, 18 maart 2022

·         10 Yale Environment 360, 3 mei 2017

·         11 NPR, 24 februari 2021

·         12 Journal of the American College of Nutrition, 2004; 23 (6)

·         13 Insider, 13 december 2022, paragraaf 4

·         14 AOL, 14 december 2022

·         15, 16 American College of Cardiology, 5 december 2022

·         17 Insider, 13 december 2022

·         18 Insider, 7 september 2022

·         19 Mount Sinai. Kruidengeneeskunde

·         20 Cleveland Clinic, kruidensupplementen

·         21 Nationaal centrum voor complementaire en integratieve gezondheid, Bitter Orange

·         22 NIH. Omega-3 vetzuren

·         23 Alzheimer's Dementia, 2010; 6 (6)

·         24 Nutritional Neuroscience, 2008; 11 (2)

·         25 Diabetes Care, 2021; 44 (2)

·         26 Dermatology Times, 11 december 2022

·         27 JPEN, Journal of Parenteral and Enteral Nutrition, 2002; 26 (5)

·         28 Integrative Medicine Research, 2015; 4 (3)

·         29 BMJ Open Heart, 2016; 3 (e000385)

·         30 Neurologie, 21 juni 2023

·         31 Neurologie, 25 september 2013

·         32 Celtransplantatie, 2017; 26 (4)

·         33 Harvard T.H. Chan School of Public Health, Folate

·         34 Wetenschappelijke rapporten, 2016; 6 (37486)

·         35 PNAS, 2013; 110 (3)

·         36 Cleveland Clinic, Folate Deficiency, Complicaties als gevolg van een tekort en symptomen van een tekort

·         37 Nationaal centrum voor complementaire en integratieve gezondheid, CoQ10

·         38 Integrative Medicine, 2014; 13 (4)

·         39 Redox Report, 2018; 23 (1)

·         40 Journal of Investigative Medicine, 2015; 63 (5)

·         41 Archives of Medical Research, 2014; 45 (7)

·         42 European Heart Journal, 2021; 2 (4)

·         43 Study Finds, 9 november 2021

·         44 Better Health Channel, slaapverlof

·         45 Aanbevelingen van de American Heart Association voor fysieke activiteit bij volwassenen en kinderen

·         46 Harvard Health Publishing, 1 januari 2023

·         47 Diabetes Care, 2009; 32 (2)

·         48 Journals of Gerontology, 2017; 73 (8)

·         49 American Journal of Preventive Medicine, 2022; 63 (2)

·         50 JAMA, 2015; 175 (4)

·         51 Frontiers in Physiology, 2023; 14

·         52 Journal of Applied Physiology, 6 oktober 2022

·         53 Science Daily, 22 februari 2021

·         54 Voedsel en functie, 2022; 7

·         55 American Journal of Clinical Nutrition, 2006; 83 (4)

·         56 European Journal of Heart Failure, 2014; 14 (4)

·         57 SciTech Daily, 1 januari 2022

·         58 BMC Medicine, 2016; 14 (210)

·         59 Stanford Medicine Heart Health, Lifestyle Risk Factors

·         60 European Society of Cardiology, 23 augustus 2022

Bron: https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2024/03/27/heart-health-supplements.aspx

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...