vaccinatieschade overheid aansprakelijkDe Nederlandse overheid is een meester in het ontwijken van iedere vorm van aansprakelijkheid na een coronaprik waarbij schade wordt opgelopen.

De vraag is hoelang ze dat kunnen volhouden nu andere landen wel miljoenen betalen aan schadevergoeding.



In ons land hoor je nauwelijks iets over schadeclaims na opgelopen vaccinatieschade, terwijl dit in andere landen wel gebeurt, zoals Australië.

De Australische overheid heeft $20,5 miljoen (US$13,2 miljoen) aan schadeclaims voor COVID-19 vaccins betaald aan mensen die schade hebben ondervonden van de prik.

Uit gegevens van Services Australia die aan The Epoch Times zijn verstrekt, blijkt dat tot nu toe 6,82 procent van de claims is vergoed, dat wil zeggen 286 van de 4.191 claims.

"Op 31 maart 2024 heeft het COVID-19 Vaccin Claims Scheme 4.191 claims ontvangen en 286 claims betaald ter waarde van ongeveer $20,5 miljoen", aldus een woordvoerder.

"Services Australia verwacht nieuwe claims te ontvangen tot de einddatum van het COVID-19 Vaccine Claims Scheme op 30 september 2024."

Er zijn mensen die ook in ons land hebben geprobeerd een schadevergoeding te krijgen zoals dit geval vorig jaar:

Een Nederlandse man eist een schadevergoeding omdat hij ernstige gezondheidsproblemen kreeg na een coronaprik. Er zijn vele ogen gericht op de zaak, omdat het mogelijk de eerste is in een reeks van velen. De grote vraag luidt: wie is verantwoordelijk voor eventuele bijwerkingen van vaccinatie? De overheid of de vaccinmaker?

Advocaat Laura-Jean van de Ven zei daar het volgende over:

Ook kijkt Van de Ven, die benadrukt dat haar cliënt geen antivaxer is, naar de overheid. Want het was de regering die vaccins inkocht en iedereen opriep er één te nemen. "De reden dat hij die prik heeft genomen, was ook om anderen te beschermen. Uit maatschappelijke solidariteit dus. Ik vind dat je je als overheid dan over hen moet ontfermen."

De overheid verschuilt zich achter het feit dat uiteindelijk iedereen zelf vrijwillig kon beslissen om ‘het vaccin’ wel of niet te nemen.

Met andere woorden: De overheid deed er alles aan, inclusief uitsluiten van een deel van de bevolking, om iedereen de prik te laten nemen. Maar, omdat ze mensen er niet toe dwongen gaan ze wat hen betreft vrijuit en hebben ze geen aansprakelijkheid voor de gevolgen van die prik.

Ook producenten kunnen niet aansprakelijk worden gesteld want de overheden hebben hen in de meeste gevallen gevrijwaard.

En dan krijg je de volgende krankzinnige situatie:

 
0:07
0:10 / 0:18

Kortom, in dit land hebben burgers geen schijn van kans ooit een stuiver te zien als schadevergoeding van de overheid.

De poppetjes die verantwoordelijk zijn voor de ontelbare doden als gevolg van de prikken en/of de immense vaccinatieschade zijn inmiddels grotendeels alweer vertrokken naar functie elders en wordt het steeds meer duidelijk wat voor soort ongrijpbaar monster onze overheid eigenlijk is.

Het dwingen van mensen om iets te doen en de andere kant opkijken als dat faliekant verkeerd gaat.

Je ziet het bij vaccinatieschade en je ziet het bij de toeslagenslachtoffers om maar enkele zaken te noemen.