vrijdag 8 december 2023

blckbx today #254: VN's wereldwijde database | Misleiding voedingsindustrie | Klimaat: feiten en fabels

 Redactie Blckbx   08 DECEMBER 2023

De Verenigde Naties zijn gestart met het uitrollen van een 'Digitale Publieke Infrastructuur', waar inmiddels 12 landen mee zijn gestart. Misleidende labels en producten uit de voedingsindustrie. Regeringsleiders pleiten op de klimaattop in Dubai voor nog meer miljarden om de planeet te redden van de ondergang. Wat zijn doemvoorspellingen en wat is werkelijkheid? Dat en meer in blckbx today.

 

Vrijdag 8 december 2023

In de uitzending van vanavond onder andere:

·         De Verenigde Naties zijn gestart met het uitrollen van een 'Digitale Publieke Infrastructuur', waar inmiddels 12 landen mee zijn gestart. Volgens sommigen functioneel, maar voor je privacy een groot risico.

·         Misleidende labels en producten uit de voedingsindustrie. Wat zit er in ons eten? En in hoeverre kan dit kwaad?

·         Regeringsleiders pleiten op de klimaattop in Dubai voor nog meer miljarden om de planeet te redden van de ondergang. Wat zijn doemvoorspellingen en wat is werkelijkheid?

Desk: gedragsdeskundige Romy Quint, Dr. in de Wetenschappen Ferdinand Meeus en privacy expert Bas Filippini
Presentatie: Ancilla van de Leest

 

Bekijk de uitzending via YouTube

               Video Link: https://youtu.be/ga09UdB7xjE

 

Relevante achtergrondinformatie en bronnen

·         Schema/afbeelding United Nations Development Programme UNDP playbook DPI

·         Uitzending Inside Edition See Which Pre-Grated Parmesan Cheese Contains a Wood Pulp Additive Filler

·         Artikel AD Van kant-en-klare soep tot brood: wist je dat er stofje uit houtpulp zit in deze voedingsmiddelen?

·         Video United Nations Development Programme Safe, trusted, and inclusive digital public infrastructure

·         Video 50-in-5: Sierra Leone

·         KAART 50in5 Kaart landen die digitale publieke infrastructuur

·         Video 50-in-5: Ethiopia

·         Rapport OSI SAF Daily updated Sea Ice Extent

·         Artikel Business Standard Global South must adopt digital public infra to achieve SDGs: Kant

·         Uitzending Keuringsdienst van Waarde Cellulose

·         Video PBS NewsHour Climate change is killing the Great Barrier Reef

·         Rapport Australian Institute of Marine Science ANNUAL SUMMARY REPORT OF CORAL REEF CONDITION 2021/2022

·         Artikel Media Courant Fidan Ekiz dropt bom: ‘Op1 van de buis vanwege Geert Wilders’

·         Artikel De Telegraaf ’PVV, NSC, VVD en BBB in gesprek over inhoud’

·         Artikel NU.nl Vanaf vandaag mag je in bijna heel Amsterdam maximaal 30 kilometer per uur

·         Artikel Maxmeldpunt.nl NVWA legt ‘Roombeter’ waarschuwing op

·         Artikel NOS Wetenschappers waarschuwen in Dubai voor 'domino-effecten' klimaatverandering

·         Artikel European Geoscience Union

·         Artikel AD Snijbietsap en bamboevezels zijn de nieuwe E-nummers

  

Bron: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2023-12-08

EU “overbetaalt” €185 miljard voor gas als gevolg van Russische sancties

 december 7, 2023   1891   12  

Door de verstoring van de Russische gasleveringen als gevolg van de westerse sancties tegen Moskou vanwege OekraĂ¯ne worstelt Europa met een inflatiespiraal en torenhoge energierekeningen, waarbij de kosten van de export van vloeibaar aardgas (LNG) uit de VS de druk op het budget van Europese huishoudens nog verhogen.

De Europese Unie heeft zo’n 185 miljard euro overbetaalt voor gasimporten sinds het zelfbeschadigende sancties oplegde aan Rusland vanwege OekraĂ¯ne, volgens berekeningen van Sputnik op basis van Eurostat-gegevens, bericht Svetlana Ekimenko.

Sinds februari 2022, toen Brussel voor het eerst beperkingen begon op te leggen aan Moskou, zijn de gemiddelde maandelijkse uitgaven van de EU voor de invoer van gas gestegen tot €15,2 miljard. Hiervan is €7,7 miljard uitgegeven aan vloeibaar aardgas (LNG), terwijl de resterende €7,5 miljard naar pijpleidinggas is gegaan. Ondertussen betaalden de Europese landen in het jaar vĂ³Ă³r de invoering van de sancties gemiddeld € 5,9 miljard voor gas (€ 3,6 miljard voor gas via pijpleidingen; € 2,3 miljard voor vloeibaar gas).

Geschat wordt dus dat de EU-lidstaten in de loop van 20 maanden in totaal €304 miljard hebben uitgegeven aan de invoer van gas, terwijl dergelijke uitgaven voorheen over meerdere jaren werden opgesoupeerd. Van april 2017 tot eind 2021 gaf de EU bijvoorbeeld €186 miljard uit aan de invoer van gas, en van 2013 tot 2021 bedroeg de waarde van deze invoer €292 miljard.

Terwijl Europa lijdt onder de gevolgen van de sancties, hebben de Verenigde Staten winsten binnengeharkt die worden geschat op €53 miljard. Andere landen die hebben geprofiteerd van de strijd van de EU om alternatieven te vinden voor Russische energie zijn het VK ( €27 miljard), Noorwegen (€24 miljard) en Algerije (€21 miljard).

Rusland daarentegen heeft, ondanks de verminderde levering, €14 miljard extra ontvangen dankzij de stijgende prijzen. De kortzichtige kruistocht van de EU om de energiegerelateerde inkomsten van Moskou te beperken heeft ertoe geleid dat Qatar hetzelfde bedrag heeft verdiend – €14 miljard extra, terwijl Azerbeidzjan een bonus ter waarde van €12 miljard binnenhaalde. Als we kijken naar enkele andere begunstigden van deze herziening van het EU-gasbeleid, zien we dat Angola 5 miljard euro heeft opgestreken, Egypte €4 miljard en Trinidad en Tobago €3 miljard. Nigeria en Kameroen ontvingen nog eens €2 miljard, en LibiĂ«, Oman en Equatoriaal-Guinea elk nog eens een miljard. Nog eens 12 landen ontvingen relatief kleine bedragen van in totaal bijna €2 miljard.

VĂ³Ă³r de crisis in OekraĂ¯ne en de sancties tegen Moskou vanwege de speciale militaire operatie in het buurland, ontving Europa ongeveer 40% van het gas dat het verbruikte uit Rusland. Sinds het conflict in OekraĂ¯ne is geĂ«scaleerd, heeft Brussel pakket na pakket met sancties tegen Rusland samengesteld. Voor iedereen met een goed begrip van de energiebehoeften van het 27 leden tellende blok was het echter duidelijk dat het zichzelf in een hoek duwde door ervoor te kiezen om “zichzelf af te spenen” van Russisch gas. De OekraĂ¯ense brand en de strafbeperkingen hebben geleid tot verstoringen van de bevoorradingsketens en een wereldwijde stijging van de energieprijzen. Bovendien heeft de sabotage van de Nord Stream pijpleiding de problemen van het continent nog verergerd.

De Nord Stream pijpleidingen, gebouwd om gas onder de Oostzee van Rusland naar Duitsland te brengen, werden op 26 september 2022 getroffen door explosies. Denemarken, Duitsland en Zweden lieten Rusland buiten hun onderzoek naar de aanval, wat Moskou ertoe aanzette zijn eigen onderzoek te starten met beschuldigingen van internationaal terrorisme. Omdat officiële resultaten tot nu toe uitbleven, publiceerde de Pulitzer Prize-winnende Amerikaanse onderzoeksjournalist Seymour Hersh in februari 2023 een rapport waarin hij stelde dat de ontploffingen waren georganiseerd door de VS met steun van Noorwegen. Washington heeft elke betrokkenheid ontkend.

Westerse landen en hun bondgenoten werden geconfronteerd met een energiecrisis en hadden moeite om hun gasvoorraden aan te vullen. Over het algemeen hebben de sancties in het Westen van alles teweeggebracht, van razende inflatie en angst voor recessie tot dreigende deĂ¯ndustrialisatie, waarbij Duitsland het zwaarst is getroffen.

Tegelijkertijd zijn de olie- en gasinkomsten van de Russische begroting sinds september aanzienlijk hoger dan vorig jaar, ondanks de druk van buitenaf, zei de Russische premier Mikhail Mishustin eerder dit najaar.

Bovendien meldde de Wereldbank in augustus dat tegen het einde van 2022 de rijkdom van Rusland in termen van koopkrachtpariteit (PPP) voor het eerst meer dan $5 biljoen zou bedragen – waarmee het de drie grootste economieĂ«n van West-Europa, namelijk Frankrijk, de financiĂ«le reus het Verenigd Koninkrijk en de industriĂ«le krachtpatser Duitsland, voorbij zou streven.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/eu-overbetaalt-e185-miljard-voor-gas-als-gevolg-van-russische-sancties/

 

Duitsland kampt met gastekort; Rusland heeft genoeg gas voor een eeuw lang

Duitsland zal verdere beperkingen in het gasverbruik moeten verdragen of volgende winter een ernstig gastekort krijgen, waarschuwde de nationale vereniging voor gasopslag (INES) op woensdag 19 april. In het INES-rapport wordt erop gewezen dat de huidige maatregelen vereisen dat de Duitse gasopslagplaatsen eind januari 2024 voor slechts 40% gevuld zijn, zodat het land de volgende … Meer lezen overDuitsland kampt met gastekort; Rusland heeft genoeg gas voor een eeuw lang

https://www.frontnieuws.com/duitsland-kampt-met-gastekort-rusland-heeft-genoeg-gas-voor-een-eeuw-lang/

 

Onderzoek naar Italiaanse Hugo de Jonge of Frank Vandenbroucke vanwege moord: ‘Dat gaat de goede kant op’


Het Openbaar Ministerie van Rome heeft een onderzoek ingesteld naar de Italiaanse oud-minister van Volksgezondheid Roberto Speranza naar aanleiding van gelekte documenten van het Italiaanse geneesmiddelenagentschap AIFA.

Diverse mensen met vaccinatieschade hebben een rechtszaak aangespannen. Daarnaast zijn er klachten ingediend door politiebonden en de fiscale politie die te maken hebben met de vaccinatiecampagne tegen corona.

Volgens de Italiaanse krant La VeritĂ  zijn de beschuldigingen ‘zeer ernstig’. Transition News, het eerste Duitstalige medium dat over de zaak berichtte, merkt op dat de ex-minister beschuldigd wordt van moord.

Schandaal

In een aflevering van het Italiaanse tv-programma Fuori dal coro werden interne documenten van AIFA onthuld die tot een schandaal hebben geleid.

Uit Ă©Ă©n van de documenten blijkt dat AIFA wist dat de effectiviteit en veiligheid van de injecties bij kwetsbare mensen niet kon worden gegarandeerd. Dat was voor het OM Ă©Ă©n van de redenen om een onderzoek te openen.

Speranza was van september 2019 tot oktober 2022 minister van Volksgezondheid en daarmee de Italiaanse evenknie van Hugo de Jonge.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Dat gaat de goede kant op

De Oostenrijkse zender RTV berichtte nog dat Speranza ervan wordt beschuldigd dat hij nietsvermoedende Italianen willens en wetens heeft blootgesteld aan dit risico.

Afgelopen week kondigde de minister van Justitie van Texas aan dat hij Pfizer heeft aangeklaagd.

“De eerste rechtszaak tegen een minister van Volksgezondheid wegens de coronavaccinaties aangespannen door het Openbaar Ministerie komt eraan. Ditmaal in ItaliĂ«,” reageert EuroparlementariĂ«r Marcel de Graaff (FVD) verheugd. “Dat gaat de goede kant op.”

[tkp.at]

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Gezondheidseconoom trekt aan de alarmbel over duizelingwekkende cijfers uit Zwitserland


Uit cijfers van Helsana, de grootste Zwitserse zorgverzekeraar, blijkt een duizelingwekkende toename van het aantal mensen dat kankermedicijnen krijgt voorgeschreven.

Gezondheidseconoom Konstantin Beck van de Universiteit van Luzern trekt aan de alarmbel. In een publicatie van 30 november valt te lezen hoeveel mensen de afgelopen jaren kankermedicijnen hebben gekregen.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Bijna een verdubbeling

Van 2013 tot 2016 nam dat aantal toe van 90.000 tot bijna 107.000. In coronajaar 2020 steeg het aantal iets, maar in 2021, na de uitrol van de coronavaccins, schoot de lijn als een raket omhoog naar meer dan 150.000, laat Beck zien in een presentatie.

Hij becijferde dat het aantal van 2017 tot 2022 met maar liefst 94 procent is gestegen: bijna een verdubbeling. Er zijn dus twee keer zoveel mensen afhankelijk van kankermedicijnen en -behandelingen.

no

no

Plotselinge en extreme stijging

Wat zou deze plotselinge en extreme stijging kunnen veroorzaken? De gezondheidseconoom vraagt of vaccinatie de oorzaak is.

Eerder ontdekte data-analist Wouter Aukema dat het aantal kinderen dat het middel ondansetron neemt, sinds 2021 is verdubbeld. Het gaat om ruim 15.000 kinderen mĂ©Ă©r. “Wie zo’n signaal negeert, schendt mensenrechtenverdragen,” schreef Aukema. Ondansetron is een middel om braken en misselijkheid tijdens chemotherapie te voorkomen.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Gelekte e-mails wijzen op druk vanuit Von der Leyen op EMA, Europarlementariërs stellen vragen



Dinsdag plaatste Remco van Velzen gelekte e-mails op X waaruit blijkt dat wijlen adjunct-directeur van het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA Noël Wathion onder druk werd gezet door EU-baas Ursula von der Leyen om het coronavaccin goed te keuren.

Toen de EU en Pfizer een contract sloten voor 300 miljoen vaccindoses, stond daarin dat er op dat moment nog niets bekend was over de werkzaamheid en langetermijneffecten van het vaccin.

Wathion sprak in een e-mail van een sfeer die niet alleen ‘behoorlijk gespannen’ was, maar ‘af en toe zelfs een beetje ongemakkelijk’. Een vertraging van enkele weken tussen de Amerikaanse en Europese goedkeuring is voor de Europese Commissie ‘wellicht niet makkelijk te accepteren’ omdat ‘de politieke gevolgen’ te groot zouden zijn.

Vragen aan de Europese Commissie

Van Velzen plaatste nog een tweede gelekte mail van het EMA, die laat zien dat het agentschap in november 2020 al op de hoogte was van verschillen tussen de commerciële en de proefbatches. De commerciële hadden een mRNA-integriteit van 55 procent, de proefbatches een mRNA-integriteit van 78 procent.

EMA heeft duidelijk overwogen of ze nieuwe klinische onderzoeken nodig zouden hebben voor het commerciële product met een verminderde mRNA-integriteit. Dat dit klaarblijkelijk niet of nauwelijks is gebeurd en ook niet als zware eis is gesteld door het EMA is werkelijk waar onvoorstelbaar, vindt Van Velzen.

Hij informeerde Europarlementariër Marcel de Graaff (FVD), die er meteen werk van heeft gemaakt. Samen met Joachim Kuhs en Bernhard Zimniok heeft hij vragen aan de Europese Commissie gesteld over de e-mails.

Uitleggen

Ze willen weten of de Commissie het met hen eens is dat de gelekte e-mails laten zien dat de snelheid van het beoordelingsproces boven de veiligheid en daarmee de bescherming van de gezondheid van onze burgers ging.

De Europarlementsleden vragen daarnaast aan de Commissie of zij het EMA onder druk heeft gezet om de vaccins goed te keuren zonder uitgebreid onderzoek te doen en ondanks zorgen over hun effectiviteit en bijwerkingen, waaronder sterfte.

En kan de Commissie uitleggen waarom zij niet alleen een contract met Pfizer ondertekende, maar de fabrikant ook vrijstelde van aansprakelijkheid, terwijl het EMA vlak daarvoor nog haar bezwaren en zorgen had geuit over de veiligheid van de vaccins?

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Aangeklaagd voor 508 MILJARD omdat hij mensen tijdens corona adviseerde zink en vitamine D te nemen


De Amerikaanse chiropractor Eric Nepute is door de overheid aangeklaagd voor een duizelingwekkend bedrag van 508 miljard dollar. Welke schokkende misdaden heeft hij op zijn geweten? Tijdens corona adviseerde hij mensen om zink en vitamine D te nemen.

De chiropractor zegt dat er vele studies zijn die aantonen dat vitamine D en zink bijzonder effectief zijn tegen het coronavirus. Hij stelde eerder dat coronapatiënten die vitamine D kregen 52 procent minder kans hadden om te overlijden.

Volgens de federale handelscommissie (FTC) heeft Nepute ‘valse marketingclaims’ gedaan. Hij verwijst op zijn beurt naar 112 papers over de heilzame werking van vitamine D bij Covid en 24 papers over de heilzame werking van zink bij Covid. EĂ©n van die papers is gefinancierd door nota bene de Amerikaanse gezondheidsdienst NIH.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Binnen 12 tot 18 uur

Begin 2020 plaatste de chiropractor een filmpje op Facebook waarin hij mensen aanraadt om kinine en zink te nemen. Het filmpje ging viral en werd tientallen miljoenen keren bekeken voordat het werd verwijderd.

Honderden jaren geleden werd kinine al gebruikt om malaria te behandelen. Nepute verwees naar een arts uit Los Angeles die coronapatiĂ«nten succesvol behandelde met hydroxychloroquine, een ander malariamiddel, en zink. “De meeste patiĂ«nten liepen daar binnen 12 tot 18 uur het ziekenhuis weer uit.”

Waarom horen we hier dan zo weinig over in de media? Omdat het establishment vol heeft ingezet op een vaccin, stelde hij. “De media zijn tegen jullie. Ze verspreiden fake news.” Hij adviseerde mensen zich te verdiepen in Operation Mockingbird, een CIA-programma gericht op het manipuleren van de nieuwsmedia.

Wraak

Nepute zei te verwachten dat het establishment hem snel de mond zal snoeren omdat hij ‘de waarheid naar buiten brengt’. “Vinden jullie het niet vreemd dat het aantal coronadoden stijgt, terwijl het aantal sterfgevallen als gevolg van longontsteking, griep, hartziekte en hartaanvallen drastisch daalt? Sterven er geen mensen meer door de griep, een longontsteking of hartaanval?”

Drie jaar later neemt het establishment wraak. Nepute behandelde duizenden coronapatiënten succesvol, zonder sterfgevallen.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...