donderdag 6 juli 2023

Militaire topofficieren geven Macron ULTIMATUM om rellen in Frankrijk te beëindigen

07/05/2023 // Belle Carter // 8,3K Weergaven

Tags : grote regeringchaosburgerlijke onrustIneenstortingschuldbomEmmanuel MacronEUEuropese UnieFrankrijkFranse demonstrantenGeneraal Pierre de Villierslinkse cultusmilitairNahel Mnationale veiligheidverontwaardigingpaniekPolitiegeweldopenbaar vervoeropstandrellenrellenhoge militaire commandantenterrorismeultimatumonder drukonrustopstandgeweld

 

Een voormalige Franse militaire top commandant en verschillende andere hoge officieren hebben naar verluidt op 2 juli een ultimatum gesteld aan de Franse president Emmanuel Marcon om de orde in het land binnen 48 uur herstellen of ze zullen het zelf doen, met het leger.

Een brief van de twintig hoge officieren, die de dreiging bevatte, circuleert naar verluidt in Groot-Brittannië en Frankrijk. De waarschuwing zou niet alleen een "standpunt" zijn van officieren in actie tegen de staat en de legitieme regering, maar zou ook zeer zware straffen met zich meebrengen voor degenen die hebben deelgenomen.

De dodelijke schietpartij van de 17-jarige Nahel M. in Parijs door de Franse politie op 27 juni tijdens een verkeersstop heeft geleid tot de enorme onrust waardoor de stad en de wetshandhaving in de omliggende buitenwijken al enkele dagen worstelen met het handhaven van de openbare orde. .

Voormalig parlementaire kandidaat bij de Brexit-partij Barnsley Jim Ferguson plaatste op Twitter dat de genoemde waarschuwing naar verluidt afkomstig is van de voormalige chef van de strijdkrachten van Frankrijk, de zeer gerespecteerde en gedecoreerde generaal Pierre de Villiers, die ruzie kreeg met Macron over zijn globalistische beleid en die hij tijdens een ruzie publiekelijk had vernederd over bezuinigingen op defensie-uitgaven.

 

Volgens Ferguson hebben de De Villiers en de hoge militaire functionarissen de waarschuwing gegeven dat ze volgende week zullen ingrijpen als rellen onbeantwoord blijven voortduren.

Het zou geen verrassing zijn als de generaal het team leidt dat de waarschuwing heeft gegeven, aangezien De Villiers publiekelijk kritiek heeft geuit op het aanhoudende conflict en het Europese beleid ten aanzien van Oekraïne. Hij benadrukt dat de Russisch-Oekraïne oorlog "niet in het belang" is van Europese natiestaten en dat de voortzetting ervan alleen de gevestigde belangen van de Amerikaanse regering dient. In Parijs gevestigd Le Figaro meldde dat de chef van de ex-strijdkrachten betoogde dat Europese landen zouden moeten werken aan een de-escalatie van de oorlog in Oekraïne in plaats van het Amerikaanse "risicovolle, roltrappenbeleid" te volgen."

Ondertussen beweren de generaal dat "relschoppers in Frankrijk zich hebben bewapend met automatische wapens", volgens verdere berichten in een andere zeer verontrustende wending, aangezien Macron de controle over de situatie blijft verliezen."

Er zijn op dit moment geen andere updates beschikbaar. Niets bevestigt nog of het ultimatum echt is of propaganda.

Frankrijk onder Macron kampt voortdurend met crises

Op dit moment Frankrijk blijft exploderen in geweld aangezien de burgers worden geterroriseerd en hun steden branden. Veel Franse burgers en 'gilets jaunes' sluiten zich opnieuw aan bij de protesten en roepen Macron op om af te treden of te worden verwijderd. En dit is niet de eerste keer dat hij te maken heeft gehad met moeilijke situaties zoals de recente onrust als gevolg van zijn beleid.

In maart veroorzaakten rellen ook een diepe politieke crisis toen hij de pensioenleeftijd verhoogde van 62 naar 64 jaar door de Franse premier Elisabeth Borne te vragen een beroep te doen op artikel 49.3 van de Franse grondwet, dat de uitvoerende macht de bevoegdheid geeft om een wetgevende stem te negeren . (Gerelateerd: Macron verhoogt de pensioenleeftijd van 62 naar 64 jaar, wat in heel Frankrijk tot rellen leidt).

Hij zei dat het nodig is om de Franse economie concurrerend te houden en te voorkomen dat de pensioenprogramma een tekort krijgt. De president vertelde de ministers dat "de financiële risico's te groot waren" als de leden van de Nationale Vergadering het voorstel hadden afgewezen.

Bovendien was zijn pad zelfs tijdens zijn eerste termijn rotsachtig, toen hij geconfronteerd werd met protesten van Gele hesjes, het Wuhan coronavirus & de COVID-19-pandemie en de altijd aanwezige dreiging van terrorisme in Frankrijk. 'Het is alsof Frankrijk een snelkookpan is, elke crisis onthult spanningen, een conflict in de samenleving, spanningen over het respect dat onze instellingen verschuldigd zijn ... Ons land beroept zich voortdurend op Republikeinse waarden, maar het lijkt erop dat hele segmenten van de bevolking deze niet belangrijk meer vinden,'zei Bruno Cautres, een politiek onderzoeker bij het Sciences Po instituut.

Volgens Jordan Bardella, de opvolger van de ex-National Rally President Marine Le Pen, had de recente onrust zwakheden blootgelegd die een populistisch discours konden aanmoedigen. 'Onze politieke reactie moet redelijk zijn, die de realiteit en het dagelijks leven van de Fransen aanpakt', voegde hij eraan toe.

Zijn partijvoorganger Le Pen, die bij de verkiezingen van 2022 op de tweede plaats kwam na Macron, heeft zich ervan weerhouden een terugslag tegen relschoppers aan te wakkeren en hield vast aan haar strategie om de reguliere politiek te omarmen.

Volgen Rioting.news om meer updates te lezen over de aanhoudende opstand en chaos in Frankrijk.

Bronnen voor dit artikel zijn onder meer:

CitizenWatchReport.com

UnityNewsNetwork.co.uk

Politico.eu

https://www.naturalnews.com/2023-07-05-top-brass-military-officers-give-macron-ultimatum-end-riots-in-france.html 






Kijk: de WEF-leiders geven toe dat ze de productie van voedsel en energie beperken


Investeerder Neil McCoy-Ward heeft een video van de Sustainable Development Impact Meetings 2022 geanalyseerd waarin ‘WEF-leiders’ al giebelend vertellen hoe ze de productie van voedsel en energie beperken.

Het is een fascinerende video, aldus Ward. De mensen in het filmpje zijn een soort waarzeggers die vertellen wat ze gaan doen.

Tijdens de sessie zei Geraldine Matchett, directeur van DSM-Firmenich, dat de veerkracht van het voedselsysteem nog sneller moet worden vergroot.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Energierantsoenering

Ze zegt dus eigenlijk dat wat er nu gebeurt in het voedselsysteem, versneld moet worden, aldus McCoy-Ward.

Jason Bordoff, rector van de Columbia Climate School, wees er verder op dat de energieprijzen door het dak gaan, en dat heeft een grote impact op onder meer de productie van kunstmest. Op het moment van de bijeenkomst lag 70 procent van de kunstmestproductie in Europa stil omdat de energie te duur was.

Bordoff zei dat er een plan lag om de energie te rantsoeneren.

McCoy-Ward voegde eraan toe dat dergelijke plannen voor energierantsoenering er ook zijn voor de winter van 2023-2024. “Dat wist je vast niet.”

Voedselcrisis

Omdat Europa veel minder kunstmest produceerde, sloten ontwikkelde landen deals met ontwikkelingslanden om voedsel te kopen. “Je zou kunnen zeggen dat we het voedsel stelen van de mensen die dat het hardst nodig hebben.”

Het gevolg is dat ontwikkelingslanden kampen met enorme armoede en hongersnood. Een schokkend aantal mensen sterft door honger.

We hebben in Sri Lanka kunnen zien wat er gebeurt als een land niet langer beschikt over kunstmest: een voedselcrisis.

Wij merken vooral dat de prijzen stijgen. Er is immers minder voedsel, maar het aantal mensen is ongeveer gelijk.

Black swan event

Europa was een netto-exporteur van kunstmest, maar wordt een netto-importeur. Dat betekent dat het aanbod nog meer onder druk komt te staan en het gevolg is dat vooral de armsten geraakt zullen worden, legde Maximo Torero, hoofdeconoom van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN, uit.

“Die al geconfronteerd worden met een economische crisis omdat ze hun energierekening niet kunnen betalen,” lachte Bordoff.

Mensen zoals deze mensen hier plannen dit soort dingen lang van tevoren, zei McCoy-Ward.

Oekraïne wordt gezien als een ‘black swan event’, een onverwachte, levensveranderende gebeurtenis. Sam Kass, partner van Acre Venture Partners, zei dat het aantal conflicten alleen maar gaat toenemen. “Dat gaat elk jaar gebeuren. Over een paar jaar noemen we dat geen black swan event meer.”

Heel zwaar

Er gebeurde nog iets opmerkelijks. Torero zei lachend dat de financiële crisis die eraan zit te komen ‘heel zwaar’ zal zijn.

Dat biedt ons een hele belangrijke kans om de transformatie te realiseren die we nodig hebben, aldus Torero.

Vandenbroucke, het wit konijn uit de toverhoed van Conner Rousseaux heeft een belangenconflict .........

    © BELGA

Vandenbroucke wil Covidmails niet vrijgeven en blokt wet af die hem daartoe kan verplichten: “Hij heeft belangenconflict”

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) gooit al een jaar lang alles in de strijd om zijn Covidmails te beschermen. HLN vroeg die e-mails op via de Wet op Openbaarheid van Bestuur en kreeg al twee positieve adviezen, maar de minister blijft tegenwerken. Ook op politiek niveau: hij verzet zich hevig tegen een nieuwe wet die hem ertoe kan verplichten de mails te bezorgen. Minister Vandenbroucke ontkent dat hij met een belangenconflict zit.

Jeroen Bossaert 06-07-23, 06:00 Laatste update: 07:49

 185 REACTIES

Al meer dan een jaar probeert HLN inzage te krijgen in mails die minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) verstuurde tijdens de coronacrisis. Het gaat om het mailverkeer tussen hem, GEMS-voorzitter Erika Vlieghe en corona-commissaris Pedro Facon. Zij speelden een hoofdrol in het beheer van de grootste gezondheidscrisis die ons land ooit gekend heeft. Inzage in hun correspondentie vindt HLN van belang om te kunnen inschatten hoe bepaalde beslissingen tot stand kwamen en om daarover te kunnen berichten. Het beroept zich daarvoor op de Wet op Openbaarheid van Bestuur (WOB).

Ongelijk

Minister Vandenbroucke is het daar niet mee eens. Hij vindt dat HLN misbruik maakt van de wet en dat het te veel inspanning kost om duizenden mails op een correcte manier openbaar te maken. Vorig jaar wees hij daarom twee keer een verzoek tot vrijgave af, maar de Commissie voor Toegang tot Bestuursdocumenten (CTB) gaf hem in oktober ongelijk. De commissie vond de argumenten van de minister niet pertinent genoeg. Dat advies is echter niet bindend en dus mocht Vandenbroucke het negeren. In november deed hij dat effectief.

Een auditeur van de Raad van State boog zich over de kwestie en ook die oordeelde dat de argumenten van de minister niet overeind bleven. Hij adviseerde om de beslissing van Vandenbrou­c­ke te vernieti­gen.

Bron & lees verder op : https://www.hln.be/binnenland/vandenbroucke-wil-covidmails-niet-vrijgeven-en-blokt-wet-af-die-hem-daartoe-kan-verplichten-hij-heeft-belangenconflict~a47e2c0c/


Nog meer onzin vanuit de Europese commissie ………

 

    Frans Timmermans. © ANP / EPA

“Totale onzin”: forse kritiek op eurocommissaris Frans Timmermans die stormdode aan klimaatverandering linkt

De zware zomerstorm Poly zorgde woensdag voor veel schade en hinder in Nederland, maar ook voor minstens zoveel woede en irritatie. Eurocommissaris Frans Timmermans linkte de dood van een 51-jarige vrouw - als gevolg van de storm - aan de huidige klimaatverandering. “Totale onzin”, aldus Weerplaza.

Redactie 06-07-23, 07:59 Laatste update: 08:01

 

 59 REACTIES

Tijdens een persconferentie uitte Eurocommissaris Frans Timmermans zijn medeleven aan de nabestaanden van de vrouw die overleed nadat in het Nederlandse Haarlem een boom op haar auto was gevallen. “Het heeft allemaal te maken met klimaatverandering”, zei Timmermans “Als we voorbeelden willen van hoe dringend het is, hoeven we slechts naar buiten te kijken.”

En precies die uitspraak viel totaal verkeerd en wordt aan alle kanten weerlegd. Wouter van Bernebeek van Weerplaza op Twitter: “Totale onzin! Windstormen zijn van alle tijden en gedragen zich zeer wispelturig... als de straalstroom even gunstig ligt, kun je er toevallig 3 na elkaar hebben en dan weer 5 jaar geen. Uit de statistieken blijkt ook geen enkele toename erin. Jammer dat dit erbij wordt gehaald...” Hij vervolgt: “Er wordt beweerd dat zo’n storm ‘helemaal’ een gevolg van klimaatverandering is en dat slaat nergens op. Eruit gegooid met nul onderbouwing of kennis.”

Zijn collega Helga van Leur valt Van Bernebeek bij. “Met attributieonderzoek zullen uitspraken gedaan kunnen worden in hoeverre dit waarschijnlijker of onwaarschijnlijker is in een warmere wereld. Maar nu roepen dat deze zomerstorm het voorbeeld is van klimaatverandering is, is quatsch!” Storm Poly is wel de zwaarste zomerstorm ooit gemeten in het land.

Bovenkant formulier

Onderkant formulier

Geen verband tussen klimaatverandering en storm

Volgens Weeronline waren alle randvoorwaarden vandaag precies goed om Poly te laten uitgroeien tot een zeer zware storm. Zoals de straalstroom, een zeer sterke wind op zo’n 10 kilometer hoogte. “De trekrichting zorgde ervoor dat het systeem perfect tot ontwikkeling kwam”, legt Weeronline uit. Daarbij trok het systeem lange tijd over de Noordzee waar de wind flink in kracht kon toenemen en zelfs extreem sterk worden. Zo bedroeg de zwaarste windstoot in IJmuiden 146 kilometer per uur, de hoogste ooit gemeten in de zomer.

Ook Weeronline stelt dat er tot op heden geen verband is tussen klimaatverandering en de intensiteit van stormen. Wel warmt de atmosfeer door klimaatverandering meer op, waardoor er meer vocht in de atmosfeer aanwezig is met als gevolg dat buien heftiger zijn.

 Bron: https://www.hln.be/buitenland/totale-onzin-forse-kritiek-op-eurocommissaris-frans-timmermans-die-stormdode-aan-klimaatverandering-linkt~aaa5ca40/ 


Enkele van de vele REACTIES:

  • Genesse Jacky

    8 minuten geleden
    Wanneer gaan ze die zijn ontslag geven ?
  • Ives Ameel

    11 minuten geleden
    Tijd dat ze daar die boel uitmesten en bekwame mensen aanstellen.
  • Bart Denolet

    11 minuten geleden
    Fanatiekelingen zoals de heer Timmermans maken dat er steeds meer en meer mensen een degout krijgen van heel dat groene verhaal. Doe zo verder Mr Timmermans, dan zijn we rap van die groene hysterie vanaf! Groen weg er mee!
  • Inge Simons

    20 minuten geleden
    Tijd dat hem opstapt
  • Regina Van Akker

    34 minuten geleden
    Die Timmermans heeft al meermaals bewezen dat hij niet het scherpste mes in de lade is! Weg met die man, want die kost ons 'stukken van mensen'!!
    • Henri Brand

      58 minuten geleden
      Men heeft Dhr. Timmermans nog nooit kunnen betrappen op een verstandige uitspraak.
    • freddy cardoen

      1 uur geleden
      Heb nochtans gisterenavond gehoord van wetenschapper in het NOS programma 'Op 1' dat deze storm absoluut niets te maken heeft met de klimaatverandering . Timmermans wil weer wat in de aandacht komen .
      • Luc Slegers

        1 uur geleden
        Niets is zo gemakkelijk als alles op de klimaatverandering te steken Maar zijn er wel echte bewijzen Is het een paar dagen warm,heet schuld van opwarming aarde Storm=opwarming Is het een lange tijd koud en nat hoor je niets Het zijn zogenaamde specialicten
      • Rene Van Roosbroeck

        1 uur geleden
        Jo Seykens Deze man is fanatiek en alles wil hij verbieden, de natuur neemt wat ze nodig heeft, Klimaatopwarming is er zeker maar dan moet heel de wereld inspanningen doen, Niet enkel geld en wetten brengen daar veranderingen in!
      • Patrick Symons

        1 uur geleden
        Populist tot en met, gewoon wat meeroepen omdat dat nu mode is.
        • Marcq Adriaens

          2 uur geleden
          Pestminister, alles uitspreken om de boel op stelten te kunnen zetten. Iedereen beweert dat alles het gevolg is van de opwarming van de aarde en wat gaan we er aan doen? als het klimaat verandert, hoe gaan we dat beïnvloeden?
        • Willy Scholaart

          2 uur geleden
          Zo zie je maar dat ge niet verkozen wordt voor in het het Europees parlement te zetelen voor je bekwaamheid.

      • EU-zwaargewicht Timmermans oogst storm van kritiek: ‘Gaat over lijken, die Frans’

      • Eurocommissaris Frans Timmermans betuigde tijdens een persconferentie over nieuwe groene plannen zijn medeleven aan nabestaanden van de 51-jarige vrouw die om het leven is gekomen tijdens storm Poly.

        “Het heeft allemaal te maken met klimaatverandering,” beweerde het EU-zwaargewicht. “Als we voorbeelden willen, hoeven we slechts naar buiten te kijken.”

        Timmermans wordt overstelpt met kritische reacties. Zo schrijft Story-baas Guido den Aantrekker: “Het trieste overlijden van een vrouw aangrijpen voor je eigen klimaatgedram. Ik ken weinig slechtere en doodengere mensen dan Timmermans. En ik ken er een hoop.”

        (Video verwijderd? Klik hier...)

        Veel enger worden ze niet gebakken hoor

        Het Haagse raadslid Ralf Sluijs vult aan: “De tragische dood van een mevrouw aangrijpen om je eigen klimaatgedram door te drukken. Veel enger dan Timmermans worden ze niet gebakken hoor.”

        “Zomerstormen, omvallende bomen, doden, het is al sinds jaar en dag zo in de wereld. Het is de natuur. Als je dat voor je politieke karretje wilt spannen, bewijs je alleen maar dat je geen geweten bezit,” stelt journalist Joost Niemoller.

        SGP-Kamerlid Roelof Bisschop vraagt verschrikt: “Dit is niet echt gebeurd en gezegd, toch? Hoop ik?”

        Zó goor kunnen politici zijn

        “Zonder enige schaamte gebruikt Frans Timmermans een tragedie om zijn klimaatagenda te pushen. Triest en respectloos tegenover de nabestaanden. Dit is een nieuw dieptepunt in zijn politieke carrière,” vindt Kamerlid Wybren van Haga (BVNL).

        Radio-dj Erik de Zwart noemt Timmermans ‘knettergek’. Historicus en publicist Roelof Bouwman zegt: “Zó goor kunnen politici zijn.”

        “Gaat over lijken, die Frans,” merkt journalist Lucas Hartong op.

Science Magazine Acknowledges COVID Vaccine Damage, Only to Gaslight the Victims

 "Long Vaccine" is rare, authors insist falsely

A new article in Science magazine admits that Covid vaccines can cause neurological and cardiovascular damage:

https://www.science.org/content/article/rare-link-between-coronavirus-vaccines-and-long-covid-illness-starts-gain-acceptance

On the face of it, the article recognizes the plight of the unfortunate people who suffered an injury due to Covid vaccinations:

in recent months, what some call Long Vax has gained wider acceptance among doctors and scientists, and some are now working to better understand and treat its symptoms.

The authors set out to minimize the suffering; without any editorial regard for repetitiveness, it goes on and on about how “rare” vaccine injuries are:

rare cases of abnormal blood clotting and heart inflammation … a debilitating suite of symptoms that resembles Long Covid, has been more elusive, its link to vaccination unclear … “You see one or two patients and you wonder if it’s a coincidence,” … Cases seem very rare—far less common than Long Covid after infection … regulators in the United States and Europe say they have looked for, but have not found, a connection … “We can’t rule out rare cases,” says Peter Marks … though rare, Long Covid–like symptoms after vaccination are a real phenomenon …

In insisting that Covid is much more dangerous than the vaccine, Science resorts to an outright lie, not noting the contradiction between two paragraphs:

Cases seem very rare—far less common than Long Covid after infection.

This is repudiated by the actual evidence Science discloses:

They found that within 90 days after a shot, the rate of POTS-related symptoms was about 33% higher than in the 3 months before; 2581 people were diagnosed with POTS-related symptoms after vaccination, compared with 1945 beforehand. However, the study found a bigger effect from COVID-19 itself: The rate of POTS symptoms in about 12,000 unvaccinated people after infection was 52% higher than beforehand.

Is a 33% increase in POTS after a vaccine shot “far less common” than the 52% increase from Covid? That is a very disingenuous suggestion: people routinely get multiple rounds of Covid vaccines, having the risk multiply with each dose.

Who are the experts Science is quoting for this article?

  • Peter Marks, an FDA Commissioner, for whom all vaccines are perfect

  • German Minister of Health Karl Lauterbach, the evil Covid clown of Germany

  • Tom Shimabukuro of the U.S. Centers for Disease Control and Prevention, author of a fake study using incorrect denominators he published to “prove” that Covid vaccines are safe for pregnancy

The article seems like an attempt to acknowledge the ill effects of Covid vaccines while simultaneously sweeping them under the rug as “rare.”

The “Harmless Spike Protein” Is Not So Harmless, After All

For about two years, COVID science and fact checkers required us to believe that spike protein is a harmless substance:

https://www.factcheck.org/2021/07/scicheck-covid-19-vaccine-generated-spike-protein-is-safe-contrary-to-viral-claims/

That fact-checkers assurance was hollow and had no data behind it. Finally, Science acknowledges that:

AN IMMUNE OVERREACTION to SARS-CoV-2 spike protein, which COVID-19 vaccines use to induce protective antibodies, is one possible cause of these symptoms. One theory is that after vaccination some people generate another round of antibodies targeting the first. Those antibodies could function somewhat like spike itself: Spike targets a cell surface protein called the angiotensin-converting enzyme 2 (ACE2) receptor, enabling the virus to enter cells. The rogue antibodies might also bind to ACE2, which helps regulate blood pressure and heart rate, says Bernhard Schieffer, a cardiologist at the University of Marburg. If those antibodies disrupt ACE2 signaling, that could cause the racing heart rates and blood pressure swings seen in POTS.

Oddly enough, despite understanding some dangers of the spike protein, Science insists on giving people more shots of spike protein:

COVID-19 vaccines have saved millions of lives, and the world is gearing up for a new round of boosters.

Unsurprisingly, research projects involving Covid vaccine victims have difficulty attracting “funders”:

In the next few months, the nonprofit REACT19 plans to distribute small grants, in the tens of thousands of dollars, to teams studying immunology, biomarkers, and other features of postvaccine illness. Even modest support matters, Krumholz says, because “it’s incumbent on us to produce preliminary data” to win over funders with deep pockets.

The deep-pocketed funders of Covid vaccines had no problem pouring billions into them without any preliminary data - but helping their victims is not one of their financial priorities.

Thus, the researchers helping the vaccine-injured operate with tens of thousands of dollars, while Pfizer shareholders enjoy their multi-billion windfall.

Do you know any specific individuals who had a neurological or cardiovascular injury due to COVID vaccines? Describe them, but please be mindful of people’s privacy.

Share

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...