zaterdag 3 augustus 2024

WINNAAR ! – Californische vader krijgt volledige voogdij over 4-jarige zoon nadat moeder hem in een travestiet probeerde te veranderen

01/08/2024

Een mooi en vrolijk bericht vandaag.

De vijandige elite voert oorlog tegen de Blanke man, omdat zij de enigen zijn die hun kwaadaardige plannen kunnen stoppen.

Daarom vieren we deze overwinning.

De dappere vader redde zijn zoon.

New York Post:

Een vader uit Californië zegt dat hij het volledige voogdij-recht over zijn 4-jarige zoon heeft gekregen na een langdurige juridische strijd met de moeder van de jongen. Zij zou het kind hebben gedwongen om jurken en glitters te dragen omdat ze hem als non-binair kind wilde opvoeden.

Harrison Tinsley vertelde aan “The Daily Signal Podcast” dat hij de jarenlange rechtszaak won om de volledige fysieke voogdij over Sawyer te krijgen, wat de vader vergeleek met “het aanschouwen van een wonder.”

“Ik weet dat hij een jongen is. Hij wil een jongen zijn. Hij uit dat nadrukkelijk,” vertelde Tinsley aan presentatrice Virginia Allen. “Als je iets anders zegt, raakt hij erg overstuur.”

Tinsley beweerde dat Sawyers moeder – die zichzelf volgens hem identificeert als lesbisch en non-binair – haar genderideologie vanaf het moment dat hij een baby was op het kind probeerde te projecteren.

Hierbij hoorde een wrede gaslightingcampagne, waarbij Sawyer ondanks zijn protesten werd aangesproken met het voornaamwoord ‘zij’ en gedwongen werd om meisjeskleding, jurkjes en make-up te dragen, zo beweerde de vader.

Nadat hij hoorde dat Sawyer’s moeder was gearresteerd voor kindermishandeling, diende Tinsley vorig jaar een verzoek in voor volledige voogdij bij de rechtbank van San Francisco, waarbij hij beweerde dat ze hem jarenlang had “belasterd. De details van die arrestatie en het incident zijn onduidelijk.

De vader zei dat hij de rechtbank bergen aan bewijsmateriaal had overhandigd, waaronder acht uur aan bodycambeelden van de politie en meer dan 800 pagina’s aan ondersteunende documenten, maar de rechtbank koos de kant van Sawyers moeder, zei hij.

Tinsley ging in december vorig jaar in beroep tegen de beslissing en beweert dat de kinderbescherming in San Francisco erbij betrokken raakte na een vermeend ‘incident’, waarover hij niet verder wilde uitweiden.

CPS deed onderzoek en adviseerde vervolgens om Tinsley het volledige voogdijrecht over de jongen te geven en dat de moeder regelmatig aan drugs- en alcoholtesten zou worden onderworpen , zo beweerde hij.

Als je geld hebt en kunt bewijzen dat de moeder drugs gebruikt, kun je de voogdij over je kinderen krijgen.

Het is mogelijk.

Geef niet op tot het te laat is.


Als u de artikelen van Dissident.one waardeert, kunt u HIER een donatie doen om de site in de lucht te houden.

WEF, door Gates gesteunde coalitie wil de productie van vaccins voor routinematig gebruik en pandemieën regionaliseren en versnellen

 

Gaat het bij de agenda werkelijk om een ​​grotere gezondheidsveiligheid, of gaat het meer om het consolideren van macht en het ervoor zorgen dat iedereen de komende jaren wordt voorzien van nieuwe technologieën?

Een coalitie voor pandemieparaatheid, gesteund door het World Economic Forum (WEF) en de Bill and Melinda Gates Foundation, publiceert een driejarenplan om de vaccinproductie in het zogenaamde mondiale zuiden te regionaliseren en te versnellen, schrijft Tim Hinchcliff.

Dinsdag publiceerde de Regional Vaccine Manufacturing Collaborative (RVMC) haar Strategie 2024-2027- routekaart om “regionale vaccinproductie- en toeleveringsketennetwerken te versnellen die op duurzame wijze vaccins kunnen produceren voor routinematig gebruik, met gereedheid voor productie bij uitbraken.”

Het driejarige plan van de RVMC, een geesteskind van het WEF, de Amerikaanse National Academies of Medicine (NAM) en de door Gates gesteunde Coalition of Epidemic Preparedness Innovations (CEPI), is gebaseerd op de overtuiging dat “landen terecht meer gezondheidszekerheid en controle over de productie van vaccins binnen hun grenzen willen.”

De RVMC beschouwt de landen van Afrika, Latijns-Amerika en het Caribisch gebied, en Zuidoost-Azië als de regio’s die “het best gepositioneerd zijn om de noodzakelijke omvang van vraag, investeringen en capaciteit voor duurzame vaccinproductie te bereiken.”

Voor de productie van vaccins streeft de driejarige strategie van de RVMC ernaar om “de mondiale visie voor de regionaliseringsagenda” te zijn.

In de onderstaande afbeelding zet de RVMC haar uitvoeringsprincipes voor de komende drie jaar uiteen:

In dezelfde geest kondigde de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) deze week de lancering aan van “Een nieuw project dat gericht is op het versnellen van de ontwikkeling en toegankelijkheid van kandidaat-vaccins tegen menselijke vogelgriep (H5N1)  voor fabrikanten in landen met lage en middeninkomens.”

Het project wordt geleid door de Argentijnse fabrikant Sinergium Biotech, die gebruik zal maken van de WHO en het Medicines Patent Pool (MPP) mRNA Technology Transfer Programme.

In een artikel op zijn Substack van deze week zei onderzoeker, auteur, voorstander van natuurlijke gezondheid en activist James Roguski over het nieuwe project: “DIT is waar de wijzigingen in de Internationale Gezondheidsvoorschriften en het voorgestelde Pandemieverdrag altijd over zijn gegaan.”

“De ambitieuze 100 Days Mission, aangevoerd door CEPI en omarmd door G7- en G20-landen, streeft ernaar om vaccins, diagnostiek en therapieën te ontwikkelen tegen een nieuwe virale bedreiging in iets meer dan drie maanden. Het bereiken van dit doel – ongeveer een derde van de tijd die nodig was om een ​​COVID-19-vaccin te maken – zou de wereld een kans geven om de volgende pandemie in zijn sporen te stoppen”

– Wereldwijde top over pandemievoorbereiding, juli 2024

Gelijktijdig met de lancering van de regionaliseringsstrategie van RVMC deze week, organiseerde CEPI mede de tweedaagse Global Pandemic Preparedness Summit in Rio de Janeiro, Brazilië — hetzelfde land waar in november de G20-top zal worden gehouden.

Volgens het persbericht aan het einde van de top :

De gesprekken concentreerden zich op inspanningen om de ziektebewaking, regionale productie en toegang tot gezondheidsinstrumenten en tegenmaatregelen op te voeren waarmee epidemische en pandemische bedreigingen in slechts 100 dagen kunnen worden bestreden.

De ambitieuze 100 Days Mission, aangevoerd door CEPI en omarmd door G7- en G20-landen, streeft ernaar om vaccins, diagnostiek en therapieën te ontwikkelen tegen een nieuwe virale bedreiging in iets meer dan een periode van drie maanden. Het bereiken van dit doel – ongeveer een derde van de tijd die nodig was om een ​​COVID-19-vaccin te creëren – zou de wereld een kans geven om de volgende pandemie in zijn sporen te stoppen.”

Na het evenement ondertekenden vertegenwoordigers van de organisaties die bijeen waren gekomen op de Global Pandemic Preparedness Summit 2024 een verklaring waarin stond dat “de landen in het mondiale zuiden ernstiger werden getroffen door de COVID-19-pandemie, vanwege de vertraging in de toegang tot vaccins, medicijnen en diagnostiek in deze landen, wat leidde tot aanzienlijke morbiditeit en mortaliteit binnen hun bevolking.”

Daarom concludeerden ze dat “voortdurende investeringen in het opbouwen en versterken van de systemen voor wetenschap, technologie en innovatie, en de regionale en lokale end-to-end productiecapaciteit van landen in het Globale Zuiden, cruciaal zijn voor een grotere autonomie en stabiliteit bij het ontwikkelen van gezondheidstechnologieën, het bevorderen van de generatie en absorptie van kennis en technologieën, en het verzekeren van gelijke toegang.”

“De missie is niet het vaccin. De missie is om iedereen in de wereld te vaccineren”

– Mariana Mazzucato, Wereld Economisch Forum, 2022

De niet-gekozen globalisten bij het WEF, de Gates Foundation, CEPI en RVMC proberen de vaccinproductie te regionaliseren en te versnellen via hun zelfgefinancierde en zelfopgerichte organisaties. Zij hebben het tot hun missie gemaakt om de hele planeet de komende jaren te blijven vaccineren.

Zoals auteur en hoogleraar aan University College London Mariana Mazzucato tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het WEF in 2022 stelde: de missie is niet het vaccin; de missie is om iedereen ter wereld te vaccineren.

“Voor elke ziekte waar we geen vaccin tegen hebben, zullen we mRNA proberen”

– Bill Gates, USA Today, 2024

En deze niet-gekozen globalisten positioneren zichzelf om miljarden te verdienen aan hun investeringen, terwijl ze steeds meer macht en invloed op wereldse zaken verwerven.

Ze zullen samenwerken met overheden om mRNA-‘vaccins’ uit te rollen voor elke ziekteverwekker die ze tegenkomen.


Als u de artikelen van Dissident.one waardeert, kunt u HIER een donatie doen om de site in de lucht te houden.

Bron: https://dissident.one/wef-door-gates-gesteunde-coalitie-wil-de-productie-van-vaccins-voor-routinematig-gebruik-en-pandemieen-regionaliseren-en-versnellen

Op weg naar een mondiale regering voor klimaatverandering en gezondheid met resolutie WHA77.14

3/08/2024 

Wat doet de oligarchie als zij haar programma’s voor meer winst en macht wil implementeren? Met hun NGO’s worden nieuwe organisaties gevormd zoals GAVI, CEPI, GDC, IPCC en, in bredere zin, de VN, EU en WHO. Op algemene vergaderingen van de VN en haar suborganisaties, zoals de WHO, worden mooi klinkende beslissingen genomen die slechts weinigen begrijpen, maar die ertoe leiden dat meer macht wordt geconcentreerd in de handen van een paar topbureaucraten, schrijft Dr. Peter F. Mayer.

Al enkele jaren en decennia hebben we te maken met de wetenschappelijk weerlegde bewering dat het door de mens veroorzaakte CO2 als enige verantwoordelijk is voor de klimaatverandering. De zon en een aantal andere beïnvloedende factoren spelen vermoedelijk geen rol. Er wordt al net zo lang gewerkt aan het uitbreiden van de zeer winstgevende vaccinaties en het organiseren van een pandemie, die sinds 2020 behoorlijk succesvol is, inclusief de bijbehorende vaccinatie-orgie.

Het combineren van beide in één hand zou de verwezenlijking zijn van de autoritaire droom: klimaat en gezondheid bij de WHO.

Te midden van alle ophef rond de onderhandelingen over pandemieverdragen tijdens de recente 77e Wereldgezondheidsvergadering (WHA) in Genève, werd misschien wel de meest belangrijke resolutie voor de WHA aangenomen, maar deze glipte er vrijwel onopgemerkt doorheen. Resolutie  WHA77.14 over klimaatverandering en gezondheid werd zonder debat aangenomen en opende de deur voor de WHO om een breed scala aan normale menselijke activiteiten als een potentiële bedreiging voor de gezondheid te bestempelen, waardoor ze onder de bevoegdheid van de onaanraakbare economische bureaucraten van de WHO kwamen te vallen, met als middelpunt één persoon, secretaris-generaal Tedros, die gezocht wordt voor misdaden in zijn thuisland Ethiopië.

Het hoogtepunt was een strategische rondetafelconferentie over “Klimaatverandering en gezondheid: een mondiale visie voor collectieve actie ” (foto hierboven), gemodereerd door Lancet-hoofdredacteur Richard Horton, directeur-generaal van de WHO Tedros Ghebreyesus, voormalig vice-president van de VS Al Gore ( via videoboodschap) en de algemeen directeur van de 28e Klimaatconferentie van de Partijen, Adnan Amin, waren erbij.

De resolutie werd voorgesteld door een coalitie van 16 landen (Barbados, Brazilië, Chili, Ecuador, Fiji, Georgië, Kenia, Moldavië, Monaco, Nederland, Panama, Peru, de Filippijnen, Slovenië, de Verenigde Arabische Emiraten en het Verenigd Koninkrijk) en zonder amendementen aangenomen , met opdracht aan de algemeen directeur

i) een “op resultaten gebaseerd, op behoeften gebaseerd en op capaciteiten gebaseerd mondiaal actieplan van de WHO inzake klimaatverandering en gezondheid” ontwikkelen,

ii) optreden als wereldleider op het gebied van klimaatverandering en gezondheid door een WHO-routekaart op te stellen om tegen 2030 een netto nulpunt te bereiken, en

iii) verslag uitbrengen aan toekomstige WHA-bijeenkomsten.

De Orwelliaanse “Newspeak” van het VN-systeem over klimaatverandering

De afgelopen tien jaar is klimaatverandering steeds vaker als ‘nieuwspraak’ gebruikt in de activiteiten en documenten van het VN-systeem om aan te geven dat men zich volledig achter het officiële verhaal schaart.

Het Europese deel van de WHO gaf gisteren op 1 augustus het voorbeeld met een waarschuwing voor sterfgevallen als gevolg van extreme hitte. Er worden verkeerde cijfers gebruikt en de koude sterfgevallen, die tien keer vaker voorkomen, wor den genegeerd. De zin die daarin voorkomt: “Een paar dagen geleden heeft de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, António Guterres, een oproep gedaan tot actie tegen extreme hitte met het oog op de dodelijke gevolgen van de stijgende temperaturen op aarde.

“ is al een duidelijke verklaring in de richting van de WHA-resolutie

Guterres staat bekend om het pushen van het verhaal. In 2019 poseerde hij voor een foto in het water voor de berichtgeving van Time Magazine over ‘onze zinkende planeet’. Afgelopen zomer kondigde hij aan dat “het tijdperk van de opwarming van de aarde voorbij is… het tijdperk van de mondiale keuken is aangebroken.”

Op Wereldmilieudag 2024 (5 juni) herhaalde hij zijn retoriek: “Als het om het klimaat gaat, zijn wij niet de dinosauriërs. Wij zijn de meteoor. We zijn niet alleen in gevaar. Wij zijn het gevaar.” Wij zijn, zo lijkt het, vergif voor onze planeet.

De satellietorganisaties van de VN hebben hun creativiteit en verbeelding de vrije loop gelaten: Het Milieuprogramma van de Verenigde Naties (UNEP) hamert op de “drievoudige planetaire crisis van klimaatverandering, natuurverlies en biodiversiteit”, UNICEF rapporteert over het “kind dat verandert door klimaatverandering”, UNWOMEN ontdekt het “verband tussen klimaatverandering en genderongelijkheid”, en het Bureau van de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties (OHCHR) beweert, dat “klimaatverandering een bedreiging vormt voor de effectieve uitoefening van een reeks mensenrechten, waaronder het recht op leven, water en sanitaire voorzieningen, voedsel, gezondheid, huisvesting, zelfbeschikking, cultuur en ontwikkeling”, en UNESCO heeft toegezegd om “de impact van klimaatverandering op cultuur aan te pakken en het potentieel van cultuur voor wereldwijde klimaatactie te versterken”.

Benoeming van de allereerste speciale vertegenwoordiger van de WHO voor klimaatverandering en gezondheid

Wat de WHO betreft, heeft directeur-generaal Tedros Ghebreyesus ook blijk gegeven van zijn beheersing van dogmatische beweringen. Klimaatverandering is “een van de grootste bedreigingen voor de gezondheid” en “de klimaatcrisis is een gezondheidscrisis .” Het mandaat is daarom uitgebreid van specifieke milieukwesties zoals luchtverontreiniging door fijnstof en chemicaliën tot het volledige spectrum van klimaatverandering. In 2023 schatte de WHO dat “de klimaatverandering tussen 2030 en 2050 naar verwachting ongeveer 250.000 extra sterfgevallen per jaar zal veroorzaken, alleen al door ondervoeding, malaria, diarree en hittestress.”

In de bovengenoemde verklaring van de Europese regio van de WHO wordt, volgens het citaat van Guterres, geklaagd over “489.000 hittegerelateerde sterfgevallen wereldwijd” en “176.040 sterfgevallen per jaar” in Europa als gevolg van extreme hitte. Zoals gemeld zijn de cijfers afkomstig uit een onderzoek van Lancet, waarin ook ongeveer 4,35 miljoen aan koude gerelateerde sterfgevallen worden genoemd, waarvan 657.000 alleen al in Europa. Als het nog warmer zou worden, zou het aantal sterfgevallen als gevolg van de kou waarschijnlijk afnemen.

De trend naar opwarming zal echter niet langer dan een paar jaar duren, of helemaal niet, omdat de activiteit van de zon zal afnemen terwijl de afstand tussen de zon en de aarde toeneemt. Dit wordt niet alleen voorspeld door een aantal onderzoeken door astrofysici, maar ook door de voorspelling van het Amerikaanse Space Weather Prediction Center over het afnemende aantal zonnevlekken.

Er werd ook geen rekening gehouden met de onvermijdelijke sterfgevallen als gevolg van ondervoeding als gevolg van het gebrek aan toegankelijke energie voor landbouw en transport. Het overwegen van een vermindering van dergelijke sterfgevallen zou de verwachte sterfte aanzienlijk verminderen en misschien een algemeen voordeel opleveren. De toename van CO2 heeft dus de plantengroei doen toenemen en de wereld geholpen om 8 miljard mensen te voeden – een prestatie die ooit als onmogelijk werd beschouwd en die uiteraard van het allergrootste belang is voor het behoud van de gezondheid.

Zoals gemeld is er een nieuwe leidinggevende functie bij de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO): sinds juni 2023 heeft de directeur-generaal een “Speciale Vertegenwoordiger voor Klimaatverandering en Gezondheid” toegewezen gekregen. De post werd overgenomen door Vanessa Kerry, dochter van Obama-vertrouweling en ex-VN-klimaatambassadeur John Kerry. Ze maakt ook deel uit van Klaus Schwabs WEF-team “Young Global Leaders”.


Als u de artikelen van Dissident.one waardeert, kunt u HIER een donatie doen om de site in de lucht te houden.

Bron: https://dissident.one/op-weg-naar-een-mondiale-regering-voor-klimaatverandering-en-gezondheid-met-resolutie-wha77-14 

Europarlementariër: dit zal worden herinnerd als de grootste misdaad tegen de menselijkheid ooit


Vanwege bijwerkingen van de coronavaccins kunnen sommige piloten mogelijk nooit meer vliegen. Bovendien vormen ze een gevaar voor het vliegverkeer, waarschuwde Europarlementariër Christine Anderson in het Europees Parlement.

Stel je eens voor dat de piloot van een vol vliegtuig plotseling in elkaar zakt tijdens de landing. Anderson wees erop dat politici en media hun ogen sluiten voor de bijwerkingen en sterfgevallen na coronavaccinatie en dat er bar weinig gebeurt op het gebied van dataverzameling.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Ik meende ieder woord

Het Europarlementslid zei dat deze vaccinatiecampagne de boeken in zal gaan als ‘het grootste schandaal uit de medische geschiedenis’ en zal worden herinnerd als ‘de grootste misdaad tegen de menselijkheid ooit’.

Op X zette ze haar woorden extra kracht bij: “Ik meende ieder woord.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Het gaat maar door: weer een biologische man die vrouw ‘kapot ramt’ bij het boksen


Een tweede bokser die is verbannen door de internationale boksbond IBA, Lin Yu-ting uit Taiwan, mocht op de Olympische Spelen inslaan op een vrouwelijke bokser, die vervolgens in tranen uitbrak.

Yu-ting mocht afgelopen jaar niet meedoen aan de wereldkampioenschappen boksen en moest een medaille inleveren na het falen van een geslachtstest.

Op basis van DNA-tests zijn een aantal atleten ertussenuit gepikt die zich voordeden als vrouw, zei voorzitter van de IBA Umar Kremlev destijds. Uit de tests bleek dat ze XY-chromosomen hadden. Deze atleten werden uitgesloten van deelname.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Hoe kun je de Spelen nu nog serieus nemen?

Maar het Internationaal Olympisch Comité stelt dat Yu-ting en ook Imane Khelif uit Algerije volgens hun paspoort vrouw zijn.

“En opnieuw. Biologische man ramt biologische vrouw kapot bij het boksen. Hoe kun je de Olympische Spelen nu nog serieus nemen?” vraagt journalist Joost Niemoller zich hardop af.

Zo moeilijk is het allemaal niet

Het feit dat biologische mannen vrouwen in elkaar mogen slaan, is een beslissing van het woke olympisch clubje, merkt wetenschapper Ferdinand Meeuws op.

Rechtsfilosoof Raisa Blommestijn reageert: “Iemand met XY-chromosomen is een man. Iemand met XX-chromosomen is een vrouw. Iemand met XY-chromosomen hoort niet in de vrouwensport. Zo moeilijk is het allemaal niet.”

Olympisch kampioen

De IBA heeft besloten om boksster Angela Carini, die al na 46 seconden moest opgeven tegen Khelif, het prijzengeld van een Olympisch kampioen toe te kennen. Ik begrijp niet waarom ze het vrouwenboksen om zeep helpen, zei Kremlev, die geraakt werd door Carini’s tranen.

Daarnaast steunt de IBA Sitora Toerdibekova uit Oezbekistan, die het moest opnemen tegen Yu-ting.

[ZeroHedge]

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Extinction Rebellion en Just Stop Oil gefinancierd door ‘maffiabaas’ Hillary Clinton

 

De klimaatextremisten van Extinction Rebellion en Just Stop Oil worden betaald door een campagneorganisatie die gerund wordt door Hillary Clinton. Dat blijkt uit financiële stukken die de krant The Telegraph heeft ingezien.

Een groep die is opgericht door Clinton heeft de afgelopen drie jaar een half miljoen dollar gedoneerd aan financiers van Just Stop Oil uit Californië.

De grootste donateur van Just Stop Oil is een zeer omstreden non-profit in Californië, het Climate Emergency Fund (CEF), dat ook Extinction Rebellion financiert.

Niet genoemd

The Telegraph heeft ontdekt dat Onward Together één van de belangrijkste financiers van het CEF is. Dat is een campagneorganisatie die door Clinton is opgericht na haar presidentscampagne tegen Donald Trump.

Onward Together gaf in 2021 een slordige 300.000 aan het CEF en nog eens 200.000 in 2022. Het geld dat aan de groep van Clinton werd gedoneerd, kwam terecht in een fonds dat is gebruikt om protesten van Just Stop Oil te financieren.

Het gaat om de grootste donaties die de organisatie van Clinton de afgelopen drie jaar heeft gedaan aan een non-profit. Op de website van Onward Together worden het CEF of Just Stop Oil niet genoemd.

Terreurorganisatie

Just Stop Oil heeft naar eigen zeggen miljoenen ontvangen van het CEF. Sommige Britse parlementsleden willen dat de groep wordt gebrandmerkt als terreurorganisatie.

Het CEF is in 2019 opgericht door Aileen Getty, kleindochter van olietycoon J. Paul Getty. Ze pleit voor ‘klimaatvriendelijk beleid’.

Maffiabaas

Mensen die aankopen doen in de webshop van Onward Together lezen daar dat ze op die manier ‘progressieve groepen steunen die bouwen aan een eerlijker en meer inclusief Amerika’. Op de website wordt echter met geen woord gerept over het CEF en de verstoringsacties in het buitenland.

Manuel Zelaya, oud-president van Honduras, noemde Hillary Clinton recentelijk ‘een maffiabaas’.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

"Slechts 10 minuten nodig om jullie te bereiken": Poetin herhaalt zijn dreigementen

 

231.9K Volgers

3/08/2024 - 10u • 1 minuten leestijd

     "Slechts 10 minuten nodig om jullie te bereiken": Poetin herhaalt zijn dreigementen© CC BY 4.0

Nu Washington van plan is om vanaf 2026 langeafstandsraketten op te stellen in Duitsland, heeft Vladimir Poetin gewaarschuwd dat Rusland kan terugslaan door raketten van hetzelfde kaliber te plaatsen om het Westen te treffen.

Bedreigingen die al eerder zijn gehoord en geuit... Misschien van iets te ver weg, misschien door de verkeerde persoon. Deze keer was het het hoofd van het Kremlin zelf die de Verenigde Staten zondag waarschuwde. In een toespraak ter gelegenheid van de Dag van de Marine zei Poetin dat de Verenigde Staten door het inzetten van deze wapens het risico lopen een nieuwe crisis uit te lokken, vergelijkbaar met die van de Koude Oorlog.

"De vluchttijd naar doelen op ons grondgebied van dergelijke raketten, die in de toekomst kunnen worden uitgerust met kernkoppen, zal ongeveer 10 minuten bedragen", zei het Russische staatshoofd.

Hij voegde eraan toe: "We zullen soortgelijke inzetmaatregelen nemen, rekening houdend met de acties van de Verenigde Staten en hun satellieten in Europa en andere regio's van de wereld".

(SR and Manon Pierre for Tagtik/Source: Midi Libre/Picture: The Presidential Press and Information Office via Wikicommons under license Creative Commons CC BY 4.0)

Blijf op de hoogte van al ons nieuws op MSN en abonneer je door op 'volgen' te klikken hierboven naast ons logo.

Bron: "Slechts 10 minuten nodig om jullie te bereiken": Poetin herhaalt zijn dreigementen (msn.com)

 

Air New Zealand eerste grote luchtvaartmaatschappij die onpraktische klimaatdoelen opzegt, daarbij verwijzend naar een gebrek aan realistische oplossingen

08/02/2024 // Cassie B. // 480 Weergaven

Tags: 

Air New Zealand acht zijn klimaatdoelstelling voor 2030 opgegeven, verwijzend naar het gebrek aan realistische oplossingen

De luchtvaartmaatschappij heeft ook aangekondigd dat zij zich zal terugtrekken uit het Science Based Targets-initiatief van de VN, nadat zij in 2022 had aangekondigd dat zij de tweede luchtvaartmaatschappij ter wereld waren die hun plannen door het kader zou laten valideren.

De luchtvaartmaatschappij had eerder aangegeven dat zij dat wilde verminderen de CO2-uitstoot met bijna 29% vergeleken met het niveau van 2019, samen met een daling van 16,3% in absolute emissies. Het werd als een zeer ambitieus doel beschouwd, aangezien de wereldwijde luchtvaartindustrie in dezelfde periode een reductie van slechts 5% nastreefde.

De CEO van Air New Zealand, Greg Foran, verklaarde dat het duidelijk werd dat vertragingen in de tijdlijn van hun vlootvernieuwing hun doel buiten bereik zouden brengen.

“Het is mogelijk dat de luchtvaartmaatschappij haar bestaande vloot langer dan gepland moet behouden vanwege wereldwijde problemen met de productie en de toeleveringsketen die de introductie van nieuwere, zuinigere vliegtuigen in de vloot zouden kunnen vertragen, ” merkte hij op, eraan toevoegend dat omdat zoveel factoren buiten hun controle liggen, ze hun doelstelling voor 2030 zullen opgeven.

Ze werken nu aan het vaststellen van een realistischere doelstelling op korte termijn, maar ze benadrukten dat ze zich blijven inzetten voor het doel van de bredere industrie om tegen 2050 de netto-emissie te bereiken. Ze zeiden dat de nieuwe doelen zullen worden ontworpen met de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd bij het veiligstellen van geschikte vliegtuigen en alternatieve vliegtuigbrandstof in gedachten.

Als nationale luchtvaartmaatschappij van Nieuw-Zeeland is dit een zeer spraakmakende omkering die veel aandacht trekt voor de moeilijkheden waarmee luchtvaartmaatschappijen worden geconfronteerd bij het bereiken van restrictieve doelstellingen voor het koolstofarm maken.

Andere luchtvaartmaatschappijen zullen waarschijnlijk hun voorbeeld volgen

Het zal niet verrassend zijn om te zien dat andere luchtvaartmaatschappijen dit voorbeeld volgen, gezien hoe overdreven ambitieus veel klimaatdoelen zijn, vooral gezien het feit dat Air New Zealand waarschijnlijk beter gepositioneerd was dan veel andere luchtvaartmaatschappijen om deze doelstellingen te bereiken.

Griffith University expert op het gebied van duurzaam toerisme James Higham verteld AP: “Als zelfs Air New Zealand het niet kan, bevestigt het de realiteit dat het verminderen van emissies door de luchtvaart een onmogelijke taak is onder het huidige technische regime. ”

Veel luchtvaartmaatschappijen merken dat de duurzame vliegtuigbrandstoffen (SAF) die ze nodig hebben om deze doelen te bereiken niet alleen veel duurder zijn dan traditionele brandstoffen, maar ze zijn ook moeilijk op schaal te produceren in de hoeveelheden die luchtvaartmaatschappijen nodig hebben. Het volume dat momenteel wordt geproduceerd, is slechts een klein deel van de totale vraag ernaar.

Het probleem wordt nog verergerd door het falen van grote vliegtuigfabrikanten om op tijd nieuwe vliegtuigen te leveren, waarbij zowel Boeing als Airbus de afgelopen jaren te weinig leveren hebben als gevolg van problemen in de toeleveringsketen. Over het algemeen loopt de productie van efficiëntere vliegtuigen aanzienlijk achter op schema.

De luchtvaartmaatschappij noemde ook regelgevende en beleidsondersteuning op nationaal en mondiaal niveau als onderdeel van de reden dat zij haar doelstellingen opgaf.

Verschillende andere luchtvaartmaatschappijen hebben hun verbintenis om hun emissiedoelstellingen op korte termijn te halen al teruggedraaid, waaronder Lufthansa in Duitsland, Japan Airlines, easyJet in het VK, LATAM Airlines Chile en United Airlines in de Verenigde Staten.

Bovendien kondigde Lufthansa, de Duitse luchtvaartmaatschappij en de op één na grootste luchtvaartmaatschappij in Europa wat betreft vervoerde passagiers, vorige maand aan dat het milieukosten op haar vliegtarieven zou toevoegen om de kosten te dekken die gepaard gaan met het naleven van de nieuwe EU regels voor emissiereducties. De kosten kunnen oplopen tot 72 euro ($ 77) per vlucht, afhankelijk van het tickettype.

Bronnen voor dit artikel zijn onder meer:

ClimateDepot.com

BBC.com

APNews.com


https://www.naturalnews.com/2024-08-02-air-new-zealand-abandon-climate-goal.html

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...