zondag 24 oktober 2021

‘Return to Eden’: Duurzaamheid en CO2 als machtsmiddel om politieke agenda’s door te drukken

 return to eden

Foto: Marijn Poels

‘Return to Eden’: Duurzaamheid en CO2 als machtsmiddel om politieke agenda’s door te drukken

Onafhankelijk documentairemaker Marijn Poels presenteerde afgelopen donderdag de documentaire ‘Return To Eden’. Het laatste deel van zijn controversiële trilogie. In 2017 verscheen zijn geruchtmakende eerste deel ‘The Uncertainty Has Settled’. Daarin behandelde Poels verschillende wetenschappelijke aannames over klimaatverandering en bezocht ook klimaatcritici. Die film kwam hem zuur te staan met haatmails en dreigementen van activisten. Op veel plekken werd de film geweigerd en onder druk uit bioscopen gehaald. Daarover maakte hij zijn tweede deel ‘Paradogma’. Hierin onderzocht hij de giftige staat van het huidige publieke debat en maakte hij thema’s als polarisatie, conformisme en intolerantie zichtbaar.

In ‘Return To Eden’ grijpt Poels weer terug naar klimaatverandering en landbouw. Is de huidige klimaatverandering een probleem of uitdaging?

Ver verwijderd van collectieve klimaathysterie, angst en chaos, is er hoop, inspiratie en zijn er oplossingen. Over politieke kleuren heen. Los van framing. Vol diepe wijsheid van mensen die de oplossingen ecologisch benaderen. Waar de globaliserende boer tussen overheidssubsidies, banken en afnemers wordt meegezogen in de kern van het probleem, verbouwt de onafhankelijke ondernemer op inspirerende wijze lokaal zijn voedsel, midden in de woestijn. En dat kan wel eens meer oplossingen bieden dan puur voor ons voedsel.

Vooral duurzaamheid en CO2 kunnen ongelimiteerd worden misbruikt als gereedschap om politieke globale agenda’s door te drukken

Een gezonde, levende bodem verorbert grote hoeveelheden CO2. Maar kan het zelfs een stap verder gaan? Kan een gezonde bodem in de woestijn het klimaat kalmeren en orkanen voorkomen?

“De grens tussen reguleren en manipuleren is flinterdun,” zegt Poels. “Die moeten we als burgers zeer kritisch bewaken. Vooral duurzaamheid en CO2 kunnen ongelimiteerd worden misbruikt als gereedschap om politieke globale agenda’s door te drukken. Centralisatie van macht, van landbouw en ons voedsel trekt ons steeds verder uit onze biologische en natuurlijke balans. Gezond verstand verwart men dan al vlug met tabellen en technologie, een voedingsbodem voor chaos.”

“Wij zijn het enige ras op aarde dat zich in rap tempo aan het loskoppelen is van zijn biologische oorsprong. Is dat slim en waar ligt de grens?”

Bekijk ‘Return To Eden’ hieronder:


--------------  

The Uncertainty Has Settled (Full film)

146.748 weergaven
7 nov. 2018
8,96K abonnees
After eight years of travelling through conflict and poverty zones, Marijn Poels - a progressive filmmaker/journalist - decides to take some time off. In the Austrian mountains no less. It confronts him unexpectedly with the roots of agriculture and its modern day perspective. Globalisation and climate politics are causing radical changes such as farmers becoming energy suppliers. But the green ideology raises questions. The scientific topic of climate change has now become incontrovertibly a matter of world politics. Poels faces a personal conflict. Are we doing the right thing? Nederlandse ondertiteling: https://youtu.be/Kd_o4Jq5Bc4 Deutschen Untertitels: https://youtu.be/USYQ3B0RCUE More info about this film @ http://www.marijnpoels.com


---------------   


 europa

Europa heeft in 2025 afvalberg van 100.000 (!) ton windmolenwieken: ‘We zijn knettergek geworden’

Amerika begraaft ze, en ook Europa heeft tegen 2025 een afvalberg van 100.000 ton niet-recyclebare bladen van windmolens. Er gaan de laatste dagen foto’s van begraven windmolenwieken rond op social media. “Het is dringend tijd voor een oplossing,” zegt Linde De Vriese van onderzoekscentrum Siris op de Belgische radio.

Binnen enkele jaren zullen bij ons in Europa de eerste bladen aan vervanging toe zijn. De Vriese verwacht de piek rond 2040. “Dat duurt nog 20 jaar, maar het is nu wel het moment om na te denken over mogelijke oplossingen, want die zijn er bij ons nog niet.”

Bioloog Richard Steenvoorden reageert: “Stoppen met windmolens bouwen en begin NU met gewone kerncentrales, en zet later in op thorium. Zo zorgen wij voor een energiezekere toekomst. Stop de vervuiling door het sprookje van ‘hernieuwbare energie’ en bespaar hiermee op afval én landgebruik.”

Groene energie heet dat dan

“Net zoals zonnepanelen veroorzaken ook windmolens uiteindelijk een grote afvalberg. Groene energie heet dat dan,” zegt burgemeester en Kamerlid (N-VA) Sophie De Wit.

Haar collega Tomas Roggeman voegt toe: “Wat was de meerwaarde van windmolens ten opzichte van kernenergie ook alweer?”

“Tegen kernenergie zijn vanwege kernafval, maar vervolgens wel niet-afbreekbare onderdelen van windmolens begraven. We zijn knettergek geworden,” twittert Leon Baten van Café Weltschmerz.

Jurist: ‘Dit is een pandemie van misdaden tegen de menselijkheid’

 

Massavaccinatie in Dornbirn, Oostenrijk (Asurnipal CC BY-SA 4.0)

Jurist: ‘Dit is een pandemie van misdaden tegen de menselijkheid’

Oostenrijk denkt aan lockdowns voor ongevaccineerden als het op IC’s te druk wordt. Bondskanselier Alexander Schallenberg vindt dat ‘er te veel weigeraars en twijfelaars zijn’. “We dreigen een pandemie van ongevaccineerden in te struikelen,” zei hij.

Op de Oostenrijkse IC’s liggen nu 220 coronapatiënten. Als dat er 500 worden, krijgen ongevaccineerden geen toegang meer tot de horeca. Als het aantal stijgt tot 600 dan mogen ze alleen in specifieke gevallen hun huis verlaten.

“De pandemie is nog niet achter de rug,” zei Schallenberg, die eerder deze maand het stokje overnam van Sebastian Kurz. In Oostenrijk is iets meer dan 61 procent van de bevolking volledig gevaccineerd, blijkt uit cijfers van datasite Our World in Data.

Geen vrije keuze

“Voor de mensen die roepen dat je een keuze hebt. Ja, je hebt een keuze, maar geen vrije keuze,” reageert jurist Ghislen Nysten. “Dit is ‘vrijheid’ die wordt betoogd in een Totalitaire Staat zoals China.”

“En wat nou pandemie van ongevaccineerden? Nee, dit is een pandemie van misdaden tegen de menselijkheid,” benadrukt Nysten.

Ik zal nooit buigen voor deze tirannie

Robert Jensen zegt hierover: “Lockdown alleen voor ongevaccineerden. Wow. Vera Sharav overleefde de Holocaust. Verloor haar familie. Ze zegt: ‘Ik kan niet geloven dat 80 jaar later ik weer moet vechten met dezelfde krachten’. Zij weet en ziet het. Ik zal nooit buigen voor deze tirannie. En met mij velen. Toch?”

FVD-voorman Thierry Baudet antwoordt: “Absoluut. Met nog zeer vele anderen sta ik naast je!”

4 Europarlementariërs geven persconferentie, maar de media zwijgen: ‘Wij zullen vechten voor jullie rechten’

 

                                                Foto: Cristian Terhes (Prodocens Media CC BY 3.0)

4 Europarlementariërs geven persconferentie, maar de media zwijgen: ‘Wij zullen vechten voor jullie rechten’

Europarlementariërs hebben de handen ineengeslagen tegen verplichte vaccinatie en de coronapas, het zogeheten groene certificaat. Woensdag gaven leden van het Europarlement een persconferentie waarin ze aandacht vroegen voor de toenemende mensenrechtenschendingen in de EU.

De grondrechten van EU-burgers staan onder druk door verplichte vaccinatie en misbruik van de coronapas, aldus de Europarlementariërs. Honderden mensen die in het Europees Parlement werken, dreigen hun baan kwijt te raken omdat ze geen coronapas hebben.

De persconferentie werd gehouden door Christine Anderson, Francesca Donato, Ivan Vilibor Sincic en Cristian Terhes. Zij gaven een stem aan de miljoenen Europeanen die overal in de EU vechten voor hun grondrechten.

Bekijk de video via het kanaal van BLCKBX:

Een verschrikkelijke situatie

“Ik ben niet bang voor het virus. Ik ben wel bang voor overheden die welke crisis dan ook misbruiken om burgerrechten te schenden of af te nemen,” zei Europarlementariër Christine Anderson. “Wat we tijdens deze crisis hebben zien gebeuren, is dat burgerrechten en vrijheden zijn veranderd in privileges die overheden naar eigen goeddunken verstrekken of intrekken.”

“Ik roep alle Europeanen op om op te staan tegen elke overheid die probeert ons onze vrijheden en burgerrechten af te nemen!” zei ze.

Advocaat en Europarlementslid Francesca Donato zei dat er in Europa sprake is van ‘een verschrikkelijke situatie’ omdat de mensenrechten niet worden gerespecteerd en vreedzame protesten overal in Europa op gewelddadige wijze worden onderdrukt.

We moeten dat samen doen en we moeten dat nu doen

Ze zei ook dat mensen die na de coronavaccinatie last krijgen van ernstige bijwerkingen geen gratis hulp krijgen en dat het aantal meldingen van bijwerkingen wordt onderschat.

“We moeten de mensenrechten in Europa verdedigen,” zei Donato. “We moeten dat samen doen en we moeten dat nu doen.”

Dit is de absurde situatie

Europarlementariër Ivan Sincic zei: “Jullie zijn niet alleen en wij vechten voor jullie rechten! We vechten schouder aan schouder met jullie!”

Cristian Terhes wees erop dat honderden mensen die voor het Parlement werken, ontslagen dreigen te worden omdat ze geen coronapas hebben. “Maar ze hebben niets verkeerds gedaan. Dit is de absurde situatie. Dit is niet eerlijk. Wij zijn hier voor jullie en wij zullen voor jullie vechten.”

In België is de meerderheid van de nieuwe ziekenhuispatiënten met corona gevaccineerd

 belgi

Foto: Official U.S. Navy Page CC BY 2.0

In België is de meerderheid van de nieuwe ziekenhuispatiënten met corona gevaccineerd

We hadden de voorbije week 614 nieuwe hospitalisaties. In 55 procent [van de gevallen] ging het om gevaccineerde personen. Dat zei de Belgische coronacommissaris Pedro Facon deze week tijdens een persconferentie van Sciensano, de Belgische evenknie van het RIVM.

Falcon voegde toe dat ruim driekwart van deze coronapatiënten ouder is dan 65 jaar en het overgrote merendeel ouder dan 75 jaar. Er werden vorige week ook 60 gevaccineerden opgenomen op de IC, waarvan 70 procent ouder is dan 65 jaar, zei de coronacommissaris.

Opmerkelijk genoeg zei hij ook: “We kunnen dus concluderen dat de vaccins wel goed werken – het moet onze eerste verdedigingsgordel blijven – maar dat we toch gevaccineerden gaan blijven zien in onze ziekenhuizen.” Hij zei ook dat we met het boostervaccin ‘niet 100 procent beschermd zijn’.

Eerder gaf arts-internist en infectiologe Erika Vlieghe in het tv-programma De Afspraak al stamelend toe dat ongeveer de helft van de ziekenhuispatiënten gevaccineerd is.

Op de vraag wie er op dit moment vooral in het ziekenhuis belandt, antwoordde Vlieghe in eerste instantie: “Dat is een mix van mensen. Voor een groot deel zijn dat helaas mensen die nog niet gevaccineerd zijn.”

Presentator Bart Schols vroeg haar hoeveel procent van de mensen gevaccineerd is. “Dat wisselt een beetje, dat hangt er wat vanaf. Dat wisselt ook tussen de regio’s,” zei Vlieghe, voorzitter van het Belgische OMT.

“Is het een kwart of is het 90 procent?” vroeg Schols. “Nee, dat is eh, dat zal om en bij de, eh, afhankelijk van dat je, of dat het gewoon het ziekenhuis is, of de intensieve zorg, eh, in, binnen het ziekenhuis is dat, kan dat tot fifty-fifty zijn.”

[P-magazine]

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...