zondag 24 maart 2024

Terreuraanslag in Moskou – Losgeslagen Oekraïense operatie of gesteund door het Westen?

 maart 24, 2024   6

    Foto: Kremlin / Telegram

Er is veel te doen over de terroristische huurlingenaanval van vrijdag in Moskou. Waarom noem ik het “huurlingen”? Omdat het erop lijkt dat de daders geen ideologische motieven hadden en voor een relatief laag bedrag werden ingehuurd om lukraak te moorden op een openbare bijeenkomst van burgers. Gebaseerd op het videobewijs dat tot nu toe is vrijgegeven in het publieke domein, was de planning voor deze operatie niet het werk van ervaren professionals – ze gebruikten bijvoorbeeld hetzelfde voertuig om van en naar de plaats van de aanval te reizen, hun bewegingen in het gebouw toonden ongeoefende Close Quarter Battle vaardigheden en ze hadden een slechte geweerdiscipline, wat betekent dat ze minimale geweer training hadden, schrijft Larry Johnson.

De Russen kregen een voorsprong op het onderzoek omdat een van de concertgangers een van de schutters bewusteloos had geslagen en de schutter levend gevangen werd genomen. De Russen volgden ook de vluchtauto en pakten vier van de verdachten toen ze naar Oekraïne vluchtten. De westerse media doen hun uiterste best om het verhaal door te drukken dat dit een ISIS-aanslag was en de mogelijkheid af te wijzen dat het Oekraïne had kunnen zijn. Maar de eerste ondervraging van de verdachten onthulde mannen met een beperkte intelligentie – dat wil zeggen, jongens die niet al te slim zijn – die een lulverhaal vertelden dat ze werden gerekruteerd via een telegramkanaal door een anonieme bron die aanbood hen het prinselijke bedrag van 5000 dollar te betalen. Er is ook geen goede verklaring voor het feit dat een groep Tadzjieken met hoge snelheid naar de Oekraïense grens trok. Dat geeft op zijn minst aan dat ze geloofden dat ze een veilige haven zouden vinden als ze de grens over konden komen. Ze gedroegen zich zeker niet als diehard jihadstrijders die staan te popelen om zichzelf op te offeren en naar het paradijs te gaan om de beloning van 72 maagden te verzilveren.

Ik denk dat de bewering over islamitisch terrorisme een afleidingsmanoeuvre is en bedoeld om de aandacht af te leiden van de andere aanwijzingen dat sommigen in het Westen op zijn minst voorkennis hadden van deze aanval. Hoe verklaar je anders de waarschuwing van de Amerikaanse ambassade in Moskou op 7 maart aan Amerikaanse burgers om weg te blijven van evenementen, zoals concerten? En dan, zoals ik gisteren schreef, was het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken er snel bij om een verklaring uit te geven waarin Oekraïne werd vrijgesproken van enige rol in de aanval. De branden woedden nog steeds in de Crocusfabriek. Dat betekent maar één ding – het ministerie van Buitenlandse Zaken had inlichtingen die aangaven wie de aanval had uitgevoerd. Maar de VS hebben die informatie blijkbaar niet gedeeld met hun Russische tegenhangers. Dat alleen al zal de argwaan in Moskou over de betrokkenheid van het Westen alleen maar doen toenemen.

Maar één ding weten we al zeker – dat het Westen betrokken is geweest bij het faciliteren van een reeks terroristische aanslagen tegen Russen sinds het begin van de speciale militaire operatie. Hoe noem je anders de artillerie- en raketaanvallen op Russische burgers in de Donbass,] en in Belgorod, met munitie die werd geleverd door de Verenigde Staten en andere grote NAVO-landen? Dat maakt de westerse mogendheden op zijn minst medeplichtig aan een terreurdaad.

De zinloze afslachting van burgers in Moskou op vrijdag dient geen breed politiek doel en draagt op geen enkele manier bij aan de militaire vooruitzichten van Oekraïne. Het is belangrijk om op te merken dat de aanval de sympathie van de wereld voor Rusland heeft opgewekt, inclusief enkele verzoenende opmerkingen uit Washington van de woordvoerder van de nationale veiligheid, John Kirby. Het is echter ook belangrijk om op te merken dat president Joe Biden niets heeft gezegd en geen contact heeft opgenomen met Vladimir Poetin om zijn medeleven te betuigen. Een groot contrast met Biden’s acties na het nieuws dat Alexey Navalny, een politieke tegenstander van Vladimir Poetin, was overleden. Biden was er snel bij om zijn nepverdriet te uiten over de dood van Navalny.

Het lijkt erop dat het groeiende dodental van de aanval niet werd veroorzaakt door kogels, maar door rookinhalatie. Ik heb nog steeds geen rapport gezien waarin wordt uitgelegd hoe de brand is ontstaan. Sommigen speculeren dat het werd veroorzaakt door een molotovcocktail. Ik weet zeker dat die details de komende dagen naar buiten zullen komen. Het is ook duidelijk uit de houding van president Poetin tijdens zijn toespraak vandaag dat Rusland wraak zal nemen op degenen die verantwoordelijk zijn voor deze aanval.

Ik denk niet dat deze terreurdaad de militaire strategie en plannen van Rusland voor Oekraïne zal veranderen. Nieuws van het front laat zien dat Russische troepen langs het hele front in de Donbass blijven oprukken en de Oekraïners terugdringen richting de rivier de Dnjepr. De positie van het Oekraïense leger wordt met de dag precairder.

Wat betreft het identificeren van degenen die verantwoordelijk zijn voor het organiseren en financieren van deze aanval, heb ik geen speciaal inzicht. Ik vertrouw erop dat Russische onderzoekers de herkomst van de vuurwapens kunnen achterhalen, ervan uitgaande dat de serienummers niet zijn gewist. Op dit moment ben ik geneigd te geloven dat het Westen wist dat er iets ging gebeuren op basis van inlichtingen uit Oekraïne, maar niet over specifieke informatie beschikte behalve dat dit een operatie was die was goedgekeurd door de Oekraïense inlichtingendienst. Is het mogelijk dat sommige Britse en/of Amerikaanse inlichtingenofficieren een flauw vermoeden hadden van wat er ging gebeuren? Ja, dat lijkt me zeer waarschijnlijk. Het enige dat ik zeker weet, is dat deze aanval president Poetin, de Russische generale staf en de Russische inlichtingendienst sterkt in hun wil om een einde te maken aan de NAVO-inmenging in Oekraïne en de mogelijkheid van NAVO-proxy’s om het Russische volk aan te vallen. Wie dit ook heeft goedgekeurd, heeft zich ernstig misrekend en zal een vreselijke, maar welverdiende prijs betalen.

Dus wat denk jij? Door het Westen geregisseerde of losgeslagen Oekraïense operatie?


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/terreuraanslag-in-moskou-losgeslagen-oekraiense-operatie-of-gesteund-door-het-westen/

CV19 gevaccineerden en ongevaccineerden hebben nu behandeling nodig – Dr. Betsy Eads

 Maart 24, 2024   6

   City of Detroit / Flickr / (PDM 1.0 DEED)

Dr. Betsy Eads waarschuwde voor extreme ziekte en dood als gevolg van het CV19 biowapen/vaccin sinds het begin van Covid van infectie tot injectie. Ze waarschuwde voor AIDS, onvruchtbaarheid, turbokanker, hartkwalen, bloedstolsels en vele andere problemen die veroorzaakt worden door de injectie met het CV19 biowapen. Dr. Eads had elke keer gelijk. Nu zegt Dr. Eads dat iedereen een behandeling nodig heeft, of je nu wel of niet besmet bent met CV19. Dr. Eads legt uit: “We krijgen overdracht van gevaccineerde naar ongevaccineerde mensen. We krijgen chemtrails. Ze stoppen het mRNA in ons voedsel. Mensen moeten begrijpen dat ze moeten ontgiften en zichzelf moeten beschermen, of je nu wel of niet bent gevaccineerd. Ik ben van mening dat iedereen Ivermectine zou moeten nemen,” schrijft Greg Hunter.

Hoe zit het met de zogenaamde “Long Covid” die mensen de laatste jaren ervaren? 

Dr. Eads zegt: “Mijn definitie van ‘Long Covid’ is vaccinletsel en/of overdracht van het spike-eiwit … verwond. Ik denk dat die term geëvolueerd is en Dr. Kory neemt die definitie ook op voor zijn patiënten met vaccinletsel. Hij behandelt niet alleen patiënten met vaccinletsel, maar ook patiënten die gewond zijn geraakt door overdracht van het CV19-vaccin. We weten dat overdracht (van het CV19-vaccin) echt bestaat.”

Iets meer dan een jaar geleden voorspelde Dr. Eads op USAWatchdog.com “Ten minste 1 miljard doden of invaliden door het biowapen CV19“. We hebben dat aantal al overschreden en er is geen einde in zicht met nieuwe en omhoogschietende aantallen doden en gewonden. Dr. Eads zegt: “Ed Dowd’s cijfers, actuariscijfers en kijkend naar cijfers uit het VK vinden 2,2 miljard mensen die blijvend gewond zijn geraakt of gedood zijn door de CV19 vaccins. Als je naar het Deagel-rapport kijkt, kunnen we tegen 2025 enorme bevolkingsverliezen zien. De voorspellingen van Deagel laten zien dat de VS van 330 miljoen naar 89 miljoen mensen zal dalen. In het Verenigd Koninkrijk voorspelt Deagel een bevolkingsafname van 67 miljoen naar 15 miljoen mensen als direct gevolg van de Covid-19 biowapens.”

 

Wanneer bereikt het aantal doden en invaliden zijn piek? Dr. Eads zegt: “Tijdens een vorig interview hier zei ik dat we onze piek over vijf jaar zouden bereiken. We zien enorme aantallen in de DMED-gegevens. Dat zijn de militaire gegevens en die zijn nauwkeuriger dan de VAERS-gegevens. 97% van onze militairen was gevaccineerd met CV19. In die gegevens, die zeer nauwkeurig zijn, is het aantal gevallen van kanker over de hele linie met 1000% toegenomen. We hebben een aantal behandelingen om de spike-eiwitten van de CV19-vaccinaties te behandelen… maar we hebben geen behandeling om het mRNA dat het spike eiwit produceert uit te schakelen. Dus deze aantallen kunnen exponentieel stijgen totdat we behandelingen hebben.”

Eén manier om de handicaps en sterfgevallen als gevolg van het CV19 vaccin te verminderen is het gebruik van Ivermectine. Dr. Eads zegt dat het een van de beste en veiligste behandelingen is om CV19 te behandelen voor mensen die wel of niet zijn besmet met het vaccin. De FDA heeft net een rechtszaak van Dr. Pierre Kory en andere artsen geschikt. Dr. Eads zegt: “Het laatste nieuws dat zojuist naar buiten is gekomen, is dat de FDA de oorlog om Ivermectin heeft verloren. De FDA moet alles wat negatief was over Ivermectin … intrekken.”

Het lijkt er dus op dat Ivermectine makkelijker op recept te krijgen zal zijn nu de FDA een draai om de oren heeft gekregen over Ivermectine, dat aantoonbaar het veiligste en meest effectieve medicijn is dat ooit is uitgevonden.

Er is nog veel meer baanbrekende, medische informatie te vinden in het bijna 44 minuten durende interview.

 

Greg Hunter praat met 25 jaar veteraan Dr. Elizabeth Eads, DO, die de leugens onthult die Big Pharma, CDC, FDA en NIH het publiek vertellen. Dr. Eads blijft de echte niet gerapporteerde effecten van het CV19 biowapen benadrukken…

 


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/cv19-gevaccineerden-en-ongevaccineerden-hebben-nu-behandeling-nodig-dr-betsy-eads/

Na het sluiten van duizenden boerderijen waarschuwen Europese regeringen voor een toekomstige voedselcrisis nu de voedselonzekerheid toeneemt

 maart 24, 2024   17   

EU regeringsfunctionarissen kwamen onlangs samen met voedselzekerheidsexperts om een plan op te stellen om een potentiële voedselcrisis aan te pakken. De vraag lijkt niet langer te zijn of zo’n scenario werkelijkheid zal worden, maar eerder hoe snel de Europeanen het kunnen verwachten, schrijft Cassie B.

De mogelijkheid dat Europa te maken krijgt met een grote voedselcrisis is zo waarschijnlijk geworden dat 60 EU- en regeringsfunctionarissen bijeen zijn gekomen om een simulatie uit te voeren van wat er zou kunnen gebeuren en te werken aan beleid dat kan helpen reageren op zo’n crisis. Met video’s van overstromingen, droogte en burgerlijke onrust om duidelijk te maken wat er op het spel staat, werden experts gewaarschuwd om “een zekere mate van chaos te verwachten.”

We zien tekenen van een dreigende voedselcrisis over de hele wereld, met een reeks geopolitieke gebeurtenissen en weersomstandigheden die zich opstapelen om de perfect storm te creëren voor een grote voedselcrisis. De invasie van Rusland in Oekraïne, de oorlog van Israël tegen Gaza en de pandemie van het coronavirus hebben bijvoorbeeld geleid tot verstoringen op cruciale scheepvaartroutes die de voedselprijzen de hoogte in hebben gejaagd en de aanvoerketens hebben beïnvloed. Ondertussen heeft extreem en onvoorspelbaar weer een groot effect op de landbouw en gewasopbrengsten, van droogte in het Middellandse Zeegebied tot weerpatronen die de sojaproductie in Latijns-Amerika beïnvloeden.

Als onderdeel van hun simulaties stelden de overheidsfunctionarissen zich een scenario voor waarin er in 2025 veel mislukte oogsten zijn die de prijzen van diervoeder beïnvloeden en de productie van vee en vis belemmeren, terwijl schepen die gewassen brengen Europa mijden ten gunste van hogere bieders in andere delen van de wereld. Tegelijkertijd kunnen beperkingen op de export van palmolie in Azië de aanvoer van een aantal dagelijkse basisproducten, waaronder brood, verminderen.

 

In de simulatie werd ook opgemerkt hoe een dergelijk scenario zou kunnen leiden tot onrust onder de bevolking, vooral wanneer hongerige en zatte Europeanen zich verzetten tegen de hebzucht van bedrijven. Uiteindelijk stelden ze zich voor dat dieven later in 2025 supermarkten zouden gaan plunderen, waarbij de politie moeite zou hebben om de relschoppers onder controle te houden, veehouders failliet zouden gaan en Duitse consumenten geen vlees of vis meer zouden kunnen vinden in supermarkten.

Hoe denken ze zich uit zo’n scenario te redden? Ze gebruikten rollenspellen om beleid te ontwikkelen met betrekking tot het aanleggen van voedselreserves, crisismanagement en voedselvoorziening. Hun activiteiten riepen ook enkele belangrijke vragen op, zoals hoe Europa minder afhankelijk kan worden van de import van gewassen zoals soja om de zuivel- en vleesindustrie te voeden.

De voedselzekerheid in Europa vertoont een gevaarlijke neerwaartse trend

Piotr Magnuszewski, wetenschappelijk directeur van het Centre for Systems Solutions, wees erop dat door de overheid geleide oefeningen zoals deze zeer ongebruikelijk zijn, vooral als het gaat om onderwerpen als voedsel. Europa wordt inderdaad al lang beschouwd als een van de grootste leveranciers ter wereld van voedingsmiddelen, variërend van olijfolie en varkensvlees tot zuivel en granen, terwijl het een van de laagste niveaus van voedselonzekerheid ter wereld kent.

De Global Food Security Index rangschikt Europese landen al lange tijd onder de meest veilige landen ter wereld als het gaat om voedsel, en het percentage van de huishoudelijke uitgaven dat aan voedsel wordt besteed is relatief laag in vergelijking met andere landen. In 2021 ging bijvoorbeeld slechts 14 procent van de huishoudelijke uitgaven naar voedsel, vergeleken met 40 procent in Egypte en 60 procent in Nigeria.

 

De positie van Europa als een relatief voedselzeker deel van de wereld staat nu echter op losse schroeven nu weers- en klimaatgebeurtenissen Europa in 2022 meer dan 54 miljard dollar aan economische verliezen kosten. Ondertussen rijzen de kosten voor energie en kunstmest, die nodig zijn om gewassen te verbouwen, de pan uit sinds Rusland Oekraïne is binnengevallen.

Een van de organisatoren van de workshop, de gepensioneerde Amerikaanse diplomaat Chris Hegadorn, waarschuwde dat maar weinig Europese regeringen voorbereid zijn op een toekomstige voedselcrisis. Hij zei: “Er moet veel meer gedaan worden op elk niveau. Crises zullen alleen maar sneller en harder komen.”


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/na-het-sluiten-van-duizenden-boerderijen-waarschuwen-europese-regeringen-voor-een-toekomstige-voedselcrisis-nu-de-voedselonzekerheid-toeneemt/


Globalisten voeren plannen op om wereldwijde hongersnood te veroorzaken: 13 landen gaan akkoord met omschakeling naar minder productieve “groene” landbouwmethoden

De wereldwijde klimaatcultus maakt zich op om haar oorlog tegen voedsel in een stroomversnelling te brengen met 13 landen – waaronder veel grote vee- en voedselproducerende landen onder leiding van de Verenigde Staten, Argentinië, Brazilië, Chili en Spanje – die een verbintenis hebben ondertekend om boeren te onderwerpen aan nieuwe beperkingen die bedoeld zijn om … Meer lezen overGlobalisten voeren plannen op om wereldwijde hongersnood te veroorzaken: 13 landen gaan akkoord met omschakeling naar minder productieve “groene” landbouwmethoden

https://www.frontnieuws.com/globalisten-voeren-plannen-op-om-wereldwijde-hongersnood-te-veroorzaken-13-landen-gaan-akkoord-met-omschakeling-naar-minder-productieve-groene-landbouwmethoden/


Geschrokken reacties op vervolging Raisa Blommestijn: ‘Er is iets ernstig mis aan het gaan’


Oud-presentatrice van Ongehoord Nederland Raisa Blommestijn heeft laten weten dat ze door het Openbaar Ministerie wordt vervolgd voor een aantal tweets over een blanke man die in elkaar werd geslagen door migranten op een station, en de gevaren van massa-immigratie voor onze samenleving.

Het OM zet vervolging in wegens groepsbelediging en aanzetten tot haat en discriminatie.

“Ik werd meer dan 3 (!) uur ondervraagd door twee agenten en kan nog steeds ieder moment worden opgeroepen om voor de rechter te verschijnen,” aldus Blommestijn.

Zeer intens

Dat verhoor was volgens haar zeer intens. “Ruim drie uur lang werd mij het vuur aan de schenen gelegd over mijn intenties met de tweets, […] maar ook bijvoorbeeld hoe ik reageer als ik mensen met een hoofddoek zie.”

Het was ronduit surrealistisch en, zoals ik ook aan de agenten vertelde, doodeng: je kijkt op zo’n moment letterlijk een totalitaire overheid recht in de ogen, zegt Blommestijn.

“Het feit dat het OM achter mij (en andere dissidenten) aangaat en het daadwerkelijke geweld van deze migranten niet aanpakt, is tekenend voor de staat van het Westen,” voegt ze toe.

Ze wacht op dit moment op bericht van het OM. “Moet ik voor de rechter verschijnen. Wordt er geseponeerd? We gaan het meemaken. Maar het moge duidelijk zijn: ik laat me de mond niet snoeren.”

Er is iets ernstig mis aan het gaan

De rechtsfilosoof krijgt veel steun. “Er is iets ernstig mis aan het gaan. Ook tegen Pepijn van Houwelingen loopt al een zaak. En nu dus Raisa Blommestijn,” reageert journalist Joost Niemoller.

“Wat is er eigenlijk gebeurd met die ‘jongeren’ die de andere persoon op het spoor hadden geslagen? Zijn die vervolgd? Veroordeeld? Lijkt me interessanter dan focussen op hoe Blommestijn daarop commentaar heeft geleverd,” schrijft emeritus hoogleraar Paul Cliteur.

Vorm van staatsintimidatie

Journalist Mattijs Glas stelt: “Als dit klopt is dat een vorm van staatsintimidatie waarbij het belangrijk is om op te merken dat the medium is the message. Zonder dat je iemand daadwerkelijk vervolgt, schrikt urenlange ondervraging al af en heeft een remmend effect op andere critici.”

“Iedereen die de democratie en de vrijheid van meningsuiting lief is, zou als één man/vrouw achter Blommestijn moeten gaan staan. Want vandaag is zij aan de beurt. Maar morgen jij en ik,” zegt musicoloog Kees Vlaardingerbroek.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.



De Russen hebben foto vrijgegeven van het hoofd van de terroristische aanslag in Moskou A. Sisani die als Oekraïner vecht in Belgorod!

 "Onweerlegbaar bewijs van de verantwoordelijkheid van Kiev in de gruwelijke daad," zeggen de Russen

maart 24, 2024   5

De terroristische aanslag op de concertzaal “Crocus City Hall”, waarbij ongeveer 145 Russische ongewapende burgers om het leven kwamen, was een gezamenlijke operatie van westerse agentschappen, de Oekraïense geheime dienst GUR en islamistische terroristen die aan de kant van de Oekraïners vechten, bericht Pronews.

Volgens gegevens die onlangs door de Russische geheime diensten zijn vrijgegeven, is de leider van de islamistische terroristen die de dodelijke aanslag in Moskou leidden, Abdullah Shishani (Abdulhakim Shishani in de rode cirkel op de foto), te zien in het grensgebied tussen Rusland en Oekraïne in de buurt van de stad Belgorod, tijdens de poging van de Oekraïners om Russisch grondgebied binnen te komen,

Shishani, zeggen de Russen, is al lange tijd in Oekraïne en is de verbindingsman tussen het hoofd directoraat Inlichtingen (GUR) van het Oekraïense ministerie van Defensie en islamistische terroristen die als huurlingen in de gelederen van de Oekraïense troepen vechten.

De gevangen terroristen werden kort voordat ze het grondgebied van Oekraïne wilden binnenkomen gearresteerd na een achtervolging door de speciale eenheid van de FSB en noemden Abdullah Sisani als hoofd van de planning en uitvoering van de operatie,

De Russen melden ook dat deze groep werd gefinancierd door de VS en Groot-Brittannië.

Het feit dat Moskou de VS en Groot-Brittannië rechtstreeks beschuldigt van deze misdaad kan alleen maar het ergste betekenen voor de internationale veiligheid.

Oekraïne zal simpelweg de gevolgen van de acties van het Zelensky-regime ondervinden met vergeldingsacties die sinds het begin van de oorlog niet meer zijn vertoond.

En laten we het belangrijkste niet vergeten: sinds gisteren heeft Rusland officieel de oorlog verklaard aan Oekraïne en zijn bondgenoten… Wat betekent dat het legaal mikt op alles wat het vernietigd of uitgeroeid wil zien.

 


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/de-russen-hebben-foto-vrijgegeven-van-het-hoofd-van-de-terroristische-aanslag-in-moskou-a-sisani-die-als-oekrainer-vecht-in-belgorod/

 

Kijk: Poetin legt uit wie IS runt en waarom


Vrijdagavond werd een aanslag gepleegd op een concertgebouw in Moskou, waarbij zeker 93 mensen omgekomen zijn. De aanslag werd opgeëist door terreurgroep Islamitische Staat (IS).

Er gaat momenteel een filmpje rond van een speech die de Russische president Poetin tijdens een bijeenkomst van de internationale discussieclub Valdai op 24 oktober 2014 gaf in de stad Sotsji.

Poetin legt in het filmpje uit wie IS in het zadel heeft geholpen en van wie de terreurgroep tot op de dag van vandaag steun geniet. Hij zegt dat de huidige imperialistische rol die de Verenigde Staten op het wereldtoneel spelen niet alleen schadelijk is voor de wereld, maar ook voor het land zelf.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Wie heeft IS bewapend?

De Russische president reageerde op uitspraken van de Amerikaanse president Obama, die zei dat IS, Rusland en ebola de grootste bedreiging voor de wereld vormen. “Wie heeft IS bewapend?” vroeg Poetin. “Wie heeft de Syriërs bewapend die tegen Assad vochten? Wie leverde wapens aan hen?”

Deze huurlingen vechten voor de hoogste bieder en nemen vervolgens de olievelden in, aldus Poetin. “Waarom worden er geen sancties opgelegd aan de partijen die deze olie opkopen? Geloof je dat de VS niet weten wie de olie koopt? Zijn het niet hun bondgenoten die olie van IS kopen?”

Libië

Poetin wees ook nog even op de situatie in Libië. Er werd een no-flyzone ingesteld boven het land zodat de luchtmacht van Gaddafi de rebellen niet kon bestoken. “En wat deden jullie vervolgens?” vroeg Poetin. “Jullie begonnen het land te bombarderen. Dit was duidelijk in strijd met de resolutie van de VN-Veiligheidsraad.”

De vertaling is verzorgd door Inessa Sintsjoegova.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Hoofdredacteur over aanslag in Moskou: ‘Dit is niet het werk van IS’


Oekraïne en het Westen hebben hun toevlucht genomen tot valse vlag-operaties om iedereen ervan te overtuigen dat IS achter de terreuraanslag in concertzaal Crocus City Hall bij Moskou zat. Dat heeft Margarita Simonyan, hoofdredacteur van de Russische staatszender RT, gezegd.

Het hoofd van de mediagroep benadrukte dat de namen en gezichten van de daders al bekend zijn bij de autoriteiten en dat de terroristen alles hebben opgebiecht tijdens de ondervraging.

“Meteen werd duidelijk waarom de Amerikaanse media in koor riepen dat het IS was,” zei Simonyan.

Gewiekste truc

Ze lichtte toe dat de daders zijn uitgekozen om de aanval op een dusdanige manier uit te voeren dat het Westen de internationale gemeenschap ervan kon overtuigen dat IS er achter zat.

Simonyan sprak van een ‘gewiekste truc’. “Dit is niet het werk van IS, maar van Oekraïners.”

Ze voegde toe dat de aanslag is uitgevoerd door ‘een goed geolied team bestaande uit diverse andere, alom bekende afkortingen’.

Niets mee te maken

Hoewel de westerse media meldden dat IS de aanslag heeft opgeëist, zeiden Oekraïense functionarissen dat de terreurgroep er niets mee te maken heeft.

RT zei zaterdag dat er 143 doden zijn gevallen bij de aanslag. Het onderzoeksbureau van de Russische overheid stelt het dodental voorlopig vast op 133. Er liggen nog ruim 100 mensen in het ziekenhuis, van wie tientallen ernstig gewond zijn.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

‘Het lijkt echt niemand ene fuck te interesseren dat er elke dag 40 mensen onverklaard doodgaan’

De onverklaarde oversterfte houdt aan. Minister Pia Dijkstra voor Medische Zorg weigert aangenomen moties uit te voeren die oproepen tot aanvullend onderzoek. Onderzoekers betalen zich scheel aan data. Wat is hier aan de hand?

Waarom luistert de minister niet naar de meerderheid van de Tweede Kamer en naar wetenschappers? Waarom mag het onderzoek naar oversterfte niet voortgezet en uitgebreid worden? Al jarenlang gaan er 40 mensen per dag meer dood dan verwacht.

Columnist Marianne Zwagerman en epidemioloog Eline van den Broek waren begin deze maand op het Oversterftecongres. Minister Dijkstra schitterde door afwezigheid.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Niet gehoord

“Wij worden niet gehoord door haar,” zei Van den Broek, die onderzoek doet naar de oversterfte, in gesprek met Zwagerman. Volgens haar zijn er twee mogelijkheden: de minister heeft zich niet goed laten informeren of heeft zich prima laten informeren en er zijn andere redenen waarom ze deze motie niet wil uitvoeren.

Van den Broek krijgt steeds meer het idee dat het ‘oude’ kabinet dit graag wil afronden en door wil. “Dat kun je wel willen, maar het ís nog steeds een probleem. Het is niet meer corona waar het hier om gaat. Er gaan gewoon mensen dood, dagelijks.”

Geen urgentie

Het viel Zwagerman op dat de aanwezigen zich geen zorgen leken te maken over het feit dat er zoveel mensen sterven. Ze wilde eigenlijk opstaan en schreeuwen: “Er zijn vandaag weer 40 mensen doodgegaan!”

“Het leek echt niemand daar ene fuck te interesseren dat er ook die dag weer 40 mensen onverklaard dood waren gegaan. Er was geen urgentie. Daar was helemaal niemand mee bezig.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...