vrijdag 13 oktober 2023

Waar is iedereen verdomme gebleven?

 september 14, 2022   9350   29


Vandaag gewoon iets geks, omdat ik mijn neurochemie veranderd heb. Voor mij is dit echter een interessante intellectuele oefening. Als u aannam dat de regering de statistieken vervalst, zou u dan merken dat er een heleboel mensen doodgaan? De statistieken van de oversterfte wijzen er op het ogenblik op dat in de meeste westerse landen ongeveer 20% meer mensen sterven dan gewoonlijk. Als de sterfte werkelijk verdubbeld zou zijn, zouden wij verwachten dat de regeringen dat zouden verbergen. De mensen die de statistieken produceren zouden zich niet schuldig voelen, zij zouden denken dat zij helpen om massale paniek te voorkomen, schrijft Rintrah.

Op dit ogenblik zou het sterftecijfer in mijn land ongeveer 9,24 per 1000 mensen per jaar zijn. Maar stelt u zich bijvoorbeeld eens voor dat het werkelijk verdubbeld zou zijn. Zou u zoiets voor de mensen kunnen verbergen? Ik zal beginnen met iets eenvoudigs. Ik denk niet dat u het zou merken door naar lege huizen te zoeken. Na twee jaar zou nog eens 2% van de bevolking dood zijn.

Het algemene menselijke patroon van migratie naar de steden zou gewoon doorgaan, dus u zou het patroon opmerken dat u nu al opmerkt: lege huizen op het platteland, huizen met mensen erin in de steden. In huizen wonen meestal meerdere mensen, als er één persoon zou sterven, zou het huis er niet verlaten uitzien. Er is een vrij massale uitsterving nodig, om verlaten huizen in de steden te gaan zien.

Erger nog, als er werkelijk een toename van leegstaande huizen zou zijn, zouden de samenlevingen zich gewoon aanpassen. U kunt nu bijvoorbeeld een huis verhuren via airBnB. Toen de overburen van mijn ouders jaren geleden stierven, deed mijn vader het licht aan en deed de gordijnen open en dicht voor de dochter die het huis erfde, zodat het er niet verlaten uitzag, omdat ze bang waren dat er iemand zou inbreken. Als je niet goed oplette, leek het huis dus nog bewoond. Mensen hebben de gewoonte om opzettelijk de indruk te wekken dat de zaken gewoon doorgaan, ook als dat niet zo is. Daar hebben zij geen instructies van een baas voor nodig.

Ik denk ook niet dat de huizenprijzen veel zouden dalen als er mensen zouden sterven, behalve buiten de steden misschien een beetje. De gevolgen voor de economie zouden de regering dwingen de uitgaven te verhogen om de economie te stimuleren. De verhoging van de uitgaven zou dan inflatie veroorzaken, van het soort dat wij nu zien. De regering zou proberen de inflatie te compenseren, zoals wij die nu zien, waardoor nog meer inflatie zou ontstaan. Dit zou ook helpen de huizenprijzen op te krikken. Bovendien zou de bouw van nieuwe huizen gewoon dalen.

Wij zouden dat dus niet per se merken via de prijzen van onroerend goed of zelfs alleen maar lege huizen. Dat merkt u pas echt als plaatsen in feite ontvolkt zijn. Wat moeilijker te verhullen zou zijn, is hoe bepaalde sectoren van de economie gewoon onder het gewicht zouden bezwijken. U zou een groeiend tekort aan arbeidskrachten verwachten, met bedrijven die zich haasten om banen te vervangen door AI. De tekorten aan arbeidskrachten zouden de prijzen doen stijgen.

Als de chaos van het tekort aan arbeidskrachten echt erg zou worden, zou u zich zelfs kunnen voorstellen dat de regering een oorlog in scène zet, met de neerslag van sancties als verklaring voor wat er gebeurt. Het sanctieverhaal zou slordig en irrationeel lijken. Politici zouden het erover hebben dat het tijdperk van welvaart voorbij is.

Overlijdensberichten in de krant? Wel, als de stijging tot 200% van het normale sterftecijfer tenminste enigszins geleidelijk gebeurde, zou u dat niet direct merken, gewoon door de rouwadvertenties te vergelijken met vorig jaar. Met de economische crisis zouden een heleboel mensen misschien niet eens meer de moeite nemen om voor een rouwadvertentie te betalen.

Zou u meer verhalen horen van vrienden en kennissen, van mensen die sterven? Als u jong bent, zoals ik, hoort u toch al niet veel van mensen die doodgaan, als u oud bent lijkt het wel of iedereen doodgaat. Ik heb een vriend die zich bezighoudt met begrafenissen, hij zegt dat hij het behoorlijk druk heeft, maar hoe beoordeel je dat? Mensen klagen over het algemeen dat ze het druk hebben.

Er zouden na een tijdje waarschijnlijk grotere problemen opduiken: de dreiging van black-outs, omdat het elektriciteitsnet niet meer werkt. Puur hypothetisch, als vaccins gefaald hadden, lockdowns gefaald hadden en er heimelijk veel meer mensen stierven dan normaal, zou u verwachten dat regeringen drastische maatregelen zouden nemen om de luchtvervuiling te verminderen, zoals het stilleggen van een stel boerderijen in Nederland, waar de COVID-sterfte het hoogst was op plaatsen met een hoge stikstofuitstoot.

Geleidelijk aan zouden AI de leemten in onze maatschappij gaan opvullen, samen met telewerkers uit het buitenland. Toen ik naar de sportzaal ging, was de deur op slot, dus na op de contactknop gedrukt te hebben, hoorde ik een Engels sprekende Afrikaanse man, die geen Nederlands kon. Anderen spraken hem aan en die hadden moeite om Engels te spreken, dus vonden ze het vervelend. In het verleden, nog maar twee jaar geleden, kreeg ik, als ik op die knop drukte, een plaatselijke Nederlands sprekende vrouw. Ik was er ook niet op vreemde uren, het was gewoon 7PM, ik heb die knop jaren geleden rond 23PM gebruikt en ik kreeg gewoon iemand Nederlands.

 

AI die de leemten opvult is ook gemakkelijk te zien. AI kan nu kunst en stemmen produceren. Stemacteren, tekenen? Mensen die vroeger dat werk deden, kunnen nu naar andere delen van de beroepsbevolking overstappen. Algoritmen kunnen gewoon vrij gemakkelijk gezichten in films veranderen. Het zal binnenkort gewoon geldverspilling zijn om echte films te filmen, men kan gewoon oude films pakken en AI toepassen om gezichten en dialogen te veranderen. Waarom een miljoenenbudget hebben?

U kunt waarschijnlijk een toename verwachten van het aantal ambulances en wachttijden voor ziekenhuizen. Wel, die is gemakkelijk te bewijzen dat het gebeurt, u kunt de statistieken van het VK bekijken, daar hebben ze torenhoge wachttijden. En zo zou het niet te onthullen zijn dat er massaal mensen sterven: wij zien die berichten in de krant en zij brengen niemand van ons ertoe te denken “misschien gaan er wel twee keer zoveel mensen dood als de regering zegt”. Ik hoor en zie meer ambulances dan vroeger, andere mensen merken het ook, maar iedereen haalt gewoon zijn schouders op en accepteert het.

De mensen die zouden zeggen “hé, de statistieken zijn nep” zouden vooral het soort mensen zijn dat al in verschillende “alternatieve theorieën” gelooft, en u zou het dus gewoon met een korreltje zout nemen. Die kerel van market-ticker.org had een bericht waarin hij volhield dat er een paar miljoen mensen ontbreken in een of andere arbeidsstatistiek die moeilijk te vervalsen is en alleen verklaard kan worden door een paar miljoen sterfgevallen (niet door arbeidsongeschiktheid), maar ik kan dat bericht niet meer vinden.

Kijkt u hier eens naar:

In 1959 en 1961 vond een Grote Hongersnood plaats. Twee decennia lang hield de Chinese regering vol dat er in die tijd tussen de 10 en 20 miljoen stierven ten gevolge van droogte en slecht weer. Nu meent men dat er tussen de 30 en 45 miljoen gestorven kunnen zijn, waardoor het de grootste ramp ter wereld is sinds de Grote Pest in de Middeleeuwen. Wat nog erger is, is dat die catastrofe nu een rechtstreeks gevolg schijnt te zijn geweest van – of althans verergerd is door – Mao’s onbeholpen pogingen tot industrialisatie tijdens de Grote Sprong Voorwaarts.

China telde in die tijd 660 miljoen mensen. Als u zegt dat er 22 miljoen meer stierven dan de regering toegaf, dan stierf 3,33% van de bevolking in een periode van drie jaar, waarvan de doden in feite gewoon in de doofpot werden gestopt. Elk niveau van de bureaucratie was betrokken bij het toedekken van wat er gebeurde, tot aan de artsen toe, die verschillende doodsoorzaken moesten registreren.

Stelt u zich eens even voor dat dit echt aan de hand is: er gaan veel meer mensen dood dan de regering zegt: veel meer mensen die sterven dan de regeringsstatistieken doen geloven. Het zou aan COVID kunnen liggen, of u zou zich kunnen voorstellen dat het aan de vaccins ligt. Ik wil dat u nadenkt: wij weten dat er mensen gestorven zijn aan de COVID-vaccins, wij weten dat de regeringen niet meer zo enthousiast zijn over deze vaccins als zij vroeger waren.

Stelt u zich eens voor dat in plaats van de ~20% oversterfte die wij in de officiële statistieken zien, het is als de Chinese Grote Hongersnood, waar slechts een kleine omvang van het probleem wordt toegegeven en de werkelijke omvang veel groter is dan ons verteld wordt. Er is een balsemer die beweert dat hij nu 80% van de lijken ziet met vreemde vezelachtige klonters in hun vaten.

Wie zijn de mensen die dat zouden doen:

1. Opmerken dat er iets vreemds aan de hand is.

2. Verslag doen van iets vreemds dat aan de hand is.

3. Op uw radar opduiken.

Ik denk dat het vooral deze balsemers zouden zijn. Artsen zijn niet te vertrouwen om er tijdens zo’n gebeurtenis verslag van uit te brengen, wij hebben talloze voorbeelden in de geschiedenis waar artsen medeplichtig waren aan het toedekken van massale sterfte, door verkeerde doodsoorzaken in te vullen wanneer mensen van honger stierven. Dit gebeurde op grote schaal tijdens de Grote Chinese Hongersnood, in feite waren alle regeringsniveaus betrokken bij het toedekken van die hongersnood. De schizo’s die dit zouden opmerken en er verslag van zouden uitbrengen, zouden niet op uw radar verschijnen, u zou alleen maar denken dat ze gek zijn.

Het is duidelijk dat dit idee zo schizo is, dat ik een beetje beschaamd ben om toe te geven dat ik het niet van me af kan schudden. Het blijft me dwarszitten, het zat me al dwars lang voordat ik dit 4chan bericht zag. Ik ga buiten mijn woonplaats en ik zie lege huizen waarvan ik me afvraag “waarom staat dit huis leeg, het is een geweldige locatie en wij hebben zogenaamd een woningtekort”.

Dankzij PCR-test bedrog: pandemie voor de machtsuitbreiding van de elites

 

Naar stadjes verder weg op het platteland gaan, voor zover ik er nog met de treinen kan komen, doet mij ook afvragen “Waar is iedereen in godsnaam!?!!”. Het voelt er te rustig aan. Er is gewoon te weinig verkeer, te weinig drukte op straat, zeker te weinig oude mensen. Ik kan het niet bewijzen, maar het is moeilijk om niet op te merken dat er iets “niet goed” aanvoelt.

Zou u lege verpleeghuizen opmerken? Ik denk het niet. Verpleegtehuizen in mijn land hebben altijd vervelende wachtlijsten. Als datgene wat mensen doodt ook de cognitieve achteruitgang zou versnellen, zou de vraag zelfs gewoon gelijk kunnen blijven.

Dit alles wil niet zeggen dat ik echt geloof dat er op dit moment twee keer zoveel mensen sterven als normaal. Mijn punt is eerder: als er iets fout zou gaan, een heleboel mensen zouden beginnen te sterven en dat zou wijd verspreid zijn over de hele bevolking, dan zouden de regeringen er waarschijnlijk mee weg kunnen komen door 10-20% van het eigenlijke probleem toe te geven en de andere 80-90% te verdoezelen zonder dat wij het merken. In China zijn ze er een paar jaar mee weggekomen dat het sterftecijfer verdubbelde.

Kijk maar eens naar de treinen in Nederland. Dit voelt voor mij gewoon heel raar aan.


Dus in het weekend en ’s avonds gaat het aantal treinen met 50% omlaag. Door de week daalt het aantal intercity’s met 33%. Waarom? Ze hebben een tekort aan personeel, Oké, dat begrijp ik, maar 33% bezuinigen, of 50% bezuinigen? Hoe kunt u in het weekend zomaar 50% minder treinen laten rijden? Zijn de mensen gestopt met uitgaan? Hoeveel personeel missen ze? En bedenk wel dat ze voor 2023 weer 10% op de treinen bezuinigen. Blijkbaar daalt het aantal passagiers met 20%. Is dat niet gek, 20% minder passagiers?

Waar zijn al die mensen gebleven? Zeker, sommige mensen werken nu vanuit huis, maar hoe verdwijnt 20% van de passagiers? En u merkt het ook in andere sectoren van de economie. Bioscopen, musea, theaters, ze zijn allemaal nogal tamelijk leeg, met moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. En natuurlijk merkt u de enorme tekorten aan arbeidskrachten. Is dat echt allemaal te wijten aan 1% van de mensen die thuis met long COVID zitten opgescheept?

Het andere wat mij opvalt, iets wat mij vóór 2020 niet opviel, zijn de ratten. Ze zijn nu OVERAL. Normaal zou je verwachten dat de mensen over hen zouden klagen en dat ze gedood zouden worden. Dat schijnt niet te gebeuren. Ze zwerven ’s avonds gewoon vrolijk rond, overal in de stad, van het verlaten stadscentrum, tot meer groene delen van de stad.

Als het systeem iets vreselijks gedaan zou hebben, iets dat per ongeluk een heleboel mensen gedood zou hebben, zoals Mao in China, dan zou het proberen het in de doofpot te stoppen, zeker, maar het zou ook gewoon voortdurend het soort mensen dat het zou opmerken woedend maken, met allerlei kleinzielig irrelevant gelul waar de rest van het publiek geen boodschap aan heeft. O nee, kijk die zwarte zeemeermin Disneyfilm eens! Hunter Biden is weer crack aan het roken! Kijk eens hoe dom Joe Biden eruit ziet! In plaats van te proberen uw woede niet uit te lokken, zou ik proberen ze over zoveel mogelijk dingen te verspreiden. Het grootste deel van het publiek trekt zich niets aan van een zwarte zeemeermin, de minderheid die dat wel doet zal zichzelf met hun woede alleen maar in diskrediet brengen in de ogen van de meerderheid.

Stelt u zich eens even voor dat dit allemaal werkelijk aan de hand was. Het zou ook een ander vreemd feit verklaren: het voortdurend aandringen op lockdowns, die niet schijnen te werken en meer problemen schijnen te veroorzaken dan ze oplossen. Is het verstandiger te denken dat regeringen gewoon voortdurend de economie vernielen, ook al gebeurt er niets, of is het verstandiger te denken dat zij zulke dingen doen zonder toe te geven waarom zij het doen?

Vergeet niet dat Nederland tijdens de vorige winter een volledige lockdown had, terwijl onze oversterfte er zogenaamd zo uitzag:


Dus het hele land is in lockdown, we mogen niets doen, maar de oversterfte is lager dan normaal. En dan vertellen ze ons dat het virus nu plotseling veranderd is en geen mensen meer doodt, hoewel meer mensen het krijgen dan ooit tevoren. Wat is de eenvoudigste verklaring, welke past het best bij Occam’s scheermes?

·         Overheid vernietigt per ongeluk de hele economie zonder reden voor de derde keer in twee jaar.

·         Ze verdoezelen een hoop mensen die sterven door de oversterftestatistieken te vervalsen, ze hebben gelogen door te zeggen dat het nu een niemendalletje is.

Ik weet het niet. Het probleem is dat je eigenlijk niets kunt vertrouwen. Naarmate AI beter wordt, wordt het alleen maar moeilijker om iets te vertrouwen. Als je iets op video vastlegde, betekende dat vroeger iets, het was het bewijs van iets. Vandaag? U zou een idioot zijn om het te geloven.

 

Maar hier komt het grootste punt: ZIJ PASSEN DE VERDOMDE STATISTIEKEN AAN ZONDER HET TE ERKENNEN!


De cijfers blijven gelijk, maar zij hebben de blauwe betrouwbaarheidsintervallen uitgebreid. Zij hebben nooit uitgelegd waarom.

Statistieken betekenen niets meer. De regering van de VS besluit de definitie van een recessie te veranderen en dus haast men zich vervolgens om Wikipedia te veranderen om te doen alsof twee opeenvolgende kwartalen van negatieve groei van het BBP niet noodzakelijk een recessie is. Is het in een wereld waar zoiets kan gebeuren echt vergezocht om te denken dat oversterftestatistieken vervalst kunnen worden?

En over het algemeen zal uw eigen perspectief vertekend zijn. New York City is een stad met meer jonge vrouwen dan jonge mannen. Zou u dat als jonge man merken? Waarschijnlijk niet. Uw werk is waarschijnlijk met andere mannen. Uw sportclub zou mannen hebben en het rockconcert waar u heen gaat is waarschijnlijk een mannelijke band.

Stelt u zich ook eens voor dat iedereen zou sterven door terugslag van vaccins. Als u nog leeft, is de kans groter dat u niet gevaccineerd bent. U hebt ook meer kans om ongevaccineerde mensen te kennen, als u zelf ongevaccineerd bent. Uw eigen perspectief zal altijd bevooroordeeld zijn.

Ik probeer u hier op te leiden, om wat Robert Anton Wilson een toestand van veralgemeend agnosticisme over alles noemde, te ontwikkelen. Ik probeer u te laten zien hoe u eigenlijk niets kunt weten.

Dump alle kennis die u de afgelopen twee jaar hebt opgedaan. Ga terug naar 2019. Als iemand u zou zeggen:

“Er is een of ander nieuw virus ontsnapt uit een lab in China, maar iedereen heeft het in de doofpot gestopt, men heeft geprobeerd de verspreiding tegen te houden, maar dat is niet gelukt en er zijn een paar miljoen mensen gestorven, o maar u kunt gewoon naar de officiële regeringsstatistieken kijken en dan zult u zien dat het gewoon een grote niemendal was en ja het vaccin dat niet werkte heeft een handvol mensen gedood, maar voor de rest kunt u gewoon naar de regeringsstatistieken kijken om te weten dat alles wat we gedaan hebben dom en zinloos en hysterisch was.”

Zou uw eerste reactie niet zijn:

Eh… weet u zeker dat die regering, die alles in de doofpot gestopt heeft, die statistieken waar u naar kijkt, niet vervalst? Gelooft u echt dat ze u allemaal zeggen dat u binnen in uw huis moet gaan zitten, maar dan kijkt u naar het dodental en dat er niets is gebeurt?

Ik bedoel, een regering bekritiseren omdat ze te paniekerig is over een virus dat ontsnapt is uit een Chinees biowapen-lab lijkt een heel vreemde kant voor de extreem-rechtse chronisch boze gekken om zich op te stellen, als u de context van de afgelopen twee jaar niet hebt meegemaakt.

Als ik de regering was in deze situatie, zou ik de extreem-rechtse chronisch boze gekken klaarstomen om mij van de andere kant aan te vallen. Als regeringsfunctionaris weet ik dat wat ik ook doe, u uw geniale inzichten over hoe alles wat ik doe verkeerd is op het Internet zult spuwen, dus in plaats van te proberen u ervan te overtuigen dat ik iets goed doe, zorg ik ervoor dat u mij aanvalt vanuit de richting waarin ik aangevallen wil worden.

Ik zou mensen op tv laten komen, die u vertellen dat zij bij een of andere kerel die van een ladder gevallen is of een schotwond in zijn hoofd gehad heeft, een diagnose gesteld hebben met dit nieuwe Chinese virus. Op die manier zou u mij aanvallen vanuit de richting van waaruit ik aangevallen wil worden: “HET IS ALLEMAAL EEN NIEMENDAL!!!”

Als het allemaal zo duidelijk een niemendal is en paniek en hysterie en een saaie griep die 290-jarigen met twintig verschillende reeds bestaande aandoeningen doodt, zou het dan kunnen dat het allemaal net iets TE duidelijk is?

UPDATE: Goed, nu is het niet meer grappig, ik begin bakstenen te schijten.

Kijk hier maar eens naar:

2022 Wikipedia sterfgevallen:

https://en.wikipedia.org/wiki/Category:2022_deaths

6.704 artikelen.

2021 Wikipedia sterfgevallen:

https://en.wikipedia.org/wiki/Category:2021_deaths

11.986 artikelen.

2020 Wikipedia-sterfgevallen:

https://en.wikipedia.org/wiki/Category:2020_deaths

12.352 artikelen.

Oké, en hier komt het. Bereid u voor om bakstenen te schijten, het is niet grappig meer.

https://en.wikipedia.org/wiki/Category:2019_deaths

9.885 artikelen.

https://en.wikipedia.org/wiki/Category:2018_deaths

9.813 artikelen.

https://en.wikipedia.org/wiki/Category:2017_deaths

9.806 artikelen.

https://en.wikipedia.org/wiki/Category:2016_deaths

9.799 artikelen.

https://en.wikipedia.org/wiki/Category:2015_deaths

9.833 artikelen.

Valt het u op hoe consequent dat getal verhoogd is? Er is een stijging van 20-25% voor 2020 en 2021.

Dat is al juist meer dan u zou verwachten, op grond van de sterftestatistieken. Mijn land had 10% meer sterfgevallen dan normaal in 2021. Vlaanderen had op dezelfde manier bijna geen stijging in 2021 ten opzichte van 2019.

Het is moeilijk om hiernaar te kijken, zonder de indruk te krijgen dat wij te veel mensen hebben die sterven. En bedenk wel, dat dit alleen maar enigszins bekende mensen zijn die sterven. De hemel weet wat het werkelijke sterftecijfer is voor de gemiddelde proletariër.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/waar-is-iedereen-verdomme-gebleven/

Explosieve studie naar overlijdens van gevaccineerden gecensureerd door The Lancet


Het medisch-wetenschappelijke tijdschrift The Lancet heeft een explosieve studie over het coronavaccin binnen 24 uur verwijderd van haar preprint-server.

Artsen Peter McCullough, Harvey Risch, Roger Hodkinson en collega’s hebben gespeurd naar alle gepubliceerde autopsierapporten over coronavaccinatie tot 18 mei 2023. Uit 325 gedocumenteerde autopsiegevallen bleek dat 240 (73,9 procent) sterfgevallen waren veroorzaakt door het vaccin.

Het onderzoek werd massaal gelezen, totdat The Lancet het plotseling van haar preprint-server haalde. Volgens het tijdschrift ‘worden de conclusies niet ondersteund door de onderzoeksmethode’.

Jimmy Dore bespreekt de studie in onderstaand filmpje:

(Video verwijderd? Klik hier...)

Binnen een week

McCullough wees erop dat het gaat om een standaard zoekmethode. “En het betreft autopsies. De resultaten spreken voor zich.”

De mensen stierven gemiddeld 14,3 dagen na vaccinatie. De meeste sterfgevallen zijn binnen een week na het laatste vaccin geregistreerd.

187.000 mensen

Eerder weigerde The Lancet een onderzoek van professor Spiro Pantazatos van de prestigieuze Columbia-universiteit over het verband tussen oversterfte en de vaccins te publiceren. “Correlatie is niet hetzelfde als causatie,” kreeg hij te horen.

Professor Pantazatos schat dat er tussen februari en augustus 2021 alleen al in de Verenigde Staten tot wel 187.000 mensen zijn gestorven door het vaccin.

Bron: https://www.ninefornews.nl/explosieve-studie-naar-overlijdens-van-gevaccineerden-gecensureerd-door-the-lancet/ 

Deze nieuwe Europese wet ‘maakt het internet pas echt gevaarlijk’


De Europese Unie wil al onze digitale communicatie gaan afluisteren. Alle e-mails, chats, gedeelde foto’s en video’s, echt alles van iedereen.

De Europese Commissie heeft een nieuw wetsvoorstel ingediend om bepaalde vormen van criminaliteit tegen te gaan door alle digitale berichten van alle EU-burgers te scannen. De wet vereist dat alle berichten op online communicatiediensten in de EU worden gecontroleerd.

Concreet betekent dit dat al je e-mails, al je berichtjes en al je video- en spraakoproepen automatisch gescand zullen worden om te kijken of er eventueel iets ‘illegaals’ in voorkomt.

In theorie kan de sensor ‘af’ gaan als iemand bijvoorbeeld het woord ‘demonstratie’ gebruikt:

(Video verwijderd? Klik hier...)

Afluistermachine voor de Europese overheid

De scan vindt direct op je eigen computer, mobieltje of tablet plaats, nog voordat het (eventueel versleuteld) verstuurd wordt. Je apparaat wordt daarmee een afluistermachine voor de Europese overheid.

Jurist en universitair docent Danny Mekic wijst erop dat de Commissie Nederland onder druk heeft gezet vóór te stemmen door illegale en misleidende advertenties op X te plaatsen. “Ongehoord.”

Deze advertenties zijn alleen geplaatst in landen die niet voor de wet wilden stemmen, waaronder Nederland dus.

Overgrote meerderheid is tégen

De advertenties zijn in strijd met het beleid van X en de Digital Services Act, waar nota bene de Commissie zelf toezicht op moet houden en de laatste dagen veel boze brieven over stuurt naar Musk, aldus Mekic.

Volgens de advertenties is een meerderheid van de EU-burgers voor de wet, maar uit peilingen blijkt juist dat de overgrote meerderheid tégen is.

Volstrekt onacceptabel

Deze beïnvloedingstactiek hoort niet thuis in een democratie en is volstrekt onacceptabel in een democratische rechtsstaat, benadrukt Mekic. “Als deze wet er komt, kan niemand meer vertrouwd en veilig digitaal communiceren. Ook kinderen niet.”

Columnist Marianne Zwagerman zegt over deze nieuwe wet: “Onder het mom van criminaliteitsbestrijding doet de EU een grove inbreuk op onze grondrechten door het briefgeheim te overtreden en mee te lezen in onze meest intieme één-op-één communicatie. Daarmee maakt deze wet het internet pas echt gevaarlijk.”

Bron: https://www.ninefornews.nl/deze-nieuwe-europese-wet-maakt-het-internet-pas-echt-gevaarlijk/

Wat zijn de belangrijkste micronutriënten voor uw hersenen?

 Analyse door Dr. Joseph Mercola   Feit gecontroleerd    09 oktober 2023


       HET VERHAAL IN ÉÉN OOGOPSLAG

 

·       Micronutriënten verwijzen naar op voedsel gebaseerde vitamines en mineralen die uw lichaam nodig heeft voor een optimale werking. De vier belangrijkste typen zijn in water oplosbare vitamines, in vet oplosbare vitamines, macromineralen en sporenmineralen

·       Micronutriënten katalyseren enzymatische processen, hebben een antioxiderende werking en moduleren uw immuunsysteem

·       Tekorten aan micronutriënten op lange termijn kunnen bijdragen tot de ontwikkeling van neurodegeneratieve processen en neurologische aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer, de ziekte van Parkinson, de ziekte van Huntington en amyotrofe laterale sclerose (ALS)

·       Enkele van de belangrijkste micronutriënten die betrokken zijn bij de ziekte van Alzheimer zijn vitamine A, B, C, D en E, selenium, koper, zink, ijzer en mangaan. In het geval van koper, ijzer en mangaan zijn verhoogde niveaus doorgaans het probleem

·       In het geval van de ziekte van Parkinson omvatten de belangrijkste micronutriënten vitamine A, D, E, B1, B6, B9 en C    

Micronutriënten verwijzen naar op voedsel gebaseerde vitamines en mineralen die uw lichaam nodig heeft voor een optimale werking, en zelfs milde tekortkomingen kunnen bijdragen aan chronische ziekten. Micronutriënten kunnen worden onderverdeeld in vier primaire typen:

·         In water oplosbare vitamines zoals B-vitamines en vitamine C

·         In vet oplosbare vitamines zoals vitamine A, D, E en K

·         Macromineralen zoals calcium, magnesium, natrium en kalium (mineralen die uw lichaam in grotere hoeveelheden nodig heeft)

·         Spoor mineralen zoals ijzer, zink, koper en selenium (mineralen die uw lichaam in zeer kleine hoeveelheden nodig heeft)

Tekortkomingen in micronutriënten kan tot neurodegeneratie leiden

Een recente wetenschappelijke review1,2 gepubliceerd in het peer-reviewed tijdschrift Nutrients bespreekt specifiek de rol van micronutriënten bij neurologische aandoeningen, en merkt op dat langdurige tekortkomingen betrokken kunnen zijn bij de oorzaak en de daaropvolgende ontwikkeling van neurodegeneratieve processen en neurologische aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer, de ziekte van Parkinson, de ziekte van Huntington en amyotrofe laterale sclerose (ALS).

Zoals in dit artikel is opgemerkt, is de primaire functie van micronutriënten hun "katalytische effect in enzymsystemen, hetzij als cofactoren, hetzij als componenten van metalloenzymen."Andere essentiële rollen zijn onder meer antioxiderende activiteit en immuunmodulatie.

Wanneer u een tekort aan micronutriënten heeft, met name op lange termijn, kan dit leiden tot schade aan de perifere zenuw en / of schade aan het centrale zenuwstelsel, wat op zijn beurt kan bijdragen aan een verscheidenheid aan neurologische aandoeningen, waaronder de ziekte van Alzheimer en Parkinson.

Belangrijkste voedingsstoffen die betrokken zijn bij de ziekte van Alzheimer

Hoewel een willekeurig aantal voedingsstoffen uw risico op de ziekte van Alzheimer kan beïnvloeden, zijn enkele van de belangrijkste spelers vitamine A, B, C, D en E, selenium, koper, zink, ijzer en mangaan. In het geval van koper, ijzer en mangaan zijn verhoogde niveaus doorgaans het probleem. Zoals uitgelegd door de auteurs :3

"Verhoogde niveaus van Hcy [homocysteïne] worden geassocieerd met cognitieve stoornissen. Vanwege de betrokkenheid van vitamine B9, B12 en B6 bij het Hcy-metabolisme, hypovitaminose van deze vitamines [d.w.z., gebrek aan deze vitamines] leiden tot hyperhomocysteïnemie [verhoogde homocysteïne].

Vervanging van deze vitamines helpt de Hcy-niveaus te verlagen. Er is echter gemeld dat hoge doses vitamine B9, B12 en B6 de cognitie van patiënten met milde AD [de ziekte van Alzheimer] niet beïnvloeden.

Andere vitamines worden ook geassocieerd met AD-pathogenese: thiamine (B1) -deficiëntie is waargenomen bij patiënten met cognitieve stoornissen en suppletie verbeterde de symptomen. Vitamine B12 heeft een direct effect op tau-eiwitten - het remt hun fibrilisatie. Vitamine B3 (niacine) kan beschermende eigenschappen hebben tegen AD en andere soorten cognitieve achteruitgang.

Langdurige behandeling met vitamine E wordt als gunstig beschouwd bij het beheer van AD, maar de uitkomst is nog steeds onduidelijk. Vitamine A remt de vorming van amyloïd-β-plaque.

Hypovitaminose van vitamine D wordt erkend als risicofactor voor AD. De pathogene en therapeutische effecten van vitamine D zijn nog niet volledig bekend, maar de neuroprotectieve en ontstekingsremmende functies zijn cruciaal. Het werd voorgesteld als een potentiële therapeutische optie voor personen met AD

Detectie van koper kan nuttig zijn bij het diagnosticeren en voorkomen van AD. Er zijn aanzienlijk hogere kopergehaltes gevonden in het hersenweefsel van AD-patiënten. Koper ondersteunt oxidatieve stress en veroorzaakt neurofibrillaire kluwenvorming door tau-hyperfosforylering.

Een ander element dat betrokken is bij de pathogenese van AD is zink. Lage plasmatische zinkniveaus worden herhaaldelijk geassocieerd met afname van leervermogen en geheugen. Zinkstatus beïnvloedt de voortgang van AD

De neurotoxiciteit van mangaan kan ook worden geassocieerd met AD: het beïnvloedt de functie van astrocyten en de synthese en afbraak van glutamaat. Monitoring van mangaan kan een van de strategieën zijn om AD te voorkomen

De correlatie van hogere seleniumspiegels met hogere cognitieve vaardigheden bij ouderen werd gemeld. Er wordt ook aangenomen dat seleniumtekort verband kan houden met AD-oorzaak. Onevenwichtigheid in het ijzermetabolisme en de accumulatie ervan nemen ook deel aan de ontwikkeling van AD. Een van de voorgestelde nieuwe strategieën voor de preventie van de ziekte van Alzheimer is een dieet dat rijk is aan antioxidanten."

Download dit artikel voordat het verdwijnt

Belangrijke opmerkingen over ijzer

Helaas gaat deze beoordeling niet in op ijzer. Het belangrijkste probleem met ijzer is dat je geen verhoogde ijzerniveaus wilt. De meeste volwassenen hebben overmatig ijzer en hebben niet meer nodig.

In plaats daarvan moeten ze hun ijzer verlagen, wat gemakkelijk kan worden gedaan door regelmatig bloed te doneren. Bovendien is laag ferritine typisch een teken dat koperinsufficiëntie voorkomt een goede ijzerrecycling In dit geval zal het verhogen van koper het opgeslagen ijzer laten recyclen, waardoor het probleem wordt verholpen. Zie "voor meer informatie over de gevaren van hoog ijzer en eenvoudige manieren om erop te screenen en te verlagen.Waarom het beheren van uw ijzerniveau cruciaal is voor uw gezondheid".

Belangrijkste voedingsstoffen betrokken bij Parkinson en ALS

In het geval van de ziekte van Parkinson omvatten de belangrijkste micronutriënten:4

Vitamine A

Vitamine D - Heeft ontstekingsremmende effecten en verlaagt oxidatieve stress. Gebrek wordt geassocieerd met dopaminerge neuronale dood. volgens de auteurs is bewezen dat adequate vitamine D-serumspiegels de ziekte van Parkinson kunnen voorkomen en mogelijk de klinische resultaten kunnen verbeteren."

Een hogere serumconcentratie van vitamine D is ook aangetoond om de motorische symptomen te verbeteren, en het krijgen van ten minste 15 minuten of meer blootstelling aan zonlicht per week gaat gepaard met een lager risico op Parkinson

Vitamine E - Verbetert de functie van de dopaminerge receptoren en hogere niveaus worden geassocieerd met een lagere Parkinson-incidentie. Vitamine E-rijke diëten zijn beschermend gebleken, waardoor het risico op meer van Parkinson dan carotenoïden of vitamine C wordt verminderd

Thiamine (B1) - Lage thiamine versnelt de degeneratie van dopaminerge neuronen. Thiamine en foliumzuur spelen een belangrijke rol in het reuksysteem en veel Parkinson-patiënten ontwikkelen een verminderde smaak en geur, wat wijst op een tekort aan een of beide B-vitamines

B6 - Lage B6 is een bekende risicofactor voor Parkinson

Folaat (B9) - Verhoogde homocysteïne is een risicofactor voor Parkinson en veroorzaakt dopaminerge neurondood bij Parkinson-patiënten. B6, B9 en B12 helpen de homocysteïnespiegels onder controle te houden

Vitamine C - De patiënten van Parkinson hebben routinematig lagere vitamine C-plasmaspiegels dan gezonde controles

 

Het aanbevolen artikel bespreekt ook de belangrijkste micronutriënten die betrokken zijn bij ALS en andere motorneuronziekten, myasthenia gravis (een auto-immuunziekte die de neuromusculaire junctie beïnvloedt) multiple sclerose (MS) Ziekte van Huntington (een neurodegeneratieve stoornis die resulteert in onvrijwillige bewegingen en cognitieve stoornissen) epilepsie, ischemische beroerte, myopathie (een spieraandoening) neuropathie, rusteloos beensyndroom en verwondingen aan het centrale en perifere zenuwstelsel.

Tekenen en symptomen van tekort aan voedingsstoffen

In de meeste gevallen worden symptomen van tekorten aan micronutriënten pas duidelijk als uw lichaam ernstig uitgeput is, en zelfs dan kunnen ze moeilijk te identificeren zijn als er geen test beschikbaar is.

Vaak zijn de symptomen niet-specifiek en omvatten ze zaken als frequente infecties en huidproblemen, en naarmate uw gezondheid verslechtert, worden meer micronutriënten opgebruikt, waardoor hun uitputting wordt versneld. Sommige tekorten aan micronutriënten hebben echter meer identificeerbare symptomen, zoals:

Bloedarmoede (ijzer-, koper- en / of B12-tekort)

Scheurbuik (vitamine C)

Osteomalacia of verzachting van de botten (vitamine D)

Pellagra (niacine)

Hemorragische ziekten (vitamine K)

Nachtblindheid (vitamine A)

Uw hersenbehoefte glucose voor optimale functie

Het is belangrijk om te erkennen dat van alle organen in je lichaam je hersenen de hoogste energiebehoefte hebben, en naarmate je ouder wordt, worden de mitochondriale genen die de energieproductie stimuleren minder actief, waardoor je hersenen vatbaarder worden voor ziekten.5

De mitochondriën zijn doorgaans minder dicht en meer gefragmenteerd en genereren veel lagere hoeveelheden energie. Dat betekent echter niet dat neurodegeneratie een gegeven is. U kunt dit lot effectief voorkomen door correct te eten en een gezonde levensstijl in het algemeen te hebben.

Vrije radicalen gekatalyseerd door overmatige reactieve zuurstofsoorten (ROS) gevormd op het niveau van de mitochondriën zijn typisch extreem schadelijk, en een van de meest effectieve manieren om ze te minimaliseren, is ervoor te zorgen dat je genoeg gezonde koolhydraten eet, zoals fruit, omdat glucose de optimale brandstof is om energie te creëren in je mitochondriën.


Uw mitochondriën kunnen slechts één brandstof tegelijk verbranden - vet of glucose. Zoals hierboven geïllustreerd, worden vetten afgebroken in een proces dat bèta-oxidatie wordt genoemd in acetyl-co A, dat wordt ingevoerd in de Krebs-cyclus. Koolhydraten worden afgebroken tot pyruvaat, dat pas in de elektronentransportketen kan komen als ze door pyruvaatdehydrogenase zijn omgezet in Acetyl-Co-A.

De sleutel hier is dat er een stealth-schakelaar is die bepaalt welke van deze brandstoffen uw mitochondriën zullen verbranden. De schakelaar heeft de naam Randle Cycle gekregen, maar het is handiger om hem te visualiseren als een spoorwegschakelaar die de sporen van de trein verandert. De trein kan maar één spoor naar beneden rijden: niet beide. Dit komt omdat er maar één type brandstof tegelijk kan worden verbrand.

Het verbranden van glucose in uw mitochondriën zorgt voor meer energie en minder ROS, verhoogt uw stofwisseling en produceert kooldioxide, dat beschermt tegen oxidatieve (reductieve) stress en zuurstofcellen. Al deze dingen helpen je hersenfunctie te beschermen.

In het beste geval metaboliseert of verbrandt u glucose in uw mitochondriën met minimale reductieve stress. Wanneer je dit doet, genereer je slechts 0,1% ROS

Deze route is ook ongelooflijk efficiënt bij energieproductie en creëert 36 tot 38 adenosinetrifosfaten (ATP) voor elk glucosemolecuul dat wordt gemetaboliseerd. Om dit te laten gebeuren, moet u echter minder dan 30 tot 40% van uw calorieën als vet consumeren. Wanneer u aanzienlijk meer consumeert dan die hoeveelheid, verandert de schakelaar om vet te verbranden in uw mitochondriën en wordt uw vermogen om glucose te verbranden verminderd.

Chronisch oxiderende vetten als uw primaire brandstof zullen ook de neiging hebben om uw cortisolgehalte te verhogen, wat resulteert in chronische ontstekingen, die beide het verouderingsproces versnellen.

Kortom, het verbranden van glucose in uw mitochondriën zorgt voor meer energie en minder ROS en verhoogt uw stofwisseling. Het produceert ook kooldioxide als bijproduct, dat beschermt tegen oxidatieve (reductieve) stress en zuurstofcellen. Al deze dingen helpen je hersenfunctie te beschermen.

Zie "voor meer informatie over de Randle Cycle en hoe uw metabolisme werkt Cruciale feiten over uw metabolisme" en "Cruciale feiten over uw metabolisme, deel 2".

Darmproblemen veroorzaken waarschijnlijk ook de ziekte van Parkinson

Een nieuwe studie6 in het nummer van Molecular Psychiatry van oktober 2023 bleek dat de aanwezigheid van beschadigd mitochondriaal DNA in de bloedbaan voldoende is om alle symptomen van de ziekte van Parkinson te veroorzaken. Het mitochondriaal puin wordt vervolgens geactiveerd door de endotoxine (lipopolysaccharide) receptor TLR4.

Endotoxine wordt in uw darmen geproduceerd wanneer u fermenteerbare koolhydraten eet die u niet kunt verteren in uw maag en dunne darm. De koolhydraten reizen vervolgens naar de dikke darm, waar ze de groei van gramnegatieve bacteriën die groeien en afsterven, stimuleren. Wanneer ze sterven, komt het endotoxine in hun celwand vrij, waardoor de TLR4-receptor wordt geactiveerd.

De Ray Peat-aanpak is om de hoeveelheid eenvoudige koolhydraten in uw dieet te vergroten, zodat uw mitochondriën optimaal kunnen worden gevoed. Maar er is strikte voorzichtigheid om fermenteerbare koolhydraten te vermijden, juist omdat ze endotoxine kunnen maken en de TLR4-receptor kunnen activeren.

Bij het introduceren van koolhydraten is het belangrijk om het langzaam te doen en ervoor te zorgen dat u geen spijsverteringssymptomen heeft zoals boeren, opgeblazen gevoel of gas, wat tekenen zijn dat de koolhydraten niet worden verteerd in uw bovenste spijsverteringssysteem. Als dit het geval is, moet u kleine hoeveelheden vruchtensappen zonder pulp gebruiken totdat uw darmen de koolhydraten zonder symptomen kunnen verteren.

Lion's Mane Mushroom kan uw cognitieve functie beschermen


Naast basismicronutriënten kunnen een aantal andere supplementen ook helpen om uw cognitieve functie te beschermen. Een interessante is ‘de leeuwen manen paddenstoel’ (Hericium erinaceus), die een lange geschiedenis van gebruik in de traditionele geneeskunde heeft.

Boeddhistische monniken gebruikten bijvoorbeeld traditioneel leeuwenmanenpaddenstoelthee om de hersenfunctie te verbeteren en de focus te vergroten. In moderne tijden hebben verschillende onderzoeken de neuroprotectieve en cognitieverhogende effecten van leeuwenmanen bevestigd, waaronder de volgende:

Een studie uit 20237 ontdekte dat Lion's manenextract het geheugen kan verbeteren door neuronprojecties en verbindingen met andere neuronen te promoten.

In een onderzoek uit 2020 ,8 patiënten met milde ziekte van Alzheimer die gedurende 49 weken drie capsules van 350 milligram leeuwen-manen-paddenstoelen per dag kregen, verbeterden hun cognitieve testscores.

Een epidemiologische studie9 gepubliceerd in 2017, met 13.230 deelnemers van 65 jaar en ouder, ontdekten dat degenen die minstens één keer per week paddenstoelen aten "een lager risico hadden op dementie van incidenten, zelfs na correctie voor mogelijke verstorende factoren.'De grootste risicovermindering was onder degenen die driemaal of meer per week paddenstoelen aten.

Een vergelijkbare maar kleinere studie10 gepubliceerd in 2019 meldde dat degenen die de meeste paddenstoelen aten een 43% lager risico hadden op het ontwikkelen van milde cognitieve stoornissen, onafhankelijk van verstorende factoren zoals alcoholgebruik, roken van sigaretten en hoge bloeddruk.

Een onderzoek uit 2016 wees uit dat extracten van de manenpaddenstoel van leeuwen de symptomen van geheugenverlies bij muizen verminderden en neuronale schade door amyloïde bètaplaques waarvan bekend is dat ze zich in de hersenen ophopen met de ziekte van Alzheimer.

Een studie uit 201011 waarbij senioren tussen de 70 en 74 jaar betrokken waren, werd vastgesteld dat een hogere inname van fruit, groenten, graanproducten en paddenstoelen de cognitieve prestaties verbeterde.

 

U kunt overwegen om paddenstoelen zoals leeuwenmanen aan uw dieet toe te voegen, omdat ze een uitstekende aanvulling kunnen zijn op bijna elke maaltijd. Ze vullen allerlei soorten grasgevoerd vlees en in het wild gevangen vis aan, passen goed in bijna elke salade en kunnen worden toegevoegd aan soepen, stoofschotels en andere maaltijden.

Het is echter cruciaal om biologisch geteelde paddenstoelen te kiezen, aangezien schimmels gemakkelijk lucht- en bodemverontreinigingen absorberen. Als alternatief kunt u kiezen voor een organisch supplement of extract.


      (Red.) Zelf Kweken kan ook : https://grocycle.com/growing-lions-mane/


Bronnen en referenties

1, 4 Nutriënten 25 september 2023; 15 (9): 4129

2 Medisch nieuws Vandaag 2 oktober 2023

3 Nutriënten 25 september 2023; 15 (9): 4129, paragraaf 6.1.1

5 Cell Reports 29 mei 2018; 23 (9): 2550-2558

6 Moleculaire psychiatrie 2 oktober 2023

7 Journal of Neurochemistry, 2023; doi: 10.1111 / jnc.15767

8 Grenzen in vergrijzende neurowetenschappen, 2020; 12

9 Journal of the American Geriatrics Society, 2017; 65 (7)

10 Journal of Alzheimer’s Disease, 2019; 68 (1)

11 British Journal of Nutrition, 2010; 104 (8)


 Bron : https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2023/10/09/brain-nutrients.aspx  (Tijdelijke Link)


PDF (Engelstalig) : https://media.mercola.com/ImageServer/Public/2023/October/PDF/brain-nutrients-pdf.pdf

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...