maandag 22 januari 2024

ECB-voorzitter Christine Lagarde afgekraakt door personeelsleden

     Christine Lagarde. — © epa-efe

 

Een meerderheid van het personeel beoordeelt de prestaties van ECB-voorzitter Christine Lagarde als ondermaats.

Ruben Mooijman

22/01/23 om 20:45 

De personeelsleden van de Europese Centrale Bank (ECB) hebben geen hoge pet op van voorzitter Christine Lagarde, blijkt uit een enquête door de vakbond Ipso. Zo’n 53 procent vindt haar niet de geschikte persoon voor de job. Lagardes voorgangers Mario Draghi en Jean-Claude Trichet werden in eerdere enquêtes wel positief beoordeeld door het personeel.

De ECB-medewerkers vinden dat de voorzitter te veel tijd besteedt aan dingen die niets met monetair beleid te maken hebben, en dat ze te vaak politieke uitspraken doet. Ook vinden sommige respondenten dat ze de bank gebruikt voor haar persoonlijke agenda. Van de ondervraagden steunt 38 procent de monetaire beslissingen die onder Lagardes leiderschap genomen werden. Bij Draghi was dat 64 procent. Meer dan de helft van het personeel is bang dat de ECB er onder Lagardes leiding niet in zal slagen de inflatie terug te brengen naar 2 procent. Haar interne beleid rond gender en diversiteit wordt evenmin positief beoordeeld.

Draghi had ervaring met centrale banken toen hij aan het roer van de ECB kwam. Lagarde niet, ze was voordien de topvrouw van het IMF en daarvoor minister. Bovendien is ze de eerste ECB-voorzitter die moest afrekenen met een serieuze inflatie-opstoot.

De ECB betwist de methodologie van de enquête, die door ongeveer een kwart van het personeel werd ingevuld. Ook wijst de bank erop dat Lagarde het beleid niet in haar eentje uitstippelt. De raad van bestuur of het directiecomité zijn collectief verantwoordelijk. Maar in het directiecomité heeft 59 procent van de personeelsleden “weinig tot geen” vertrouwen.

(bloomberg, reuters, rmg)

    Reuters

 Bron: https://www.standaard.be/cnt/dmf20240122_97064012

Zijn wij nu zo slim, of …..

 maandag, 22 januari 2024 11:58  Hits: 4285

 zijn wij u zo slim  Er is niet zo gek veel voor nodig om erachter te komen hoe de mensheid wordt bedonderd.

Maar, dan moet je wel even de moeite nemen om naar een paar dingen te kijken.


In 1996 krijgt Ajax-trainer Louis van Gaal een vraag van voetbaljournalist Ted van Leeuwen die hem niet bevalt.

Van Gaal valt uit tegen Van Leeuwen: 'Ben ik nou zo slim of jij zo dom?'


Dezelfde vraag kan je ook stellen met betrekking tot mensen die zien wat er gebeurt met de klimaatzwendel en de grote massa die zonder verdere vragen te stellen nog steeds gelooft wat de MSM hen dagelijks voorschotelen.

Volgens de altijd onbetrouwbare Wikipedia is wat men noemt Net Zero het volgende:

Het beschrijft de toestand waarin de uitstoot van kooldioxide als gevolg van menselijke activiteiten en de verwijdering van deze gassen gedurende een bepaalde periode in evenwicht zijn. Het wordt vaak simpelweg netto nul genoemd.

Met andere woorden de door de mens veroorzaakte uitstoot van kooldioxide (CO2) zou een gevaar zijn voor het klimaat. Dit, omdat de uitstoot van dit gas een wereldwijde opwarming van de aarde zou veroorzaken.

Zoals veel wetenschappers stellen is bovenstaande nooit wetenschappelijk bewezen en zal het ook nooit bewezen kunnen worden.

Zo stelt de Australische wetenschapper Dr. Ian Plimer dat het nog nooit is bewezen dat de uitstoot van CO2 wereldwijde opwarming veroorzaakt.

Prof. Dr. Kees de Lange (fysicus) stelt dat er geen relatie bestaat tussen de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer en de temperatuur op aarde.

Iemand die al heel lang waarschuwt voor de grote gevaren van het uitbannen van CO2 is de wetenschapper Dr. Willie Soon, een Maleisische astrofysicus en ruimtevaartingenieur die 31 jaar bij Harvard heeft gewerkt.
Bovenstaande is afkomstig uit een interview met Tucker Carlson. Wie dat gehele interview wil zien, kan dat hier doen.

Alle klimaatmaatregelen die de bevolking door de strot worden geduwd zijn gebaseerd op een net zero filosofie.

Als dan wetenschappers stellen dat je met het weghalen van CO2 in feite het leven zelf gaat beperken of zelfs onmogelijk maakt, wat zegt dat dan?

Dit nog los van de miljarden en miljarden euro’s die de burgers afhandig gemaakt zullen worden om het ‘klimaat te redden’.

Wordt het dan niet hoog tijd dat iemand opstaat en gaat vragen waarom er geen onafhankelijke wetenschappelijke onderzoeken zijn die bovengenoemde wetenschappers in het ongelijk kunnen stellen?

Laten burgers maar gewoon toe dat ze arm worden gemaakt en beperkt worden in hun bewegingsvrijheid op basis van wilde kreten en computermodellen?

Hoe kan dat er nog nooit voorspellingen van de klimaatfanaten zoals Al Gore zijn uitgekomen?

Hoe kan het dat het KNMI moet gaan sjoemelen om oude hittegolven te doen verdwijnen om maar aan te kunnen tonen dat het warmer wordt?

Waarom schreeuwt niemand moord en brand vanwege de frauduleuze manieren waarop tegenwoordig temperaturen worden gemeten.

Waarom vraagt niemand zich af hoe het kan dat het in de Middeleeuwen vele malen warmer was dan nu en de mens niets deed om CO2 uit te stoten. Niets, behalve ademen.

Waarom laten wij toe dat een elitaire club meent dat ze de klimaatzwendel kunnen gebruiken om straks van ons slaven te maken die niets meer mogen, behalve in hun eigen district blijven?

Waarom accepteren wij dat de MSM dag na dag schrijven over klimaat en maatregelen terwijl deze nooit of te nimmer iets onderzoeken, laat staan bewijzen, maar een blind vertrouwen schijnen te hebben in een gekochte en corrupte wetenschap?

Ze vertellen ons gewoon wat er gaat komen en nog schrikt de massa niet wakker.

Omdat volgens de maffia onze planeet in een niet bestaande crisis verkeert is het gerechtvaardigd om allerlei Orwelliaanse maatregelen te nemen.

De klok tikt en die klok lijkt steeds sneller te gaan tikken.

   

Covid gevaccineerden testen positief op HIV, waarschuwen meerdere studies

 januari 22, 2024   6

    MDGovpics / Wikimedia (CC BY 2.0 DEED)

Meerdere studies hebben aangetoond dat mensen positief testen op HIV nadat ze gevaccineerd zijn met Covid mRNA injecties, zo heeft een vooraanstaande deskundige gewaarschuwd.

De gerenommeerde cardioloog en epidemioloog Dr. Peter McCullough heeft alarm geslagen over de bevindingen, schrijft Frank Bergman.

Tijdens een recent interview waarschuwde McCullough dat negen onderzoeken tot nu toe ook hebben geconcludeerd dat Covid-injecties een piek in positieve HIV-testen veroorzaken.

McCullough verduidelijkte dat de injecties mensen geen HIV of AIDS geven, wat wijst op een vals-positieve uitslag.

Hij legde echter uit dat de positieve testen na de mRNA-injecties worden veroorzaakt doordat mensen lijden aan immunodeficiëntie.

Hij merkte op dat de injecties eigenlijk een piek veroorzaken in vaccin-verworven immunodeficiëntie syndroom (VAIDS).

Dit zorgt er weer voor dat mensen positief testen op het humaan immunodeficiëntie virus (HIV), dat het verworven immunodeficiëntie syndroom (AIDS) veroorzaakt.

Tijdens zijn interview haalde Dr. McCullough een onderzoek uit 2022 aan van de Cleveland Clinic.

De studie toonde aan dat mensen die ten minste drie Covid mRNA-injecties hadden genomen tot drie keer meer kans hadden op terugkerende COVID-19-infecties dan ongevaccineerde personen.

De auteurs van het onderzoek verklaarden:

“De associatie van een verhoogd risico op COVID-19 met een hoger aantal eerdere vaccindoses in onze studie was onverwacht.”

McCullough uitte ook zijn bezorgdheid dat Covid-vaccins de immuniteit eerder verslechteren dan verhogen:

“Ik ben er behoorlijk van overtuigd geraakt dat Covid zelf iemands immuniteit verslechtert [net als] het vaccin. De meeste mensen die het vaccin namen, kregen Covid en namen het vaccin terwijl de vaccins niet werken. Ze [de gevaccineerden + eerdere infectie] zitten nog dieper in een gat op immunodeficiëntie.”

 

Zoals Slay News in december meldde, concludeerde een schokkende studie, uitgevoerd door topwetenschappers aan de wereldberoemde Cambridge University in Engeland, dat 25 procent van alle mensen die gevaccineerd waren met Covid mRNA-injecties nu VAIDS hebben.

Terwijl de wetenschappers van Cambridge en de media de schade aan het immuunsysteem toeschrijven als een “storing” of “onbedoelde” reactie, trekken deskundigen al langer aan de bel over de effecten op het immuunsysteem van individuen.

“Wetenschappers van Cambridge ontdekten dat dergelijke vaccins niet perfect waren en soms leidden tot de aanmaak van nonsens-eiwitten in plaats van de gewenste Covid ‘spike’, die een infectie nabootst en leidt tot de productie van antilichamen,” meldt de Britse Telegraph.

“Men dacht dat de kleine aanpassing aan uridine geen problemen veroorzaakte in cellen, maar een team onderzoekers van de Medical Research Council (MRC) Toxicology Unit van de Universiteit van Cambridge heeft nu ontdekt dat wanneer deze gedeeltelijk synthetische code wordt gelezen, de eiwitmaakmachine in het lichaam soms worstelt met de uridine-analogen.”

“Deze bevindingen werden ongeveer een jaar geleden gedeeld met de MHRA, de toezichthouder op geneesmiddelen, zeggen de wetenschappers, en bijgewerkte vaccins die gebruik maken van de verbeterde vorm van mRNA zijn in de maak voor kankerprikken en andere therapeutische middelen,” voegt het rapport eraan  toe.

Slay News rapporteert al lange tijd over dergelijke bevindingen.

 

Politiek commentator Megyn Kelly ontwikkelde bijvoorbeeld een auto-immuunprobleem na haar Covid-prik. De voormalige Fox News-ster onthulde in september dat ze de diagnose VAIDS had gekregen. Kelly zegt dat haar immuunsysteem beschadigd is geraakt door haar Covid-prik.

Ze gaf een verklaring uit over de diagnose en zei dat ze spijt heeft van het Big Pharma-vaccin.

“Ik heb spijt dat ik het vaccin heb genomen, ook omdat ik een 52-jarige vrouw ben, en denk dat ik het niet nodig had,” zei Kelly in een opgenomen verklaring. “Voor het eerst testte ik positief op een auto-immuunziekte tijdens mijn jaarlijkse onderzoek”, voegde Kelly eraan toe.

“En ik ging naar de beste reumatoloog in New York, en ik vroeg haar: ‘denk je dat dit te maken kan hebben met het feit dat ik die verdomde booster kreeg en vervolgens binnen drie weken COVID kreeg?’

“En ze zei. ‘Ja. Ja.’

“Ik was niet de enige bij wie ze dat had gezien.”

Vele anderen hebben ook AIDS-achtige symptomen gekregen na hun injecties.

Wereldwijd gaan er steeds meer stemmen op voor een grondig onderzoek naar de injecties.

Ze zijn echter nog steeds op grote schaal verkrijgbaar in de meeste westerse landen.

Helaas is het al te laat voor miljoenen mensen over de hele wereld die al gestorven zijn of blijvende schade hebben opgelopen door de experimentele mRNA-technologie.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/covid-gevaccineerden-testen-positief-op-hiv-waarschuwen-meerdere-studies/

Boem! Waar de Duitse en Amerikaanse media nu wel over durven te vertellen, maar ‘onze’ NOS nog niet


De Duitse omroep WDR heeft donderdag een zorgwekkend item uitgezonden over DNA-verontreiniging in coronavaccins. Het heeft de mogelijkheid om menselijk DNA binnen te dringen. In iedere dosis blijken miljarden DNA-fragmenten te zitten.

WDR vroeg vaccinmaker BioNTech om commentaar, maar kreeg geen reactie. De medische toezichthouder in Duitsland, het Paul Ehrlich-instituut, heeft er nog geen onderzoek naar gedaan. De monsters die ze testen, worden aangeleverd door de fabrikant en daar vertrouwen ze op.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Niet garanderen

Waarom wordt hier geen onderzoek naar gedaan? Hoe gevaarlijk is deze DNA-verontreiniging? Longarts Thomas Voshaar zei in de studio dat hij niet kan garanderen dat er geen enkel risico aan kleeft.

“Boem! Waar het Duitse WDR nu wel over durft te vertellen, maar ‘onze’ NOS kennelijk nog niet,” reageert data-analist Wouter Aukema. Zijn co-auteur Kevin McKernan ontdekte vorig jaar DNA-verontreiniging in de mRNA-vaccins.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Het heeft even geduurd

Ook de Amerikaanse zender Fox 35 Orlando brengt nu het nieuws over de DNA-vervuiling in de coronavaccins. “Het heeft even geduurd,” aldus medisch adviseur Wendy Mittemeijer.

Artsen uiten hun bezorgdheid richting medicijnwaakhond FDA en gezondheidsdienst CDC over de klinische implicaties.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Pfizer-baas Albert Bourla weet iets wat wij niet weten



Pfizer lijfde recentelijk Seagen in voor een duizelingwekkend bedrag van 43 miljard dollar. Dat is een hele grote overname, zei de Canadese arts William Makis in de Hearts of Oak-podcast. Je zou zelfs kunnen spreken van een gamechanger.

Makis heeft zich verdiept in Seagen en kwam tot de ontdekking dat het behandelingen tegen kanker ontwikkelt die het bedrijf een slordige 2 miljard dollar per jaar opleveren.

Pfizer investeert dus 43 miljard om een bedrijf te kopen dat jaarlijks 2 miljard dollar in het laatje brengt.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Huiveringwekkende interviews

De arts heeft daarnaast interviews met Bourla bekeken over de overname en over kanker in het algemeen. Het zijn huiveringwekkende interviews, aldus Makis. “Je haren gaan ervan overeind staan.”

Pfizer zet vol in op kankermedicijnen, terwijl we weten dat ze meer dan 100 mRNA-vaccins in de pijplijn hebben zitten. Een mRNA-vaccin tegen griep, RSV, CMV, kanker, enzovoorts.

Tsunami van kankers

Bourla zei dat hij de productie van Seagen gaat opvoeren tot een niveau ‘dat de wereld nog nooit gezien heeft’. “Waarom zou je zoiets doen?” vroeg de arts. “Het is alsof hij een derde wereldoorlog verwacht waarbij iedereen kanker krijgt na een kernaanval, om er vervolgens van te profiteren.”

“Wat weet hij dat wij niet weten?” vervolgde Makis.

De Pfizer-baas zei ook te verwachten dat de behandelingen zijn bedrijf van 2025 tot 2030 veel geld gaan opleveren. “Hij verwacht een tsunami van kankers tussen 2025 en 2030,” zei Makis.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Kijk: lesje Nederlands staatsrecht voor koningin Maxima (Nederland), mag zij deze omstreden dubbelrol vervullen?


Koningin Maxima was afgelopen week aanwezig op het World Economic Forum en dat zorgde voor aardig wat controverse.

Scarlett Karoleva, die haar carrière begon als persvoorlichter in het Europees Parlement, legt in een filmpje op TikTok uit hoe dat zit.

Maxima vervult op dit moment een dubbelrol: ze is zowel VN-vertegenwoordiger als koningin van Nederland. Daarmee bestaat het risico dat zij zich gaat bemoeien met de politiek en dat mag niet, merkt Karoleva op.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Buitenspel gezet

Koning Willem-Alexander legde zijn VN-taken neer toen hij koning werd. Koningin Maxima begeeft zich dus wel in politiek vaarwater.

Ze pleit voor de omstreden digitale identiteit, die er komt tegen de wil in van ons parlement. Alexandra van Huffelen (D66) heeft er als staatssecretaris van Digitalisering in Europa mee ingestemd, terwijl de Kamer dat eigenlijk niet wilde. De Tweede Kamer is buitenspel gezet, stelt Karoleva vast.

Strijdig met de grondwet

Het is overigens niet de eerste keer dat Maxima op het matje wordt geroepen. Het ministerie van Financiën heeft eerder gevraagd of de koningin zich minder wil uitspreken over de komst van een digitale euro.

De vraag die we moeten stellen, is of Maxima deze dubbelrol mag vervullen en of dit niet strijdig is met de grondwet, die stelt dat zij geen politieke macht mag uitoefenen, benadrukt Karoleva.

Emeritus hoogleraar Paul Cliteur zegt over haar video: “Wat enorm hoopgevend, dit correcte lesje Nederlands staatsrecht waar zovelen van de oudere generatie in de fout gaan.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Het alomtegenwoordige probleem van kunststoffen in uw voedsel

Analyse door Dr. Joseph Mercola     22 januari 2024

       HET VERHAAL IN ÉÉN OOGOPSLAG


·     Een Consumer Reports-onderzoek naar weekmakers, chemicaliën die veel worden gebruikt om plastic flexibel te maken, vond de verbindingen in 84 van de 85 geteste voedingsmiddelen en dranken

·     Bisfenol A (BPA) werd gevonden in 79% van de monsters, waaronder fruit, groenten, melk, vlees, zeevruchten, babyvoeding en meer; ftalaten werden aangetroffen in elk getest voedsel behalve één

·     Het product met de meeste ftalaten was Annie's Organic Cheesy Ravioli, met 53.579 nanogram per portie; Del Monte sneed perziken en roze zalm van Chicken of the Sea hadden de op één na hoogste niveaus

·     ftalaten komen via meerdere wegen in voedsel, waaronder landbouw, pasteurisatie, verpakking en plastic slangen, transportbanden en vinylhandschoenen

·     Chemische weekmakers kunnen bijdragen aan meerdere gezondheidsproblemen, waaronder diabetes, obesitas, hart- en vaatziekten, bepaalde vormen van kanker, geboorteafwijkingen, vroeggeboorte, neurologische ontwikkelingsstoornissen en onvruchtbaarheid

 

De kans is groot dat u bij vrijwel elke maaltijd plastic eet, volgens ontnuchterende bevindingen van Consumer Reports. Hun laatste onderzoek naar weekmakers, chemicaliën die veel worden gebruikt om plastic flexibel te maken, vond de verbindingen in 84 van de 85 geteste voedingsmiddelen en dranken.1

Misschien wel het meest verontrustend, er was geen rijm of reden voor de hoeveelheid plastic chemicaliën die zich in voedsel verstopten. Zuivelproducten, kant-en-klare maaltijden, ingeblikt of in papier gewikkeld en zelfs organische stoffen - ze waren allemaal besmet met plastic. Bovendien, hoewel voedselverpakkingen een deel van het probleem zijn, is het verre van de enige. De gevolgen voor de menselijke gezondheid van het eten van al dit plastic zijn ongekend.

84 van de 85 voedingsmiddelen besmet met plastic chemicaliën

Consumentenrapporten testten 85 voedingsmiddelen, met twee of drie monsters van elk, voor bisfenolen en ftalaten, bekende hormoonontregelende chemicaliën. Bisfenol A (BPA) werd gevonden in 79% van de monsters, waaronder fruit, groenten, melk, vlees, zeevruchten, babyvoeding en meer. Alle voedingsmiddelen waren verpakt, maar de materialen van de verpakking varieerden van blikjes en zakjes tot plastic en karton.

De niveaus van BPA waren "met name lager" dan de niveaus die in 2009 in voedingsmiddelen werden gedetecteerd, "wat suggereert dat we op zijn minst in de goede richting gaan op bisfenolen", zei James E. Rogers, Ph.D., die toezicht houdt op de productveiligheidstests bij Consumer Reports, in een persbericht.2 Dit was echter niet het geval voor ftalaten, die werden gedetecteerd in elk getest product behalve voor Polar frambozen kalk-seltzer.

Het product met de meeste ftalaten was Annie's Organic Cheesy Ravioli, met 53.579 nanogram per portie. Del Monte sneed perziken en roze zalm van Chicken of the Sea had de op één na hoogste niveaus.3 General Mills Cheerios, Wendy's knapperige kipnuggets en Fairlife Core Power High Protein Milk Shake waren een van de andere geteste voedingsmiddelen met een opmerkelijk gehalte aan ftalaten.

Hoewel geen van de geteste producten BPA of ftalaten bevatte op niveaus die de in de Verenigde Staten en Europa vastgestelde drempels overschreden, is dit geen indicatie van veiligheid. "[Veel] van deze drempels weerspiegelen niet de meest actuele wetenschappelijke kennis en beschermen mogelijk niet tegen alle mogelijke gezondheidseffecten", zei Tunde Akinleye, een wetenschapper van Consumer Reports die toezicht hield op de tests. "We voelen ons niet op ons gemak als we zeggen dat deze niveaus in orde zijn. Dat zijn ze niet."4

Er is toenemende bezorgdheid dat regelgevers niet de nodige stappen hebben ondernomen om deze gifstoffen uit de voedselvoorziening te houden. Volgens Consumer Reports :5

'De federale regering heeft bijvoorbeeld acht ftalaten in kinderspeelgoed verboden. Maar, met uitzondering van een verbod op BPA in babyflessen in 2012 (uitgebreid in 2013 tot blikjes voor zuigelingenvoeding), zijn er geen materiële limieten voor plastic gerelateerde chemicaliën in voedselverpakkingen of productie.

Hoewel de Food and Drug Administration bepaalde ftalaten niet langer toestaat in materialen die met voedsel in aanraking komen, heeft het bureau zijn voorschriften pas bijgewerkt nadat die chemicaliën niet meer in gebruik waren. En net vorig jaar verwierp het een oproep van verschillende groepen waarin werd opgeroepen tot een verbod op meerdere ftalaten die worden gebruikt in materialen die met voedsel in aanraking komen."

Hoe komen plastic chemicaliën in uw voedsel terecht?

Voedselverpakkingen hebben veel aandacht gekregen voor haar rol bij het besmetten van de voedselvoorziening. Bisfenolen komen inderdaad veel voor in de bekleding van metalen blikken, terwijl weekmakers veel worden gebruikt in plastic wraps, potpakkingen en andere verpakkingen. Een deel van wat het plastic probleem zo alomtegenwoordig maakt, is dat blootstelling plaatsvindt bij elke stap van het voedselproductieproces - beginnend op de boerderij.

Zwart plastic, ook wel plastic mulch genoemd, is een primaire methode voor onkruidbestrijding voor veel biologische boeren, vooral voor tomaten-, peper- en meloenplanten. Veel gras en meerjarig onkruid kunnen niet door het plastic dringen, wat ook voorkomt dat zonlicht de grond raakt en de groei van onkruid stimuleert. Maar plastic mulch kan terug in de velden worden geploegd6 of wordt toegevoegd aan stortplaatsen als meer plastic afval.

Plastic afval kan water en grond in de buurt van stortplaatsen verontreinigen, terwijl door het verbranden van plastic afval de chemicaliën in de lucht vrijkomen. Microplastics van plastic afval komen in de omgeving terecht en planten kunnen weekmakers uit de grond halen, net als dieren, die plastic in hun eigen voedsel en water consumeren. Tijdens de verwerking worden voedingsmiddelen blootgesteld aan een andere plastic ronde, merkt Consumer Reports op, onder meer via:7

·         Pasteurisatie, waarbij hoge temperaturen de uitloging kunnen versnellen

·         Vinylhandschoenen, die meer dan een derde van de weekmakers kunnen bevatten

·         Plastic slangen, gebruikt voor melk en oliën

·         Transportbanden, die vaak geplastificeerd zijn

 

Download dit artikel voordat het verdwijnt

 https://media.mercola.com/ImageServer/Public/2024/January/PDF/pervasive-problem-of-plastics-in-your-food-pdf.pdf 

Kunststoffen zijn wijdverbreid in menselijk bloed

Naar schatting komt jaarlijks 11 miljoen ton plastic afval in de oceanen van de wereld - een bedrag dat tegen 2040 bijna zou kunnen verdrievoudigen tot 29 miljoen ton per jaar.8 Wat is het eindresultaat van een plastic wereld, compleet met plastic voedsel? Uw bloed kan nu vervuild zijn met plastic. Onderzoekers in Nederland analyseerden 22 bloedmonsters en vonden plastic deeltjes in 17 - een percentage van 77%.

Ze gebruikten de term "plastic deeltjes" om deeltjes ≥ 700 nanometer in afmeting te beschrijven, een grootte die over membranen kan worden geabsorbeerd.9 De gemiddelde concentratie van plastic deeltjes in het bloed was 1,6 µg / ml, "met een eerste meting van de massaconcentratie van de polymere component van plastic in menselijk bloed."10

Sommige bloedmonsters bevatten maximaal drie verschillende soorten plastic; naalden van stalen spuiten en glazen buizen werden gebruikt, zodat er geen plastic in de monsters zou worden gebracht.11 Nauwkeurige metingen van kunststoffen in menselijk bloed zullen belangrijk zijn voor het uitvoeren van een risicobeoordeling voor de menselijke gezondheid, of HRA, voor vervuiling van plastic deeltjes, om de gezondheidsgevolgen van kunststoffen die zich ophopen in het menselijk lichaam te bepalen.

Eerdere studies hebben plastic deeltjes van microformaat in menselijke ontlasting gedetecteerd, wat aantoont dat dergelijke deeltjes door het maagdarmkanaal reizen. Plastic deeltjes zijn ook gevonden in colectomie-exemplaren van mensen en in menselijk placentaweefsel.12 Van de 17 monsters waarin plastic deeltjes werden gedetecteerd :13

·         Half bevat plastic van polyethyleentereftalaat (PET), dat wordt gebruikt om plastic water en frisdrankflessen te maken

·         Een derde bevatte polystyreen, veel gebruikt in voedselverpakkingen

·         Een kwart bevatte polyethyleen, dat wordt gebruikt om plastic zakken te maken

 

Verontrustend genoeg hebben onderzoekers zelfs gevonden PET in meconiummonsters, wat de eerste ontlasting van een baby is.14,15 De studie evalueerde de concentraties van PET- en polycarbonaat (PC) microplastics bij 10 volwassen, drie meconium- en zes zuigelingenpoepmonsters verzameld in de staat New York. De PET-concentratie in kinderkruk was 10 keer hoger dan in volwassen monsters.

De pc-niveaus leken vergelijkbaar tussen de twee groepen. Maar zelfs meconiummonsters bevatten zowel PET als PC, wat suggereerde dat baby's plastic in hun systeem hebben dat door hun moeder wordt opgenomen.

Zuigelingen en kinderen zijn bijzonder kwetsbaar voor hormoonontregelende chemicaliën naarmate hun lichaam zich nog ontwikkelt. Kurunthachalam Kannan, Ph.D., een wetenschapper op het gebied van milieugezondheid aan de New York University School of Medicine en onderzoeker van de pilotstudie, merkte op:16

'Helaas worden baby's met de moderne levensstijl blootgesteld aan zoveel verschillende dingen waarvan we niet weten wat voor effect ze later in hun leven kunnen hebben. Ik ben er sterk van overtuigd dat deze chemicaliën de vroege levensfasen beïnvloeden. Dat is een kwetsbare periode."

Er is ook plastic in menselijke harten en hersenen

De menselijke bloedbaan is niet de enige kwetsbare plek waar kunststoffen verschijnen. Wetenschappers hebben ook onthuld dat de verontreinigingen verschijnen in 'volledig gesloten menselijke organen'."17

Met behulp van een laser direct infrarood chemisch beeldvormingssysteem en scanning-elektronenmicroscopie, onderzochten onderzoekers van de Capital Medical University in Beijing, China hartweefsels van mensen die een hartoperatie ondergingen. Microplastics werden gedetecteerd bij 15 patiënten, ook in de volgende weefsels :18

·         Zes pericardie, het membraan dat het hart omsluit

·         Zes epicardiale vetweefsels of vet in het hart

·         11 pericardiale vetweefsels of ophoping van buitenvet in het hart

·         Drie myocardie of gespierd hartweefsel

·         Vijf linker atriale aanhangsels, kleine zakjes in de linker kamer van het hart

In zeven extra gevallen werden microplastics gevonden in pre- en postoperatieve bloedmonsters.19 De meeste weefselmonsters bevatten tien tot duizenden microplastic stukjes20 waarvan het team concludeerde "kan niet worden toegeschreven aan accidentele blootstelling tijdens de operatie, wat direct bewijs levert van microplastics bij patiënten die een hartoperatie ondergaan."21

Ondertussen tonen dierstudies aan dat nanoplastics na inademing in de hersenen terecht kunnen komen, waar ze neurontoxiciteit veroorzaken en gedrag veranderen.22 In een ander voorbeeld bereikten plastic deeltjes de hersenen van muizen slechts twee uur nadat de muizen drinkwater hadden ingenomen dat plastic bevatte.23,24 Het is mogelijk dat de plastic deeltjes volgens de onderzoekers kunnen bijdragen aan ontstekingen, neurologische aandoeningen of neurodegeneratieve ziekten zoals de ziekte van Alzheimer en Parkinson.25

Wat zijn de gezondheidsrisico's van weekmakers?

Jaarlijks wordt wereldwijd naar schatting 8,4 miljoen ton weekmakers, inclusief ftalaten, gebruikt26 met een ftalaatproductie van ongeveer 4,9 miljoen ton per jaar.27 Blootstelling is zo wijdverbreid dat onderzoekers uit een onderzoek van de Universiteit van Newcastle, Australië, hebben onthuld dat de gemiddelde persoon ongeveer 5 gram plastic per week zou kunnen eten - ongeveer het bedrag dat in één creditcard wordt gevonden.28

Hoewel de gevolgen onbekend zijn, kunnen hormoonontregelende chemicaliën bijdragen aan meerdere gezondheidsproblemen, waaronder diabetes, obesitas, hart- en vaatziekten, bepaalde vormen van kanker, geboorteafwijkingen, vroeggeboorte, neurologische ontwikkelingsstoornissen en onvruchtbaarheid.29 Phthalate-syndroom, dat verwijst naar een aantal verstoringen van de reproductieve ontwikkeling van mannen die zijn waargenomen na blootstelling aan ftalaten in de baarmoeder30 is een ander risico.

Zelfs bij lage niveaus - die ver onder de "veiligheidslimieten" die zijn vastgesteld door Amerikaanse en Europese toezichthouders - is het ftalaat DEHP in verband gebracht met insulineresistentie, hoge bloeddruk, vroege menopauze en reproductieve problemen.31 En volgens Consumer Reports was DEHP het meest voorkomende ftalaat dat in hun onderzoek werd gevonden.32

Een zilveren voering is dat ftalaten je lichaam snel verlaten, binnen een tijdsbestek van vier tot zes uur, na blootstelling.33 Het zijn niet-persistente chemicaliën - in tegenstelling tot andere gifstoffen zoals dioxine, PCB's of lood. Helaas zijn ze zo wijdverbreid dat je lichaam wordt geconfronteerd met een constant spervuur van blootstelling, waardoor permanente eliminatie moeilijk wordt.

Wat is de beste manier om uw blootstelling aan weekmakers te beperken?

U kunt uw blootstelling helpen verminderen door u bewust te worden van het plastic dat u dagelijks gebruikt - en waar u kunt bezuinigen. Sommige stappen zijn eenvoudig, zoals het ruilen van plastic zakken, flessen, rietjes, keukengerei en voedselcontainers voor duurzamere, herbruikbare opties. Je wilt ook zoveel mogelijk vers voedsel kiezen. Vermijd fastfood en ultraverwerkt voedsel en kies in plaats daarvan voor voedingsmiddelen met minimale natuurlijke verpakkingen of glazen verpakkingen.

U moet ook uw drinkwater filteren en rekening houden met de materialen die u in uw huis gebruikt. Vermijd vloeren, douchegordijnen en meubels gemaakt met ftalaten en vacuüm om vaak huishoudelijk stof op te halen, dat vaak besmet is. Producten voor persoonlijke verzorging zijn een andere blootstellingsroute, dus kies voor geurvrije cosmetica en natuurlijke reinigingsmiddelen om blootstelling aan weekmakers waar mogelijk te elimineren.

 

Bronnen en referenties

·         1, 2, 4, 5, 6, 7, 29, 31, 32 Consumentenrapporten 4 januari 2024

·         3 Reuters 4 januari 2024

·         8 Pew Trusts 23 juli 2020

·         9, 10 Environment International 24 maart 2022

·         11, 13 The Guardian 24 maart 2022

·         12 Environment International 24 maart 2022, 1.1. Plastic deeltjesverontreiniging

·         14 New York Post, 24 september 2021

·         15 Environ. Sci. Technol. Lett. 2021, 8, 11, 989–994

·         16 Bedraad, 22 september 2021

·         17, 18, 19, 21 Environ. Sci. Technol. 2023, 57, 30, 10911–10918

·         20 American Chemical Society 9 augustus 2023

·         22 Nano Lett. 2022, 22, 3, 1091–1099

·         23, 25 The Guardian 1 mei 2023 (Gearchiveerd)

·         24 Nanomaterialen 2023, 13 (8), 1404; doi: 10.3390 / nano13081404 (Gearchiveerd)

·         26 CNN 20 februari 2021

·         27 American Journal of Public Health 18 februari 2021, pagina e1

·         28 WWF-analyse, geen plastic in de natuur: beoordeling van plastic opname van de natuur naar mensen 2019, pagina 7

·         30 Environ Int. 2020 jan; 134: 105287. doi: 10.1016 / j.envint.2019.105287. Epub 2019 26 november

·         33 YouTube, After Skool, A Global Fertility Crisis, Shanna Swan 12 oktober 2021, 24:17

https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2024/01/22/pervasive-problem-of-plastics-in-your-food.aspx

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...