dinsdag 18 april 2023

Angst – Het virus dat de gevaccineerden treft

april 16, 2023  9003   7

     Prefeitura Campinas

De stoïcijnen uit de oudheid geloofden dat het in veel gevallen mogelijk was om pijn door alleen maar gedachten te beheersen. Om dit te bereiken, accepteerden zij als het ware stoïcijns pijnlijke of onaangename gewaarwordingen en bekeken deze met bestudeerde onverschilligheid. Als zodanig ging de pijn vaak vanzelf over, hoewel ze eerlijk gezegd wel een pijnstiller gebruikten, de zogenaamde theriac, die opium bevatte, schrijft Liz Hodgkinson.

Het omgekeerde is ook waar, in die zin dat je pijn of ziekte door alleen maar gedachten kunt opwekken, wat acute en soms langdurige lichamelijke symptomen veroorzaakt. Hoewel oude en inheemse samenlevingen begrepen dat de kracht van suggestie zo sterk kan zijn dat het mensen gezond of ziek kan maken, lijkt dit te zijn vergeten in de moderne, mechanistische geneeskunde met haar nadruk op tests, scans, schermen enzovoort.

Daarom vraag ik me nu af of evenveel mensen Covid (of wat daarvoor doorging) zouden hebben gekregen als een griepachtige ziekte niet als de ergste en gevaarlijkste ziekte ooit voor de mensheid was bestempeld, maar was genegeerd.

In werkelijkheid was ongeveer 80 procent – en misschien wel meer – van de wereldbevolking zo bang voor het virus dat ze zichzelf ziek dachten. Toen de PCR-test eenmaal was ingevoerd, begonnen mensen zichzelf te testen, soms om het uur, en als de test positief bleek, wachtten ze tot de symptomen optraden. Vaker wel dan niet, werden die bewaarheid.

Toen werden mensen doodsbang om het huis uit te gaan zonder een masker te dragen, hoewel alles erop wees dat deze maskers min of meer ineffectief waren en dat zelfs die van chirurgische kwaliteit hooguit een paar uur meegingen. De mensen waren ook nerveus om in de buurt van anderen te komen, en wendden zich af als iemand binnen een paar meter van hen kwam. Laatst nog, toen ik in een rij stond te wachten om een artikel te betalen, draaide een gemaskerde vrouw voor mij zich om en zei boos: “Wilt u niet zo dicht bij mij gaan staan?” Ik overwoog een snelle repliek te geven, maar besloot

Er was ook het ritueel van het handen wassen, waarbij winkels, dokterspraktijken, advocaten- en makelaarskantoren je bijvoorbeeld handontsmettingsmiddel opdrongen en soms je temperatuur opnamen als je binnenkwam.

De schoonmaakonzin ging zelfs nog verder: hotels, sportscholen en andere plaatsen waar mensen samenkwamen, kondigden een “versterkte schoonmaak” aan. Dit heeft het virus al dan niet een halt toegeroepen, maar de angst is er zeker door toegenomen. Ik zie nog steeds mensen in de sportschool heftig fietsen, loopbanden en andere apparatuur schrobben voor het geval er een kiem van een vorige gebruiker op het apparaat is blijven hangen.

Ik herinner me ook dat tijdens de eerste lockdown een vriendin me uitnodigde voor een drankje en erop stond dat we in de gang van haar flat gingen zitten, met onze bril in de hand en operatiehandschoenen aan. Ze wilde me niet in haar huis toelaten en betaalde ook haar schoonmaakster om weg te blijven. Ik had die angst natuurlijk niet, maar ik kon maar weinig mensen overhalen om over mijn drempel te stappen terwijl er lockdowns waren. Bezorgers belden aan en liepen meteen weg om ‘Covid safe’ te blijven. In mijn leven is er nooit iets geweest dat kan tippen aan de angst en terreur die de wereld in zijn greep heeft – en dat allemaal voor een grotendeels ongevaarlijke bedreiging.

Toen de vaccins werden geïntroduceerd, stonden de mensen gretig in de rij voor de prikken, maar deed dit de angst verdwijnen? Nee, de angst werd zo groot dat men in de rij ging staan voor steeds meer prikken. Ik ken mensen die vijf injecties hebben gehad en met een ernstige longontsteking in het ziekenhuis belandden. Maar toch prezen zij de vaccins en zeiden tegen zichzelf en anderen dat hun symptomen zonder de vele injecties veel erger zouden zijn geweest. Laat staan dat de ongevaccineerden, waarvan onbevreesd, over het algemeen volkomen gezond bleven. Naar mijn mening heeft de angst het milieu gecreëerd dat de infectie bij de gevaccineerden mogelijk maakte.

Nu weten we natuurlijk uit vele onderzoeken dat de vaccins zelf schadelijk zijn, maar vertel dat maar eens aan de meervoudig gevaccineerden. Hun angst is zo groot dat ze weigeren te luisteren, en diezelfde mensen boeken nu hun voorjaars- en zomerbooster, zodat ze aan het eind van het jaar misschien wel zes of zeven prikken hebben gehad.

De vriendin die me op de gang liet zitten om iets te drinken, heeft alle Covid-prikken gehad plus de griepprik, en raad eens, ze heeft een dagenlang gelegen met een vervelende infectie. Nadat ze alle prikken had gehad, zei ze tegen me: “Nu ben ik beschermd. Ja, zo beschermd dat ze in bed wegkwijnt en niet meer kan opstaan.

Waarom tellen mensen niet twee en twee bij elkaar op? Ik denk omdat ze niet kunnen geloven in de kracht van de geest om ziekte of welzijn te creëren. De dichter William Blake schreef in 1794 over “door de geest gesmede handboeien”, waarmee hij bedoelde dat wij deze handboeien zelf maken en in onze eigen geest een gevangenis creëren die vervolgens werkelijkheid wordt. Zodra de in de geest gesmede handboeien vat krijgen, kan ziekte het gevolg zijn.

De afgelopen drie jaar hebben wij voor onszelf handboeien, gevangenissen, ellende en pijn gecreëerd, uiteraard geholpen en bijgestaan door de mainstream media. En de angstzaaierij is nog lang niet voorbij. Er wordt voortdurend gedreigd met meer lockdowns, meer beperkingen, meer maskermandaten, meer prikken, meer inperkingen van onze vrijheid, allemaal bedoeld om ons bang te houden.

Sinds 2020, toen de eerste lockdowns werden ingevoerd, is het duidelijk geworden dat degenen onder ons die niet bang waren, die zich verzetten tegen alle tests, maskers, distantiëring, prikken en andere interventies, degenen zijn die gezond zijn gebleven. Onze sterke geest heeft het immuunsysteem versterkt en ons in staat gesteld weerstand te bieden aan infecties, zoals in de Latijnse uitdrukking Mens sana in corpore sano: een gezonde geest in een gezond lichaam.

Die twee gaan samen en de moderne geneeskunde negeert de kracht van de geest op eigen risico. We moeten leren van de Stoïcijnen!


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/angst-het-virus-dat-de-gevaccineerden-treft/

WEF-adviseur Yuval Harari: “Wij hebben de overgrote meerderheid van de bevolking in de wereld van vandaag gewoon niet nodig”

augustus 11, 2022  15362   96  

 

Yuval Noah Harari, historicus, futurist, en adviseur van het Wereld Economisch Forum (WEF), heeft verklaard: “We hebben de overgrote meerderheid van de bevolking gewoon niet nodig” in het begin van de 21e eeuw, gezien het feit dat moderne technologieën menselijke arbeid economisch en militair “overbodig” maken, bericht Breitbart.

Harari maakte zijn opmerkingen in een interview met Chris Anderson, hoofd van TED, dat dinsdag werd gepubliceerd. Hij beoordeelde de wijdverspreide hedendaagse ontgoocheling onder “gewone mensen” als geworteld in een angst om “achter te blijven” in een toekomst die door “intelligente mensen” wordt geleid. Deze vrees is gerechtvaardigd, voegde hij eraan toe, gezien zijn prognose dat opkomende technologieën de economische behoeften aan veel categorieën van bestaand werk zullen verdringen:

Veel mensen hebben het gevoel dat zij achterblijven en buiten het verhaal worden gelaten, ook al zijn hun materiële omstandigheden nog betrekkelijk goed. In de 20e eeuw hadden alle verhalen – de liberale, de fascistische en de communistische – gemeen dat de grote helden van het verhaal het gewone volk waren, niet noodzakelijkerwijs alle mensen, maar als u, laten we zeggen, in de jaren dertig in de Sovjet-Unie woonde, was het leven er heel grimmig, maar als u naar de propagandaposters op de muren keek waarop de glorieuze toekomst stond afgebeeld, dan was u erbij. U keek naar de affiches waarop staalarbeiders en boeren in heldhaftige poses te zien waren, en het was duidelijk dat dit de toekomst was.

Als mensen nu naar de posters aan de muren kijken, of naar TED-talks luisteren, horen ze veel van die grote ideeën en grote woorden over machinaal leren en gentechnologie en blockchain en globalisering, en zijn er niet bij. Zij maken geen deel meer uit van het verhaal van de toekomst, en ik denk dat – nogmaals, dit is een hypothese – als ik probeer te begrijpen en aan te sluiten bij de diepe wrok van mensen, op veel plaatsen in de wereld, een deel van wat daar aan de hand zou kunnen zijn is dat mensen zich realiseren – en ze hebben gelijk als ze dat denken – dat: “De toekomst heeft mij niet nodig. Jullie hebben al die slimme mensen in Californië en in New York en in Peking, en zij plannen deze verbazingwekkende toekomst met kunstmatige intelligentie en bio-engineering en in wereldwijde connectiviteit en wat al niet meer, en zij hebben mij niet nodig. Misschien als ze aardig zijn, gooien ze wat kruimels mijn kant op, zoals een universeel basisinkomen,” maar het is psychologisch veel erger om het gevoel te hebben dat je nutteloos bent, dan het gevoel te hebben dat je uitgebuit wordt.

Harari vergeleek de 20e eeuw met de 21e eeuw en voorspelde dat de economie van deze eeuw en van de toekomst steeds minder mensen nodig zal hebben. Hij zei:

 

Als u teruggaat naar het midden van de 20e eeuw – en het maakt niet uit of u in de Verenigde Staten bent met Roosevelt, of in Duitsland met Hitler, of zelfs in de USSR met Stalin – en u denkt aan het bouwen van de toekomst, dan zijn uw bouwstoffen die miljoenen mensen die hard werken in de fabrieken, in de boerderijen, de soldaten. U hebt hen nodig. Zonder hen hebt u geen enkele toekomst.

Spoel nu maar door naar het begin van de 21e eeuw, wanneer we de overgrote meerderheid van de bevolking gewoon niet meer nodig hebben, want de toekomst is om steeds geavanceerdere technologieën te ontwikkelen, zoals kunstmatige intelligentie [en] bio-engineering, De meeste mensen dragen daar niets aan bij, behalve misschien hun gegevens, en wat mensen verder nog doen dat nuttig is, zal die technologieën steeds overbodiger maken en ervoor zorgen dat mensen vervangen kunnen worden, concludeerde hij.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/wef-adviseur-yuval-harari-wij-hebben-de-overgrote-meerderheid-van-de-bevolking-in-de-wereld-van-vandaag-gewoon-niet-nodig/

 

https://i0.wp.com/www.frontnieuws.com/wp-content/uploads/2022/05/bread-2542308_960_720-honger-pixa.jpg?resize=533%2C261&ssl=1

Globalisten zijn al minstens sinds 2015 van plan om de wereld uit te hongeren door voedselschaarste

De globalisten hebben al sinds 2015 een wereldwijde hongersnood gepland die de Westerse samenleving zou doen instorten. Dit is volgens Edward Szall, een onderzoeksjournalist die met Stew Peters op “The Stew Peters Show” sprak over een crisissimulatie die in november 2015 werd uitgevoerd. Deze simulatie heette de “Food Chain Reaction: A Global Food Security Game” en … Meer lezen overGlobalisten zijn al minstens sinds 2015 van plan om de wereld uit te hongeren door voedselschaarste

https://www.frontnieuws.com/wp-includes/images/w-logo-blue.pngFrontnieuws: https://www.frontnieuws.com/globalisten-zijn-al-minstens-sinds-2015-van-plan-om-de-wereld-uit-te-hongeren-door-voedselschaarste/

 

Waarom willen de “gevaccineerden” een OORLOG met Rusland, maakt het vaccin de mensen gemakkelijker beïnvloedbaar voor de propaganda van de MSM (*)?

maart 23, 2022   6566   15 

(*) Main Stream Media 

    © Jordan Henderson Original Paintings – Fine Art Prints.

Waarom willen de “gevaccineerden” een OORLOG met Rusland, terwijl de “ongevaccineerden” dat niet willen? Een opiniepeiling in Canada bevestigt dat COVID-19 injecties de mensen oorlogszuchtiger hebben gemaakt, wat catastrofale gevolgen voor ons allen zou kunnen hebben.

Zij hebben vanaf het begin van deze lange wereldwijde nachtmerrie geprobeerd om naleving gelijk te stellen aan goedwillendheid. Gedurende heel 2020 hebben zij ons onontkoombaar verteld dat het opzetten van een masker (of twee, of drie) van u een Deugmens maakte (“Wearing is caring”); en vervolgens hebben zij ons gedurende heel 2021 onontkoombaar verteld dat “vaccinatie” (om de afschuwelijke Bergoglio te citeren) “een daad van liefde” was, zodat de vriendelijkste en zorgzaamste mensen onder ons degenen waren die zo veel mogelijk prikken hadden gekregen, schrijft Mark Crispin Miller.

Omgekeerd schilderden zij de “anti-maskers” af als een gevaar voor ons allen, niet alleen omdat zij ons zeker zouden doden (of tenminste “oma vermoorden”) met hun giftige uitademingen, maar bovendien vanwege hun ontvlambare “extreem-rechtse” vijandigheid tegenover iedereen – buschauffeurs, veiligheidsbewakers – die hen durfde te vertellen wat zij moesten doen. De propaganda die deze canard propageerde ging er vervolgens toe over om de “anti-vaxxers” afschuwelijk egoïstisch af te schilderen, volkomen onverschillig voor het enorme (denkbeeldige) risico dat zij vormden voor degenen die zich wel lieten prikken – een bewering die even duidelijk onwaar was als wetenschappelijk absurd was (en is).

Ik noem het “duidelijk onwaar”, omdat, buiten de koortsdroom die dagelijks door de media wordt “gemeld”, het altijd andersom is geweest. Al die tijd zijn het de “maskers” geweest die de “anti-maskers” gretig hebben beschimpt, en het waren de “gevaccineerden” die degenen die ervoor kozen om, om welke reden dan ook, zich niet in te laten spuiten, te kastijdden (of erger). En natuurlijk waren het deze laatsten, niet de eersten, die met zulke schijnheilige beschuldigingen bestookt werden, maar ook uitgesloten, geïsoleerd, tot zwijgen gebracht, gecensureerd, ontslagen, hun vergunning ontzegd, beboet en zelfs gevangen gezet of onvrijwillig opgenomen, omdat ze weigerden zich te laten inenten, of omdat ze alleen maar de wijsheid, of de gevolgen, van het “vaccinatie”-programma in twijfel trokken.

 

En dan hebben we ook gehoord, en sommigen van ons hebben gezien, dat de persoonlijkheid van de “gevaccineerden”, of sommigen van hen, een zekere verduistering vertoont – een duidelijke nieuwe kwaadaardigheid, onverdraagzaamheid, explosiviteit, alsof die “vaccins” doorspekt zijn met gal, of het nanotechnologische equivalent daarvan. Ikzelf ben waanzinnig aangevallen, uit het niets, door de pas geïnjecteerden; en anderen hebben hetzelfde gemeld.

Die geschiedenis van wreedheid tegen degenen die zich niet aan de regels houden, is de context waarin we nu deze peilingsresultaten uit Canada moeten bekijken, en delen:



Copyright © 2021 door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/waarom-willen-de-gevaccineerden-een-oorlog-met-rusland-maakt-het-vaccin-de-mensen-gemakkelijker-beinvloedbaar-voor-de-propaganda-van-de-msm/

 

Normaal zijn in een krankzinnige samenleving

 april 18, 2023    3485   16  

 

Als u deze column leest, is de kans groot dat u al weet hoe krankzinnig onze samenleving is. Misschien besefte u voor het eerst dat er iets grondig mis was met onze wereld toen u de discrepantie opmerkte tussen wat de meeste mensen werkelijk geloven – dat JFK werd vermoord als gevolg van een samenzwering, bijvoorbeeld – en wat er van u wordt verwacht in de “geciviliseerde” samenleving – namelijk dat de Warren Commission de zaak tot op de bodem heeft uitgezocht en dat iedereen die haar bevindingen in twijfel trekt een gekke samenzweringstheoreticus is, schrijft James Corbett.

Of misschien viel het kwartje toen u ex-minister van Buitenlandse Zaken Madeleine Albright in 60 Minutes hoorde verklaren dat de dood van een half miljoen Iraakse kinderen tijdens de campagne van het ministerie van Buitenlandse Zaken tegen Saddam Hoessein “het waard was”.

Of misschien begon u, net als vele miljoenen anderen over de hele wereld, zich af te vragen of onze samenleving wel normaal was toen u de waanzin van de afgelopen drie jaar zag, toen regeringen mensen in hun huizen opsloten en de armsten onder ons aan de hongerdood onderwierpen en miljarden mensen tot nooit eerder toegepaste medische ingrepen dwongen in naam van de “volksgezondheid”.

Ook ik heb mijn eigen momenten van bewustwording gehad. En terwijl ik de frustratie voel die voortkomt uit het besef hoe ziek en verwrongen de wereld kan zijn, moet ik vaak denken aan de beroemde opmerking van Jiddu Krishnamurti: “Het is geen maatstaf voor gezondheid om goed aangepast te zijn aan een diep zieke samenleving.”

Maar ik heb ook gemerkt dat je na verloop van tijd gewend raakt aan de waanzin van deze zieke maatschappij. Je begint het zelfs te verwachten.

Natuurlijk liegen politici altijd tegen het publiek.

Natuurlijk denken machthebbers er niet over na om duizenden van hun medeburgers te vermoorden – laat staan miljoenen in het Midden-Oosten – om hun doelen te bereiken.

Natuurlijk verzinnen ze een valse zwendel om hun bioveiligheidsstaat in te luiden en natuurlijk heeft het niets te maken met het gezond houden van mensen.

In feite, als je eenmaal door de leugens heen ziet en beseft hoe diep ziek onze samenleving is geworden, blijkt dat het niet meer de grote dingen zijn die je schokken. Het zijn de kleine dingen.

    © James Corbett

 

Zoals het bord hierboven. Het hangt boven het urinoir in de toiletruimte van mijn stamcafé en het is een veelvoorkomend bord in mannentoiletten hier in Japan. Het spoort de lezer aan om “een stap vooruit” te zetten, want zelfs hier in Japan, ondanks de reputatie van Japan voor obsessieve netheid, kunnen mannen soms onvoorzichtig zijn en het urinoir missen. Dat was echter niet wat mijn aandacht trok.

Nee, wat mij opviel aan dit bord was de verwijzing naar “SDGs: GOAL.6”. Toegegeven, de meeste mensen in Japan zouden geen twee keer nadenken over dit verzoek. Maar voor mij was het een van die kleine maar ongelooflijk scherpe herinneringen aan de ziekte van onze samenleving.

Voor degenen die het thuis niet bijhouden, “SDG’s” staat voor “Sustainable Development Goals”, de “transformatieve doelen en doelstellingen” die de VN in 2015 op de wereld losliet als onderdeel van haar “2030 Agenda voor Duurzame Ontwikkeling“. Met name doelstelling 6 belooft “de beschikbaarheid en het duurzame beheer van water en sanitaire voorzieningen voor iedereen te waarborgen“, wat een van die vage, onschuldig klinkende verklaringen is waarachter een veel snoodere agenda schuilgaat van monopolisering van hulpbronnen en bevolkingscontrole – tirannieke doelstellingen die kenmerkend zijn voor zoveel van de SDG’s.

     Elites markeren hun inzet voor de Grote Reset

Ondertussen heb ik met ontsteltenis toegekeken hoe de SDG’s steeds meer zijn binnengedrongen in het dagelijks leven hier in Japan. Het is überhaupt niet ongebruikelijk om een productadvertentie te zien met de kenmerkende gekleurde vakjes die aangeven welke SDG (of SDG’s) dat product zogenaamd bevordert (hoe tenenkrommend ook), of om reversspelden te zien met de regenboogcirkel van het SDG-logo, nu een normaal attribuut op het pak van Japanse zakenlieden.

Maar om hier een SDG te zien? Op een bord boven een urinoir? Kunnen we echt nergens heen waar we niet worden onderworpen aan deze 2030 Agenda voor Duurzame Slavernij-propaganda en alles van de Grote Reset/Vierde Industriële Revolutie/neo-feodale/transmenselijke nachtmerrie die het oproept?

Misschien wel het vreemdste van allemaal is dat als ik de gemiddelde persoon hier op deze waanzin zou wijzen, ze me zouden aankijken alsof ik de gek ben. En als ik mijn standpunt zou onderbouwen met de hoeveelheden gedocumenteerde informatie over de perverse aard van deze door de VN gesteunde globalistische agenda – de informatie in talloze documentaires en podcasts en interviews en artikelen over dit onderwerp – zou ik ongetwijfeld nog gekker overkomen.

“Wat is het probleem? Het is maar een teken.”

Wat blijkt, het teken is inderdaad een teken. Een teken dat onze samenleving in feite lijdt aan de gevolgen van een geestesziekte.

Onze (wan)leiders zijn psychopaten

     Tony Blair, Dick Cheney en Hillary Clinton


Het zijn “meedogenloze roofdieren die charme, intimidatie en, indien nodig, impulsief en koelbloedig geweld gebruiken om hun doel te bereiken”.

Ze “ploegen meedogenloos hun weg door het leven en laten een breed spoor achter van gebroken harten, verbrijzelde verwachtingen en lege portemonnees”.

Ze hebben “geen gevoelens van schuld of wroeging, wat ze ook doen, geen beperkend gevoel van zorg voor het welzijn van vreemden, vrienden of zelfs familieleden.”

Heb ik het over politici? Technocraten? Miljardair “filantrokapitalisten”? Royalty’s? Captains of industry?

Natuurlijk heb ik het daar over. Maar ik heb het ook over psychopaten.

We weten allemaal wat een psychopaat is, althans dat denken we. Het zijn kettingzaag zwaaiende, gestoorde seriemoordenaars, zoals Leatherface uit The Texas Chainsaw Massacre. Of het zijn met messen zwaaiende, gestoorde seriemoordenaars, zoals Buffalo Bill uit The Silence of the Lambs. Of het zijn zuurspuitende, kapelbloem dragende, gestoorde seriemoordenaars, zoals The Joker uit Batman.

Maar als dat is waar we aan denken als we aan een psychopaat denken, zijn we weer eens het slachtoffer van de voorspellende programmeurs van Hollywood, die ons begrip van de werkelijkheid niet construeren op basis van werkelijke, geleefde ervaringen, maar op basis van fictieve personages die door schrijvers zijn bedacht en op een scherm geprojecteerd.

In de echte wereld zijn psychopaten een deel van de bevolking zonder geweten. De overgrote meerderheid van ons, die wel een geweten heeft en ervan uitgaat dat het innerlijke leven van de meeste mensen grotendeels vergelijkbaar is met dat van ons, ziet niet wat deze vreemde mentale toestand inhoudt.

In The Sociopath Next Door laat Dr. Martha Stout, een klinisch psychologe die een groot deel van haar carrière aan dit onderwerp heeft gewijd, zien wat de afwezigheid van een geweten werkelijk betekent door haar lezers uit te nodigen deel te nemen aan deze oefening:

Stel je voor – als je kunt – dat je geen geweten hebt, überhaupt geen geweten, geen gevoelens van schuld of wroeging, wat je ook doet, geen beperkend gevoel van bezorgdheid over het welzijn van vreemden, vrienden of zelfs familieleden. Stelt u zich eens voor dat u zich in uw hele leven niet hoeft te schamen, ongeacht welke egoïstische, luie, schadelijke of immorele handeling u hebt verricht. En stel u voor dat het begrip verantwoordelijkheid u onbekend is, behalve als een last die anderen zonder meer lijken te aanvaarden, als goedgelovige dwazen. Voeg aan deze vreemde fantasie het vermogen toe om voor andere mensen te verbergen dat uw psychologische samenstelling radicaal verschilt van die van hen. Omdat iedereen eenvoudigweg aanneemt dat het geweten universeel is onder de mensen, is het verbergen van het feit dat u gewetenloos bent bijna moeiteloos. U wordt niet van uw verlangens afgehouden door schuld of schaamte, en u wordt door anderen nooit aangesproken op uw kilheid. Het ijswater in uw aderen is zo bizar, zo volledig buiten hun persoonlijke ervaring, dat ze zelden zelfs maar gissen naar uw toestand.

De mogelijkheden tot manipulatie, bedrog, geweld en vernietiging die deze aandoening met zich meebrengt, zouden nu wel duidelijk moeten zijn. En inderdaad, zoals een aantal boeken van psychologen en onderzoekers die psychopathie bestuderen – van Howard Cleckley’s baanbrekende werk uit 1941, The Mask of Sanity, tot Robert Hare’s populaire boek, Without Conscience, tot Andrew Lobaczewski’s uit de vuilnisbak van de geschiedenis gered door een onafhankelijke uitgeverij opus, Political Ponerology – hebben door de jaren heen herhaaldelijk geprobeerd het publiek te waarschuwen dat psychopaten bestaan, dat ze ongeveer 4% van de bevolking uitmaken en dat ze verantwoordelijk zijn voor veel van de ellende in onze samenleving.

Dus hoe weten we wie een psychopaat is? Dat is, zoals u zich kunt voorstellen, een zeer omstreden vraag. Hoewel er verschillende biomedische verklaringen voor de aandoening zijn geopperd – bijvoorbeeld disfunctie van de amygdala en de ventromediale prefrontale cortex – en er de afgelopen halve eeuw tientallen onderzoeken zijn gedaan naar de relatie tussen hersenfysiologie en psychopathie, wordt psychopathie meestal gediagnosticeerd aan de hand van de Psychopathy Checklist, Revised, beter bekend als de PCL-R.

Ontworpen door Robert Hare – de meest invloedrijke psychopathie onderzoeker van de afgelopen halve eeuw – omvat de PCL-R onder andere een semi-gestructureerd interview waarin een persoon wordt getest op 20 persoonlijkheidskenmerken en geregistreerde gedragingen, van “egocentrisme/groot gevoel van eigenwaarde” tot “pathologisch liegen en bedriegen” tot “gebrek aan wroeging of schuld” tot “vroege gedragsproblemen”.

Hoewel geen van deze persoonlijkheidskenmerken op zichzelf een indicatie zijn van psychopathie, wordt de aanwezigheid van een bepaald aantal ervan (wat overeenkomt met een score van 30 of hoger op de PCL-R test) gebruikt om de diagnose te stellen.

Dus, hoe zou uw gemiddelde politicus scoren op deze test? Laten we eens kijken.

Egocentrisme / grandioos gevoel van eigenwaarde? Check.

Pathologisch liegen en bedriegen? Check.

Bedrog / gebrek aan oprechtheid? Check.

Gebrek aan wroeging of schuld? Check.

Hardvochtig / gebrek aan empathie? Check.

Parasitaire levensstijl? Is dat niet de definitie van een carrière politicus?

Vroegtijdige gedragsproblemen? Check. (Eigenlijk komt deze rechtstreeks uit het boek van Stout … maar haar verhaal over de jongen die zijn “Star-Spangled Banner” rotjes in hun doos met schedel-en-kruisbeenderen gebruikt om kikkers op te blazen, is slechts een “samengesteld” geval dat natuurlijk niet bedoeld is om iemand in het bijzonder voor te stellen).

Ik zou kunnen doorgaan, maar u krijgt het idee.

Om eerlijk te zijn, een lijst van geïsoleerde voorbeelden van dergelijk gedrag van politici is niet genoeg om iemand als psychopaat te diagnosticeren en zou u op zichzelf nergens van moeten overtuigen. Evenmin moet u overtuigd worden door de psychologen die hun professionele mening hebben gegeven over politici die ze zelf niet hebben onderzocht – zoals neuropsycholoog Paul Broks, die in 2003 speculeerde of Tony Blair “een plausibele psychopaat” was, of professor in de psychologie David T. Lykken, die in het Handbook of Psychopathy niet alleen stelt dat Stalin en Hitler hoogfunctionerende psychopaten waren, maar dat Lyndon B. Johnson “een voorbeeld was van dit syndroom“.

Is het dan eerlijk om te vermoeden dat psychopaten oververtegenwoordigd zijn in de politieke klasse? Volgens Martha Stout wel:

Ja, politici zijn vaker sociopaten dan mensen in de algemene bevolking. Ik denk dat u geen expert op het gebied van sociopathie/psychopathie/antisociale persoonlijkheidsstoornis zult vinden die dit zou betwisten. . . . Dat een kleine minderheid van de mensen letterlijk geen geweten heeft, was en is een bittere pil voor onze samenleving om te slikken – maar het verklaart veel dingen, zoals schaamteloos bedrieglijk politiek gedrag.

Voor wat het waard is, bepaalde leden van de Britse regering lijken het daarmee eens te zijn. In 1982 suggereerde een ambtenaar van het Britse Ministerie van Binnenlandse Zaken voor om “psychopaten aan te werven om de orde te herstellen in het geval Engeland getroffen wordt door een verwoestende nucleaire aanval”. En de redenering achter deze verrassende suggestie? Het feit dat psychopaten “geen gevoelens hebben voor anderen, noch een morele code, en meestal zeer intelligent en logisch zijn” betekent dat ze “zeer goed zouden zijn in crisissituaties”.

De a priori argumenten voor het nut van psychopathische eigenschappen in politieke functies zijn vrij duidelijk, maar empirische gegevens die deze intuïtie ondersteunen zijn moeilijk te vinden. Immers, politici, bedrijfsleiders, royals en bankiers krijgen geen PCL-R test voordat ze hun ambt of positie aanvaarden.

Niettemin hebben een aantal onderzoekers gegevens aangedragen die de stelling van de politieke en bedrijfspsychopathie ondersteunen. Deze omvatten:

·         Clive Boddy, een professor aan de Anglia Ruskin University, die stelt dat “het bewijs voor het bestaan van witteboorden-psychopaten afkomstig is van meerdere studies die psychopathie hebben gevonden onder witteboorden-populaties”;

·         Dr. Kevin Dutton, een psycholoog van de Universiteit van Oxford, die een standaard psychometrisch instrument gebruikte – de Psychopathic Personality Inventory (Revised) – om een aantal huidige en historische politieke persoonlijkheden te scoren. Hij ontdekte dat Donald Trump, Hillary Clinton en Ted Cruz relatief hoog scoorden op de test (samen met Winston Churchill, Adolf Hitler en Saddam Hussein);

·         Scott O. Lilienfeld, een professor in de psychologie aan de Emery University die een onderzoek leidde naar de 43 Amerikaanse presidenten tot aan George W. Bush, waaruit bleek dat bepaalde psychopathische persoonlijkheidskenmerken direct correleren met politiek succes; en

·         Ryan Murphy, onderzoekshoogleraar aan de Southern Methodist University, wiens studie uit 2018 concludeerde dat Washington, D.C., de hoogste prevalentie had van persoonlijkheidstrekken die overeenkomen met psychopathie in de continentale VS (en ook vond dat de concentratie van advocaten gecorreleerd is met de prevalentie van psychopathie in een geografisch gebied).

Zelfs Robert Hare – die medeauteur is van één van de weinige empirische studies die een hogere prevalentie van psychopathische karaktertrekken bevestigt onder zakelijke professionals in managementopleidingen dan onder de algemene bevolking – heeft gezegd dat het hem spijt dat hij het grootste deel van zijn carrière heeft besteed aan het bestuderen van psychopaten in de gevangenis in plaats van psychopaten in politieke en economische machtsposities. Toen hem gevraagd werd naar deze spijt, merkte hij op dat “seriemoordenaars families ruïneren”, terwijl “psychopaten uit het bedrijfsleven, de politiek en de religie economieën ruïneren. Ze ruïneren samenlevingen.”

Het feit dat de belangrijkste politieke, financiële en zakelijke machtsposities in onze samenleving worden gedomineerd door psychopaten, helpt zeker te verklaren waarom onze samenleving zo diep ziek is als wij niet-psychopaten weten. Voor degenen die nog steeds geloven dat onze zieke samenleving kan worden genezen door een beroep te doen op het politieke proces, lijkt dit het slechtst denkbare nieuws.

… Maar het is nog erger dan dat. Deze politieke psychopaten ruïneren niet alleen samenlevingen. Ze hervormen samenlevingen naar hun eigen beeld.

Projecties van de psychopaten

In de psychologie verwijst “projectie” naar het verplaatsen van eigen gevoelens naar een andere persoon. Zoals Psychology Today uitlegt:

De term wordt meestal gebruikt voor defensieve projectie – het toeschrijven van de eigen onaanvaardbare driften aan een ander. Als iemand bijvoorbeeld een leeftijdsgenoot voortdurend pest en belachelijk maakt vanwege zijn onzekerheden, projecteert de pester zijn eigen strijd met eigenwaarde op de ander.

Dit concept van projectie stelt ons in staat beter te begrijpen waarom politieke psychopaten samenzweringstheoretici en politieke tegenstanders pathologiseren: zij projecteren hun eigen geestelijke stoornissen op hun ideologische tegenstanders.

Maar er is nog een andere manier waarop psychopaten hun pathologie “projecteren” op het wereldtoneel. Psychopaten maken namelijk niet alleen gebruik van hun gebrek aan geweten om politieke of economische macht te verkrijgen. Ze gebruiken die macht om de organisatie die ze leiden om te vormen tot een projectie van hun eigen psychopathische neigingen.

In een gedenkwaardige scène uit de documentaire The Corporation uit 2003 wijst Robert Hare erop dat een bedrijf onder leiding van een psychopaat zelf als psychopaat kan worden gediagnosticeerd. Zo worden de egocentrische en narcistische neigingen van de psychopathische baas weerspiegeld in de ontwikkeling van de public relations van het bedrijf. Het vermogen van de psychopaat tot schuldloze misleiding en manipulatie van anderen komt tot uiting in het reclame- en marketingmateriaal van het bedrijf. De bereidheid van de psychopaat om zonder schaamte misdaden te plegen bij het nastreven van zijn doelstellingen vindt zijn analogie in de bereidheid van het bedrijf om de wet flagrant te overtreden. En het totale gebrek aan wroeging van de psychopaat voor zijn misdaden wordt weerspiegeld door de cynische berekening van het bedrijf dat boetes en straffen voor zijn illegale handelingen slechts de “kosten van het zakendoen” zijn.

Maar de psychopaat stopt niet bij het veranderen van een organisatie in een projectie van zijn eigen perverse persoonlijkheid. Of het nu gaat om een bedrijf, een bank of, in het geval van een politieke psychopaat, een hele natie, de organisatie onder zijn controle begint uiteindelijk het karakter en het gedrag van de werknemers of burgers onder zijn duim te veranderen.

Het idee dat psychopathische systemen niet-psychopaten kunnen laten handelen als psychopaten druist op het eerste gezicht misschien in tegen onze morele intuïtie. Wij redeneren dat mensen of “goede mensen” of “slechte mensen” zijn. Ze zijn of psychopathisch of gezond. Ze zijn ofwel het type mens dat een verschrikkelijke misdaad begaat, ofwel niet.

Het blijkt echter dat onze redenering onjuist is gebleken uit onderzoek naar “secundaire psychopathie“. Deze categorie van psychopathie, soms ook sociopathie genoemd, is bedoeld om primaire psychopaten – zij die geboren worden met het “gebrek aan geweten” en de bijbehorende neurocognitieve stoornissen waarover Hare, Stout en anderen spreken – te onderscheiden van secundaire psychopaten, die psychopathische trekken ontwikkelen als gevolg van de omgeving waarin ze functioneren.

Er zijn in de loop der decennia veel experimenten uitgevoerd om het fenomeen van secundaire psychopathie te onderzoeken en hoe “goede mensen” in situaties kunnen worden geplaatst waarin zij “slechte dingen” zullen doen, van het schijnbaar alledaagse Asch-conformiteitsexperiment, dat aantoonde dat mensen vaak bereid zijn om aantoonbare leugens te verkondigen en zelfs te geloven om te voorkomen dat een groepsconsensus wordt verbroken, tot het werkelijk schokkende Milgram-experiment, dat aantoonde dat gewone mensen kunnen worden aangezet tot het toedienen van potentieel dodelijke schokken aan vreemden, op voorspraak van een autoriteitsfiguur.

Maar misschien wel het meest onthullende experiment voor het begrijpen van secundaire psychopathie is het Stanford Gevangenisexperiment.

Dit experiment uit 1971, geleid door Philip Zimbardo, professor in de psychologie aan Stanford, bestond uit het werven van deelnemers uit de lokale gemeenschap met een aanbod van $15 per dag om deel te nemen aan een “psychologische studie van het gevangenisleven”. De rekruten werden vervolgens gescreend om iedereen met psychologische afwijkingen uit te sluiten, en de resterende kandidaten werden willekeurig toegewezen als bewakers of gevangenen en moesten zich voorbereiden op twee weken leven in de kelder van het psychologiegebouw van Stanford, dat was omgebouwd tot een geïmproviseerde gevangenis.

De resultaten van dat experiment zijn inmiddels berucht. Door de deelnemers onder te dompelen in het rollenspel met realistische verrassings”arrestaties” van de gevangenen door echte Palo Alto politieagenten, ontaardde de oefening al snel in een studie in wreedheid. De gevangenis”bewakers” bedachten al snel meer en meer sadistische manieren om hun autoriteit over de “gevangenen” te laten gelden, en twee van de studenten moesten in de eerste dagen van de beproeving uit de gevangenis worden “vrijgelaten” vanwege de mentale stress die het hen had bezorgd. Het experiment werd al na zes dagen afgebroken, waarbij de onderzoekers vaststelden dat zowel de gevangenen als de bewakers “pathologische reacties” op de nagebootste gevangenissituatie hadden vertoond.

Hoe kon dit gebeuren? Hoe zijn anders gemiddelde, gezonde jonge mannen in minder dan een week tijd in een dergelijke barbaarsheid vervallen? In zijn boek The Lucifer Effect: How Good People Turn Evil, waarin dat onderzoek en de daaropvolgende decennia van onderzoek naar de psychologie van het kwaad worden gedocumenteerd, denkt Zimbardo na over hoe een systeem de pathologieën kan weerspiegelen van degenen die het hebben gecreëerd en hoe het op zijn beurt individuen kan beïnvloeden om slechte daden te plegen: “Tenzij we gevoelig worden voor de werkelijke macht van het systeem, die steevast verborgen is achter een sluier van geheimzinnigheid, en zijn eigen regels en voorschriften volledig begrijpen, zal gedragsverandering van voorbijgaande aard zijn en een situatieverandering illusoir.”

De ware betekenis van deze les werd drie decennia later gevoeld, toen de VS begonnen met de detentie van gevangenen in de Abu Ghraib-gevangenis in Irak. Het fysieke, psychologische en seksuele misbruik van gevangenen in Abu Ghraib kwam in april 2004 onder de aandacht van de wereld, toen grafische beelden van de mishandelingen voor het eerst in de Amerikaanse media werden gepubliceerd.

Opnieuw begon het publiek zich af te vragen hoe de anders zo gewone jonge Amerikaanse mannen en vrouwen die als militaire politiebewakers aan de gevangenis waren toegewezen, zulke ongelooflijk sadistische daden konden verrichten.

Die vraag werd deels beantwoord door het rapport van de Senate Armed Services Committee over de mishandelingen in Abu Ghraib. Het rapport beschrijft de goedkeuring door de toenmalige minister van Defensie Donald Rumsfeld van een verzoek om “agressieve ondervragingstechnieken” toe te passen op gedetineerden, waaronder stressposities, uitbuiting van angsten van gedetineerden (zoals angst voor honden) en waterboarding. Er wordt verteld hoe Rumsfeld een handgeschreven notitie toevoegde aan de aanbeveling van het verzoek om het gebruik van stressposities op gevangenen te beperken: “Ik sta 8-10 uur per dag. Waarom is het staan beperkt tot 4 uur?” En het veroordeelt Rumsfeld voor het creëren van de voorwaarden waardoor zijn goedkeuring zou kunnen worden geïnterpreteerd als een carte blanche om gevangenen te martelen: “Minister Rumsfeld gaf toestemming voor de technieken zonder blijkbaar schriftelijke richtlijnen te geven over hoe ze moesten worden toegepast.”

Het hoeft dus niet te verbazen dat Donald Rumsfeld, zoals zelfs een vluchtig onderzoek van zijn carrière zal aantonen, verschillende van de persoonlijkheidstrekken op de PCL-R checklist vertoonde, waaronder pathologisch liegen en bedriegenhardvochtig gedrag en het niet aanvaarden van verantwoordelijkheid voor zijn eigen daden.

Het verband tussen het Stanford Gevangenisexperiment en de gebeurtenissen in Abu Ghraib ontsnapte niet aan de aandacht van onderzoekers. Het zogenaamde “Schlesinger-rapport” over mishandeling van gedetineerden bevatte een hele bijlage waarin het Stanford-experiment werd beschreven en wat daaruit bleek over hoe secundaire psychopathie kan worden opgewekt bij mensen die in een systeem of instelling werken.

Ook het verband tussen Stanford en Abu Ghraib ontsnapte niet aan de aandacht van het publiek. Na de onthulling van de mishandelingen in Abu Ghraib in 2004 explodeerde het verkeer op de Stanford Prison Experiment website tot 250.000 views per dag.

Wat de meeste mensen echter niet weten, is dat de financiering van het Stanford Prison Experiment afkomstig was van het Office of Naval Research, dat een subsidie verstrekte “om antisociaal gedrag te bestuderen”. Het lijkt erop dat de militaire psychopaten wel degelijk lering hebben getrokken uit dat experiment – en ze vervolgens prompt hebben bewapend.

Hoe dan ook, hoewel niets in deze experimenten of onderzoeken iemand vrijpleit van de slechte daden die hij heeft begaan, schijnen deze bevindingen een licht op het probleem van secundaire psychopathie.

Hoeveel van de waanzin van onze samenleving is een projectie van de psychopaten die haar besturen?

Geregeerd door waanzinnigen

Op dit punt in ons onderzoek zijn we tot een even verrassende als onmiskenbare conclusie gekomen: wij worden geregeerd door waanzinnigen en omdat wij leven en werken onder hun waanzinnige controlesystemen, lopen wij het risico zelf waanzinnig te worden.

Erger nog, de afgelopen jaren van COVID-gekte hebben ons laten zien dat de politieke psychopaten hun wapens van psychologische controle perfectioneren en dat een groot percentage van het publiek meer dan gelukkig is om de handhavers te zijn van de bioveiligheidsgevangenisstaat.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/normaal-zijn-in-een-krankzinnige-samenleving/

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...