zondag 18 september 2022

De Belgische premier De Croo zegt dat Europa de deugd signalering tegen Rusland moet stoppen als het wil overleven

Vrijdag 16 september 2022 door: Ethan Huff

Tags : Alexander De CrooBelgiëgrote regeringIneenstortingschuldbomeconomische sluitingenergieenergiecrisisenergievoorzieningbrandstoftekortbrandstoftoevoerinterventieRuslandschaarsteOekraïneonrustdeugdsignaleringWWIII

Dit artikel kan verklaringen bevatten die de mening van de auteur weerspiegelen

2.860WEERGAVEN

·          

(Natural news) Weer een andere leider van de Europese Unie (EU) heeft zich  uitgesproken over hoe westerse sancties tegen Rusland deze winter Europa dreigen te vernietigen door een groot deel van het continent zijn energie te ontnemen.

Weliswaar zei hij het niet zo vrij en duidelijk . Op een meer politiek correcte manier waarschuwde de Belgische premier Alexander De Croo eenvoudigweg dat het laten opdrogen van de pijpleidingen en het doven van de lichten waarschijnlijk geen goede manier is om de economie draaiende te houden en mensen in leven te houden.

“Het risico daarvan  is de-industrialisatie en een ernstig risico op fundamentele sociale onrust,” vertelde De Croo aan Bloomberg News in een interview over wat er zal gebeuren als de benzinepompen opdrogen en de elektriciteit niet meer stroomt.

Zoals vele anderen in gelijkaardige hoge machtsposities , kan De Croo “the writing on the wall” zien en het is, op zijn minst, onheilspellend.

"Ik zie eerlijk gezegd geen andere keuze dan marktinterventies te doen", voegde hij eraan toe - deze verklaring belichaamt duidelijk de politieke correctheid die eerder werd genoemd.

In plaats van de sancties te herroepen die deze puinhoop in de eerste plaats  veroorzaken, roept De Croo in plaats daarvan op tot meer overheidsmacht en controle over de energiemarkten. (Gerelateerd: Europa's grootste staalfabrieken zijn afgesloten vanwege de exorbitante energiekosten.)

"We krijgen geen tweede kans om als 450 miljoen Europeanen te bewijzen dat we de zaken in handen nemen", zei hij in het interview.

'Wat u vandaag ziet, is een enorme welvaartsafvoer uit de Europese Unie."

Heeft De Croo net toegegeven dat de energiecrisis in Europa het gevolg is van financiële “shenanigans” en niet van Poetin?

De prijsplafonds waar De Croo om vraagt, zouden van toepassing zijn op alle vormen van energie, inclusief die welke niet eens uit Rusland komt 'omdat Vladimir Poetin al zei dat hij zou stoppen met het verkopen van gas."

Met andere woorden, de energiecrisis was al klaargestoomd als een verwachte uitkomst van, nou ja, De Croo zei het volgende deel niet openlijk. Maar dat deel heeft te maken met decennia van marktmanipulatie en overbelasting, om nog maar te zwijgen van het drukken van geld door particuliere centrale banken.

De banksterparasieten hebben uit hun gastlanden de  rijkdom gedurende een lange tijd overgeheveld en de energiecrisis is daar slechts het onvermijdelijke resultaat van - met de oorlog van Rusland in Oekraïne als een handig coververhaal.

De Croo gaf dit in feite toe zonder deze exacte woorden te zeggen. Door te stellen dat Brussel al op de hoogte was van het plan van Poetin om te stoppen met het verkopen van gas voordat hij om prijsplafonds vroeg, blijkt alleen maar dat hyperinflatie altijd in de kaarten zat en werd verwacht.

"Een limiet op alleen Russisch gas is een puur politieke doelstelling", voegde de Belgische minister van Energie toe ter verdediging van brede, allesomvattende limieten voor alle energie in België.

Die minister van Energie voegde eraan toe dat België 'hier niet mee instemt', verwijzend naar limieten op alleen Russische energie, omdat de leiders van het land 'de toegevoegde waarde daarin niet zien'."

Zonder te vermelden waarom dit zogenaamd het geval is, zorgde De Croo ervoor dat het publiek werd gerustgesteld dat België op de een of andere manier de hele winter in orde zal zijn, zelfs als zijn buren uiteindelijk in een maatschappelijke ineenstorting verkeren.

In dat geval zal het nog steeds een "gigantisch probleem voor ons allemaal" zijn, voegde De Croo eraan toe.

"De EU is de huidige experimentele zone van de globalisten voor de zombificatie van de menselijke samenleving", suggereerde a Zero Hedge commentator.

"Politiek gebabbel heeft zo goed gewerkt voor de gedegenereerde politieke klasse dat ze denken dat ze zich er uit kunnen praten", voegde een ander toe.

'Op de een of andere manier overtreft een lege voorraadkast en geen verwarming al dit politiek gebabbel Je kunt mensen blijven vertellen dat dingen groots zijn, maar als ze beginnen te verhongeren en te bevriezen, wordt dat moeilijk te verkopen."

Meer van het laatste nieuws over de ineenstorting van Europa is te vinden op Collapse.news.

Bronnen voor dit artikel zijn onder meer:

ZeroHedge.com

NaturalNews.com

https://www.naturalnews.com/2022-09-16-belgian-pm-europe-stop-virtue-signaling-russia.html

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...