dinsdag 9 april 2024

Quote from Bill Mollison ...

 

COVID-propaganda ronde: Bill Gates herschrijft geschiedenis, nieuwe Moderna mRNA-moordenaar ontwikkeld

 De laatste updates over het "nieuwe normaal" - een chronologisch overzicht van de leugens, verdraaiingen en misbruik door de heersende klasse.

april 6, 2024   9

    Governor Tom Wolf / Wikimedia / (CC BY 2.0 DEED)

Bill Gates vergeet gemakshalve zijn brute maskerterreurcampagne. “Ik kan me niet herinneren dat ik het over maskers had,” zegt Bill Gates.

In de uitstekende montage hieronder zie je vervolgens talloze clips waarin Gates zich uitleeft met zijn spaghetti-noedel-armroutine en orgasme doet over de vermeende voordelen van maskers (allemaal leugens, weten we nu).

In een videoclip mijmert hij over het feit dat maskereisen hetzelfde zijn als eisen dat mensen in het openbaar een broek dragen.

Dit is de glorie van het vrije internet en waarom de technocraten het haten: vroeger kon een laaghartig wezen als Bill Gates, of de Bidden-entiteit, of Fauci, wegkomen met het vertellen van schaamteloze leugens omdat het ontmaskeren ervan onnoemelijk veel benenwerk zou vereisen waar normale mensen geen tijd voor hadden en de gecontroleerde media geen interesse in hadden.

Nu, met een magere internetverbinding waar ook ter wereld, kun je binnen een paar seconden vernietigende clips ophalen, ze samenvoegen met behulp van gratis software en voila, je hebt een virale Twitter/X montage waar de wereld van kan genieten en die de leugens van een liegende, intrigerende psychopaat blootlegt.

Laten we het waarderen zolang het duurt.

Moderna ontwikkelt mRNA injecties om aandoeningen te behandelen die geïnduceerd kunnen worden door laatste mRNA injecties

De naald-arm NPC meme zal veel meer naalden nodig hebben om alle Current Thing™ mRNA injecties bij te houden.

Wat vind je hiervan voor een businessmodel:

·         Je creëert een lucratieve experimentele injectie.

·         Je koopt relevante overheidsfunctionarissen om tegen een fractie van de uiteindelijke winstmarge om het door het regelgevingsproces te loodsen.

·         Je krijgt het verplicht door de mogelijkheid om te werken, naar school te gaan of zelfs boodschappen te doen in supermarkten te gijzelen.

·         Vervolgens ontwikkel je een nieuwe lucratieve experimentele injectie om de aandoeningen te behandelen die werden veroorzaakt door de laatste experimentele injectie.

 

Herhaal dit proces ad nauseam.

Het is een farmaceutisch sprookje met, zoals de kinderen zeggen, de “bonnetjes”.

Via Yahoo! Finance:

“Aandelen van Moderna MRNA stegen woensdag met 3% nadat het management positieve klinische updates aankondigde tijdens zijn Vaccines Day Event, waarbij de voortgang van de pijplijn werd benadrukt.

Terwijl het bedrijf een update gaf over meerdere pijplijnkandidaten, kondigde het zijn beslissing aan om drie vaccins door te schuiven naar cruciale late-faseontwikkeling. Dit zijn mRNA-1189 (voor Epstein-Barr virus [EBV]), mRNA-1468 (voor Varicella-Zoster virus [VZV]) en mRNA-1405 (voor norovirus).

De beslissing om deze kandidaten verder te ontwikkelen is gebaseerd op gegevens van afzonderlijke klinische studies in een vroeg stadium van deze vaccins. Gegevens van deze studies toonden aan dat de vaccins immunogeen waren en goed werden verdragen door de deelnemers aan de studie.”

Het varicella-zostervirus is een virale ziekteverwekker die waterpokken veroorzaakt als een primaire infectie (meestal in de kindertijd) en herpes zoster (gordelroos) als een gereactiveerde latente infectie (wat betekent dat het virus sluimert in het zenuwstelsel, wachtend op een kans om opnieuw op te duiken en een actieve infectie te veroorzaken).

Via CDC:

“Varicella (waterpokken) is een acute infectieziekte. Ze wordt veroorzaakt door het varicella-zostervirus (VZV), een DNA-virus dat deel uitmaakt van de herpesvirusgroep. Na de primaire infectie blijft VZV in het lichaam (in de sensorische zenuwganglia) als een latente infectie. Primaire infectie met VZV veroorzaakt varicella. Reactivering van de latente infectie veroorzaakt herpes zoster (gordelroos).”

We weten nu dat de COVID-injecties via gedocumenteerde mechanismen gekoppeld zijn aan de afbraak van het menselijke immuunsysteem, waardoor het organisme vatbaar wordt voor opportunistische latente virussen zoals VZV.

Via Food and Chemical Toxicology:

 

“Er is een onwrikbare boodschap over de veiligheid en werkzaamheid van mRNA-vaccinaties tegen SARS-CoV-2 van het volksgezondheidsapparaat in de VS en over de hele wereld. Aan de werkzaamheid wordt steeds meer getwijfeld, zoals blijkt uit een recente brief van Günter Kampf aan de Lancet Regional Health. Kampf verschafte gegevens waaruit blijkt dat gevaccineerden nu evenveel kans hebben om de ziekte te verspreiden als omgevaccineerden. Hij concludeerde: “Het lijkt grove nalatigheid om de gevaccineerde bevolking te negeren als een mogelijke en relevante bron van transmissie bij beslissingen over controlemaatregelen voor de volksgezondheid.” Bovendien kan de ontoereikendheid van fase I, II en III studies om bijwerkingen op middellange en lange termijn van mRNA genetische vaccins te evalueren misleidend zijn geweest over hun onderdrukkende invloed op de aangeboren immuniteit van de gevaccineerden.

In deze paper vestigen we de aandacht op drie zeer belangrijke aspecten van het veiligheidsprofiel van deze vaccinaties. Ten eerste is er de uitvoerig gedocumenteerde ondermijning van de aangeboren immuniteit, voornamelijk via de onderdrukking van IFN-α en zijn geassocieerde signaalcascade. Deze onderdrukking zal een hele reeks gevolgen hebben, waaronder niet in het minst de reactivatie van latente virale infecties* en het verminderde vermogen om toekomstige infecties effectief te bestrijden. Ten tweede is er de ontregeling van het systeem voor zowel het voorkomen als het detecteren van genetisch gedreven kwaadaardige transformatie binnen cellen en de daaruit voortvloeiende mogelijkheid dat vaccinatie die transformatie bevordert. Ten derde verstoort mRNA-vaccinatie mogelijk de intracellulaire communicatie die door exosomen wordt uitgevoerd en zet cellen die mRNA van het spike-glycoproteïne opnemen aan tot de productie van hoge hoeveelheden spike-glycoproteïne-dragende exosomen, met mogelijk ernstige ontstekingsgevolgen. Als een van deze mogelijkheden volledig wordt gerealiseerd, kan de impact op miljarden mensen over de hele wereld enorm zijn en bijdragen aan de ziektelast op zowel de korte als lange termijn waarmee ons gezondheidszorgsysteem wordt geconfronteerd.”

Dit is ook niet theoretisch. Onderzoeken in de echte wereld hebben een tijdelijk (waarschijnlijk oorzakelijk) verband aangetoond tussen COVID-19 injecties en herpesinfecties.

 

Via Journal of Cosmetic Dermatology:

“[Het doel is] om de demografische, klinische, morfologische kenmerken, uitkomsten en timing van de ontwikkeling van herpes zoster op de verschillende COVID-19 vaccins te beschrijven. En om vast te stellen of het COVID-19 vaccin een tijdelijke relatie heeft met de ontwikkeling van herpes zoster (HZ)…

In totaal werden 54 gevallen gerapporteerd, bestaande uit 27 mannelijke en 27 vrouwelijke patiënten. Er waren gevallen met bekende risicofactoren voor herpes zoster, waaronder leeftijd meer dan 50 jaar (n = 36), immunologische stoornissen (n = 10), chronische ziekte (n = 25), metabole stoornis (n = 13), maligniteit (n = 4) en psychiatrische stoornis (n = 2). De gemiddelde (SD) periode tussen de ontwikkeling van herpes zoster en de COVID-19 vaccinatie was 7,64 (6,92) dagen. De meerderheid van de gevallen was afkomstig uit landen met hoge inkomens en/of middeninkomens. 86,27% van de gevallen van HZ werd gemeld als gevolg van het mRNA-vaccin. Zesendertig patiënten 36/45 (80%) ontwikkelden herpes zoster na de primingdosis COVID-19 vaccin onder degenen die mRNA-vaccin kregen.”

Waar dit op neerkomt is het ziekmakende en ultieme doden van de nutteloze eters – en daarbij zoveel mogelijk winst uit hen te oogsten via eindeloze farmaceutische producten, waarvan er vele aan het eind van een overheidsvat aan het publiek worden opgedrongen.

Het kwaad kan geen recht worden gedaan met geschreven woorden, een prestatie waar ik moeite mee heb.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/covid-propaganda-ronde-bill-gates-herschrijft-geschiedenis-nieuwe-moderna-mrna-moordenaar-ontwikkeld/

Zwitserland wil bevolking tot 10 miljoen burgers beperken

 april 8, 2024   21

 

   Duits-Zwitserse grens bij Konstanz / Maksym Kozlenko / Wikimedia / (CC BY-SA 4.0 DEED)

Zwitserland gaat een referendum houden over het probleem van de massa-immigratie, waardoor de bevolking van het land tot het jaar 2050 beperkt zou worden tot slechts 10 miljoen inwoners.

Zwitserland staat zijn burgers toe om referenda te organiseren als ze binnen 18 maanden 100.000 handtekeningen verzamelen.

Thegatewaypundit bericht:

Als gevolg daarvan heeft de conservatieve Zwitserse Volkspartij (SVP) deze week 114.600 handtekeningen ingediend bij de Bondskanselarij in de hoofdstad Bern, wat betekent dat er een referendum zal worden gehouden.

“Massa-immigratie zet haar hectische koers voort … met verwoestende gevolgen voor ons kleine land,” zei de partij in een verklaring. [Het aannemen van dit initiatief] is dringend nodig om ons unieke landschap, onze hoge levenskwaliteit, onze bovengemiddelde welvaart en voor een veilige, vrije toekomst voor ons en onze kinderen te beschermen.”

Hoewel de precieze vraag onduidelijk is, geeft het voorstel de Zwitsers de kans om voor een voorstel te stemmen dat “de permanente bevolking van Zwitserland niet meer dan 10 miljoen mensen mag zijn voor het jaar 2050.” De huidige bevolking is iets minder dan negen miljoen mensen.

Mocht de bevolking de 9,5 miljoen overschrijden, dan moet de regering “maatregelen nemen, in het bijzonder op het gebied van asiel en gezinshereniging, met het oog op naleving.” Als dit niet lukt, dan zou het land uit een overeenkomst met de Europese Unie stappen, waarvan het geen lid is, die vrij verkeer over het continent toestaat.

De leider van de partij, Marcel Dettling, maakte duidelijk dat gecontroleerde immigratie de weg vooruit is. “Vandaag komen er te veel buitenlanders aan, en niet de juiste. We hebben gecontroleerde immigratie nodig die ons land en onze bevolking ten goede komt,” zei hij na het indienen van de handtekeningen.

 Zwitserland wordt algemeen erkend als een van de meest welvarende landen ter wereld, bekend om zijn sterke economie, politieke stabiliteit en hoge levensstandaard. Het land staat ook hoog op de wereldranglijst van geluk en welzijn.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws

https://www.frontnieuws.com/zwitserland-wil-bevolking-tot-10-miljoen-burgers-beperken/

Top 6 ziektes die GEMAKSHALVE VERDWENEN zijn tijdens de “Covid-19” neppandemie

 april 9, 2024   1

   Prefeitura de Pelotas / Wikimedia / (Public Domain)

Er was een belangrijke reden waarom de Covid-19 PCR (polymerase chain reaction) testkits miljoenen “vals-positieve” resultaten opleverden die zeiden dat iedereen de Fauci griep had. Of je nu een bacteriële infectie had, een virus van welke soort dan ook, of gewoon een gewone verkoudheid, je kon erop rekenen dat de China Flu testkits meestal “positief” aangaven voor het pandemische virus. Dit was een enorme factor in het creëren en in stand houden van de totale paniek van een neppandemie over de hele wereld.

Ondertussen verdween elke ziekte, aandoening of infectie die NIET Covid-19 was (als zoiets al bestaat) gemakshalve drie jaar lang van de planeet. Niemand werd ziek, tenzij het het nieuwe virus was waardoor iedereen moest onderduiken, sociale afstand moest bewaren, gezichtsluiers moest dragen en een dodelijke injectie moest krijgen die miljoenen prionen creëert die vreselijke gevolgen hebben voor de gezondheid, inclusief de dood, schrijft S.D. Wells.

Hoest, keelpijn, hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid of koude rillingen? Dan moet je het “Wuhan virus” hebben, net zoals de nep PCR test laat zien.

Drie jaar lang werd je als melaatse behandeld als je hoestte of niesde in het openbaar. Allergieën voor pollen en stof bestonden niet meer, vanwege de plandemie. Het traceren van contacten werd een grote kwelling, waarbij mobiele telefoons de locatie volgden van iedereen die positief testte op “Covid”, zodat alle andere mensen wisten of ze in de buurt waren van iemand die ziek en “besmettelijk” was. Iedereen die in de ziekenhuizen stierf, stierf aan “Covid” of “met Covid”, maar het leek erop dat niemand meer stierf aan natuurlijke oorzaken, of aan MRSA (ziekenhuis superbacterie infecties), of bacteriële infecties van vuile instrumenten.

 

Covid-19 was eigenlijk gewoon een door de media gecreëerde ziekte die, als ze echt bestaat, niet dodelijker is dan de seizoensgriep, maar om de plandemie volledig te laten slagen, moesten alle andere ziektes een paar jaar verdwijnen, terwijl het Wuhan-virus de wereld overnam.

Abracadabra – de top 6 ziektes die verdwenen tijdens de “Covid-19” zwendelziekte

#1. Griep (seizoensgriep)

#2. Keelpijn (Streptokokken)

#3. Verkoudheid (meer dan 200 rhinovirussen)

#4. Bronchitis

#5. MRSA – ziekenhuis superbacterie resistent tegen antibiotica

#6. Longontsteking

Ja, de massamedia, ook wel bekend als nepnieuws, verspreidden enorme hoeveelheden verkeerde informatie en desinformatie over alle ziektes die zogenaamd nauwelijks bestonden tijdens de neppandemie. De zogenaamde ziekte-“experts” beweerden over griep dat “voorzorgsmaatregelen om de COVID-19 pandemie te bestrijden, waaronder het dragen van maskers en afstand nemen, waarschijnlijk de belangrijkste reden zijn voor een sterke daling van het aantal griepgevallen in de VS”.

En hoewel het aantal streptokokken (“strep-keel”) infecties (groep A) in de VS van 2010 tot 2020 is toegenomen, zijn deze infecties tijdens de neppandemie op magische wijze met minstens 25 procent gedaald, en dat is volgens de statistieken van het CDC. Toeval?

Zelfs de incidentie van verkoudheid nam sterk af tijdens de scamdemie, vooral in “gematigde klimaten” en als gevolg van “menselijk gedrag”, zoals NIH verder toegaf. Toch kweken de gezichtsluiers (Covid-19 maskers) bacteriën in de mond, keel en longen door de hele dag hete, gebruikte lucht en ziektekiemen in de mond vast te houden. Dit maakte de chaos van symptomen van allerlei ziekten nog groter, waardoor iedereen een “Covid-test” moest doen (zeer foutieve vals-positief-leidende PCR-tests).

 

Het Covid-Industrial-Complex (CIC) gaf zelfs toe dat het aantal longontsteking-gerelateerde diagnoses (waaronder bronchitis) tijdens de “pandemieperiode” enorm was gedaald en beweerde vervolgens dat het aantal was toegenomen tijdens de “na-pandemieperiode”. Was dit om de valse pandemie te promoten met propaganda van veel meer gevallen dan er werkelijk waren, en dan de vaccins weer hard te promoten nadat het nieuws bekend werd dat de vaccins het hart beschadigen, het bloedvatenstelsel verstoppen, immuundisfunctie veroorzaken en dodelijk zijn? Het lijkt op meer “dekking” van het altijd corrupte Center for Disease Continuance (CDC).


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/top-6-ziektes-die-gemakshalve-verdwenen-zijn-tijdens-de-covid-19-neppandemie/

 

 

  Aspirine – Bij kanker

“Elke dokter in de Verenigde Staten die kanker geneest met behulp van alternatieve methoden zal worden vernietigd. Je kunt mij geen dokter noemen die goed bezig is met kanker door gebruik te maken van alternatieve geneeswijzen en die niet wordt aangevallen. En ik ken deze mensen; ik heb ze geïnterviewd.” – Dr. Gary Null [uit … Meer lezen overAspirine – Bij kanker

https://www.frontnieuws.com/aspirine-bij-kanker/

Two Things ...








Hang On ...

 


Om gelukkig te zijn heb je niet veel nodig

Om on-gelukkig te zijn heb je een fictief zelf nodig

plus een verhaal over iets wat anders zou moeten zijn

                                                Erik van Zuydam



VELT Plantenruildagen Zoersel & Zandhoven

 

Dr. Coleman: De olie raakt op – Uw persoonlijke overlevingsplan

 april 9, 2024   6

 

   GuavaTrain / Wikimedia / (CC0 1.0 DEED)

The Telegraph publiceerde zondag een artikel over de dood van de Noordzee olie en gas en wat dat betekent voor Groot-Brittannië – een ramp.

Alleen al vorig jaar werden meer dan 200 olie- en gasbronnen gedicht, acht platforms verwijderd en nog eens 180 van de 284 olie- en gasvelden in Groot-Brittannië zullen aan het eind van dit decennium worden gesloten, schrijft Rhoda Wilson.

De massale sluitingen zijn niet het gevolg van eco-protesten, noch van een gebrek aan vraag, schreef The Telegraph, en de aanvoer slinkt ook niet. In plaats daarvan geven de operators de schuld van de hoge belastingen voor de snelle sluitingen Sommigen worden geconfronteerd met heffingen van meer dan 100 procent op hun winst.

Wat heeft de toekomst in petto? Naast het feit dat de Britse regering £20 miljard aan belastinginkomsten misloopt, stelt Chris Wheaton, een analist bij Stifel die gespecialiseerd is in de offshore-industrie, dat de energiezekerheid er ook onder zal lijden.

“De Britse gasproductie zou versneld afnemen, waardoor meer gas geïmporteerd zou moeten worden … met gevolgen voor de energiekosten voor consumenten. We schatten dat het Verenigd Koninkrijk al in 2030 80 procent van zijn gasbehoefte zou moeten invoeren,” zei hij.

Omdat het huidige rampzalige energiebeleid van de regering zulke grote gevolgen heeft voor ons allemaal, hebben we in het algemeen belang een kopie van het artikel van The Telegraph hieronder bijgevoegd.

Why-the-death-of-North-Sea-oil-is-a-disaster-for-Britain-The-Telegraph  Download

In een boek uit 2007 onderzocht Dr. Vernon Coleman wat er gebeurt als de olie opraakt, hoewel om andere redenen dan die welke door The Telegraph worden uitgelegd. Het volgende is een uittreksel uit zijn boek dat praktisch advies geeft over hoe we ons kunnen voorbereiden op een olietekort.

Door Dr. Vernon Coleman

De eerste vraag die je jezelf waarschijnlijk wilt stellen is deze: is het echt waar dat de olie opraakt? Als je, ondanks al het bewijs dat ik in mijn boek heb aangehaald, twijfelt aan de waarheid over peak oil (en vermoedt dat de politici gelijk hebben en de experts het bij het verkeerde eind hebben), dan moet je naar de kansen kijken.

Is er 50% kans dat de politici gelijk hebben? Of denk je dat de kans dat de politici de waarheid vertellen wel 90% kan zijn? Denk je dat iemand misschien toch een perpetuum mobile uitvindt en ons allemaal voorziet van een eeuwigdurende voorraad gratis energie?

Verander nu het probleem.

Als je wist dat er een kans van 10% was dat je huis in de komende vijf jaar zou afbranden, zou je dan gealarmeerd zijn? Zou je al het mogelijke doen om jezelf en je dierbaren voor te bereiden?

De tweede vraag, die volgt op de eerste, is wat je gaat doen met de informatie die je hebt verkregen?

Er zullen natuurlijk veel mensen zijn die ervoor kiezen om de waarheden te negeren die ik in mijn boek ‘Een groter probleem dan klimaatverandering’ heb gedeeld, net zoals, denk ik, veel mensen bewust de waarheden negeren over de relatie tussen roken en kanker en het eten van vlees en kanker. In een wereld waar mensen sigaretten kopen, ze opsteken en in hun mond stoppen terwijl de pakjes waarin de sigaretten worden uitgedeeld grote, duidelijk gedrukte gezondheidswaarschuwingen bevatten, moeten we, denk ik, nergens verbaasd over zijn.

Wanneer ze geconfronteerd worden met een onaangename waarheid, trekken de meeste mensen liever de gordijnen dicht en zetten de televisie aan, in de hoop dat wanneer ze de gordijnen weer opentrekken, de waarheid verdwenen zal zijn.

 

Maar de waarheid gaat niet weg.

En op een dag, als de energie op is, zullen de mensen die de waarheid niet onder ogen willen zien, gedwongen worden om de gordijnen open te doen.

En dan zullen ze voor een zeer onaangename verrassing komen te staan.

Ik hoop dat jullie voorbereid zullen zijn.

Dit deel van het boek is ontworpen om je te helpen je voor te bereiden op de onvermijdelijke crisis die op ons afkomt.

Als je niet voorbereid bent, zul je het niet overleven.

Voor het eerst sinds lange tijd zal het leven gaan over de overleving van de sterkste.

Er zijn twee dingen waar we zeker van kunnen zijn.

Ten eerste dat de regering geen echte moeite zal doen om het land, of ons, voor te bereiden op de komende chaos.

Ten tweede, als het probleem zich voordoet, zullen ze er een puinhoop van maken en zich beperken tot het vullen van de straten met politieagenten en soldaten om degenen die betrokken zijn bij de onvermijdelijke boze protesten af te ranselen.

Je moet dus je eigen voorbereidingen treffen.

Dit is wat je moet doen:

1. Bereid je mentaal voor op een andere wereld. Een wereld waarin de rijken paardrijden, de middenklasse de fiets gebruikt en de armen overal naartoe lopen. Denk goed na over je huidige levensstijl. En probeer je voor te stellen hoe moeilijk (en anders) de dingen zullen zijn als er geen olie meer is. (Zonne-energie en windmolens zijn een lachertje en zullen nooit genoeg stroom leveren om meer te doen dan de huizen van de miljardairs te verwarmen en te verlichten).

2. De energieprijzen zullen onverbiddelijk stijgen. Neem nu de tijd om de hoeveelheid energie die je gebruikt te verminderen. Schrap al het niet-essentiële energieverbruik. In huis is verwarming meestal de grootste kostenpost. Kijk hoe laag je je thermostaat kunt zetten en toch comfortabel kunt leven. Draag binnenshuis een trui en je kunt misschien een lagere temperatuur aan.

3. Schaf indien mogelijk alternatieve vormen van verwarming en koken aan. Vertrouw niet op één energiebron. Als je centrale verwarming op gas hebt, moet je een of twee elektrische kachels beschikbaar hebben. Als je je oven moet vervangen, overweeg dan om er een aan te schaffen waarmee je zowel op gas als op elektriciteit kunt koken.

4. Als je op zijn minst gedeeltelijk onafhankelijk kunt worden door een alternatieve persoonlijke energiebron te installeren, dan is dit het moment om het te doen. Misschien kan een kleine windmolen ten minste een deel van je elektriciteitsbehoefte dekken. Als je een werkende maar ongebruikte open haard in huis hebt, laat dan de schoorsteen vegen en schoonmaken zodat je hout- of kolenvuren kunt hebben om warm te blijven. Leg een voorraad houtblokken en kolen aan. Deze dingen rotten niet en ik denk niet dat er veel kans is dat ze in prijs zullen dalen.

5. Kijk rond in je huis en maak een lijst van alle gadgets en apparatuur waarvan je afhankelijk bent. Hoe ga je het doen zonder elk item? Kun je reserveonderdelen verzamelen? Kun je leren hoe je een van deze dingen repareert?

6. Bereid je voor op stroomuitval door lampen en kaarsen te kopen. Vergeet niet dat je kandelaars en lucifers nodig hebt. (En zorg ervoor dat iedereen in het gezin weet hoe je ze veilig moet gebruiken).

7. Als je overweegt om van auto te veranderen, kun je overwegen om een auto te kiezen die minder brandstof verbruikt. Zoek ook een auto met een behoorlijke tankinhoud, zodat je kleine ritten kunt blijven maken als er brandstoftekorten zijn. Heroverweeg al je reisbehoeften. In hoeverre heb je een eigen auto nodig? Zou je het voordeliger (en met minder gedoe) doen als je af en toe gewoon op taxi’s en huurauto’s zou vertrouwen? Hoe groot is de auto die je echt nodig hebt? Moet je een nieuwe auto kopen? Een oudere auto heeft misschien meer onderhoud nodig, maar het onderhoud zal vrijwel zeker eenvoudiger te regelen zijn dan een auto die bestuurd wordt door een reeks ingewikkelde computers. Als je nog geen fiets hebt, is dit een goed moment om er een aan te schaffen. Als je nog niet kunt fietsen, is dit het moment om het te leren. Vouwfietsen passen gemakkelijk in een auto en het moet mogelijk zijn om ze mee te nemen in het openbaar vervoer. Rust je fiets uit met fietstassen en een mandje zodat je er boodschappen op kunt doen.

 

8. Als je een nieuw huis kiest, houd dan rekening met je toekomstige behoeften. Huizen op loop- of fietsafstand van een treinstation zullen in de toekomst meer verkopen. Een huis met een eigen watervoorziening zal bijzonder aantrekkelijk zijn nu de openbare watervoorziening onder druk komt te staan. Maar ga op zoek naar een bron of een watervoorziening op zwaartekracht in plaats van een boorput. Om water uit een boorgat te halen heb je een elektrische pomp nodig – en als de elektriciteit uitvalt krijg je geen water.

9. Als je land hebt, overweeg dan om een moestuin aan te leggen waar je ten minste een deel van je eigen voedsel kunt verbouwen. Probeer zoveel mogelijk voedsel te verbouwen. Als je weinig of geen ervaring hebt met tuinieren, zal het je waarschijnlijk een jaar of twee kosten om wat basisvaardigheden te leren. Schaf een kleine bibliotheek aan met relevante tuinboeken. Probeer je tuin te beheren zonder kunstmest, pesticiden, herbiciden of andere chemicaliën te gebruiken. Zelfs als je niet meteen je eigen moestuin wilt beginnen, moet je er misschien aan denken om in een huis te gaan wonen waar een moestuin mogelijk is. (En idealiter zou je een moestuin moeten hebben die niet toegankelijk is voor de wereld. Dieven van de toekomst zullen geen televisies en mobiele telefoons stelen. Ze zullen aardappels en snijbonen stelen. Als je je eigen groenten kweekt, moet je voorbereid zijn om ze tegen dieven te beschermen. Je moet je nu voorbereiden door je huis formidabel, ondoordringbaar en onuitnodigend te maken. Als je je gazon moet omspitten om meer voedsel te verbouwen, moet je nadenken over manieren om je gewassen te beschermen tegen dieven).

10. Ga geen extra schulden aan. Probeer bestaande schulden zo snel mogelijk af te betalen. Kredietkaartschulden zijn bijzonder duur en kunnen een enorm beslag leggen op je persoonlijke middelen. Als de rente stijgt, kunnen je afbetalingen verlammend zijn. Water en voedsel zullen, net als brandstof, extreem duur worden. En de komende prijsstijgingen van olie en voedsel zullen structureel zijn, niet cyclisch. Olie en voedsel zullen nooit meer zo overvloedig en goedkoop zijn als het ooit was. Je spaargeld kan je helpen overleven.

11. Dit kan een goed moment zijn om je leven onder de loep te nemen. Hoeveel van de dingen waaraan je geld uitgeeft zijn essentieel voor je gezondheid en geluk? Hoeveel van de dingen die je koopt blijken een last te zijn in plaats van een aanwinst? Denk bij elke grote aankoop niet alleen aan de geldprijs, maar ook aan de tijdsprijs. Hoeveel uur heb je moeten werken om het geld te verdienen om het te betalen? Als je overweegt een elektrisch artikel te kopen dat 500 pond kost en je verdient 5 pond per uur na aftrek van belastingen, dan kost het artikel dat je overweegt te kopen 100 uur van je leven. Stap uit de consumptieloopband en je kunt er lichamelijk en geestelijk beter van worden.

 

12. Probeer wat ingewikkelder gereedschap in huis te vervangen door eenvoudiger gereedschap dat geen elektriciteit nodig heeft. Een kleine handboormachine is bijvoorbeeld langzamer en moeilijker te gebruiken dan een elektrische boormachine, maar je kunt het nog steeds gebruiken als er geen elektriciteit is. Verzamel eenvoudig, goed gemaakt handgereedschap voor in huis en in de tuin.

13. Dit is misschien een goed moment om te beginnen met het aanleren van eenvoudige, praktische vaardigheden zodat je voor je huis en je bezittingen kunt zorgen zonder altijd afhankelijk te zijn van “experts” van buitenaf. Leren timmeren en loodgieten zal je veel vrijheid geven.

14. De afgelopen jaren is het steeds moeilijker geworden om buiten kantooruren een huisarts te vinden. Dit zal waarschijnlijk zo blijven (zo niet erger worden). Ziekenhuizen zullen waarschijnlijk nog verder achteruitgaan omdat ze worstelen met een topzware bureaucratie, een steeds incompetenter en ongelukkiger personeelsbestand en een voortdurende energiecrisis. Zorg er daarom voor dat je een aantal eenvoudige medische vaardigheden onder de knie krijgt. Zorg voor een eenvoudige EHBO-doos en een kleine bibliotheek met eenvoudig te begrijpen medische boeken.

15. Probeer zoveel mogelijk boodschappen te doen in plaatselijke winkels en op plaatselijke markten. Als je voedsel koopt, probeer dan lokaal verbouwd voedsel te kopen. Grote supermarkten kunnen soms (maar niet altijd) goedkoper zijn en het is zeker handiger (hoewel nogal zieltogend) om al je boodschappen in één winkel te doen, maar als olie steeds duurder wordt, zullen de grote winkels niet overleven. (Het transport van voedsel en andere benodigdheden naar hun winkels zal duur zijn en veel van hun klanten zullen niet langer het vervoer beschikbaar hebben om winkels buiten de stad te bezoeken). Als jij en je buren de kleine winkels en markten niet in leven houden, waar ga je dan winkelen als de supermarkten sluiten?

16. Probeer de hoeveelheid afval die je verzamelt te beperken. Naarmate olie steeds duurder wordt en gemeenten worstelen met hun dramatisch stijgende pensioenverplichtingen, zullen lokale diensten aanzienlijk verslechteren. Vuilnisophaaldiensten, die nu al bedreigd worden, zullen niet meer bestaan. Probeer nu zoveel mogelijk afval uit je huis te halen. En wees voorzichtig met het in huis halen van nieuw afval en rommel. Je zult nieuwe manieren moeten vinden om in de toekomst van je afval af te komen – door het te begraven of te verbranden.

Het bovenstaande komt uit het boek ‘A Bigger Problem than Climate Change’ van Dr. Coleman, dat voor het eerst werd gepubliceerd in 2007 en dat elk jaar nauwkeuriger wordt.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/dr-coleman-de-olie-raakt-op-uw-persoonlijke-overlevingsplan/

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...