zondag 1 augustus 2021

 

Grootste blunder mensheid met voedselbossen rechtzetten

15 juni 2018 robvellekoop BerichtenInspiratieZelfvoorzienend Reacties uitgeschakeldvoor Grootste blunder mensheid met voedselbossen rechtzetten

 

 

Vandaag de dag moeten we leven met de gevolgen van de agrarische revolutie. Volgens Y.N. Harari is dit de grootste blunder die de mensheid ooit heeft begaan, waardoor een einde kwam aan het jagers/verzamelaars tijdperk van 2,5 miljoen jaar. De invoering van voedselbossen kan echter weleens het ei van Columbus zijn om deze fout recht te zetten, en ons van veel milieuproblemen te verlossen.

 

Harari beschrijft in zijn boek ‘Sapiens, a brief history of humankind’ dat twee en een half miljoen jaar de mens zich voedt door planten te verzamelen en op dieren te jagen. Daaraan komt 10.000 jaar geleden abrupt een einde door de Agrarische Revolutie.

Dat betekent een revolutie in hun levenswijze. Voortaan zijn de homo sapiens bezig van zonsopgang tot zonsondergang met akkerbouw en veeteelt. Ze rekenen op meer fruit, graan en vlees. Ze zijn daardoor aan een plaats gebonden, de dynamiek van het jagen en verzamelen op steeds andere plaatsen houdt op. Sindsdien is er weinig  meer variatie binnengekomen in onze keukens


Volgens Harari is deze Agrarische Revolutie die over de hele wereld plaatsvindt zeker niet ‘de grote stap voorwaarts’ zoals veel geleerden hem zien. Er kleven namelijk allerlei nadelen aan. Volgens hem is het een ongekende blunder. De jagers/verzamelaars lopen veel minder risico op hongerdood of ziekte dan de landbouwers en veetelers. Hij schrijft dat de revolutie weliswaar meer voedsel oplevert, maar zeker niet meer vrije tijd of betere voeding. Hij ziet daarna allerlei bevolkingsexplosies, maar ook niet-werkende elites die parasiteren op de werkende bevolking.

 

Mensen gaan dus in permanente nederzettingen wonen en de bevolking groeit. Zij moeten harder gaan werken in de velden, om hun grote gezinnen te voeden. Daarnaast worden zij steeds meer afhankelijk van een beperkt aanbod in voedselsoorten, wat hun weerstand ondermijnt.

 

Een van de ijzeren wetten van de geschiedenis treedt in werking: luxe neigt een noodzaak te worden en nieuwe verplichtingen op te roepen. Als mensen eenmaal gewend zijn aan een bepaald niveau van luxe dan kunnen of willen ze geen stap meer terug zetten. Ze raken verslingerd aan de luxe die een meer permanente verblijfplaats geeft met eenzijdige voeding.

 

Datzelfde verschijnsel zien we ook vandaag nog. Er zijn allerlei tijdbesparende goederen uitgevonden die het leven gemakkelijker moeten maken (denk aan wasmachines, vaatwassers, telefoons, computers, email) Maar ondanks dat dit veel tijd bespaart, zijn we niet extra ontspannen gaan leven. Zo weet ik mij zelf nog heel goed te herinneren dat op mijn werk computers ingevoerd werden, wij juichten en verwachtten dat we minder zouden gaan werken, want al het werk kon in een klap veel sneller gebeuren zonder allerlei overbodige herhalingen. Toch zijn we niet minder gaan werken, maar zelfs harder en veel intensiever.

 

Harari zegt:”We dachten dat we tijd bespaarden, maar we kwamen in een tredmolen terecht die tien keer sneller ging dan voorheen en dit maakt onze dagen meer angstig en geagiteerd.”

 

Als je zoals Harari ervan uitgaat dat we een blunder hebben begaan in de afgelopen 10.000 jaar is de vraag of we dit nog kunnen corrigeren. Maar er zou weleens een oplossing aan de horizon kunnen zijn verschenen in de vorm van het nieuwe fenomeen voedselbosbouw. Ook al moet deze vorm van landbouw nog verder ontwikkeld worden, de vooruitzichten lijken veelbelovend.

Voedselbosbouw gaat uit van de kracht van de natuur. Zonder bemesting of bestrijdingsmiddelen laten we de natuur zijn gang gaan en de enige arbeid die na aanleg resteert is oogsten.

 

Een voedselbos is een vorm van duurzame landbouw die sterk aan populariteit wint.  Het bos is opgebouwd uit vier tot zeven vegetatielagen met vooral meerjarige eetbare soorten. Een succesvol bos is zelfvoorzienend, goed voor het klimaat, veerkrachtig en economisch efficiënt. Uit een goed ontworpen voedselbos kan het hele jaar door groenten, fruit, noten, thee, paddenstoelen en honing worden geoogst. Ze worden steeds vaker aangelegd om duurzaam lokaal voedsel te verbouwen.


Stel je nu eens voor dat we de vierkante kilometers grote groene grasvlakten, bedoeld voor het voeden van onze melkkoeien, omspitten en er voedselbossen aanleggen. Dat we ook geen maisvlaktes meer aanleggen. In een klap zijn we verlost van de monocultuur van melk en varkensvlees en van deze vormen van grootschalige landbouw. Het mestoverschot stopt, de stikstofuitstoot keldert, akkoord we zullen dan wel moeten leren veel minder vlees te gaan eten en misschien zelfs zonder de ‘witte motor’ van de melk en -produkten onze levens moeten slijten.

Het lijkt er voorlopig op dat de monoculturen in land- en akkerbouw dankzij de voedselbosbouw kunnen verdwijnen. Ook de Bayer / Monsanto’s van deze wereld zullen dan een toontje lager gaan zingen als hun bestrijdingsmiddelen niet meer voor de voedselproduktie gbruikt worden.

Door voedselbosbouw te omarmen keren we werkelijk terug naar de natuur en naar het vertrouwen dat we daarin hebben. De natuur levert onze voeding zonder onze hulp en wij als consument zullen deze natuur de ruimte moeten geven. We zullen een veel grotere voedseldiversiteit kunnen krijgen. Ook zullen we hopelijk de krankzinnigheid stoppen om fruit en groente duizenden kilometers ver van ons vandaan op te halen. De weg naar het voedselbos, kan ook terug naar lokaal verbouwde groente betekenen.

De ontwikkeling van het voedselbos is nog in volle gang. De tijd zal het leren of dankzij deze landbouwvorm een nieuwe Agrarische Revolutie wordt ontketend, die de blunder van de eerste volledig kan wegpoetsen en de homo sapiens terug kan brengen naar de natuur in plaats van naar nog meer asfalt en beton. Ik ga er van uit dat we de afgelopen tienduizend jaar nodig hebben gehad om tot dit inzicht te komen, zodat we het nu beter zullen krijgen. Minder luxe en comfort, maar wel een gezondere leefomgeving en natuurlijke voeding.

Meer lezen over voedselbossen

 

Rob Vellekoop, 15 juni 2018

 Post Views: 995





Voedselbossen steeds interessanter: de kosten en opbrengsten

8 januari 2018 robvellekoop 



Het gaat goed met de ontwikkeling van voedselbossen in Nederland. Zelfs de overheid gaat meedoen. Op 23 november hebben 21 partijen in Lelystad de Green Deal Voedselbossen ondertekend. De deelnemers willen de voedselbosbouw in Nederland ontwikkelen en daarvoor deze eerst in kaart brengen.

Voordelen van het voedselbos
De boer kan na een jaar of vijf investeren gaan rentenieren door zijn activiteiten te richten op de rijke oogsten die zijn land vele tientallen jaren oplevert.
De lokale bestuurders kunnen de kosten van het groenbeheer in de hand houden.
De bewoners van de gemeente kunnen problemen als ongezonde voeding, sociale onvrede, verpaupering oplossen, terwijl zij de bossen zelf beheren.

Wat is een voedselbos?
Een voedselbos is een vorm van duurzame landbouw die sterk aan populariteit wint.  Het bos is opgebouwd uit vier tot negen vegetatielagen met vooral meerjarige eetbare soorten. Een succesvol bos is zelfvoorzienend, goed voor het klimaat, veerkrachtig en economisch efficiënt. Uit een goed ontworpen voedselbos kan het hele jaar door groenten, fruit, noten, thee, paddenstoelen en honing worden geoogst. Ze worden steeds vaker aangelegd om duurzaam lokaal voedsel te verbouwen.

    https://youtu.be/fQ2udqitScM

Voedselsysteem
De Natuur en Milieufederaties zijn ervan overtuigd dat er een duurzamer voedselsysteem te ontwikkelen is, waarbij aandacht is voor de biodiversiteit en voor een gezond verdienmodel voor de boeren. Zij zeggen dat in de huidige situatie het verhogen van de biodiversiteit in het landelijk gebied vaak nog ten koste gaat van de opbrengst van de boer. Beide partijen zijn druk bezig om oplossingen hiervoor te verzinnen. Eén van die oplossingen is ‘Het Voedselbos’.
 

Green Deal
Met de Green Deal hebben overheden en betrokken organisaties afgesproken om zich voor voedselbossen in te zetten. Want uit de praktijk blijkt dat de voedselbosbouw extra input kan gebruiken op juridisch vlak. Bomen en struiken passen niet altijd binnen het wettelijke kader voor voedselproductie, terwijl de subsidieregels voor bos en natuur veel eetbare soorten uitsluiten die voor voedselbossen juist interessant zijn.

Opbrengsten en kosten
Op de website van een van de deelnemers aan de groene deal, de Stichting Voedselbosbouw NL wordt uitgelegd wat de kosten en de opbrengsten van een gemiddeld voedselbos zijn.

Kosten
De ontwikkelkosten van een voedselbos zijn beperkt, afgezien van de prijs voor grondaankoop tot ontwerpkosten, aanleg en infrastructuur. De kosten van de benodigde planten is beperkt omdat een voedselbos bijna uitsluitend werkt met permanente gewassen.

De Stichting Voedselbosbouw NL gaat uit van een prijs van 30.000 euro per hectare. De opstartperiode is twee tot drie jaar. Naast de geringe investering per hectare zijn er besparingen, doordat er gewerkt wordt met overblijvende soorten in plaats van eenjarige. Voedselbossen bestaan namelijk voor het overgrote deel uit overblijvende soorten die de winter overleven en ieder volgend seizoen doorgroeien.

Voedselbossen vragen weinig onderhoud en beheer doordat er een natuurlijke bescherming is. In de eerste vijf tot zeven jaar zijn de beheerkosten van een voedselbos bijzonder laag. Het is de eerste jaren vooral gericht op het beschermen van de kwetsbare jonge planten. In latere jaren bestaat het grootste deel van het beheer uit het oogsten van eetbare gewassen. Uit een goed ontworpen voedselbos kan het hele jaar worden geoogst. Ploegen, eggen, zaaien, wieden, bemesten en bespuiten hoeft niet.

Opbrengsten
Oogstopbrengsten zijn veelbelovend.

Een hectare natuurlijk bos produceert in één jaar gemiddeld netto ruim twee keer zoveel biomassa als een hectare landbouwgrond. En dat gaat helemaal vanzelf, zonder dat daarvoor kunstmest, pesticiden en fossiele brandstoffen nodig zijn!

Volgens de schrijvers van het kostenplaatje kunnen voedselbossen op termijn per hectare meer waardevolle producten voortbrengen dan de huidige landbouwsystemen.


Op meerdere plaatsen in de wereld hebben koplopers dat al aangetoond.
Zie ook: www.agroforestry.co.uk en www.permacultureapprentice.com.

De productiviteit van voedselbossen is groter dan die van landbouw. Dit komt omdat overal op aarde bossen zich vanzelf ontwikkelen terwijl de agrarische voedselproductie éénjarige planten gebruikt. Hierdoor zijn ze bezig in een voortdurende strijd met de natuur die overal bos wil laten groeien. Dit kost veel arbeid en (fossiele) energie kost. Omgekeerd zal de productie van voedsel in een voedselbos – waarin de natuurlijke ontwikkeling tot een bos wordt nagebootst en gestimuleerd – netto veel meer energie opleveren met eetbare en bruikbare producten dan de landbouw.

Wie een voedselbos aanlegt op basis van de ecologische principes van een natuurlijk bos kan na drie tot vijf jaar oogsten binnenhalen die de eerstvolgende vijftig jaar toenemen tot het bos is volgroeid om daarna nog vele decennia productief te blijven.

De oogstopbrengsten van een voedselbos zijn enorm denk aan fruit, noten, zaden en groenten, wortels, knollen, paddenstoelen, eetbare bloemen en honing. Daarnaast een rijke ‘oogst’ aan hoogwaardige natuur, aantrekkelijk landschap en andere nuttige producten zoals hout, medicinale kruiden en zaai- en plantgoed.

Met zulke oogsten valt goed geld te verdienen, niet alleen omdat een voedselbos per hectare buitengewoon veel bruikbare biomassa produceert, maar ook omdat je allerlei nicheproducten kunt produceren, zoals pecannoten, bosbessen, Japanse gember, zeekool, medicinale kruiden en te verwerken producten zoals jams, compotes, gekonfijte vruchten, chutneys en streekwijnen.

 

Rob Vellekoop, 8 januari 2018

 Post Views: 5.136





 Health care workers being BRIBED to post scripted, word-for-word copycat warnings over “delta” variant

Friday, July 30, 2021 by: Ethan Huff
Tags: badhealthbadmedicinebadsciencebriberycoronaviruscorruptionCOVIDliesmedical-industrial complexPlandemicscriptedsuper spreadersTwittervaccinationvaccines

8,350VIEWS

 

(Natural News) In an effort to convince more Americans that the Wuhan coronavirus (Covid-19) “delta variant” is a really serious thing that we should all be afraid of, the medical-industrial complex is now bribing medical workers to tweet word-for-word “scare” stories about how emergency rooms are being overrun with Chinese Virus patients.

One script that is being repeated over and over again on Twitter reads as follows:

“I just left the ER.

We are officially back to getting crushed by COVID-19.

Delta Variant is running rampant and it’s MUCH more transmissible 

than the original virus.

99% of our ICU admits did NOT receive a vaccine.

Virtually ALL of them wish they had.”


This message was posted by someone named “Sam Ghali, M.D.,” as well as by another named “Terry,” another named “Alex West,” and yet another named “Julia Song.

In each instance, the message was identical, suggesting that Wuhan Flu evangelists are utterly desperate to convince more people to get “vaccinated.”

Nobody is afraid of the “delta variant” because it only seems to exist on television, on the internet, and in the mouths of government officials. In real life, there is no trace of the Fauci Flu – except, of course, among those who got injected and are now spreading the Chinese Disease among themselves.

These vaccinated “super-spreaders” are now the real pandemic since their bodies have been transformed into spike protein factories.

Meanwhile, the unvaccinated with healthy immune systems are living their lives as normal, completely mask-free.

If you’re unvaccinated, stay that way

The truth is that the healthiest people in America today are those who said no to the experimental jabs and continued to support their immunity naturally with things like vitamin C, vitamin D, green tea, zinc, and quercetin. Those who are now getting sick are those who took the jab and wrecked their bodies forever.

It is going to take a bit more time for this to fully manifest as there appears to be an “incubation” period post-injection for many people, but it will soon be apparent that the jabbed got hoodwinked by the system. This is precisely why the medical-industrial complex is pushing to get everyone jabbed at “warp speed.”

The house of cards is already collapsing, though, as even the Centers for Disease Control and Prevention (CDC) is now admitting that vaccinated people are “shedding” the virus onto others. Vaccinated people are also carrying a higher viral load than unvaccinated people, it turns out.

What this means, of course, is that jabbed people are in a whole lot of trouble. Many of them will die in the coming months and years, and those who survive will be stricken with a lifetime of health problems for which they will need regular “booster” shots if they want to stay alive.

Many people who were tricked into getting jabbed are now coming to this stark realization, and it is understandably enraging them. The problem, though, is that rather than blame themselves for being stupid, they are instead blaming people who just said no to these experimental drugs from the very start.

Many of these enraged vaccinated zombies are also now demanding that everyone else who is not jabbed be forced to get jabbed just like they did. This, they say, will bring about a fair and equal outcome of sickness and death – a “herd genocide,” if you will.

“Not only are vaccinated people now the super-spreaders, it also turns out they’re the ‘super-breeders’ of vaccine variants,” warns Mike Adams, the Health Ranger.

The latest news about Chinese Virus injection deception can be found at ChemicalViolence.com.

Sources for this article include:

RumorMillNews.com

NaturalNews.com

 ------


Vaccine Propaganda TROLL FARM Catapults Big Pharma Lies Across Social Media While Those Who Tell The Truth Are Silenced

Social media algorithms are being used to not only identify and eliminate certain facts and truths, but these AI systems are also being used to promote certain types of propaganda, to brainwash the public into accepting falsehoods as if they are popular messages of truth.

vaccine propaganda troll farm catapults big pharma lies across social media while those who tell the truth are silenced

To make matters worse, unscrupulous operatives are using vaccine propaganda BOT FARMS to catapult Big Pharma’s lies across social media, to instill fear in the public and advocate for more government and corporate control over lives.

The latest bot farm was caught spreading lies about the unvaccinated to garner public support for vaccine passports and a system of segregation against healthy, naturally-immune people.

BOT Farms Disseminate Propaganda To Gain Acceptance For Lockdowns, Segregation Of The Unvaccinated

Social media users are beginning to spot deceptive propaganda and come to realize that these personalized messages are being used en masse to convince the public of specific narratives.

These bot farms are being used to guilt and shame the unvaccinated, so they feel compelled to comply.

These bot farms demoralize and discourage people from speaking up and taking action, as their civil liberties are threatened.

These bot farms give the impression that a lie is a universal truth openly accepted by many people. This manipulation is culling people’s motivation, determination, and silencing their will.

These bot farms are intended to spread disinformation and make people feel defeated, so they will give up and question their reality. By breaking down the psychology of people, these bot farms stop people from speaking out about their liberties and the issues that matter.

When these bot accounts are engaged, they are programmed to vilify the truth and contradict common sense and human reasoning. These fake accounts are there to anger Americans and make them believe that they have no rights, no legal recourse and no expertise to comment on the matter at hand.

These bots should NOT be engaged because they are heartlessly programmed to defend an agenda of enslavement, fear and depopulation.

BOT Farms Being Used To Psychologically Control The Masses And Socially Ostracize The “Unvaccinated”

One particular message that is making rounds is the lie that ERs and ICUs are getting swamped by unvaccinated people.

This message was disseminated across Twitter and made to look like it is coming from a concerned healthcare worker:

“I just left the ER. We are officially back to getting rushed by COVID-19. Delta Variant is running rampant and it’s MUCH more transmissible than the original virus. 99% of our ICU admits did NOT receive a vaccine.”

This message was NOT sent out by a real healthcare professional working on the front lines. This message is being sent out VERBATIM across several social media accounts, using fake bots. These messages are being used to psychologically subvert the masses and achieve greater levels of compliance.

These bot farms can be controlled from a single computer, hooked up to multiple phones and social media accounts. These bot farms may include a group of internet trolls who are paid to interfere in public consensus and political decision making.

These keyboard armies are paid to spread propaganda and attack critics, brainwashing people into accepting lies, while controlling political discussion and influencing election outcomes and restrictive covid policies.

Reference: NaturalNews.com

 German newspaper APOLOGIZES for pushing COVID lockdown hysteria and harming society

Friday, July 30, 2021 by: Ethan Huff
Tags: apologyBILDchildrencoronavirusCOVIDfakedfreedomgoodhealthhoaxJournalismLibertylockdownsmasksnews cartelspandemicPlandemicriggedTyranny

9,960VIEWS

 

(Natural News) For its contributions in spreading Wuhan coronavirus (Covid-19) lies that led to mass lockdowns, mask mandates, and psychological and physical torture by power-hungry government officials, the German news outlet Bild has issued a formal apology.

The paper put up a video – you can watch it below – specifically addressing the youth of Germany, who have arguably suffered the most from all the tyranny. Bild says it made a mistake by supporting Chinese Virus authoritarianism, which has completely destroyed society.

“To the millions of children in this country for whom our society is responsible, I want to express here what neither our government nor our Chancellor dares to tell you: we ask you to forgive us,” the paper now says.

“Forgive us for this policy which, for a year and a half, has made you victims of violence, neglect, isolation, and loneliness.”

https://www.naturalnews.com/2021-07-30-german-newspaper-apologizes-covid-lockdown-hysteria-society.html 

Bild went on to express regret for ever covering any of the government’s fake news about the Fauci Flu, which the paper says was “like poison,” making people feel like they “were a mortal danger to society.”

“You are not a danger to society,” Bild now says. “Don’t believe this lie. It’s up to us to protect you. What happened to our children, many people and Bild denounced it.”

“Nothing happened. Merkel organized a summit for children? No! Instead, we persuaded our children that they were going to murder their grandma if they dared to be what they are: children. Or if they met their friends. None of this has been scientifically proven.”

The medical fascists took advantage of innocent children, using them as pawns to push more tyranny

Since children are unable to fight back and oftentimes do not even know they are being lied to by adults or authority figures they have been taught to trust, many were forced into masks or told they needed to get injected with a Trump Vaccine in order to avoid spreading illness.

This destroyed countless children’s mental health, and many are now traumatized, possibly for life, because of Fauci’s lies.

“It was easy to force that on the children,” Bild says. “They can’t defend themselves and they don’t vote. When a state steals the rights of a child, it must prove that by doing so it protects him against concrete and imminent danger. This proof has never been provided.”

Just about everything that was spread like wildfire over the past year concerning the Wuhan Flu was government-schemed propaganda. And to this day, that propaganda continues to be spread, demonstrating itself to be the true virus.

“It has been replaced by propaganda presenting the child as a vector of the pandemic,” says Bild about the government’s lies, which come in the name of “science.”

“Those who wanted to contradict this propaganda were never invited to the expert table. Our policies would do better to open schools and sports halls rather than polling stations, otherwise they will have on their conscience, and will leave in the history books, a multitude of innocent souls.”

These are powerful statements from Bild, and we commend the paper for having the bravery to speak out. You are unlikely to find any similar humility from any American fake news outlets, which have chosen to double down in spreading their plandemic lies.

The latest media schtick, in fact, involves blaming the “unvaccinated” for the sudden “surge” in new cases of the so-called “delta variant,” which the Biden regime says will kill everyone unless there is full compliance with getting a Trump Vaccine.

To keep up with the latest news about Fauci Flu tyranny, visit Tyranny.news.

Sources for this article include:

Brighteon.com

NaturalNews.com

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...