dinsdag 21 februari 2023

Studie: Bill Gates’ laboratoriumvlees veroorzaakt kanker bij mensen

 Volgens een verontrustende nieuwe studie veroorzaakt laboratoriumvlees van Bill Gates kanker bij mensen die het consumeren.

februari 21, 2023   2100   6 

 

Synthetisch vlees is door Bill Gates en de globalistische elites van het WEF sterk gepromoot als de oplossing voor de zogenaamde klimaatverandering. Nu is echter aangetoond dat ditzelfde voedsel kanker veroorzaakt via de geïmmortaliseerde cellijnen die voor de productie ervan worden gebruikt, bericht Newspunch.

Naturalnews.com meldt:

Raw Egg Nationalist (REN) scheen een licht op deze kwestie in een stuk van 17 februari voor de National Pulse, met verwijzing naar een Bloomberg verhaal hierover. Het stuk van 7 februari door Joe Fassler, medewerker van Bloomberg, legde uit waarom nepvleesbedrijven geïmmortaliseerde cellijnen gebruiken voor hun producten.

“Normale vleescellen blijven zich niet eeuwig delen. Om de celculturen te laten groeien met een snelheid die groot genoeg is voor een bedrijf, gebruiken verschillende bedrijven stilzwijgend zogenaamde geïmmortaliseerde cellen, iets wat de meeste mensen nog nooit met intentie hebben gegeten,” schreef Fassler.

Hoewel geïmmortaliseerde cellijnen “een hoofdbestanddeel zijn van medisch onderzoek,” merkte Fassler op dat deze technisch gezien pre-kankerachtig zijn en soms volledig kankerachtig kunnen zijn.

“Het probleem is dat de materialen die worden gebruikt om het product te maken – ‘geïmmortaliseerde cellijnen’ – zich voor altijd vermenigvuldigen, net als kanker. Wat in feite betekent dat ze kanker zijn. Industrietypes “vertrouwen” erop dat het eten van dergelijke producten geen risico inhoudt. Maar het is niet moeilijk in te zien, ook al zijn de producten ‘bewezen’ veilig, hoe mensen afgeschrikt kunnen worden door de gedachte dat ze een veredelde tumor eten.”

Volgens REN komen de gevaren van nepvlees dat is gemaakt met behulp van geïmmortaliseerde cellijnen voort uit het feit dat er nog geen veiligheidsgegevens op lange termijn beschikbaar zijn voor de consumptie ervan. Fassler wees erop dat geïmmortaliseerde cellen in deze producten zich onbeperkt kunnen vermenigvuldigen als ze onder de juiste omstandigheden worden geplaatst.

 

“Dit brengt veiligheid met zich mee, maar ook bezorgdheid over het imago,” schreef hij.

Om Fassler’s punt te staven, haalde REN een voorbeeld aan waarbij burgemeester Eric Adams van New York – een veganist – een VIP-evenement bijwoonde dat werd gesponsord door de producent Wildtype van gekweekte zalm. Terwijl verschillende aanwezigen genoten van de gekweekte zalm, verontschuldigde Adams zich en verliet het evenement zonder ook maar één hap van de nepvis te nemen.

Andere ingrediënten in nepvlees kunnen ook gezondheidsproblemen veroorzaken

Behalve dat onsterfelijke cellen in laboratoriumvlees mogelijk kankerverwekkend zijn, kunnen ingrediënten in deze producten die bedoeld zijn om de smaak en textuur van het echte vlees na te bootsen ook gezondheidsproblemen veroorzaken. Children’s Health Defense (CHD) berichtte in september 2022 over deze kwestie en zoomde in op de nepvleesproducten van het in Californië gevestigde Impossible Foods.

De gezondheidsgroep haalde een door het bedrijf uitgevoerd onderzoek aan waarbij ratten werden gevoerd met de Impossible Burger. Het onderzoek werd uitgevoerd in de veronderstelling dat nepvleesproducten minimale of überhaupt geen gevolgen zouden hebben. Maar de bevindingen van de studie kwamen anders uit.

Uit het onderzoek bleek dat soja-eiwit leghemoglobine (SLH) “onverklaarbare veranderingen binnen de biologie van ratten” veroorzaakte. Ratten die SLH kregen toegediend, ondervonden een onverklaarbare gewichtstoename en veranderingen in het bloed die wezen op het ontstaan van ontstekingen of nierziekten en mogelijke tekenen van bloedarmoede. SLH, dat is afgeleid van genetisch gemodificeerde gist, is verantwoordelijk voor de vleessmaak van de Impossible Burger en doet bij het snijden bloeden als dierlijk vlees.

 

Een ander ingrediënt in Impossible Burger dat gezondheidsproblemen veroorzaakte is herbicide-tolerante soja-eiwit (HTSP). Impossible Foods introduceerde HTSP in 2019 in het hamburgerrecept om de textuur van het product te verbeteren en gluten te vermijden, het tarwe-eiwit dat sommige mensen niet kunnen verdragen. Als gevolg daarvan kunnen nepvleesburgers residuen bevatten van het herbicide glyfosaat dat op sojabonen is gespoten – die vervolgens worden verwerkt tot HTSP.

Tests in opdracht van de belangengroep Moms Across America hebben deze bevinding bevestigd. Op basis van tests uitgevoerd door de in Iowa gevestigde Health Research Institute Laboratories, had Impossible Burgers een glyfosaatgehalte van 11,3 delen per miljard. Dit was 11 keer hoger dan de glyfosaat die werd aangetroffen op de Beyond Meat Burger, waarvoor plantaardige ingrediënten werden gebruikt die geen genetische modificatie ondergingen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/studie-bill-gates-laboratoriumvlees-veroorzaakt-kanker-bij-mensen/

 

Wereld Economisch Forum verklaart dat pedofielen “de mensheid zullen redden”

Een controversieel initiatief dat in de wandelgangen wordt gepromoot door Klaus Schwab’s World Economic Forum in Davos zal gezinnen en iedereen die om kinderen geeft in beroering brengen. Het World Economic Forum roept nu op tot de decriminalisering van seks met kinderen, met als argument dat wetten tegen “liefde in de leeftijdskloof”, beter bekend als … Meer lezen overWereld Economisch Forum verklaart dat pedofielen “de mensheid zullen redden”

https://www.frontnieuws.com/wereld-economisch-forum-verklaart-dat-pedofielen-de-mensheid-zullen-redden/

 

Op weg naar de Echte Nieuwe Wereldorde

november 18, 2022   6031   7  

 

Dertig jaar geleden was George Bush Senior, met het bloed van talloze dode Iraakse burgers en kinderen op zijn geweten, de eerste die de term “Nieuwe Wereldorde” populair maakte. Ongetwijfeld haalde hij zijn inspiratie uit de slogan op een dollarbiljet (waar zou zo’n man anders zijn inspiratie vandaan moeten halen?). De uitdrukking in Bush’s betekenis is de afgelopen 30 jaar volledig in diskrediet gebracht. Joegoslavië? Irak? Syrië? Afghanistan? Nu gaat het om een echte ‘Nieuwe Wereldorde’. Deze wordt op dit moment bevochten in de Oekraïne en in de politieke en economische wereldfora. En de ideologische en militaire leider ervan is de Russische Federatie, het enige land dat het lef heeft om de echte Nieuwe Wereldorde te leiden. Dit zal haar tot eer strekken zolang de wereld bestaat. In dit verband heeft de Saker een uitstekend artikel geschreven, getiteld met de volgende hypothetische vraag:

 

Wat zou een Russische nederlaag betekenen voor de bevolking van het Westen? (Frontnieuws Nederlandse vertaling)

Hoewel de Saker een uitstekend antwoord heeft gegeven, wil ik het mijne geven, dat een samenvatting is van het zijne. Dit is: een Russische nederlaag door toedoen van het “Gecombineerde Westen” zou het einde van de wereld betekenen en dus geen Nieuwe Wereldorde. Vrees niet, want Rusland staat niet op het punt te worden verslagen, de wereld vergaat nog niet en er komt een Nieuwe Wereldorde, en die is er al, schrijft Batiushka.

Laten we eerlijk zijn, het gecombineerde Westen heeft Rusland in de geschiedenis keer op keer aangevallen. Velen weten niet dat de Teutoonse Ridders in de dertiende eeuw internationaal, pan-Westers waren. De Napoleontische invasie van 1812 werd uitgevoerd door twaalf westerse nationaliteiten. De Krimoorlog, dat wil zeggen de invasie van Rusland in 1854, werd uitgevoerd door de Fransen, de Britten, de Ottomanen en de Sardiniërs.

Wat betreft het Oostenrijks-Hongaarse leger en het leger van de keizer in 1914, ook dat was een inspanning van het gecombineerde Westen, en als de revolutie er niet was geweest, zou Rusland later in 1917 Wenen en Berlijn hebben ingenomen. En Hitler’s invasie 27 jaar later was al even multinationaal. En zo is het ook vandaag, met het huurlingenleger van het Kievse regime, bewapend door de multinationale NAVO.

Gesprekken

Vandaag dringen de Amerikaanse mentoren van het Kievse regime aan op het begin van vredesbesprekingen. Tussen februari 2014 en april 2022 had er op elk moment vrede kunnen zijn. De VS wilden het toen niet en stonden het toen niet toe, dus nu zullen ze de prijs moeten betalen. De Amerikaanse elite weet dat zij op het punt staat om zwaar te verliezen. Dit is hun laatste kans en de laatste kans voor het voormalige Oekraïne – want daar hebben we het nu over. Zoals zovelen hebben deze Amerikanen een grote mond, maar als het erop aankomt, is het allemaal maar gebakken lucht. En hoewel Rusland op verzoek van de VS praat om de kanalen open te houden, negeert het de belachelijke Amerikaanse eisen.

Vandaag heeft Rusland geen reden om te praten. Het vecht met succes tegen de NAVO in de Oekraïne en demilitariseert deze op die manier. Iedereen weet dat. We bevinden ons echter ook op een gevaarlijk moment omdat de VS de controle over hun marionetten verliezen. Net zoals zij Hussein in Irak of Bin Laden in Afghanistan, ISIS in Syrië en een willekeurig aantal Latijns-Amerikaanse gangstermarionetten hebben aangezet en vervolgens de controle over hen verloren omdat zij weigerden zich als marionetten te gedragen, zo dreigen zij nu de controle te verliezen. Het miezerige Kiev-regime en zijn bondgenoten in Polen, de Baltische staten en zelfs in het Verenigd Koninkrijk (daar zingen ze zelfs al meer dan zestig jaar popliedjes met een Amerikaans accent) zijn Amerikaanser dan de Amerikanen. De leerling is erger dan de leraar.

De recente provocatie van een Oekraïense raket die in Polen landde en waarvan de Polen en Letten beweerden dat het Russisch was, is daar een voorbeeld van. Daarvoor was de dreiging van een vuile bom die door het Kievse regime werd voorbereid een ander voorbeeld. Gealarmeerd stopten de Amerikanen die onzin. De anti-Duitse vernietiging van de Nordstream-pijpleiding door het VK was weer een ander voorbeeld. De dader werd in de doofpot gestopt, net zoals de Amerikanen de daders van MH-17 in de doofpot stopten. In Kiev, Warschau, de Baltische staten en Londen zouden ze zich moeten herinneren wat de Amerikanen met Hussein en Bin Laden hebben gedaan. Ze zijn heel goed in staat om hetzelfde opnieuw te doen en bij hen allemaal de stekker eruit te trekken. Immers, mensen sterven altijd en allemaal. En toch weten deze mensen niet wanneer ze moeten stoppen. Waar komt dit probleem vandaan?

Zelfbedrog

Een van de problemen van het hedendaagse Amerikaanse/Westerse systeem is dat het bijna volledig is gebaseerd op “Psyops”, dat wil zeggen op PR, dat wil zeggen op wat vroeger propaganda werd genoemd, wat vervolgens “spin” werd, en vervolgens “nepnieuws”. Natuurlijk zijn dit allemaal slechts woorden voor leugens. Het probleem met al deze leugens is echter dat ze zo overtuigend zijn dat de daders er zelf in beginnen te geloven. Ze zombificeren zichzelf. Ze misleiden zichzelf.

Daarom zijn de hedendaagse westerse elites doordrenkt van infantilisme. Zodra je hun leugens met harde bewijzen tegenspreekt, gedragen ze zich als verwende kinderen en gooien ze hun speelgoed uit de kinderwagen. Maar stel dat dat speelgoed nucleair is? God verhoede dat iemand de kinderen in Kiev of Warschau of de Baltische staten of Londen de controle zou geven over nucleair speelgoed. (Ja, Londen heeft ze wel, maar ze controleren ze niet).

Het probleem met verwende kinderen is dat als je ze tegenspreekt, ze je zullen “cancelen”. Zoals de Amerikanen zeggen: “Het verschil tussen mannen en jongens (hier bedoelen ze infantiele Amerikaanse mannen) is de grootte en de kosten van hun speelgoed”. Dus, het woke Westen zal nooit “censuur” opleggen. In plaats daarvan legt het “redactionele controle” op. Westerse media zijn niets anders dan spreekbuizen van de staat.

In Frankrijk bijvoorbeeld, zoals in zoveel westerse landen, veranderen de nieuwspresentatoren na presidentsverkiezingen op mysterieuze wijze en treden nieuwe journalisten op de voorgrond. De reden? De president heeft in het centrum van Parijs 500 appartementen tot zijn beschikking, die hij gratis aan zijn “vrienden” kan verhuren, maar alleen zolang… Persstituees inderdaad. Wat het Verenigd Koninkrijk betreft, weet iedereen dat de BBC deel uitmaakt van het Britse establishment, bevolkt met MI5- en MI6-activa, en volledig afhankelijk is van de inkomsten die haar door de Britse staat worden toegekend. Als u zich niet gedraagt, …

Over de lessen van de geschiedenis

Sommigen zullen tegenwerpen: “Maar hoe zit het dan met de geschiedenis? Kunnen we niet leren van de fouten in de geschiedenis? De geschiedenis herhaalt zich immers nooit.” Zulke mensen zijn naïef. Helaas herhaalt de geschiedenis zich wel degelijk, en wel voortdurend. De eerste reden daarvoor is dat de geografie niet verandert. Rusland zal bijvoorbeeld altijd een Euraziatische macht blijven, op dezelfde plaats. Het zal niet verhuizen naar Zuid-Amerika of Nieuw-Zeeland. De tweede reden waarom de geschiedenis zich herhaalt, is de menselijke domheid. Heeft Hitler de Russische winter in 1941 geleerd van de ervaring van Napoleon in 1812? Heeft de invasie van het Amerikaanse Imperium in Afghanistan geleerd van de invasie van het Britse Rijk in Afghanistan? Waarom niet? Pure domheid, veroorzaakt door de blindheid van overmoed. “Ik ben niet zoals zij, ik ben intelligent, ik zal niet weer hetzelfde doen”. Hieronder nog een les om van te leren.

President Poetin is vergeleken met Peter de Grote. Rond de eeuwwisseling brak Peter een venster door naar Europa en moderniseerde zo Rusland, zodat het kon concurreren met en zich verdedigen tegen Europa. Ik zie het nut van de vergelijking in, maar ik denk dat een betere vergelijking met Nicolaas II is, 300 jaar later. Aan het begin van de twintigste eeuw was het tsaar Nicolaas die een venster naar Azië openbrak. Hij was het die de Trans-Siberische spoorweg aanlegde, miljoenen Russische boeren in Siberië vestigde en banden aanging met Korea, Japan, China en Thailand.

Weliswaar werd zijn beleid gedwarsboomd door de Britten, die Japan tot de tanden toe hadden bewapend en hun dreadnoughts hadden gebouwd, die de Russische vloot in 1904 in Port Arthur verraderlijk aanvielen, precies zoals Groot-Brittannië (en de VS) hadden gehoopt. Zevenendertig jaar later kregen de VS hun verdiende loon in Pearl Harbour, toen de Japanners dezelfde les herhaalden. En de Britten kregen hun verdiende loon drie maanden later in 1942, toen de grootste Britse militaire ramp in de geschiedenis plaatsvond. 80.000 troepen gaven zich vernederd over aan de “Aziatische en primitieve” Japanners. En dat leidde slechts enkele jaren later tot het einde van het Britse Rijk in Azië.

Heeft president Poetin de Russische doorbraak naar Azië nu niet voltooid? Tegenwoordig is Rusland bondgenoot van China en Iran, India, Indonesië, Turkije, Noord-Korea en een groot deel van de rest van Azië staat achter hem. Heeft president Poetin niet geleerd van de geschiedenis, zodat hij het werk dat vijf generaties eerder is begonnen, kan voltooien?

De toekomst

Het Amerikaanse Imperium is werkelijk een reus, maar echt met lemen voeten. Het Imperium is allemaal gebaseerd op de virtuele werkelijkheid van Psyops, niet op de werkelijkheid. En de echte rots van Rusland raakt de reus. En zo wordt de Nieuwe Wereldorde geboren. Het betekent het geleidelijke einde van het Amerikaanse Imperium en alle fakes en clubs die daarvan afhankelijk zijn, de VN, de NAVO, de EU, het IMF, de Wereldbank, de G7 en de G20, over welke laatste het al geen controle meer heeft. Ze worden allemaal vernietigd door middel van Oekraïne, die de lemen voeten van de reus is.

Tsaar Nicolaas II richtte de Tran-Siberische Spoorweg op, die Moskou in zes dagen met Peking verbindt. Het is het symbolische fundament van de echte Nieuwe Wereldorde, die zal lopen van Peking naar Moskou, inclusief Teheran en New Delhi, en Berlijn zal bereiken. Want Berlijn is de echte hoofdstad van Europa, en niet het uit de kluiten gewassen dorp Brussel. Wanneer de as Peking-Moskou-Berlijn is gevormd, zal zelfs het VK, zijn absurde anti-Engelse Britse establishment inmiddels afgezet, zich daarbij willen aansluiten.

Om te overleven, dat wil zeggen om toe te treden tot de multipolaire Nieuwe Wereldorde van de zeven miljard, zal de Grote Rest, het kleine westen, de één miljard die overblijven, een toontje lager gaan zingen. Het is al begonnen. De Nieuwe Wereldorde zal mondiaal zijn, maar niet globalistisch, imperiaal, maar niet imperialistisch, rechtvaardig, maar niet woke, gebaseerd op waarden die traditioneel en universeel en menselijk zijn. Als ik mag citeren uit de grote toespraak van president Poetin van 30 september jongstleden, zijn dit de waarden:

Het slagveld waartoe het lot en de geschiedenis ons hebben opgeroepen, is een slagveld voor ons volk… voor het grote historische Rusland, voor de toekomstige generaties, onze kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Wij moeten hen beschermen tegen slavernij en monsterlijke experimenten die bedoeld zijn om hun geest en ziel te verlammen…. Vandaag de dag hebben wij een geconsolideerde samenleving nodig, en deze consolidatie kan alleen gebaseerd zijn op soevereiniteit, vrijheid, schepping en rechtvaardigheid. Onze waarden zijn menselijkheid, barmhartigheid en mededogen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/op-weg-naar-de-echte-nieuwe-wereldorde/


Westen kan oorlog in Oekraïne morgen beëindigen – Roger Waters

Augustus 17, 2022   6800   17  

    © Pamela Drew / Flickr CC BY-NC 2.0 (Frontnieuws: Roger Waters zegt “Kleine Eikel” Zuckerberg “Fuck Off” na verzoek om iconisch Pink Floyd nummer te gebruiken voor advertentie)

Oekraïners kunnen morgen ophouden met sterven als de VS met Rusland om de tafel gaan zitten en vrede sluiten, vertelde Pink Floyd mede-oprichter en Britse rocklegende Roger Waters vrijdag in een interview aan RT.

Waters zei dat het Westen vastbesloten lijkt om “tot de laatste Oekraïner” te vechten, omdat er fortuinen te verdienen zijn met de verkoop van wapens, terwijl de Amerikaanse elites de wereld willen regeren.

“Het kan, naar mijn mening, morgen gestopt worden,” zei Waters tegen Eunan O’Neill van RT. “Het enige wat nodig is, is dat de Amerikanen aan tafel komen en zeggen: “Oké, laten we ons aan de Minsk-akkoorden houden”. En dan zou het voorbij zijn.”

Waters wees erop dat de huidige president van Oekraïne, Vladimir Zelensky, campagne voerde op het platform van het handhaven van de Minsk akkoorden en het beëindigen van de burgeroorlog die begon na de illegale staatsgreep van 2014 in Kiev, en dat 73% van de Oekraïners op basis daarvan op hem gestemd heeft, “zodat ze geen oorlog hoefden te voeren.”

“Op het moment dat hij gekozen werd, zette iemand een pistool tegen zijn hoofd, neem ik aan, en hij veranderde van gedachten en deed daar niets van,” merkte Waters op.

Op de vraag of het Westen wilde dat het conflict ophield, antwoordde Waters: “Nee, natuurlijk niet.”

“Nee, zij hebben er geen belang bij dat er een einde aan komt. Zij zullen vechten tot de laatste Oekraïner. En als zij wel willen dat het ophoudt, waarom maken zij er dan geen einde aan? Omdat het in hun handen is, altijd al geweest. Het ligt in de handen van de NAVO, het ligt in de handen van Joe Biden – behalve dat het dat niet is, het ligt in de handen van degenen … wie er ook aan zijn touwtjes trekt. En zij willen niet dat het ophoudt. Er is een enorm fortuin te verdienen,” voegde hij eraan toe, verwijzend naar de miljarden dollars aan wapens die de VS en de NAVO-landen naar Kiev sturen.

 

Pink Floyd’s Waters legt uit waarom hij Biden een oorlogsmisdadiger noemde

Waters is al jaren een uitgesproken mensenrechtenactivist, en zegt dat zijn standpunt is dat “al onze broeders en zusters, overal ter wereld, gelijke rechten verdienen, ongeacht hun etnische afkomst, godsdienst of nationaliteit,” zoals de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens het schetst – niet meer, niet minder.

Een montage van vermeende “oorlogsmisdadigers” die te zien is op zijn nieuwe concerttournee “This Is Not A Drill” bevat het gezicht van de huidige Amerikaanse president Joe Biden. Waters verdedigde die keuze in het interview van vorige week met CNN’s Michael Smerconish, dat op de sociale media veel aandacht heeft gekregen.

Waters wees erop dat het interview “nogal een joviale aangelegenheid” was, maar dat wat CNN uiteindelijk plaatste “zwaar bewerkt” was om zijn standpunten over Oekraïne te verwijderen en “mij er als een idioot uit te laten zien.”

De rockgitarist veroordeelt de Russische operatie in Oekraïne officieel als “een misdadige fout,” maar vertelde RT dat het ook “een enorme fout van de Amerikanen was om te proberen de NAVO tot aan de Russische grens op te dringen”.

Terugkomend op de akkoorden van Minsk, vroeg Waters zich af waarom die door de media in de vergetelheid zijn gemanoeuvreerd, terwijl de overgrote meerderheid van de Oekraïners voor vrede had gestemd, maar in plaats daarvan oorlog kreeg. Hoewel hij geen Russisch spreekt, merkte Waters op dat hij veel gelezen en onderzocht heeft in een poging om het conflict vanuit een globaal standpunt te begrijpen.

 

“Ik heb een aandeel in de strijd. Mijn vader stierf in Italië in de strijd tegen het Derde Rijk,” voegde hij eraan toe.

In een commentaar op het recente bezoek van de Amerikaanse House Speaker Nancy Pelosi aan Taiwan, zei Waters tegen RT dat Oekraïne en Taiwan de twee brandhaarden zijn die de Derde Wereldoorlog zouden kunnen ontketenen.

“De mensen nemen kernwapens lang niet serieus genoeg,” zei hij.

Uitweidend over de geschiedenis en de achtergrond van China en Taiwan, vroeg Waters zich af waarom het Westen zo vastbesloten was om zijn waarden aan anderen op te leggen.

“Waarom zouden jullie, jullie, die koloniale nederzetting in Noord-Amerika, mogen beslissen hoe iedereen in de wereld zich gedraagt?” zei hij tegen RT. “Zij willen de wereld regeren, dat is wat zo gevaarlijk is aan de Amerikaanse buitenlandse politiek.”

“Je kunt de wereld niet regeren, Joe Biden. Je kunt het niet, broeder. Het is een dwaze missie.”

Het zou echter net zo verkeerd zijn als Rusland of China duizenden militaire bases over de hele wereld hadden, zoals de VS dat hebben, wees hij erop. Het belangrijkste kenmerk van George Orwell’s 1984, merkte hij op, is dat de drie wereldmachten – Oceanië, Eurazië en Oostazië – altijd in oorlog waren, ook al wisselden ze voortdurend van kant.

Waters, 78 jaar, was in 1965 medeoprichter van Pink Floyd. Hij was jarenlang de frontman, tekstschrijver en zanger van de progressieve rockgroep, tot hij in 1983 vertrok om een solocarrière na te jagen. Hij is ook een voorvechter geweest tegen onder andere de vervolging van WikiLeaks uitgever Julian Assange, Israëlische mishandeling van Palestijnen, en censuur van de sociale media.

 


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws

https://www.frontnieuws.com/westen-kan-oorlog-in-oekraine-morgen-beeindigen-roger-waters/


Kijk: Europarlementariër verbijsterd om stilzwijgen EU over sabotage Nord Stream

17 FEBRUARI 2023

Redactie Blckbx


De Ierse Europarlementariër Clare Daly hekelt het gebrek aan nieuwsgierigheid van de EU naar wie er verantwoordelijk is voor de aanval op de Nord Stream-gasleidingen. ‘Waar is de discussie? Waar zijn de vragen?’

In de plenaire zaal van het Europees Parlement sprak Daly maandag haar verbazing uit over het gebrek aan belangstelling van de Europese Unie voor wie er achter de aanslagen zit – zelfs nadat de gerenommeerde onderzoeksjournalist Seymour Hersh in een veelbesproken artikel claimde dat de Verenigde Staten de Nord Stream-gasleidingen hebben gesaboteerd.

“Sinds september is het gebrek aan belangstelling voor het vinden van antwoorden op de vraag wie er achter de gasexplosie bij Nord Stream zat, ronduit verbazingwekkend,” begon ze. “Dit was een daad van sabotage, een daad van ongeëvenaard vandalisme, economisch en ecologisch. En geen woord, geen discussie, geen vragen.”

Tekst gaat verder onder de tweet

I find it jaw-dropping the complete lack of curiosity among EU elites as to who is reponsible for an act of sabotage against the infrastructure of an EU Member State and the livelihoods of our citizens. Where is the discussion? Where are the questions? #NordstreamSabotage https://t.co/wdTDWuEpD6 pic.twitter.com/24VxQ1B0an

— Clare Daly (@ClareDalyMEPFebruary 15, 2023

“Toen was daar Seymour Hersh, 's werelds meest geprezen onderzoeksjournalist,” ging ze verder. “Hij komt met een gedetailleerde bewering dat de Verenigde Staten, met de hulp van Noorwegen, deze aanval hebben uitgevoerd, gepland maanden voor de invasie. Een Noors surveillance-vliegtuig van de marine liet op 26 september een sonorboei vallen, die explosies activeerde. Deze waren geplant door Amerikaanse duikers, drie maanden eerder tijdens een NAVO-oefening.”

“En nog steeds niets,” zei ze, zich verbazend over het uitblijven van vragen. “Ik weet niet wat er gebeurd is, maar ik wíl het weten. Dit is een man die niet zomaar beweringen doet. Hij is een man met contacten en ik vind het ronduit verbijsterend dat de EU geen vragen stelt over wie verantwoordelijk is voor het saboteren van de bestaansmiddelen van onze burgers. Ik schaam me om Europeaan te zijn.” 

De Amerikaanse senator Mike Lee en andere leden van het Congres roepen op tot een onderzoek naar de sabotage, dat zou kunnen leiden tot een afzettingsprocedure tegen president Joe Biden. 

In een interview met de Berliner Zeitung gaf Hersh maandag meer details over de operatie. Hij stelt dat Biden besloot de Nord Stream-gasleidingen op te blazen, omdat hij Duitsland niet vertrouwde. De VS zouden bang zijn geweest dat Duitsland de leidingen weer in gebruik zou nemen bij een koude winter. “Ik denk dat de reden voor deze beslissing was, dat de oorlog niet goed ging voor het Westen en men bang was voor de naderende winter. Nord Stream 2 werd door Duitsland zelf buiten gebruik genomen – niet door internationale sancties – en de VS waren bang dat Duitsland de sancties zou opheffen vanwege een koude winter,” aldus Hersh.

Vragen in Duitsland

In Duitsland stelt de rechtse oppositiepartij Alternative für Deutschland (AfD) wel vragen. Fractievoorzitter Tino Chrupalla heeft opgeroepen tot het instellen van onderzoekscommissies in verband met de aanval op de Nord Stream-gasleidingen. Hij vindt dat zowel de Bondsdag als het Europees Parlement moeten nagaan of de VS en Noorwegen achter de aanval zitten. Hij is zelfs benieuwd of zijn eigen regering op de hoogte was: “De Bondsdag heeft het recht te weten welke kennis de federale regering heeft. Zouden regeringsfunctionarissen op de hoogte zijn geweest van de planning van de aanval?” 

VN-veiligheidsberaad

Rusland zal op 22 februari een vergadering van de VN-Veiligheidsraad bijeenroepen om de aanval op de Nord Stream-gasleidingen te bespreken, zei de Russische missie bij de Verenigde Naties woensdag. Het land spreekt volgens het Russische persbureau TASS van een ‘daad van internationaal terrorisme’ en wil dat de VN een onderzoek uitvoeren naar de sabotage. 

China wil opheldering

Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken ziet in de claims van Hersh aanleiding om de VS te vragen om opheldering. “Als de Amerikaanse onderzoeksjournalist de waarheid vertelt en het waren de VS die de aanval uitvoerden, dan is dat absoluut onacceptabel en moet daar verantwoording over afgelegd worden.” Volgens het ministerie zijn de media medeplichtig.

China's Ministry of Foreign Affairs says the U.S. owes the world an explanation for blowing up the NordStream Pipeline. He also claim the western media is complicit in America's crimes and why the U.S. Government isn't protecting its own people with this train derailment in Ohio.… https://t.co/kCc7imMaPP pic.twitter.com/eTCrOpxLW9

ꪻꫝể ꪻꫝể (@TheThe1776) February 17, 2023

 

Bron: https://www.blckbx.tv/buitenland/kijk-europarlementarier-verbijsterd-om-stilzwijgen-eu-over-sabotage-nord-stream?utm_source=Blckbx&utm_campaign=7ef49d9878-EMAIL_CAMPAIGN_2022_02_17_COPY_01&utm_medium=email&utm_term=0_0a2d02ab29-7ef49d9878-561840125

----------------

Amerika de Waardeloze

februari 22, 2023   2140   11  

Men zou denken dat het leger van de Verenigde Staten dat een niet-uitgelokte “plausibel te ontkennen” geheime aanval uitvoert op een land waarmee het niet in oorlog is, op zijn minst als nieuwswaardig zou worden beschouwd. Dat de aanval ernstige schade toebracht aan een land waarmee de VS nauw verbonden is, lijkt de agressie nóg meer ondenkbaar te maken. En, wat misschien nog het ergste is, dat de aanval werd opgezet door de hoogste bestuurder van het land via een politieke omleiding, waarbij het toezicht van het Congres en de naleving van de wet op de oorlogsbevoegdheden werden omzeild, wat misschien wel het meest verwerpelijk is van allemaal, omdat het de kern aantast van het constitutionele machtsevenwicht van het land. Het is duidelijk een impeachable overtreding. En “ja”, voor wie het zich nog afvraagt: Joe Biden en zijn team van terroristische adepten hebben dat allemaal gedaan en meer, en hebben hun optreden bekroond met een reeks regelrechte leugens en uitvluchten om het te doen voorkomen alsof ze niets verkeerd hadden gedaan, schrijft Philip Giraldi.

 

En de mainstream Amerikaanse media hebben, in hun slechtste optreden sinds de invasie van Irak, gediend als een echokamer voor alles wat het Witte Huis verkiest te lekken. Gezien dat alles was het misschien volledig voorspelbaar dat de regeringsgezinde pers en het TV-nieuws het vernietigende rapport van de toponderzoeksjournalist Seymour Hersh van 8 februari bijna volledig zouden negeren. Het artikel van Hersh (*) was getiteld “How America Took Out the Nord Stream Pipeline” met als secundaire kop “The New York Times noemde het een ‘mysterie’, maar de Verenigde Staten voerden een geheime operatie op zee uit die geheim werd gehouden – tot nu toe.” Het artikel, dat Hersh zelf publiceerde op het internet, beschrijft zeer gedetailleerd de voorbereidingen en uitvoering door het US Navy Diving and Salvage Center en de Maritime Branch van de Central Intelligence Agency (CIA), gecoördineerd en geleid door het Witte Huis, om de vier Russische Nord Stream gaspijpleidingen in de Oostzee te saboteren en te vernietigen, een oorlogsmisdaad en terroristische actie die de Verenigde Staten veel dichter bij een direct gewapend conflict met Rusland brengt.

Gezien de potentiële politieke terugslag, zou het verhaal van Hersh wel eens de belangrijkste onthulling kunnen zijn sinds de gevechten in Oekraïne meer dan een jaar geleden begonnen, maar het wordt genegeerd door het Witte Huis, dat het rapport ontkent, met een woordvoerder die alleen opmerkt dat “Dit is vals en complete fictie”. Ook de woordvoerder van de CIA, Tammy Thorp, antwoordde aan Hersh dat “deze bewering volledig en volkomen onjuist is.” Ook de Amerikaanse marine werd om commentaar gevraagd, maar reageerde niet. De media hebben, zoals duidelijk blijkt uit hun passiviteit, religieus vastgehouden aan het regeringsstandpunt, mogelijk vanwege een of ander misverstand dat onze nationale veiligheidstroepen moeten worden gesteund wanneer zij “teen aan teen gaan met de Russen” over Oekraïne. Integendeel, juist wanneer de regering zich roekeloos, om niet te zeggen crimineel, gedraagt om een onnodige oorlog te bewerkstelligen, zou de pers het verhaal en de betekenis ervan op de voet moeten volgen. Dat geldt des te meer nu het conflict in Oekraïne escaleert en nucleair dreigt te worden nu beide partijen zich ingraven in onverenigbare standpunten.

Ik ken Sy Hersh al een aantal jaren en heb tijd met hem en andere voormalige CIA-collega’s doorgebracht om details te bevestigen van enkele van zijn eerdere onthullingen over misstanden en regelrechte leugens van de Amerikaanse regering in haar niet geheel geloofwaardige rol als “bewaker” van de nationale veiligheid. Hersh is een nauwgezette onderzoeker die, in mijn ervaring, nooit onbevestigde beweringen aanvaardde ter ondersteuning van zijn verhaal. Ik heb enig inzicht in wie zijn bronnen bij de inlichtingendiensten en het ministerie van Defensie in dit geval zouden kunnen zijn en het moet worden aanvaard dat wat hij heeft geschreven volledig verifieerbaar is en afkomstig van personen die daadwerkelijk hebben deelgenomen aan de beschreven activiteiten. Dat wil niet zeggen dat er niet zeker details, waaronder aspecten van de mogelijke Noorse betrokkenheid, niet nauwkeurig kunnen worden weergegeven, iets waar critici al op wijzen, maar de hoofdlijn van “whodunit” en “hoe” is vrij definitief aangetoond.

 

Het rapport is lang en bevat veel informatie over zowel de planning als de politieke besluitvorming die gepaard ging met de bereidheid om de pijpleiding te vernietigen, die ik kort zal beschrijven. Sy beweert het volgende: Het is niet bepaald een geheim dat velen in de regering van de Verenigde Staten de Nord Stream pijpleidingen al lang als een veiligheidsbedreiging beschouwen, omdat de levering van relatief goedkoop aardgas aan Duitsland als toegangspoort tot Europa door Rusland Moskou in staat zou stellen om een afhankelijkheid te creëren voor energie die zou kunnen worden gemanipuleerd om politiek en strategisch voordeel te produceren.

Toen de crisis in Oekraïne in 2021 verergerde, richtte het Witte Huis Biden een geheime taskforce op die mogelijke scenario’s uitwerkte, gericht op het gebruik van militaire en inlichtingenmiddelen om de pijpleidingen fysiek te vernietigen, met een zekere mate van plausibele ontkenning van de Amerikaanse hand in het proces om politieke terugslag van Amerika’s Europese bondgenoten of escalatie van het conflict te voorkomen. De geheimhouding was nodig om Biden te beschermen tegen beschuldigingen van hypocrisie, aangezien hij herhaaldelijk had beloofd dat de VS niet rechtstreeks betrokken zouden raken bij een eventueel gewapend conflict met Rusland over Oekraïne.

De nationale veiligheidsadviseur Jake Sullivan stond aan het hoofd van de taskforce, die eind 2021 bijeenkwam en belangrijke spelers omvatte van de Maritime Branch van het Agentschap en het Diving and Salvage Center van de marine, beide gevestigd in Panama City Florida, evenals het State Department, Treasury en de Joint Chiefs of Staff. De operatie werd oorspronkelijk behandeld als een geheime actie waarvoor toezicht door het Congres nodig zou zijn geweest, maar dat vijgenblad werd verlaten en het werd een “zeer geheime inlichtingenoperatie” toen Biden en anderen in de regering publiekelijk en duidelijk hun bedoelingen kenbaar maakten om de pijpleiding te stoppen, waardoor wat uiteindelijk plaatsvond een openlijk verklaard beleid werd, wellicht bedoeld als waarschuwing aan de Russen. Een aantal opties om de pijpleidingen te vernietigen werden besproken. Volgens Hersh begrepen de deelnemers aan de vergadering, onder wie veel haviken die hun sporen hadden verdiend onder de regering-Obama, duidelijk dat zij een “oorlogsdaad” voorstelden die werd overwogen ondanks de mogelijke terugslag, omdat de president daartoe opdracht had gegeven.

Er waren genoeg waarschuwingen voor wat er zou kunnen komen. Begin februari 2022, kort voor de Russische inval in Oekraïne, beloofde president Biden publiekelijk tijdens een gezamenlijke nieuwsconferentie in gezelschap van een zwijgende en fronsende Duitse kanselier Olav Scholz dat “als Rusland binnenvalt … er geen Nord Stream 2 meer zal zijn” en toen hem werd gevraagd hoe hij dat zou uitvoeren, antwoordde hij: “We zullen het doen – dat beloof ik u – we zullen het kunnen doen.” Later, na de vernietiging van de pijpleiding, verklaarde staatssecretaris Blinken dat) de sabotage een “geweldige kans bood om voor eens en altijd de afhankelijkheid van Russische energie weg te nemen… Dat is heel belangrijk en dat biedt enorme strategische kansen voor de komende jaren.” Niet dat er nog meer bevestiging nodig was, maar op 22 januari 2023 verkneukelde staatssecretaris Victoria Nuland zich tijdens een getuigenis voor een commissie van de Amerikaanse Senaat dat “de regering zeer verheugd is te weten dat Nord Stream 2 nu … een brok metaal op de bodem van de zee is.”

De regering Biden heeft in haar arrogantie min of meer toegegeven dat zij achter de sabotage zat, waarvoor zij zeker het motief en de middelen had om deze uit te voeren, hoewel zij zorgvuldig vermeed daadwerkelijk bewijs achter te laten dat zij de vernietiging had uitgevoerd. Zoals hierboven opgemerkt, heeft zij ook bewust elke betrokkenheid van het Congres vermeden, vermoedelijk om elke discussie over oorlogsbevoegdheden te vermijden of zelfs uit bezorgdheid over mogelijke lekken in de media.

Helemaal naar Odessa

 

Het mechanisme van het plaatsen van explosieven gevolgd door de eigenlijke vernietiging van de pijpleidingen was naar verluidt als volgt: In het kader van een NAVO-oefening in de Baltische Zee, BALTOPS-22 genaamd, daalden in juni 2022 duikers van de Amerikaanse marine en mogelijk ook van de CIA Special Activities en Noorse diepzeeduikers 80 meter af naar een plek voor de kust van het Deense eiland Bornholm, die werd beschouwd als een locatie waar de pijpleidingen samenkwamen in relatief ondiep getijdenvrij water en bijzonder kwetsbaar waren. Ze bevestigden C-4 explosieven op zowel Nord Stream 1, dat operationeel was, als Nord Stream 2, dat voltooid was maar wachtte op goedkeuring van de Duitse veiligheids- en beveiligingstoezichthouders om actief te worden. De explosieven waren ontworpen om op afstand tot ontploffing te worden gebracht.

De explosieven waren voorzien van een timer die een ontsnappingsvenster creëerde voor degenen die de detonatie startten, en werden naar verluidt geactiveerd door een beveiligd signaal van een sonarboei die door een Noorse marinehelikopter op de voorbereide locatie werd gedropt. De Noren waren essentieel in die rol vanwege hun eigen militaire aanwezigheid in de buurt van het beoogde deel van de Oostzee en hun aanzienlijke ervaring met koudwateroperaties op grote diepte. Een Noorse marinehelikopter in het gebied zou vermoedelijk geen bijzondere bezorgdheid wekken, zelfs niet bij de altijd waakzame Russen.

Onder het bevel “Go!” van Washington lieten de Noren op 26 september 2022 de sonarboei zakken en enkele uren later werden de C-4 explosieven tot ontploffing gebracht, waardoor drie van de vier pijpleidingen onmiddellijk werden uitgeschakeld. In de onmiddellijke nasleep van het bombardement deden de VS en hun bondgenoten in de media er alles aan om de Russen de schuld te geven, die herhaaldelijk als waarschijnlijke schuldige werden genoemd. Uit lekken van het Witte Huis en van de Britse regering kwam nooit een duidelijke verklaring naar voren waarom Moskou een lucratieve zakelijke overeenkomst zelf zou saboteren. Een paar maanden later, toen bekend werd dat de Russische autoriteiten in stilte schattingen hadden ingewonnen voor de kosten van de reparatie van de Nord Streams, in de buurt van 10 miljard dollar, beschreef de New York Times de ontwikkeling ogenschijnlijk onwetend als “complicerende theorieën over wie er achter” de sabotage zat.

Het was inderdaad nooit duidelijk waarom Rusland zijn eigen waardevolle pijpleiding zou willen vernietigen, die bedoeld was als een belangrijke inkomstenbron voor vele jaren, een veronderstelling die de voormalige Britse diplomaat Craig Murray omschrijft als “gestoord”. Maar een veelzeggender reden voor de actie van de president kwam van minister Blinken. Gevraagd op een persconferentie in september over de gevolgen van de verergerende wereldwijde energiecrisis, die vooral in West-Europa wordt gevoeld, beschreef een waanzinnige Blinken de ontwikkeling in positieve termen, waarbij hij enthousiast vertelde hoe de vernietiging “Vladimir Poetin de bewapening van energie als middel om zijn imperiale plannen te bevorderen, zou ontnemen”.

Het verslag van Sy Hersh is het zoveelste grote verraad van het zogenaamde leiderschap van het land, een flagrant voorbeeld van de regering van de Verenigde Staten, geholpen door haar schoothondje media, die opnieuw tegen haar eigen burgers en de wereld liegt om een criminele daad te verdoezelen die de Amerikanen op geen enkele manier veiliger of welvarender heeft gemaakt. In de VS heeft een van de prominente journalisten, Tucker Carlson, het tot nu toe aangedurfd om het door Hersh ontwikkelde onderzoeksverslag te presenteren in een vijf minuten durend segment van zijn programma. Newsweek heeft ook een stuk gepubliceerd waarin de aan de orde gestelde kwesties worden onderzocht en waarin constitutioneel jurist John Yoo een rol speelt. Misschien nog interessanter is dat een interview van een half uur met Hersh door Amy Goodman op PBS TV’s Democracy Now! vorige week werd uitgezonden, maar vervolgens gedeeltelijk werd geblokkeerd omdat YouTube het als “ongepast of beledigend” beschouwde. De volledige beschikbaarheid van de video van het Seymour Hersh-interview is sindsdien hersteld en het Democracy Now! kanaal gaf de volgende verklarende boodschap: “UPDATE: We hebben sommige beelden ongeveer 30 seconden in de video vervaagd als reactie op een inhoudswaarschuwing van YouTube die het bereik van dit interview ernstig beperkte. Wat u nu ziet is een bewerkte versie. Bezoek democracynow.org voor de ongecensureerde versie van dit interview dat in onze show is uitgezonden.”

Afgezien van deze belichting blijven er niettemin veel vragen over de vernietiging van Nord Stream, die ondubbelzinnig een oorlogsdaad of zelfs terrorisme was, die onbeantwoord blijven. Denk bijvoorbeeld aan de manier waarop NAVO-landen, de VS en Noorwegen, de facto mede-NAVO-land Duitsland aanvielen, dat zowel de beoogde ontvanger als een economische partner in de pijpleidingen was. Hoewel enige Britse betrokkenheid bij de operatie, ook ontdekt door de Russische inlichtingendienst, snel openbaar werd gemaakt door de tekst “It’s done” van de toenmalige Britse premier Elizabeth Truss aan staatssecretaris Antony Blinken, zestig seconden na de ontploffing. Berlijn werd blijkbaar niet genoeg vertrouwd om een stem te hebben in de planning en uitvoering van de aanslag, ook al werd het daardoor ernstig beschadigd. Ook zegt artikel 5 van het NAVO-handvest dat een aanval op één land alle andere leden van het bondgenootschap verplicht om het land dat het doelwit was te helpen, en het is intrigerend om te overwegen of de rest van de NAVO ten strijde moet trekken tegen de Verenigde Staten en Noorwegen. Of kunnen “vrienden” in het defensieve bondgenootschap elkaar zonder gevolgen aanvallen of moeten de VS en Noorwegen nu als schurkenstaten worden beschouwd? Zal het bondgenootschap zelf bij elkaar kunnen blijven als verschillende lidstaten eenzijdig stappen ondernemen die de economie van een ander lid ernstig kunnen schaden? En hoe reageren de Duitsers eigenlijk op hun wegzakkende economie en levensstandaard, met het sluiten van fabrieken en koude huizen als gevolg van de Amerikaans/Noorse actie?

 

Amerikanen zouden op hun beurt ook diep moeten nadenken over de regering die wij hebben en het gebrek aan terughoudendheid waarmee zij zich gedraagt. De grondleggers van de grondwet gaven alleen het Congres de bevoegdheid om de oorlog te verklaren, wellicht met de gedachte dat de president zich in de toekomst zou kunnen verlagen tot het wereldwijd inzetten van de militaire en marinetroepen van de Verenigde Staten om andere naties te straffen en te dwingen, hun grondgebied in beslag te nemen en hun bevolking te doden. En dit alles wordt gerechtvaardigd door iets dat “exceptionalisme” heet en dat een massale, aanhoudende misleiding inhoudt dat het voeren van een voortdurende oorlog eigenlijk het bewaren van de vrede is in een “op regels gebaseerde internationale orde”.

Maar de laatste en grootste vraag blijft: hoe zal Rusland reageren op Nord Stream? Zal het een stap dichter bij een mogelijke nucleaire oorlog komen, geïnitieerd door de roekeloze zet van Joe Biden, of zal het Kremlin volharden in zijn verzoek om de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties het incident te laten onderzoeken? Moskou zal zeker de juiste tijd en plaats kiezen, maar de laatste akte in dit stuk moet zeker nog worden geschreven.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/amerika-de-waardeloze/

 

(*) Banning Seymour Hersh's "Offensive" Ideas

Subverting America's Democracy---Now!

RON UNZ • FEBRUARY 17, 2023

 • 1,500 WORDS • 361 COMMENTS • REPLY


The full availability of the Seymour Hersh interview video has now been restored with the Democracy Now! channel providing the following explanatory message:

UPDATE: We have blurred some imagery about 30 seconds into the video in response to a content warning from YouTube that severely limited the reach of this interview. What you see now is an edited version. For the uncensored version of this interview that aired on our show, visit democracynow.org.

This may be the entire explanation. However, it does strike me as slightly surprising that the content problem would have developed only many hours after the original video was released


In an unprecedented step, Youtube has severely restricted as “inappropriate or offensive” Seymour Hersh’s blockbuster Nord Stream Pipelines interview with Amy Goodman on Democracy Now!


                         Video Link: https://youtu.be/d4BuMaGlKp0

 

Hersh won his Pulitzer Prize more than a half-century ago in 1970 as the fiercely independent reporter who uncovered America’s My Lai Massacre in the Vietnam War. During his following decades at the New York Times and the New Yorker he broke some of the biggest stories in journalistic history, including the domestic spying activities of the CIA, the Abu Ghraib prison abuses of the Iraq War, and the killing of Osama bin Laden, while being honored with two National Magazine Awards, five George Polk Awards, and numerous other accolades.

Hersh’s long career arguably ranks him as the most renowned living American journalist, and indeed Prof. Jeffrey Sachs of Columbia University described him as such in a recent interview.

Then late last week, Hersh dropped a bombshell as big as anything in his career, revealing on his Substack platform the exact details of how the Biden Administration had secretly destroyed the Nord Stream pipelines, an attack on $30 billion of vital European energy infrastructure that constituted an act of war against Germany, one of our closest NATO allies.

·   How America Took Out The Nord Stream Pipeline
The New York Times called it a “mystery,” but the United States executed a covert sea operation that was kept secret—until now
Seymour Hersh • 
Substack • February 8, 2023 • 5,200 Words

As I discussed in my own column, despite Hersh’s stellar career and the massive implications of his remarkable story, almost all our mainstream media outlets boycotted it, ensuring that it received minimal attention.

·   Seymour Hersh: Standing Tall in a Sea of Lies
Ron Unz • 
The Unz Review • February 13, 2023 • 2,000 Words

Hersh said he wanted his story to stand on its own, and was only willing to do a very limited number of interviews, with the first of these being with a small radio podcaster:


                    Video Link: https://youtu.be/FLpGH0BpOnk

 

He soon followed this up with a half-hour appearance on Amy Goodman’s Democracy Now!, a leading left-liberal news program broadcast on more than 1,400 radio and television stations worldwide, many of them PBS and NPR affiliates.

During that interview, Hersh responded to criticisms and explained that Ukraine’s war with Russia was going far worse than reported by the American media. According to Hersh and some of his government sources, the American attack on the pipelines may have been a disastrous mistake that could result in the collapse of NATO once most Europeans became aware of what had happened.

Democracy Now! has 1.3 million subscribers on its large Youtube channel, and immediately released Hersh’s important interview on that platform. Within hours the segment was approaching 250,000 views on its way to a likely total of many millions, becoming one of the channel’s most popular videos. I naturally linked it in several comments on our website.

But the same day it was released, Youtube suddenly censored Hersh’s Democracy Now! appearance, claiming that it represented “a violation of community standards” and was “offensive”:

                        Video Link: https://youtu.be/d4BuMaGlKp0

 

As a result, Hersh’s Democracy Now! segment can no longer be viewed anywhere except on the Youtube site itself, and then only after clicking through two layers of warnings. The obvious intent was to drastically reduce Hersh’s potential audience and this will surely succeed. I assume that these restrictions have been combined with the most severe sort of shadow-banning. So a segment that would have probably been seen by many millions will only get a small fraction of that total.

Such Youtube censorship of a top mainstream journalist on a leading mainstream channel seems completely unprecedented, a massive escalation of the previous measures directed against the political fringe. The move was probably driven by concerns of how Youtube had earlier allowed the views of other important public figures to circumvent the blockade of media gatekeepers:

 

Prof. John Mearsheimer of the University of Chicago, one of our most distinguished political scientists, had spent many years making exactly these same points and blaming America and NATO for the simmering Ukraine crisis, but his warnings had been totally ignored by our political leadership and media. His hour-long lecture explaining these unpleasant realities had quietly sat on Youtube for six years, attracting relatively little attention, but then suddenly exploded in popularity…as the conflict unfolded

Mearsheimer’s lengthy explanation of the origins of the Ukraine war has now accumulated 28 million views, quite possibly more than any academic lecture in the history of the Internet.


                        Video Link: https://youtu.be/JrMiSQAGOS4

 

Mearsheimer’s other Ukraine interviews and lectures accumulated many millions of additional views, and as a direct consequence of his suddenly enormous Internet presence, the once-boycotted academic was invited to contribute lengthy expositions of his views to such extremely establishmentarian outlets as the Economist and Foreign Affairs, and selected to participate in prestigious public forums such as Canada’s Munk debate and Europe’s Holberg Debate. As a result, probably tens of millions worldwide became exposed to a perspective previously excluded from the Western mainstream media.

In another example, Jeffrey Sachs has expressed very similar concerns about the Ukraine war and over the last few months a couple of his interviews on Democracy Now! have accumulated well over 4 million views, while a different interview with geopolitical scholar Alfred McCoy had reached nearly 2 million more:

 

                   Video Link: https://youtu.be/wmOePNsNFw0

 

                   Video Link: https://youtu.be/QrmWpI_s7rc

 

                    Video Link: https://youtu.be/EzotonmeTn0


When Sachs suggested on Bloomberg TV that the American government had probably been responsible for the pipeline attacks, he was quickly yanked off the air, but his clip went super-viral on Twitter, accumulating several million views:

 

Professor Jeffrey Sachs [Columbia] on Bloomberg causing chaos saying US was most likely involved in Nordstream leaks according to data & other experts 😂😂😂 “even reporters tell me …. privately of course …” and that we are on a pretty dangerous path to a nuclear conflict pic.twitter.com/U6FsC2tdp6

— Detty (@0ddette) October 3, 2022


Meanwhile, the clips of President Biden and other top American national security officials promising to eliminate the Nord Stream pipelines and then crowing about the mysterious explosions that destroyed them have also became ubiquitious on the Internet:


BIDEN admits US behind sabotage of Nordstream 1 and 2.

Biden: "If Russia invades…then there will be no longer a Nord Stream 2."

Reporter: "But how will you do that, it's in germany's control?"

Biden: "I promise you, we will be able to do that." pic.twitter.com/idlxQYuAqU

— Syrian Girl 🇸🇾🎗 (@Partisangirl) September 27, 2022

 

Victoria Nuland: “If Russia invades Ukraine, one way or another, Nord Stream 2 will not move forward”

Also this is the same Victoria Nuland who said fuck the EU, and she sure did it to you Germany.#NordStream2 #Nordstream #Nordstream1pic.twitter.com/GGMzrSbwT7

— Syrian Girl 🇸🇾🎗 (@Partisangirl) September 28, 2022

 

According to @SecBlinken, the Nord Stream pipeline bombing "offers tremendous strategic opportunity for the years to come." Too bad that this tremendous opportunity for DC bureaucrats will come at the expense of everyone else, especially this coming winter. pic.twitter.com/T2eacQUuBF

— Aaron Maté (@aaronjmate) October 1, 2022


                        Video Link: https://youtu.be/kO_MclI15YA


Hersh’s work and record were widely promoted on Twitter:

 

#SeymourHersh, whom the war media now wants to smear for exposing #Biden's act of environmental and energy security #Terrorism, represents the best of journalism in the #USA, having exposed US crimes like the My Lai massacre in Vietnam and the torture at Abu Ghraib prison. pic.twitter.com/YwjS3dPZWB

— tim anderson (@timand2037) February 13, 2023

Tucker Carlson had covered the pipeline attacks from the very beginning and immediately discussed Hersh’s remarkable reporting:

 

                    Video Link: https://youtu.be/DOqcwRTuf1Q

 

Similarly, Max Blumenthal and Aron Mate did the same on the Grayzone:


                      Video Link: https://youtu.be/D3tUaZpksKM

 

But the audiences of both these shows are already overwhelmingly hostile to the Biden Administration, so these segments would be far less threatening than Hersh’s own lengthy interview with Amy Goodman on a program often watched by Biden supporters. Other than that practical consideration, I see no reason why Hersh’s interview would have been censored.

The problem faced by our political establishment is that their current position on the Ukraine war has drawn increasing opposition from individuals with the highest public stature and credibility, not only top journalists and academics like Hersh, Mearsheimer, and Sachs, but also top national security experts such as Col. Douglas Macgregor and Ray McGovern.

Our failed current Ukraine war policy against Russia has only been maintained by one of the tightest information blockades in modern American history, with 99% of the mainstream media and a large majority of the alternative media tolerating no dissenting voices. But the disastrous potential flaws in our strategy become immediately become apparent once they are mentioned and a critical mass of leading figures has now begun to do so, with their views increasingly reaching the public. So a regime of unprecedented censorship may now be imposed to prevent the American people from hearing both sides of the story.

Hence a factual interview of one of our most renowned journalists by a leading media outlet has been stamped “offensive” and heavily suppressed.

Such restrictions are hardly unknown to me. Just days after I published my first April 2020 article pointing to strong perhaps even overwhelming evidence that the global Covid epidemic was result of a botched American biowarfare attack against China (and Iran), our entire website was banned by Facebook with all our pages deranked by Google.

 

·   Covid/Biowarfare Series
Ron Unz • 
The Unz Review • April 2020-December 2021 • 60,000 Words

·    

Related Reading:

·   Seymour Hersh: Standing Tall in a Sea of Lies

·   American Pravda: Of Pipelines and Plagues

·   American Pravda: Putin as Hitler?

·   American Pravda: World War III and World War II?

·   Jeffrey Sachs as Righteous Rogue Elephant

 

Source: https://www.unz.com/runz/banning-seymour-hershs-offensive-ideas/

• Category: Foreign PolicyIdeology • Tags: American MediaAmerican MilitaryCensorshipGermanyNATONord Stream PipelinesRussiaSeymour HershUkraineYouTube 

 

Recently from Author

·         Seymour Hersh: Standing Tall in a Sea of Lies

·         Vaxxing, Zero-Covid, and Three Million Rumble Views

·         Vaxxing Risks for the Elderly

·         American Pravda: Vaccines and the Mystery of Polio

·         "Why the Lab Leak Theory Is Almost Certainly False"

 

Related Pieces by Author

·         American Pravda: Of Pipelines and Plagues

·         American Pravda: Putin as Hitler?

·         Seymour Hersh: Standing Tall in a Sea of Lies

·         American Pravda: World War III and World War II?

·         Covid and the Death of Billions?

Of Related Interest


A US-Led 'Coalition of the Willing' Foreshadows the Splintering of NATO

MIKE WHITNEY


Remote Controlled Explosives Probably Used to Sabotage Nord Stream

ANDREW ANGLIN


Nord Stream Terror Attack: The Plot Thickens

PEPE ESCOBAR

 


Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...