dinsdag 6 februari 2024

“Als een horde Trojaanse paarden”: Het ware gevaar van modRNA-technologie

februari 2, 2024   10  

    Image by kjpargeter on Freepik

Vaccinatie met modRNA-technologie is als het binnenlaten van een horde Trojaanse paarden: de MWGFD vereniging gebruikt deze metafoor om de risico’s van deze injecties uit te leggen. De ongewenste indringers die het paard vervoert, zijn de lipide nanodeeltjes, waarvan de belangrijke rol in het schadelijke effect van de vaccins vaak wordt vergeten in het algemene discours, schrijft Report24.

modRNA: Het echte gevaar

Door het MWGFD-persteam; Claudia Jaworski, RA Edgar Siemund; bewerkt door Prof. Dr Klaus Steger; gepubliceerd op 29 januari 2024

Terwijl MDR nu wordt gevolgd door de grootste omroep, WDR, in haar “Zoektocht naar aanwijzingen” met betrekking tot DNA-besmetting in op RNA gebaseerde Covid-19 injecties en een paar dagen geleden de Berliner Zeitung dit af troefde met “ongewenste eiwitten“, kwamen BioNTech en Moderna op 17 januari 2024 nonchalant bijeen voor een lunchbijeenkomst in het pittoreske Straatsburg onder het motto:

“Unlocking the Value of the Platform Technology for Public Health in Europe”.

Van wat tot nu toe bekend is, zou dit vertaald kunnen worden als: “Laten we de doos van Pandora (mRNA-platformtechnologie) openen voor de volksgezondheid in Europa”. De brochure van het evenement (zie document aan het einde van de tekst) zegt verder:

https://i0.wp.com/www.frontnieuws.com/wp-content/uploads/2024/02/ssmod.png?resize=696%2C70&ssl=1

“Het is belangrijk, vanuit ons perspectief en met het oog op de regelgeving, om een duidelijk onderscheid te maken tussen geneesmiddelen voor gentherapie die het menselijk genoom modificeren en geneesmiddelen die dat niet doen, zoals geneesmiddelen op basis van mRNA.” (zie originele Engelse tekst)

De voordelen van een technologie waarvan de introductie grootse dingen voor de mensheid belooft? Wat voor soort technologie is het dat zo nuttig is?

Trojaanse paarden

In principe is een injectie met deze technologie als een horde Trojaanse paarden. Want in elk van hen zit synthetisch gemodificeerd mRNA (modRNA) en mogelijk ook DNA verborgen. Beide bevatten de blauwdruk voor de productie van een vreemd eiwit. Je laten verrassen kan je duur komen te staan. En toen Karl Lauterbach met Kerstmis sprak over een “geschenk aan de hele samenleving“, is er maar één gezegde dat bij me opkomt: “Quidquid id est, timeo Danaos et dona ferentes – Wat het ook is, ik vrees de Dananen, zelfs als ze geschenken brengen.”

Wees dus niet verbaasd dat de scheidslijn tussen gentherapieproducten en mRNA-technologie alleen getrokken moet worden voor het toelatingsrecht en niet voor gebruik bij mensen vanuit het oogpunt van de fabrikanten (zie citaat hierboven). Dit komt omdat de fabrikanten voor het toelatingsrecht een andere productiemethode hebben gekozen dan voor massaproductie. Inmiddels is allang duidelijk dat het hier om een door wormen aangevreten houten ploegpaard gaat. Om dit weer af te leiden, blijven glamoureuze imagocampagnes het Danaer geschenk aan de samenleving in de schijnwerpers zetten.

Klaus Steger: Game over voor de mRNA “vaccinatie” technologie

Veel wetenschappers noemen het nu echter resoluut “game over”. Om precies te zijn: “Game over voor de op mRNA gebaseerde “vaccinatie” technologie”, zoals ons MWGFD lid Prof Dr Klaus Steger zegt. Op dezelfde manier waarop de moleculair bioloog de Nobelprijs voor geneeskunde 2023 ontmaskerde als een goedkope marketingcampagne die de reputatie van de medaille beschadigde met zijn factcheck van twee pagina’s, is hij nu ook bezig met het blootleggen van het echte probleem van de mRNA-technologie onder de camouflage van het decoratieve accessoire van DNA-besmetting. Dit komt omdat het onderzoek naar DNA-besmetting in de “vaccins” op dit moment op een slordige manier wordt uitgevoerd. Daardoor leidt het af van de modRNA technologie als het echte gevaar.

 

Hoewel de educatieve folder “Game Over” volgende week wordt gepubliceerd en hopelijk snel zijn weg zal vinden in het publieke discours, zullen we deze vooraf laten gaan door een interview. We plagen u alvast en willen het graag weten:

Prof Dr Steger, hoe beoordeelt u het huidige debat over DNA-besmetting?

Klaus Steger: “Ten eerste is het natuurlijk goed dat er een debat op gang komt dat al lang had moeten plaatsvinden. Een van de belangrijkste argumenten voor de geclaimde veiligheid van deze volledig nieuwe typen mRNA-injecties was dat ze geen DNA bevatten dat mogelijk in ons eigen genetisch materiaal zou kunnen worden opgenomen. Ondertussen hebben verschillende laboratoria echter aanzienlijke hoeveelheden DNA ontdekt in alle geanalyseerde monsters. Enerzijds biedt dit feit een goed aangrijpingspunt voor juridische stappen tegen de producerende bedrijven. Aan de andere kant wekt de huidige berichtgeving helaas de indruk dat de mRNA-technologie helemaal in orde zou zijn als alleen de DNA-onzuiverheden onder controle konden worden gebracht. Maar dat is niet het geval, want zelfs zonder DNA-besmetting vormt de mRNA-technologie een groot risico.”

Hoe beoordeelt u de veiligheid van de preparaten als de DNA-verontreiniging is verwijderd of als de grenswaarden worden aangehouden?

Klaus Steger: “Ik ga ervan uit dat de DNA-besmetting kan worden verminderd met verdere mRNA-injecties, maar niet volledig kan worden geëlimineerd, omdat de productiekosten dramatisch toenemen naarmate de zuiverheid toeneemt, waardoor het product onrendabel wordt voor massaproductie. De parallelle discussie over het overschrijden van grenswaarden is misschien juridisch interessant, maar vanuit biologisch en medisch oogpunt is het complete onzin, omdat er geen empirische waarden of langetermijnstudies zijn. Ik vraag me echt af op welke basis dit “besef” is bereikt. Hoewel ik het ermee eens ben dat “naakt” DNA nauwelijks een gevaar vormt, omdat het zeer snel onschadelijk wordt gemaakt door de eigen afweer van ons lichaam, is het feit dat dit DNA – net als modRNA – verpakt is in lipide nanodeeltjes [1], die het DNA dat het bevat onbeschadigd onze cellen in transporteren, tot nu toe volledig verzwegen.”

“…is verpakt in lipide nanodeeltjes, die het daarin aanwezige DNA onbeschadigd onze cellen in transporteren,” zegt u. Is dat wat je noemt een “Trojaans paard”?

Klaus Steger: “Ja, hoewel het paard niet het modRNA of het DNA voorstelt, maar de lipide nanodeeltjes (LNP’s) die het modRNA onzichtbaar maken voor ons immuunsysteem. Het modRNA of het DNA zouden de krijgers zijn die zich in het paard verstoppen. Pas als het paard in de kasteelmuur of celwand zit, verlaten deze “krijgers” hun schuilplaats en kapen ze de cel. Omdat Moderna heel treffend spreekt over een verandering in de software, zou je misschien ook een computervergelijking kunnen gebruiken. Er zijn ook Trojaanse paarden die vreemde software infiltreren, de oorspronkelijke software overschrijven en zo de infrastructuur (het immuunsysteem) beschadigen. Tot slot brengen LNP’s – zelfs zonder inhoud – al zeer ontstekingsbevorderende processen in het lichaam op gang, daarom zijn ze niet toegestaan voor gebruik bij levende wezens, maar alleen voor industrieel gebruik.”

 

Met andere woorden, zelfs de verpakking of het transportmiddel van het inherente gevaar, d.w.z. het paard van Troje, is al gevaarlijk?

Klaus Steger: “Ja, maar de lipide nanodeeltjes zijn nodig om het modRNA – en DNA indien aanwezig – van de injectieplaats naar onze cellen te transporteren. Aangezien onze cellen ook omgeven zijn door een lipide membraan, is het gemakkelijk voor het modRNA/DNA om in onze cellen te komen. Het onderliggende concept heeft echter drie opvallende tekortkomingen:

1.    De LNP’s kunnen natuurlijke biologische barrières overwinnen (bijv. de bloed-hersenbarrière).

2.    De LNP’s zijn absoluut niet-specifiek, d.w.z. ze kunnen niet worden gecontroleerd, d.w.z. ze kunnen hun inhoud in ELKE cel afleveren. Dit is niet te vergelijken met een natuurlijke infectie, omdat virussen ALLEEN cellen kunnen infecteren die een overeenkomstige receptor hebben (in het geval van SARS-CoV-2 bijvoorbeeld de ACE2 receptor).

3.    Zelfs als er al immuniteit aanwezig is, kunnen de specifieke antilichamen niet voorkomen dat de LNP’s doorgaan met het transporteren van modRNA/DNA naar de cellen. Dit is ook in tegenstelling tot een natuurlijke infectie, waarbij deze antilichamen zich zouden binden aan de virussen en ze zouden neutraliseren, zodat ze geen verdere cellen meer kunnen infecteren.”

Het lijkt dus de taak van de LNP’s te zijn om alle barrières te overwinnen om hun gevaarlijke goederen ongehinderd te lossen, namelijk het modRNA of DNA? Heeft BioNTech dan gebruik gemaakt van extra mogelijkheden in de toch al gevaarlijke technologie die het eindproduct nog verraderlijker maken?

Klaus Steger: “In principe gebruiken BioNTech/Pfizer en Moderna dezelfde technologie, met marginale verschillen. Omdat mRNA in principe alleen geproduceerd kan worden door DNA te transcriberen, is er een DNA-sjabloon nodig voor het productieproces. Plasmiden zijn een gevestigde methode die in principe in elk onderzoekslaboratorium voor moleculaire biologie wordt gebruikt. Een plasmide is een ringvormig DNA dat voorkomt in bacteriën naast hun eigen genetische informatie en kan worden uitgewisseld tussen bacteriën. Een andere vergelijking uit de computerwereld: het eigen genoom van de bacterie zou overeenkomen met een harde schijf en het plasmide met een USB-stick. Het voordeel van deze methode is dat je een gen naar keuze – bijvoorbeeld het gen voor het spike-eiwit – in het plasmide kunt klonen. De bacteriën dupliceren dan niet alleen hun eigen genetische informatie, maar ook de informatie op het plasmide bij elke deling, wat in het geval van E. coli elke 20 minuten kan gebeuren onder ideale kweekomstandigheden. Er kan hier echter ook sprake zijn van een “maar”. Als de gekloonde informatie geen overlevingsvoordeel biedt voor de bacterie, wat bijvoorbeeld het geval is met een viraal eiwit, dan zal de bacterie zich snel ontdoen van deze onnodige ballast. Om dit te voorkomen wordt ook antibioticaresistentie in het plasmide gekloond en wordt het bijbehorende antibioticum aan het kweekmedium toegevoegd, zodat alleen bacteriën die deze antibioticaresistentie hebben kunnen groeien. Het is natuurlijk niet helemaal uit te sluiten dat dergelijke antibioticaresistenties worden uitgewisseld met bijvoorbeeld onze darmflora.”

 

Hoe zit het met alle andere verontrustende ontdekkingen die steeds meer wetenschappers bevestigen, zoals de aanwezigheid van de SV 40-promotor enzovoort, naast de toxische verpakking? Zijn deze een integraal onderdeel van de mRNA-technologie?

Klaus Steger: “Om in te gaan op de SV-40 promoter/enhancer-sequentie: Het feit dat deze sequentie niet kon worden gedetecteerd in de monsters van Moderna toont al aan dat het geen integraal onderdeel is van de technologie. Ondertussen noemen verschillende gerenommeerde wetenschappers over de hele wereld het een kardinale fout van BioNTech/Pfizer om überhaupt een plasmide met deze sequentie te hebben gebruikt. Deze sequentie wordt al lange tijd gebruikt in onderzoek om de kans te vergroten dat een gekloond gen in de celkern wordt getransporteerd en in het genoom wordt opgenomen. Omdat het een promotorsequentie is, kunnen volgende genen sterker worden afgelezen wanneer ze worden ingevoegd, wat resulteert in een verstoring van het normale celmetabolisme en, in het ergste geval, ook kanker kan veroorzaken.”

Hoopt u dat de zeer twijfelachtige mRNA-technologie als zodanig snel onder de publieke loep zal worden genomen?

Klaus Steger: “Zoals we allemaal weten, duurt hoop het langst. Zoals ik al zei, is het goed dat er nu eindelijk een debat op gang is gekomen over DNA-vervuiling – wat overigens een fundamenteel kenmerk van wetenschap is. “Volg DE wetenschap” of “Vertrouw DE wetenschap” is de afgelopen jaren een veelgebruikt nepargument geweest om politieke maatregelen te rechtvaardigen. “Schijnwaarheid” omdat de “schijnbare” waarheid alleen werd bepaald door een paar geselecteerde individuen en alle afwijkende meningen – meestal zelfs gestaafd met harde feiten – fel werden onderdrukt. Dit zijn geen kenmerken van wetenschap, maar van propaganda. We moeten nu ons voorlichtingswerk voortzetten en duidelijk maken dat, hoewel de DNA-besmettingen de zaken verergeren, de mRNA-technologie zelf – zelfs zonder DNA-besmettingen – zeer gevaarlijk is. Om een hele reeks redenen is het absoluut onethisch om dergelijke injecties op te leggen aan gezonde mensen, waaronder zwangere vrouwen, kinderen en adolescenten.”

De geneeskunde moet daarom terugkeren naar wat al eeuwenlang erkend wordt. Het eerste is het leidende principe van de geneeskunde: “Primum nihil nocere” (doe in de eerste plaats geen kwaad). Maar het andere farmacologische basisprincipe: “Dosis sola facit venenum” (de dosis maakt het gif) roept de geneeskunde ook op om onmiddellijk te stoppen met alle op mRNA gebaseerde vaccinaties. Omdat er bij deze technologie geen uitknop is, is het onmogelijk om van tevoren te bepalen welke hoeveelheden spike-eiwitten het lichaam zal produceren en voor hoe lang. Al het andere is niet langer verenigbaar met deze principes en is daarom een ernstige en onvergeeflijke overtreding van de medische ethiek en de Geneefse Conventie.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/als-een-horde-trojaanse-paarden-het-ware-gevaar-van-modrna-technologie/

 

Hoeveel onderzoeken zijn er nodig om uw vaccinliefhebbende vrienden en familie ervan te overtuigen dat de injecties hartspierontsteking veroorzaken?

De kans is zeer groot dat als u dit artikel leest, u ofwel al overtuigd bent dat de Covid-19 “vaccins” ernstige gezondheidsrisico’s inhouden die toenemen naarmate er meer mensen worden geprikt, ofwel dat u dit artikel hebt ontvangen van iemand die genoeg om u geeft om u de waarheid te laten horen. We krijgen deze … Meer lezen overHoeveel onderzoeken zijn er nodig om uw vaccinliefhebbende vrienden en familie ervan te overtuigen dat de injecties hartspierontsteking veroorzaken?

https://www.frontnieuws.com/hoeveel-onderzoeken-zijn-er-nodig-om-uw-vaccinliefhebbende-vrienden-en-familie-ervan-te-overtuigen-dat-de-injecties-hartspierontsteking-veroorzaken/

Het tweede en laatste Russische ultimatum

 dinsdag, 06 februari 2024 10:54   Hits: 4429

de Russische beer wakker makenSteeds vaker komen er berichten over een komende oorlog met Rusland.

Ook steeds vaker worden er met Westerse raketten of drones burgerdoelen geraakt op Russisch grondgebied waarbij veel burgerdoden vallen.


Misschien kan je wel stellen dat er een soort wonder moet gebeuren wil men in dit stadium nog een oorlog met Rusland voorkomen.

Het Westen onder aanvoering van de door Israël gecontroleerde Verenigde Staten stelt alles in het werk om deze oorlog te forceren.

Ongekende hoeveelheden geld en wapens worden aan Oekraïne gegeven zodat deze de Russische beer op alle mogelijke manieren verder kan uitdagen.

Dit zijn de berichten van vanmorgen:

Rusland zei zondag dat ten minste 28 mensen zijn omgekomen bij de Oekraïense beschieting van een bakkerij in Lysychansk, een stad in de door Rusland gecontroleerde oblast Loehansk in het oosten van Oekraïne.

De bakkerij werd zaterdagmiddag getroffen en het dodental steeg toen hulpverleners 's nachts door het puin zochten. Volgens Reuters zeiden lokale functionarissen dat de aanval werd uitgevoerd door Oekraïense troepen met behulp van een door de VS geleverd HIMARS-raketsysteem.

De woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Zakharova, zei dat de aanval werd uitgevoerd met westerse wapens. 

Zakharova noemde de aanval een "terroristische aanslag" en zei dat EU-burgers moeten weten dat de door hen betaalde belastingen worden gebruikt om wapensystemen naar Oekraïne te sturen en  dat "ze worden gebruikt om burgers te doden".

Deze aanval op een bakkerij komt kort nadat Rusland bij de VN waarschuwde voor de gevolgen van het onbeperkt blijven leveren van wapens aan Oekraïne.

Het lijkt erop dat Rusland deze keer ook waarschuwt, maar voor de laatste keer. Toen Rusland de eerste keer een ultimatum stelde en niemand luisterde was de oorlog in Oekraïne het gevolg.

Bij de VN riep het Ministerie van Buitenlandse Zaken van de Russische Federatie het Westen op om eindelijk te luisteren naar hun standpunt over de oplossing van het conflict in Oost-Europa.

Tijdens de bijeenkomst van de VN-Veiligheidsraad probeerde Rusland opnieuw het Westen te waarschuwen en deze te laten stoppen met het pompen van wapens naar Oekraïne.



Nederland, als filiaal van Amerika wat weer een filiaal van Tel Aviv is, loopt voorop met het uitdagen van de Russen:

Nederland voegt zes F-16-gevechtsvliegtuigen toe aan het aantal toestellen dat aan Oekraïne wordt geleverd. Dat betekent dat er nu 24 Nederlandse F-16's naar Oekraïne zullen gaan, meldt demissionair minister Kajsa Ollongren (Defensie).

En zo blijft de voorspelling van Alois Irlmaier, de Duitse Nostradamus nog steeds actueel.

De landen aan de Zee (Nederland, Belgie, de Duitse kust, Denemarken?) worden door het water zwaar bedreigd, de zee is zeer onrustig, de golven gaan huizenhoog, het schuimt er, alsof het onder de aarde kookte. (De in de Noordzee exploderende kernbom kan een zeebeving in gang wetten, waarmee mogelijk een onderaardse vulkaanuitbarsting is verbonden. 'Het kookte' wijst op de hoge temperatuur die gewoonlijk met vulkanen is verbonden.) 
Eilanden verdwijnen en het klimaat verandert. 
Een deel van het trotse eiland (Engeland) verzinkt, als dat ding in het water valt, dat de vlieger erin gooit. Dan verheft het water zich als uit een stuk en valt weer terug. Wat dat is, weet ik niet. Wanneer het komt, weet ik niet.

De vernederende ondergang van elektrische auto’s is in het Westen begonnen

Ambitieuze plannen voor een door elektrificatie geleide industriële revolutie zijn op hun retour

februari 6, 2024   7 

 

Djm-leighpark / Wikimedia / (CC BY-SA 4.0 DEED)

De Franse president Macron had een plan om miljoenen elektrische voertuigen per jaar te maken. Kanselier Scholz wilde er 15 miljoen op de Duitse wegen hebben tegen 2030. President Biden troefde iedereen af met een plan van $174 miljard (€162 miljard) om van de VS de wereldleider te maken. Zelfs Boris Johnson – herinnert u zich hem nog – had een plan van 1 miljard pond om het Britse oplaadnetwerk te versterken, schrijft Matthew Lynn.

Spoel slechts een paar jaar terug en bijna elke president of premier maakte van elektrische voertuigen de hoeksteen van een industriële strategie. En toch hebben we deze week vernomen dat Renault afziet van plannen om zijn activiteiten op het gebied van elektrische voertuigen (EV) en software apart op de beurs te zetten, terwijl Volvo zijn dochteronderneming voor elektrische sportwagens Polestar afbouwt.

In werkelijkheid is de Westerse droom van elektrische auto’s, te midden van een aanval van Chinese concurrentie en dalende verkoopcijfers, snel aan het ontrafelen – en we moeten alle lessen opnieuw leren waarom grootse, door de staat geleide industriële strategieën nooit werken.

Het is nog niet zo lang geleden dat landen elkaar hevig beconcurreerden om visies van de toekomst op batterijen te lanceren. Met Tesla als aanjager van de groene vraag om ’s werelds grootste autofabrikant te worden, gemeten naar marktwaarde en niet naar volume, en met ambitieuze netto-nul-doelstellingen, wilden ze allemaal zeker weten dat ze konden concurreren op het gebied van elektrische voertuigen.

We zouden de koolstofuitstoot verminderen, veel banen creëren en onze industriële basis verstevigen. Natuurlijk zouden regeringen een paar miljard – of tientallen miljarden – moeten uittrekken om dit voor elkaar te krijgen. Maar het zou zichzelf vele malen terugbetalen.

 

En toch zijn op dit moment de plannen voor een door EV geleide industriële revolutie in volle aftocht.

Ondanks het programma van overheidssteun heeft Renault deze week de aparte beursgang van zijn EV-eenheid Ampere, die gepland stond voor de eerste helft van het jaar, geschrapt. Het was een “pragmatische beslissing” volgens Luca de Meo, chief executive van het bedrijf, omdat de dalende verkoop van EV’s in heel Europa betekende dat de markt “uitdagender” was dan voorspeld.

Op dezelfde manier kondigde Volvo aan dat het zou stoppen met de financiering van zijn EV-eenheid, Polestar, en misschien zelfs zijn belang van 48 procent zou verkopen aan andere aandeelhouders, waaronder het Chinese Geely. Afgelopen september zei Volkswagen dat het de productie van twee van zijn EV-vlaggenschipmodellen ging terugschroeven, terwijl Ford in november zei dat het zijn batterijfabriek in Michigan ging inkrimpen.

Het lijkt erop dat al die “goedbetaalde groene banen” iets langer op zich laten wachten dan iemand had verwacht. Wat betreft het terugverdienen van de enorme bedragen die verschillende regeringen in de industrie hebben “geïnvesteerd”, lijkt het erop dat het rendement van dat geld ook nog wel even op zich zal laten wachten.

Er is niets mis met EV’s zelf. Ze zijn vaak geweldig als uitwijkmogelijkheid voor dichtbevolkte stedelijke omgevingen en zolang de grondstoffen op de juiste manier worden ingekocht en de opladers niet worden aangedreven door kolengestookte generatoren, zijn ze waarschijnlijk een beetje beter voor het milieu dan de benzineversie.

Als mensen ze willen, dan is dat geweldig. Het probleem met de industrie op dit moment is dat de vraag daalt omdat de voertuigen veel meer kosten dan iemand had verwacht, en de markt die er is zal worden veroverd door Chinese fabrikanten zoals BYD die voertuigen veel goedkoper kunnen maken dan iemand in het Westen kan. Het resultaat? Veel overheidsgeld zal worden verspild.

 

Er zit een les in de vernederende ineenstorting. Door de staat geleide industriële strategieën werken nooit. Sterker nog, het mislukken van de ontwikkeling naar EV is een schoolvoorbeeld van alles wat er fout gaat.

Ten eerste steunt het de verkeerde industrieën. Daarom is het het beste om het aan privébedrijven en hun investeerders over te laten om hun eigen gok te wagen, de vruchten te plukken als ze het goed doen en de verliezen te dragen als ze het niet goed doen.

Politici en bureaucraten zijn niet beter in het nemen van deze beslissingen, en meestal zelfs veel slechter. Geloof je me niet? Vraag het maar aan consumenten. Hertz in de VS doet de 20.000 EV’s die het de afgelopen jaren met veel tamtam kocht van de hand en vervangt ze door benzinemodellen vanwege een gebrek aan vraag.  Het afgelopen jaar onthulden cijfers van de Society for Motor Manufacturers and Traders een scherpe daling in de interesse van particuliere kopers in EV’s.

Vervolgens investeert de staat te veel. Ook al is er een kleine markt voor EV’s, er was zeker geen ruimte voor enorme nieuwe industrieën in Frankrijk, Duitsland, de VS of in een dozijn kleinere landen. De auto-industrie werd al overspoeld door overcapaciteit, en dat was voordat de overheid miljarden begon te smijten in fabrieken voor elektrische voertuigen. Het enige wat er gebeurt is dat de prijzen instorten en niemand geld verdient.

Tot slot verstoort het de markt met subsidies. Regeringen beginnen met het uitgeven van een paar miljard aan nieuwe EV-fabrieken, dan moeten ze de EV’s gaan subsidiëren zodat mensen ze ook echt kopen, dan moeten ze tarieven en quota’s opleggen om import tegen te houden uit landen waar andere regeringen te veel hebben geïnvesteerd.

 

Tot slot moeten ze nog meer betalen om de fabrieken in leven te houden die een product maken dat niemand wil. Het is een vicieuze cirkel en als hij eenmaal begint, is hij heel moeilijk te stoppen.

De enige opluchting voor het Verenigd Koninkrijk is dat onze politieke en bestuurlijke klasse te incompetent was om er nog meer geld in te pompen, ondanks de beste inspanningen van de voormalige premiers Theresa May en Boris Johnson om enkele tientallen miljarden te spenderen aan de “race voor EV’s” en de eindeloze waarschuwingen dat we het risico liepen “achterop te raken”. Het ergste leed zal ons bespaard blijven.

In werkelijkheid is de ommekeer in de elektrificatie van de auto-industrie aan de gang. Grote fabrikanten beginnen zich terug te trekken, maar alle grootse projecten voor batterijfabrieken, voor glimmende nieuwe EV-fabrieken en voor oplaadinfrastructuur zullen onvermijdelijk zeer binnenkort worden geschrapt.

Miljarden belastinggeld zijn verspild. Daar moeten we lering uit trekken, hoe bitter dat ook is. De overheid weet nooit wat de industrieën van de toekomst zullen zijn en moet het aan ondernemers en klanten overlaten om dat uit te zoeken.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/de-vernederende-ondergang-van-elektrische-autos-is-in-het-westen-begonnen/

 

Professor TH ontmaskert de zwendel rond elektrische auto’s

FENIXX KLASSIEKEN De e-auto is vrijwel de enige reddende heilbelofte van de links-groene milieu-ideologen. Een professor aan de Technische Universiteit van Ingolstadt stelt de hype rond elektromobiliteit aan de kaak als een gigantische oplichterij die maar één doel dient: autofabrikanten willen hun wagenparkwaarden kunstmatig “schoon” rekenen om boetes van miljarden euro’s aan de EU te … Meer lezen overProfessor TH ontmaskert de zwendel rond elektrische auto’s

https://www.frontnieuws.com/professor-th-ontmaskert-de-zwendel-rond-elektrische-autos/

    

Brussel zwicht als eerste: Europese Unie schrapt belangrijke elementen van groene agenda in onenigheid met boeren

 februari 6, 2024   10  

    conceptphoto.info / Flickr / (CC BY 2.0 DEED)

De boerenopstanden over het hele continent hebben het globalistische leiderschap van de Europese Unie in Brussel gedwongen om terug te komen op belangrijke elementen van haar groene agenda om “netto-nul” emissies te bereiken – voor nu.

Na de grote overwinning vorig jaar in Nederland, zorgden de tractorprotesten van boeren dinsdag voor nog een belangrijke overwinning tegen de globalistische agenda. De voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, schrapte de plannen om de landbouwsector te verplichten de uitstoot van methaan en stikstof tegen 2040 met een derde te verminderen, bericht Breitbart.

Brussel zal ook terugkrabbelen op plannen om het gebruik van pesticiden in dezelfde periode te halveren. Boeren beweren dat ze hierdoor in het nadeel zijn ten opzichte van buitenlandse landbouw die in het kader van vrijhandelsovereenkomsten goedkoper in het blok wordt geïmporteerd omdat hun landen minder strenge milieuregels hebben dan de EU.

Plannen om Europeanen aan te moedigen minder vlees te eten, een centraal thema van de ‘Great Reset’-beweging die door de elites wordt gesteund, zijn ook opgegeven.

In een reactie op de stap zei EU chef von der Leyen tegen The Telegraph: “Onze boeren verdienen het om gehoord te worden.”

“Ik weet dat ze zich zorgen maken over de toekomst van de landbouw en hun toekomst als boeren. Maar ze weten ook dat de landbouw moet overstappen op een duurzamer productiemodel, zodat hun boerderijen de komende jaren winstgevend blijven,” vertelde ze het Europees Parlement.

Het is echter onduidelijk of de concessies die Brussel dinsdag deed voldoende zullen zijn om de woede van de boeren te bedwingen, aangezien ze nog steeds te maken hebben met overregulering op zowel nationaal als EU-niveau en met problemen door goedkope buitenlandse producten, met name uit Oekraïne, dat tariefvrije toegang tot de EU-markt kreeg na de Russische invasie.

 

De boerenprotesten tegen de groene agenda van de EU, die vier jaar geleden in Nederland begonnen, hebben ertoe geleid dat grote steden zoals Berlijn, Brussel, Parijs en Rome de afgelopen maand geblokkeerd werden door duizenden tractoren.

Toch kunnen de boeren op brede steun rekenen: uit een recente peiling bleek dat bijna 90 procent van de Franse kiezers vindt dat hun tractorprotesten gerechtvaardigd zijn.

De steun voor de boeren heeft paniek gezaaid onder de neoliberale facties in Brussel, omdat ze bang zijn dat de komende verkiezingen voor het Europees Parlement in juni een referendum worden over de mislukkingen van de groene agenda.

Naast het benadelen van boeren, wordt het ook gezien als een maatregel die Europa kwetsbaar maakt voor externe gebeurtenissen, zoals de oorlog in Oekraïne, die de energiekosten opdrijft in Europa waar de binnenlandse productie van fossiele brandstoffen grotendeels is opgedroogd ten gunste van zogenaamde hernieuwbare energiebronnen zoals wind- en zonne-energie, die de beloften van energieonafhankelijkheid niet hebben waargemaakt.

Hoewel de terugtrekking op dinsdag algemeen wordt gezien als een overwinning voor de boeren, hebben sommigen – die misschien zwakte bespeuren – opgeroepen om de druk op het leiderschap van de EU hoog te houden.

De Nederlandse pro-boeren politieke activiste Eva Vlaardingerboek zei: “Dit is goed nieuws omdat het laat zien dat protesteren werkt en druk uitoefenen op onze overheersers werkt. Maar alleen de eisen voor 2040 laten vallen is niet genoeg. De hele agenda moet weg. De Green Deal en het NetZero bedrog moeten verdwijnen. We hebben een slag gewonnen, niet de oorlog.”

 


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/brussel-zwicht-als-eerste-europese-unie-schrapt-belangrijke-elementen-van-groene-agenda-in-onenigheid-met-boeren/

 

Establishment-paniek: Duitse vicekanselier geeft Poetin de schuld van boerenprotesten, media bestempelen protesten als ‘extreem-rechts’

In volle paniek heeft het Duitse politieke en media-establishment geprobeerd om de boerenopstand tegen de globalistische regering in Berlijn af te doen als een creatie van Vladimir Poetin en aangewakkerd door zogenaamd “extreem-rechts”. Duizenden boeren begonnen maandag aan een wekenlange opstand als reactie op het anti-boerenbeleid van de linkse regering van kanselier Olaf Scholz, waarbij … Meer lezen overEstablishment-paniek: Duitse vicekanselier geeft Poetin de schuld van boerenprotesten, media bestempelen protesten als ‘extreem-rechts’

https://www.frontnieuws.com/establishment-paniek-duitse-vicekanselier-geeft-poetin-de-schuld-van-boerenprotesten-media-bestempelen-protesten-als-extreem-rechts/

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...