maandag 3 januari 2022

Omikron moet bondgenoot worden: 'Hopen dat omikron wereldwijd dominant wordt'


3/01/2022 

 

      © Belga

De besmettelijke omikronvariant zorgt wereldwijd voor nieuwe records in het aantal nieuwe besmettingen. Uit verschillende wetenschappelijke studies blijkt echter dat omikron voor minder ernstige symptomen zorgt dan de eerdere varianten die ons troffen. Omikron zou immers een ziektebeeld veroorzaken dat zich meer in de keel dan in de longen afspeelt, wat kan verklaren waarom hij zo besmettelijk is maar minder ernstig ziek maakt. “Het lijkt erop dat omikron beter in staat is om ziekte te veroorzaken in de keel. De variant vermenigvuldigt zich daar veel sneller dan in de longen”, zegt Deenan Pillay, viroloog aan University College in Londen, in The Guardian. “Dit moet nog verder onderzocht worden, maar alle studies wijzen voorlopig in dezelfde richting.”

…../….  stelt viroloog Marc Van Ranst maandag in Het Nieuwsblad.

“We hopen dat omikron wereldwijd dominant wordt. En dat de volgende variant voortkomt uit de omikronstam. Dat zou ervoor kunnen zorgen dat we inderdaad met het virus kunnen leren leven”, stelt Van Ranst.

(Skwadra by Tagtik/Source: The Guardian - Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

 

Hoe los je een angstverslaving op?

 Analyse door Dr. Joseph Mercola  Feit gecontroleerd

2 januari 2022

          LINK: https://www.bitchute.com/video/7gzgY3apt7Lh/


Mercola

 10518 subscribers

  

LOSKOMEN VAN ANGSTVERSLAVING

- INTERVIEW MET DR. MARK MCDONALD


Dr. Mark McDonald is een psychiater in de omgeving van Los Angeles, Californië. Hij heeft een boek geschreven met de titel "United States of Fear: How America Fell Victim to Mass Delusional Psychosis", dat het onderwerp is van de discussie van vandaag. Rond april 2020 nam McDonald de moedige beslissing om patiënten te 'ontslaan' die weigerden zijn standpunt over bepaalde werkelijkheden en waarheden te accepteren.

• In zijn boek "United States of Fear" diagnosticeert psychiater Mark McDonald de VS als lijdend aan massale waanpsychose, gedreven door een irrationele angst voor wat nu een vrij onschuldig virus is.
• De angstige overreactie had zijn oorsprong niet in wat er gebeurde in 2020. Overheid, bedrijven en machtige individuen zijn al tientallen jaren bezig met een systematische "verzorgingspoging" om irrationele angstverslaving te bestrijden
• Zonder angst kunnen ze ons niet van onze vrijheden beroven
• De onderliggende motivatie van deze psychologische campagne was een aanval op de kern structuren, stichtingen en instellingen van de samenleving om een ​​gevoel van afhankelijkheid van de overheid te kweken
• Om hun verslaving aan angst te overwinnen, moet een persoon nog steeds een gevoel van nieuwsgierigheid hebben en bereid zijn om naar nieuwe informatie te kijken. Als ze dat niet zijn, zijn ze niet te behandelen en kunnen ze niet worden tegengehouden hun (en onze) vrijheid in te ruilen voor een vals gevoel van veiligheid. De sleutel is dus om diegenen te vinden die nog steeds openstaan ​​en ontvankelijk zijn voor nieuwe informatie, zodat we een omslagpunt kunnen bereiken waar er meer onverschrokken mensen zijn dan mensen die aan angst verslaafd zijn.


"LA is een zeer politiek geladen klimaat" , zegt hij. "Veel van mijn patiënten, vooral degenen die zich niet als conservatief of zelfs oprecht onafhankelijk zouden identificeren, hebben de neiging om op een zeer emotioneel geladen manier te reageren wanneer ze werken met iemand die hun waardesysteem niet deelt, en dan wordt het moeilijk om werk met hen. Ik kan ze niet helpen...

Ik merkte dat er iets groters dan alleen politiek in het spel was met de hele opkomst van de pandemie. Ongeveer 10 tot 20% van mijn patiënten vertrokken abrupt zonder iets te zeggen... of ze maakten ruzie met mij. Sommigen van hen vielen me zelfs persoonlijk aan en veroordeelden me.

Enkelen dreigden mij aan te geven bij de medische raad omdat ik zulke 'vreselijke' dingen had gezegd dat kinderen zouden moeten kunnen ademen zonder masker op hun gezicht. Wat ik concludeerde na het zien van de gevolgen hiervan, is dat degenen die vertrokken, degenen die me aanvielen, echt geen mensen meer zijn die ik kan helpen, omdat echt goed therapeutisch werk, althans het werk dat ik doe, begint vanuit een positie van waarheid en werkelijkheid.

Nu beweer ik niet het monopolie op waarheid of werkelijkheid te hebben, maar ik waardeer het zeker zo hoog dat ik niet bereid ben het op te offeren voor het emotionele comfort of welzijn van iemand anders op dit moment ...

Degenen die zijn gebleven en degenen die hun plaats hebben ingenomen, waren allemaal veel, veel meer toegewijd aan het werk en om beter te worden, om zichzelf emotioneel en psychologisch te genezen dan alle mensen die vertrokken.

Ik heb dus in geen enkel opzicht spijt van die beslissing. Ik denk dat het me een betere arts heeft gemaakt, een betere beoefenaar. En het belangrijkste is dat ik hierdoor duidelijk, in het openbaar en eerlijk kan blijven spreken over wat volgens mij een veel belangrijker probleem is dan alleen schoten en maskers, wat de staat van ons land is en hoe we worden gecontroleerd en gemanipuleerd door corrupte individuen en bedrijven.”

Het publiek is gevreesd voor angst

Angst is een van de krachtigste drijfveren van gedrag en het is duidelijk dat het gedrag van mensen de afgelopen twee jaar massaal is gemanipuleerd door het gebruik van angst. De motivatie achter het boek was om een ​​retrospectieve analyse en uitleg te geven over hoe het allemaal is gebeurd.

"De wol werd op 15 maart [2020] niet over onze ogen getrokken", zegt McDonald. “Wat ik vermoedde, ontdekte en uitlegde in het eerste derde deel van het boek, is dat dit proces eigenlijk al lang daarvoor begon.

Wat we hebben gehad, en hebben geleden, is een langzame poging tot verzorging door de overheid, door bedrijven, door rijke, machtige individuen gedurende een aantal decennia ... Ik ga zelfs terug naar na de Tweede Wereldoorlog in mijn boek met een heel specifiek voorbeeld voor degenen die in die tijd opgroeiden, van de duck-and-cover-oefeningen om te beschermen tegen nucleaire holocaust.

Het is duidelijk dat verstoppen onder je bureau je niet zal beschermen tegen een atoombom. En toch werd ons allemaal verteld om dit te doen ... Deze praktijk heeft naar mijn mening kinderen een gevoel van angst, een gevoel van kwetsbaarheid en een afhankelijkheid van een hogere macht bijgebracht - niet God, maar een hogere menselijke macht, meestal een autoritaire macht, de macht van scholen of ambtenaren om je te beschermen tegen deze zeer niet-gespecificeerde, vage ... dreiging.”

De angstzaaierij over klimaatverandering en ineenstorting van ecosystemen valt ook onder deze ‘grooming’. "Ik ga niet zeggen dat het bestaan ​​van vervuiling niet echt is", zegt hij. "Maar om te zeggen dat de wereld over 12 jaar vergaat... is niet waar." Het doel is om het gedrag van mensen te veranderen, een gevoel van naleving bij te brengen, zodat middelen opnieuw kunnen worden toegewezen.

“Dus aan het begin van het boek is mijn doel om uit te leggen: 'Hoe zijn we zo bang geworden?' Hoe zijn we zo in staat om zo snel door angst te worden geslagen door iets dat al heel vroeg duidelijk geen significante bedreiging vormde voor de meeste Amerikanen?

Zelfs voor degenen voor wie het een bedreiging was ... zijn er zeer nuttige, succesvolle, goedkope, effectieve behandelingen geweest die in wezen bijna 100% van de mensen die door dit virus werden getroffen, hebben genezen. Dus waarom [de angst]?

Bij het uitleggen van het hoe en waarom van hoe we op dit punt zijn gekomen, hoop ik dat mensen die misschien niet helemaal gehersenspoeld zijn, maar degenen die gewoon een beetje in de war zijn, een beetje perplex, niet helemaal helder denkend maar zeker willen zijn, zullen hun gedachten georganiseerd zien, zodat ze dan naar de belangrijkere stap kunnen gaan, wat doen we eraan?”

Verslaafd aan angst

Een waarschijnlijke reden waarom regelrechte onzinnige tegenmaatregelen zijn omarmd, is dat angst het rationele denken verlamt. Mensen die doodsbang zijn om aan COVID te overlijden, kunnen niet begrijpen hoe belachelijk maskeren is, omdat ze zich niet logisch een weg door het probleem kunnen banen. Bovendien willen ze dat niet. Zoals McDonald uitlegt, zijn ze helemaal niet nieuwsgierig.

"Dit is mijn kleine diagnostische techniek: drukt de persoon zijn nieuwsgierigheid uit om iets anders te weten dan wat hij of zij nu weet? Als het antwoord nee is, ga ik niet eens verder met die persoon in gesprek. Het is absoluut zinloos...

Ambivalentie is een ander woord dat we gebruiken bij motiverende gespreksvoering. We beoordelen op ambivalentie. Probeert de persoon tegelijkertijd twee verschillende, tegengestelde posities in te nemen? Want dat leidt tot een oplossing. Als er helemaal geen ambivalentie is en geen nieuwsgierigheid, dan weet ik niet waar je moet beginnen. Dus ik zal vragen: 'Wat begrijp je nu over wat er gebeurt?'

Als ik enige ambivalentie bespeur, als ik een gebrek aan vertrouwen bespeur, stel ik een vervolgvraag. Ik zeg: 'Ben je nieuwsgierig? Bent u geïnteresseerd in het leren van andere informatie of andere gezichtspunten waar u zich op dit moment misschien niet bewust van bent?'

En vaak, als ik op dat punt ben gekomen, zal de persoon aarzelend zeggen: 'Ja, misschien.' Als ik daarentegen 'Absoluut niet' krijg, of meer een veroordeling, 'Wat bedoel je dan? Ben jij een van die anti-vaxxer-hoaxers?' Dan weet ik dat ik waarschijnlijk niet echt succesvol verder zal gaan, dus ik gaf het op. Ik trek me terug ... Als iemand verslaafd is aan angst, wacht ik gewoon af en kijk of ze open en bereid zijn en klaar om hun verslaving te verliezen."

Kortom, tenzij een persoon openstaat voor nieuwe informatie, maakt het niet uit hoeveel peer-reviewed onderzoeken je hem voorlegt. Feiten en gegevens doen er niet toe of ze geen nieuwsgierigheid of deze ambivalentie hebben. Zoals McDonald heeft uitgelegd, is dit geen data-oorlog. Dat hebben we al lang gewonnen. Het is een psychologische oorlog, en het moet echt zo worden bekeken.


"Je moet altijd in gedachten houden dat informatie en gegevens slechts zo nuttig zijn als de psychologische toestand van de ontvanger", zegt hij. Je zou de situatie zelfs kunnen verergeren als ze niet open en ontvankelijk zijn.

De ontmanning van de samenleving

Een andere culturele factor die een belangrijke rol heeft gespeeld, is de ontmanning van de samenleving. Dit is problematisch, omdat dit ook van invloed is op ons vermogen om onszelf te verdedigen tegen de volgende aanval op onze vrijheden en lichamelijke integriteit.

“Mijn zorg is dat de onderliggende motivatie van deze psychologische campagne lange tijd, en het is nog steeds, een aanval is op de kernstructuren, stichtingen, instellingen van ons land ... Zeker in alle Engelstalige landen is er vele, vele jaren een aanval geweest op de kernarchetypen van het mannelijke en het vrouwelijke, het mannelijke en het vrouwelijke.

Het doel is om de interesse, het vermogen, het comfort, zowel intern als ook op maatschappelijk vlak, weg te nemen van het samenkomen van mannen en vrouwen. Als mannen en vrouwen niet meer bij elkaar komen, als ze niet meer naar elkaar verlangen, als ze niet meer met elkaar praten, als ze stoppen met daten, trouwen, kinderen krijgen, dan hebben we geen gezinnen meer. We hebben alleenstaande ouders.

Als we geen gezinnen hebben, hebben we geen maatschappelijke organisaties. Wij hebben geen kerken. We hebben geen gemeenschappen. Het enige wat we hebben zijn alleenstaande ouders die met hun eigen kinderen rondrennen, waarschijnlijk afhankelijk van de overheid, om hen financieel en fysiek veilig te houden. Dus de rol van de vader, de rol van de moeder wordt eenvoudigweg geëlimineerd.

De staat grijpt dan in en de staat verdringt de rol van de vader en begint het over te nemen. Er is een jong meisje dat een aantal jaren seksueel is misbruikt door haar biologische vader, en uiteindelijk heeft hij haar zwanger gemaakt. Hij werd gearresteerd nadat een vaderschapstest was uitgevoerd.

Ik heb onlangs haar therapie-aantekeningen over een rechtszaak doorgenomen, en wat me opvalt, is dat ze nu, twee jaar later, er nog steeds op staat dat haar vader haar onterecht is afgenomen. Hij verdiende het niet om gearresteerd te worden, zou niet in de gevangenis moeten zitten en dat alles wat ze echt wil is met hem herenigd te worden.

Je zou denken dat dit geen zin heeft. Ik bedoel, geen enkel verstandig persoon zou zich willen herenigen met een vader die haar seksueel heeft misbruikt en zwanger heeft gemaakt, maar dat doet ze wel. Ik denk dat er een psychologische reden voor is. We hebben maar één vader. We hebben maar één moeder. Als onze vader of moeder wordt verwijderd, kunnen we die persoon niet vervangen. We zijn in wezen in de steek gelaten. We zijn verdwaald...

Wat gebeurt er als we de regering afwijzen? Als we de overheid niet willen gebruiken als een manier om onszelf te beschermen, om afhankelijk te zijn van de overheid voor ons geld, voor onze heiligheid, [dan] moeten we op elkaar vertrouwen. We kunnen dat doen als we een gezin hebben, als we een gemeenschap hebben, als we een kerk, maatschappelijke organisaties en structuren hebben.

Maar wat als we een alleenstaande moeder zijn met een paar kinderen die in een appartement in Santa Monica wonen dat wordt gesubsidieerd door het stadsbestuur van Santa Monica, en voedselbonnen krijgen van de staat Californië? Nu kunnen we geen afscheid nemen van de overheid. We moeten de regering behouden.

Dus ik geloof echt dat de aanvallen op mannelijkheid, op vrouwelijkheid, specifiek zijn ontworpen om een ​​einde te maken aan de gezinseenheid en om ervoor te zorgen dat alle mannen en vrouwen zich voor hun veiligheid tot de overheid wenden in plaats van tot elkaar, zoals traditioneel het geval is. ..”

McDonald benadrukt dat dit niet per se een politieke kwestie is, hoewel links 'er bijna een monopolie op lijkt te hebben', voornamelijk omdat 'links inherent een communistische of socialistische beweging is. Het is anti-religieus, anti-familie, anti-individueel.”

Het probleem is natuurlijk dat communistische en socialistische samenlevingen zijn gebouwd op een fundament van corruptie, waar een kleine groep elites uiteindelijk van alle anderen berooft. Daarom houden communistische en socialistische regimes geen stand. Ze bezwijken altijd door de rotting van corruptie.

Wat is de oplossing?

Over hoe we onze huidige problemen moeten oplossen, zegt McDonald:

“Ik heb geloof en vertrouwen in individuen, maar in de mensheid als geheel heb ik nogal wat vertrouwen verloren.

Hoewel er altijd corrupte individuen zijn geweest, zegt het feit dat mensen als groep hen de afgelopen jaren hebben toegestaan ​​zo'n voet aan de grond te krijgen door hun eigen vrijwillige naleving, mij te zeggen dat de mensheid dat niet heeft gedaan, althans niet nu, het inherente vermogen om het ware kwaad te weerstaan ​​in de mate die ik geloofde dat het had. Ik heb me dus vergist.

Dit heeft ertoe geleid dat ik, afhankelijk van de dag, verschillende gevoelens en opvattingen heb over de mogelijkheid van een uitweg. Ik geloof op dit moment niet dat de uitweg is om te wachten op een messias ... Ik denk dat de uitweg vanaf de basis zal zijn ... een opstanding uit de as, in wezen.

[Neem] het openbare schoolsysteem in de Verenigde Staten, waarvan ik denk dat het niet te redden is; Ik denk niet dat het kan worden gerepareerd. We moeten een nieuw schoolsysteem bouwen. We moeten een nieuw banksysteem bouwen, een nieuw voedselsysteem, een nieuw leveringssysteem.

We moeten een nieuw politiek systeem opbouwen. Al deze systemen moeten in principe opnieuw worden opgebouwd. En ze zullen niet worden herbouwd door een leider, ze zullen worden herbouwd door de mensen, en dat zal internationale samenwerking vereisen ...

Het is zo belangrijk dat het Amerikaanse volk daadwerkelijk samenkomt en deze corrupte machts- en structuurkliek afwerpt, zodat ze kunnen herbouwen ... Als het niet gebeurt, denk ik dat we uitkijken naar een heel, heel donkere periode die gaat duren... voor jaren of decennia. Ik weet niet of we er ooit echt uit zullen komen."

Decentralisatie van macht is cruciaal

Terwijl we herbouwen, is het vrij duidelijk dat decentralisatie absoluut essentieel zal zijn. Zoals McDonald heeft uitgelegd, is een van de redenen voor het succes van de Verenigde Staten de vooruitziende blik van de Founding Fathers om een ​​systeem te creëren waarin de macht over de 50 staten wordt gedecentraliseerd. De reden dat de VS nu op het punt staat onze vrijheid te verliezen, is omdat de macht opnieuw is geconcentreerd via technologie en sociale media.

“De enige manier om deze mate van kwaad te laten bestaan ​​en om zo'n sterke greep op het land te hebben, is door de macht te concentreren. Als de macht zou worden verspreid, zou het heel moeilijk zijn om dit soort hersenspoeling te laten plaatsvinden, omdat er voldoende tegenwicht zou zijn, er voldoende verspreiding zou zijn van de corrumperende invloed, dat waarheid en eerlijkheid en de krachten ten goede daadwerkelijk een voet aan de grond.

Ik bedoel, Parler werd een jaar geleden vernietigd omdat twee mannen in Silicon Valley een knop omdraaiden en 30 miljoen stemmen het zwijgen werden opgelegd. Ik bedoel, dit is nog nooit eerder mogelijk geweest. Nooit... Ik geloof op dit moment dat... er een persoonlijk verlies voor nodig is, iets ingrijpends en belangrijks, voor degenen die nog steeds gehersenspoeld zijn om daadwerkelijk weer helder te kunnen denken.

Misschien het verlies van een kind door een vaccinletsel, het verlies van een ouder die geen ziekenhuisbehandeling heeft gekregen voor hartfalen omdat hij besloot geen vaccin te krijgen, de volledige economische ineenstorting van het huis, de gemeenschap of misschien zelfs het land, omdat we staan ​​onszelf toe niet langer te werken en geloven dat de productiviteit op de een of andere manier ergens anders zal gebeuren door een andere persoon.

We kunnen, zoals in LA gebeurt, terechtkomen in een staat van absolute anarchie, waar rijke mensen in de Palisades, in Malibu, in Beverly Hills, nu worden beroofd, verkracht en vermoord door bendeleden op dezelfde manier als ze worden gedaan. in de favela's in Brazilië.

Dit soort misdaadgolf, niet alleen onder de arme mensen in het getto, maar onder de rijke klasse, degenen die stemmen in alle mensen die deze corruptie en deze technologische hersenspoeling pushen ... is in mijn levenslang in Los Angeles. [Maar het] kan een vereiste zijn dat degenen die deze hersenspoeling helpen ondersteunen, daadwerkelijk aanzienlijke persoonlijke verliezen lijden voordat ze wakker worden en hun steun eruit halen."

Op basis van wat ik heb gezien en gehoord, vermoed ik dat zelfs persoonlijke verliezen sommigen van hen niet wakker zullen maken. Ik heb gevallen gezien waarin een dierbare stierf binnen enkele minuten of uren na hun COVID-injectie, en als ze het hebben meegemaakt, veegt de persoon het af als toeval en plant hun booster. Ze weigeren gewoon de correlatie te zien.

Deze neiging tot blinde zelfvernietiging is een essentieel onderdeel van een psychiatrische aandoening die bekend staat als "massavormingspsychose", wat de klinische diagnose is die wordt voorgesteld door Mattias Desmet, hoogleraar klinische psychologie aan de Universiteit Gent in België1

Is het gewoon corruptie of iets meer sinister?

Het is duidelijk dat de concentratie van de macht niet toevallig was. Het is al tientallen jaren gepland en uitgevoerd. Uiteindelijk was technologie - die de kern vormt van het technocratische wereldbeeld - nodig om te slagen. Tegenwoordig bestaat de technologie om de wereldbevolking te manipuleren en te beheersen.

“Hierdoor komt een andere vraag op, die ik een jaar geleden heel anders zou hebben beantwoord. Ik krijg heel vaak de vraag: 'Is dit gewoon corruptie?' Betekenis 'Ik wil meer geld. Ik wil meer macht.' Of is er iets sinisters? Zit er op zijn minst een sociopathie of misschien zelfs het bestaan ​​van het kwaad achter?

Twee jaar geleden zou ik dat absurd hebben gezegd. Misschien zijn er een paar sociopathische individuen. Zeker, er is niets kwaads. Ik geloof niet in de duivel. Maar ik begin me nu af te vragen of dit verder gaat dan louter menselijke corruptie. Hebzucht is zo banaal ... Dat lijkt zo'n relatief onschuldige ondeugd gezien wat we zien als de gevolgen van deze beslissingen.

Ik sta nu open, zoals ik nooit eerder ben geweest, voor de mogelijkheid van het bestaan ​​van het kwaad. Van een kracht, die feitelijk in het spel is, die deze individuen drijft om zulke gruwelijke daden te plegen. En het is slecht. De uitkomsten zijn slecht. Het zijn geen fouten en ze zijn georkestreerd. Dat is wat me ertoe brengt om nu zo te twijfelen aan deze verklaringen die eenvoudigweg fouten of geïsoleerde corruptie inhouden.

Er is iets zo, zo mooi precies en goed verbonden en duurzaam aan hoe al deze acties de afgelopen jaren zijn samengekomen, dat het me doet denken dat er een soort van kracht of macht in het spel moet zijn die verder gaat dan eenvoudig menselijke kwetsbaarheid.”

Vooruit gaan

McDonald schrijft momenteel een tweede boek, waarin hij dieper ingaat op oplossingen voor het overwinnen van angst op persoonlijk en nationaal niveau. Sommige van zijn ideeën en behandelaanbevelingen zijn de afgelopen jaren voortgekomen uit een consolidering en evolutie van zijn standpunten.

Maar voordat we iets kunnen doen, moeten we begrijpen welke groepen mensen in aanmerking komen voor behandeling en welke niet. Sommige zijn zo diep gehersenspoeld dat ze schijnbaar onbereikbaar zijn. Anderen zijn bang, maar willen dat niet zijn. De eerste is onbehandelbaar, terwijl de andere behandelbaar is.

"De gehersenspoelde groep, zoals we een sekte zouden behandelen, kan niet vrijwillig worden behandeld" , zegt hij. “Ik kan ze geen informatie, onderwijs, counseling of zelfs een boek geven, omdat ze niet willen luisteren. Ze zullen het niet lezen. Dat willen ze niet, want ik ben een vijand. Iedereen die waarheid, hoop en informatie verschaft, is de vijand.

De enige bondgenoot die ze hebben is de goeroe. Net zoals een sekte wordt afgesloten, worden hun familieleden volledig van hen gescheiden ... deze mensen zullen alleen luisteren naar en bevelen aannemen van Anthony Fauci, van Joe Biden, van Don Lemon, mensen in de media, mensen in de politiek, mensen in bureaucratische regering, en niets zal hen van gedachten doen veranderen. Helemaal niets.

Ze konden mensen om zich heen zien sterven, hun eigen ouders, hun eigen kinderen, en toch zouden ze nog een kans nemen. Ze gaan verloren, tenzij en totdat ze fysiek worden verwijderd, in wezen op de manier die we zouden doen met een sekte, naar een afgelegen locatie waar ze kunnen worden gedeprogrammeerd. En ik zit niet in dat vak. Dus dat is niet de groep waar ik tegen spreek.

Ik moet realistisch zijn. We moeten praktisch en efficiënt zijn in de manier waarop we onze tijd gebruiken. We willen niet preken voor het koor, maar we willen ook niet proberen achter mensen aan te gaan die afgesloten zijn, geen nieuwsgierigheid hebben, volkomen gehersenspoeld. Ze gaan niet luisteren. Het is nutteloos.

Dus dat laat de andere groep over, die de ruimdenkende, misschien bange, misschien angstige, nieuwsgierige groep is. Ik zou deze mensen de angstverslaafden willen noemen die van hun verslaving af willen... Dat zijn de mensen die ik met het volgende boek wil bereiken.”

Angstverslaving doorbreken

Het paradigma dat McDonald voorstelt, is een basisprogramma van 12 stappen om van een verslaving af te komen, in dit geval de verslaving aan angst. Zoals in elk 12-stappenprogramma, is de eerste stap toegeven dat je een verslaving hebt. Ze moeten toegeven dat ze verslaafd zijn aan angst, want zonder de angst te verliezen, kunnen ze niet vooruit.

“Angst is het obstakel om rationeel te kunnen denken en handelen. De angst moet dus overwonnen worden. Maar om angst te overwinnen, moet je toegeven dat je eraan verslaafd bent, dat je dit niet wilt vasthouden', legt McDonald uit.

“Vanaf daar zijn er andere dingen die je kunt doen. Een daarvan, waarover volgens mij nog niemand echt veel heeft gesproken, is dat je humor moet omarmen. Humor is wat ons in staat stelt om een ​​perspectief te hebben. Zonder perspectief zijn we als een zeeman die door een monoscoop kijkt. Alles is gewoon gericht op een klein doelwit in de verte.

We verliezen alles om ons heen. We verliezen onze context. We zijn niet in staat om waarde en prioriteit toe te kennen aan dingen. Alles draait om zaken, dood, zaken, dood, schoten, maskers. Een van de beste manieren om daar afstand van te nemen, is door humor daadwerkelijk te ontwikkelen en te omarmen. Om weer te gaan lachen, moppen te vertellen, de lichtere kant van onze tijd hier te zien. We zijn hier niet alleen om te bestaan. We zijn hier om te leven. We zijn hier om volledig te leven...

Door dat perspectief te ontwikkelen, kunnen ze meer nieuwsgierigheid omarmen. Ze moeten zich ook afsnijden van de media, in ieder geval tijdelijk, omdat media de verslaving aanwakkeren ... Je moet stoppen met naar je dealer te gaan ...

Ik ga nog een heleboel andere stappen doorlopen en deze toelichten. Maar dit zijn er een paar waarvan ik denk dat ze erg belangrijk zijn voor mensen om te overwegen - toegeven dat je een probleem hebt en er een einde aan willen maken; humor ontwikkelen, of op zijn minst omarmen; en het vermijden van de dealer van de angst, wat grotendeels de media is.

Keer ook terug naar wat er om je heen is. Stop met jezelf af te sluiten van mensen. Misschien omhels je mensen die ook bang zijn. Omgaan met alcoholisten is niet de beste manier om te stoppen met drinken. Ga naar mensen die nuchter zijn.

Bouw vriendschappen, relaties op met mensen die niet verslaafd zijn aan angst... Je ontdekt een hele wereld die niet draait om virussen, injecties, maskers en het sluiten van scholen en bedrijven.”

Hebt u de basiswil om vrij te zijn?

Volgens Robert Malone, Ph.D., in een privégesprek met Desmet, suggereerde Desmet dat een van de dingen die kunnen werken, is om de focus te verleggen van de irrationele angst voor de dood van een relatief onschadelijk virus naar de rationele angst voor wereldwijde tirannie, de hele mensheid wordt onderworpen aan slavernij voor de rest van de tijd.

Desmet beweerde dat hij het had uitgeprobeerd en ontdekte dat in sommige gevallen mensen die bang zijn voor COVID tot een gezonder gemoedstoestand kunnen worden gebracht door hen in wezen een grotere angst te geven waarmee ze hun irrationele angst voor het virus kunnen vervangen. McDonald gelooft niet dat dit zal werken, althans niet in significante mate.

“Ik schreef over de culturele vereisten in mijn boek. [Desmet] beschrijft [hen] in puur psychologische termen, hoewel er ook culturele overlappingen zijn [zoals] gebrek aan betekenis en losgekoppeld zijn van familie. Nou, hoe komt dat?

Als je niet echt weet wat je doel is als man, als je geen kerngezin hebt, verlies je familierelaties. Je bent afgesneden van je vrienden vanwege politieke verschillen. Dus we bereikten min of meer hetzelfde eindpunt vanuit verschillende startpunten, maar ik ben het volledig met hem eens.

Het idee van hypnose is ook erg interessant. Ik heb klinische hypnose gestudeerd. Zoals we allemaal weten bij toneelvoorstellingen, zal de hypnotiseur een dozijn mensen op het podium brengen en 12 mensen verschillende dingen proberen voor te stellen.

En dan pikt hij er geleidelijk 5, 6, 7, 8, 9 uit en stuurt ze terug naar het publiek wanneer hij ze als niet-suggereerbaar diagnosticeert. Hij houdt er twee of drie, en die mensen presteren meestal prachtig tijdens de hypnose op het podium.

Ik denk dat dat ook waar is. Ik denk dat er mensen zijn die om de een of andere reden gewoon makkelijker beïnvloedbaar zijn. En dus zijn ze meer vatbaar voor een hypnotische trance. En ik denk dat er op dit moment een soort hypnotische trance gaande is in de wereld. Die mensen hebben gewoon een inherente suggestibiliteit.

Het idee dat we de angst voor de dood zouden kunnen vervangen door een angst voor totalitaire controle is interessant, maar ik weet niet zeker of ik het daarmee eens ben om de volgende reden.

Ik denk dat een van de redenen waarom mensen zo meegaand zijn geworden, vooral in de westerse landen, in de meer welvarende, de meer soort technologisch verbonden, interpersoonlijke losgekoppelde samenlevingen, is dat we grotendeels de ... intrinsieke [wil] hebben verloren om] in opstand te komen en terug te dringen tegen gecontroleerd te worden door een hogere niet-goddelijke autoriteit.

Ik denk dat mensen tegenwoordig niet intrinsiek hunkeren naar vrijheid. Ik denk dat ze hunkeren naar verzorgd worden. En een van de grote krachten van totalitaire regimes in de 20e eeuw is dat ze veiligheid hebben geboden ten koste van vrijheid.

En mensen hebben het grotendeels omarmd, althans in het begin, voordat alle kampen begonnen en de executies, omdat ze het eindpunt van het verlies van vrijheid niet zien. Ze zien de onmiddellijke voordelen van veiligheid, van verzorgd worden. Ik hoef niet elke dag naar mijn werk... Dit is zo'n makkelijker leven. Dit is alsof je teruggaat in de tijd naar de dag dat ik werd geboren en in elke behoefte die ik had werd voorzien ...

Nu had ik geen vrijheid. Ik was overgeleverd aan de genade van de moeder. Maar wauw, wat een makkelijk leven. Geen verantwoordelijkheid ... Dus, er is iets psychologisch in ons ingebakken om iets eenvoudigs, iets gemakkelijks te willen omarmen, onze autonomie weg te geven aan een hogere autoriteit, een staat die voor ons zal zorgen.

En natuurlijk verandert het altijd in een totalitair systeem en dan sterven de mensen, worden vermoord, we hebben massale hongersnood, executies. We hebben het de hele 20e eeuw keer op keer gezien.

Maar uit mijn ervaring als clinicus zijn mensen eigenlijk veel banger voor de dood, voor het verliezen van veiligheid, voor het verliezen van de zogenaamde bescherming van de staat, dan voor het verliezen van al hun vrijheden, hun vrijheden, en uiteindelijk alleen maar gevoed te worden een vleesmolen voor de despoten van de samenleving.

In de kern biedt het totalitaire systeem een ​​cheat. Er staat: 'Stop met geloven in een hogere macht die niet echt is, God, en geloof in een hogere macht die ik en de partij zijn. Ik kan je de aardappelen aanbieden. Ik kan je de bewakers aanbieden... Dat kan ik je nu allemaal aanbieden. Wat kan God je bieden? ... Je kunt niet op hem vertrouwen. Nou, je kunt op me vertrouwen.' Het is bijna een duivels soort Faustiaans spel waar deze totalitaire despoten altijd mee bezig zijn, maar mensen trappen erin.

En dit is een van de redenen waarom elk communistisch systeem, elke dictatuur in wezen alle vormen van religieuze aanbidding en organisatie aanvalt. Ze hebben een seculiere samenleving nodig, want als er een hogere macht is, boven de staat, waar mensen in geloven of op vertrouwen, dan vermindert dat de absolute macht van de staat. Het brengt het in context.

En de context is dat het gebrekkig is, omdat totalitaire regimes nog steeds door mensen worden geleid. Ze worden niet geleid door engelen. Ze worden niet door God geleid. En als we God van het beeld kunnen verwijderen, nu plotseling, verschuift de hele hiërarchie en de hoogste macht wordt de staat en er is niets boven de staat.

Ik denk niet dat hier een uitzondering op is. En dit is nog een reden waarom de aanval op de kerk en de aanval op Kerstmis bijvoorbeeld de afgelopen decennia zo aan de gang is geweest.”

Wees moedig, spreek je uit, vind je stam

Als je dat nog niet hebt gedaan, is het eerste wat je wilt doen, je omringen met gelijkgestemde mensen en elkaar waar mogelijk persoonlijk ontmoeten. Een deel van het vinden van je "stam" houdt in dat je je moed verzamelt en je mening uitspreekt.

"Een van de belangrijkste dingen die ik persoonlijk heb ontdekt, wat ik iedereen sterk aanraad, is uit de kast komen", zegt McDonald.

"Ik erken dat het op dit moment veel gemakkelijker is om als transgender non-binair uit de kast te komen dan om als conservatief naar buiten te komen, maar zelfs als je een paar vrienden en collega's verliest, zul je veel, veel meer winnen van hoogwaardige, ondersteunende, liefdevolle, vrijheid die mensen verdedigt met integriteit dan alles wat je ooit hebt verloren.

Zoals Mikki Willis [maker van de documentaireserie Plandemic] tegen me zei nadat hij zijn eerste film had opgenomen: 'Ik heb geen enkele vriend verloren.' Ik zei, hoe is dat mogelijk? Hij zei: 'Omdat alle mensen die vertrokken, om te beginnen geen vrienden waren.' En ik ben het helemaal met hem eens. Dat is waar in mijn ervaring. Het zal waar zijn in de jouwe.

Het enige wat u hoeft te doen is de onmiddellijke tijdelijke brand-branding te tolereren en te accepteren die zal optreden zodra u uw hoofd omhoog houdt en ... begint te spreken vanuit uw hart en eerlijk te zijn, uw eigen integriteit te tonen ...

De mensen die je niet steunen, zullen vertrekken. Ze zullen ruimte creëren voor degenen die dat wel doen. Degenen die je horen en het met je eens zijn, zullen naar je toe komen. Ze zullen zeggen: 'Godzijdank, nog iemand die mijn mening deelt. Wat is je naam? Kunnen we afspreken voor koffie? Heb je gehoord van deze groep die ik heb georganiseerd? We ontmoeten elkaar op donderdag in de coffeeshop. Ik wil dat je je voorstelt aan mijn vrienden.'

Dat zal je overkomen. En ik denk dat dat de eerste, belangrijkste stap is die je kunt nemen om een ​​sterker, gezonder en meer pro-vrijheid pro-Amerikaans individu te worden.”

Zorg er tot slot voor dat u een exemplaar van " United States of Fear: How America Fell Victim to Mass Delusional Psychosis " ophaalt voor meer informatie.

 

 

 


I'm beyond excited to finally announce you now have a second option. My team and I have found a way to bring back my previously deleted articles in a liability protected format under the Censored Library. It is hosted by Substack, which is a major free speech platform that many censored journalists are using. My newsletter will remain free, as it has always been, and after 48 hours, each article will be transferred to and archived in the Censored Library on Substack.

The reason I chose a paid membership platform on Substack is because it will protect all of my content from censorship. For just $5 a month, or the discounted annual rate of $50 per year, you will have access to all of my articles, all the time, even after they've been deleted from Mercola.com.

We will begin the process of transferring our entire archive over to the Substack library shortly, but there are nearly 25 years of content so it will be a lengthy process. If you have any specific articles that you want us to resurrect, please leave a comment below and we'll make it a priority. Alternatively, send an email to editor@mercola.com.

While the censorship czars continue their games, we will not let them prevail. There is a light at the end of this tunnel, and I know that together we will help you and your family take control of your health!

https://www.mercola.com/censored-library.htm?cid_source=banner&cid_medium=int&cid=subtack_censored_library_20220103&cid_content=cstop

 

 

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...