zondag 30 juni 2024

Dit mogen wij nooit meer vergeten

 


VIDEO LINK: https://rumble.com/v50iu12-dit-mogen-wij-nooit-meer-vergeten.html?e9s=rel_v1_b 











De afrekening volgt TZT.

Het gaat allemaal om het geld: Er zijn tientallen biljoenen redenen waarom beide partijen zo vastbesloten zijn om te winnen in Oekraïne

 juni 30, 2024   23

 
Amerikaanse verkenningspatrouille Syrië / Photo by Spc. Jensen Guillory / Wikimedia / (Public Domain)

Als je de kans had om natuurlijke hulpbronnen te grijpen die tientallen biljoenen dollars waard zijn en je geloofde dat je ermee weg kon komen, zou je het dan doen? Veel mensen in westerse landen kunnen Oekraïne niet herkennen op een onbewerkte wereldkaart, maar de waarheid is dat het niet zomaar een land is. Het blijkt dat Oekraïne over natuurlijke hulpbronnen beschikt die tientallen biljoenen dollars waard zijn. De meeste van die natuurlijke hulpbronnen bevinden zich in Oost-Oekraïne, en dat is natuurlijk waar alle gevechten plaatsvinden. Wie dit conflict wint, krijgt al die rijkdom in handen. Ik denk dat dit helpt verklaren waarom de Russen en de westerse elite zo geobsedeerd zijn door het winnen van deze oorlog.

Deze week kwam ik een buitengewoon artikel tegen dat de Washington Post publiceerde op 10 augustus 2022. In dat artikel gaf de Post openlijk toe dat de natuurlijke rijkdommen waar Oekraïne op zit “tientallen biljoenen dollars waard zijn“… schrijft Michael Snyder.

Oekraïne herbergt enkele van de grootste titanium- en ijzerertsreserves ter wereld, velden met onontgonnen lithium en enorme steenkoolvoorraden. Samen zijn ze tientallen biljoenen dollars waard.

Het leeuwendeel van deze steenkoolvoorraden, die decennialang de cruciale staalindustrie van Oekraïne van energie hebben voorzien, bevindt zich in het oosten, waar Moskou het meest is doorgedrongen. Daardoor zijn ze in Russische handen gekomen, samen met aanzienlijke hoeveelheden andere waardevolle energie- en mineraalafzettingen die worden gebruikt voor van alles en nog wat, van vliegtuigonderdelen tot smartphones, volgens een analyse voor The Washington Post door het Canadese geopolitieke risicobedrijf SecDev.

Tijdens een recente uitzending van Face the Nation maakte de Amerikaanse senator Lindsey Graham een soortgelijke bewering.

Hij zei dat dit een oorlog is die “we ons niet kunnen veroorloven om te verliezen” omdat “$10 tot $12 biljoen aan kritieke minerale activa gebruikt zou kunnen worden door Oekraïne en het Westen”…

“Als we Oekraïne nu helpen, kunnen ze de beste zakenpartner worden waar we ooit van gedroomd hebben”, vervolgde Graham. “Die 10 tot 12 biljoen dollar aan kritieke bodemschatten zou gebruikt kunnen worden door Oekraïne en het Westen, in plaats van aan Poetin en China gegeven te worden.”

De Amerikaanse senator stelde vervolgens dat het Westen “het zich niet kan veroorloven om te verliezen” in de oorlog in Oekraïne.

“Dit is van groot belang, hoe Oekraïne eindigt. Laten we hen helpen een oorlog te winnen die we ons niet kunnen veroorloven te verliezen. Laten we een oplossing vinden voor deze oorlog. Maar ze zitten op een goudmijn. Poetin 10 of 12 biljoen dollar aan kritieke mineralen geven die hij zal delen met China is belachelijk,” herhaalde hij.

Wacht eens even.

 

Jarenlang hebben politici als Lindsey Graham ons verteld dat deze oorlog allemaal draait om “democratie” en “vrijheid” en dat soort dingen.

Maar nu leren we de waarheid.

Als Oekraïne een waardeloos stuk rots was, zouden we niet zoveel geld uitgeven aan deze oorlog.

Tot nu toe is de totale rekening voor de Amerikaanse belastingbetaler opgelopen tot ongeveer 175 miljard dollar

Met de recente goedkeuring van de nationale veiligheidssupplementen heeft het Congres nu bijna $175 miljard aan hulp en militaire bijstand goedgekeurd om de Oekraïense regering en de geallieerde landen te steunen, twee jaar nadat Rusland zijn invasie begon. Het meest recente supplement met betrekking tot de nationale veiligheid omvat $61,7 miljard voor Oekraïne, 64 procent van de totale begrotingsautoriteit die in de wet is opgenomen, terwijl de rest bestemd is voor Israël en de Indo-Pacifische regio. Dit komt bovenop de $113,1 miljard aan nooduitgaven die eerder zijn goedgekeurd voor heel 2022.

We hebben gigantische bergen geld in dit conflict gestoken, maar de Russen winnen nog steeds terrein.

Dus wat is de oplossing?

Nou, Joe Biden overweegt nu een plan dat “Amerikaanse militaire aannemers [huurlingen] zou toestaan zich in te zetten in Oekraïne“…

De regering van president Joe Biden werkt aan een plan dat Amerikaanse militaire aannemers voor het eerst in beperkte mate zou toestaan zich in te zetten in Oekraïne, meldt CNN.

Vier Amerikaanse functionarissen die bekend zijn met de zaak vertelden de krant dat er gewerkt wordt aan een beleid dat het Pentagon toestaat privécontracten uit te geven om militairen te sturen voor het onderhoud en de reparatie van door de VS geleverde systemen in Oekraïne.

Zoals je je zult herinneren, vertrouwde de VS in Irak heel zwaar op militaire aannemers.

En dat werkte niet echt goed.

Maar ze vertellen ons dat het deze keer anders zal zijn.

We zullen zien.

Natuurlijk escaleren beide partijen. Deze week hoorden we dat Noord-Korea heeft besloten om “een eenheid van militaire genietroepen” te sturen om de Russische troepen in Oost-Oekraïne te helpen…

De Russische leider en zijn gastheer Kim Jong Un ondertekenden op 19 juni in Pyongyang een defensiepact, waarin ze elkaar militaire bijstand beloofden.

Binnen enkele dagen na de ondertekening van het akkoord heeft Noord-Korea aangekondigd dat het een eenheid van militaire geniesoldaten zal sturen om zich bij het Russische leger in de Donetsk regio te voegen.

Verwacht wordt dat de Noord-Koreaanse eenheid volgende maand al in Oekraïne aankomt, wat de vrees wekt dat Pyongyang een actieve strijder in de oorlog wordt.

Als beide partijen de inzet blijven opvoeren, waar zal dit dan eindigen?

Eindigt het in een kernoorlog?

Op dit moment zijn de Russen hun nucleaire doctrine aan het “updaten” om het nog makkelijker voor ze te maken om kernwapens te gebruiken…

Rusland, ’s werelds grootste nucleaire macht, is begonnen met het bijwerken van zijn nucleaire doctrine, zei Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov maandag, verwijzend naar een eerdere verklaring van president Vladimir Poetin.

“President Poetin heeft gezegd dat er wordt gewerkt om de doctrine in overeenstemming te brengen met de huidige realiteit,” vertelde Peskov tijdens een briefing, zonder verder uit te weiden.

Een hooggeplaatst lid van het Russische parlement zei zondag dat Moskou de in het officiële beleid vastgelegde besluitvormingstijd voor het gebruik van kernwapens zou kunnen verkorten als het van mening is dat de dreigingen toenemen.

De Russen blijven zeer ernstige dreigementen uiten, maar onze leiders nemen ze niet serieus.

Na de recente aanval op burgers op de Krim verklaarde Dmitri Medvedev stoutmoedig dat zowel de Verenigde Staten als Oekraïne “zullen branden” voor wat ze hebben gedaan…

“Beiden zullen branden in de hel. Ik hoop niet alleen in heilig vuur, maar zelfs eerder – in aards vuur,” voegde Medvedev eraan toe. “Alles wat er gebeurd is, was geen militaire actie, maar een verachtelijke en gemene terroristische aanval tegen ons volk, gepleegd op een orthodoxe feestdag.”

Op dit moment zijn de leiders aan beide kanten bereid om zo ongeveer alles te doen om te winnen.

En zoals ik al eerder heb besproken, staan er natuurlijke hulpbronnen op het spel die tientallen biljoenen dollars waard zijn.

Maar als er een regelrechte oorlog uitbreekt tussen de Verenigde Staten en Rusland, kan dat apocalyptische gevolgen hebben voor de hele wereld.

Ik zou de leiders aan beide kanten ten zeerste aanraden om rond de tafel te gaan zitten en een vreedzame uitweg uit deze puinhoop te vinden nu het nog kan.

Maar dat gaat niet gebeuren.

Er staat veel te veel geld op het spel.

Beide partijen zijn geobsedeerd om de natuurlijke rijkdommen in Oost-Oekraïne in handen te krijgen en als gevolg daarvan zouden enorme aantallen mensen kunnen sterven.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/het-gaat-allemaal-om-het-geld-er-zijn-tientallen-biljoenen-redenen-waarom-beide-partijen-zo-vastbesloten-zijn-om-te-winnen-in-oekraine/  

Ursula von der Leyen symboliseert hoe de Europese Commissie incompetentie en corruptie tot norm heeft verheven

juni 30, 2024

© European Union, 2024 / European Commission (Nicolas Fauqué) / Wikimedia / (CC BY 4.0)

Als er één persoon is die meer dan wie ook symbool staat voor de onbekwaamheid van de Europese Commissie, dan is het wel de voorzitter van de Commissie, Ursula von der Leyen (hierna VDL).

Vragen over VDL’s  gebrek aan eerlijkheid doken voor het eerst op in 2015 toen ze werd beschuldigd van plagiaat op haar proefschrift. Ze werd uiteindelijk vrijgesproken van de beschuldigingen, maar zoals de BBC op 9 maart 2016 meldde, gaf de voorzitter van de Hannover Medical School, Christopher Baum, toe dat “het proefschrift van mevrouw von der Leyen plagiaat bevatte,” maar hij voegde eraan toe dat “er geen opzet was om te misleiden.” Haar eerste gelukkige ontsnapping, schrijft George Georgiou.

VDL’s gebrek aan eerlijkheid ging door toen ze tussen 2013 en 2019 minister van Defensie van Duitsland was. Tijdens haar ambtstermijn op het ministerie raakte ze verwikkeld in een schandaal over betalingen van 250 miljoen euro aan consultants in verband met wapencontracten. De Duitse federale rekenkamer ontdekte dat van de €250 miljoen die was gedeclareerd voor advieskosten, slechts €5,1 miljoen was uitgegeven. Bovendien was een van de consultants McKinsey & Company, waar de zoon van VDL een medewerker van was, wat een mogelijk belangenconflict opleverde. Ook bleek dat berichten over de contracten waren verwijderd van twee mobiele telefoons van VDL. Hoewel ze uiteindelijk werd vrijgesproken van beschuldigingen van corruptie, blijven er tot op de dag van vandaag vragen over haar eerlijkheid in die periode.

Nadat ze twee schandalen had overleefd, kon VDL haar geluk niet op toen Macron in juli 2019 samen met Merkel het Spitzenkadidaten-proces omzeilde en haar nomineerde als opvolger van Jean-Claude Junker als hoofd van de Europese Commissie. Het Spitzenkadidaten-proces, waarbij de belangrijkste kandidaat naar voren komt en vervolgens wordt geratificeerd door het Europees Parlement, is op zichzelf al enigszins geheimzinnig. In VDL’s geval had ze het geluk dat de EU het niet eens kon worden over een van de twee belangrijkste kandidaten van dat moment, Martin Weber en Frans Timmermans. Het was dus aan de uitmuntende oplosser Macron en VDL’s mentor Merkel om tot een akkoord te komen met behulp van dat grote democratische en transparante instrument dat ‘achterkamertjesdeal’ heet. De benoeming van VDL werd aanvaard door de Europese Raad en op 16 juli stemde het Europees Parlement voor haar benoeming. Maar het was een nipte stemming. Van de in totaal 747 Parlementsleden stemden er slechts 383 voor haar, 327 stemden tegen, 22 onthielden zich van stemming en één stem was ongeldig. Volgens de EU-regels moet de voorzitter van de Commissie worden gekozen met meer dan 50% van de stemmen van de Parlementsleden. Ze kreeg dus slechts 9 stemmen meer dan de drempel. Vergelijk dit met haar voorganger Juncker, die in 2014 422 stemmen kreeg.

Na haar benoeming tot voorzitter van de Europese Commissie raakte VDL opnieuw verwikkeld in een controverse, dit keer over de aankoop van het Covid-19 vaccin bij Pfizer. Het schandaal, dat in de media de naam Pfizergate kreeg, had betrekking op de aankoop van 1,8 miljard doses van het Pfizer-vaccin voor gebruik in de hele EU. Het bleek dat: a) het aantal doses veel groter was dan nodig, waardoor een aanzienlijk aantal vernietigd of gedoneerd moest worden; b) de overtollige doses de EU 4 miljard euro kostten; c) de totale waarde van het contract, dat volgens Politico ongeveer 20 miljard euro bedroeg, opgeblazen was; en d) de meest schadelijke beschuldiging, het contract voor de vaccins rechtstreeks onderhandeld was tussen VDL en Albert Bourla, de CEO van Pfizer. De onderhandelingen werden gevoerd door middel van sms-berichten, die VDL later beweerde te hebben verwijderd.

The New York Times, die in eerste instantie het onderzoek naar Pfizergate uitvoerde, spande een rechtszaak aan tegen de Europese Commissie omdat deze geen toegang gaf tot de sms-gesprekken tussen VDL en Bourla. In België diende een lobbyist, Frederic Baldan, een strafklacht in wegens corruptie en het vernietigen van documenten. De Belgische rechtszaak werd uiteindelijk overgenomen door het Europees Openbaar Ministerie, dat een strafrechtelijk onderzoek instelde. De uitkomst van deze juridische procedures/onderzoeken is nog steeds hangende.

Je zou denken dat de onvoorzichtige VDL een lesje zou hebben geleerd uit al deze misstappen, maar het lijkt erop dat niets Ursula en een goed schandaal in de weg staat. Dat brengt ons bij haar laatste onfatsoenlijkheid, vriendjespolitiek. In januari van dit jaar had VDL collega CDU-politicus Martin Pieper benoemd in een nieuw gecreëerde en lucratieve functie van speciaal gezant voor het MKB. De benoeming werd in februari gemeld door La Matinale Europeenne, maar pas in april kreeg de controverse rond de benoeming ruime aandacht in de Engelstalige media.

 

De benoeming was om twee redenen controversieel: 1) het wervingsproces was gebrekkig en 2) de keuze voor Pieper werd gezien als politiek gemotiveerd. Wat de eerste kwestie betreft, onthulde een anonieme EU-functionaris dat er twee andere kandidaten waren, een uit Zweden en een uit Tsjechië, die beter hadden gescoord dan Pieper in het wervingsproces.

Wat de tweede kwestie betreft, bestond het sterke vermoeden dat Pieper door VDL was gekozen om in de gunst te komen bij de CDU en zo hun steun te winnen voor haar herbenoeming als hoofd van de Europese Commissie. De benoeming leidde tot heftige reacties van zowel andere leden van de Commissie als van leden van het Europees Parlement. Vier hoge commissarissen, waaronder Joseph Borrell en de commissaris voor de interne markt, Thiery Breton, schreven VDL op 27 maart een brief waarin ze hun bezorgdheid uitten over het gebrek aan transparantie en onpartijdigheid van de benoeming. Op 11 april stemden de leden van het Europees Parlement met 382 tegen 144 voor het intrekken van de benoeming van Pieper. Hoewel de stemming niet bindend was voor de Commissie, werd Pieper’s positie onhoudbaar en op 16 april nam hij ontslag. In de woorden van Daniel Freund, een Duits/Groen lid van het Europees Parlement, waarover Euronews berichtte, was het “triest en beschamend.” Hij voegde eraan toe: “Ik weet niet hoe we dit aan de kiezers kunnen uitleggen”.

Op het moment van schrijven meldde Euronews dat er een deal is gesloten voor haar herbenoeming. Het is niet duidelijk wanneer het Europees Parlement voor het eerst voor haar zal stemmen, maar dat zal waarschijnlijk later deze week zijn. De exacte datum is een triviale kwestie. Wat niet triviaal is, is dat VDL’s herbenoeming voor nog eens 5 jaar, ondanks alle hierboven genoemde misstanden, zou bevestigen wat velen al enige tijd bepleiten, namelijk dat de EU radicaal hervormd moet worden. De EU-burgers moeten zien dat de EU-instellingen veel transparanter, verantwoordelijker en democratischer worden.

 


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/ursula-von-der-leyen-symboliseert-hoe-de-europese-commissie-incompetentie-en-corruptie-tot-norm-heeft-verheven/

Wat is het verschil tussen een volledig demente wereldleider en een naakte keizer?

Niks. 

Na het eerste presidentskandidatendebat in de VS vallen de monden van de wereldwijde nieuwsmedia open: Joe Biden heeft het cognitieve niveau van een kleuter. 

Wat gaat er hier mis. En waarom?

Het probleem is namelijk niet (alleen) dat president Biden al geruime tijd volledig dement is. Het probleem is dat alle westerse 'leiders' en bijna de voltallige westerse media vanaf vóór de verkiezingen in 2020 en tot het debat gisteren deden alsof het geen enkel probleem is als de 'gekozen volksvertegenwoordiger' van het machtigste land op deze aardbol slechts een haperende buikspreekpop is. En iedereen die anders beweerde de mond snoerde en wegzetten als ‘Trump-lover’ of ‘Putin-apologist’.

Geen kleren aan

Of, om het anders te zeggen: het is niet heel erg als een keizer naakt is. In de war. En denkt dat hij de mooiste, onzichtbare kleding draagt terwijl hij in z’n poedelnakie door het paleis schuifelt. Het is echter wél een probleem als zijn totale hofhouding, de minsters, de staatsecretarissen, de militaire staf, alle ambtenaren en horigen uit het rijk van de keizer en alle buitenlandse gasten die al jaren op bezoek komen, in die gekte meegaan. Niks zeggen. Vroom knikken en de waanzin meespelen.

Het is een groot probleem als onze ‘kwaliteitsmedia’ deze aperte leugen voor waarheid aannamen en op hun beurt jarenlang vrolijk over 18 miljoen Nederlanders uitgoten. En het is een groot probleem dat de monden van types als Charles Groenhuijsen nu plotseling openvallen. Altijd te laat. Altijd totaal verrast door de werkelijkheid. Waar hebben deze mensen de afgelopen 4 jaar geleefd? Welke onweerlegbaar symptomen van zware neurologische en cognitieve schade hebben ze genegeerd? En weggeredeneerd?

Natte neuzen?

En dan nu als schattige Labradors met natte neuzen constateren dat ‘het plannetje van de Democraten om Biden als energieke president die twijfelaars over de streep kan trekken neer te zetten, niet gelukt is’. Wat een naiviteit (laten we voor het gemak even van onkunde en niet van onwil uitgaan). En dat voor een ‘journalistiek’ icoon als Charles - onze verslaggever in Washington - Groenhuijsen.

Want natuurlijk hebben de bi-partisan handlers van Biden (beter bekend onder de passende benaming 'Permanent Washington’) niet pas gisteravond ingezien dat de best man cognitief helaas nog maar het niveau van een driejarige heeft. Ze zijn behoorlijk verblind maar niet dom. Niet zo dom als onze volledige journalistieke apparaat. Vandaar ook dat dit nieuws in de ‘nieuwe media’ reeds vorige week officieus opdook en gemeld werd dat Biden op het stembiljet vervangen zou worden door bijvoorbeeld Gavin Newsome of een andere trouwe puppet van in dit geval democratisch signatuur.

bron: https://youtu.be/GQ_wsBciGWM?si=QsTafOBxHMok7hzE

Functie vervuld

Het debat van gisteren was in mijn bescheiden visie veel eerder slechts het publiekelijk voor de bus gooien van good old Joe. De man heeft z'n functie vervuld en is niet meer nodig. Zijn corrupte verleden en dat van zijn zoon en de totale cognitieve desintegratie zijn zelfs in deze post-truth wereld vol leugens en spin, niet meer houdbaar.

Een nieuwe handpop mag het overnemen.

Kennedy genegeerd

Wat een veel interessante vraag is: waarom horen we in onze 'kwaliteitsmedia' over de volle breedte van (schijnbaar) links tot (schijnbaar) rechts, niets over die andere kansrijke presidentskandidaat Robert F. Kennedy, Jr? Een onafhankelijke presidentskandidaat. Die het super doet in de polls. Neefje van de door de CIA vermoordde John F Kennedy en zoon van de eveneens door de CIA vermoordde Robert F Kennedy. Een oprecht en integer mens. En een verademing voor iedereen die een fijnere wereld iets naderbij zou willen zien komen.

Hoe kan dat?

Er was een volledig live 'schaduwdebat' waar Kennedy niet werd geweerd, zoals CNN, de Democratische en Republikeinse partijen dat wél gretig deden. De gevestigde macht (wederom: bi-partisan, dus zowel van de zijde van de democraten als van de republikeinen) schetste zo de schijnwerkelijkheid van een tweestrijd tussen Biden en Trump. Een schijnduel tussen enerzijds een kandidaat die als politieke vijand van het systeem door het OM in de VS met alle mogelijke middelen en tientallen bij elkaar geschraapte rechtszaken van het verkiezingsbiljet wordt geweerd. En anderzijds een kandidaat die nauwelijks in staat is één coherente zin te formuleren en overduidelijk ook niet op het verkiezingsbiljet zal eindigen.

Daarmee ging het 'schaduwdebat' als enige wél over de werkelijke vragen, de werkelijke dilemma's, de grote bewegingen en grote problemen – en dus over werkelijke oplossingen waar we wereldwijd voor staan.

Kijk het eens. Robert heeft een lastige stem, maar heeft een oprecht hart, een fabuleuze dossierkennis, een werkelijk geloof in democratie, het talent om te verbinden, een verlangen naar vrede, streven naar gezondheid en de inzichten om de macht van de (wereldwijde) deep state te helpen breken.

Hoopvol. Inspirerend.

Zegt het voort.

PS. Reeds 10,5 miljoen kijkers gingen u voor, dus het is veilig :))
https://x.com/RobertKennedyJr/status/1806462171892895808

de grondstroom van totalitarisme is het blinde vertrouwen in een statistisch-cijfermatig onderbouwde 'wetenschappelijke fictie' die een 'radicale minachting' voor de feiten vertoont” – Hannah Arendt


Je kan ons ook volgen op Telegram. En op Twitter en Youtube. Dank voor je tijd.


Orban: “EU-bureaucraten vechten fel voor hun oorlog”

 juni 30, 2024   3

    European People's Party / Wikimedia / (CC BY 2.0)

Terwijl het leiderschap van de EU haar unie in de richting van een oorlog met Rusland duwt, negeert het volledig de belangen van de Europese bevolking die het geacht wordt te vertegenwoordigen, aldus de Hongaarse premier.

In een artikel dat zaterdag werd gepubliceerd in de Hongaarse krant Magyar Nemzet en de volgende dag werd samengevat in Russia Today, beschrijft de Hongaarse premier Viktor Orban hoe een verblinde EU door haar corrupte leiderschap wordt geleid in de richting van een economische crisis, steeds zichtbaarder terroristische dreigingen – en een grote oorlog.

Tot overmaat van ramp heeft de Brusselse bureaucratie, die in een bubble leeft, de afgelopen jaren een aantal slechte beleidsbeslissingen genomen… Europa wordt steeds dichter naar een oorlog geduwd, met niets te winnen en alles te verliezen.

De Brusselse bureaucraten willen deze oorlog, ze zien hem als hun eigen oorlog en ze willen Rusland verslaan. Ze blijven het geld van de Europese bevolking naar Oekraïne sturen, ze hebben Europese bedrijven in de voet geschoten met sancties, ze hebben de inflatie aangewakkerd en ze hebben het voor miljoenen Europese burgers moeilijk gemaakt om in hun levensonderhoud te voorzien.

In het artikel beschuldigt Orban de EU-leiding er ook van “hun eigen ideologieën op te leggen” aan de mensen in Europa, in plaats van “de belangen van de mensen te verdedigen.”

De opmerkingen van de Hongaarse leider komen kort nadat de EU officieel Ursula von der Leyen heeft voorgedragen voor een derde termijn als voorzitter van de Europese Commissie. Tegelijkertijd is de Estse minister van Buitenlandse Zaken Kaja Kallas genomineerd om Josep Borrell op te volgen als chef buitenlandse zaken en topdiplomaat van de Unie.

 

In haar buitenlands beleid heeft Kallas in relatief korte tijd naam gemaakt als oorlogshavik en is ze een van de meest uitgesproken voorstanders van strengere sancties tegen Rusland en meer en grotere wapenleveranties aan Oekraïne. Ze is ook een groot voorstander van het voor Rusland funeste gebruik van in beslag genomen Russische tegoeden voor hulp aan Oekraïne.

Orban heeft op zijn beurt consequent kritiek geuit op de EU-aanpak van het lopende Oekraïne-conflict en pleit voor een diplomatieke oplossing via onderhandelingen in plaats van voortdurende verdere escalatie. In tegenstelling tot veel NAVO-leden heeft Hongarije geweigerd wapens naar Kiev te sturen en heeft het gelobbyd tegen onvoorwaardelijke economische hulp aan Oekraïne.

De heer Orban heeft eerder beweerd dat de VS en de EU “voortdurend de oorlogswaanzin aanwakkeren die over het continent raast” en beschuldigd Brussel ervan “het geduld van Rusland op de proef te stellen.”


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/orban-eu-bureaucraten-vechten-fel-voor-hun-oorlog/

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...