zaterdag 9 september 2023

Klimaatverandering – Het hele zonnesysteem verandert

 september 9, 2023  3219  33 

 


PLANETEN en dwergplaneten in het zonnestelsel. De grootte van de planeten is op schaal, maar niet hun relatieve afstand tot de zon. Illustratie: NASA.

De afgelopen jaren is de activiteit van de zon drastisch veranderd. Dit is vooral duidelijk op de buitenplaneten van het zonnestelsel, en Free West Media presenteert een unieke compilatie van de drastische veranderingen die sommige planeten momenteel ondergaan en die de Aarde waarschijnlijk ook te wachten staan, schrijft Freewestmedia.com.

De activiteit van de zon is drastisch afgenomen, wat zonnewetenschappers zorgen baart. De vorige zonnecyclus, cyclus 24, van december 2008 tot december 2019, was de zwakste in een eeuw. De zon bevindt zich momenteel in de actieve fase van de zwakke cyclus 25, dus we kunnen de komende minder actieve jaren meer neerslag en koudere temperaturen verwachten.

Een klein aantal zonnevlekken geeft aan dat de magnetische activiteit van de zon laag is, net als het aantal geladen deeltjes dat de zon uitstoot, de zogenaamde zonnewind. De zonnewind bestaat voornamelijk uit elektronen en protonen en reikt veel verder dan de Aarde, waardoor alle planeten in ons zonnestelsel erdoor beïnvloed worden.

Daarom vult de zonnewind de ruimte binnen het zonnestelsel en is het een belangrijk onderdeel van het “interplanetaire medium”. Het gebied dat gedomineerd wordt door de zonnewind heet de heliosfeer en strekt zich gewoonlijk uit tot ver voorbij de baan van Pluto. Als de zonnewind afneemt, krimpt de heliosfeer. Dit betekent dat de planeten die het verst van de zon af staan het eerst en het meest beïnvloed worden, hoewel de effecten kunnen verschillen van die op Aarde vanwege de verschillende omstandigheden op elke planeet.

De invloed van de zon wordt versterkt door het feit dat veel planeten geen beschermende atmosfeer hebben zoals die van de aarde, dus ondergaan ze aanzienlijke veranderingen in hun magnetische velden, poolverschuivingen, planetaire materialen, atmosferen en klimaten. Planeten met weerpatronen, zoals wolken en stormen, ondergaan dramatische veranderingen die kunnen worden waargenomen en gemeten vanaf de Aarde en de ruimtesondes die de mensheid heeft uitgezonden. Dit is ook iets waar het establishment stilletjes grote belangstelling voor toont, terwijl het grote publiek grotendeels ongeïnformeerd blijft.

Dit bewijst meer dan wat dan ook dat de escalerende extreme weersomstandigheden en klimaatveranderingen niet veroorzaakt worden door auto’s, vliegreizen of onze levensstijl. Zelfs de meest vurige klimaatalarmist kan niet geloven of beweren dat mensen of dieren verantwoordelijk zijn voor de veranderingen op Pluto of de planeten in ons zonnestelsel. De zon ontmaskert hun bluf, en daarom proberen ze die wanhopig te negeren – iets waar geen enkele echte klimaatwetenschapper ooit van zou durven denken te doen.

De zon, de planeten en het zonnestelsel ondergaan grote veranderingen, en het publiek is zich daar niet van bewust.

Net nu de Aarde getuige is van het begin van dramatische klimaatveranderingen door de verminderde activiteit van de Zon, worden het hele zonnestelsel en de magnetische velden van alle planeten beïnvloed. Op de planeten in ons zonnestelsel zijn de afgelopen jaren belangrijke en in veel gevallen onverwachte veranderingen begonnen. New Times heeft voor onze lezers een overzicht gemaakt van alle planeten (vanaf de zon naar buiten toe):

Van Mercurius zijn nog geen veranderingen bekend, maar Mercurius is klein en staat het dichtst bij de zon en biedt de beste “bescherming” tegen kosmische straling. Het is logisch dat Mercurius als laatste wordt beïnvloed.

Venus heeft veranderde windsnelheden, 33 procent sneller dan voorheen(!), en haar rotatie is vertraagd. Merk op dat Venus in tegenovergestelde richting draait dan alle andere planeten.

De Aarde heeft een verzwakt magnetisch veld, met de polen die dichter naar elkaar toe bewegen en een versnellende verandering in rotatiesnelheid. Het resultaat is veranderde straalstromen in de atmosfeer, meer bewolking, meer water in de atmosfeer, meer neerslag (sneeuw, hagel en regen), grotere hagel, verminderde zonnestraling, koeler klimaat, extremere temperaturen en luchtdruk, extreem weer, veranderde oceaanstromingen, sterkere en kleurrijkere aurora’s (omdat kosmische deeltjes dieper in de atmosfeer doordringen), en een snel dunner wordende ozonlaag (vooral op het zuidelijk halfrond), actievere vulkanen (er barsten er 50 uit), en waarschijnlijk binnenkort meer en grotere aardbevingen.

Mars ondergaat klimaatveranderingen die veel dramatischer zijn dan de veranderingen die tot nu toe op Aarde zijn waargenomen. De Rode Planeet heeft veranderde windpatronen, onverwachte seismische activiteit met een nu actieve mantel(!), en is ook sneller gaan draaien.

Jupiter heeft zijn magnetische veld veranderd, wat leidt tot zichtbaar veranderde weerpatronen en radiogolven. De bekende Rode Vlek, een hogedrukgebied in Jupiters atmosfeer, begint te vervagen. Tegelijkertijd is er een nieuwe verschenen, genaamd “Red Spot Jr.”.

Saturnus heeft andere stormen, met een cyclische superstorm die tien jaar eerder dan gepland plaatsvindt.

Uranus heeft recordbrekende stormen en aurora’s (noorderlicht).

Neptunus heeft een sterke storm die in de tegenovergestelde richting van normaal beweegt, veranderde aurora’s (noorderlicht) en een verschuiving/tip van 90 graden van de polen van de planeet! De eerste en laatste van deze veranderingen kunnen duiden op een voortdurende poolverschuiving. De wolken zijn ook verdwenen sinds de zwakke Cyclus 25 in 2019 begon. NASA heeft dit jaar een reden bedacht: Het is de zon… terwijl ze tegelijkertijd beweert dat de zon de bewolking op Aarde niet kan beïnvloeden.

DE ZON CONTROLEERT WOLKENONTWIKKELING, zegt NASA… op Neptunus. Dit werd onthuld in een rapport dat op 17 augustus werd vrijgegeven en op de website van het ruimteagentschap werd gepresenteerd onder de titel “Neptune’s Vanishing Clouds Linked to the Solar Cycle. Op beelden van de Hubble ruimtetelescoop zijn sinds 1994 veranderingen in de bewolking van de planeet te zien, maar pas nu realiseerden de “experts” zich dat dit aan de zon lag. Screenshot: NASA.

Pluto heeft een ineenstorting van zijn atmosfeer meegemaakt!

Het is de moeite waard om op te merken dat deze veranderingen van buiten naar binnen in ons zonnestelsel lijken te gebeuren. Dit wordt verklaard door het feit dat verzwakte zonneactiviteit eerst merkbaar wordt aan de buitenste uithoeken van het zonnestelsel, waar de invloed van de zon al het zwakst is. Uiteindelijk wordt het te zwak om de voorheen normale magnetische velden in stand te houden en de bescherming die ze bieden tegen kosmische straling vanuit het melkwegstelsel. Op dat moment kunnen we veranderingen in het weer en de magnetische velden van de planeten waarnemen, iets

Zelfs het sterrenstelsel zelf heeft een overkoepelend en cyclisch magnetisch veld dat invloed heeft op de zon, die aanzienlijke veranderingen begint te vertonen in haar magnetische veld en chemische processen in de corona (de “atmosfeer” van de zon). We zien hierdoor ook veranderingen in het zonnestelsel zelf, waaronder een toegenomen opeenhoping van ruimtestof, vooral in de buurt van de zon. Dit laatste punt is zeer alarmerend en iets waar New Times in de toekomst verslag van zal doen.

Concluderend is het duidelijk dat deze dramatische veranderingen in ons zonnestelsel nauwelijks veroorzaakt worden door door de mens geproduceerde kooldioxide-uitstoot of koeienvlaaien, maar eerder door de gemeenschappelijke noemer van alle planeten: de zon. Daarom worden deze sensationele veranderingen op de planeten in ons zonnestelsel, die wetenschappers hebben verrast en geschokt en die zeer interessant ruimtevaart- en wetenschapsnieuws zouden kunnen worden, niet met het publiek gedeeld.

Onderzoeksbronnen van New Times beweren dat NASA het nog steeds gedeeltelijk bij het verkeerde eind heeft, omdat zij dit jaar beelden hebben gezien die niet overeenkomen met NASA’s nieuwe rapport. We zullen in de toekomst verschillende van hun zeer interessante observaties en onthullingen met onze lezers delen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/klimaatverandering-het-hele-zonnesysteem-verandert/

Greta’s netwerkers – veel miljardairs

 

    mei 26, 2020  4119  4 

Hoe intensiever de blik achter de schermen van het zogenaamde “klimaaticoon” Greta Thunberg, des te meer duiken daar namen van miljardairs op waarvan de bedoelingen dubieus en twijfelachtig kunnen worden genoemd.

De opkomst van Greta Thunberg, een Zweeds meisje met geestelijke gezondheidsproblemen, van een eenzame spijbelaar naar een klimaaticoon is bijna een sprookje. Maar als u een kijkje achter de schermen neemt, vindt u namen die allesbehalve sprookjesachtig klinken. Frontnieuws heeft al gerapporteerd over de interactie tussen de financiële belangen van de ouders Thunberg en de Zweedse multimiljonair Ingmar Rentzhog. Het Duitse nieuwsblog Tichy heeft met zijn inzicht nog meer netwerken onthuld. Andere namen komen er voor, waaronder de gebruikelijke verdachten zoals Neilson, Buffet en de onvermijdelijke Soros.

Het is bijzonder interessant dat achter Greta’s zogenaamd niet-commerciële campagne veel grote kapitalisten zitten, waaronder miljardairs, die zeker financiële belangen hebben. De fondsen worden met een voorschot opgericht met als enig doel om nog meer geld te genereren.

Aileen Getty, kleindochter van oliemagnaat John Paul Getty, zit achter zo’n fonds. Ze werkt hand in hand met Trevor Neilson. Hij was op zijn beurt directeur van de “Global Business Coalition”, een vereniging van meer dan 200 multinationals. De financiers van deze bedrijven waren Bill Clinton, Ted Turner en natuurlijk George Soros. Neilson werkt ook voor de lobbygroep “One” – gefinancierd door  Bono, Bill en Melissa Gates natuurlijk weer George Soros, wereldberoemd om zijn geldspeculatie en misschien nog wel bekender als de vader van het globale, radicale en links-liberale lobby- en activistennetwerk “Open Society”, dat duizenden NGO’s steunt.

En Rentzhog wordt ook weer door Tichy genoemd. Rentzhog heeft de beste contacten met de “Club van Rome”. De vice-president van de Duitse afdeling is Frithjof Finkbeiner, die de beweging “Fridays for future” financieel ondersteunt.

Achter het Zweedse meisje zitten geen idealisten, maar grote kapitalisten. Het moet voor iedereen met een beetje normaal verstand duidelijk zijn waar hun belang ligt.

Bron : https://www.frontnieuws.com/gretas-netwerkers-veel-miljardairs/

 

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...