dinsdag 8 november 2022

Bye-Bye vrijheid: EC komt komend voorjaar al met wetgeving voor digitale euro

  08 NOVEMBER 2022


Tot afgrijzen van tegenstanders wil de Europese Commissie al in het voorjaar van 2023 een wetgevingsvoorstel voor de digitale euro indienen. ‘Een digitale munt van de centrale bank zou het einde betekenen van onze vrijheid.’

---


Maandag (8/11/2022) vond een topconferentie plaats in Brussel over de introductie van de digitale euro. Wie zaten er aan tafel? Koningin Maxima (Nl), de Europese Centrale Bank, Eurocommissarissen en multinationals. 
Wie zaten er niet aan tafel? Volksvertegenwoordigers uit lidstaten.


Kamerlid Mahir Alkaya (SP) is rapporteur van de Tweede Kamer als het gaat om deze digitale euro, maar hij was niet uitgenodigd. “Heel gek en opmerkelijk,” zei hij in het radioprogramma Geld of je leven. “De koningin zit er wel en dat is geen rapporteur namens de Tweede Kamer. De volksvertegenwoordigers zijn niet uitgenodigd en dat vind ik geen goede zaak.”

Wanneer worden wij wakker?

Op 23 november wordt er in de Tweede Kamer gedebatteerd over de digitale euro. Alkaya vindt het gek dat koningin Maxima in Brussel al een standpunt loopt te verkondigen, terwijl het in het parlement nog niet eens besproken is. “Dat is niet goed voor de democratie.”

Maxima gaf maandag ook een toespraak bij de conferentie. Als de EU besluit een digitale euro in te voeren, dan moet dat gebeuren met de gedachte dat achtergestelde groepen daar ook voordeel uit kunnen halen, zei de koningin. Ze voegde toe dat een digitale euro moet leiden tot lagere kosten voor bijvoorbeeld financiële transacties en toegang tot financiële diensten voor een breed publiek, en veilig moet zijn.

“Dit is ‘jullie’ koningin Maxima. Pleitbezorger van de digitale euro en pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, initiatiefnemer en uitvoerder van de elitaire Agenda 2030. Wanneer worden wij wakker?” vraagt financieel expert Ab Flipse.


Een beeld zegt meer dan (5) ........









































































Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...