vrijdag 24 maart 2023

Great Reset: zo ziet een ’15-minutenstad’ er dus uit


Overal ter wereld veranderen steden in zogeheten 15-minutensteden, waarbij alles wat je nodig hebt op loop- of fietsafstand is, in lijn met de plannen van het World Economic Forum.

Oud-provinciaal parlementslid Randy Hillier uit Canada krijgt veel vragen over 15-minutensteden. Onlangs liet hij aan Bright Light News zien hoe deze steden eruitzien, aan de hand van een kippenhok.

Inwoners van de 15-minutenwijk of -stad zitten niet opgesloten, maar kiezen ervoor om te blijven. Alles wat ze nodig hebben in hun leven bevindt zich in hun 15-minutenwijk. Water, voer. Ze bezitten niets, maar ze zijn uitzonderlijk gelukkig.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Angstaanjagend

En hoe gelukkiger ze zijn, hoe meer eieren ze produceren. Ik neem alles wat ze produceren en toch blijven ze produceren, zei Hillier.

Hij voegde toe dat huizen in 15-minutenwijken erg op elkaar lijken. “En ze zijn gelukkig. Ik krijg alles wat ze produceren. Ze zijn vrij om te gaan en staan waar ze willen, maar ze vinden de buitenwereld zo angstaanjagend dat ze nooit weggaan.”

Geen hek

“Ik hoef er geen hek omheen te plaatsen. Er is maar één baas en die baas zorgt dat ze alles krijgen wat ze nodig hebben.”

FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen voegt toe: “Zo handig, zo efficiënt, zo ‘rationeel’! Wie kan daar nou tegen zijn?”

Dit gebeurt er na coronavaccinatie met je goede darmbacteriën



Gastro-enteroloog Sabine Hazan is een expert op het gebied van darmbacteriën. Tijdens haar onderzoek naar haar patiënten deed ze een opmerkelijke ontdekking.

Bij mensen die waren gevaccineerd, stierven de bifidobacteriën af. Dit zijn belangrijke microben met gunstige effecten. Hazan onderzocht tientallen patiënten en bij elke patiënt werd een specifieke groep bacteriën gedood.

Ze besloot haar bevindingen niet te publiceren, aangezien geen enkel tijdschrift dat zou aandurven.

Nul

Het vaccin zou je immuniteit juist verbeteren en het is bekend dat bifidobacteriën een heel belangrijk onderdeel zijn van immuniteit.

De arts volgde 90 dagen lang vier patiënten die gezond waren. Na vaccinatie kelderde het aantal bifidobacteriën in hun darmen van een miljoen naar bijna nul. De schade was langdurig. Zes tot negen maanden later was er nog steeds geen verbetering zichtbaar.

Baby’s

Hazan begon naar eigen zeggen in paniek te raken. Ze keek ook naar het microbioom van baby’s van gevaccineerde moeders en die bleken geen bifidobacteriën te hebben. Dat terwijl baby’s normaal gesproken heel veel bifidobacteriën hebben. Negentig procent van hun microbioom bestaat eruit.

“Komt het spike-eiwit via moedermelk in de darmen van de baby’s terecht en doodt het daar de bifidobacteriën?”

Professor Bhakdi: Genetische manipulatie in routine-vaccinaties zal leiden tot grootste ramp ooit!

 juni 17, 2022   8296   12  

 

Net als voorheen eist het experiment van de op genen gebaseerde Covid-vaccins op mensen de gruwelijkste slachtoffers. Er zijn ontelbare gewonden, doden en sterfgevallen geregistreerd. Toch wordt nu de weg vrijgemaakt voor de toepassing van genetische manipulatie in routine-vaccinatieprogramma’s. Professor Sucharit Bhakdi is er zeker van: dit zal een ramp van onbeschrijflijke omvang inluiden. Hij doet een beroep op alle artsen wereldwijd om tot bezinning te komen en de fout van de Covid-vaccinaties in geen geval te herhalen, bericht Report24.news.

Het menselijk immuunsysteem is een wonder van de natuur. Zijn aangeboren vermogen om onderscheid te maken tussen zichzelf en niet-zelf beschermt zijn drager op betrouwbare wijze tegen ziekten van allerlei aard. Terwijl gezonde lichaamscellen ongemoeid blijven, worden kankercellen of cellen die gevaarlijke ziekteverwekkers bevatten geëlimineerd. Het voormalige hoofd van het Instituut voor Medische Microbiologie en Hygiëne van de Johannes Gutenberg Universiteit in Mainz stelt dat het vandaag de dag heel goed zou gaan met de mensheid. Als de WHO en de zogenaamde gezondheidsdeskundigen zich er niet voortdurend mee zouden bemoeien.

Destructieve auto-immuunprocessen zijn het zekere gevolg

Beste vrienden! Beste collega’s wereldwijd! Meer dan een jaar geleden hebben wij geprobeerd de wereld te waarschuwen voor de verschrikkelijke gevaren van de op genen gebaseerde Corona-injecties. Wij wezen erop dat ons immuunsysteem onvermijdelijk zal reageren tegen de cellen die het virale eiwit produceren. Destructieve auto-immuunprocessen zijn het zekere resultaat. Bovendien heeft het spike-eiwit zelf giftige eigenschappen. Over het geheel genomen leek de beslissing om het gevaarlijke eiwit, het spike-eiwit, tot het zwaartepunt van de bewerking te maken ongelooflijk dom, ongelooflijk onbezonnen. De slechte gevolgen waren met absolute zekerheid te voorspellen. Het programma was dus van meet af aan gedoemd te mislukken.

Anderhalf jaar later heeft het menselijk experiment wereldwijd de meest afschuwelijke slachtoffers geëist. Het experimentele veld is bezaaid met talloze gewonden, doden en stervenden – zoveel zelfs dat er stemmen opgaan, zelfs onder de meest fervente voorstanders en gelovigen, die de veiligheid van de injecties eigenlijk in twijfel trekken. De virus-spike, stekel, kristalliseert zich uit als de mogelijke hoofdschuldige van de ontelbare bijwerkingen. Dat is heel logisch. Als u uw eigen cellen een levensbedreigend eiwit laat maken, een viraal eiwit, dan zit u in de problemen. Ernstige problemen. Dodelijke problemen.

Een campagne voor genetische manipulatie in klassieke vaccins is op komst

Maar sluit nu uw ogen, en luister goed. Hoor nu de alarmbellen in uw oren rinkelen! Realiseert u zich nu dat het besluit, het besluit om het spike-eiwit op het vaandel van deze misdadige campagne te zetten, helemaal niet overmoedig was. Het was helemaal niet overmoedig. Nee, het was absoluut briljant! Waarom? Omdat de wereld nu – en daar hoort u ook bij – afgeleid is. Al uw aandacht gaat uit naar het gevaarlijke spike-eiwit. Hieruit volgt logischerwijze dat het gevaar specifiek is voor Coronavaccins. Conclusie: Oké – laten we dan maar Corona op ijs zetten! Laten we misschien zelfs een einde maken aan de nep-pandemie, zelfs met Lauterbach op de achtergrond. De wereld zal opgelucht ademhalen.

 

Maar – let goed op! Want dit is wat er komen gaat. Tezelfdertijd zullen uw deskundigen in Berlijn zeggen: “De Corona-campagne heeft een ongelooflijk waardevol doel gediend! Want het heeft aangetoond dat de revolutionaire mRNA-technologie voor genetische manipulatie in principe werkt! Zoals de bedoeling is, wekken de vaccinaties de aanmaak van specifieke antilichamen tegen het spike op! Hart, wat wil je nog meer? De ethiek roept nu: in naam van de mensheid moet de wereld profiteren van deze wetenschappelijke mijlpaal! Scholz vliegt de wereld rond om dit te verkondigen: middelen op basis van genen moeten routinevaccinatie en vaccinatieprogramma’s verrijken – routinevaccinatieprogramma’s! De risico-batenverhouding van deze gevestigde vaccinatieprogramma’s staat nu al buiten kijf. En als er niets gevaarlijks is, zoals het corona-spike-eiwit, dan zal de boel niet weer in de war geschopt worden. Succes is voorgeprogrammeerd.

Volledige goedkeuring zonder veiligheidstests

En houdt dus uw oren en ogen wijd open – de weg wordt nu gebaand, nu u hier zit te luisteren – de weg wordt nu gebaand voor de onmiddellijke, volledige goedkeuring van genetisch gemanipuleerde injecties, zogenaamde vaccins, zodra die beschikbaar komen voor elke goedgekeurde, aanbevolen, conventionele vaccinatie in de wereld. Griep, mazelen, bof, hepatitis – noem maar op, u zult het krijgen! En wel onmiddellijk. Zonder dat er preklinische, d.w.z. voor mensen uit te voeren, veiligheidstests nodig zijn. De inentingen zijn volledig goedgekeurd en worden aanbevolen. Wij hebben geen veiligheidstest meer nodig. Niet op dieren, en niet op mensen. En dat is nog niet alles. De lipide nanodeeltjes met hun zeer gevaarlijke, zeer ontstekingsbevorderende eigenschappen, deze deeltjes die nog nooit voor gebruik bij de mens zijn goedgekeurd, worden heel snel en stiekem de criminele goedkeuringshandel binnengesmokkeld. Zij worden automatisch goedgekeurd. Om uw kinderen te doden. Een schandaal van bijna onvoorstelbare omvang en met onmetelijke gevolgen staat op het punt op ons te worden losgelaten.

Dokters! Jullie hoeders van de moderne geneeskunde! Bewakers van wetenschap en rede! U, collega’s, hebt de plicht tegenover onze patiënten om de basiskennis van de geneeskunde nu uit de diepste krochten van uw geheugen op te roepen! Doet u dit maar! Herinnert u zich het raadsel dat de grote geesten van de immunologie een halve eeuw geleden bezighield: Hoe maakt ons immuunsysteem onderscheid tussen zelf en niet-zelf? Waarom laat ons immuunsysteem gezonde cellen met rust, maar valt juist die cellen aan zodra er vreemde ziekteverwekkers, virussen, in zitten? Hoe kunnen niet-zelf, virussen, in de cellen herkend worden? En het immuunsysteem ertoe brengen zich tegen onszelf en cellen van ons eigen lichaam te keren, om onze cellen te vernietigen? Denk aan de sensationele uitleg over hoe dit werkt! Voor deze ontdekkingen werden Nobelprijzen toegekend, en niet één – verscheidene!

 

Bedenk dat de immuuncellen, de lymfocyten, een ongelooflijke vermenigvuldiging van hun herkenningsfunctie ondergaan naarmate het kind zich in de baarmoeder ontwikkelt! Ze zien er allemaal hetzelfde uit, als zandkorrels op een wit strand. Maar elke korrel, elke cel ziet en herkent iets anders. Men herkent een bouwsteen die bij mij, bij het ik, hoort. Zo is het ook in het lichaam van de baby. Een ander herkent een bouwsteen van iets dat niet in de baby voorkomt – virus, bacterie enzovoort. Welke cel verantwoordelijk wordt voor wat volgt uit een zuiver willekeurig principe. Een beetje zoals roulette: als een balletje op een zwart nummer terechtkomt, herkent de cel zichzelf. Als men op een rood cijfer terechtkomt, herkent men iets vreemds. Zonder dat de vreemdeling zelfs maar in het lichaam van het kind behoeft geweest te zijn.

Het grote wonder is dat naarmate de baby rijper wordt in de baarmoeder, zelfreactieve cellen, van het zelf – ik herken mijzelf – uit de machinerie van het immuunsysteem worden geworpen. Immuuncellen die zichzelf willen en zouden aanvallen worden tot zwijgen gebracht of voor het leven uitgeschakeld. In ongelukkige gevallen, als er iets mis gaat, ontstaat er een auto-immuunziekte. Wanneer er cellen uit de deken komen die tegen de lever reageren, ontstaat auto-immuun hepatitis. Wanneer er cellen uit de deken komen die tegen de alvleesklier reageren, ontstaat auto-immuunziekte.

De WHO luidt de grootste door de mens veroorzaakte catastrofe in die men zich kan indenken

Maar daardoor even wonderbaarlijk en levensreddend: immuuncellen die reageren tegen vrijwel alles wat niet van zichzelf is, niet alleen het Corona spike-eiwit, zijn vanaf de geboorte aanwezig en klaar om in actie te komen als zij uitgedaagd worden. Wanneer Corona opduikt, staat het anti-Corona team op. Wanneer de griep de kop opsteekt, staat het anti-griepploegje op. Enzovoort, enzovoort. En met elke training wordt een team sterker en sterker. De volgende keer dat zij elkaar ontmoeten, kan het respectieve virus zó snel in bedwang worden gehouden en neemt de natuur zijn gezegende loop. Het zou vandaag de dag heel goed gaan met de mensheid, als die vermaledijde WHO en de slechte gezondheidsdeskundigen zich er niet onophoudelijk mee bemoeid hadden. Zij staan nu op het punt de grootste denkbare, door de mens veroorzaakte catastrofe aller tijden in te luiden. Let op mijn woorden! De routinematige invoering van vaccins op basis van genen zal leiden tot een onbeschrijflijke catastrofe!

 

Dokters over de hele wereld: bezint u!

Bedenk eens wat er zal gebeuren als een vreemd gen in het lichaam kan circuleren en in alle cellen kan binnendringen! De aanmaak van vreemde eiwitten – griep, mazelen, hepatitis – zal onvermijdelijk de immuunaanval op de cellen uitlokken. De teams zijn er immers allemaal klaar voor! De intensiteit van de aanval zal met elke opeenvolgende vaccinatie toenemen, want de teams worden steeds sterker! De schade zal groter en groter worden. De Covid-boosterinjecties tonen dit dag na dag aan de wereld aan. Wakker worden!

Moet er nog meer gezegd worden? Dokters over de hele wereld! Het kan u vergeven worden dat gij u eenmaal hebt laten misleiden en dat gij uw kennis en ethiek hebt onderdrukt. Maar nu staat u aan de rand van een afgrond, als u zich weer laat instrumentaliseren – door de politiek, door de farmaceutische industrie, door al die mensen die erachter zitten, dan bent u schuldig aan medeplichtigheid aan het onuitsprekelijke lijden en de dood van onschuldige kinderen, jonge mensen, mensen over de hele wereld. Ziet u ervan af, collega’s, om lijf en leden in gevaar te brengen door deze op genen gebaseerde middelen in te spuiten! Denk eraan – u bent homo sapiens! Begaafd met de gave, met het vermogen om te denken! Keer terug tot de ethiek van uw eens zo nobele beroep, voor het te laat is! Het gaat u goed!


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/professor-bhakdi-genetische-manipulatie-in-routine-vaccinaties-zal-leiden-tot-grootste-ramp-ooit/

Punten op ons rijbewijs, vingerafdruk op onze ID. Leven we straks in een controlemaatschappij zoals in ‘Arcadia’?

 

     Rechts: beeld uit de nieuwe Eén-reeks ‘Arcadia’. © Getty Images, VRT

“Zullen we accepteren dat een drone over onze huizen vliegt om zwembaden te controleren, als een watertekort dreigt? Wellicht wel.” In nieuwe fictiereeks ‘Arcadia’ controleert de overheid zijn burgers: wat ze eten, wat ze studeren. Het kan ons ook nog overkomen, zeggen een sociaal psycholoog en professor digitale privacy. Meer zelfs: het is al aan de gang. “Onze medische gegevens zitten vandaag in een centraal dossier.”

Chloë Stylemans 24-03-23, 14:03 Laatste update: 14:31  Hln.be

 

Dit weekend komt de tweede aflevering van de fictieserie ‘Arcadia’ op de buis. In die reeks krijgen burgers een score en worden ze met een chip gevolgd. Wie binnen de lijntjes kleurt, heeft het goed, wie buiten de muren van de maatschappij valt minder. En er lijken parallellen te trekken naar onze samenleving. “In onze westerse samenlevingen wordt er steeds meer data verzameld”, weet professor Vincent Naessens, expert in digitale privacy (KU Leuven).

“Vaak gebeurt dat op momenten dat onze veiligheid onder druk staat, bijvoorbeeld na terroristische aanslagen. Dan komen er extra camera’s, vraagt de overheid toegang tot meer gegevens en houden ze statistieken van burgers bij. We zagen hetzelfde bij de pandemie, toen we contactopvolging uitrolden en we via een app konden zien waar gebruikers zich begaven.”

     Beeld uit de serie Arcadia © VRT

Vandaag de dag hoeft dat geen probleem te zijn, maar wel als de overheid al die data op een hoopje gooit. Een prototype voorbeeld brengt ons bij WO II. Naessens: “Nederland hield info bij over de geloofsovertuiging van zijn burgers. Het nazi-regime kwam aan de macht en gebruikte die bestaande data voor een ander doel: de jodenvervolging.”


“De wetgeving vandaag zegt dat de overheid data mag gebruiken voor bepaalde doelstellingen en die worden meestal goed omlijnd”, nuanceert prof. Naessens. “Maar zoals bij het voorbeeld van de oorlog: die doelstellingen kunnen door nieuwe wetten aangepast worden. Eventueel als andere partijen aan de macht komen. Dan krijg je toestanden zoals in de fictiereeks.”

Hier gluurt Big Brother nu al over je schouder mee. “Het puntensysteem op ons rijbewijs...”

We zagen het natuurlijk gebeuren met de coronapas: die hield bij of we wel of niet gevaccineerd zijn. “En onze medische gegevens worden vandaag in een centraal dossier bewaard. Ze zijn al gelinkt aan onze identiteit, dus kunnen we ze ooit linken aan onze ID-kaart, bijvoorbeeld”, vertelt prof. Naessens. “Ook de elektronische vingerdruk op onze ID bestaat én kwam er in de nasleep van terreur. Maar er is nog geen aanslag verijdeld door dat mechanisme van vingerafdrukken. Bovendien schuilt er gevaar wanneer die databanken gehackt worden.”

Bij ons zijn er voorbeelden van overheidsinstanties die gehackt werden: de stad Antwerpen, de politie in Zwijndrecht en de administratieve diensten van Geraardsbergen. “Dan kunnen vingerafdrukken nagebootst worden: dat zagen we in Japan waar mensen illegaal toetreden tot een land door een nagebootste afdruk op hun vinger te plaatsen.”


Een burgerscore zoals in de serie: of dat ooit realistisch is, hangt volgens professor Naessens af van wie de macht neemt. “We gaan ervan uit dat we steeds door hetzelfde regime geregeerd worden. Maar een meer autoritair regime is in de toekomst niet ondenkbaar, leerde het verleden.”

We hebben vandaag de dag ook al het idee om een soort mini sociale score op poten te zetten, stipt de expert aan. “Met het puntensysteem op ons rijbewijs: een score die je krijgt op basis van jouw rijgedrag. Als je dat mengt met andere gegevens, krijg je iets zoals de burgerscore die ze in China op poten wilden zetten. De vraag blijft hoever we dat systeem gaan uitrollen.” Zo’n puntensysteem kijkt naar welke websites burgers bezoeken, er wordt gekeken naar wie rookt op de tram of wie boetes niet betaalt: daarvoor krijg je minpunten.

      Prof. Alain Van Hiel en prof. Vincent Naessens. © rv

Nog in het verkeer: de flitscamera’s in Duitsland die bij een boete een foto van de bestuurder nemen om betwisting te voorkomen. “Zo’n infrastructuur wordt uitgerold voor boetes. Maar na verloop van tijd kan het voor andere doelen worden gebruikt. Dat is een gekend fenomeen, function creep: men bouwt iets voor een bepaald doel en vermits de technologie er toch is, gaat men plots die camera voor andere dingen inzetten. Nu is het voor boetes, binnen een aantal jaar misschien om bewoners te traceren?”

Kunnen we onszelf beschermen? “Dit moet je toch beseffen”

“Gebrek aan transparantie door overheden is een groot probleem”, zegt de prof. “Denk aan de Snowden Leaks uit 2013. Snowden was een klokkenluider die aan het licht bracht dat de Amerikaanse inlichtingendienst samenwerkingen opzette met tech giants als Google en Apple. Het doel: onbeperkt toegang tot alle data die de bedrijven over gebruikers verzamelden. Dat is een voorbeeld van een overheid die niet transparant is over wat ze met data doet. Ook apps als TikTok, waarbij de Chinese overheid samenwerkt met technologiebedrijven, zijn zorgwekkend. Overheden kunnen dan zomaar aan die verzamelde data.”



De oplossing ligt deels bij bewustwording. Naessens: “We delen via onze smartphone ook dagelijks onze locatie, die wordt verkocht aan bedrijven. Mensen moeten dat beseffen en niet onnodig extra persoonsgegevens prijsgeven. Verder ligt de verantwoordelijkheid bij de overheid. We moeten zo min mogelijk afhankelijk zijn van Chinese producten en binnen Europa moeten we streven naar eigen technologie en platformen. Een overheid moet nadenken of ze effectief toepassingen moet bouwen die zoveel persoonlijke info verzamelen. We moeten evolueren naar minder dataopslag bij de overheid, in plaats van naar meer.”

We kregen pas een voorproefje van hoe gewillig we als burgers kunnen zijn

Volgens sociaal psycholoog professor Alain Van Hiel (UGent) is een controlemaatschappij mogelijk als de collectieve angst groot is. “Dan laten we meer controle van bovenaf toe en zijn we bereid om enkele vrijheden op te geven. Als er een nijpend watertekort zou zijn, zouden we een drone die over huizen vliegt om te controleren of zwembaden gevuld zijn, sneller accepteren. Bij corona zagen we dat ook: sommigen zagen de maatregelen als nodig, vanwege de collectieve dreiging: het virus.”

Maar als er geen valide reden is om controle uit te oefenen, is het moeilijker. Van Hiel: “Zoals een plant water nodig heeft om te groeien, hebben mensen nood aan autonomie. We worden diep ongelukkig en ziek als we niet in staat zijn om die behoefte te vervullen. Autonomie betekent dat we verlangen om te doen en te laten wat we zelf willen, in plaats van dat anderen ons controleren. Dan is ons welzijn groter. Daarom zou een sociaal puntensysteem zoals in China de bedoeling was, ons in deze individualistische maatschappij niet gelukkig maken. We zouden ons er wellicht ook tegen afzetten.”

Is het wel oké dat we er zo weinig van wakker liggen? “Er is maar één oplossing”

Een studie van het Pew Researh Center keek naar negentien landen, waaronder België, en de grootste bezorgdheden van hun inwoners. In de top vijf staat klimaatverandering op één, gevolgd door de verspreiding van valse info, cyberaanvallen, economische problemen en virusverspreiding. “Privacy haalt in studies de lijst van bezorgdheden dus niet”, gaat Van Hiel verder. “Moesten we werkelijk bezorgd zijn, dan zat misschien niemand nog op sociale media. Mensen liggen er niet zo van wakker.”


Moest je bezorgd zijn over de controle op persoonlijke gegevens, dan zijn er enkele tips. “Ik vind het belangrijk om een onderscheid te maken tussen wat ik persoonlijke angst en collectieve angst noem. De persoonlijke, bijvoorbeeld vliegangst, wordt door iets getriggerd en kun je ook zelf proberen op te lossen. Dat verschilt van een collectieve angst, zoals de angst voor schending van privacy. Voor dat laatste is er maar één oplossing: Vadertje Staat die privacy moet waarborgen.”

“Zaken als ‘Mijn Burgerprofiel’ moeten waterdicht zijn. De overheid moet kunnen garanderen dat die gegevens niet in verkeerde handen vallen en dat ze streng optreedt tegen cybercrime. Hetzelfde met collectieve dreigingen als oorlog en recessie: als burger kunnen we daar weinig aan doen. Dus is het geruststellend als de regering laat weten dat ze zulke zaken zullen aanpakken mocht dat nodig zijn”, sluit Van Hiel af.

Bron: https://www.hln.be/nina/punten-op-ons-rijbewijs-vingerafdruk-op-onze-id-leven-we-straks-in-een-controlemaatschappij-zoals-in-arcadia~a51f9e6c/

 

Wanneer een elektrisch voertuig een aanrijding krijgt, zelfs bij een klein ongeval, vernietigen verzekeringsmaatschappijen de hele auto omdat de batterij moet worden weggegooid

 maart 24, 2023  3042  10 

 


De door het bedrijfsleven gecontroleerde media beginnen eindelijk de waarheid te accepteren over de revolutie van de elektrische auto (EV), die niet eens in de buurt komt van de milieuvriendelijkheid die zijn voorstanders en promotors beweren.

Reuters publiceerde deze week een artikel waaruit blijkt dat zelfs de kleinste EV-ongevallen, inclusief kleine botsingen, bijna altijd resulteren in verzekeringsmaatschappijen die de hele auto total loss verklaren. De reden hiervoor heeft te maken met de batterijen van EV’s, die zo duur zijn om te vervangen dat het logischer is om gewoon de hele auto te vervangen, schrijft Ethan Huff.

“We kopen elektrische auto’s om duurzaamheidsredenen”, zegt Matthew Avery, onderzoeksdirecteur bij het risico-onderzoeksbureau Thatcham Research. “Een EV is niet erg duurzaam als je de batterij moet weggooien na een kleine botsing.”

Het batterijpakket in de gemiddelde Tesla kost bijvoorbeeld tienduizenden euro om te vervangen. Het batterijpakket alleen al vertegenwoordigt een aanzienlijk deel van het totale prijskaartje van het voertuig, zo blijkt.

Tesla en veel andere EV-fabrikanten hebben van het batterijpakket een structureel onderdeel van hun auto’s gemaakt om de kosten voor de eindgebruiker te drukken – maar ten koste van het milieu? Tenzij EV-fabrikanten de manier veranderen waarop zij batterijpakketten in hun auto’s verwerken, zal al dit onnodige afval zich blijven opstapelen.

“Het aantal gevallen zal toenemen, dus de behandeling van batterijen is een cruciaal punt,” zei Christoph Lauterwasser, directeur van het Allianz Center for Technology, een onderzoeksinstituut dat eigendom is van Allianz.

De productie van EV-batterijen is duur, uitputtend en schadelijk voor het milieu

Volgens Lauterwasser is de productie van EV-batterijen allesbehalve schoon en groen. Vergeleken met conventionele modellen die op fossiele brandstoffen rijden, produceren EV en de batterijen die ze bevatten aanzienlijk meer kooldioxide (CO2) uitstoot. En wanneer de batterijen door een ongeval veel te vroeg worden afgedankt, zijn de milieukosten nog hoger.

 

“Als je het voertuig in een vroeg stadium weggooit, ben je vrijwel alle voordelen op het gebied van CO2-emissies kwijt,” aldus Lauterwasser.

Wat de Tesla Model Y betreft, zegt Sandy Munro, hoofd van het in Michigan gevestigde Munro & Associates, dat dit specifieke model van Elon Musks vloot “nul reparatiemogelijkheden” heeft.

“Een structureel accupakket van Tesla gaat rechtstreeks naar de vermaler”, aldus Munro, die voertuigen analyseert en automakers adviseert over hoe ze hun functionaliteit en repareerbaarheid kunnen verbeteren.

Dan zijn er nog de sociale kosten van het delven van alle metalen die nodig zijn om deze al te gemakkelijk wegwerpbatterijen te maken. Kinderen in Afrika worden gedwongen als slaven te werken voor een stuiver per dag om alle materialen te verzamelen die nodig zijn om deze “groene” voertuigen te maken.

“Tot zover de EV-revolutie en de groene ‘circulaire economie’ die wordt aangeprezen door autofabrikanten, politici, NGO’s en klimaatactivisten,” meldt Zero Hedge over de kwestie. “Deze EV’s blijken nog slechter voor het milieu in vergelijking met traditionele benzinevoertuigen.”

In de commentaren benadrukte iemand het feit dat moderne EVN-troep slechter is voor het milieu dan 150 jaar oude verbrandingsmotortechnologie – stel je voor.

“Maar vertel het niet aan Greta,” grapte deze persoon verder, verwijzend naar de activiste voor de opwarming van de aarde Greta Thunberg die werd betrapt toen ze haar Tesla EV vervuilde met rommel en fastfoodverpakkingen, blikjes en ander afval.

Een ander wees erop dat alle autoverzekeringspremies nu dit EV-bedrog weerspiegelen.

“U betaalt om deze nieuwe EV’s te slopen,” zei deze persoon. “Het veranderen van het werkelijke tarief om een EV te verzekeren zou leiden tot verdere ‘EV-weifeling’.”

 


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/wanneer-een-elektrisch-voertuig-een-aanrijding-krijgt-zelfs-bij-een-klein-ongeval-vernietigen-verzekeringsmaatschappijen-de-hele-auto-omdat-de-batterij-moet-worden-weggegooid/


Deze kinderen ervaren de hel op aarde zodat groene deugmensen een elektrische auto kunnen rijden

FENIXX KLASSIEKEN Kindmijnwerkers op de leeftijd van vier jaar ervaren de hel op aarde, zodat links-groene klimaatfanaten in een elektrische auto kunnen rijden. In een smerige kobaltmijn in Congo werken de kinderen onder onmenselijke omstandigheden zodat volgelingen van de klimaatsekte hun geweten kunnen sussen. Foto: Omdat klimaatfanaten elektrische auto’s willen, werken kinderen in Congo onder … Meer lezen overDeze kinderen ervaren de hel op aarde zodat groene deugmensen een elektrische auto kunnen rijden

https://www.frontnieuws.com/wp-includes/images/w-logo-blue.pngFrontnieuws  Lees verder op: https://www.frontnieuws.com/deze-kinderen-ervaren-de-hel-op-aarde-zodat-groene-deugmensen-een-elektrische-auto-kunnen-rijden/


Chaos in Frankrijk: miljoenen de straat op tegen Macron, stadhuis Bordeaux in brand

 24 MAART 2023  Redactie Blckbx

    3:00

Donderdag vond in Frankrijk het grootste protest tot nu toe plaats tegen de regering van president Emmanuel Macron. Een landelijke staking legde het land plat en in tal van steden werd vurig geprotesteerd.

Voor de negende keer sinds januari organiseerden de vakbonden donderdag landelijke demonstraties om te protesteren tegen de verhoging van de pensioenleeftijd van 62 naar 64 jaar. Voor het invoeren van de wet gebruikte Macron een omstreden grondwetsartikel om het parlement buitenspel te zetten. Inmiddels gaan de protesten allang niet meer alleen om de pensioenleeftijd, maar richten deze zich ook tot de kostbare oorlog in Oekraïne, de torenhoge inflatie en de autoritaire neigingen van Macron.

Een landelijke staking legde een groot deel van het land plat en overal vonden demonstraties plaats. Volgens de vakbonden waren er in heel Frankrijk 3,5 miljoen mensen op de been. Het ministerie van Binnenlandse Zaken zei dat er minimaal een miljoen mensen demonstreerden. Er werden ongeveer 12.000 politieagenten ingezet, waarvan 5.000 in Parijs. Le Monde meldt dat er 172 mensen zijn gearresteerd en dat er 149 agenten gewond zijn geraakt.

‘Vat benzine op het vuur’

De afgelopen week werd er ook al massaal gedemonstreerd. Macron stookte woensdag het vuurtje verder op door niet alleen vast te houden aan zijn pensioenplannen, maar zich ook laatdunkend uit te laten over de demonstranten. De president zei dat ‘de menigte geen legitimiteit heeft’ tegenover democratisch verkozen volksvertegenwoordigers. Hij vergeleek de protesten met de ‘bestorming’ van het Amerikaanse Capitool. De vakbonden noemen die vergelijking een ‘provocatie’ spreken van een ‘vat benzine die hij op het vuur gooit’.

Macron zei ook dat hij zich geen zorgen maakt om opiniepeilingen, omdat hij zich niet verkiesbaar stelt voor de volgende presidentsverkiezingen. Hij is bereid zijn populariteit op te offeren voor het algemeen belang. Dit veroorzaakte nog meer woede bij demonstranten.

De vakbonden maken gebruik van het momentum en hebben voor komend weekend lokale acties aangekondigd en dinsdag wordt er weer landelijk gestaakt en gedemonstreerd. Pikant is dat die dag de Britse koning Charles III een bezoek aan Frankrijk zou brengen, maar dat is uitgesteld in verband met de aangekondigde acties.

Stakingen

Door de massale stakingen raakte het openbaar vervoer ernstig verstoord en ook luchthavens werden getroffen. Op Parijs-Orly werd een derde van de vluchten geannuleerd, volgens Le Figaro. De krant meldt ook ook een blokkade van terminal 1 op luchthaven Charles de Gaulle. Door de onaangekondigde demonstratie is de toegang tot de terminal geblokkeerd voor automobilisten. Ook basisschoolleraren legden het werk neer en de stakingen bij de oliedepots en vuilnisophalers gingen door.

Bordeaux

In Bordeaux staken demonstranten het stadhuis in brand. 

Demonstranten juichten toen een deel van het gebouw in 

vlammen opging.

Parijs

De grootste demonstratie was in Parijs. De vakbonden 

telden daar 800.000 mensen, terwijl het ministerie van 

Binnenlandse Zaken het hield op 119.000 mensen. 

Er vonden meerdere gewelddadige confrontaties plaats 

tussen demonstranten en de oproerpolitie. 

Volgens Le Monde zijn er in de hoofdstad 103 mensen 

gearresteerd en woedde er donderdagavond op 

140 plaatsen brand.

Er gaan beelden rond waarop is te zien dat 

politieagenten met hun helm onder de arm meelopen 

met demonstranten.

Woensdag bezetten demonstranten in Parijs 

het Théâtre du Châtelet.


Niet alleen in de hoofdstad, maar in heel Frankrijk gingen mensen de 

straat op. In Lorent staken demonstranten een politiekantoor in brand. 

Er waren massale demonstraties in onder andere Brest, Marseille, 

Lyon, Nantes en Montpellier.

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...