vrijdag 14 juni 2024

Het belangrijkste nieuws van deze week is door de meeste mensen gemist

 vrijdag, 14 juni 2024 09:54

einde petrodollar saoedi arabieEr zijn bepaalde dingen die grote gebeurtenissen kunnen veroorzaken en een dergelijk iets vond deze week plaats.

En toch zie je er nauwelijks iet van terug bij de Main Stream Media kanalen en daar is een goede reden voor.

Er wordt heel wat geschreven over niet fossiele brandstoffen en energietransities, maar voorlopig is olie nog steeds als goud.

De wereld kan niet zonder olie en het gevolg is dat er veel, heel veel geld omgaat in de oliehandel.

Traditioneel is de olie altijd verhandeld in Amerikaanse dollars en dat was heel gunstig voor Amerika, want dat betekent een permanente vraag naar veel dollars.

In het verleden zijn landen die proberen af te wijken van de dollar als betaalmiddel voor olie dan ook zwaar gestraft. Denk hierbij aan Saddam Hoessein en Moammar Gaddafi.

De laatste jaren is al behoorlijk de klad gekomen in de oliehandel met dollars, doordat landen als Rusland en China dit soort transacties afrekenen in eigen valuta.

Echter, het echte bolwerk waarop het hele petrodollar systeem draaide was toch wel Saudi Arabië.

En ook daar komt nu een eind aan.
Om duidelijk te maken waarom dit een groot probleem gaat worden voor Amerika, hier een uitleg over hoe dit alles tot stand is gekomen.

Ooit was het geld dat wij gebruiken, gedekt door goud. Maar, omdat Amerika veel meer dollars liet drukken dan dat het goud bezat, werd het in het begin van de jaren zeventig hoog tijd voor een andere strategie.

De oplossing om meer stabiliteit te krijgen in de dollar en de geloofwaardigheid te behouden als een wereldreservemunt sloot de V.S. een overeenkomst met het Wahabistische Koninkrijk van Saoedi Arabië in 1973. Saoedi Arabië was het land met de grootste olievoorraad ter wereld en ging akkoord alléén nog maar dollars te accepteren als betalingsmiddel voor haar olievaten. Saoedi Arabië kreeg de garantie om altijd de steun van het Amerikaanse leger te krijgen bij het beschermen van het land tegen vijanden en het beveiligen van de olievelden. Alle andere OPEC-landen volgden Saoedi Arabië. In ruil voor militaire assistentie en bescherming zouden deze landen alleen nog maar dollars accepteren. De dollar als wereldreservemunt werd nu gedekt door de olie van de OPEC. In plaats van goud gebruikt de V.S. olie om de positie van de dollar als wereldreservemunt te behouden. De petrodollar is een oliestandaard en garandeerde ook dat de OPEC landen zouden blijven investeren in Amerikaanse staatsobligaties. De Federal Reserve kon nu in feite ongelimiteerd dollars laten bij drukken en de Amerikaanse staat kan hierdoor ook de staatschuld ongelimiteerd laten oplopen. In die zin zou je kunnen zeggen dat de US Dollar een Petro Debt Dollar is geworden. Natuurlijk, deze vlieger gaat alleen maar op zolang olie alleen maar in dollars kan worden verhandeld.

Sinds die tijd is het de dollar waarmee wordt betaald voor olie, maar de laatste jaren kwam daar al behoorlijk de klad in omdat landen als Rusland en China besloten om onderlinge olie- en gastransacties niet langer in dollars te betalen.

Het besluit van Saoedi Arabië betekent dat hetgeen de petrodollar tot nu toe overeind hield, is verdwenen.

Bij het grote publiek zal dit alles uiteraard niet registreren, maar het heeft grote gevolgen.

Meer en meer landen zullen afstappen van de dollar om olie te kopen en dit betekent dat de vraag naar dollars zal kelderen.

De situatie die we nu hebben is die van een eerste dominosteen in een lange rij die omver wordt geduwd.

Amerika zal te maken krijgen met een stroom aan dollars die terug zullen vloeien omdat landen massaal de dollar zullen dumpen. Dit betekent dan een snelle devaluatie in koopkracht van diezelfde dollar.

Dit betekent dan weer hogere prijzen (inflatie) voor consumenten in Amerika, dit voor zowel voedsel als producten zoals auto’s.

Nu zal dit proces enige tijd in beslag nemen, maar het betekent wel dat mensen die straks dollars bezitten te maken zullen krijgen met een ineenstorting van hun koopkracht.

De centrale banken zullen dan alles aan doen om toch te zorgen voor meer dollars, hetgeen de situatie alleen maar zal verergeren.

Uiteindelijk zal dit dan betekenen dat Amerika terecht komt in een situatie van hyperinflatie, waarbij de dollar maandelijks niet 2 procent in waarde verliest, maar misschien wel 10 of 20 procent.

Dit alles betekent dan weer dat de prijzen in Amerika die nu al hoog zijn, op dit moment eigenlijk op een laag punt staan, vergeleken met wat er de komende jaren gaat gebeuren.

De vraag is natuurlijk waarom bovenstaande niet groot in het nieuws is.

Want het wordt nog veel erger zoals Carine Knapen schrijft:

De US heeft sinds de jaren 70 jaarlijks vele vele miljarden verdiend aan de wereldwijde internationale handelstransacties in USD. Als een groot deel van de internationale handelstransacties niet meer in dollars gebeurt heeft de US een onoverkomelijk probleem.

Gisteren heeft BRICS kenbaar gemaakt dat haar de-dolarisatie bijna compleet is. Dit is een ramp voor de US die sinds 2022 geconfonteerd wordt met heel wat minder inkomsten, in 2023 nog meer en in 2024 nog meer terwijl zij kamp met een triljoenen hoge overheidsschuld die door het wanbeheer van de Biden administratie de afgelopen 3,5 jaar spectaculair gestegen is.

De hegemonie van de US is definitief voorbij. Er is geen weg meer terug. De Amerikaanse munt EN economie zullen instorten. Trump of geen Trump. Hij zal enkel de schuld krijgen van wat Biden heeft veroorzaakt en de plooien met Rusland, China en andere BRICS landen niet kunnen glad strijken.''

Wie een helicopter zicht heeft op het wereldtoneel weet dat er totaal andere belangen spelen dan wat het volk wordt voorgehouden en het Westen ( US en marionnet EU ) alles uit de kast zullen halen om het tij te doen keren. Met een WOIII, een nieuw virus en pandemie... you name it. Dat is ook de reden dat er steeds meer ratten van het schip springen.

Bezoek ook eens gezondheidswebwinkel Orjana.nl

G-7 omarmt een krankzinnig Oekraïens beleid

 juni 14, 2024   5  

 

Ik blijf mezelf in de arm knijpen om er zeker van te zijn dat ik geen nachtmerrie heb als ik zie hoe Biden en de rest van de G-7 poedels afstevenen op een oorlog met Rusland, terwijl ze niet in staat zijn om zo’n oorlog echt uit te vechten en te winnen. Joe Biden verscheen gisteren (donderdag) in Italië op het podium met de pseudo-president van Oekraïne (zijn termijn liep af en hij besloot gewoon in functie te blijven), de cocaïne cowboy van Kiev, om een tienjarig veiligheidsakkoord te ondertekenen. Eén ding is zeker: noch Biden noch Zelensky zullen er over tien jaar nog zijn. Dit is politiek theater en misleiding. Biden, gesteund door de G-7, houdt vol dat Oekraïne de militaire capaciteit heeft om, met steun van de NAVO, Rusland tot staan te brengen. Om onbeleefd te zijn: dat is bullshit! schrijft Larry Johnson.

De beloften van Biden zijn leeg. De Verenigde Staten zijn niet in staat om de luchtverdedigings-, artillerie- en pantserwapensystemen te leveren die Oekraïne zegt nodig te hebben om de Russen tegen te houden. Ze negeren botweg het feit dat zelfs als de Verenigde Staten die wapens wel zouden kunnen leveren, Oekraïne niet de mankracht of het vermogen heeft om een leger op te leiden dat de Russen kan tegenhouden. Het nieuws van het slagveld in Oekraïne wordt met de dag triester. Rusland vernietigt methodisch de Oekraïense strijdkrachten en het vermogen van Oekraïne om elektriciteit te leveren aan niet-bestaande industriële installaties. Oekraïne is het equivalent van een ontaarde drugsverslaafde, volkomen afhankelijk van wat de VS kiest om te leveren.

 

Vergeet Europa. Ondanks alle grote beloften om Oekraïne te bevoorraden, laat de NAVO Zelensky in de steek. Herinner je je Stoltenbergs klaagzang van april nog?

“NAVO-landen hebben hun beloften niet waargemaakt, de VS zijn het maandenlang niet eens geworden over een pakket voor Oekraïne, Europese bondgenoten hebben hun beloften niet waargemaakt en dit had ernstige gevolgen op het slagveld,” zei Stoltenberg op een persconferentie tijdens een verrassingsbezoek aan Kiev.

Duitsland en Polen zetten hier vandaag een uitroepteken achter door te verklaren dat ze Oekraïne geen van hun Patriot-luchtverdedigingssystemen zullen geven. En de Verenigde Staten hebben geen voorraad in een magazijn die ze naar Kiev kunnen sturen. Het enige dat ze Oekraïne kunnen sturen is meer geld, wat Zelensky en zijn bende oplichters waarschijnlijk wel goed uitkomt. Ze zullen stelen wat ze kunnen voordat deze hele poppenkast instort.

Er was een tijd dat de G-7 echt wat politieke invloed had. Maar die tijd is voorbij. Kijk maar naar de dodelijk gewonde politieke dwergen op het podium – Olaf Scholz, Rishi Sunak en Emmanuel Macron – geen van hen zal waarschijnlijk aan het eind van de zomer nog in functie zijn. De G-7 is niet alleen politiek impotent, maar ook slap als het gaat om het bbp. De BRICS-landen hebben meer economische slagkracht dan de G-7 en die kloof zal de komende jaren eerder groter dan kleiner worden.

Tegelijk met de wanhopige poging van de G-7 om het debacle in Oekraïne te redden, kondigde de regering Biden een nieuwe ronde sancties aan die ogenschijnlijk gericht zijn tegen Rusland. Maar dit is bedrog. Het echte doelwit is China:

 

De VS hebben hun sancties tegen Rusland uitgebreid, inclusief een nieuw hardhandig optreden tegen banken die zaken doen met gesanctioneerde entiteiten.

Het breidt een programma van december uit om buitenlandse banken aan te pakken die geacht worden de oorlogsinspanningen van Rusland in Oekraïne te helpen.

De VS hebben ook sancties opgelegd aan de beurs van Moskou, waardoor de handel in dollars en euro’s is stilgelegd.

De VS probeerden ook het gebruik van technologie, waaronder chips en software, door Rusland aan banden te leggen.

De Amerikaanse president Joe Biden tekende in december een uitvoeringsbevel dat sancties oplegde aan banken die zaken deden met ongeveer 1.200 personen en bedrijven die geacht werden de oorlogsmachine van Rusland te helpen.

Deze maatregelen, die banken blootstellen aan het risico om afgesneden te worden van het Amerikaanse financiële systeem, zijn nu uitgebreid naar ongeveer 4.500 entiteiten.

Ja, deze sancties vermelden niet specifiek China, maar dat zijn wel de banken waar de VS zich op richt. In plaats van Rusland te verzwakken, zal deze laatste stap de banden tussen Rusland en China versterken en de toch al slechte relaties tussen Peking en Washington nog verder aanwakkeren. Dit bewijst eens te meer dat Robert Gates, voormalig CIA-directeur en minister van Defensie, het bij het juiste eind had toen hij de buitenlandse politiek van Biden beoordeelde:

“Ik denk dat hij het de afgelopen vier decennia bij bijna elke belangrijke kwestie op het gebied van buitenlands beleid en nationale veiligheid fout heeft gehad,” aldus Gates.

Danny Davis en ik bespraken vandaag de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de G-7 top en Oekraïne.

Video Link: https://www.youtube.com/watch?v=KFLwo4Dlhy0


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/g-7-omarmt-een-krankzinnig-oekraiens-beleid/

 

Onderzoek toont aan dat nep ‘vlees’ verband houdt met sterfgevallen door hartfalen

 juni 14, 2024   6  

   World Economic Forum / Wikimedia / (CC BY 3.0)

Een nieuw onderzoek heeft aangetoond dat nep “vlees” producten zoals het in het laboratorium gekweekte “rundvlees” van Bill Gates in verband worden gebracht met hart- en vaatziekten en sterfgevallen door hartfalen.

De resultaten van het onderzoek zijn een grote klap voor het narratief dat vegetarische en veganistische diëten helpen om het risico op hart- en vaatziekten te verlagen, schrijft Frank Bergman.

Volgens een nieuw onderzoek van de UK Biobank, waarin het dieet van meer dan 118.000 deelnemers werd geanalyseerd, ontdekten wetenschappers dat vleesvrij “voedsel” een enorm risico op hartziekten met zich meebrengt als het ultraverwerkt is.

De studie, gepubliceerd in Lancet Regional Health – Europe, merkt op dat dit natuurlijke producten zoals vers fruit en groenten uitsluit.

Echter, ultrabewerkte producten die afkomstig zijn van planten, insecten of die in een laboratorium zijn gekweekt, hebben een verhoogd risico op hartfalen en overlijden.

Wetenschappers ontdekten dat ultraverwerkte voedingsmiddelen (UPF), zoals in het laboratorium gekweekt “rundvlees” of “krekelburgers” op basis van insecten, in verband worden gebracht met een 15 procent hoger risico op hartaanvallen en beroertes.

De onderzoekers ontdekten dat deze gevaren zelfs aanwezig zijn in plantaardige UPF’s, die lange tijd werden geprezen als een “gezonde” optie voor vlees.

Het onderzoek, waarbij experts van het Imperial College in Londen betrokken waren, maakte gebruik van gegevens van meer dan 118.000 Britse burgers.

De deelnemers, in de leeftijd van 40 tot 69 jaar, lieten hun eetpatroon gedurende minstens twee dagen beoordelen.

De twee groepen werden vervolgens verder onderverdeeld in ultra-verwerkt voedsel (UPF) en niet-ultra-verwerkt voedsel.

 

Deze gegevens werden vervolgens gekoppeld aan ziekenhuis- en sterftegegevens om informatie over hart- en vaatziekten te verkrijgen.

Mensen die veel plantaardig ultrabewerkt voedsel aten, hadden 7 procent meer kans op aandoeningen zoals verstopte hartvaten.

Ze hadden ook een 15 procent hoger risico om te sterven in vergelijking met vegetariërs van wie het dieet minder UPF’s bevatte.

Het verhogen van de inname van onbewerkt vegetarisch voedsel – zoals vers fruit en groenten – met 10 procent was gekoppeld aan een 8 procent lager risico op het krijgen van hartaandoeningen.

Sterfgevallen als gevolg van hartziekten daalden met een vijfde bij vegetariërs die de minste UPF’s consumeerden en met 13 procent bij hart- en vaatziekten in het algemeen.

De wetenschappers merkten op dat UPF’s een ophoping van vetafzettingen in de slagaders veroorzaakten.

“Vers plantaardig voedsel zoals fruit en groenten, volle granen en peulvruchten hebben belangrijke voordelen voor de gezondheid en het milieu.”

“Hoewel ultraverwerkte voedingsmiddelen vaak als gezonde voedingsmiddelen op de markt worden gebracht, suggereert deze grote studie dat plantaardige ultraverwerkte voedingsmiddelen geen beschermende gezondheidseffecten lijken te hebben en in verband worden gebracht met slechte gezondheidsresultaten.”

Levensmiddelenadditieven en industriële verontreinigingen in deze voedingsmiddelen zouden oxidatieve stress en ontstekingen kunnen veroorzaken, suggereren de wetenschappers.

Ze voegden eraan toe dat voedingsrichtlijnen die plantaardige diëten en het verminderen van vlees promoten, ook het belang van het vermijden van UPF’s voor een goede gezondheid van het hart moeten promoten.

Dr. Fernanda Rauber, een expert in preventieve geneeskunde van de Universiteit van São Paulo in Brazilië, zei dat het de eerste keer is dat wordt aangetoond dat nep “vlees” producten geassocieerd worden met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten.

 

“Ondanks het feit dat deze voedingsmiddelen plantaardig zijn, kunnen ze door hun samenstelling en verwerkingsmethoden bijdragen aan risicofactoren zoals dyslipidemie en hypertensie,” zei ze.

“Levensmiddelenadditieven en industriële verontreinigingen in deze voedingsmiddelen kunnen oxidatieve stress en ontstekingen veroorzaken, waardoor de risico’s verder toenemen.

“Daarom ondersteunen onze resultaten de verschuiving naar plantaardige voedingskeuzes die rekening houden met de verwerkingsgraad om de cardiovasculaire gezondheidsresultaten te verbeteren.”

De onderzoekers merkten op dat, hoewel de producten gezond lijken te zijn door te claimen dat ze “vleesvrij”, “plantaardig” of “in het laboratorium gekweekt” zijn, het feit dat ze ultraverwerkt zijn ze een bedreiging vormen voor de volksgezondheid.

Het onderzoek komt op een moment dat er steeds meer stemmen opgaan om traditionele vlees- en zuivelproducten te vervangen door nepvoedsel.

Zoals Slay News onlangs meldde, hebben Democraten gevochten om insecten verborgen te houden in voedingsmiddelen die door het Amerikaanse volk worden geconsumeerd.

In Minnesota blokkeerden de Democraten in de Senaat een amendement dat zou hebben geëist dat voedingsmiddelen die insecten bevatten moeten worden geëtiketteerd.

Republikeinen stellen dat insecten moeten worden vermeld bij de ingrediënten van voedingsmiddelen om consumenten te informeren.

Om redenen die niet direct duidelijk zijn, dringen de Democraten er echter op aan dat insecten een verborgen ingrediënt blijven.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/onderzoek-toont-aan-dat-nep-vlees-verband-houdt-met-sterfgevallen-door-hartfalen/

Ze zien er sympathiek uit, maar dat zijn ze niet: Wallonië telt 70.000 wasberen en raakt er niet vanaf

 

    Ondanks lokale acties rukken wasberen steeds verder op. © Getty Images

Ze zien er sympathiek en zacht uit, maar wasberen horen niet thuis in Europa. Ze bedreigen de biodiversiteit, verspreiden ziektes en veroorzaken overlast. Wallonië wil de wasbeer weg, maar slaagt daar niet in. En volgens een schatting zitten er minstens 70.000 exemplaren op Waalse grond.

HR 14-06-24, 14:31 Laatste update: 14:39 Bron: Belga

De eerste wasberen doken in de jaren tachtig in onze contreien op en zijn vooral sinds de jaren 2010 aan een felle opmars bezig. Vorig jaar lanceerde minister van Leefmilieu Céline Tellier (Ecolo) daarom een actieplan, maar dat blijkt niet te volstaan. Ondanks lokale sensibilisering en vangacties, rukken de wasberen verder op.

In de regio rond Ciney, in de provincie Namen, is er volgens gemeenteraadslid France Masai (Ecolo) overlast. “Met meerdere buren zien we een groeiend aantal wasberen in onze buurt”, zegt ze. “Ze zijn slim en slagen erin afsluitingen te openen of daken van kippenhokken op te tillen om onze kippen te doden.”

Meer dan 70.000

Vorig jaar schatte de Waalse overheid het aantal wasberen in de regio op ongeveer 70.000. Dat cijfer is wellicht al achterhaald. Het aantal waarnemingen is het voorbije jaar immers nog toegenomen. “We slagen er niet in het fenomeen in te dammen”, luidt het.

In afwachting van een eventueel nieuw bestrijdingsplan roept de Waalse overheid de bevolking op om wasberen niet te voeden, pluimvee te beschermen en vuilnis af te schermen.

Bron: https://www.hln.be/binnenland/ze-zien-er-sympathiek-uit-maar-dat-zijn-ze-niet-wallonie-telt-70-000-wasberen-en-raakt-er-niet-vanaf~a79ec2a9/

More details emerge about Ukraine’s “enemies list” and who’s on it: “this is insane”

 06/12/2024 // Ethan Huff // 3,3K Views

Tags: biasedbig governmentconspiracycorruptionData Journalism Agencydeceptiondeep stateDonald TrumpElon Muskenemies listfascismInfoWarsinsanityintoleranceJoe BidenJournalismkill listnational securityNGOshady dealingsTEXTYTyrannyUkraine


More has come out about Ukraine's "enemies list," including who else is on it and who is behind it.

A non-governmental organization (NGO) called the Data Journalism Agency, or TEXTY, published a report that names American journalists, business leaders, media outlets, websites, politicians and others who are critical of the Biden regime as enemies of the state who must be stopped.

According to Ukraine, anyone who criticizes Biden or the actions of Volodymyr Zelensky is a "Russian propagandist." Some of the names on the list include Elon Musk, Donald Trump and the media outlet Zero Hedge, among many others.

All in all, some 390 individuals and 76 organizations are named as offenders. They further include on the political side of things:

Sen. JD Vance (R-Oh.)

Sen. Rand Paul (R-Ky.)

Rep. Matt Gaetz (R-Fla.)

Rep. Marjorie Taylor Greene (R-Ga.)

Rep. Jim Jordan (R-Oh.)

Col. Douglas Macgregor

(Related: Ukraine is trying to cancel its upcoming elections to allow Zelensky to "temporarily" become dictator.)

TEXTY closely tied to deep state in Washington, D.C.

Some additional details we have learned include the revelation that TEXTY is closely affiliated with the United States government, its founder, Anatoly Bondarenko, having been a participant in the U.S. State Department's "TechCamp" project.

TEXTY is also an "Implementing Partner" of the U.S. Agency for International Development's Transparency and Accountability in Public Administration and Services Project, also known as the TAPAS Project.

It turns out that enemy lists are quite popular in Ukraine, one of the nation's most notorious being the "kill list" released by the Mirotvorets Center in Kiev. Several names on that list, including prominent Russian journalist Daria Dugina, ended up being murdered by Ukraine.

The fact that U.S. taxpayer dollars are funding a regime that maintains enemy lists like the one most recently uncovered is shocking, especially since it contains the name of former President Trump, who remains protected by Secret Service.

"This is insane," commented Robby Starbuck on X. "A Ukrainian NGO just put out an enemies list that includes U.S. citizens. This list blames us for Ukraine's issues on the battlefield."

"The NGO also received U.S. funds. This is beyond unacceptable. Not only are we being forced to fund a meat grinder killing countless young men and women when peace could've been attained but now that country that's been taking our money has a group targeting U.S. citizens AND the U.S. government trained their founder."

Other names on the list in the journalism category include:

Tucker Carlson

Matt Taibbi

Glenn Greenwald

Alex Jones

Charlie Kirk

Dan Bongino

Jeanine Pirro

Jesse Watters

Andrew Napolitano

Max Blumenthal

Ben Swann

Steven Crowder

Kyle Becker

Infowars is further named as an enemy, as is Global Research and Veterans Today.

"We value and respect freedom of speech, which is a necessary prerequisite for the existence of a democratic society," the NGO still claims, despite all this, iin its enemies list report.

After the report from the NGO started to go viral on social media, the group tried to backtrack, claiming that this is not "a list of enemies of Ukraine" nor is it a "kill list."

"This is yet more evidence that NGOs serve as extensions of the deep state intel community, doing what they can't legally do on the surface," warned Zero Hedge. "So, they must funnel taxpayer money into shady foreign entities, which are then weaponized against their political opponents domestically."

"It also further proves that Ukraine is merely a puppet of Washington, but we already know that. It's time to investigate shady NGOs."

Ukraine is a hotbed of corruption and criminal activity. Learn more at UkraineWitness.com.

Sources for this article include:

ZeroHedge.com

NaturalNews.com

https://www.naturalnews.com/2024-06-12-more-details-ukraine-enemies-list.html

Dat zat er aan te komen ...

 Tagtik

"Het leven van de Europeanen wordt een permanente nachtmerrie"

14/06/2024 5u • 1 minuten leestijd

     "Het leven van de Europeanen wordt een permanente nachtmerrie"© CC BY 4.0

De reactie op de nieuwe Amerikaanse sancties tegen Rusland laat niet op zich wachten. Dmitry Medvedev, Poetins nummer 5, bedreigt Europa openlijk.

Medvedev plaatste een ijzingwekkende tekst op Telegram: "We moeten elke dag proberen maximale schade toe te brengen aan de landen die ons Rusland en al onze burgers deze beperkingen hebben opgelegd."

Die schade moet voor Medvedev, voormalig president van Rusland en een van de vertrouwelingen van Poetin, totaal zijn: 

"Schade aan alles wat beschadigd kan worden. 

Schade aan hun economieën, hun instellingen en hun leiders. 

Aan het welzijn van hun burgers. 

Hun vertrouwen in de toekomst. 

Om dit te doen, moeten we blijven zoeken naar kritieke zwakke plekken in hun economieën en die op elk gebied raken. 

Overal schade aanrichten, het werk van hun bedrijven en overheidsinstellingen lamleggen. 

Hun energie, industrie, transport, banken en sociale diensten letterlijk vernietigen. 

Angst aanwakkeren voor de dreigende ineenstorting van de hele infrastructuur van Europese landen."

Het Westen moet volgens Medvedev ook niet "janken" over het gebruik van fake news door Rusland: 

"Laten we hun leven veranderen in een permanente zinloze nachtmerrie, waarin ze niet in staat zullen zijn om wilde fictie te onderscheiden van alledaagse realiteiten, het helse kwaad van de routine van het leven."

 

(Fausto with FM/Source: Telegram/Photo: Presidential press and information office via Wikicommons under license Creative Commons CC BY 4.0.)

Bron: https://www.msn.com/nl-be/nieuws/other/het-leven-van-de-europeanen-wordt-een-permanente-nachtmerrie/ar-BB1ocZRi?ocid=hpmsn&cvid=6053be75d52540c7a92ed5212e7dffb0&ei=18

 

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...