woensdag 3 april 2024

Dit is de werkelijke reden dat prinses Diana werd vermoord


prinses Diana vermoordEr is veel gespeculeerd over de werkelijke reden waarom prinses Diana zou zijn vermoord.

Het antwoord komt van een voormalig Britse geheim agent en heeft ook alles te maken wat er op dit moment gebeurt.



De meeste mensen die niet klakkeloos alle MSM verhalen geloven zijn er wel van overtuigd dat de Britse prinses Diana is vermoord, maar duidelijkheid omtrent het motief is er eigenlijk nooit geweest.

De dood van Diana was een rituele offering volgens mensen die daar uitgebreid onderzoek naar hebben gedaan zoals David Icke.

Is zij vermoord door de Britse koninklijke familie omdat zij een te grote bedreiging zou zijn en wellicht allerlei zaken naar buiten zou kunnen brengen die men liever geheim wil houden?

Of zijn hier andere krachten aan het werk?

 diana vermoord door Mossad

Diana was heel erg begaan met het lot van mensen die zwaar te lijden hadden en dan in het bijzonder dat van de Palestijnen.

De prinses had toevallig ook een relatie met een Arabische moslimman, Dodi Al-Fayed, een relatie die waarschijnlijk tot een huwelijk zou leiden. Haar verloofde stierf toevallig samen met haar in het auto-ongeluk.

Wat zou er gebeurd zijn als Diana zich later publiekelijk zou hebben uitgesproken voor een onafhankelijke Palestijnse staat? Hoe zou de wereld reageren als zij zich zou vertonen bij allerlei pro Palestijnse demonstraties?

Dat was iets dat Israël heel erg zou beperken in het slopen van alles wat met Palestijnen te maken heeft en zou daardoor onacceptabel zijn geweest.

Dit werd dan ook al in 2005 genoemd door een Britse krant als reden voor haar moord.

De man in het volgende bericht stelt dat de Joden haar hebben vermoord. Dat is niet waar, maar ze is waarschijnlijk wel door (Mossad) agenten van de staat Israël in samenwerking met Britse collega's vermoord.
Helaas blijven mensen keer op keer dezelfde fout maken door Joden te noemen waar ze of de staat Israël bedoelen of de geheime sekte in de achtergrond die verantwoordelijk is voor het ontstaan van deze staat.

Iemand die er ook heilig van overtuigd is dat Diana is vermoord vanwege haar steun voor de Palestijnen is Annie Machon, de voormalig Britse geheim agent van MI5.

Artsen slaan alarm over toenemende druk om ouderen en gehandicapten te euthanaseren: “Sommige mensen zijn beter af als ze dood zijn”

 april 3, 2024   33  

    Congerdesign / Pixabay

Verschillende topmedici hebben hun bezorgdheid geuit over de groeiende wereldwijde druk om de euthanasiewetgeving te versoepelen om de “last” van de zorg voor ouderen en gehandicapten te verlichten.

Artsen zeggen dat ze steeds meer onder druk komen te staan om kwetsbare patiënten te beschouwen als “beter af als ze dood zijn,” schrijft Frank Bergman.

Slay News bericht al enige tijd over de verontrustende trend van “hulp bij zelfdoding” wetten die de afgelopen jaren in meerdere westerse landen zijn ontstaan.

CanadaBelgië en Nederland hebben het voortouw genomen en verschillende andere landen en Amerikaanse staten lijken wanhopig om dit voorbeeld te volgen.

Toen landen voor het eerst begonnen met legaliseren, veranderden ze de wetten om een “oplossing” te bieden aan volwassen patiënten die een “ernstige en ongeneeslijke” ziekte hadden die hen veel leed berokkende.

Sommigen zagen de optie van “hulp bij zelfdoding” als een manier om een anders onvermijdelijke langzame en pijnlijke dood te vermijden.

Maar sinds de wetten zijn veranderd, zijn de sluizen opengegaan omdat elk land dat euthanasie heeft gelegaliseerd sindsdien de grenzen van “hulp bij zelfdoding” heeft uitgebreid.

De meeste landen die euthanasie hebben gelegaliseerd, hebben hun wetten versoepeld zodat ook mensen met een handicapgeldproblemendepressies en zelfs dakloosheid eronder vallen.

Canada is al begonnen met het euthanaseren van mensen met psychische problemen en campagnevoerders dringen erop aan dat de wetten worden uitgebreid naar kinderen en zuigelingen.

Een verslag van het Christian Institute laat zien hoe Canada de “glibberige helling” van euthanasie af is “geskied”.

 

“Sinds het legaliseren van de zogenaamde Medical Assistance in Dying voor bepaalde omstandigheden in 2016, heeft Canada al de vereiste afgeschaft dat een persoon terminaal ziek moet zijn,” legt het rapport uit.

Behalve het Verenigd Koninkrijk, wordt de wetgeving voor “hulp bij zelfdoding” nu ook overwogen in Schotland, het eiland Man en Jersey.

Er zijn ook “gezamenlijke pogingen” in Engeland en Wales om euthanasiewetten in te voeren, wat een reactie uitlokt van het publiek.

Experts waarschuwen nu dat de druk toeneemt om ouderen te euthanaseren.

Maar tegenstanders van de globalistische eugenetica-agenda staan voor een nieuwe uitdaging nu de samenleving steeds meer gaat geloven dat sommige mensen gewoon “beter af zijn als ze dood zijn.”

Artsen zeggen dat hun patiënten nu om euthanasie vragen omdat ze bang zijn een “last” voor hun familie te worden.

“Dr. Pia Matthews van de St Mary’s University, die een meervoudig gehandicapte dochter heeft, meldde dat ze te horen kreeg ‘hoe zwaar onze dochter wel niet voor ons is’ en ‘dat we allemaal beter af zouden zijn als ze niet meer bij ons was'”, aldus het rapport.

Ze antwoordde: “Het vastleggen van zulke onnauwkeurige en discriminerende houdingen in de wet zou de opvatting verankeren dat sommige levens, hoe kort ook, het leven minder waard zijn en dat sommige mensen beter af zouden zijn als ze dood waren.”

Het instituut meldt:

“Professor John Keown van de Georgetown University in Washington, D.C., wees op de ‘extreme bezorgdheid’ van een speciale VN-rapporteur dat sommige gehandicapte Canadezen onder druk worden gezet om euthanasie aan te vragen, en voegde daaraan toe: ‘De Nederlanders zijn van de gladde helling van euthanasie afgegleden. Canada is bijna aan het skiën.'”

Madeline Pavey, voormalig podoloog bij de Britse National Health Service (NHS), verklaarde “ontzet” te zijn toen ze ontdekte dat mensen van in de 60 artsen vertelden dat ze “niet tot last willen zijn.”

Pavey merkt op dat het te gemakkelijk is “om dit soort denken aan te moedigen.”

Het rapport merkt op dat de House of Commons Health and Social Care Select Committee onlangs de vele gevaren van het legaliseren van hulp bij zelfdoding schetste, maar zich niet verzette tegen een wetswijziging.

Die commissie had informatie bestudeerd van rechtsgebieden die hulp bij zelfdoding toestaan en andere zaken zoals palliatieve zorg.

                     https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/artsen-slaan-alarm-over-toenemende-druk-om-ouderen-en-gehandicapten-te-euthanaseren-sommige-mensen-zijn-beter-af-als-ze-dood-zijn/

 

WEF-geïnfiltreerde Nederlandse regering begint met het euthanaseren van mensen met autisme, handicaps en alcoholisme

De Nederlandse staat is begonnen met het euthanaseren van burgers, waaronder kinderen jonger dan twaalf jaar, omdat ze een lichte handicap hebben, autisme of aan alcoholisme lijden. Volgens de regering zal het euthanaseren van deze mensen helpen om de planeet te redden, schrijft Thepeoplesvoice. Nederland is een van de meest Davos-vriendelijke landen ter wereld, en … Meer lezen overWEF-geïnfiltreerde Nederlandse regering begint met het euthanaseren van mensen met autisme, handicaps en alcoholisme

https://www.frontnieuws.com/wef-geinfiltreerde-nederlandse-regering-begint-met-het-euthanaseren-van-mensen-met-autisme-handicaps-en-alcoholisme/

Geavanceerde stedelijke overlevingsvaardigheden die IEDEREEN zou moeten hebben

april 3, 2024   5   


     Zeedijk, Amsterdam / Steven Lek / Wikimedia / (CC BY-SA 4.0 DEED)

Straten en openbare ruimtes in grote steden vormen een groot aantal gevaren en bedreigingen, zelfs in meer beschaafde en veiligere landen. Dat komt omdat criminelen, predators en gestoorde en kwaadaardige mensen in grotere aantallen aanwezig zijn in stedelijke agglomeraties; de hogere dichtheid van mensen en infrastructuur betekent meer mogelijkheden voor wetsovertreders.

Dat wordt vandaag de dag steeds duidelijker met de massa’s “culturele verrijkers” die Noord-Amerika, het Verenigd Koninkrijk en het Europese vasteland binnenvallen. Maar dat is niet alles: mensen verliezen overal ook hun verstand dankzij de crisis en instabiliteit, waardoor wrijvingen en geweld toenemen. Ik denk dat deze massale waanzin erger zal worden naarmate de tijd verstrijkt, schrijft Fabian Ommar.

Deze keer wilde ik verder gaan dan het typische “situationeel bewustzijn” advies en meer praktische en directe acties geven om je persoonlijke veiligheid te verbeteren, door de straten van de grote stad te navigeren en om te gaan met verschillende situaties en ongewenste personen.

#1 – NUTTIGE LEUGENS

Het is prima om te liegen en voor afleiding en misleiding te zorgen als je met vreemden te maken hebt. Als zwijgen geen optie is, gebruik dan zo weinig mogelijk woorden. Hoe meer we praten, hoe meer we prijsgeven of onszelf compliceren, dus houd het kort om niet verstrikt te raken in ingewikkelde verhalen of jezelf tegen te spreken.

– Geef je adres niet prijs.

Als een app of taxichauffeur vraagt of je “hier woont”, zeg dan: “Nee, ik ben alleen op bezoek bij een vriend.” Als het mogelijk is, vraag hem dan om een paar meter voor of na je bestemming te stoppen en misschien een blok of twee te lopen als je zesde zintuig je vertelt dat er iets niet klopt.

– Je bent nooit alleen.

Dit is geweldig voor vrouwen die benaderd worden door een vreemde of een groep, maar het werkt ook voor mannen, afhankelijk van de situatie. Als iemand een gesprek probeert te beginnen door te vragen of je vergezeld wordt (of wat dan ook), antwoord dan gewoon: “Ja, mijn man/vader/vriend is hier bij me.”

– Geef nooit persoonlijke informatie.

Als iemand vraagt: ” Werk je hier?” “Wat is je beroep?” of naar persoonlijke informatie vraagt, geef dan terloops vage antwoorden zoals “Ik werk in de handel.” Een ander passend antwoord dat ik met succes heb gebruikt is: “Ik ben net ontslagen en ben op zoek naar een baan.”

– Geef nooit je persoonlijke status en financiële toestand prijs.

Het is dom om te proberen er als bezitloos uit te zien, maar als een vreemde naar je spullen vraagt, bijvoorbeeld of je horloge, tas of sieraad echt is, zeg dan op nonchalante toon dat het een goedkope namaak is.

– Je bent een snuggere plaatselijke bewoner.

Als iemand je vraagt: “Is dit de eerste keer dat je hier bent?” kun je gewoon zeggen: “Nee, ik kom hier vandaan” en je kunt gewoon doorgaan. Als ze aandringen, zeg dan dat je iemand verwacht en alleen wilt zijn om het gesprek af te kappen. Probeer er niet uit te zien als een toerist. Zoek plaatsen op en vraag van tevoren een routebeschrijving om te voorkomen dat je in openbare ruimtes op je smartphone zit te bladeren.

– Wees vaag, hou je van de domme en stel vragen.

Mensen zijn bang om voor gek te staan en sommige straatmensen weten daar handig gebruik van te maken. Een beetje gek doen kan in sommige situaties nuttig zijn. Terugschieten met vragen is een andere goede manier om af te buigen en tegelijkertijd informatie boven water te krijgen zonder dreigend of opdringerig over te komen. Wees speels en ontspannen of vastberaden, afhankelijk van hoe je je wilt gedragen.

  Aartsbisschop Viganò: Corona is het alibi voor de introductie van de "Great Reset"

 

Hier is meer advies over hoe je geen persoonlijke informatie kunt geven.

#2 – LAAT EEN GRENS GELDEN

Een grens is er om je te beschermen, dus vergeet de gevoelens van iemand anders. Zorg ervoor dat mensen zich ongemakkelijk voelen als ze je grenzen overschrijden. Wees assertief: Vraag niet, wacht niet op verdere stappen en wees direct (“Ik wil dat je een stap opzij doet”, “Ik moet nu weg”), krachtig maar zonder nerveus te klinken of je stem te verheffen. Daisy schreef hier meer over.

#3 – WEES GEDULDIG

We leven in een tijdperk van onmiddellijke voldoening en korte aandachtsspanne. Maar sommige dingen kunnen op straat gehaast worden, en veel andere niet. De situatie heeft een stem: De situatie dicteert wat we wel en niet kunnen (of zouden moeten) doen.

Als dakloze moet ik mijn tijd afwachten en wachten op de juiste gelegenheid om iets te doen wat ik altijd wil of nodig heb. Het is een goede oefening, zo goed zelfs dat ik het erover heb in mijn boek over straatsurvivaltraining.

#4 – WEES OPLETTEND

De meeste mensen die in openbare ruimtes lopen of in bussen en treinen rijden, zijn zich misschien wel enigszins bewust van hun omgeving en zijn niet met hun hoofd in de wolken, maar dat is iets anders dan actief oplettend zijn.

Goed letten op details en de omgeving kan een superkracht zijn die onze veiligheid en andere aspecten van ons leven verbetert. Het vereist focus, toewijding en 100% in het moment zijn. Het is een vaardigheid die door oefening kan worden ontwikkeld en verbeterd.

Als je bijvoorbeeld in een taxi rijdt, onthoud dan de kleur, de nummerplaat en alle bijzonderheden. Het is oké om een foto te maken als dat helpt of als je niet alles op dat moment kunt onthouden, maar blijf opletten: Hoe is de auto van binnen en van buiten? Heeft de bestuurder tatoeages? Is hij of zij netjes en goed gekleed? Ziet hij of zij er dronken uit? Kalm, nerveus of opgewonden?

Een ander voorbeeld: als je in een bus of trein zit, kijk dan voordat je een handvat pakt of gaat zitten. Ziet het er bevlekt of nat uit? Ligt er iets onder de stoel, een rugzak, een papieren zak of een ander verdacht voorwerp?

#5 – GEBRUIK EMPATHIETECHNIEKEN

Op straat is het niet ongewoon om ergens over te onderhandelen of iemand over te halen om een probleem, geschil, twistpunt op te lossen of zelfs uit de problemen te komen. Geavanceerde empathietechnieken kunnen goed werken voor dat en nog veel meer. Ze kunnen onmerkbaar en zeer effectief zijn als ze op de juiste manier en subtiel worden toegepast en op een natuurlijke manier overkomen.

Sommigen zeggen dat dat manipulatie is, maar als je veiligheid en welzijn in gevaar zijn, wat maakt het dan uit, alles is acceptabel. Beschouw dit als een inleiding. Geavanceerde social engineering technieken zijn een complex en uitgebreid onderwerp, maar het is de moeite waard om een paar boeken te lezen en te oefenen om deze waardevolle vaardigheden te verbeteren.

  Er gebeurt veel meer achter de schermen dan de meeste mensen zich kunnen voorstellen...

 

– Spiegelen

Het onbewust kopiëren van andermans gebaren, spraakpatroon of houding staat bekend als spiegelen en kan iemand helpen een band met anderen op te bouwen. Een andere naam hiervoor is het kameleoneffect.

Spiegelen kan helpen om een band op te bouwen met de persoon die gespiegeld wordt, doordat deze zich meer verbonden voelt met de persoon die het gespiegelde gedrag vertoont. De twee mensen in het scenario kunnen denken dat ze vergelijkbare houdingen en overtuigingen hebben omdat ze vergelijkbare non-verbale signalen gebruiken. Individuen ervaren hierdoor een sterker gevoel van betrokkenheid en verbondenheid.

– Mensen lezen

Ik heb het al gehad over het belang van straatlezen voor stedelijke overleving hier op The Organic Prepper voor stedelingen. Mensen lezen is een andere waardevolle vaardigheid, omdat we onvermijdelijk situaties tegenkomen waarin we met een andere persoon of zelfs een groep personen moeten omgaan.

Sommige mensen zijn geboren “mensenlezers”. Het is een talent, een heel nuttig talent. Goede verkopers en zakenmensen zijn twee voorbeelden (politici zijn helaas een ander voorbeeld). Maar het is heel goed mogelijk om dit vermogen te trainen en te ontwikkelen. Verkoop- en zakencursussen, evenals politieacademies, leren je meestal technieken om op te letten en te luisteren wanneer je met anderen omgaat.

Maar het hoeft niets bijzonders te zijn. Het is mogelijk om een goede mensenlezer te worden door mensen met aandacht en een open geest te observeren. Mensen zijn overmatig egocentrisch, wat ons ervan weerhoudt om goed te worden in het luisteren en lezen van anderen. Zodra we ons ego opzij zetten en ons wijden aan het begrijpen en zien van anderen zoals ze zijn – zonder oordeel, vooroordeel, vooroordeel, enz. – begint het te komen.

– Omgekeerde psychologie

Omgekeerde psychologie is een overredingstactiek waarbij we pleiten voor of aandringen op een gedrag dat verschilt van het gewenste resultaat. Met andere woorden, we zeggen het tegenovergestelde van wat we willen om de ander aan te moedigen te doen wat we eigenlijk willen.

Het werkt op basis van een psychologisch fenomeen dat bekend staat als reactantie, wat een sterke negatieve reactie is op iemand die ons probeert te overtuigen. Als gevolg daarvan doen we het tegenovergestelde van wat ze ons proberen over te halen, in een onbewuste poging om onze onafhankelijkheid en autonomie te laten gelden.

Ouders, geliefden en marketeers kennen dit misschien goed, of niet. We gebruiken deze strategie voortdurend bij anderen en trappen er ook in, vaak zonder het ons te realiseren. Meestal is het doelwit van deze strategie zich niet bewust van wat er gaande is en is het zich misschien niet helemaal bewust van de ware bedoelingen van de ander.

#6 – BONUS: 15 korte regels om te overleven in de grote stad

1.    Niets op straat is persoonlijk, dus vat niets persoonlijk op. Als iemand tegen je botst, je aanvalt of tegen je schreeuwt, komt dat omdat de aanvaller (a) een slechte dag heeft, (b) geestesziek is (of drugs gebruikt), of (c) iets van je wil (een overvaller, bedelaar, prostituee, enz.). Negeren en weglopen is de beste strategie.

2.    Stap terug bij vermijdbaar gevaar. Stap op bij onvermijdelijk gevaar.

3.    Stereotypering kan je veiliger maken dan een vuurwapen: wees op je hoede voor verdachte types, maar verwaarloos of maak het niemand makkelijker, ongeacht geslacht, leeftijd, grootte, uiterlijk, uniform of wat dan ook. Negeer alle PC bullsh*t als je wilt blijven leven.

4.    Vertrouw op je instinct en neem altijd het zekere voor het onzekere.

5.    Vervallende infrastructuur kan een gevaar zijn. Houd je hoofd erbij, maar scan vooruit en let op waar je naartoe gaat.

6.    Op straat bevelen we dingen door de manier waarop we ons gedragen. Kies voor non-verbale taal om je bedoelingen over te brengen.

7.    Je hoeft niet te reageren, argumenteren, rechtvaardigen of pontificeren. Als je twijfelt, onthoud dan dat zwijgen niet verkeerd geïnterpreteerd kan worden.

8.    Houd jezelf onder controle. Als je een gesprek voert, houd dan je stem laag en lever rustig en beheerst. Als je zenuwachtig begint te worden, pauzeer dan en vertraag, let op je ademhaling.

9.    Knikken is een manier om iemand te laten weten dat je zijn aanwezigheid opmerkt. Als je een vreemde moet erkennen (om wat voor reden dan ook), knik dan naar beneden. Het is formeler en ziet er niet uitdagend uit. Als je de persoon kent, is het OK om je kin omhoog te doen en omhoog te knikken. Dit werkt in de meeste westerse culturen en plaatsen.

10. Stop nooit met bewegen. Als je moet stoppen om in je telefoon te bladeren of een telefoontje aan te nemen of wat dan ook, draai je dan met je rug naar een gebouw of muur op het trottoir, kijk 360 graden en wees snel. Of ga een veilige plek binnen. Oversteken buiten een daarvoor bestemde plek is oke als het veiliger is dan stilstaan om over te steken.

11. Kijk niemand aan. Oogcontact betekent dat je de ander erkent. De uitzondering is wanneer je iemand wilt laten weten dat je hem of haar om een bepaalde reden hebt opgemerkt, bijvoorbeeld om een verrassingsaanval die je ziet aankomen af te wenden (zie “omhoog knikken versus omlaag knikken” hierboven).

12. Blijf alert voor situaties waarin elke seconde telt. Dit zijn de uitzonderingen, maar ze zijn het belangrijkst. De rest, niet zo veel, dus chill.

13. Om te voorkomen dat vreemden dichtbij komen, steek je een arm uit met de hand open in hun richting en zeg je “kan nu niet stoppen” op een stevige toon en ga je weg.

14. Draag schoenen waarin je kunt rennen. Als je voor je werk of een evenement hoge hakken of formele schoenen moet dragen, kom en vertrek dan op gympen.

15. Houd je hoofd naar beneden als je in de metro of bus zit. Staar niet. Als je onopgemerkt naar iets of iemand moet kijken, gebruik dan reflecterende oppervlakken (zoals ramen, winkelpuien, je smartphone, enz.). Hier vindt u meer advies over veiligheid in het openbaar vervoer.

  Europarlementariër Rob Roos: Als je CO2 controleert, controleer je het leven van mensen

 

Wat zijn jouw gedachten?

Heb je nog tips of suggesties om toe te voegen? Als je in de stad moet zijn, heb je dan persoonlijke regels waar je je aan houdt? Welk advies zou je geven aan iemand die naar een evenement of afspraak in de stad gaat? Ben je zelf een stadsbewoner? Ben je het niet eens met het advies van Fabian?

Laten we erover discussiëren in het commentaargedeelte.

___________________________________________

Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. 

 Prepping & Survival

Hoe de straten te lezen: een overlevingsvaardigheid die belangrijker is dan ooit

Fabian Ommar

October 13, 2023

18 reacties

Most people are born equipped with the basic senses and instincts to navigate life. However, different habitats, lifestyles, circumstances, and experiences will lead to either the development or atrophy of specific abilities and skills as a natural adaptation mechanism.

When it comes to survival in urban settings, I consider a decent level of situational awareness and some street smartness important no matter where one lives, as predators and sick people exist everywhere. Those skills, however, are vital in some regions of the world, above all in hostile parts of developing and Third-World countries.

Being capable of reading the streets – and reading other people, too – goes along that as a way to better orient oneself and also deal with known and unknown environments, identify threats, and avoid potentially risky situations.

With so many crises converging, violence and crime have been plaguing previously safe and civilized cities in First-World countries, making ‘special’ urban skills more necessary than ever in these places as well.

Risks are increasing everywhere.

The thing is, the average person living in big cities does their activities within limited zones, as people get absorbed in their routines. It’s another form of adaptation for maximum efficiency, which is fine if everything is normal and the social fabric intact. However, that prevents them from having a more profound, broader, and nuanced knowledge of their town, and I don’t need to remind you we’re not living in 2019 anymore.

I dedicate an entire chapter in my Street Survival training book to the prospect of studying the city for safer and more productive mobility during a crisis or SHTF. The idea is to improve street smartness and, above all, the capacity to observe and interpret the signs and characteristics of each zone or neighborhood to our benefit.

In this article, I condense and pass on some essentials I learned while in the streets and from other street people. Consider that what I present may vary according to location, as is the case with anything involving cultural and social aspects, practices, and signs. However, modern Western society is uniform enough that most concepts and propositions are still valid.

How to read the streets: general principles

There’s a variety of telltale signs of a place’s condition and that can be applied to buildings, streets, neighborhoods, districts, and cities. We must know what to look for and what to make of those signs and clues to form a general idea but also detect opportunities and potential hazards.

Before moving on, a caveat: it’s practically impossible for an outsider to know those meanings or make any meaningful (and valuable) connection, and tribal signs can be purposefully cryptic for the most part. Even long-time residents and natives may have trouble detecting and interpreting all the signs.

I’ve lived in the same town since my family moved here in 1980 when I was 10. Like most kids at the time, I was raised free-range and have been in the streets for my entire life, even living and interacting with the homeless and other street people as survival training. Despite all that, there’s more I don’t know about my city, its places, and people than otherwise – lots of stuff I have no idea about and never will, even if I live here for another 100 years. That’s partly because it’s a vast city with 13 million souls but also because it’s a living organism and everything is constantly changing. Even street people can’t know everything.

What we want, then, is a series of essential abilities and general principles that can be applied to a variety of situations, people, and places – flexibility and adaptability. Knowing what to look for and observing with method and intention is how we can step up our awareness.

Visual clues

Some of the below may sound obvious. However, it’s not always so obvious for for those entering the street game, visiting a new place, or wandering the city with their heads in the cloud (and there are way too many like that, even here where I live, which is a dangerous place).

Visuele tekens zijn betrouwbare indicaties van de toestand van een plaats, maar we moeten opletten en weten waar we op moeten letten, dus hier zijn enkele tips over:

  • De aanwezigheid van graffiti is niet alleen een indicator van de afname – des te meer, de slechtste – maar tekeningen en symbolen hebben betekenis en kunnen worden gebruikt om berichten te verzenden tussen de lokale bevolking en buitenlanders.
  • Een stap verder gaan, hoe ziet de graffiti eruit? Fris, oud of versleten? Bevat het agressieve verklaringen of directe bedreigingen? Of is het expressiever, “ artistiek ”?
  • De gebruikte taal in graffiti, borden, plaquettes, winkels, gebouwen, enz. is een indicator van de heersende bevolking. Het kan al dan niet een specifieke betekenis impliceren (d.w.z. risico of gevaar, meestal onthuld door begeleidende indicatoren), maar kan als oriëntatie worden gebruikt. Let tijdens je reis door de stad op de veranderingen in taal en ook op de handel, architectuur en bewegwijzering tussen veranderende buurten.
  • Vlaggen, spandoeken en plaquettes zijn ook tekenen die veel informatie kunnen geven over een buurt of gemeenschap met betrekking tot politieke, religieuze en andere voorkeuren. Dit is belangrijk om voor de hand liggende redenen, vooral in deze tijd.
  • Besteed aandacht aan mensen – hoe ze zich kleden, hun tatoeages, hoe ze spreken en gebaren, en hun houding. Over het algemeen wilt u detecteren of de mensen of specifieke groepen om u heen de norm (inwoners) of de uitzondering (buitenstaanders, bezoekers) zijn. Merk op hoe anderen er ook op reageren.
  • Boordwinkelen en “ te huur ” borden wijzen op economische achteruitgang. Een dode of stervende handel is een voorloper of voorbode van economisch en sociaal verval.
  • Verduisterde muren (van branden), spuiten, afgedankte voedselcontainers en kledingstukken de aanwezigheid van dakloze kampementen en drugsgebruikers aangeven. Als deze aanwezig zijn, dwalen ook drugsdealers, criminelen en gestoorde elementen rond. Blijf alert.
  • Public verlichting in slechte omstandigheden, defect of niet bestaand, duidt ook een slecht en gevaarlijk gebied aan, niet alleen als het donker is, maar te allen tijde. Lampen en palen die er doelbewust vernield uitzien in plaats van simpelweg verlaten, kunnen echter een aanwijzing zijn voor criminelen die actief de plaats voor aanvallen opzetten.
  • De staat van de gebouwen vertelt veel over de gemeenschap: let op afgesloten en gebroken ramen (of ramen en deuren met ijzeren staven); graffitied, vervallen en versleten gevels; en veel kleding die aan balkons hangt.
  • De staat van trottoirs en opritten dienen hetzelfde doel: de staat van het asfalt en de horizontale signalering, de aanwezigheid of afwezigheid van kuilen, stoplichten en de vorm van openbaar meubilair vertelt veel over de buurt.
  • De staat van parken en groene gebieden: zijn deze schoon, goed verzorgd, goed verlicht en vertonen ze tekenen van voorbeeldige conservering? Of zijn er tenten en hutten, daklozen en drugsgebruikers die rondslapen, afval rondgegooid (vooral voedsel- en drankverpakkingen)?
  • Verlaten en vervallen voertuigen en kapotte apparaten (sofa's, wasmachines, tv-toestellen, enz.) Zijn een ander duidelijk teken van achteruitgang (en ook gevaar). Blijf alert en houd afstand.
  • vernielde gebouwen, monumenten en meubels bedoel de wet, en de staat en de lokale gemeenschap hebben de buurt verlaten.

Niet-visuele aanwijzingen: geluiden en geuren

Ook al vertrouwen we veel op zicht (onze oren en neuzen zijn niet zo gevoelig als die van dieren), geluiden en geuren zijn nuttig om te overleven en krachtige bondgenoten van stadsbewoners. Geuren reizen ver onder de juiste omstandigheden en kunnen ons waarschuwen voor dingen en helpen bij het identificeren van de omstandigheden waarin we ons bevinden, en het detecteren van decadentie, gevaren en bedreigingen – soms voordat we ze kunnen herkennen.

Iedereen is bedraad om geluiden en geuren te herkennen die problemen betekenen als overlevingsmechanisme. We rennen weg of zoeken naar bescherming tegen harde geluiden, schoten, geschreeuw en dingen breken. Evenzo gaat er onmiddellijk een rode waarschuwing over de tweede keer dat we rook ruiken, rottende dingen (dode dieren of mensen), afval of iets sterks en onaangenaams. Marihuana en andere drugs laten een sterke geur achter die zich in grote gebieden verspreidt, en crack heeft een duidelijke, weerzinwekkende geur die blijft plakken op de plaatsen waar verslaafden het consumeren.

Hoewel we de gevoeligheid of nauwkeurigheid van die receptoren niet kunnen veranderen, kunnen we onze hersenen trainen om ze op veel efficiëntere manieren te gebruiken. Bijvoorbeeld door onze “ bibliotheek ” te verbeteren en zinvolle referenties te creëren, bewust meer aandacht te besteden en verbindingen te leggen.

Het is ook mogelijk om onderscheid te maken tussen de geur van verschillende ontbindende organische stoffen (voedsel, dieren, enz.) En drugs, riolering, chemicaliën en nog veel meer. Of om poeder, vet, diesel, benzine, gas, kerosine, alcohol en tabak te detecteren en zelfs nauwkeurig te vertellen hoe lang een stof is afgebroken. Je zult de geur nooit vergeten als je eenmaal het huis van een accumulator binnengaat.

Getrainde zintuigen kunnen drugs detecteren die in het gebied worden gebruikt of iemand met veel alcohol of een andere stof en kunnen bepalen of iemand al enige tijd weinig hygiëne heeft. Die dingen zijn voldoende om andere signalen en tekens te ondersteunen die worden gebruikt om een weergave te vormen van het gebied dat u doorkruist. Leer het verschil tussen menselijke en dierlijke geuren (uitwerpselen, urine, dood, drugs, enz.).

No-go zones

Elke middelgrote en grote stad overal ter wereld heeft landgebieden die worden geregeerd door bendes, milities, maffia's, religieuze facties, drugshandelaren, gangsters en criminele organisaties – soms meer dan één. Het kan een enkele straat, een buurt of een wijk zijn. Frankrijk heeft meer dan 750 zones waar de sharia de wet is. Als je in Rio de Janeiro een verkeerde afslag maakt, kun je zonder waarschuwing worden neergeschoten door zwaarbewapende sicarios. Hetzelfde kan gebeuren in LA, Caracas, Chicago of Mexico-Stad.

Bendegebied en anderen waar criminele activiteiten kunnen terugkeren, vertonen meestal herhaling van symbolen en directe berichten. Doorgestreepte of overlayte merken en graffiti kunnen turfoorlog of criminele, tribale, politieke of religieuze geschillen betekenen. Enzovoorts.

Zelfs veel ultra-beschaafde steden hebben gevaarlijke plaatsen en de meeste mensen weten niet eens van deze no-go-zones. Als je maar één ding uit deze post haalt, maak het dan om deze ten koste van alles te kennen en te vermijden. Je kunt ze op internet onderzoeken, of als je voor het eerst in de stad bent, door de juiste lokale mensen te vragen, wat me naar het volgende deel leidt.

Advies zoeken

Bij reizen of intrekken is het zoeken naar advies de beste en snelste manier om lokale basiskennis op te doen. Maar je moet weten wie je moet vragen, en dit gaat minder over hoe eerlijk en meer over hoe deskundig en objectief de persoon wordt gevraagd. Hoe het ook zij, denk kritisch na over alles wat u wordt verteld, ongeacht de bron, controleer en verwijs naar andere bronnen wanneer nauwkeurigheid van cruciaal belang is.

De meest deskundige straatmensen die ik ken, zijn postbodes, veldtechnici (water, elektriciteit, telefoon, internet, enz.) En bus- en taxichauffeurs (voltijds professionals). Deze arbeiders zijn de hele dag, elke dag, het hele jaar door gewone mensen op straat, die zich bezighouden met allerlei soorten mensen en situaties, verkeer, noodsituaties en allerlei weersomstandigheden. Ze weten sh * t.

Wetshandhavers zijn geweldige informatiebronnen, maar ze zijn meer gewend om met het uitschot om te gaan en richten zich dus overdreven op die kant van de stad en de menselijke natuur. De volgende zijn eerstelijns toeristenarbeiders (hotelbedienden, gidsen, servers, enz.). Deze kunnen al dan niet open en ongecompliceerd zijn over de feitelijke situatie van een stad, buurt of specifieke attractie, dankzij hun prikkel om een rooskleuriger scenario te schilderen.

Let op: dit zijn slechts algemene regels.

Nogmaals, om het punt naar huis te brengen, moet je altijd kritisch zijn en naar je instinct luisteren. Ik concentreerde me op tekens en aanwijzingen die zijn afgeleid van menselijke activiteiten, maar je moet ook aandacht besteden aan geografie en andere aspecten van de verschillende regio's waar je doorheen reist, zoals rivieren, bergen, enzovoort.

Niet in de diepere “ -wetenschap ” van straatlezen, maar toch de algehele stedelijke mogelijkheden en veiligheid willen verbeteren?

Deze snelle technieken zijn geen zilveren kogels, maar kunnen de meeste mensen op de meeste plaatsen helpen. Concentreer je kort op je ademhaling en houding en ontspan. Dat helpt onze zintuigen te verruimen, onze geest leeg te maken en vooroordelen te elimineren wanneer ze daar zijn. Zie jezelf als een verre waarnemer:

  • Maak los van het landschap: zoom uit en neem niet aan dat “ veilig is of anderszins.
  • Kijk goed in je omgeving en ook in de verte (een paar blokken verderop in elke richting).
  • Probeer een algemeen ‘ -gevoel ’ van de plaats te krijgen en mensen – vertrouwen op je instinct.
  • Probeer vervolgens snel specifieke tekens op te halen, met name die “ oneven ” of vallen op.
  • Als je dat eenmaal hebt gedaan, zet je de slimme modus van de straat weer aan: blijf ontspannen maar alert en ga niet terug naar smartphones, koptelefoons en andere afleidingen.
  • Stereotypering kan je leven redden. Voel je niet schuldig om het te doen. Bewustzijn kan een betere verdediging zijn dan een 9 mm.

Nog een laatste tip: als je meer en sneller wilt leren over je buurt of stad, loop dan, fiets en neem het openbaar vervoer. Geniet van de beweging, de mensen, de plaatsen, de architectuur, de variëteit. Ja, je kunt autorijden, maar het is beperkte ervaring en biedt bijna niet dezelfde voordelen voor de geest of het lichaam.

Wat zijn je gedachten?

Hoe detecteer je gevaar in je omgeving? Ben je vaak in stedelijke omgevingen? Zo niet, heb je veranderingen in je kleine stad gezien naarmate de economie verslechtert? Welke tekenen van achteruitgang zijn duidelijk? Heeft u tips om toe te voegen?

Laten we het bespreken in het opmerkingengedeelte.

Over Fabian

Fabian Ommar is een 50-jarige arbeider uit de middenklasse die in São Paulo, Brazilië woont. Hij is verre van het super-tactische of hoogopgeleide type militaire overlevende, maar hij is de gemiddelde Joe die sinds zijn jeugd betrokken is geweest bij zelfredzaamheid en buitenactiviteiten en de praktische kant van het balanceren van het leven tussen een grote stad en landelijke / wildernisomgevingen. Sinds de wereldwijde economische crisis van 2008 traint en helpt hij anderen in zijn gebied om beter voorbereid te worden op de “ constante, langzaam brandende SHTF ” van het leven in een derdewereldland.

Fabian's e-boek, Straatoverleven: een praktische trainingsgids voor het leven in de stad , is een praktische trainingsmethode voor gewone stadsbewoners die is gebaseerd op de levensstijl van daklozen (overlevenden in het echte leven) om psychologisch, mentaal en fysiek bereid te zijn om in normale of moeilijke tijden met de harde realiteit van de straten om te gaan. Hij is ook de auteur van De ultieme overlevingsuitrusting Handboek.

Je kunt Fabian volgen op Instagram @stoicsurvivor

 

Afvalscharrelen: Het is niet alleen als de SHTF – Het is al een manier van leven voor velen

Dit is een leuk weetje. Ongeveer één procent van de stedelijke bevolking in ontwikkelingslanden leeft van afvalscharrelen. En wereldwijd verdienen meer dan 15 miljoen mensen hun brood met het verzamelen van afval. Afval verzamelen is een miljardenindustrie en een manier van leven voor velen, zelfs in rijke landen, schrijft Fabian Ommar. Het is ook een … Meer lezen overAfvalscharrelen: Het is niet alleen als de SHTF – Het is al een manier van leven voor velen

https://www.frontnieuws.com/afvalscharrelen-het-is-niet-alleen-als-de-shtf-het-is-al-een-manier-van-leven-voor-velen/

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...