zaterdag 6 mei 2023

Platinamunt van 1 biljoen dollar kan de VS redden van economische ineenstorting

 mei 6, 2023   3525   17

 

De Amerikaanse regering zou al op 1 juni zonder geld kunnen komen te zitten om haar schulden te betalen en het Congres heeft nagelaten actie te ondernemen. Een mogelijke oplossing zou het slaan van een platinamunt ter waarde van een biljoen dollar zijn om een ramp af te wenden, bericht Businessinsider.

De VS stevent af op een volledig te voorkomen economische crisis wanneer een munt van een biljoen dollar alle problemen zou kunnen oplossen. Volgens minister van Financiën Janet Yellen zou de overheid al op 1 juni zonder geld kunnen komen te zitten om haar schulden te betalen, waardoor een ongekende schuldenplafondcrisis zou ontstaan.

Zelfs het onvermogen om voor een korte periode te betalen kan het land bijna een miljoen banen kosten en een recessie veroorzaken.

Sommige economen zeggen dat het tijd is voor een noodmaatregel: een munt van een biljoen dollar.

De munt, die niet groter hoeft te zijn dan een gemiddelde munt en snel gemaakt kan worden, maakt deel uit van een mogelijk achterdeurtje in het schuldenplafond. Het ministerie van Financiën kan platinamunten van elke waarde slaan. Dat heeft geleid tot een stroming die zegt dat Yellen gewoon een platinamunt van een biljoen dollar moet slaan en die moet deponeren om de schulden af te betalen totdat een meer permanente oplossing kan worden gevonden.

“Als een van de andere oplossingen, de zogenaamde serieuzere oplossingen, zou werken, zouden ze al gebruikt zijn. Maar ze blijven niet sterk genoeg. De munt is het enige dat sterk genoeg is,” zei Rohan Grey, assistent-professor aan de Willamette University College of Law.

De Biden-regering is echter niet zo happig op het gebruik van een platinamunt ter waarde van een biljoen dollar om een economische ramp te voorkomen. Yellen wees het idee al in januari af door te zeggen dat het “geenszins vanzelfsprekend is dat de Fed dit zou doen” en noemde het een gimmick.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/platinamunt-van-1-biljoen-dollar-kan-de-vs-redden-van-economische-ineenstorting/

Theo Schetters in Europees Parlement: ‘Je hoeft geen wiskundige te zijn om je hier grote zorgen over te maken


In 2022 werden twee vaccinatiecampagnes uitgerold. In de lente en de zomer kregen mensen monovalente mRNA-vaccins en in de herfst de bivalente omikronvaccins.

Het aantal gezette prikken hield gelijke tred met de toename van het aantal sterfgevallen, zei professor Theo Schetters woensdag tijdens de International Covid Summit in het Europees Parlement. “Hoe meer prikken werden gezet, hoe meer mensen er overleden.”

Van week 9 tot 36 werd het boostervaccin aangeboden aan 65-plussers. Ruim de helft (54 procent) van hen haalde het vaccin. De meesten kregen de Pfizer-prik.

Grote zorgen

Schetters becijferde dat 230 per 100.000 gevaccineerden ouder dan 65 jaar stierven. Tijdens de campagne overleden er 5822 mensen. “Je hoeft geen wiskundige te zijn om je hier grote zorgen over te maken.”

Van week 37 tot 46 werd de boosterprik aangeboden aan iedereen ouder dan 12 jaar. Van deze groep liet 25,7 procent zich vaccineren. De meesten kregen het Moderna-vaccin. Tijdens deze campagne overleden er 2652 mensen, aldus de immunoloog.

Een vaak gehoord argument is dat correlatie geen causaliteit is. Schetters bracht daar tegenin dat tijdens iedere vaccinatiecampagne sterftepieken zijn gemeten. Dat gebeurde niet alleen in Nederland, maar ook in andere landen. Hoe meer doses er worden toegediend, hoe meer sterfgevallen er worden geregistreerd. En belangrijker nog: de autoriteiten negeren het.

Wij wisten dit niet

Via een Wob-verzoek haalde professor Schetters een Noors rapport uit juli 2021 boven water waarin wordt gesteld dat het Pfizer-vaccin ‘waarschijnlijk’ verantwoordelijk is voor de dood van sommige oudere patiënten. “Wij wisten dit niet en de Nederlandse overheid voerde in 2022 twee vaccinatiecampagnes uit.”

Deze vaccintechnologie is veel te vroeg uitgerold in de wereld, is onveilig, het is zeer waarschijnlijk dat al die mensen zijn overleden dóór de vaccinatie en deze vaccins moeten onmiddellijk van de markt worden gehaald, besloot de immunoloog.

vKijk: Toptennisser Novak Djokovic vertelt hoe de NAVO in 1999 zijn ouderlijk huis bombardeerde


We vielen bijna weer in slaap toen er plotseling een enorme explosie was. Mijn moeder sprong op, stootte haar hoofd tegen de verwarming en raakte buiten bewustzijn. We huilden vanwege de bommen en omdat mama niet reageerde. We wisten niet wat er gebeurde. Dat zei toptennisser Novak Djokovic in een interview met Graham Bensinger.

Toen zijn moeder weer bij kennis was, verliet het gezin snel het huis. Er was geen straatverlichting, alles was afgesloten. De explosies waren zo hard dat je elkaar zelfs niet kon verstaan als je schreeuwde.

Djokovic struikelde en viel. Toen hij omhoog keek, zag hij een stealthvliegtuig dat bommen liet vallen, waarna de grond onder zijn voeten schudde.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Dat kon ik niet begrijpen

“Dat is uiteraard één van de meest traumatische ervaringen die ik in mijn jeugd heb gehad. Hoe is het mogelijk dat grote landen gezamenlijk zulke kleine landen bombarderen, hulpeloze mensen op straat en alles verwoesten? Dat kon ik niet begrijpen,” zei de tennisser.

“Dit is de ultieme wreedheid,” benadrukte hij, toevoegende dat hij hierdoor heel boos is geworden, net als alle andere inwoners van Servië.

“Maar ik heb aan mezelf en die emoties gewerkt om te vergeven omdat je moet vergeven. Liefde is vergeving. En dat is mijn levensfilosofie,” voegde Djokovic toe.

Clusterbommen en verarmd uranium

De NAVO bombardeerde een soeverein land en zette clusterbommen en verarmd uranium in tegen burgers. Een ‘humanitaire interventie’ werd het genoemd. De acties van de NAVO in landen als Afghanistan, Joegoslavië en Libië laten zien dat het geen defensieve alliantie is.

78 dagen lang gooide de NAVO bommen op Joegoslavië, waarbij 2000 burgers werden gedood en 250.000 mensen ontheemd raakten.

blckbx today #165: Wet tegen kritische organisaties | Woke score bedrijven| Invloed CBDC op eigen bezit

       Video Link: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2023-04-17

Bedrijven worden indirect gedwongen te voldoen aan een woke puntensysteem, hoe zit dit precies? Internationale ontwikkelingen maken de weg vrij voor CBDC's, maar wat gebeurt er verder met betrekking tot controle op aankopen en bezit van burgers? Terwijl Pieter Omtzigt afgelopen vrijdag het falen van de huidige democratie aan de orde stelde, introduceerde minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yesilguz een wetsvoorstel waarmee maatschappelijke organisaties aan banden kunnen worden gelegd of zelfs verboden worden.

 

Maandag 17 april 2023

In de uitzending van vanavond onder andere:

·         Bedrijven worden indirect gedwongen te voldoen aan een woke puntensysteem, hoe zit dit precies?

·         Internationale ontwikkelingen maken de weg vrij voor CBDC's, maar wat gebeurt er verder met betrekking tot controle op aankopen en bezit van burgers?

·         Terwijl Pieter Omtzigt afgelopen vrijdag het falen van de huidige democratie aan de orde stelde, introduceerde minister van Justitie en Veiligheid Yeşilgöz-Zegerius een wetsvoorstel waarmee maatschappelijke organisaties aan banden kunnen worden gelegd of zelfs verboden worden.

Desk: privacy expert Bas Filippini, onderzoeksjournalist Daan de Wit, redacteur David Boerstra


Presentatie: Sanae Orchi

 

Bekijk de uitzending per fragment terug

Voor kijkers uit Frankrijk: bekijk de uitzending via onderstaande video

 

            https://rumble.com/user/BLCKBX

 

De Franse overheid heeft videoplatform Rumble verzocht om alle Russische nieuwsbronnen uit te sluiten van haar platform. Als reactie hierop heeft het videoplatform besloten om hun diensten voorlopig niet beschikbaar te stellen in Frankrijk. Dit heeft helaas tot gevolg dat alle blckbx-uitzendingen die via Rumble worden verzorgd niet te zien zullen zien voor kijkers uit Frankrijk.

Als alternatief kunnen de blckbx today-uitzendingen bekeken worden via het YouTube-kanaal van blckbx.

Relevante achtergrondinformatie en bronnen

·         Video Human Rights Campaign Celebrating 20 Years of Impact: HRCF's 20th Anniversary Edition of the CEI

·         Video Bank for International Settlements Project Icebreaker

·         Artikel Leeuwarder Courant AIVD: honderdduizend Nederlanders geloven dat land wordt geregeerd door 'kwaadaardige elite'

·         Twitter Renske Leijten over geesten rijp maken Cyberwet

·         Artikel Volkskrant Opinie: Burgers moeten de staat weer goed kunnen controleren, in plaats van andersom

·         Website Human Rights Campaign

·         Artikel Parool Parlementaire enquête coronacrisis sleept nog jaren: ‘Rutte en De Jonge pas in 2025 openbaar verhoord’

·         Artikel NRC Klimaat is religie geworden

·         Website Daan de Wit: AnderMens.nl

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...