dinsdag 8 augustus 2023

Is massieve vulkaanuitbarsting verantwoordelijk voor al die wereldwijde temperatuurrecords?

Veroorzaakt een recente vulkaanuitbarsting de huidige extreme weergebeurtenissen? © AFP / David Legreve


Kan een vulkaanuitbarsting de huidige recordtemperaturen veroorzaken?

Recent kwam Robert Rohde, een gerenommeerde Amerikaanse klimaatwetenschapper, op de proppen met een merkwaardige maar wel heel interessante verklaring voor de huidige wereldwijde recordtemperaturen. Volgens de wetenschapper zou de huidige warme periode gelinkt kunnen worden aan een recente vulkaanuitbarsting. Meer bepaald, de uitbarsting van de Hunga Tonga–Hunga Haʻapai vulkaan.

KIJK. De enorme uitbarsting van de onderzeese vulkaan was zelfs vanuit de ruimte duidelijk te zienDeze onderzeese vulkaan barstte uit in januari 2022 en zorgde voor een enorme uitstoot aan waterdamp die in de hogere stratosfeer terecht is gekomen na de eruptie. De stratosfeer is de laag in de atmosfeer die zich uitstrekt van zo’n 10 tot 50 km hoogte. In deze laag bevindt zich normaliter veel minder waterdamp dan in de troposfeer, de laag waarin wij leven en het weer zich afspeelt. De eruptie was de krachtigste ooit en ging naar schatting gepaard met een uitstoot van maar liefst 150 miljoen ton water in de stratosfeer, genoeg om zo’n 58000 olympische zwembaden mee te vullen.


https://www.hln.be/wetenschap-en-planeet/is-massieve-vulkaanuitbarsting-verantwoordelijk-voor-al-die-wereldwijde-temperatuurrecords~ac1c2760/?cb=0f65e5f9b2aa665cf2fbf11a01699b78&cb=58dd2578676ec8aea9a2c6d6b428c51a&auth_rd=1&auth_rd=1 

Na de uitbarsting in 2022 heeft deze enorme hoeveelheid waterdamp zich verder verspreid vanuit het zuidelijke halfrond naar het noordelijke. Zo is de stratosfeer stilaan gevuld geraakt met een laag extra waterdamp. Aangezien water(damp) een belangrijk broeikasgas is, zorgt dit voor een opwarmend effect. Broeikasgassen houden immers een deel van de warmte afkomstig van de aarde vast in onze atmosfeer. Wanneer er extra broeikasgassen worden uitgestoten, kan dat bijdragen aan een extra opwarmend effect. Dit klinkt enigszins tegenstrijdig, aangezien de meeste vulkaanuitbarstingen juist zorgen voor een verkoelend effect. In zo’n gevallen (bv. de uitbarsting van Pinatubo in 1991) gaat het echter om uitbarstingen waarbij massaal veel donkere assen vrijkomen in de atmosfeer, die een deel van het zonlicht tegenhouden en zo bijdragen aan een afkoeling. In dit geval gaat het voornamelijk om uitstoot van waterdamp, dat door z’n eigenschap als broeikasgas, voor een opwarming zorgt.

Volgens een recente Nature studie zou de massale uitstoot van waterdamp in de stratosfeer door de eruptie van de Hunga Tonga–Hunga Haʻapai vulkaan kunnen bijdragen aan een temperatuurstijging van zo’n 0.035 °C. Door deze extra opwarming zou de kans zo’n 7 % groter worden, dat we wereldwijd de grens van 1.5 °C kunnen aantikken in de komende 5 jaren. Volgens Rohde betreft deze schatting van 0.035 °C echter een ruwe schatting waar nog veel onzekerheid mee gemoeid gaat. Volgens hem zou het opwarmend effect mogelijk fel onderschat kunnen zijn, gezien het om zo’n enorme hoeveelheid waterdamp gaat.

Maar is het opwarmend effect van deze eruptie groot genoeg om de huidige warme periode te kunnen verklaren? Dat weten we niet. Daarvoor moet er nog bijkomend onderzoek gebeuren. Een interessante onderzoekpiste is het zeker volgens verschillende wetenschappers. Maar wellicht zal het potentiële opwarmende effect van de eruptie niet opwegen tegen de nu al merkbare effecten van de klimaatopwarming en El Niño.

Bron: https://www.hln.be/wetenschap-en-planeet/is-massieve-vulkaanuitbarsting-verantwoordelijk-voor-al-die-wereldwijde-temperatuurrecords~ac1c2760/?cb=0f65e5f9b2aa665cf2fbf11a01699b78&cb=58dd2578676ec8aea9a2c6d6b428c51a&auth_rd=1&auth_rd=1

Er vindt momenteel een ‘ontwaking’ plaats: ‘Historische’ massazaak tegen Australische overheid

 
In Australië hebben slachtoffers van vaccinatieschade een ‘historische’ massazaak tegen onder meer de overheid aangespannen. De overheid wordt beschuldigd van nalatigheid en/of het plegen van ambtsmisdrijven.

De klagers stellen dat de regering onjuiste en misleidende uitspraken heeft gedaan over het gevaar van corona om mensen ervan te overtuigen een prik te halen.

Op het moment dat de coronavaccins werden goedgekeurd in Australië, was bekend dat 1 op de 1000 oudere patiënten in Noorwegen stierf na de Pfizer-prik.

Ongehoord

Toch werden de vaccins goedgekeurd en sterfgevallen bij ouderen na vaccinatie hadden dus voorkomen kunnen worden, zegt de Australische arts Melissa McCann. Ze vindt dit ongehoord.

McCann sprak met vele medewerkers van verzorgingshuizen, die een dramatisch aantal overlijdens registreerden na vaccinatie.

Daarnaast is gebleken dat één patiënt tijdens de klinische studies van Pfizer twee maanden na de tweede prik een hartstilstand kreeg en stierf. Een andere patiënt overleed drie dagen na de eerste Pfizer-prik als gevolg van een hartaanval.

Ontwaking

Ook een aantal andere proefpersonen stierven na een hartstilstand of kanker. Volgens Pfizer en toezichthouder FDA was er geen link met het vaccin.

De Australische medicijnwaakhond TGA legde wel een causaal verband tussen een aantal overlijdens bij kinderen en de coronaprik. Stukken daarover werden weggemoffeld en moesten via een Woo-verzoek boven water worden gehaald.

McCann merkt op dat er een ontwaking plaatsvindt en velen Big Pharma de rug toekeren. De arts citeert de Bijbel: “Wees dus niet bang voor hen. Want niets is verborgen dat niet onthuld zal worden en niets is geheim dat niet bekend zal worden.” (Matteüs 10:26)

Schok

Ze onthulde onlangs tijdens een aantal conferenties hoe de Australische toezichthouders sterfgevallen door vaccinatie hebben verdoezeld. De onthullingen brachten in het land een schok teweeg.

De conferenties waren volledig uitverkocht en werden bijgewoond door vele duizenden bezorgde Australiërs.

De Australische senator Malcolm Roberts zegt over de massazaak: “Vele tienduizenden beschadigd. Een oversterfte van 30.000 personen hoogstwaarschijnlijk als gevolg van de corona-injecties.”

Meer informatie vind je hier.

Farmers Defence Force (Nederland) over ’totale leegloop van WEF-zootje’ in Den Haag: ‘Goeie zaak’


Er zijn behoorlijk wat ontwikkelingen geweest in Den Haag. Het is eigenlijk de totale leegloop van dat hele WEF-zootje. Een goeie zaak, zegt voorzitter van Farmers Defence Force Mark van den Oever in een vlog.

“Nu is het de vraag: hoe gaan we dit in klinkende munt omzetten?” vervolgde hij. “We hebben natuurlijk BBB, maar we hebben ook ons eigen FDF. Hoe moeten wij de komende tijd onze koers bepalen?”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Politieke mogelijkheden

FDF heeft verschillende politieke mogelijkheden gekregen. Deze mogelijkheden worden op 14 augustus besproken tijdens een algemene ledenvergadering in Nijkerk.

Bij die vergadering zal de koers van FDF ten aanzien van de Tweede Kamerverkiezingen worden bepaald.

Onacceptabel

Van den Oever zegt tegen de media: “Er liggen mogelijkheden open nu, iedereen kan een partij beginnen. Ik kan er verder nog geen uitspraken over doen. We gaan eerst alle opties bespreken met onze leden.”

Het kabinet biedt geen perspectief voor boeren bij de ‘stikstofcrisis’ en daarnaast is de gedwongen uitkoop van boeren onacceptabel, vindt FDF. 



Panneau solaire : Arrêtons de raser les forêts !

Destinataire(s) : Christophe Béchu, Ministre de la Transition écologique et de la Cohésion des territoires de France 


Partout en France les forêts sont massacrées pour installer des panneaux solaires.

Cherchez l’erreur.

Le futur parc photovoltaïque prévu sur 1000 voire 2000 hectares de forêt à Saucats en Gironde; À Cruis 17 hectares de forêts ont déjà été déboisés; À Ongles, une forêt de 13 hectares de pins et de chênes est menacée, etc…

C’est plus de 82 projets soit 3 400 hectares de forêts en péril.(1)

Certes 3400 hectares c’est “seulement” 0,2% de nos forêts, mais cela cache une réalité bien plus inquiétante : où est la limite ? 

Les promoteurs, motivés par des profits juteux, privilégient des zones ensoleillées au détriment de nos espaces naturels

Cette tendance dangereuse fragmente les habitats et artificialise des zones précieuses pour la biodiversité.


C’est un non-sens écologique !

Ces installations sont un comble, au moment où l’on prend conscience des immenses fonctionnalités écologiques des milieux forestiers, et où l’on dispose déjà de milliers d’hectares de sols artificialisés !

La réduction des émissions de carbone ne doit pas se faire au détriment de la biodiversité. L'objectif n'est pas de déplacer le problème, mais de trouver des solutions respectueuses de notre environnement.

Nous soutenons les énergies renouvelables mais nous refusons catégoriquement de sacrifier nos espaces naturels et la biodiversité qui en dépend.

Selon une récente étude (2021), la surface des toitures existantes en France est de 3900 km2.(3) 

Couvrir moins de 1% de nos toîts (39 km2), permettrait d’éviter de raser 3900 hectares de forêt.

Pourquoi s’acharner sur le vivant et la biodiversité alors que la solution est sous nos yeux.

Cela devrait tomber sous le sens. Il faut mettre en priorité les panneaux solaires sur les zones déjà artificialisées : parkings, zones polluées et surtout, toitures !

Panneau solaire : équipons les bâtiments, pas nos forêts, ni nos montagnes !

Nous exigeons une action immédiate du gouvernement :

·         Stop à l'installation sauvage de panneaux solaires sur nos montagnes, dans nos forêts et autres zones naturelles ! Privilégions des alternatives respectueuses de notre environnement.

·         Encourageons l'installation de panneaux solaires sur des bâtiments, des parkings et des terrains déjà artificialisés. Préservons nos paysages naturels !

·         Mettons en place des réglementations strictes pour protéger notre biodiversité et empêcher l'implantation irresponsable de ces installations.

Nous lançons un appel fort à nos dirigeants et décideurs politiques : ne sacrifiez pas nos montagnes, nos forêts et notre biodiversité au nom de la transition énergétique ! 

Nous avons besoin d'une loi solide qui préserve nos trésors naturels tout en promouvant les énergies renouvelables.

Il est temps d'agir pour protéger notre environnement ET notre biodiversité.

Sources

(1) https://reporterre.net/Ces-panneaux-solaires-qui-rasent-la-foret

(2) https://twitter.com/infofrance2/status/1577388089185558531 

(3)https://solairepv.fr/quel-est-le-potentiel-pour-le-pv-solaire-en-france-les-toitures/#:~:text=Une%20%C3%A9tude%20plus%20r%C3%A9cente%20publi%C3%A9e,du%20potentiel%20PV%20%5B3%5D 

Auteur : Alain R.


Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...