donderdag 1 februari 2024

Boeren nemen Brussel in: Europees Parlement volledig omsingeld


Woensdagavond reden trekkers Brussel binnen in de richting van de Europese wijk. Daar leggen boeren donderdag het verkeer plat tijdens de Europese top. Het gebied rond het Europees Parlement is hermetisch afgesloten.

Belgische boeren blokkeren al dagen belangrijke wegen en snelwegen uit protest tegen het afbraakbeleid van de regering. Maandag werd ook al de ringweg van Brussel geblokkeerd.

Weg ermee

Alle regeringsleiders komen donderdag bijeen om te praten over steun aan Oekraïne. Ook in andere steden zoals Gent wordt geprotesteerd. In veel landen zijn op dit moment grote protesten aan de gang.

“Wát een prachtige beelden, boeren trekken naar de ‘Europese hoofdstad’, Brussel, om de stad te bezetten,” ziet rechtsfilosoof Raisa Blommestijn. “Alle waanzinnige maatregelen en de niet bestaande ‘stikstofcrisis’ komen uiteindelijk van de dictatoriale bureaucraten van de EU. Weg ermee!”

Andere leiders voor Europa

Donderdagochtend om 07.00 uur was het Europees Parlement volledig omsingeld door trekkers. De Belliardstraat was volledig geblokkeerd.

De Hongaarse premier Viktor Orban bezocht de protesterende boeren en stak hen een hart onder de riem. “In juni zijn er verkiezingen. Er is maar één oplossing. Andere leiders voor Europa.”


Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Motie roept kabinet op om alle banden met World Economic Forum te verbreken

 

Het is een hele griezelige, radicale agenda, zei Kamerlid Pepijn van Houwelingen in de Tweede Kamer over de SDG’s, de duurzaamheidsdoelen van de VN.

De Verenigde Naties hebben een contract gesloten met het World Economic Forum om die agenda ook nog eens versneld te implementeren. Dat doet het WEF via heel omstreden projecten, zei Van Houwelingen.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Eigenlijk van de zotte

“Wat ons betreft is dat World Economic Forum natuurlijk uiterst omstreden. Alleen al het feit dat de president daarvan met trots de uitspraak heeft gedaan dat hij wereldwijd kabinetten heeft gepenetreerd, is eigenlijk van de zotte. Voor de premier van Alberta, Danielle Smith, is dat al voldoende reden om haar kabinetsleden op te dragen om de banden met het World Economic Forum te verbreken,” aldus het Kamerlid.

Hij diende vervolgens een motie in die het kabinet verzoekt om alle banden met het WEF te verbreken.

Dat is niet goed

Voor het kabinet is het al dubieus om banden te hebben met het World Economic Forum, maar voor ons koningshuis geldt dat natuurlijk helemaal. Onze koningin gaat elk jaar daarnaartoe, ook dit jaar weer, en doet dan ook uitspraken die controversieel zijn. Dat is niet goed. Dat is niet verstandig, vervolgde Van Houwelingen.

Hij diende nog een tweede motie in, die oproept tot het verbreken van alle banden tussen het koningshuis en het WEF.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Overal in Nederland breken momenteel boerenprotesten uit


Na Frankrijk, België, Italië ......

Overal in Nederland breken momenteel boerenprotesten uit. Amsterdam, Zuid-Holland, Gelderland, Groningen.

(Video verwijderd? Klik hier...)


Raisa Blommestijn en Eva Vlaardingerbroek zijn bij het provinciehuis in Arnhem. De belangrijkste boodschap van de boeren: weg met de Green Deal, weg met de bizarre klimaatplannen van de EU die hun sector kapotmaken.


Boeren zijn ook naar het provinciehuis in Groningen gereden om te demonstreren. Woensdagavond hielden honderden boeren al een protestactie voor het provinciehuis in Zwolle. Tijdens het protest lieten de aanwezigen een luide sirene loeien.

Het distributiecentrum van Jumbo in Woerden is volledig geblokkeerd door boeren. Ook demonstreren boeren op de Dam in Amsterdam.


In veel delen van Europa zijn op dit moment grote boerenprotesten.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Bekijk deze ‘historische’ toespraak van AfD-leider Alice Weidel, ze gaat helemaal los


U richt Duitsland te gronde, zei AfD-leider Alice Weidel in een ‘historische’ toespraak tegen de Duitse regering. Ze vroeg de regering waarom zij haar eigen land haat.

“Deze regering haat Duitsland!” riep Weidel.

Haar speech doet veel stof opwaaien, ook in Nederland. “Wow, deze toespraak van Weidel in de Bundestag is nu al klassiek,” stelt journalist Joost Niemoller. “De sterkste politica van Europa breekt haarscherp het desastreuze Duitse beleid af.” Volgens hem moet ze bondskanselier worden.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Het piept en kraakt in Duitsland

“Als ik mij niet vergis, is dit een historische toespraak van Weidel. Het piept en het kraakt in Duitsland. Zij benoemt perfect het falen van de huidige regering,” reageert journalist Eric van de Beek.

Fractievoorzitter van FVD in de gemeente Land van Cuijk Marianne Akkermans voegt toe: “Wat een pijnlijk herkenbare speech […] van de meest begenadigde spreekster van Duitsland.”

Wanhoop van deze regering

“De de-industrialisatie van ons grote buurland. De gigantische hoeveelheid migratie, de boerenprotesten, het mkb,” somt ze op.

“Weidel gaat helemaal los,” schrijft onderzoeksjournalist Marc van der Vegt. “De leugens die over AfD worden verspreid via de media met belastinggeld, de opzettelijke naming en shaming van de AfD en haar leden, leggen de wanhoop van deze regering bloot.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...