maandag 15 november 2021

 We mogen nog eens lachen (2)    

Frank Van Erum: 'Marc Van Ranst overleden aan corona'

 


NieuwsModerna

Onderzoek: ‘Moderna sluist winst weg naar belastingparadijzen’

Het Moderna-vaccin Beeld REUTERS
Het Moderna-vaccinBeeld REUTERS

Vaccinproducent Moderna heeft volgens onderzoek een structuur opgetuigd om zijn winsten weg te sluizen naar belastingparadijzen. ‘Een schande’, vindt de Nederlandse onderzoeker Vincent Kiezebrink van de Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen (SOMO). De Europese Unie bestelde volgens hem al voor meer dan 10 miljard dollar aan Moderna-coronavaccins.

Thousands Join Anti-Vaccine Protest in Melbourne, Australia

249.085 weergaven   -   6 nov. 2021

 

 

VOA News

2,02 mln. abonnees

 Thousands of anti-vaccine demonstrators gathered in Melbourne, Saturday, November 6, to protest the Victorian government's proposed pandemic legislation.

 The proposed legislation would give the Victorian premier the authority to declare a pandemic and would allow the health minister to make public health orders.

 Anti-vaccination protesters reportedly held up placards calling for premier Daniel Andrews' government to "kill the bill" – referencing the proposed legislation.

 

 

Meer dan 80% van de COVID-patiënten heeft een vitamine D-tekort

Analyse door   Dr. Joseph Mercola  Feit gecontroleerd



15 november 2021g

Onderzoek: overleden 'van' of overleden 'met' COVID?

 

VERHAAL IN ÉÉN OOGOPSLAG

·    Vitamine D-tekort is naar voren gekomen als een primaire risicofactor voor ernstige COVID-19-infectie en overlijden. Het is zelfs aangetoond dat hogere vitamine D-spiegels uw risico om positief te testen op het virus in de eerste plaats verlagen

·    Volgens een Spaans onderzoek bleek 82,2% van de geteste COVID-19-patiënten een tekort aan vitamine D te hebben

·    Eén studie toonde aan dat uw risico op het ontwikkelen van een ernstig geval van en overlijden aan COVID-19 afneemt zodra uw vitamine D-spiegel boven de 30 ng/ml (75 nmol/L) komt.

·    Vitamine D kan het risico op luchtweginfecties, waaronder COVID-19, verminderen via verschillende mechanismen, waaronder het verminderen van de overleving en replicatie van virussen, het verminderen van de productie van inflammatoire cytokines en het handhaven van de endotheliale integriteit

·    Donkere huidskleur, verhoogde leeftijd, reeds bestaande chronische aandoeningen en vitamine D-tekort zijn allemaal kenmerken van een ernstige COVID-ziekte. Hiervan is vitamine D-tekort de enige factor die kan worden gewijzigd. Als zodanig zou het dwaas zijn om het te negeren, vooral omdat vitamine D-supplementen gemakkelijk verkrijgbaar zijn en goedkoop zijn

 

Dit artikel is eerder gepubliceerd op 9 november 2020 en is bijgewerkt met nieuwe informatie.

Afgezien van insulineresistentie, 1 is vitamine D deficiëntie voren als een primaire risicofactor voor ernstige COVID-19 infectie en dood. Het is zelfs aangetoond dat hogere vitamine D-spiegels uw risico om positief te testen op het virus in de eerste plaats verlagen.

Dit bekendmaken – vooral aan de zwarte gemeenschap en ouderen in verpleeghuizen – zou een aanzienlijke impact kunnen hebben op toekomstige ziekenhuisopnames en sterftecijfers als gevolg van dit virus.

Als u een dierbare in een verpleeghuis heeft, kan de tijd nemen om met de medische directie te praten over vitamine D-testen en suppletie ook een groot verschil maken in de algemene gezondheid van alle bewoners, aangezien vitamine D iets is dat uw gezondheid kan versterken. immuunsysteem in een kwestie van een paar weken en heeft vele gezondheidsvoordelen naast het verminderen van uw risico op virale ziekte.

Grote meerderheid van COVID-19-patiënten heeft vitamine D-tekort

Volgens een Spaanse studie 2 , 3 , 4 die op 27 oktober 2020 online is gepubliceerd in The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, bleek 82,2% van de geteste COVID-19-patiënten een tekort aan vitamine D te hebben, de medische term waarvoor 25 -hydroxycholecalciferol (25OHD).

De onderzoekers vergeleken de vitamine D-spiegels van 216 COVID-19-patiënten en 197 populatiegebaseerde controles, en ontdekten dat gehospitaliseerde COVID-19-patiënten een hogere prevalentie van een tekort hadden en over het algemeen lagere vitamine D-spiegels hadden. Zoals gerapporteerd door de auteurs: 5

"Bij COVID-19-patiënten waren de gemiddelde ± SD 25OHD-spiegels 13,8 ± 7,2 ng/ml, vergeleken met 20,9 ± 7,4 ng/ml bij controles. De 25OHD-waarden waren lager bij mannen dan bij vrouwen. Vitamine D-tekort werd gevonden bij 82,2% van de COVID-19-gevallen en 47,2% van de populatiegebaseerde controles.

25OHD correleren omgekeerd evenredig met serum ferritine en D-dimeer niveaus. Vitamine D-deficiënte COVID-19-patiënten hadden een grotere prevalentie van hypertensie en hart- en vaatziekten, verhoogde serum-ferritine- en troponinespiegels, evenals een langere opnameduur in het ziekenhuis dan degenen met serum 25 OHD-waarden ≥ 20 ng/ml."

Hoewel dit specifieke onderzoek geen verband kon vinden tussen vitamine D-spiegels en de ernst van de ziekte, hebben andere onderzoeken aangetoond dat patiënten met hogere niveaus doorgaans een mildere ziekte hebben. In feite ontdekte één zo'n onderzoek 6 , 7 dat uw risico op het ontwikkelen van een ernstig geval van en overlijden aan COVID-19 vrijwel verdwijnt zodra uw vitamine D-spiegel boven de 30 ng/ml (75 nmol/L) komt.

De impact van vitamine D op COVID-19

In juni 2020 lanceerde ik een informatiecampagne over vitamine D, inclusief de publicatie van een downloadbaar wetenschappelijk rapport. Dit rapport, evenals een COVID-risicoquiz van twee minuten is beschikbaar op StopCovidCold.com .

31 oktober 2020, mijn review paper 8 "Bewijs met betrekking tot vitamine D en risico op COVID-19 en de ernst ervan", mede geschreven met William Grant, Ph.D., en Dr. Carol Wagner, die beiden deel uitmaken van de GrassrootsHealth expert vitamine D panel, werd ook gepubliceerd in het peer-reviewed tijdschrift Nutrients. U kunt het artikel gratis lezen op de website van het tijdschrift .

Zoals opgemerkt in dat papier, zijn donkere huidskleur, verhoogde leeftijd, reeds bestaande chronische aandoeningen en vitamine D-tekort allemaal kenmerken van ernstige COVID-ziekte en hiervan is vitamine D-tekort de enige factor die kan worden gewijzigd. Als zodanig zou het dwaas zijn om het te negeren, vooral omdat vitamine D-supplementen gemakkelijk verkrijgbaar zijn en goedkoop zijn.

Vitamine D kan uw risico op COVID-19 en andere luchtweginfecties verminderen via verschillende mechanismen, waaronder maar niet beperkt tot de volgende, die allemaal in meer detail worden besproken in onze paper: 9

·         Het verminderen van de overleving en replicatie van virussen 10

·         Vermindering van de productie van inflammatoire cytokines

·         Handhaving van de integriteit van het endotheel (endotheeldisfunctie draagt ​​bij aan vasculaire ontsteking en verminderde bloedstolling, twee kenmerken van ernstige COVID-19)

·         Toenemende concentraties van angiotensine-converting enzyme 2 (ACE2). Zoals uitgelegd in ons artikel:

"Angiotensine II is een natuurlijk peptidehormoon dat vooral bekend staat om het verhogen van de bloeddruk door het stimuleren van aldosteron. ACE2 verbruikt normaal angiotensine I, waardoor de concentraties ervan worden verlaagd. SARS-CoV-2-infectie reguleert ACE2 echter neerwaarts, wat leidt tot overmatige accumulatie van angiotensine II.

Celculturen van humane alveolaire type II-cellen met vitamine D hebben aangetoond dat het SARS-CoV-2-virus een interactie aangaat met de ACE2-receptor die tot expressie wordt gebracht op het oppervlak van longepitheelcellen. Zodra het virus zich bindt aan de ACE2-receptor, vermindert het zijn activiteit en bevordert het op zijn beurt de ACE1-activiteit, waardoor meer angiotensine II wordt gevormd, wat de ernst van COVID-19 verhoogt."

Vitamine D verhoogt ook uw algehele immuunfunctie door uw aangeboren en adaptieve immuunresponsen te moduleren, vermindert ademnood 11 en verbetert de algehele longfunctie, en helpt bij het produceren van oppervlakteactieve stoffen in uw longen die helpen bij het opruimen van vocht. 12

Het verlaagt het risico op comorbiditeit geassocieerd met een slechte COVID-19 prognose, waaronder obesitas, 13 Type 2 diabetes, 14 hoge bloeddruk 15 en hart-en vaatziekten. 16 Al deze factoren maken het een belangrijk onderdeel van de preventie en behandeling van COVID-19.

Criteria voor causaliteit voldaan

Op 27 september 2020 suggereren de gegevens van 14 observationele onderzoeken – samengevat in tabel 1 van ons artikel 17 – dat vitamine D-bloedspiegels omgekeerd evenredig zijn met de incidentie en/of ernst van COVID-19, en het bewijs dat momenteel algemeen beschikbaar is criteria voldoet Hill's voor causaliteit in een biologisch systeem, waaronder: 18

Kracht van associatie

Consistentie van bewijs

Tijdelijkheid

Biologische gradiënt

Plausibiliteit (bijv. mechanismen)

Samenhang (hoewel het nog experimenteel moet worden geverifieerd)

 

In ons artikel 19 bespreken we verschillende kenmerken van COVID-19 die wijzen op een vitamine D-tekort. Om te beginnen ontstond SARS-CoV-2 in de winter op het noordelijk halfrond, en toen we de zomer ingingen, daalden positieve tests, ziekenhuisopnames en sterftecijfers. Over het algemeen is de prevalentie van COVID-19 dus omgekeerd gecorreleerd met de UVB-doses van de zon en de vitamine D-productie.

Ten tweede hebben mensen met een donkerdere huid een hoger aantal gevallen van COVID-19 en sterftecijfers dan blanken. Vitamine D wordt in uw huid aangemaakt als reactie op blootstelling aan de zon, maar hoe donkerder uw huid, hoe meer blootstelling aan de zon u nodig heeft om een ​​optimaal vitamine D-gehalte te behouden.

Terwijl een persoon met een lichte huid slechts 10 tot 15 minuten per dag nodig heeft, kan een persoon met een zeer donkere huid meer dan 1,5 uur nodig hebben. Als gevolg hiervan is het vitamine D-tekort vaak veel hoger onder zwarten en donkerhuidige Iberiërs.

SARS-CoV-2-positiviteit is sterk en omgekeerd geassocieerd met circulerende 25(OH)D-niveaus, een relatie die blijft bestaan ​​over breedtegraden, rassen/etniciteiten, beide geslachten en leeftijdsgroepen. ~ PLOS ONE 17 september 2020

Ten derde is een van de dodelijke kenmerken van COVID-19 de cytokinestorm die zich in ernstige gevallen kan ontwikkelen, die zich manifesteert als hyperinflammatie en weefselbeschadiging. Van vitamine D is bekend dat het de productie van inflammatoire cytokines reguleert, waardoor dit risico wordt verlaagd. Ten slotte is vitamine D een belangrijke regulator van uw immuunsysteem, en ontregeling van het immuunsysteem is een kenmerk van ernstige COVID-19.

Resultaten van het grootste onderzoek tot nu toe

De grootste observationele studie 20 tot nu toe werd gepubliceerd in het tijdschrift PLOS ONE, 17 september 2020. Het keek naar gegevens van 191.779 Amerikaanse patiënten met een gemiddelde leeftijd van 50 jaar die tussen maart en juni 2020 werden getest op SARS-CoV-2 en hebben hun vitamine D ergens in de voorafgaande 12 maanden laten testen. Het vond:

·         12,5% van de patiënten met een vitamine D-spiegel lager dan 20 ng/ml (tekort) testte positief op SARS-CoV-2

·         8,1% van degenen met een vitamine D-spiegel tussen 30 en 34 ng/ml (adequaatheid) testte positief op SARS-CoV-2

·         Slechts 5,9% van degenen met een optimaal vitamine D-gehalte van 55 ng/ml of hoger testte positief op SARS-CoV-2

Volgens de auteurs: 21

"SARS-CoV-2-positiviteit is sterk en omgekeerd geassocieerd met circulerende 25(OH)D-niveaus, een relatie die blijft bestaan ​​over breedtegraden, rassen/etniciteiten, beide geslachten en leeftijdsgroepen. Onze bevindingen geven een aanzet om de rol van vitamine D te onderzoeken. suppletie bij het verminderen van het risico op SARS-CoV-2-infectie en de ziekte van COVID-19."

Deze omgekeerde relatie tussen vitamine D- en SARS-CoV-2-infectiepercentages kan te wijten zijn aan het feit dat vitamine D de overleving en replicatie van het virus vermindert door immuuncellen te activeren om de antimicrobiële en antivirale peptiden cathelicidine en defensines te produceren, en toenemende concentraties van vrije ACE2, dat voorkomt dat het virus via de ACE2-receptor cellen binnendringt. 22

Hogere vitamine D verlaagt de risico's die verband houden met COVID-19

Het argument voor vitamine D-optimalisatie wordt versterkt door het feit dat hogere niveaus niet alleen het risico op een positieve test op het virus verminderen, maar ook het risico op ernstige ziekte, de noodzaak van ziekenhuisopname en mechanische beademing, de duur van de ziekenhuisopname en overlijden verminderen. Voorbeelden hiervan zijn de volgende onderzoeken, die vitamine D aantonen:

Verlaagt infectiepercentages - In het PLOS ONE-onderzoek 23 hierboven hadden mensen met een vitamine D-spiegel van ten minste 55 ng/ml (138 nmol/L) een 47% lager SARS-CoV-2-positiviteitspercentage vergeleken met mensen met een niveau lager 20 ng/ml (50 nmol/L). Zelfs na correctie voor geslacht, leeftijd, etniciteit en breedtegraad was de kans op een positieve testuitslag 43% lager bij degenen met een vitamine D-spiegel van 55 ng/ml in vergelijking met degenen met een niveau van 20 ng/ml.

Dit werd ook bevestigd in een Israëlisch bevolkingsonderzoek 24 , 25 gepubliceerd in juli 2020. Hier hadden mensen met een vitamine D-spiegel boven 30 ng/ml (75 nmol/L) een 59% lager risico om positief te testen op SARS- CoV-2 vergeleken met degenen met een vitamine D-spiegel tussen 20 ng/ml en 29 ng/ml (50 tot 74 nmol/L), en een 58% lager risico in vergelijking met degenen met een vitamine D-spiegel lager dan 20 ng/ml ( 50 nmol/l).

Verlaagt het aantal ziekenhuisopnames — Uit de Israëlische analyse 26 hierboven bleek ook dat bij personen die positief testten op SARS-CoV-2-infectie, degenen met een vitamine D-spiegel van minder dan 30 ng/ml een 1,95 keer (ruwe oddsratio) tot 2,09 keer hadden ( odds ratio na correctie voor demografie en psychiatrische en somatische aandoeningen) hoger risico om in het ziekenhuis te worden opgenomen voor COVID-19.

Met andere woorden, het hebben van een vitamine D-spiegel van minder dan 30 ng/ml verdubbelde ongeveer het risico om met COVID-19 in het ziekenhuis te worden opgenomen.

Vermindert de behoefte aan intensieve zorg - Vitamine D, wanneer het wordt toegediend aan gehospitaliseerde patiënten, kan ook hun risico op intensieve zorg verminderen. Dit werd aangetoond door Spaanse onderzoekers in een kleine gerandomiseerde klinische studie 27 , 28 , 29 , 30, online gepubliceerd op 29 augustus 2020.

Gehospitaliseerde COVID-19-patiënten die aanvullend calcifediol (een vitamine D3-analogon) kregen naast de standaardbehandeling – waaronder het gebruik van hydroxychloroquine en azithromycine – hadden significant minder opnames op de intensive care.

Patiënten in de vitamine D-arm kregen 532 microgram calcifediol op de dag van opname (overeenkomend met 106.400 IE vitamine D 31 ) gevolgd door 266 mcg op dag 3 en 7 (overeenkomend met 53.200 IE 32 ). Daarna kregen ze eenmaal per week 266 mcg tot ontslag, IC-opname of overlijden.

Van degenen die calcifediol kregen, had slechts 2% een IC-opname nodig, vergeleken met 50% van degenen die geen calcifediol kregen. Geen van degenen die vitamine D-suppletie kregen, stierf, vergeleken met 7,6% van degenen in de standaardzorggroep.

Vermindert de ernst van COVID-19 - Een studie uit augustus 2020 33 , 34, gepubliceerd in het tijdschrift Nutrients, vond dat patiënten met een vitamine D-spiegel van minder dan 12 ng/ml (30 nmol/L) een 6,12 keer hoger risico hadden op een ernstige ziekte waarvoor invasieve mechanische behandeling nodig was ventilatie.

Studies hebben ook aangetoond dat vitamine D-tekort een veelvoorkomende factor is bij gehospitaliseerde patiënten met de diagnose COVID-19-gerelateerd ademhalingsfalen. Eén zo'n onderzoek 35 vond dat 81% van de patiënten met acute respiratoire insufficiëntie als gevolg van COVID-19 vitamine D-spiegels had van minder dan 30 ng/ml (75 nmol/L); 24% had een ernstig vitamine D-tekort (≤10 ng/ml of ≤25 nmol/L).

Vermindert de mortaliteit — Uit het Nutrients-onderzoek 36 , 37 hierboven bleek ook dat een vitamine D-spiegel van minder dan 12 ng/ml (30 nmol/L) het risico op overlijden 14,7 keer verhoogde, vergeleken met een vitamine D-spiegel van meer dan 12 ng/ml.

Evenzo ontdekten onderzoekers in Indonesië dat 38 mensen met een vitamine D-niveau tussen 21 ng/ml (50 nmol/L) en 29 ng/ml (75 nmol/L) een 12,55 keer hoger risico op overlijden hadden dan degenen met een niveau boven de 30. ng/ml (75 nmol/L) en een niveau lager dan 20 ng/ml (50 nmol/L) was geassocieerd met een 19,12 keer hoger risico op overlijden.

In een Iraans onderzoek stierven 39 , 40 onder COVID-19-patiënten ouder dan 40 jaar met vitamine D-spiegels van minder dan 30 ng/ml (75 nmol/L), 20%, vergeleken met 9,7% van degenen met niveaus op of boven 30ng/ml. Van degenen met een vitamine D-spiegel van minimaal 40 ng/ml (100 nmol/L) stierf slechts 6,3%.

De rol van magnesium en vitamine K2

Hoewel regelmatige blootstelling aan de zon de ideale manier is om uw vitamine D-niveau te optimaliseren, kan dit in de winter bijna onmogelijk zijn. Om deze reden wordt voor de meeste mensen een oraal vitamine D3-supplement aanbevolen. Bij het aanvullen moet u echter ook rekening houden met andere voedingsstoffen die synergetische effecten hebben.

Een daarvan is magnesium, dat nodig is voor de omzetting van vitamine D in zijn actieve vorm. Zonder voldoende hoeveelheden magnesium kan uw lichaam de vitamine D die u inneemt niet goed gebruiken. 41 , 42 , 43 , 44

Volgens een wetenschappelijke recensie 45 , 46 gepubliceerd in 2018, krijgt maar liefst 50% van de Amerikanen die vitamine D-supplementen nemen geen significant voordeel omdat de vitamine D gewoon wordt opgeslagen in zijn inactieve vorm, en de reden hiervoor is dat ze onvoldoende magnesiumgehalte. Onderzoek 47 dat in 2013 werd gepubliceerd, bracht dit probleem ook naar voren en concludeerde dat een hogere magnesiuminname het risico op vitamine D-tekort helpt verminderen door er meer van te activeren.

Een andere cofactor is vitamine K2, omdat het complicaties helpt voorkomen die gepaard gaan met overmatige verkalking in uw bloedvaten. In feite is een relatief vitamine K2-tekort typisch wat symptomen van "vitamine D-toxiciteit" veroorzaakt.

Uit onderzoek van GrassrootsHealth, gebaseerd op gegevens van bijna 3.000 personen, blijkt dat je 244% meer orale vitamine D nodig hebt als je niet ook magnesium en vitamine K2 gebruikt. 48 In de praktijk betekent dit dat als je alle drie de supplementen in combinatie neemt, je veel minder orale vitamine D nodig hebt om een ​​gezond vitamine D-gehalte te bereiken.

Bericht om mee naar huis te nemen

Als je op het noordelijk halfrond woont, dat momenteel richting de winter gaat, is dit het moment om je vitamine D-spiegel te controleren en actie te ondernemen om deze te verhogen als je onder de 40 ng/ml (100 nmol/L) zit. Experts raden een vitamine D-gehalte aan tussen 40 en 60 ng/ml (100 tot 150 nmol/L).

Een gemakkelijke en kosteneffectieve manier om uw vitamine D-spiegel te meten, is door de vitamine D-testkit van GrassrootsHealth te bestellen . Als je www.StopCovidCold.com nog niet hebt bezocht , doe dit dan nu, zodat je je gratis COVID-risicotest kunt doen en ook een gratis PDF-kopie kunt pakken met veel betere afbeeldingen dan ik in mijn onlangs gepubliceerde Nutrients-paper kon plaatsen .

Zodra u uw huidige vitamine D-niveau kent, gebruikt u de GrassrootsHealth vitamine D-calculator 49 om te bepalen hoeveel vitamine D u mogelijk nodig heeft om uw streefniveau te bereiken. Nogmaals, om de opname en het gebruik van vitamine D te optimaliseren, moet u ervoor zorgen dat u uw vitamine D inneemt met vitamine K2 en magnesium.

Vergeet ten slotte niet om over drie tot vier maanden opnieuw te testen om er zeker van te zijn dat u uw streefniveau hebt bereikt. Als u dat heeft, weet u dat u de juiste dosering gebruikt. Als u nog steeds te laag bent (of een niveau boven 80 ng/ml heeft bereikt), moet u uw dosering dienovereenkomstig aanpassen en over drie tot vier maanden opnieuw testen.

 

- Sources and References

·         1 Prim Care Diabetes. 2021 Aug; 15(4): 629–634

·         2 The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism October 27, 2020; dgaa733 [Epub ahead of print]

·         3 Endocrine.org October 27, 2020

·         4 Science Daily October 27, 2020

·         5 The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism October 27, 2020; dgaa733 [Epub ahead of print], Results

·         6 Infectious Diseases April 8, 2020 DOI: 10.21203/rs.3.rs-21211/v1

·         7 Orthomolecular Medicine News Service June 22, 2020

·         8, 9, 19 Nutrients October 31, 2020;12, 3361; doi:10.3390/nu12113361

·         10 Nutrients, 2020;12:988

·         11 Advances in Pharmacological Sciences 2018; 2018: 8494816

·         12 ATS Journals October 5, 2010; 183(10)

·         13 Medicina 2019 Sep; 55(9): 541

·         14 Diabetes.co.uk January 15, 2019

·         15 The Lancet Diabetes & Endocrinology September 1, 2014; 2(9): 682-684

·         16 Current Treatment Options in Cardiovascular Medicine 2012 Aug; 14(4): 414–424

·         17 Nutrients October 31, 2020;12, 3361; doi:10.3390/nu12113361, Table 1

·         18 Nutrients October 31, 2020;12, 3361; doi:10.3390/nu12113361, Table 3

·         20, 23 PLOS ONE September 17, 2020 DOI: 10.1371/journal.pone.0239252

·         21 PLOS ONE September 17, 2020 DOI: 10.1371/journal.pone.0239252, Abstract

·         22 Rev Med Virol. 2020 Jun 25: 10.1002/rmv.2119

·         24, 26 The FEBS Journal July 2020; 287(17)

·         25 GrassrootsHealth, Vitamin D level below 30 ng/mL an independent risk factor for COVID-19

·         27 The Journal of Steroid Biochemistry and Molecular Biology August 29, 2020 [Epub ahead of print]

·         28, 31, 32 Chrismasterjohnphd.com September 3, 2020

·         29 Medium September 4, 2020

·         30 GrassrootsHealth, Vitamin D treatment for COVID-19 patients nearly erased need for ICU admission

·         33, 36 Nutrients 2020; 12(9): 2757

·         34, 37 GrassrootsHealth, 15 fold higher risk of death due to COVID-19 with vitamin D below 12 ng/mL

·         35 GrassrootsHealth, Increased mortality rate among COVID-19 ARDS patients with severe vitamin D deficiency

·         38 Emerginnova.com June 4, 2020

·         39 Preprints with The Lancet July 14, 2020

·         40 GrassrootsHealth, Higher Vitamin D status associated with better clinical outcomes in patients hospitalized with COVID-19

·         41 Live Science February 26, 2018

·         42 Medicalxpress.com February 27, 2018

·         43 News-Medical.net February 26, 2018

·         44 Wellandgood.com February 26, 2018

·         45 Journal of the American Osteopathic Association March 2018; 118: 181-189

·         46 Science Daily February 2018

·         47 BMC Medicine 2013; 11: 187

·         48 GrassrootsHealth Magnesium and Vitamin K2 Combined Important for Vitamin D Levels

·         49 GrassrootsHealth Vitamin D Calculator

 

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...