donderdag 10 maart 2022

Rencontre : Pascal et son potager révolutionnaire !

25.707 weergaven

26 nov. 2021

 










Kijk: Oekraïners vertellen hoe ze al sinds 2014 worden aangevallen door het Oekraïense leger


 Bewoners van Donbass in Oost-Oekraïne vertellen in onderstaande video, die gepubliceerd is door de onafhankelijke mediaorganisatie RAIR Foundation, hoe ze worden gemarginaliseerd en aangevallen door Oekraïense troepen, die door de westerse media worden afgeschilderd als helden.

“Het begon rond juni 2014, toen we hadden besloten om ons af te scheiden van Oekraïne. Ze begonnen ons te bombarderen. Dag en nacht,” vertelt Margarita Korjakovskaja. “We werden beschoten door Oekraïne. Ze haten ons. Ze doden kinderen, vrouwen en ouderen. Ze gebruikten allerlei verboden wapens.”

Mensen hoorden alleen wat ze wilden horen

Ludmilla Ponomareva zegt dat het Oekraïense leger in 2014 pamfletten uitstrooide waarop stond dat mensen onmiddellijk moesten vertrekken. “Ze willen onze grond en onze steenkool, maar niet de mensen die er wonen. Wie heeft ons de afgelopen zeven, bijna acht jaar zien lijden? Niemand. Niemand hoorde ons. Mensen hoorden alleen wat ze wilden horen.”

Valeria Poljakova laat weten dat ze buiten explosies en lawaai hoorde. “Ik was bang en rende naar mijn moeder. We probeerden mijn vader te bereiken, maar kregen hem niet te pakken.”

Veel dingen die in de media verschijnen, zijn niet waar

“Mijn zoon vroeg me: ‘Mama, wat is dit?’ Ik zei tegen mijn zoon: ‘We worden gebombardeerd en moeten weg’. ‘En papa dan?’ vroeg hij. Papa kon niet mee, hij verdedigde zijn thuisland,” zegt Viktoria Belaja.

“Jammer genoeg woekert de informatieoorlog voort,” aldus Belaja. “Veel dingen die in de media verschijnen, zijn simpelweg niet waar. Jullie moeten dit horen. Jullie moeten naar ons luisteren en ons begrijpen.”

Cardioloog neemt vrijgegeven Pfizer-documenten onder de loep en moet bijna overgeven


Er zijn nieuwe documenten naar buiten gekomen over het coronavaccin van Pfizer. Dat is gebeurd nadat artsen, professoren en journalisten een Wob-verzoek hadden ingediend. De Britse Daily Express spreekt van ‘een schokkende onthulling’.

Een rechter in de Amerikaanse staat Texas gaf geneesmiddelenwaakhond FDA opdracht stukken te openbaren die Pfizer had aangeleverd tijdens de goedkeuringsprocedure. Het is voor het eerst dat men inzage krijgt in de gegevens die Pfizer heeft over de klinische onderzoeken naar het coronavaccin.

Toen Pfizer de FDA om goedkeuring vroeg, wist de vaccinmaker dat er bijna 158.000 gevallen van bijwerkingen waren opgetreden na vaccinatie. Pfizer verzocht de FDA om de documenten 75 jaar achter slot en grendel te bewaren.

‘Veilig’

Cardioloog en internist Afshine Emrani nam de eerste batch geopenbaarde documenten nog eens onder de loep en werd naar eigen zeggen heel erg misselijk. “Tenzij ik er compleet naast zit, is het een schandaal dat de media hier niet over berichten,” schrijft hij op Twitter. Deze week werd bekend dat de regering-Biden de media 1 miljard dollar heeft betaald om propaganda te verspreiden over de coronavaccins.

“Negentig dagen na toediening van het vaccin zei Pfizer dat het ‘veilig’ is en werd het langs het CDC en de FDA gejast. Is ‘1223 sterfgevallen en 42.000 gevallen van bijwerkingen in 90 dagen’ veilig?” vraagt de cardioloog.

Diepbedroefd

“Deze gegevens zijn verborgen gehouden voor het publiek en er moest een rechter aan te pas komen om ze boven water te krijgen. Waarom? Stel je voor dat je medicijnen wilt nemen bij diabetes of bloeddruk en naar de rechter moet stappen om te kijken of ze veilig zijn omdat je de autoriteiten niet kunt vertrouwen!” aldus Emrani.

Tot overmaat van ramp is een deel van de informatie zwartgelakt. Zo weten we bijvoorbeeld niet hoeveel mensen het vaccin gedurende die 90 dagen hebben gekregen, waardoor we geen percentages kunnen berekenen, zegt Emrani.

“Ik ben diepbedroefd,” aldus de cardioloog.

Militair handboek: Russische leger ‘is laatste bastion tegen satanische Nieuwe Wereldorde

 
Op internet circuleren foto’s van een Russisch militair handboek waaruit zou blijken dat het Russische leger vecht tegen de Nieuwe Wereldorde. Het document, dat is buitgemaakt door het inlichtingendirectoraat van het Oekraïense ministerie van Defensie, lijkt authentiek te zijn, stelt de Bulgaarse onderzoeksjournalist Christo Grozev.

Hij merkt op dat teksten uit het handboek zo’n vijf tot zes jaar geleden al circuleerden op Russische forums. De vraag is nu of het een officieel handboek is dat verstrekt is door de overheid, aldus Grozev.

In het boek staat onder meer: “Rusland en het Russische leger zijn het laatste bastion tegen de vestiging van een satanische ‘Nieuwe Wereldorde’.

Nieuwe Europese orde

Het was de Amerikaanse president George Bush die de term ‘Nieuwe Wereldorde’ voor het eerst ten tonele heeft uitgevoerd. Dat gebeurde kort na de Iraakse inval in Koeweit. Hij zei dat in de nieuwe orde ‘wreedheid niet beloond zal worden en agressie geconfronteerd zal worden met collectief verzet’.

Het begrip ‘Nieuwe Wereldorde’ is daarna door Bush nog zo vaak in de mond genomen dat het in de Verenigde Staten soms simpelweg met zijn afkorting wordt aangeduid als de NWO.

De term wordt nu opnieuw gebezigd. Zo zei de Oostenrijkse oud-bondskanselier Franz Vranitzky in het tv-programma ZiB 2 over de Oekraïnecrisis: “Het gaat over een nieuwe Europese orde, een Nieuwe Wereldorde.”

Onlangs zei het Oekraïense parlementslid Kira Roedik dat ‘we vechten voor de Nieuwe Wereldorde’.

Gevaarlijk pad

Begin vorig jaar zei de Russische president Poetin tijdens een toespraak bij het World Economic Forum: “Als de wereld er niet in slaagt om onderlinge conflicten op te lossen, kan dat leiden tot een oorlog die het einde van onze beschaving betekent.”

Poetin benadrukte dat de coronapandemie en toenemende politieke polarisatie bestaande problemen verergeren en dat ‘alles erop wijst dat de spanningen mogelijk nog verder zullen oplopen’.

De president citeerde experts die de huidige situatie vergelijken met die in de jaren 20 en 30. De Russische leider waarschuwde dat de wereld zich op een gevaarlijk pad begeeft.

[Wochenblick]


The Great Reset

Veraderlijke eindstrijd van de globalisten?

Handboek Russische soldaten: "Zijn de laatste stelling tegen de satanische nieuwe wereldorde"

Vlag van Oekraïne: Flickr (publiek domein); Vitaly V. Kuzmin, Wikimedia Commons, CC BY-SA 4.0; Schwab: Beto Barata/BR/Michel Temer, Wikimedia Commons, CC BY 2.0; Zelensky: president.gov.ua., Wikimedia Commons, CC BY 4.0; Schermafbeelding: Twitter; Collage: wekelijkse weergave

9 maart 2022

inhoud

1.   Hand-out maakt een authentieke indruk

2.   Wordt hier gevochten voor de “nieuwe wereldorde”?

3.   Crises als motor: machtsuitbreiding van de elites

4.   Rusland als proeftuin voor totale onteigening?

5.   "NAVO 2030": sancties tegen Rusland voorbereid

6.   "Great Reset": Poetin niet genoeg vuur en vlam?

Op dit moment circuleren afbeeldingen van een vermoedelijk authentiek Russisch soldatenhandboek waarop het Russische leger te zien is dat vecht tegen de Nieuwe Wereldorde. Het is onduidelijk of dit een publicatie is van officieel Rusland of slechts een hand-out van een legervriendelijke NGO. Niettemin rijst de verontrustende vraag: was het opkomende Oost-Europese land een doorn in het oog van de globalisten en is het daarom momenteel geïsoleerd? In dat geval zou de aanval op Oekraïne alleen maar een welkom excuus zijn om een ​​onwelkome concurrent uit te schakelen.

Hand-out maakt een authentieke indruk

Volgens de Bulgaarse onderzoeksjournalist Christo Grozev kwam het handboek in handen van de Oekraïense militaire inlichtingendienst GUR. Volgens zijn beoordeling is het een "authentiek document". Het is alleen onduidelijk of het afkomstig is van het maatschappelijk middenveld of rechtstreeks van de Russische strijdkrachten. Op de een of andere manier: Russische soldaten zouden blijkbaar moeten vechten tegen de globalistische reorganisatie van de wereld.

De dubbelzinnigheid over het auteurschap is gebaseerd op het feit dat centrale elementen van de brochure vijf tot zes jaar geleden al te vinden waren op Russische soldatenfora . Dit omvat in het bijzonder de sleutelpassage, die luidt: "Rusland en het Russische leger zijn het laatste bastion [in de strijd] tegen de vestiging van een satanische 'Nieuwe Wereldorde'".

Wordt hier gevochten voor de “nieuwe wereldorde”?

Mogelijk doelden de auteurs van de hand-out op de beruchte woorden van George Bush sr. die als president van de VS in 1990 ter gelegenheid van de op handen zijnde Golfoorlog zei: “Het gaat om meer dan een klein land; het gaat om een ​​groot idee, een nieuwe wereldorde.” Wat verontrustend is, is dat dezelfde woordkeuze nu opnieuw wordt gebruikt in het conflict in Oekraïne. Ex-kanselier Franz Vranitzky legde de Oekraïne-crisis in ZiB2 uit: Het gaat over een “nieuwe Europese orde, zelfs een nieuwe wereldorde.”

Een Oekraïens parlementslid zei onlangs ook dat ze vechten voor de 'Nieuwe Wereldorde'. Weten die idealistische jongemannen die in de veronderstelling hun land tegen een agressor te verdedigen, onder blauwgele vlaggen als kanonnenvlees naar het front moeten gaan, dat ook?

Crises als motor: machtsuitbreiding van de elites

Grote crises als springplank voor een reorganisatie van de wereld in de zin van de globalisten - het is een terugkerend motief. Zo kondigde de 'Great Reset'-architect Klaus Schwab ter gelegenheid van Corona aan: "De pandemie biedt een zeldzaam maar smal venster voor de mogelijkheid om de wereld te reflecteren en te heroverwegen en de wereld te 'resetten'."

Vorig jaar legden verschillende regeringsleiders in een FAZ-gastartikel de te volgen route uit: meer "multilateralisme" en meer globale oplossingen die verder gaan dan democratische legitimiteit. Dit zou moeten gelden voor alle toekomstige crises, en het is ook belangrijk om 'veel mensen te overtuigen van de voordelen van globalisering'. Schwab zelf sprak onlangs min of meer openlijk voor een vorm van werelddictatuur .

Rusland als proeftuin voor totale onteigening?

Voor gewone stervelingen is het zwaard van Damocles over deze ontwikkeling altijd de sombere profetie van zijn World Economic Forum (WEF) geweest. Voor het jaar 2030 zei de denktank: "Je zult niets meer bezitten." Dat dit sneller zou kunnen, blijkt nu in het kielzog van de huidige crisis. Voedsel-, brandstof- en energieprijzen exploderen ten koste van burgers en kleinschalige economieën in heel Europa. Het treft het Russische volk bijzonder hard: de sancties werken als een businessgame om een ​​heel land te “ruïneren”, zoals de WEF “Young World Leader” Annalena Baerbock juichte.

Omdat de scherpe snede tegen de Russische bevolking brutaal en totaal is. Talloze bedrijven verklaarden zich terug te trekken uit de Russische markt - hoewel dit in sommige gevallen hun eigen bedrijf schaadde. Het land werd buitengesloten van het bank- en betalingssysteem. Eerst strandden gewone Russen in de metro omdat ze hun kaartjes niet meer konden betalen - en nu Russische vrachtwagenchauffeurs in Duitsland . Zoals Wochenblick meldde , kunnen ze daar hun tankvulling niet betalen en ook geen voedsel kopen. Voor bijna 150 miljoen Russische burgers moet het echt "satanisch" voelen.

"NAVO 2030": sancties tegen Rusland voorbereid

Het lijkt alsof deze escalatie vanaf het begin door de westerse mogendheden is gepland . Niemand minder dan de huidige Amerikaanse president Joe Biden verklaarde in 1997: Het enige dat een conflict met Rusland waarschijnlijk maakt, is de uitbreiding van de NAVO naar de Baltische staten en daarbuiten. En inderdaad, een harde opstelling tegen Rusland komt ook voor in officiële NAVO-kranten . Dat blijkt uit een rapport dat in november 2020 is geschreven door een reflectiegroep die is opgericht door de secretaris-generaal van de NAVO. De titel van het werk: “NATO 2030: United in a new era”.

De aanbevelingen voor wat de krant 'aanhoudend agressief' Rusland noemt, zijn diepgaand. Het vormt een "substantiële bedreiging" voor het aannemen van een "tweeledige benadering van afschrikking en dialoog" en toenemende "kosten van agressie", waarop wordt gereageerd op een "politiek verenigde, vastberaden en coherente manier", zoals een "gecoördineerde aanscherping van sancties". De nucleaire dreiging tegen Rusland moet ook worden gehandhaafd. Met andere woorden: de orgie van sancties die we nu meemaken is één op één een al lang vastgestelde NAVO-strategie.

"Great Reset": Poetin niet genoeg vuur en vlam?

Ook de vervolgacties van het WEF geven aan dat dit niet alleen een geopolitieke kwestie is. Omdat ze stilletjes en in het geheim afstand deden van de Russische president Vladimir Poetin. In het verleden had Schwab het feit geopperd dat Poetin ook deel uitmaakte van zijn team "Young Global Leaders". Om die samenwerking te vernieuwen, werd vorig jaar een deal gesloten voor een 'Centrum voor de Vierde Industriële Revolutie'. Daarbij werd in de Russische metro betaald met gezichtsherkenning. Nu staan ​​die plannen ineens in de ijskast.

Heeft het ook te maken met het feit dat Poetin misschien niet genoeg is opgewarmd voor de "Great Reset" ? In zijn WEF-toespraak over dit onderwerp in januari 2021 zei hij: "Er is een mogelijkheid van een echte ineenstorting van de beschaving die zou kunnen leiden tot een oorlog van allen tegen allen." Hij waarschuwde: De wereld staat op de rand, er bestaat een risico op een negatieve neerwaartse spiraal als de serieuze problemen niet worden aangepakt. Na zijn aanval op Oekraïne lijkt het alsof de globalisten expres aan de spiraal beginnen – misschien om vrijer vervoer mogelijk te maken na “regimeverandering”?

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

 


YouTube wil niet dat je deze explosieve film over Oekraïne ziet


YouTube heeft de documentaire Ukraine on Fire van Oliver Stone verwijderd. De film gaat over de staatsgreep in 2014 in Oekraïne, die heeft geleid tot het conflict met Rusland.

De documentaire stond al maandenlang op YouTube, maar nu heeft de filmpjessite opeens geoordeeld dat de beelden in strijd zijn met de regels. Regisseur Igor Lopatonok heeft afstand van de rechten gedaan en roept mensen op de film te downloaden via Vimeo en overal te uploaden.

Hysterie

Wat in 2014 in Oekraïne gebeurde, was volgens de media een volksrevolutie. Het was in werkelijkheid een staatsgreep, georkestreerd en uitgevoerd door nationalistische groepen en het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, aldus de filmmakers.

Onderzoeksjournalist Robert Parry onthult in de film hoe door Amerika gefinancierde ngo’s en mediabedrijven de CIA hebben vervangen als promotor van de geopolitieke agenda van de Verenigde Staten.

Kort na het begin van de Oekraïneoorlog eind februari hekelde Stone de hysterie in de westerse media.

Niet voor lang

Journalist Jack Posobiec voorspelde een dag eerder al dat de film zou worden verwijderd. “Oliver Stone heeft in 2016 een hele documentaire gemaakt over Oekraïne en Victoria Nuland en de NAVO en dit alles en je kunt hem gewoon op YouTube bekijken. Waarschijnlijk niet voor lang,” twitterde hij.

Ukraine on Fire is nu te zien op Rumble. Niet Google-bazen, maar het publiek zou moeten bepalen waar het naar kijkt, aldus de site.

 Jaren geleden gaf Rusland het op om een binnenlands beleid voor zaadvoorziening en voedselzekerheid te steunen ... nu is een "catastrofale" hongersnood bijna onvermijdelijk

Dinsdag 8 maart 2022 door: Lance D Johnson
Tags : landbouwIneenstortinggewassenenergiehongersnoodMeststoffenvoedselzekerheidvoedselvoorzieningvoedselvoorzieningsketenvrije handelGlobaliseringgranenoogstImporteertonderlinge afhankelijkheidhefboomwerkingRuslandsanctieszadenverhongeringhandelsoorlogen

Dit artikel kan verklaringen bevatten die de mening van de auteur weerspiegelen

5.160WEERGAVEN

 

(Natural News) De wereldwijde voedselvoorzieningsketen gedijt alleen door respectvolle samenwerking. Vrijhandel is gebaseerd op sterke, vreedzame betrekkingen tussen alle naties van de wereld. In tijden van oorlog wordt de onderlinge afhankelijkheid van dit wereldwijde voedselsysteem een aansprakelijkheid die bedreigt de voedselzekerheid voor miljarden mensen over de hele wereld. Naarmate de wereld in oorlog gaat, wordt de export van elk land een hefboom tegen elkaar. Wanneer voedsel, zaad, kunstmest en energie door elke natie worden gerantsoeneerd en als wapen worden gebruikt, is catastrofale hongersnood bijna onvermijdelijk.

Tegenwoordig zullen de kortzichtige landbouw- en economische sancties die aan Rusland worden opgelegd niet alleen onschuldige Russen treffen, maar zullen ook de druppeleffecten van een gebroken landbouwsysteem worden gevoeld bij de armste bevolkingsgroepen in Afrika en Azië, met prijsverhogingen die zich verspreiden naar Europa en het Westen.

Kortzichtige sancties en de-banking tegen Russen zullen de voedselzekerheid over de hele wereld bedreigen

In de jaren negentig gaf Rusland het op om een binnenlandse zaadvoorraad voor hun volk te steunen en heeft geen nationaal voedselzekerheidsbeleid opgesteld De belangrijkste economische ministeries van Rusland steunden geen budget voor de ontwikkeling van de binnenlandse landbouw en de voedselproductie. De toenmalige Russische president, Boris Jeltsin, sprak zijn veto uit over een nationaal voedselzekerheidsbeleid.

In 2008 besloot het Russische ministerie van Landbouw dat nationale voedselzekerheid van het grootste belang was. Het ministerie bedacht een nationale voedselveiligheidsleer die beloofde de landbouwvoedselproductie per hoofd van de bevolking op te voeren en het aandeel van de invoer in de binnenlandse consumptie te bepalen. De doctrine beloofde voor elke burger fysieke en economische beschikbaarheid van veilige voedingsmiddelen in categorieën zoals vlees, melk, vis, graan, plantaardige olie en suiker. De doctrine werd geprezen als een 'eerste stap' in de richting van een federale wet inzake nationale voedselzekerheid in Rusland. De doctrine had echter geen wetgevende macht en de Russische regering heeft geen concrete maatregelen gespecificeerd om haar doelstellingen te bereiken.

De grootste zwakte van Rusland in deze wereldwijde handelsoorlog is zoiets eenvoudigs als zaden. Rusland verbouwt zijn eigen granen, maar het land importeert bijna elk ander type zaad. Zoals Russische boeren zijn. afgesloten van het wereldwijde banksysteem, ze kunnen geen zaden kopen in vreemde valuta. Tijdens het presidentschap van Jeltsin werden alle zaadfondsen vernietigd en werden de zaadstations gesloten. Russische boeren werden afhankelijk van uit Nederland en de Verenigde Staten geïmporteerde hybride zaden.

Op 1 februari 2022 kondigde de Russische Federatieraad aan dat hun afhankelijkheid van buitenlandse aardappel- en suikerbietzaden "catastrofaal" zou zijn voor voedselzekerheid. Russische boeren vertrouwen ook op de invoer van landbouwmachines en landbouwcomponenten. De sancties die aan het Russische volk worden opgelegd, zullen hun hele landbouwsector bedreigen, waardoor de wereldwijde voedselvoorzieningsketens in gevaar komen.

Rusland zal kunstmest en energie gebruiken als hefboom in de wereldhandelsoorlog, waardoor de voedselzekerheid voor miljoenen meer in gevaar komt

De Amerikaanse sancties tegen Rusland zullen de Russische export van gerst, tarwe, maïs en zonnebloemolie naar landen die van deze gewassen afhankelijk zijn, bemoeilijken. Nog catastrofaler is dat Rusland zojuist een verbod heeft aangekondigd op alle export van meststoffen. Dit verbod op meststoffen zal de landbouwactiviteiten over de hele wereld beïnvloeden. Nu Rusland de wereld afsnijdt van hun aanbod van voedingsstoffen voor gewassen, is een catastrofale hongersnood bijna onvermijdelijk. Boeren in Europa zullen bijvoorbeeld niet alle meststoffen kunnen kopen die ze nodig hebben om een verscheidenheid aan gewassen te verbouwen. Dit zal in 2022 tot meer misoogsten leiden, waardoor de voedseltekorten tot ver in 2023 en daarna een economisch rimpeleffect kan krijgen.

De ineenstorting van de wereldwijde voedselvoorziening is nog maar net begonnen. Niet alleen worden Oekraïense boeren gedwongen hun velden te verlaten vanwege de Russische invasie, maar ook omdat Hongarije  zojuist een stopzetting van al hun graanuitvoer heeft aangekondigd Dit zal de tarweprijzen over de hele wereld doen omhoogschieten, terwijl de voedselzekerheid wordt bedreigd in landen als Turkije, Egypte en Tunesië, die uitsluitend afhankelijk zijn van Hongaarse tarwe en andere granen.

De onderlinge afhankelijkheid van de wereldwijde voedselvoorzieningsketen staat onder zware druk en de implicaties moeten nog volledig worden gevoeld. Erger nog, naarmate de brandstofprijzen omhoogschieten, stijgt de prijs om deze basisproducten te vervoeren, waardoor de prijzen van basisvoedingsmiddelen nog meer onder druk komen te staan. Als reactie op Amerikaanse landbouwsancties zal een belegerd Rusland kunstmest en olie in hun voordeel gebruiken, waardoor hogere gasprijzen en verder zullen ontstaan voedselzekerheidsproblemen over de hele wereld.

Bronnen zijn onder meer:

TheCovidWorld.com

Apps.Fas.USDA.gov [Pdf]

NaturalNews.com

NaturalNews.com

 

Met onmiddellijke ingang zal er geen graan meer worden geëxporteerd vanuit Hongarije ... wereld op weg naar een wereldwijd hongersnoodscenario

Zondag 6 maart 2022 door: Ethan Huff
Tags : chaosIneenstortingtegensanctiegewassenexporthongersnoodmeststofvoedseltekortvoedselvoorzieningwereldwijd voedselsysteemgraanoogstHongarijePlandemischparaatheidRuslandverhongeringoverlevenOekraïneOorlogtarwe

Dit artikel kan verklaringen bevatten die de mening van de auteur weerspiegelen

31KWEERGAVEN


(Natural News) Hongarije, een van Europa's meest graanrijke landen, is stopzetting van alle export van graan onmiddellijk effectief.

Slechts enkele uren nadat Rusland een verbod op de uitvoer van meststoffen had aangekondigd, liet Hongarije met deze beslissing een bom op de wereld vallen, die naar verwachting de reeds recordhoge tarweprijzen nog hoger zal sturen.

Zero Hedge waarschuwt dat de hele wereld nu zou verwachten dat de tarweprijzen de komende weken zullen verdubbelen, aangezien duidelijker wordt wat er feitelijk met de wereldwijde voedselvoorziening gebeurt.

"Onze suggestie: koop bloem, rijst, gerst en alle andere granen die je nu kunt, in plaats van een maand te wachten om ze te kopen omdat het moet", schreef de redactie.

Turkije, Egypte en Tunesië zijn voor hun invoer van tarwe bijna volledig afhankelijk van Rusland en Oekraïne. Het blijkt dat zowel Rusland als Oekraïne dat ook zij de export van graan gaan afsnijden voorlopig toch.

Sommigen verwachten dat er in Noord-Afrika een voedselcrisis in Arabische lentestijl zal ontstaan, tenzij de crisis tussen Rusland en Oekraïne wordt opgelost.

Aangezien de tegensancties van Rusland de meststof voor een groot deel van de wereld hebben afgesneden, is het belangrijk op te merken dat er waarschijnlijk overal een voedselcrisis zal zijn.

"Erger nog, aardgas is vereist in het productieproces voor de meeste stikstof / meststofproducten ... dus de recente stijging van de Europese NatGas-prijzen tot recordhoogten zal de kosten van kunstmest alleen maar verergeren door een stop uit Rusland"  waarschuwde Zero Hedge verder.

“En met de tarweprijzen al op recordhoogten, staat de hel op het punt los te breken, niet alleen onder voedselproducenten, maar binnenkort in uw plaatselijke supermarkt zodra Amerikaanse consumenten beseffen dat de voedselprijzen op het punt staan te verdubbelen, te verdrievoudigen en x-ple meer te doen."

Staat het wereldwijde voedselsysteem op instorten?

Dit is op zijn zachtst gezegd een ernstige situatie. Veel mensen, zo niet de meeste, erkennen niet hoe de globalisering van alles een onderlinge afhankelijkheid heeft gecreëerd, waarbij als één stuk niet op zijn plaats valt, het hele ding instort.

Een handvol Oost-Europese landen levert samen met Rusland veel van het graan, de energie en de kunstmest die de rest van de wereld nodig heeft om te overleven. En dt nieuwe debacle in Oekraïne trekt in wezen de stekker uit de supply chain van al die dingen.

Aangezien de hele wereld nu een Zenga-toren is, is er maar een paar blokken nodig om het hele ding neer te halen. Of als u bekend bent met het concept van het kaartenhuis, denk dan dat Rusland, Oekraïne en Hongarije tot de lagere kaarten behoren die de hele zaak recht houden.

'Twee jaar pest, dan oorlog, dan hongersnood', schreef iemand Zero Hedge, de pest is de  coronavirus (COVID-19) plandemie en de oorlog en hongersnood zijn waar we nu mee te maken hebben met het debacle tussen Rusland en Oekraïne.

"Het is alsof ze een soort script volgen. Oorlogstheater, theater van rechtbanken, politiek theater."

Bezoek het laatste nieuws over de escalerende wereldwijde voedselcrisis Collapse.news.

Bronnen zijn onder meer:

ZeroHedge.com

NaturalNews.com

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...