donderdag 25 april 2024

Als Oekraïne oorlog verliest, zal dat ‘einde van de westerse hegemonie’ betekenen, waarschuwt Boris Johnson uit het VK

april 25, 2024   3 

    Number 10 / Wikimadia / (CC BY 2.0 DEED)

Als Oekraïne verliest in de NAVO-proxyoorlog met Rusland, “zal dat het einde betekenen van de Westerse hegemonie,” klaagde de voormalige Britse premier Boris Johnson, terwijl het Mondiale Zuiden neutraal blijft.

De voormalige premier van het Verenigd Koninkrijk, Boris Johnson, heeft geklaagd dat als NAVO-bondgenoot Oekraïne de oorlog met Rusland verliest, dit het einde zou betekenen van de westerse dominantie over de wereld, schrijft Ben Norton.

“Als Oekraïne valt, zal dat een catastrofe zijn voor het Westen; het zal het einde betekenen van de Westerse hegemonie,” klaagde Johnson.

De voormalige leider van de Conservatieve Partij maakte deze opmerkingen in een video en artikel die op 12 april werden gepubliceerd door de rechtse Britse tabloid de Daily Mail.

Johnson riep de NAVO-leden op om Oekraïne van meer wapens te voorzien en voerde aan dat als Kiev van Moskou zou verliezen, “het een totale vernedering voor het Westen zal zijn – de eerste keer in de 75 jaar van het bestaan van de NAVO dat dit tot nu toe succesvolle bondgenootschap volkomen is weggevaagd – en op Europese bodem.”

“Het zal een keerpunt in de geschiedenis zijn, het moment waarop het Westen eindelijk zijn naoorlogse hegemonie verliest”, klaagde hij.

De overgrote meerderheid van de wereld heeft zich niet aangesloten bij het Westen in zijn nieuwe koude oorlog tegen Rusland.

Twee voormalige Amerikaanse diplomaten publiceerden in 2022 een artikel in Newsweek waarin ze klaagden dat, “terwijl de Verenigde Staten en zijn naaste bondgenoten in Europa en Azië zware economische sancties hebben opgelegd aan Moskou, 

 

Alleen het mondiale Noorden, of het collectieve Westen, heeft Rusland sancties opgelegd: Noord-Amerika, Europa, Australië, Nieuw-Zeeland en de Amerikaanse bondgenoten in Japan, Zuid-Korea en de Chinese provincie Taiwan (die wordt geregeerd door pro-westerse politieke krachten).

Johnsons opmerkingen over “het einde van de Westerse hegemonie” deden denken aan een artikel van EU-buitenlandchef Josep Borrell, die in februari toegaf dat “het tijdperk van Westerse dominantie inderdaad definitief voorbij is.

Borrell onthulde dat Brussel zich zorgen maakte over het verdelen van de wereld in “het Westen tegen de rest” en het vervreemden van het Mondiale Zuiden.

“Velen in het ‘Mondiale Zuiden’ beschuldigen ons van ‘meten met twee maten’”, schreef Borrell.

Toen hij premier van Groot-Brittannië was en sinds hij zijn ambt heeft neergelegd, heeft Boris Johnson agressief gelobbyd tegen de mogelijkheid van vredesbesprekingen tussen Oekraïne en Rusland.

De grote Oekraïense krant Ukrainska Pravda, die fel anti-Russisch is, publiceerde in mei 2022 een artikel waaruit bleek dat Johnson had geholpen bij het saboteren van diplomatieke onderhandelingen die eerder dat jaar waren gehouden tussen Kiev en Moskou.

Rusland wilde vredesbesprekingen en was bereid om een ontmoeting te houden tussen Vladimir Poetin en Volodymyr Zelensky, meldde het mediakanaal, maar Boris Johnson “verscheen bijna zonder waarschuwing in de hoofdstad” en “bracht twee eenvoudige boodschappen”: één, Poetin “moet onder druk worden gezet, er moet niet mee worden onderhandeld”; en twee, “zelfs als Oekraïne bereid is om enkele overeenkomsten over garanties met Poetin te ondertekenen”, wilde het Westen geen onderhandelingen.

“Johnsons standpunt was dat het collectieve Westen… nu het gevoel had dat Poetin niet echt zo machtig was als ze zich eerder hadden voorgesteld, en dat dit een kans was om ‘druk op hem uit te oefenen’”, schreef Ukrainska Pravda.

 

De poging van het Westen om het prille vredesproces te saboteren was succesvol. De Oekraïense krant merkte op dat, slechts drie dagen nadat Johnson uit Kiev was vertrokken, “Poetin in het openbaar zei dat de gesprekken met Oekraïne ‘op een dood spoor waren beland’.”

In november 2023 publiceerde Ukrainska Pravda nog een rapport met meer bewijs over de sabotage door de NAVO van de vredesbesprekingen tussen Moskou en Kiev.


Tijdens onderhandelingen in Turkije en Wit-Rusland begin 2022 “beloofde de Russische delegatie vrede aan Kiev in ruil voor een weigering om lid te worden van de NAVO,” schreef de krant.

De krant haalde een interview aan dat een Oekraïens mediakanaal had gehouden met Davyd Arakhamiia, een naaste bondgenoot van Zelensky en leider van de politieke partij van de Oekraïense president, Dienaar van het Volk.

De Russische regering “hoopte bijna tot het laatste moment dat ze ons zouden dwingen om zo’n overeenkomst te ondertekenen, zodat we neutraal zouden blijven”, herinnerde Arakhamiia zich.

“Het was het belangrijkste voor hen (de Russen). Ze waren bereid om de oorlog te beëindigen als wij instemden met neutraliteit – zoals Finland ooit deed – en beloofden dat we geen lid zouden worden van de NAVO,” voegde de Oekraïense topambtenaar eraan toe.

Boris Johnson, die optrad namens de NAVO, zorgde er echter voor dat Kiev niet tot diplomatieke afspraken kwam.

“Toen we terugkwamen uit Istanboel, kwam Boris Johnson naar Kiev en zei dat we helemaal niets met hen zouden ondertekenen en dat we gewoon zouden vechten,” onthulde Arakhamiia.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/als-oekraine-oorlog-verliest-zal-dat-einde-van-de-westerse-hegemonie-betekenen-waarschuwt-boris-johnson-uit-het-vk/

Dr. Coleman: Dit gebeurt er als een kind verhongert

 april 25, 2024   7

 

      FOTO pvda

Er lijkt enige verwarring te bestaan over wat Israël doet in Gaza.

 Laten we duidelijk zijn.

Door de toevoer van voedsel en water stop te zetten, hebben de Israëli’s opzettelijk, koelbloedig baby’s en kinderen afgeslacht, schrijft Dr. Vernon Coleman.

Degenen die niet zijn neergeschoten of opgeblazen, zijn uitgehongerd.

Gelukkig hebben de meesten van ons in het Westen geen idee hoe het is om te verhongeren. Ik zal het uitleggen.

Het proces van uithongering begint met buikkrampen en hevige pijnen. Er is een verlies aan energie en de patiënten voelen zich extreem moe.

Baby’s en kinderen die honger lijden huilen onophoudelijk en eten alles wat ze kunnen vinden – modder, gras, grind, stof. Ze eten alles in een poging hun opgeblazen maag te vullen.

Hun hart klopt sneller en hun ademhaling vertraagt. Ze worden overspoeld door een gevoel van dorst. Hun ogen lijken glazig en afstandelijk. Hun spieren krimpen. Ze zien bleek en voelen zich duizelig.

Het is een langzaam, martelend, pijnlijk proces.

Uiteindelijk wordt het kind zo zwak dat het niet meer kan huilen. Ze jammeren alleen nog maar. Hun adem ruikt naar aceton omdat hun lichaam zijn eigen weefsels verbrandt. Als de vetreserves op zijn, eet het lichaam zijn eigen spieren op. Zonder proteïne sterven de cellen. De nieren falen.

En dan vallen de kinderen in slaap. En dan sterven ze.

Dit is een verschrikkelijk proces, wat de oorzaak ook is.

Maar wat er in Gaza gebeurt, gebeurt omdat de Israëli’s het laten gebeuren.

De Israëli’s laten opzettelijk duizenden baby’s en kinderen verhongeren. Het is de meest onvergeeflijke kwaadaardige oorlogsdaad in de moderne geschiedenis.

We hebben allemaal de plicht om onze stem te verheffen en Israël en de regeringen (met name de VS en het Verenigd Koninkrijk) die deze koelbloedige, opzettelijke etnische zuivering steunen, te veroordelen. De Britse en Amerikaanse regeringen steunen Israël omdat het allemaal om geld draait. Maar waarom anderszins goede, eerlijke, fatsoenlijke mensen de duidelijk genocidale activiteiten van Israël steunen, is een raadsel. Misschien is het omdat de meeste van Israëls aanhangers geen idee hebben wat er gebeurt.

Opzettelijk honger veroorzaken is een misdaad volgens het internationaal recht.

De waarheid is dat Israël stinkt en dat de stank, als die niet onder controle wordt gehouden, de mensheid en de wereld zal vernietigen.

Je zult niets van het bovenstaande lezen in de reguliere media omdat lafhartige redacteuren en verslaggevers worden gekocht en betaald.

Kritiek op Israël is verboden.

Deel dit korte essay zo wijd als je kunt.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/dr-coleman-dit-gebeurt-er-als-een-kind-verhongert/ 

Volledig open: George Soros orkestreerde massamigratie naar Europa vanaf 2015

 april 24, 2024   39

    WeAreCEU / Wikimedia / (CC BY 2.0 DEED)

De Hongaarse premier Viktor Orban sprak onlangs op een symposium over de plannen van de elites voor Europa. Deze plannen zijn allesbehalve geheim, ze liggen openlijk op tafel. Hij citeerde uit een artikel dat George Soros in 2015 schreef voor zijn media-nivelleringsproject Project Syndicate. Soros is een van de drijvende krachten achter de bevolkingsuitwisseling in Europa – en hij doet dit niet achter gesloten deuren. Volledig voorbijgaand aan de wensen van de bevolking en de zogenaamde democratie, worden zijn richtlijnen vandaag de dag nog steeds uitgevoerd, schrijft Report24.

Soros schreef in dit artikel:

En om uiteindelijk meer dan een miljoen asielzoekers en migranten per jaar op te nemen, moet de EU de particuliere sector – NGO’s, kerkelijke groeperingen en bedrijven – mobiliseren om als sponsors op te treden. Hiervoor zijn niet alleen voldoende financiële middelen nodig, maar ook mensen en computers om te bemiddelen tussen migranten en sponsors.

In deze brief heeft Soros een zespuntenplan opgesteld voor hoe hij de massale migratie naar Europa ziet.

Ten eerste moet de EU minstens een miljoen “asielzoekers” per jaar opnemen. In ruil daarvoor moet de EU 15.000 euro per asielzoeker per jaar geven. Dit bedrag is een omkoopsom voor de EU-landen die meedoen aan massamigratie. Om het bedrag bij elkaar te krijgen, moeten er nog meer schulden worden gemaakt – met andere woorden, de volkeren van de EU moeten nog meer in knechtschap worden gedreven.

Ten tweede moet de EU Jordanië, Libanon en Turkije financieren, die onderdak bieden aan vier miljoen vluchtelingen. Hiervoor is 20 miljard nodig, waarvan 8 tot 10 miljard van de EU moet komen.

 

Ten derde moet de EU haar asielsysteem standaardiseren.

Ten vierde moet de EU de reisroutes van “asielzoekers” veiligstellen. Met andere woorden, migranten moeten zo veilig en gemakkelijk mogelijk het land binnen kunnen komen.

Ten vijfde moet de EU het voortouw nemen bij het opstellen van wereldwijde normen voor de omgang met asielzoekers.

We citeerden punt zes aan het begin, dat gaat over de betrokkenheid van bedrijven, kerken en ngo’s – zij moeten optreden als sponsors en in het algemeen actief worden.

Viktor Orban, waarschijnlijk de staatsman die het meest gehaat wordt door de elites van de Europese Unie, wees er in zijn toespraak in Brussel op dat dit plan van Soros al sinds 2015 wordt uitgevoerd – zonder rekening te houden met de democratie en de wil van het volk.

De toespraak vond plaats tijdens een evenement dat wereldwijd opzien baarde. De moslimburgemeester van Brussel, Emir Kir, meende de Europese democratische principes te kunnen negeren en verbood de bijeenkomst zonder meer. Een rechtbank maakte deze onwettige procedure ongedaan. Zelfs systeempolitici zoals de huidige Belgische premier toonden zich geschokt en bekritiseerden het onaanvaardbare en ongrondwettelijke verbod.

In de toespraak die Orban uiteindelijk kon houden, wees hij erop dat de ongecontroleerde massale instroom van moslims in Europa volgens hem een probleem was. Want “we hebben een christelijke traditie op dit continent”.

Meer details over de toespraak van Viktor Orban in het Duits kun je hier lezen op dailynewsshungary.com.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/volledig-open-george-soros-orkestreerde-massamigratie-naar-europa-vanaf-2015/

De Starlink-satellieten van Elon Musk kunnen een ongekende ramp veroorzaken

 donderdag, 25 april 2024 09:36

satellieten elon muskEr bevinden zich nu 5.504 Starlink-satellieten in een baan om de aarde, waarvan er 5.442 operationeel zijn.
Deze satellieten kunnen het magnetisch veld van de aarde aantasten en ons allemaal langzaam vergiftigen, waarschuwt een ex-NASA-wetenschapper. 

Velen zijn bekend met het feit dat Elon Musk ontelbare satellieten de ruimte heeft ingestuurd, maar over de mogelijke gevolgen van dit alles is heel weinig bekend.


Een ex-NASA natuurkundige waarschuwt dat goedkope satelliet 'megaconstellaties' zoals Elon Musk's Starlink de magnetosfeer van de aarde kunnen verstoren waardoor al het leven wordt blootgesteld aan dodelijke kosmische straling.
Een nieuw onderzoek van Dr. Sierra Solter-Hunt is gebaseerd op nieuwe schattingen dat Musk's SpaceX elk uur meer dan 1,3 ton puin van draadloze internetsatellieten in de atmosfeer van de aarde verbrandt, waardoor een metalen laag van 'geleidende deeltjes' in een baan om de aarde ontstaat.

Ik was erg verrast," vertelde natuurkundige Dr Solter-Hunt. Niemand heeft veel onderzoek gedaan naar de ophoping van metaalstof uit de ruimte-industrie.

Volgens de laatste schatting van astronomen in maart zijn er nu 5.504 Starlink-satellieten in een baan om de aarde, waarvan er 5.442 operationeel zijn. Maar er zijn er nog tienduizenden gepland.

Aan het einde van hun levenscyclus zouden deeltjes van deze satellieten 'het magnetische veld kunnen verstoren of insluiten' doordat al het hoog geleidend metaalafval zich allemaal in één gebied afzet'.

Hoewel ze opmerkt dat het een 'extreem geval' is, zou zo'n laag geladen metaalstof kunnen leiden tot 'atmosferische stripping', vergelijkbaar met de eerdere lotgevallen van Mars en Mercurius.

Wetenschapper Sierra Solter-Hunt uit Seattle gelooft dat zwevend metaal ruimteafval zich waarschijnlijk zal nestelen in het bovenste deel van de ionosfeer - zo'n 50 tot 400 mijl boven het aardoppervlak - waardoor het magnetisch veld verzwakt.

We zitten nu op ongeveer 10.000 satellieten in een baan om de aarde, maar over 10 tot 15 jaar zullen dat er waarschijnlijk 100.000 zijn," volgens Dr. Solter-Hunt .

Tegen de tijd dat we bij de 100.000 zijn, denk ik dat het te laat kan zijn," zei ze, "in termen van dit ongeplande geoengineering experiment dat gaat plaatsvinden.

De reden voor haar bezorgdheid is dat de enorme hoeveelheid fijn metaalpuin al veel zwaarder weegt dan het gewicht van de magnetisch geladen deeltjes die de aarde beschermen tegen kosmische straling.

Het lichte gewicht en de lage massa van de magnetosfeer betekent dat een grote hoeveelheid zwaar satellietpuin een dramatische, ongekende impact zou kunnen hebben.

Ik denk dat we onmiddellijk moeten stoppen met het gebruiken van de ionosfeer en atmosfeer als vuilnisbak voor de ruimtevaartindustrie," vertelde ze.

In de afgelopen jaren hebben zowel academische astronomen als concurrenten van SpaceX's satellietbedrijf jarenlang formele klachten ingediend bij de Amerikaanse Federal Communications Commission (FCC) over de Starlink-ambities van SpaceX.

Astronomen in het bijzonder maken zich zorgen dat de ruimteafval van het bedrijf permanent zou kunnen interfereren met observatoria op de grond, waardoor de studie van de ruimte tot stilstand zou komen.

De toevoeging van bijna 30.000 Starlink-satellieten zal het hele gebied van astronomisch onderzoek verstoren", zo vatte de FCC de klachten van academische onderzoekers samen in hun uitspraak van 29 november 2022 over de Gen2-satellietplannen van SpaceX.

Bezoek ook eens gezondheidswebwinkel Orjana.nl

Overheden zullen straks claimen dat ze ons willen beschermen tegen klimaatverandering

donderdag, 25 april 2024 11:03

gezondheid en klimaatJe hebt in dit leven eigenlijk maar twee soorten mensen en de verschillen tussen de twee zijn groot.

Er zijn mensen die overheden geloven en er zijn mensen die geen woord geloven van wat een overheid zegt.


De AIVD noemt mensen die de overheid niet geloven ’anti-institutionele extremisten’ en ziet deze dan ook als een gevaar voor de zittende macht.

De AIVD is niet de enige die hiervoor waarschuwt, want een loslippige miljardair uit Nieuw Zeeland zegt in feite hetzelfde en claimt zelfs dat dit allemaal de bedoeling is.

Dat het opzet is dat vroeger of later de volkswoede zo groot wordt door het permanente liegen en bedriegen van overheden, dat ooit de vlam een keer in pijp zal slaan. Wanneer dat gebeurt dan staan de machthebbers in de achtergrond al klaar om zichzelf te presenteren als redders van de wereld.

Hoe dan ook, de overheid zal doorgaan met pretenderen dat ze het beste voor hebben met de bevolking.

Dit, ondanks het feit dat onderzoekers zoals James Corbett stellen dat een overheid niet in het leven is geroepen om de belangen van de bevolking te dienen, maar om de onzichtbare nachthebbers te beschermen.

De feiten wijzen keer op keer uit dat een overheid geen snars geeft om de gezondheid van de bevolking. Ze geven daarentegen wel om de gezondheid van de farmaceutische industrie.

Nadat ontelbare landgenoten zijn gestorven als gevolg van de door de overheid opgedrongen gentherapie, in de volksmond ‘coronavaccinatie’ genoemd, duiken ze dan ook aan alle kanten weg en blokkeren ieder onafhankelijk onderzoek naar de oorzaak van de alsmaar aanhoudende oversterfte in ons land.

Een oversterfte die is begonnen na het met kwistige hand uitdelen van de ‘coronaprikken’ en een oversterfte die na iedere volgende ‘vaccinatieronde’ een nieuwe piek laat zien.

Het is dan ook geen toeval dat kort nadat men begon met de uitrol van de ‘coronavaccinaties’ het klimaat steeds vaker in beeld kwam als oorzaak van gezondheidsproblemen.

Men zag het dan ook als een ideale manier om de vaccinatieslachtoffers onder het tapijt te schoffelen en tegelijkertijd als een gelegenheid om steeds verder gaande klimaatregelen in het leven te roepen.

Dit, terwijl iedereen die zelf wat onderzoek doet en iets andere bronnen raadpleegt dan de MSM tot de conclusie moet komen dat we hier te maken hebben met de grootste zwendel aller tijden.

En dus zal het klimaat veel vaker in beeld komen als oorzaak van gezondheidsproblemen.
Er staat een mooi plaatje bij het bericht van Meeus, maar volledigheidshalve moet wel even worden vermeld dat dit plaatje niet voorkomt in het artikel waar naar wordt verwezen.

Wel staat in dat artikel het volgende:

Een Canadese met ademhalingsproblemen werd gediagnosticeerd als mogelijk de eerste patiënt ter wereld die lijdt aan "klimaatverandering", omdat artsen zeiden dat hittegolven en slechte luchtkwaliteit verantwoordelijk waren voor haar toestand.

Dr. Kyle Merritt, verantwoordelijk voor de diagnose van de senior uit Nelson in British Columbia die aan astma leed, zei dat dit de eerste keer in tien jaar was dat hij klimaatverandering als oorzaak van het lijden schreef.

"Als we niet naar de onderliggende oorzaak kijken en alleen maar de symptomen behandelen, blijven we steeds verder achterop raken", vertelde de arts op de spoedeisende hulp aan Glacier Media.

"Ik probeer gewoon... te verwerken wat ik zie," voegt hij eraan toe.

Tot zover het bericht.

En zo zullen we in een vicieuze cirkel terechtkomen van meer pandemieën, meer ‘vaccinaties’, meer mensen die vaccinatieschade, pardon, die lijden aan de gevolgen van de klimaatverandering en dus veel meer maatregelen.

Helaas wel allemaal maatregelen die nog meer vrijheden bij de burger zullen weghalen.

Bezoek ook eens gezondheidswebwinkel Orjana.nl

Verpleegkundige Anna: ‘De wereld moet weten wat er de afgelopen jaren echt is gebeurd’


Anna Housworth werkte in coronatijd op de spoedeisende hulp van een ziekenhuis in de Amerikaanse staat South Carolina. Begin 2021 brak er chaos uit op de afdeling. Het was nog nooit zo druk geweest.

Toen corona uitbrak, was de spoedeisende hulp uitgestorven. Dat terwijl media meldden dat ziekenhuizen overspoeld werden door patiënten. Anna werd net als haar collega’s naar huis gestuurd omdat er bijna geen werk was.

Mensen werden niet ziek door corona, zei Anna in gesprek met Children’s Health Defense. Toen de vaccins werden uitgerold, werd iedereen ziek. Iedereen. “De wereld moet weten wat er de afgelopen jaren echt is gebeurd.”

Veel van haar collega’s besloten de coronaprik niet te halen omdat ze zagen wat er gebeurde met de mensen die dat wel deden. Zo nam het aantal beroertes enorm toe, evenals het aantal patiënten met bloedproppen in hun longen en benen. Er werden mensen binnengebracht met onverklaarbare hartkloppingen, verlammingsverschijnselen, enzovoorts. “Onvoorstelbare aantallen,” benadrukte Anna.

“Het aantal patiënten met een beroerte dat we zagen, was ongekend. Jong en oud. We zagen verwoestende neurologische schade bij jonge mensen die waarschijnlijk nooit zullen herstellen.”

De SEH-verpleegkundige sprak met een meisje wier lichaam half verlamd was en dat toegaf dat het na het vaccin was gebeurd. En nog overwoog ze een boosterprik te halen.

Toen de overheid een vaccinatieplicht aankondigde voor alle zorgmedewerkers, kwamen Anna en haar collega’s fel in verzet. En met succes: in de stad waar ze werkt konden zorgmedewerkers de vaccinatie weigeren uit religieuze overtuiging.

Anna zei verder dat er nog steeds mensen zijn die boosters halen en dat er nog steeds ‘ongelooflijk veel’ mensen binnenkomen met hartproblemen. De afgelopen jaren zijn de problemen exponentieel toegenomen. Mensen met een vergroot hart, een hart dat te snel klopt, longen met bloedproppen of een beroerte.

De verpleegkundige voegde toe dat het aantal miskramen door het dak gaat. Dagelijks krijgen meerdere vrouwen in haar ziekenhuis een miskraam. “Het enige wat er de afgelopen jaren is veranderd, is dat mensen nu elk jaar een booster halen.”

Ze mocht niet met artsen – die zelf ook in het ziekenhuis belandden na hun prik – over de bijwerkingen praten omdat dat zou kunnen leiden tot vaccinatietwijfel.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

FDF-voorman Mark van den Oever haalt snoeihard uit: ‘De top is doordrongen van al die WEF-fuckers’



LTO Nederland, de Nederlandse Zuivelorganisatie, Natuurweide en het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) hebben een plan opgesteld om uit de ‘mestcrisis’ te komen.

In het crisisplan stellen de landbouworganisaties een pakket aan ingrijpende maatregelen voor, waaronder verlaging van het eiwitgehalte in koeienvoer, tijdelijk versnelde daling van het aantal stuks melkvee en uitbreiding van de brede opkoopregeling.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Slaafjes van LNV en de ngo’s

Voorman van Farmers Defence Force Mark van den Oever heeft geen goed woord over voor de plannen. “En nou moeten jullie halsoverkop de veekrimp-D66-agenda nog eventjes uitrollen voor een demissionair kabinet. Jullie zijn de slaafjes van LNV (het ministerie van Landbouw, red.) en de slaafjes van de ngo’s hier in Nederland.”

“In plaats van dat ze zich met z’n allen achter onze acties scharen op 4 juni om ook in Europa een andere wind te laten waaien, gaan ze vrolijk met die oude wind door,” vervolgt Van den Oever.

WEF-fuckers

De good old CDA-boys fixen het wel even, zegt hij over Henk Bleker en Roy Meijer van NAJK. “Alle CDA’ers bij elkaar om nog net even die koeien en die boeren op te ruimen.”

“Er is geen draagvlak en toch doorduwen.”

Waarom schaar je je achter dit idee? Het kan maar één ding zijn en dat is dat de top doordrongen is van al die WEF-fuckers die alleen maar de veehouderij om zeep willen helpen, briest Van den Oever.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Presidentskandidaat Robert Kennedy krijgt de vraag wat hij van het WEF vindt en dit is zijn opmerkelijke antwoord


Glenn Beck vroeg presidentskandidaat Robert F. Kennedy junior in zijn show wat hij van het World Economic Forum vindt.

We zouden volgens hem geen aandacht moeten besteden aan het WEF. Het is een miljardairsclub die ervoor zorgt dat geld naar de rijken vloeit, terwijl de rest wordt onderworpen aan totalitaire controle, zei Kennedy.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Verbazingwekkend

En nu zijn ze in staat om dat te doen: veel landen doen precies wat het WEF hen opdraagt, merkte hij op.

Kennedy vindt het verbazingwekkend om te zien. Al die wereldleiders gaan in hun privéjet naar Davos, waar ze te horen krijgen hoe ze hun land moeten besturen, waarbij onze grond- en burgerrechten van ons worden afgenomen, aldus de presidentskandidaat.

Onder één hoedje

Hij wees erop dat er tijdens corona 4 biljoen dollar naar de grote bedrijven stroomde, terwijl de rest dicht moest. “Bedrijven als Amazon en Google werden rijk en speelden onder één hoedje om mensen die daarover klaagden, zoals ik, te censureren.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Klokkenluider over ‘verschrikkelijke dood’ die gevaccineerden stierven: ‘Het was krankzinnig, nog nooit zoiets gezien’


Zoe, een klokkenluider en ziekenhuismedewerker, heeft in de bus van Children’s Health Defense een heftig boekje open gedaan over de bijwerkingen die optraden na coronavaccinatie en hoe artsen daar totaal niet op voorbereid waren.

“Ik hield niet voor mogelijk dat mensen zo snel zo’n verschrikkelijke dood zouden kunnen sterven,” zei Zoe, die werkzaam is als medisch codeur. “Het was krankzinnig. Ik heb nog nooit zoiets gezien.”

In het ergste geval vielen bij mensen na vaccinatie meerdere organen uit, met als gevolg dat ze binnen enkele uren stierven aan lever-, long- of nierfalen.

Stuiptrekkingen

In sommige gevallen was het alsof het lichaam van de patiënt alles eruit probeerde te werken. Binnen een uur na binnenkomst waren ze dood, vertelde Zoe.

Sommige patiënten kwamen binnen met stuiptrekkingen die ze nog nooit eerder had gezien en die zorgmedewerkers niet onder controle konden brengen.

Legden het verband niet

Patiënten lagen dagenlang te stuiptrekken en geen medicijn hielp ertegen. Uiteindelijk moesten ze worden platgespoten. Ze noemden dit encefalitis of encefalopathie.

Zoe zei verder dat de artsen die deze patiënten behandelden ‘verbijsterd waren’, maar nooit tegen de patiënt zeiden dat het vaccinschade was. “Ze zeiden alleen dat het een beroerte, hartaanval of bloedprop was. Ze legden het verband niet.”

Bekijk het volledige interview:

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Bayer kleurt akkers oranje. Hoe lang nog?

Gepubliceerd op:

15.04.2024

Sommige akkers kleuren momenteel oranje. Felgekleurde vlakken in een frisgroen lentedeken. Deze kleur is het resultaat van de gangbare landbouwpraktijk om aanwezige planten op een akker dood te spuiten. Dat vergemakkelijkt het klaarleggen van de akker voor de latere aanplant van bijvoorbeeld nieuwe aardappelen. Glyfosaat en andere onkruidverdelgers worden daarvoor gebruikt.

Velt betreurt de felle oranje akkers. Het gebruik van onkruidverdelgers om alle planten op de akker te vernietigen, is een slechte zaak voor mens en milieu. Bayer, de belangrijkste producent van de vaakgebruikte onkruidverdelger glyfosaat, houdt echter hardnekkig vast aan deze business-as-usual. Hoe lang nog?

Pro landbouwers, contra pesticidelobby

Mogen landbouwers hun werk dan niet makkelijker maken? Natuurlijk wel. Velt wil landbouwers niet in een kwaad daglicht stellen. Zij doen het graag goed. Adviseurs van Bayer vertellen hen echter voortdurend dat je beter vooraf spuit, ze beschouwen deze aanpak als business-as-usual.

Wat zegt Bayer? Twee voorbeelden uit de praktijk

·         Volgens Bayer zorgt deze techniek voor een betere bodem. De redenering: ‘Je hoeft minder diep te ploegen op een bespoten akker met afgestorven planten. Minder grondbewerkingen houden de bodem gezonder.’ Het klopt dat ondiep ploegen de bodemvruchtbaarheid ten goede komt.

Wetenschappelijk onderzoek toont daarentegen dat bacteriën en schimmels in de bodem die plantengroei stimuleren, erg gevoelig zijn voor glyfosaat [1]&[2] . Hun positieve werking vermindert sterk door de bespuiting. Dat 
verlaagt de bodemvruchtbaarheid.
 

·         Bayer is zich bewust van het toenemend onbehagen bij plattelandsbewoners voor het spuiten van de akkers. Daarom geeft ze de landbouwers de volgende raad: ‘Houd de tijd tussen het spuiten en het bewerken van de akker zo kort mogelijk. Hanteer de verplichte wachttijd [3], geen dag langer. Zo vermijd je dat oranje akkers lang zichtbaar blijven en dat buurtbewoners vragen stellen.

Kan het zonder oranje akkers?

Ja, dat kan. Biologische landbouwers, een groeiende groep binnen de landbouwersgemeenschap, mogen geen chemisch-synthetische pesticiden gebruiken. Zij doen het al jarenlang zonder onkruidverdelgers.

Ook sommige gangbare landbouwers willen het anders. Op demodagen van Inagro, het praktijkgericht onderzoekscentrum in Vlaanderen, is veel interesse voor machines die opkomende planten of groenbemesters vernietigen en inwerken, mét oog voor brandstofbesparing. Een ruim aanbod van schijveneggen, cultivators, messenwalsen, klepelmaaiers, messenkopeggen, spitmachines, mulchfrezen, ecoploegen en kneuzers. Vindingrijke namen die de weelde aan alternatieve machines plastisch omschrijven.

Waarom zonder glyfosaat?

Onkruidverdelgers zoals glyfosaat schaden de biodiversiteit. Bij amfibieën stellen onderzoekers een verstoorde ontwikkeling van hart en hersenen vast. Ook bestuivers en waterorganismen hebben er last van. En, nadelig voor de landbouwopbrengst zelf: bacteriën en schimmels in de bodem die plantengroei stimuleren, zijn erg gevoelig voor glyfosaat.

Ook vanuit gezondheidsstandpunt is het heel begrijpelijk dat landbouwers kiezen om het zonder glyfosaat te doen. Het EFFAT, de koepelorganisatie van meer dan honderd vakbonden die onder meer landbouwers en loonwerkers in de sector in Europa vertegenwoordigt, riep in 2021 [4] al op tot een volledige ban van glyfosaat ter bescherming van hun gezondheid.

Bronnen

[1] Glyfosaat: wat doet deze pesticide in de bodem?

https://www.nationalgeographic.nl/natuur-leefomgeving/a44758762/glyfosaat-wat-doet-deze-pesticide-in-de-bodem

[2] Beneath the orange fields: Impact of Glyphosate (herbicides) on soil organisms

https://www.pan-europe.info/press-releases/2023/11/beneath-orange-fields-impact-glyphosate-herbicides-soil-organisms

[3] De wachttijd is het aantal dagen tussen het spuiten en de latere bewerking. Hij ligt wettelijk vast. Een voorbeeld: voor het glyfosaat-houdend product Catamaran 360 van Bayer is er een wachttijd van minimaal 7 dagen tussen het doodspuiten van ontwikkelde onkruiden en het zaaien of planten van de volgende teelt.

[4] Ending the use of glyphosate and building a more sustainable agriculture

https://effat.org/publications/ending-the-use-of-glyphosate-and-building-a-more-sustainable-agriculture/


https://www.doehetzonder.nu/over-de-campagne

Pesticiden zijn schadelijk. Voor onze gezondheid, maar ook voor de natuur. Pesticiden vervuilen de bodem, het water en de lucht. Ze maken planten, dieren én mensen ziek. Zodra pesticiden in het milieu terechtkomen, zijn ze nog moeilijk weg te krijgen.

Hoofdinhoud

Pesticiden zijn altijd te vermijden. En gelukkig maar, het kan perfect zonder. Hoe? Daarbij helpt de campagne Doe het zonder jou. 

Doe het zonder:

  • verzamelt en deelt informatie over de schadelijke gevolgen van pesticiden,
  • geeft je tips over hoe je zonder pesticiden aan de slag kunt,
  • zet natuurlijke vijanden in de kijker als sympathiek alternatief voor insecticiden,
  • maakt werk van zuiver water,
  • helpt bedrijven, organisaties en overheden die het gebruik van pesticiden willen reduceren, o.a. via de lezing 'Pesticidevrij tuinieren'
  • gaat voor pesticidevrije bloembollen in elke tuin of grasperk.

 

Media content


Totdat alle pesticiden het huis,

de tuin, de velden en de parken uit zijn.

Lees meer/ https://www.doehetzonder.nu/nieuws


Velt campagne Doe het zonder: een tussenstand

Publicatiedatum

29/12/2023

Samenvatting

We startten in 2021 onze vijfjarige campagne pesticidevrij Doe Het Zonder. Die loopt tot einde 2025, dus we gaan het voorlaatste jaar in. Hieronder lees je de belangrijkste acties van Velt van de voorbije drie jaar.


7712 burgers vragen de Belgische ministers ‘Stem neen tegen glyfosaat’

Publicatiedatum

06/10/2023

Samenvatting

Velt overhandigde vandaag in Brussel, samen met haar Waalse tegenhanger Nature et Progrès de 7712 e-mails van burgers die vragen aan de Belgische overheid om neen te stemmen tegen glyfosaat.  Vandaag bepalen de Belgische ministers namelijk het Belgische standpunt over de mogelijke hervergunning van de stof.


Ban glyfosaat vanwege grote tekortkomingen in de carcinogeniteitsbeoordeling

Publicatiedatum

13/09/2023

Samenvatting

Wetenschappers laten zien hoe twee regelgevende agentschappen van de EU faalden in het vervullen van hun rol zoals voorzien in de pesticidenwetgeving van de EU. Een nieuwe wetenschappelijke studie onthult dat ECHA belangrijke bevindingen over kankerverwekkendheid heeft genegeerd en bewijs heeft genegeerd dat glyfosaat oxidatieve stress induceert, een erkend mechanisme dat kan leiden tot kanker.


Stuur een e-mail naar jouw minister - Zeg nee tegen glyfosaat!

Publicatiedatum

08/09/2023

Samenvatting

De Europese erkenning van glyfosaat, ‘s werelds meest gebruikte onkruidverdelger, loopt af op 15 december 2023. Elke lidstaat moet tegen dan beslissen of het vóór of tegen een verlenging van het gebruik van glyfosaat is. Laten we onze ministers overtuigen om 'nee' te stemmen tegen een nieuwe toelating.


Kamer wil verbod op glyfosaat

Publicatiedatum

08/09/2023

Samenvatting

Fantastisch nieuws! Een meerderheid in de Tweede kamer wil dat Nederland tegen de hernieuwing van de schadelijke onkruidverdelger glyfosaat stemt volgende maand. Velt roept minister Piet Adema te luisteren naar dit verzoek en tegen de verlenging te stemmen.


Burgeronderzoek SOS Slaapkamer noodgedwongen volgend jaar opnieuw

Publicatiedatum

07/09/2023

Samenvatting

Met grote spijt melden we dat SOS Slaapkamer, het burgeronderzoek naar pesticiden in de slaapkamer, in 2024 noodgedwongen opnieuw moet worden gevoerd. 64 van de 120 stofstalen zijn door nalatigheid van de Franse post spoorloos. Velt organiseert daarom volgend jaar een nieuwe staalname, met eindrapport in het najaar 2024. 


Hoe zit het nu met RoundUp?

Publicatiedatum

21/08/2023

Samenvatting

Sinds eind 2018 mag je in België als particulier geen synthetische onkruidverdelgers meer kopen. Die federale wet kwam er nadat Vlaanderen eerder het gebruik van producten met glyfosaat verbood. Toch vind je in de winkelrekken in het schap met de onkruidverdelgers nog steeds bussen RoundUp terug. Hoe kan dit?


Krijgen we ons water nog wel gewassen?

Publicatiedatum

18/08/2023

Samenvatting

In Spanje lijden 161 dorpen aan een drinkwatertekort. Er stroomt nog water uit de kraan, maar het is te giftig om te drinken. De oorzaak? Het overdadig gebruik van risicovolle pesticiden door de intensieve landbouw.

Het lijkt een ver-van-ons-bed-show, maar ook in Vlaanderen staat de drinkwaterproductie onder druk. Ook hier laten pesticiden hun giftige sporen na: recente metingen van VMM en De Watergroep tonen aan dat de hoge aanwezigheid van actieve stoffen uit pesticiden, zoals bentazon, de drinkwaterproductie in West-Vlaamse Blankaart opnieuw bedreigt.


Oproep na EFSA-conclusie: Nederland moet tegen hernieuwde toelating glyfosaat stemmen

Publicatiedatum

07/07/2023

Samenvatting

Vier ngo's actief in Nederland, waaronder Velt, roepen de nieuw te vormen Nederlandse regering krachtig op om tegen de hernieuwde Europese toelating voor de onkruidverdelger glyfosaat te stemmen. Deze oproep volgt na een ontstellend positief advies van de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) over het gebruik van glyfosaat.


Velt vraagt steun voor biologische sierteelt

Publicatiedatum

10/07/2023

Samenvatting

In een brief gericht aan de (toekomstige) Nederlandse regering vraagt Velt, samen met verschillende andere ngo's, aandacht voor de biologische sierteelt. 

 


Europese lidstaten nemen geen beslissing over glyfosaat

Publicatiedatum

13/10/2023

Samenvatting

Vandaag, 13 oktober, is opnieuw een erg belangrijke dag in de glyfosaat-kwestie. Het bevoegde comité van de Europese Unie stemde vandaag over de nieuwe toelating van de onkruidverdelger glyfosaat. De stemming leverde geen gekwalificeerde meerderheid op bij de Europese lidstaten. In november zal daarom opnieuw gestemd worden en moeten de lidstaten kleur bekennen.


Nederlandse rechter verbiedt pesticiden omwille van gezondheidsrisico’s omwonenden. Volgt Vlaanderen?

Publicatiedatum

13/06/2023

Samenvatting

Nederlands verbod op het gebruik van pesticiden in de lelieteelt nabij omwonenden dient Vlaams pesticideplan te inspireren, stellen Bond Beter Leefmilieu, Dryade, Natuurpunt, Velt en WWF.


Stop jij mee de uitvoer van pesticiden door België?

Publicatiedatum

08/05/2023

Samenvatting

Elk jaar voert België duizenden pesticiden uit naar landen in het zuiden, maar verbiedt het gebruik ervan wel op eigen grondgebied. Teken mee de petitie om deze handel te stoppen!


Oranje akkers en de link met glyfosaat

Publicatiedatum

30/03/2023

Samenvatting

Waarom duiken er in april plots overal oranje akkers en weilanden op? En wat heeft glyfosaat hiermee te maken? Gelukkig zijn er gemakkelijke alternatieven.


Geen obstakels meer om glyfosaat voorgoed te bannen

Publicatiedatum

09/03/2023

Samenvatting

Een nieuw rapport van Pan Europe, in samenwerking met de Europese Groene Partij, toont aan dat glyfosaat een glyfosaatvrije landbouw perfect mogelijk is. Er bestaan voldoende alternatieve niet-chemische methodes ter bestrijding van onkruid. Geen enkel obstakel ligt zo nog in de weg om glyfosaat voorgoed te bannen!


Natuur- en milieuorganisaties dagvaarden Vlaamse Regering in Pesticidenzaak

Publicatiedatum

25/01/2023

Samenvatting

Samen met Bond Beter Leefmilieu, Natuurpunt, WWF en Dryade dagvaart Velt vandaag de Vlaamse regering. In belang van onze burgers en natuur moeten er dringend omvangrijke bufferzones komen rond huizen, scholen, crèches, waterlopen en natuur- en waterwingebieden.

 


Belgisch pesticidenbeleid veroordeeld in historisch arrest van Europees Hof van Justitie

Publicatiedatum

20/01/2023

Samenvatting

In een historisch arrest tikt het Europees Hof van Justitie België op haar vingers omwille van haar pesticidenbeleid. Ons land krijgt niet langer uitzonderingen op het gebruik van neonicotinoïden, een groep insecticiden die omwille van hun bewezen verwoestende effecten op biodiversiteit in Europa verboden zijn. 


Pover antwoord van Europa op roep naar verbod op glyfosaat

Publicatiedatum

16/01/2023

Samenvatting

Stella Kyriakides, de Eurocommissaris voor Volksgezondheid, reageert pover op ons open brief. Hierin riepen we samen met 27 andere milieu- en gezondheidsorganisaties op om glyfosaat onmiddellijk te verbieden. ‘Dit antwoord is erg teleurstellend’, zegt Yacine Ryckebusch campagnemedewerkster bij Velt.


Glyfosaat krijgt een jaar langer vrij spel: geen goede zaak voor mens en milieu

Publicatiedatum

14/12/2022

Samenvatting

De Europese Commissie verlengt de toelating van de onkruidverdelger glyfosaat tot eind 2023. Dat deze tijdelijke verlenging er komt ondanks de tegenstem van verschillende lidstaten is geen goede zaak voor mens en milieu. Daarom roept Velt, samen met 27 andere milieu- en gezondheidsorganisaties, de Europese Commissie op om dringend werk te maken van een verbod!


Woningcorporatie WSZ plant 2.000 biologische bloembollen

Publicatiedatum

27/11/2022

Samenvatting

10.000 biologische bloembollen werden dit najaar geplant door buurtbewoners bij vijf woningcorporaties in Nederland. Met dit initiatief willen Velt en de Provincie Noord-Brabant de domeinen van woningcorporaties vergroenen en de bewoners samenbrengen. Onder hen woningcorporatie WSZ. Zij plantten met buurtbewoners en leerlingen van de naburige school Toermalijn 2.000 bloembollen.


Eisen burgerpetitie Red Bijen en Boeren overhandigd aan Europese Commissie

Publicatiedatum

28/11/2022

Samenvatting

Vertegenwoordigers van de burgerpetitie Red Bijen en Boeren hebben de eisen van de petitie aan de Europese Commissie overhandigd. Gesteund door 1 miljoen Europeanen roepen ze op om werk te maken van een uitfasering van chemisch synthetische pesticiden tegen 2035. Dat is noodzakelijk om de biodiversiteit te herstellen en de gezondheid van burgers te beschermen.


Verschillende lidstaten blokkeren tijdelijke verlenging van glyfosaat

Publicatiedatum

17/11/2022

Samenvatting

De Europese erkenning van glyfosaat loopt af op 15 december 2022. Maar door een vertraging in het beoordelingsproces beslist Europa pas eind 2023 over de hernieuwde toelating van de omstreden onkruidverdelger. Hierdoor dringt een jammerlijke tijdelijke verlenging van de stof zich op. Dat verschillende Europese lidstaten zich nu verzetten tegen deze verlenging, geeft een krachtig signaal. 


Pesticidezaak mikt op 35% Vlaanderen pesticidevrij

Publicatiedatum

25/10/2022

Samenvatting

Velt stelt vandaag samen met Bond Beter Leefmilieu, Natuurpunt, WWF en Dryade de Vlaamse regering in gebreke. De Vlaamse pesticidereglementering schendt al meer dan tien jaar de Europese habitat- en pesticiderichtlijn. 'Het probleem is dat je wel weet waar je pesticiden spuit, maar je weet niet waar ze terecht komen', aldus onze expert pesticiden Geert Gommers.


Burgerpetitie Red Bijen en Boeren geldig verklaard door de Europese Commissie

Publicatiedatum

10/10/2022

Samenvatting

De Europese burgerpetitie Red bijen en boeren is een jaar na afsluiten geldig verklaard door de Europese Commissie. De drempel van 1 miljoen handtekening is behaald! Deze mijlpaal toont nogmaals de luide en duidelijke wens van Europese burgers om het gebruik van pesticiden sterk te verminderen.


60 jaar Rachel Carson’s Silent Spring: nog steeds geen reden tot feest

Publicatiedatum

27/09/2022

Samenvatting

Zestig jaar geleden maakte Rachel Carson met haar boek Silent Spring de wereld bewust over de desastreuze gevolgen van pesticiden op mens en milieu. Ondanks de lastercampagne van de chemische industrie, was haar werk dé opstap naar het verbod op het schadelijke insecticide DDT. Vandaag blazen we 60 kaarsen uit voor haar revolutionair werk, maar toch is er weinig reden tot feest.


Velt zegt neen tegen glyfosaat in het federaal parlement

Publicatiedatum

29/09/2022

Samenvatting

Velt werd gisteren uitgenodigd op een hoorzitting in het Belgische federaal parlement over een voorstel om glyfosaat te verbieden. 'We toonden aan de parlementsleden met onderbouwde argumenten dat het bannen van de onkruidverdelger glyfosaat de enige juiste weg is', zegt Geert Gommers, expert pesticiden van Velt. 'Velt hoopt dat het beleid gehoor geeft aan deze argumenten en nee stemt bij een verlenging van glyfosaat.'


Nuttige insecten via nieuwe weg blootgesteld aan pesticiden

Publicatiedatum

08/07/2022

Samenvatting

Insecten worden op verschillende manieren blootgesteld aan de schadelijke gevolgen van pesticiden, bijvoorbeeld via het nectar en stuifmeel van een plant. Nieuw onderzoek toont voor de eerste maal een extra blootstellingsweg aan: honingdauw. ‘Dit inzicht sterkt ons om de Doe het zonder-campagne in een sterke pas verder te ontplooien,’ zegt Yacine Ryckebusch campagnemedewerkster bij Velt.


Geen glyfosaat meer te koop bij Tuinbranche Nederland

Publicatiedatum

01/07/2022

Samenvatting

Vanaf 1 juli vind je geen glyfosaat meer terug in de winkels die aangesloten zin bij Tuinbranche Nederland. Het gaat over ongeveer 450 tuincentra. In Nederland mogen particulieren glyfosaathoudende middelen - ondanks de schadelijkheid voor mens en milieu - nog steeds gebruiken. Tuinbranche Nederland gaat met deze beslissing verder dan de huidige wetgeving. Velt is verheugd met deze positieve evolutie.

 


Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...