vrijdag 11 maart 2022

Biolabs blijven speelbal in propagandaoorlog

 10 MAART 2022

Redactie blckbx


Hoewel het er alle schijn van heeft dat de Verenigde Staten biolaboratoria exploiteren in Oekraïne, blijft de regering Biden halsstarrig volhouden dat het bericht niet klopt. Ondertussen claimt Rusland dat het inmiddels Amerikaanse biowapens in handen heeft en wordt voormalig president Barack Obama in verband gebracht met het sluiten van een deal rond een biolab in de stad Odessa.

 

Gisteren bevestigde de Amerikaanse onderminister van Buitenlandse Zaken, Victoria Nuland, het gerucht dat Amerika inderdaad betrokken was bij de bouw van biolaboratoria in Oekraïne. Tijdens een toespraak voor de Amerikaanse Senaat, vertelde Nuland dat de Amerikaanse regering bezorgd was over het feit dat biologische onderzoeksinstallaties in Russische handen zouden kunnen vallen, als gevolg van het aanhoudende conflict in Oost-Europa.

 


LINK: https://youtu.be/Y39veTO7kF4

 

Bekentenis weer ingetrokken

Vandaag wordt deze bekentenis echter alweer glashard ingetrokken. Persvoorlichter van het Witte Huis, Jen Psaki, ontkent namens de regering Biden dat Amerika betrokken zou zijn bij het exploiteren van biolabs in Oekraïne. "Het is een duidelijke poging van Rusland om de onuitgelokte en ongerechtvaardigde aanval op Oekraïne te legitimeren", zo laat Psaki weten, terwijl ze ook China een veeg uit de pan geeft. "China heeft de Russische claim klaarblijkelijk omarmd". De perssecretaris van Biden gaat niet in op de bekentenis van Nuland eerder voor de senaat.

 

Biologische wapens in Russische handen

Gisteren gaf een Russische woordvoerder toe dat Rusland biologische wapens van de VS heeft gevonden in Oekraïne. Dit alarmerende nieuws komt na eerder berichten dat één van de redenen voor de Russische inval in Oekraïne was om faciliteiten uit te schakelen die betrokken waren bij biologische oorlogsvoering. "We hebben jullie biologische wapens gevonden", claimt een Russische zegsvrouw in onderstaande video. "Wat doen jullie wapens in Oekraïne? Het land grenst niet eens aan jullie grondgebied. Het is zelfs een ander continent. We hebben het bewijs en nu is het aan jullie om ons details te geven. De wereld moet het weten."

 

LINK: https://rumble.com/vwxfgf-russia-tells-the-us-we-have-found-your-biological-weapons.html


China gooit olie op het vuur

China laat de kans om het vuurtje op te stoken ondertussen niet onbenut. Het Chinese ministerie van buitenlandse zaken claimt in een bericht dat de Verenigde Staten "336 laboratoria in dertig landen onder hun controle hebben, waarvan alleen al zesentwintig in Oekraïne. Zij moeten een volledig overzicht geven van hun biologische militaire activiteiten in binnen- en buitenland en zich onderwerpen aan multilaterale verificatie", eist China.




En dan Barack Obama

De naam van de voormalig president duikt op in een bericht van The National Pulse. Obama zou een belangrijke rol hebben gespeeld bij het sluiten van een overeenkomst met Oekraïense officials voor het bouwen van een biolaboratorium in de stad Odessa. De National Pulse wist een eerder gewist artikel terug te halen, waaruit zou blijken dat Obama, destijds senator in Illinois, de deal in 2005 sloot, samen met wijlen senator Dick Lugar. Het gaat om een artikel dat oorspronkelijk werd gepubliceerd in het medium BioPrepWatch bij de opening van het lab in 2010. In het level-3 laboratorium worden gevaarlijke ziekteverwekkers bestudeerd als antrax, tularemie en q-koorts. Het betreffende artikel was zoals gezegd eerst gewist, maar werd teruggehaald door The National Pulse met waybackmachine. Het artikel zou ook zijn verschenen in editie 818 van het Outreach Journal van het United States Air Force (USAF) Counterproliferation Center. Blckbx kan de authenticiteit en de waarheid van het bericht helaas niet controleren.

 

Gevaarlijke pathogenen

In een verslag van 2011 van de Amerikaanse National Academy of Sciences over Anticipating Biosecurity Challenges from the Global Expansion of High Security Biological Laboratories staat dat in het Odessa-laboratorium onderzoek wordt gedaan met bijzonder gevaarlijke pathogenen, waaronder ebola. Het rapport vermeldt expliciet dat het laboratorium tot stand is gekomen dankzij een samenwerkingsovereenkomst tussen het Amerikaanse ministerie van Defensie en het Oekraïense ministerie van Volksgezondheid, die in 2005 van start is gegaan.

 

 

Over stichting blckbx

Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar – en met steeds meer – de wereld beter te begrijpen

 

Regering Biden betaalde honderden media voor vaccinatiepropaganda

 8 maart 2022


De regering Biden betaalde tijdens de coronacrisis honderden mediabedrijven om reclame te maken voor COVID-vaccins. Hierdoor werd negatieve berichtgeving over de vaccins en vaccineren bewust ontmoedigd. De indirecte financiële en inhoudelijke inmenging door de regering in de redactionele berichtgeving bleef meestal onvermeld.

 

Uit de antwoorden van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid HHS op vragen uit een WOB-verzoek blijkt dat grote netwerken, waaronder ABC, CBS en NBC, Fox News, MSNBC en CNN, en ook kranten als de New York Post, de Los Angeles Times en de Washington Post, geld kregen van de Amerikaanse overheid om reclame te maken voor COVID-vaccins om zo de bereidheid tot vaccineren onder de bevolking te verhogen. De mediacampagne kostte de Amerikaanse belastingbetaler in 2021 maar liefst één miljard dollar.

 

Veilig en effectief

De media in kwestie vulden niet alleen hun advertentierubrieken met reclame voor vaccinaties, maar publiceerden gezamenlijk ook talloze artikelen en programma’s waarin de ‘veiligheid en effectiviteit’ van COVID-vaccins werd geprezen. Ook zetten zij influencers in en werden bepaalde deskundigen, zoals dr. Anthony Fauci, veelvuldig aan het woord gelaten om vaccin-twijfelaars over te halen om zich toch te laten prikken. Hoewel bijna alle betrokken nieuwsredacties positieve verhalen produceerden over de COVID-vaccins, werd de financiële en inhoudelijke inmenging van de regering er meestal niet bij vermeld. Dat is in strijd met de gangbare praktijk, die dicteert dat redacties onafhankelijk opereren van reclameafdelingen. Door het regeringsbeleid kritiekloos te ondersteunen, verzaakten de media bovendien in hun belangrijke taak om de regering te controleren.

 

'Volledig onafhankelijk'

Sommige redacties laten in een reactie weten dat ze het niet nodig vonden om de invloed van de regering op hun inhoudelijke content kenbaar te maken. "Adverteerders betalen voor ruimte om hun boodschappen te delen, zoals hier het geval was, en die advertenties worden duidelijk als zodanig aangeduid," verklaarde communicatiechef Shani George van de Washington Post. "De redactiekamer is volledig onafhankelijk van de reclameafdeling", zei ze. Een woordvoerster van de Los Angeles Times gaf een soortgelijke verklaring en benadrukte dat de "redactiekamer onafhankelijk van reclame opereert". Het was echter deze krant, die in een publicatie deskundigen advies liet geven over ‘hoe je anderen ervan kunt overtuigen om zich te laten vaccineren.’ De Washington Post berichtte over ‘de pro-vaccin boodschappen die mensen willen horen.’ Newsmax meldde weliswaar tegen verplichte vaccinatie te zijn, maar moedigde desondanks mensen aan zich te laten prikken met de ‘veilige en effectieve vaccins’. Genoemde voorbeelden zijn maar een kleine greep uit de pro-vaccinatie berichtgeving afgelopen jaar in de Amerikaanse media.

 

Brought to you by Pfizer

Niet alleen de regering maar ook pharmareus Pfizer kocht op grote schaal redactionele ruimte om het COVID-vaccin aan te prijzen. In tegenstelling tot de regering Biden, maakte Pfizer echter wel kenbaar betrokken te zijn bij de inhoudelijke betrokkenheid bij de content. Onderstaande video geeft daarvan een goede impressie.


               LINK: https://youtu.be/hB3imWlPTKE

 

Bron: https://www.blckbx.tv/corona/regering-biden-betaalde-honderden-media-voor-vaccinatiepropaganda

Facebook, Instagram staan ‘tijdelijk’ oproepen tot geweld tegen Russen toe

 

Meta-dochters Facebook en Instagram gaan gebruikers toestaan op te roepen tot geweld tegen Russen en Russische soldaten. Meta zal haar hatespeech-beleid daartoe ‘tijdelijk’ wijzigen.

Als het gaat om oproepen van geweld tegen Russen en Russische militairen zal Meta, het moederbedrijf van Facebook en Instagram, niet alles toegestaan op de social media platformen. De oproepen tot geweld tegen Russen moeten wel in de context staan van de invasie in Oekraïne. De tijdelijke beleidswijziging blijkt uit interne e-mails van Meta, die zijn ingezien door Reuters.

Doodwensen Poetin mag

Het social media bedrijf staat in bepaalde landen ook tijdelijk sommige berichten toe die oproepen tot de dood van de Russische president Vladimir Poetin of de Wit-Russische president Alexander Loekasjenko. Deze oproepen tot de dood van de leiders zullen onder voorwaarden worden toegestaan. Uit de e-mails blijkt verder dat Meta lofprijzingen over het rechtse Azov-bataljon zal toestaan, iets wat normaal gesproken verboden is. De tijdelijke beleidswijzigingen van Meta gelden niet overal, alleen in Letland, Litouwen, Estland, Polen, Slowakije, Hongarije, Roemenië, Rusland en Oekraïne.

 Vorige week heeft Rusland het gebruik van Facebook in het land verboden, naar eigen zeggen als reactie op het verbannen van Russische staatsmedia RT en Sputnik van het platform van Mark Zuckerberg.

 

Lees 2 reacties:

mikaveli

1 uur geleden

Ik kan me nog een hele group Winston Smiths voorstellen die kwaad naar hun gekozen vijand schreeuwen en voor 2 minuten hun haat op de slechte man uiten. Als ze alleen maar wisten hoe zwaar hun ongelijk is! Suckaburg zouden ze beter kunnen haten... weerzinwekkende lizard dat ie is... en alle evil regeringsleiders die het volk brainwasht met hun leugens. Putin is mijn vijand niet... Onze eigen overheid is mijn vijand, omdat ze dat willen zijn. Het westen is de bad-guy in dit fantasie-oorlog. WIJ hebben ongelijk! WIJ zijn de boosdoeners. Laat je niet (weer) foppen door de evil cult in het westen.

FPolman

7 uur geleden

Ik vind dit bijzonder. Dat betekent dat burgers dus massaal op een platform Poetin kunnen doodwensen. Dit probleem is een geopolitiek probleem. Niet een probleem van de burger.
Ik vind dit bijzonder kwalijk aangezien Rusland de agressor is richting de Oekraine en niet Richting EU of VS. Rusland levert nog steeds gas aan de EU. Dus vanuit Rusland leeft de mening dat ze niet in conflict zijn met de EU/VS maar met de Oekraine. Met deze actie betrek je indirect de EU nog verder bij het conflict.


REDACTIE BLCKBX

De redactie van blckbx onderzoekt en publiceert de laatste nieuwsfeiten uit binnen- en buitenland.


Verontwaardiging over manipulatie zoekresultaten DuckDuckGo: “Vandaag verwijder je Russische desinformatie. Morgen verwijder je oprecht protest.”

 


Zoekmachine DuckDuckGo gaat zoekresultaten manipuleren om websites die ‘geassocieerd worden met Russische desinformatie’ moeilijker vindbaar te maken. Het is het zoveelste Big Tech bedrijf dat gaat bepalen wat mensen mogen zien en wat niet. De stap leidt tot veel verontwaardiging onder trouwe gebruikers van de zoekmachine.

Gabriel Weinberg, CEO van DuckDuckGo, maakte het nieuws gisteravond bekend op zijn Twitter-account: “Net zoals vele anderen walg ik van de Russische invasie van Oekraïne en de gigantische humanitaire crisis die het blijft veroorzaken. Bij DuckDuckGo hebben we updates uitgerold om websites die geassocieerd worden met Russische desinformatie lager te rangschikken.” 

Kwaliteitsinformatie

DuckDuckGo gaat het niet alleen moeilijker maken om informatie te vinden die zij classificeren als desinformatie, maar ook zogenaamde kwaliteitsinformatie markeren: “We plaatsen ook vaak nieuwsmodules en informatiekaders bovenaan de DuckDuckGo-zoekresultaten (waar ze het meest worden gezien en aangeklikt) om kwaliteitsinformatie te markeren voor zich snel ontwikkelende onderwerpen.”

Verontwaardiging

Veel trouwe gebruikers van de zoekmachine zijn teleurgesteld in deze stap. Voor velen was DuckDuckGo juist een welkom alternatief voor met name Google, waarvan al langer bekend is dat het zoekresultaten manipuleert.

De reacties onder de aankondiging op Twitter zijn dan ook niet mals. Zo schreef iemand: “Vandaag verwijder je Russische desinformatie. Morgen verwijder je oprecht protest.”

Een andere twitteraar wees Weinberg erop dat mensen goed zelf in staat zijn om informatie te wegen: “Dit is niet de manier. We vertrouwen niemand meer om voor ons te beslissen wat 'misinformatie' is. Laat ons dat zelf beslissen. Anders ben je gewoon weer een tentakel voor een Ministerie van Waarheid.”

Maar volgens Weinberg staat DuckDuckGo met name voor privacy en moet een zoekmachine vooral ‘relevante informatie’ voorrang geven boven ‘minder relevante informatie.’

 

NVDR.: Wie bepaalt wat meer of minder RELEVANT is?

 

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...