maandag 5 juni 2023

KIJKEN: Zou het dan toch een plan voor bevolkingsvermindering kunnen zijn? Dr. Simone Gold (Nederlands ondertiteld)

 


augustus 22, 2021  16676  31

Toen ik me vorig jaar realiseerde dat de Covid-campagne een angstcampagne was en geen wetenschappelijke of medische campagne, begreep ik dat de operationele agenda geen volksgezondheidsagenda was. Het werd duidelijk dat er een winstagenda was en ook een controle-agenda waarbij burgerlijke vrijheden en hun wettelijke en grondwettelijke bescherming aan de kant werden geschoven, schrijft Paul Craig Roberts.

Ik heb in vervlogen tijden aan vier topuniversiteiten gestudeerd, toen onderwijs en niet propaganda het doel was van onderwijs, en ik ben in staat de meeste wetenschappelijke rapporten voldoende te begrijpen om de essentie ervan te begrijpen, maar in het geval van Covid vertrouw ik bij twijfel op virologen en professoren van de medische faculteit om mijn conclusies te controleren of te corrigeren. Ik heb beroemde professoren gehad, waaronder Nobelprijswinnaars, die in hun jonge jaren bespot werden door de gevestigde opinie en ik heb zelf weerstand ervaren tegen mijn eigen vernieuwende wetenschap, en ik was me ervan bewust dat de waarheid vaak verworpen wordt totdat de tegenstanders gewoonweg overweldigd worden door het bewijs. Mijn professor aan de universiteit van Oxford, Michael Polanyi, een fysisch chemicus, had een halve eeuw nodig om Einsteins afkeuring te overwinnen voor zijn theorie van chemische absorptie. In de tussentijd hadden een aantal van zijn studenten de Nobelprijs voor de wetenschap gewonnen. E.P. Wigner in de natuurkunde. Melvin Calvin in de scheikunde. Zijn zoon John Polanyi in de scheikunde. Michael Polanyi was de meest intelligente en beschaafde persoon die ik ooit gekend heb. Hij zou zeker ontmoedigd zijn bij het zien van de minachting voor bewijsmateriaal in universiteiten en media vandaag de dag en door de overheid.

 

Ik heb het Covid-bedrog meegemaakt en het verontrust mij dat vandaag de dag het bewijs zelf zijn autoriteit heeft verloren. Overal in de Westerse wereld krijgen agenda’s voorrang op de waarheid. Dit is zeer zeker het geval met Covid-19.

We leven onder een Covid-beleid dat geen enkel bewijs heeft om het te ondersteunen. Bij gebrek aan enig bewijs voor het heersende beleid, is het onderdrukken van werkelijke feiten het werkingsprincipe. De volkomen corrupte volksgezondheidsautoriteiten, domme onwetende politici, en het uitschot van de mainstream media herhalen de leugens keer op keer, vertrouwend op voortdurende herhaling om de leugen in waarheid om te zetten. Het overgrote deel van de wereldbevolking, dat niet de opleiding en energie heeft om zelf na te denken, is tevreden met wat de media hen vertellen wat ze moeten denken.

De autoriteiten op het gebied van de volksgezondheid, domme politici en zowel de mainstream als social media censureren de wetenschappers en artsen die werkelijk inzicht hebben in het gezondheidsprobleem en weten wat ze moeten doen om het onder controle te krijgen, en verhinderen zo dat andere informatie dan het gecontroleerde narratief het publiek bereikt.

Hier is de bekende informatie die wordt onderdrukt:

Het Covid-vaccin beschermt niet tegen het krijgen van Covid, noch voorkomt het dat gevaccineerde mensen het virus verspreiden.

Het Covid-vaccin heeft enorme bijwerkingen en is op weg om meer ziekten en sterfgevallen te veroorzaken dan Covid. Onder de bijwerkingen zijn onvruchtbaarheid en spontane abortus.

Het vaccin traint het virus om varianten te ontwikkelen die aan de immuunrespons ontsnappen.

De dodelijkheid van het Covid-virus is zwaar overdreven.

Het aantal Covid-gevallen is door een gebrekkige PCR-test massaal overschat.

 

De uitbraak van nieuwe gevallen die aan de Deltavariant worden toegeschreven, zijn het ergst in de landen met de zwaarst gevaccineerde bevolkingsgroepen.

Bekende geneesmiddelen zoals HCQ en Ivermectine worden door het officiële protocol opzettelijk buiten gebruik gesteld.

Een groot aantal vooraanstaande wetenschappers en artsen roept op om de Covid-vaccinatie stop te zetten. Deze oproepen worden onderdrukt door de schofterige mainstream media en genegeerd door de officiële autoriteiten.

Waarom? Is het alleen maar winst? Is het alleen maar controle? Of is er een duistere agenda?

Ondanks het bekende, duidelijke en onbetwistbare falen van het vaccin om bescherming te bieden tegen infectie en de bekende gevaren ervan, dringen de autoriteiten aan op meer vaccinatie. Dit slaat nergens op. Waarom hebben de autoriteiten zich verzekerd van de medewerking van Amerikaanse werkgevers, militairen, ziekenhuizen en politiediensten om Covid-vaccinatie verplicht te stellen?

Waarom gebruiken de overheden zowel de overheid als de particuliere sector om vaccinatie af te dwingen, terwijl de overheden zich er volledig van bewust zijn dat vaccinatie geen bescherming biedt, maar gezondheidsschade en sterfgevallen veroorzaakt en het virus verspreidt?

Waarom is er geen openbaar debat over de ernstige bedreiging die het Covid-protocol voor de wereldbevolking vormt?

Hoe is de wetenschappelijke en medische waarheid een “samenzweringstheorie” geworden?

Vandaag 22 augustus is een zondag. Neem een uurtje vrij van de golfbaan, een uurtje vrij van het kijken naar een sportevenement, een uurtje vrij van al het andere wat je doet om je tijd te verdoen en onwetend en uitbuitbaar te blijven, en besteed het in plaats daarvan aan het kijken naar de toespraak van Dr. Simone Gold van Frontline

Dr. Simone Gold is intelligent, meelevend, en loopt over van verantwoordelijkheidsgevoel jegens ons. Deze hoogst opmerkelijke vrouw is wat ik me herinner de ideale Amerikaan, de persoon die we allemaal wilden zijn.

Dr. Gold’s voordracht dateert van het begin van dit jaar. Alles wat zij toen vermoedde maar weigerde als feit te bevestigen, is nu bewezen waar te zijn.

Merk op dat Dr. Gold in haar hele toespraak de nadruk legt op de experimentele status van het vaccin en het ongekende gebruik van een experimenteel, niet goedgekeurd vaccin op de hele wereldbevolking. Miljarden mensen geïnjecteerd met we weten niet wat. De immoraliteit van een dergelijke massale inenting van een niet getest en niet goedgekeurd experimenteel vaccin is een aanklacht waaraan de corrupte volksgezondheidsautoriteiten willen ontsnappen door het nog niet geteste vaccin volledige goedkeuring te verlenen, niet alleen voordat de vereiste tests zijn uitgevoerd, maar zelfs wanneer het vaccin faalt. De onwettige corrupte President van de Verenigde Staten dient als een ingehuurde stem voor zowel farmaceutische winsten als een geheime agenda.

Verwacht dat het ondoeltreffende en uiterst gevaarlijke vaccin elke dag kan worden goedgekeurd als antwoord op Dr. Gold’s nadruk op zijn niet-goedgekeurde experimentele status en als geruststelling voor de vaccin-weigeraars dat het uiterst gevaarlijke vaccin veilig is.

Hier is Dr. Gold’s presentatie via Stopworldcontrol Rumble-account en dank voor de tip van cas.

Video Link on Rumble: https://rumble.com/vh408j-helden-van-de-mensheid-dr-simone-gold.html



Copyright © 2021 door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/zou-het-dan-toch-een-plan-voor-bevolkingsvermindering-kunnen-zijn/

Klimaathysterie gaat ook in België maar verder … komt er een totaalverbod op gasketels?

 

    © Getty Images

Einde van gasketels op komst? “Met een verbod sluit je dingen uit, maar los je het echte probleem nog niet op”

LIVIOS Na Duitsland kondigde ook Nederland aan om gasketels te verbieden vanaf 2026. Komt er binnenkort ook bij ons een verbod op nieuwe zulke ketels? Bouwsite Livios vroeg het aan Charlotte van de Water, klimaatbeleidexpert, en Guy Gommeren, bouwtechnologie-expert bij technologiefederatie Agoria.

In samenwerking met Livios 05-06-23, 10:15 Laatste update: 10:25 Bron: Livios.be

 

Tegen 2050 elk huis klimaatneutraal: dat wil Europa (De EU) bereiken met de Green Deal (van de VN en het WEF, nvdr.), die in 2021 werd goedgekeurd door de Europese Commissie. Om die ambitieuze doelstelling te bereiken, tekent elk EU-land zijn eigen krijtlijnen uit. België sprong uiteraard ook op de transitiekar en heeft al een aantal maatregelen genomen.

nvdr. Als we gaan doen zoals Duitsland m.a.w. gas, mazout en hout-inclusief pellets- gaan verbieden, dan gaat iedereen in België en Duitsland kou lijden en dan geef ik u op een briefje: er gaan doden vallen door de volkswoede bij regeringsleiders en overheden, blijkbaar hebben de Europese commissie (= een onverkozen, dictatoriaal orgaan) en dito parlement ofwel last van een slechte bloed doorstroming in hun hersenen, een gevolg van de opgelopen ‘boosters’ misschien?, ofwel zijn het onderhorige slaafjes geworden van de globalistische kliek van het WEF van Klaus Scwab en zijn Young Global Leaders (o.a. Alexander De Croo, Vincent Van Quickenborne, Guy Verhofstadt, Petra Desutter, Jan Jambon,… ), de VN en de Bilderberg vergaderingen (o.a. Tinne Van der Straeten).

Duitsland en Nederland schakelen nu een versnelling hoger. Gaat daar je gasketel stuk, dan mag je die – in Duitsland vanaf 2024 en in Nederland vanaf 2026 – niet meer vervangen door een nieuwe gasketel. De gasketel gaat dus op de schop. Of België zal volgen? “Met een verbod sluit je dingen uit, maar los je het echte probleem nog niet op”, stelt klimaatexpert Charlotte van de Water.

Lees meer: Ondanks de populariteit van warmtepompen, blijven centrale verwarmingsketels de markt domineren. Wat zijn de voor- en de nadelen? Hoeveel bedraagt de prijs van een cv-ketel? En wat is de terugverdientijd? Alle feiten op een rijtje.

In België bestaat al een verbod op de stookolieketel. Zal de gasketel op termijn dan niet automatisch volgen?

Charlotte: “Een verbod is echt een laatste stap. Wij hebben reeds andere maatregelen genomen. De renovatieverplichting die begin dit jaar geïntroduceerd werd, is voor België een belangrijke stap in de energietransitie. Het halen van een beter EPC-label is sowieso al voor veel Belgen een forse uitdaging. Laten we dus eerst daarop focussen en niet te voorbarig zijn."

 “We hebben de discussie om in te zetten op een vast maatregelenpakket wel gehad met de beleidsmakers, maar er werd zeer bewust gekozen om in te zetten op het verbeteren van het EPC. Zeg nooit nooit, maar een extra verbod is enkel zinvol wanneer het niet lukt om de renovatieverplichting voldoende op gang te laten komen.”

Het EPC-label van je woninghoeveel kost het? Hoe lang is het geldig? En hoe bekom je het?


Charlotte van de Water, klimaatbeleidexpert, en Guy Gommeren, bouwtechnologie expert bij technologiefederatie Agoria. © Agoria

Waarom nemen landen zoals Nederland en Duitsland dan wel die beslissing?

Charlotte: “De situatie in Nederland en Duitsland is heel anders. Wij hebben een zeer divers gebouwenpark. Geen enkele straat in België is dezelfde. Er is in Vlaanderen en Wallonië een grote eigenaarsmarkt: zo’n 70% is woningeigenaar. Bovendien hebben we hier de ruimte om zelf te bouwen en dat is bijvoorbeeld veel beperkter het geval in Nederland. Daar is veel meer seriële bouw, denk maar aan de vele woonwijken met identieke huizen. Die zie je bij ons eerder in sociale woningbuurten, maar niet in elke straat."

“Iedere woning is hier een project op zich met eigen noden, andere uitdagingen en individuele eigenaars. Daarom hebben wij meer nood aan flexibiliteit in de keuze voor de renovatieaanpak en is het verstrengen van de renovatieverplichting via het EPC een betere stap."

“Het doel is om klimaatneutrale gebouwen te realiseren. Door iets te verbieden op technologieniveau creëer je een renovatiemoment. Maar tegelijkertijd sluit je die technologieën uit om te innoveren en nieuwe klimaatneutrale oplossingen te ontwikkelen. Dat willen we voorkomen. Met een renovatieverplichting op basis van EPC heb je dit probleem minder, omdat een technologie wordt gewaardeerd naar prestatie.”

Wat je moet weten over de renovatieverplichting tegen 2028elke woning moet dan minstens dit EPC-label halen.

Is België al “goed” bezig?

Charlotte: “De renovatieverplichting is nog maar een half jaar van kracht. We kijken dus best eerst hoe dat loopt en om dat te evalueren. Maar het verbod in Nederland en Duitsland creëert wel een momentum om de belangrijkste boodschap te benadrukken, namelijk dat het belangrijk is om nu al te starten met plannen te maken. En niet te wachten tot er bijvoorbeeld een verbod komt of je gasketel de geest geeft.”

“Los van welke maatregelen er zijn of nog gaan komen, start je beter nu al met het opmaken van een plan. Wat je gasketel betreft: je weet dat een nieuwe fossiele verwarming in 2050 niet meer mogelijk is. Denk dus nu na over je plan van aanpak en de bijbehorende financiering.”

De Vlaamse regering heeft een akkoord over het Vlaams Energie- en Klimaatplan (VEKP) bereiktdit zijn de maatregelen.

Nvdr.: Kort samengevat: Hernieuwbare energie met aardgascondensatieketels (is niet hernieuwbaar toch?), warmtepompen en zonnepanelen en een strenger energielabel (EPC).  Dus wat blijft er over enkel Warmtepompen en zonnepanelen.  Dat wordt voor de meeste mensen een dagelijkse hele dikke truiendag 😅 

Voor welke uitdagingen staan we nog?

Guy: “We willen iedereen meenemen in de energietransitie en mensen niet voor voldongen feiten stellen. Een CO2-neutraal huizenpark realiseer je niet van vandaag op morgen. Iedere Belg moet de kans krijgen om die doelstelling te realiseren."

“Maar de overheid is er zich ook van bewust dat de meesten de financiële middelen daar nu niet voor hebben.

Nvdr.: NU niet en in 2030 of 2050 OOK NIET !

Heb je dus renovatieplannen, wil je beter isoleren, wil je overschakelen naar een energieneutraal verwarmingssysteem, informeer je dan goed. Denk in de winter na over koeling en in de zomer over verwarming. Wacht dus niet af, want wat er ook gebeurt, een gasketel op fossiele brandstof is niet klimaatneutraal.”

Nvdr.: Klimaatneutraal is een ILLUSIE

Welke opties zijn er om ecologisch verantwoord en duurzaam te verwarmen? En welke past het beste bij jouw situatie? Deze vijf zijn alvast het overwegen waard. 

Nvdr.: waarvan de meeste NIET haalbaar zijn voor het gros van de bevolking

De warmtepomp is aan een heuse opmars bezig. Zijn er nog andere alternatieven?

Charlotte: ”Warmtenetten zijn een mogelijkheid, maar dat hangt af van de plek waar je woont. Voor de één zal dat een optie zijn, maar voor de andere niet.”

Guy: ”Biomassa, pelletkachels en geothermie zijn andere opties. Maar alles hangt af van jouw situatie. Voor geothermie zijn boringen nodig en het wil niet zeggen dat als je buur een geothermische warmtepomp heeft, jij er ook ééntje kan hebben. De Woningpas kan je hier al wel bij helpen.”

“Voor ons is het belangrijk om een zo breed mogelijk portfolio voor te leggen, zodat iedereen een oplossing op maat kan vinden. Er is bovendien niet één pasklare oplossing. Het zal altijd een mix van oplossingen zijn.”

Zijn wij ons al voldoende bewust van de transitie waarin we moeten stappen?

Guy: “Dat is een uitdaging waar we allemaal voor staan: op nationaal, federaal en regionaal niveau. We willen dan ook heel graag kandidaat-(ver)bouwers zo goed mogelijk en volledig neutraal en objectief informeren zodat ze de juiste keuzes kunnen maken. Momenteel loopt er een project dat we in de loop van 2024 zullen lanceren en dat mensen hierbij zal helpen.”

“Maar het blijft een transitie, een overgang. Het blijft kijken naar de mogelijke alternatieven, zodat je kan beantwoorden aan de eisen op lange termijn in functie van wat je wil en kan doen.”

Hou je opties open met het oog op de toekomstmet deze tips ga je sneller van fossiele naar hernieuwbare energie.

                   Nvdr.: Weer zo een nietszeggend lijstje met dooddoeners

Charlotte: “Het is geen top-downplan. De bewustwording speelt zich af op alle niveaus. Als technologiefederatie zouden we graag zien dat al die versnipperde informatie gebundeld wordt, zodat kandidaat-(ver)bouwers een duidelijk inzicht krijgt in al hun mogelijkheden."

“Het Energiehuis is nu een eerste startpunt, terwijl het webplatform ‘Build Your Climate’ alle info rond bouwtechnologie bundelt voor renovatiedeskundigen. Met het nieuwe platform willen we een stap verder gaan in de hoop dat mensen aan de slag gaan en niet voor een voldongen feit komen te staan in 2050. Dat vraagt een behoorlijke mental shift, maar we geloven dat dit mogelijk is.”

Lees verder op Livios.be:

Je woning koelen zonder een airco? Dat kan met deze negen tips

Verwarmen met vloerverwarming? Ontdek alles over de werking, installatie en kostprijs van dit systeem

Steeds vaker klachten over verkeerde EPC-waarde: hier loopt het meestal mis

Dit artikel is geschreven door onze partner Livios.be, een expertensite die zich focust op bouwen en verbouwen.

Bron: https://www.hln.be/woon/einde-van-gasketels-op-komst-met-een-verbod-sluit-je-dingen-uit-maar-los-je-het-echte-probleem-nog-niet-op~a0767196/

 

Baas van De Telegraaf en Belgische minister van Energie verlaten Bilderberg-meeting: ‘Do you see it yet?’


Afgelopen jaar namen bestuursvoorzitter van mediabedrijf Mediahuis Thomas Leysen en de Belgische minister van Energie Tinne Van der Straeten deel aan de jaarlijkse Bilderbergconferentie in Washington DC. Leysen is ook lid van de Bilderberg-stuurgroep.


Op straat werd het tweetal gevolgd door Josh Friedman en Luke Rudkowski. Beelden daarvan gaan momenteel rond op social media. Leysen en Van der Straeten krijgen allerlei vragen voorgeschoteld, maar laten weinig los. Leysen wil alleen kwijt dat ‘er een persverklaring is’.

Arts Paul van Hoek schrijft: “Baas van De Telegraaf verlaat Bilderberg-meeting. Do you see it yet?”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Transparantie

De Bilderbergconferentie ging vorig jaar vooral over desinformatie, Rusland, Oekraïne en energiezekerheid. Mediahuis is uitgever van onder meer De Limburger, NRC, De Telegraaf en Metro.

Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD) eiste transparantie over deze bijeenkomst. “Als de meest invloedrijke personen op aarde de halve wereld overvliegen om drie dagen met elkaar te verblijven in een luxe hotel dat wordt omringd door hoge hekken en wordt bewaakt door zwaarbewapende beveiligers, dan kan toch niemand beweren dat dat oninteressant is en geen nieuwswaarde heeft?” zei hij.

Schaduwregering

“Zijn hier soms afspraken over gemaakt?” vroeg Van Meijeren. “Zij zijn er toch om de macht te controleren en niet om de macht op haar wenken te bedienen?”

“Hebben we hier te maken met een schaduwregering die de wereld wil beheersen? Zijn het architecten van een Nieuwe Wereldorde die de mensheid wil knechten? Of is het gewoon een onschuldige praatclub waar de aanwezigen simpelweg met elkaar van gedachten wisselen over hoe ze de wereld kunnen verbeteren?”

België: Hallucinante cijfers ‘Dit lijkt me niet minder dan een bom, maar het wordt niet opgepikt door de Main Stream Media’


Dirk Theuns heeft de hand weten te leggen op een tabel van het Belgische Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering (RIZIV). Theuns heeft er maar één woord voor: hallucinant.

Het aantal oncologische consulten is ten opzichte van 2019 gestegen met 52 procent, het aantal gevallen van hartfalen met 11 procent en het aantal miskramen met 31 procent.

Deze feiten zouden niemand onberoerd mogen laten, benadrukt Theuns. “Dit lijkt me niet minder dan een bom, maar het wordt niet opgepikt door de MSM. Hoe kan een zichzelf respecterende pers, politiek en medische wereld hier geen zaak van maken?” vraagt hij. “Is het omdat ze allemaal weten wat de oorzaak is, die niet besproken mag worden?”

niet

‘Ongelooflijk veel’ cystes

Theuns interviewde diverse slachtoffers van vaccinatieschade. Yardena uit Mortsel kreeg na haar booster last van ernstige gezondheidsproblemen. Toen ze werd geopereerd aan haar keel, kwam de chirurg ‘ongelooflijk veel’ cystes tegen. Toen ze vroeg waarom er plotseling cystes in haar keel groeiden, kreeg ze een wedervraag: heeft u uw booster gehad? Yardena kreeg te horen dat de booster bepaalde soorten cystes en tumoren laat groeien.

Een cardioloog constateerde bovendien dat ze een hartspierontsteking had. Hij vond het heel frappant dat ze twee maanden daarvoor haar booster had gekregen. Dat zal wel een bijwerking van de prik zijn, erkende hij.

Brandbrief

Daarnaast schreef de Britse oncoloog Angus Dalgleish in een brandbrief dat mensen met een stabiele ziekte na het nemen van een booster hard achteruit gaan. Eén van zijn persoonlijke contacten kreeg na de prik leukemie, twee collega’s non-hodgkinlymfoom en een oude vriend kreeg na zijn booster diverse uitzaaiingen.

.... /

Oncoloog schrijft brandbrief over kanker bij mensen die booster halen

Photo of Robin de Boer 27 november 2022 14:00

Professor Angus Dalgleish van St George’s, University of London heeft een brandbrief geschreven aan de hoofdredacteur van het medische tijdschrift The BMJ.

Hij schrijft dat er inmiddels een duidelijk verband is tussen de coronavaccins en bloedproppen, myocarditis, hartaanvallen, beroertes, myelitis en neuropathie. Hij voegt toe dat hij deze bijwerkingen in juni 2020 al heeft voorspeld.

Hard achteruit

Er is nu nog een reden om alle vaccinatieprogramma’s stil te leggen, stelt professor Angus Dalgleish. Als oncoloog ziet hij dat mensen met een stabiele ziekte na het nemen van een booster hard achteruit gaan.

Om zich heen ziet hij dat mensen zich tot enkele dagen of weken na de booster niet lekker voelen. Eén van zijn persoonlijke contacten kreeg na de prik leukemie, twee collega’s non-hodgkinlymfoom en een oude vriend kreeg na zijn booster diverse uitzaaiingen.

Geen toeval

Er is geen sprake van toeval, benadrukt de oncoloog, die erop wees dat hetzelfde patroon wordt waargenomen in Duitsland, Australië en de Verenigde Staten.

Hier moet onmiddellijk een publiek debat over gevoerd worden, vindt de professor oncologie.

Turbokankers

Patholoog Ryan Cole zei eerder dat ‘talloze’ oncologen contact met hem hebben opgenomen. Zij zagen dat allerlei kankers die ze normaal gesproken onder controle konden houden en behandelen, zich ‘als wildvuur verspreidden’. Sommigen spraken van ‘turbokankers’.

Dit verdienen de directeuren van goede doelen in Nederland


Hoeveel verdienen de directeuren van goede doelen in Nederland? Manners Magazine zocht het uit voor de grootste goede doelen.

Het magazine keek daarbij naar cijfers uit jaarverslagen van 2021. De salarissen zijn inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Hier vind je het volledige overzicht. Sinds 2005 heeft Goede Doelen Nederland een beloningsregeling voor directeuren.

Save the Children Nederland: 145.610 euro
Nederlandse Rode Kruis: 144.000 euro
Kika: 90.000 euro
CliniClowns: 122.862 euro
Amnesty Nederland: 132.587 euro
Wereld Natuur Fonds: 130.951 euro
Artsen zonder Grenzen: 123.346 euro
Alzheimer Nederland: 135.626 euro
Greenpeace: 91.000 euro
KWF Kankerbestrijding: 153.900 euro
Oxfam Novib: 134.608 euro
Unicef Nederland: 135.000 euro
Stichting Vluchteling: 121.651 euro
War Child: 78.544 euro
Ronald McDonald Kinderfonds: 101.800 euro
SOS Kinderdorpen: 121.460 euro
Make-A-Wish Nederland: 127.053 euro
Dierenbescherming: 140.000 euro

Oekraïne

Elf goede doelen sloegen de handen ineen onder Giro555 – waaronder Oxfam Novib, Unicef, het Rode Kruis en Stichting Vluchteling – om Oekraïne te helpen.

Wat gebeurt er met de miljarden die er in Nederland en andere westerse landen zijn opgehaald voor het lenigen van de nood van de Oekraïense bevolking?

Volgens de Oekraïense politicus en journalist Anatoly Shariy zal tenminste 70 procent van al die gedoneerde miljoenen worden besteed aan prachtige villa’s en auto’s.

Australië

Na de bosbranden die Australië in 2019 teisterden, haalde het Rode Kruis bijna 100 miljoen op voor noodhulp. De organisatie gaf toe dat minder dan een derde van dat bedrag wordt uitgegeven.

Haïti

Na de verwoestende aardbeving in 2010 in Haïti haalde het Rode Kruis honderden miljoenen op. Met dat geld bouwde de organisatie welgeteld zes huizen. Inwoners van het land riepen mensen op om níet te doneren.

Oekraïnse politicus: dit gebeurt er met al die miljoenen die Oekraïne gedoneerd krijgt

Photo of Robin de Boer 19 april 2022 13:00

De landelijke inzamelingsactie voor Oekraïne van Giro555 heeft tot dusver ruim 160 miljoen euro opgeleverd. Vorige maand stond de teller nog op 106 miljoen euro. Het gaat om de op één na succesvolste Giro555-actie ooit. Alleen de inzameling na de tsunami in Azië in 2004 leverde meer op.

Actievoorzitter Kees Zevenbergen zei: “We zijn ontzettend geraakt door de enorme geefbereidheid van Nederland. Iedereen wil helpen, of het nou schoolklassen, multinationals of sportverenigingen zijn. Dat is heel bijzonder om te zien.”

Tenminste 70 procent

Elf hulporganisaties hebben de handen ineengeslagen onder Giro555, waaronder Oxfam Novib, Unicef, het Rode Kruis en Stichting Vluchteling.

Wat gebeurt er met de miljarden die er in Nederland en andere westerse landen zijn opgehaald voor het lenigen van de nood van de Oekraïense bevolking? De Oekraïense politicus en journalist Anatoly Shariy geeft het antwoord, twittert journalist Eric van de Beek.

Maak je geen zorgen. Al die gedoneerde miljoenen zijn niet verdwenen. Tenminste 70 procent zal worden besteed aan prachtige villa’s en auto’s, schrijft Shariy.

Dit is absurd

Na de bosbranden die Australië in 2019 teisterden, haalde het Rode Kruis bijna 100 miljoen op voor noodhulp. De organisatie gaf toe dat minder dan een derde van dat bedrag wordt uitgegeven. Het Rode Kruis houdt het geld achter de hand ‘voor toekomstige natuurrampen’. De Australische radiopresentator Will Goodings zei hierover: “Dit is absurd! Dit is misbruik van vertrouwen.”

Na de verwoestende aardbeving in 2010 in Haïti haalde het Rode Kruis honderden miljoenen op. Met dat geld bouwde de organisatie welgeteld zes huizen. Inwoners van het land riepen mensen op om níet te doneren.

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...