zondag 17 maart 2024

Uit Afrika geschopt… Macrons oorlogszucht tegenover Rusland compenseert afwijzing van kolonialistisch Frankrijk

Geen enkele Franse politicus kan zich meer gekrenkt voelen dan president Emmanuel Macron. Macron waant zich op een missie om "de grootsheid van Frankrijk" te herstellen. Hij lijkt te fantaseren om ook de rest van Europa onder de voogdij van Parijs te leiden.

maart 16, 2024   22

 

Nigerianen zwaaien met Russische vlag tijdens een mars die werd georganiseerd door aanhangers van staatsgreepleider Gen. Abdourahmane Tchiani. Screenshot YouTube France24

De Russische president Vladimir Poetin had het deze week bij het rechte eind met zijn opmerking over waarom de Franse Emmanuel Macron rond paradeert en zijn grote mond opentrekt over oorlog in Oekraïne.

Poetin merkte in een interview op dat Macrons buitensporige oorlogszucht in Oekraïne voortkomt uit wrok over het spectaculaire verlies van Frankrijks aanzien in Afrika. De ene na de andere voormalige koloniale land van Frankrijk heeft Parijs in niet mis te verstane bewoordingen verteld zich niet met hun interne aangelegenheden te bemoeien, schrijft Strategic Culture Fondation.

Sinds 2020 en de staatsgreep in Mali zijn er enorme politieke onlusten geweest op het continent, vooral in West- en Centraal-Afrika, dat zich uitstrekt van het uitgestrekte Sahelgebied tot aan de evenaar. Ten minste zeven landen hebben een staatsgreep of regeringswissel gepleegd tegen Francofone heersers. Het gaat om Mali, Burkina Faso, Tsjaad, Niger, de Centraal-Afrikaanse Republiek, Gabon en Guinee.

De veranderingen op het hele continent zijn voor Frankrijk een politieke aardbeving. De nieuwe Afrikaanse regeringen hebben de oude Franse bevoogding resoluut van de hand gewezen en een nieuwe nationale onafhankelijkheid laten zien. Parijs heeft ongewenste ambassadeurs moeten terugroepen, militaire bases moeten sluiten en duizenden troepen moeten terugtrekken.

Waar moeten deze Franse troepen heen? In Oekraïne, tegenover Rusland?

Overal in Afrika is de publieke opinie ontstemd over de corruptie van “Francafrique” en verwerpt deze.

Ondertussen hebben Franse media, met een onmiskenbaar gevoel van het einde van het tijdperk, geklaagd over “de krimpende voetafdruk van Frankrijk in Afrika”.

Een voormalige diplomaat vatte de gedenkwaardige geopolitieke verschuiving als volgt samen: “De diepe trend bevestigt zichzelf. Onze militaire aanwezigheid wordt niet langer geaccepteerd. We moeten onze relatie met Afrika volledig herzien. We zijn uit Afrika geschopt. We moeten uit andere landen vertrekken voordat ons dat wordt verteld.”

Afrika-analisten houden nu twee belangrijke landen nauwlettend in de gaten. Dat zijn Senegal en Ivoorkust. Beide worden momenteel geregeerd door pro-Franse presidenten, maar het opkomende anti-Franse politieke tij brengt deze zittende presidenten in gevaar van een staatsgreep of een verkiezingsovername.

De klap voor de Franse politieke elite kan niet genoeg worden benadrukt. Het verlies van status in zijn voormalige koloniën brengt meerdere crises samen die vergelijkbaar zijn met het traumatische verlies van Algerije in het begin van de jaren 1960.

In financieel opzicht is Parijs decennialang na het overdragen van de nominale onafhankelijkheid aan Afrikaanse naties doorgegaan met het uitbuiten van deze landen door controle te houden over valuta en hun enorme natuurlijke rijkdommen. De meeste elektriciteit van Frankrijk wordt bijvoorbeeld opgewekt uit uraniumerts dat in Afrika wordt gedolven – en net als de meeste andere Afrikaanse grondstoffen voor een hongerloon wordt verkregen.

Het systeem van neokoloniale suzereiniteit werd doorgaans in stand gehouden doordat Frankrijk lokale corrupte regimes omkocht om voor haar te werken en veiligheidsgaranties bood door het voortbestaan van Franse militaire bases. Niet voor niets beschouwde Parijs zichzelf als de Afrikaanse gendarme.

Een van de buitengewone bijzonderheden van deze neokoloniale regeling was dat Afrikaanse naties verplicht werden om hun goudschatten te deponeren bij de centrale bank van Frankrijk. Elke Afrikaanse natie die zich probeerde te verzetten tegen de neokoloniale vazal kon militair worden aangevallen door middel van counter-coups of de nationalistische leiders konden worden vermoord, zoals Thomas Sankara in 1987, die bekend stond als “Afrika’s Che Guevara”.

Toch zijn de mooie dagen van Frankrijks dominantie over zijn voormalige koloniën voorbij. Afrikaanse naties ontdekken een nieuw gevoel van onafhankelijkheid en doelgerichtheid, evenals solidariteit om elkaar te helpen de druk van Frankrijk te weerstaan om de status quo ante te herstellen.

De ineenstorting van de status van Frankrijk in Afrika wordt door het Franse establishment gezien als een groot verlies van veronderstelde macht in de wereld.

Geen enkele Franse politicus kan zich meer gekrenkt voelen dan president Emmanuel Macron. Macron waant zich op een missie om “de grootsheid van Frankrijk” te herstellen. Hij lijkt te fantaseren om ook de rest van Europa onder de voogdij van Parijs te leiden.

Het was Macron die verkondigde dat een van zijn grote doelen het bereiken van een reset in de Frans-Afrikaanse betrekkingen was, een die het continentale respect voor Parijs zou herstellen en de Franse strategische belangen zou bevorderen. Hoe gênant voor Macron dat een hele reeks Afrikaanse naties verklaart dat ze niet langer iets te maken willen hebben met de oude koloniale macht. Inderdaad, chagrijn.

Een deel van het nieuwe vertrouwen van Afrika in een onafhankelijke ontwikkeling is de ontluikende realiteit van een multipolaire wereld die niet langer onder controle staat van westerse machten. Afrikaanse landen omarmen de visie van een multipolaire wereld en wederzijdse internationale samenwerking zoals die wordt voorgestaan door Rusland, China en andere landen in het Mondiale Zuiden.

Sinds 2019 heeft Moskou twee topontmoetingen tussen Rusland en Afrika georganiseerd, waaraan alle 54 landen van het continent op hoog niveau hebben deelgenomen. Ruslands geschiedenis van steun aan de Afrikaanse onafhankelijkheid van het westerse kolonialisme heeft de tand des tijds doorstaan en oogst vandaag de dag veel respect en waardering. Tijdens de volksopstanden in verschillende landen die Francofone hebben verdreven, zwaait de lokale bevolking vaak met Russische vlaggen en pro-Russische borden.

Sommige van de nieuwe regeringen hebben Russische militaire steun gevraagd om de veranderingen te consolideren en zich te verdedigen tegen eventuele contrarevolutionaire inmenging vanuit Parijs.

Het is natuurlijk voorspelbaar dat Macron en het Franse establishment zich beroepen op de onzin dat Rusland schuldig is aan het zaaien van Afrikaanse vijandigheid jegens Frankrijk.

De feiten suggereren echter dat Afrikaanse naties een vrije en onafhankelijke keuze maken om zich aan te sluiten bij Rusland, China en andere multipolaire voorstanders. Het eeuwenoude kolonialisme en neokolonialisme van de mondiale minderheid van Westerse machten is onhoudbaar en achterhaald. De Westerse mogendheden hebben zichzelf verrijkt over de ruggen van Afrikanen en andere naties in het Zuiden. Frankrijk en andere bloedzuigende westerse neokolonialisten willen graag dat het parasitaire model wordt voortgezet. Maar het snode historische spel is uit.

Om de schok van de Franse arrogantie te rationaliseren, proberen Macron en zijn geestverwanten Rusland (en China) tot zondebok te maken voor het verlies van Afrika.

Daarom probeert Macron een nieuw doel en een nieuwe missie te vinden als “verdediger van Europa” tegen vermeende Russische agressie.

In een interview met Franse tv-media deze week, verdubbelde Macron zijn krankzinnige voorstel om NAVO-troepen in te zetten in Oekraïne.

De Franse president verklaarde hysterisch dat: “Als Rusland deze oorlog [in Oekraïne] wint, zal de geloofwaardigheid van Europa tot nul worden gereduceerd.”

Macrons roekeloosheid is misdadig. Hij praat een oorlog met Rusland aan op basis van pure leugens en ijdelheid.

Als hij zegt dat de geloofwaardigheid van Europa tot nul zal worden gereduceerd, bedoelt hij eigenlijk dat zijn geloofwaardigheid en die van de NAVO tot nul zal worden gereduceerd als Rusland het door de NAVO gesteunde neonaziregime in Kiev verslaat.

Macron is een gevaarlijk soort politicus.
Hij heeft een buitensporig ego dat gekneusd is, zijn waanideeën zijn verbrijzeld, hij is een impotente vazal van het Amerikaanse imperialisme en hij is wanhopig voor zijn smerige politieke overleving.

Het Franse volk is zich maar al te goed bewust van de charlatan die zich als een Louis XIV Zonnekoning in het Elysée Palace koestert in zijn vermeende ijdelheid.

Hoe ironisch.

Uit Afrika geschopt… en nu proberen de Derde Wereldoorlog in Europa te beginnen.

Hoe pathetisch en crimineel.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/uit-afrika-geschopt-macrons-oorlogszucht-tegenover-rusland-compenseert-afwijzing-van-kolonialistisch-frankrijk/

Australië gaat akkoord met WEF om ALLE grote banken te sluiten en over te schakelen op een volledig cashloze maatschappij

maart 17, 2024   19

    markus-s / Pixabay

Australië gaat akkoord het World Economic Forum (WEF) waardoor alle grote banken in het land zullen sluiten en de burgers gedwongen worden om over te stappen op een volledig cashloze maatschappij.

Bankwest, een dochteronderneming van de Commonwealth Bank of Australia (CBA), is de eerste bank die haar filialen zal sluiten en de overige 15 CBA filialen zal verhuizen in een poging om tegen oktober 2024 volledig digitaal te gaan, bericht Sean Adl-Tabatabai.

Naturalnews meldt:

Deze aankondiging komt op het moment dat het in Sydney gevestigde banksoftwarebedrijf Constantinople, een startup opgericht door twee voormalige leidinggevenden van de grote bank Westpac, een nieuwe app onthult met de naam Business+. Ze beweren dat deze app een alles-in-één mobiele app zal zijn die het eerste end-to-end digitale bankplatform van Australië kan bieden voor de 2,4 miljoen bedrijven met minder dan 10 werknemers in het land.

CBA en Westpac zijn twee van de “Grote Vier” van Australië, oftewel de vier grootste banken die van oudsher de Australische banksector domineren in termen van marktaandeel, inkomsten en totale activa. De twee andere zijn ANZ en National Australia Bank.

Vorig jaar haalde Constantinople AU$32 miljoen ($21,2 miljoen) op bij investeerders voor de ontwikkeling van zijn “bank-in-a-box” platform dat bedoeld is om meer mensen te laten overstappen van traditionele financiële instellingen naar digitaal bankieren.

Great Southern Bank, een van de grootste kredietverenigingen van het land, heeft zich al aangemeld voor de lancering van Business+. CEO en Managing Director Paul Lewis zei dat het bedrijf “het beste van de neo-bank propositie had genomen, digitaal voorop, met datgene waar we goed in zijn, namelijk de bankvergunningskant, regelgevende vereisten.” Neobanken zijn uitsluitend digitale bankplatforms die uitsluitend online opereren.

 

“We hebben het hele pakket, wat volgens mij een primeur is in Australië,” zei hij, waarbij hij opmerkte dat andere neobanken slechts een handvol basisproducten hebben gelanceerd, zoals spaarrekeningen, maar geen kredietmogelijkheden. Kleine bedrijven zouden zich binnen 10 minuten kunnen aanmelden voor een rekening, een tijdsbestek dat hij “fantastisch” noemde.

Australische overgang naar cashloze maatschappij stuit op wegversperringen

Australië gaat sneller over op een cashloze maatschappij dan bijna overal elders. Vorig jaar meldde de Australian Banking Association dat het gebruik van digitale portemonneebetalingen op smartphones en horloges was gestegen van AU$746 miljoen ($494,28 miljoen) in 2018 naar meer dan AU$93 miljard ($61,62 miljard) in 2022.

Toch blijkt uit de reacties op de sluiting van Bankwest-kantoren dat er nog steeds veel verzet is tegen de overgang van Australië naar een volledig cashloze maatschappij.

Veel klanten van de bank zijn bijvoorbeeld boos over de beslissing om de eerste grote digitale bank van Australië te worden.

“Hoe durven ze onze toegang tot ons eigen contante geld en hun diensten, die voor ons overal beschikbaar zouden moeten zijn, te beperken,” zegt Lyn die, na meer dan drie decennia trouw te zijn geweest aan Bankwest, al haar rekeningen bij de bank zal sluiten na de “respectloze” stap waardoor kwetsbare klanten moeilijker toegang krijgen tot financiële diensten.

“Mijn grootste zorg is niet voor onszelf, maar voor onze senioren, voor wie het erg moeilijk kan zijn om zich aan te passen aan de nieuwe technologische manieren, zich fysiek te verplaatsen, te rijden of grote afstanden af te leggen,” zei Lyn.

De Australische Senaat heeft ook geëist dat Bankwest-managers voor een onderzoek verschijnen. Senator Matt Canavan van de Nationale Partij, voorzitter van de referentiecommissie voor landelijke en regionale zaken en transport, heeft opgemerkt dat de beslissing van Bankwest teleurstellend is.

“Deze sluitingen zullen gevolgen hebben voor alle gemeenschappen waarin ze actief zijn, waardoor de keuze aan banken en de mogelijkheid om een essentiële dienst te krijgen wordt beperkt,” zei hij.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/australie-gaat-akkoord-met-wef-om-alle-grote-banken-te-sluiten-en-over-te-schakelen-op-een-volledig-cashloze-maatschappij/


WEF roept op tot “einde cash” tijdens bankencrisis

Volgens de elite brengt elke ramp zijn eigen kansen met zich mee. Wat het WEF betreft, heeft de recente ineenstorting van verschillende grote banken “het einde van het geld” dichterbij gebracht. Het World Economic Forum (WEF) grijpt de wereldwijde bankencrisis aan om zijn doel van een “cashloze samenleving” dichterbij te brengen, schrijft Frank Bergman. Het … Meer lezen overWEF roept op tot “einde cash” tijdens bankencrisis

https://www.frontnieuws.com/wef-roept-op-tot-einde-cash-tijdens-bankencrisis/


Geluidsopname bewijst dat corona jaren van tevoren werd gepland: ‘Dit zou iedereen WOEST moeten maken’


Oud-farmabestuurder Sasha Latypova heeft nieuw bewijs waaruit blijkt dat er jaren voor de pandemie al werd gewerkt aan vaccins en andere behandelingen. Het gaat in dit geval om een geluidsopname van een vergadering waar directeur van AstraZeneca Pascal Soriot en vicepresident van AstraZeneca Mark Esser op te horen zijn.

Tijdens de vergadering, die eind 2020 plaatsvond, bespraken ze onder meer de goedkeuring van de behandeling met monoklonale antilichamen in de Verenigde Staten.

Esser deed tijdens de vergadering een opmerkelijke uitspraak. Hij zei dat AstraZeneca in 2017 begon samen te werken met het Amerikaanse ministerie van Defensie bij de voorbereiding op pandemieën.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Dit speelde al jaren

Hij doet uit de doeken hoe AstraZeneca werd benaderd door het ministerie met het verzoek om vaccins en behandelingen te ontwikkelen binnen 60 dagen na identificatie van een ziekteverwekker die een pandemie zou kunnen veroorzaken.

AstraZeneca en andere farmaceutische bedrijven vormden samen een consortium genaamd MCDC. Al deze bedrijven zijn hierbij betrokken en dit speelde al jaren, benadrukte Latypova in een interview met Clayton Morris van Redacted.

Op 4 februari 2020 kregen de farmaceuten een belletje van het ministerie: schakel over op covid en begin met het maken van covidvaccins.

Dit is ongelofelijk en schokkend

Latypova wees erop dat er op 4 februari 2020 welgeteld 11 coronagevallen en nul sterfgevallen waren geregistreerd in de VS. Merk op: dit waren positieve tests. Er was geenszins sprake van een pandemie.

“Dit is ongelofelijk en schokkend,” reageerde Morris. “Dit zou iedereen woest moeten maken.”

En het lijkt erop dat de president, in dit geval Trump, niet werd geïnformeerd, voegde Latypova toe.

Rendement op investeringen

Morris verwees naar het interview dat Tucker Carlson afnam met Mike Benz, waarin duidelijk wordt gemaakt dat het Pentagon de VS runt.

Latypova lichtte toe dat het Pentagon de farmareuzen nodig heeft om financiering te ontvangen. “Dat is waar het geld naartoe gaat.”

Tegen 2017 werd in de farmaceutische industrie nauwelijks nog rendement behaald op investeringen, zei ze. En dus moest er omgeschakeld worden.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Waarom de massamedia nu worden ingezet om het idee van verplichte vaccinatie te verspreiden


Vaccinatieplicht moet als optie op tafel komen indien de volksgezondheid verder in gevaar komt, schrijft de hoofdredactie van De Telegraaf.

Data-analist Daniël van der Tuin merkt op: “Steunpilaar Telegraaf wil een vaccinatieplicht voor moeder en kind, naar aanleiding van de door de massamedia gehypete uitbraken van kinkhoest en mazelen. Het onder dwang willen injecteren van mensen heeft een averechts effect en is de medeoorzaak van de lagere vaccinatiegraad.”

Van der Tuin laat correspondentie van de overheid zien waaruit blijkt dat drang- en dwangmaatregelen rond het Rijksvaccinatieprogramma in 2018 al een denkrichting waren bij het ministerie van Volksgezondheid.

Onbegrijpelijk

Nu de vaccinatiebereidheid door het coronabeleid is gedaald, worden de massamedia ingezet om het idee van verplichte vaccinatie te verspreiden, aldus Van der Tuin.

In één van de documenten staat: “Mocht de daling van de vaccinatiegraad […] aanhouden, en daarmee de volksgezondheid in gevaar brengen, dan zal ik meer verplichtende maatregelen in overweging moeten nemen.” Bijna letterlijk wat De Telegraaf nu schrijft.

Arts Jona Walk vindt het onbegrijpelijk hoe de media volkomen blind blijven voor de echte oorzaak van de dalende vaccinatiegraad, en hun eigen rol hierin. “En even onbegrijpelijk dat er nog altijd geen enkele zelfreflectie is onder de ‘experts’.”

Vind je dat nu echt handig?

Daarover gesproken: viroloog Marion Koopmans neemt aanstoot aan de uitspraken van Van der Tuin. “Vind je dat nu echt handig, in een week dat berichten naar buiten komen dat zowel mazelen als kinkhoest weer in opkomst zijn? Heb je eigenlijk kinderen? Ooit een ziekenhuisopname meegemaakt van een baby?” vraagt ze.

Marion doet net of ze wil weten of Daniël kinderen heeft omdat ze het vervelend vindt dat hij uitlegt hoe VWS en de Denktank [Desinformatie] samenwerken met de media om verplichte vaccinatie naar voren te schuiven, reageert medisch adviseur Wendy Mittemeijer.

Eerder bleek dat in de lockdownmaanden meer jongeren suïcide pleegden. Mittemeijer: “Ooit de suïcide van een kind meegemaakt, Marion?”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Nederland heeft in Europese Unie de hóógste oversterfte


In januari dit jaar was er in de EU nog altijd sprake van oversterfte, blijkt uit nieuwe cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat. Wel is de oversterfte iets gedaald, van 9,5 procent in december naar 4,2 procent in januari.

In mei vorig jaar, toen de WHO het einde van de coronapandemie aankondigde, bedroeg de oversterfte 3,6 procent.

land
Beeld: Eurostat

Wat meteen opvalt is dat Nederland de hoogste oversterfte van de Europese Unie heeft. In januari was de oversterfte bij ons maar liefst 15,3 procent. Ook Kroatië (12,1 procent) en Denemarken (11,5 procent) kampen met een forse oversterfte.

land
Beeld: Eurostat
‘Coronazorgenkindje’

In landen als Bulgarije (-14,2 procent), Hongarije (-8,6 procent) en Litouwen (-6,9 procent) is juist sprake van ondersterfte. Daar overlijden minder mensen dan je zou verwachten.

Ironisch genoeg waarschuwde de Europese Commissie eind 2021 dat de lage vaccinatiegraad in Bulgarije ‘de hele EU bedreigt’. Op dat moment was de vaccinatiegraad in dat land het laagst in heel Europa: 22,7 procent van de inwoners was volledig ingeënt tegen corona. De NOS noemde Bulgarije het ‘coronazorgenkindje’ van de EU.

In Bulgarije waren de autoriteiten daarnaast erg terughoudend met het instellen van nieuwe coronaregels.

land
Beeld: Eurostat
Het wordt nog erger

Het ‘slechtste’ jongetje van de klas, dat werd verguisd omdat de vaccinatiegraad zo laag was, is nu het beste jongetje van de klas.

En het wordt nog erger: volgens de statistische website Our World in Data is de oversterfte in Nederland in februari gestegen naar 20 procent.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...