maandag 10 juni 2024

Filmpje: ‘Acht miljard mensen worden bestuurd door 100 families’


Acht miljard mensen worden bestuurd door 100 families. Dat zei Billy Carson van 4BiddenKnowledge in de Flagrant-podcast.

Het zijn de elites en oligarchen die de planeet besturen. Zij vertellen ons wat we moeten doen, horen, zien, ruiken, proeven, aanraken, voelen en waar we wel en niet mogen komen, zei Carson.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Het zijn haaien

“Zij besturen ons. De overheden zouden voor de mensen moeten werken, maar het is omgekeerd: wij werken voor hen,” voegde hij toe.

“Wij zijn de reden dat er een laars op onze nek drukt. Wij zijn het probleem. Het zijn haaien. Als een haai bloed ruikt, valt een haai aan. Een haai blijft een haai. Waarom blijven wij als groep van 8 miljard mensen in die verdeel-en-heers-tactieken trappen en vechten om de restjes?”

Geen verschil tussen links of rechts

We moeten ons volgens Carson realiseren wie de echte vijand is. Terwijl wij met elkaar overhoop liggen, verdelen zij lachend de taart.

“Er is geen verschil tussen links of rechts. Er bestaat niet zoiets als een Democraat of Republikein. Het enige wat bestaat is een groep elites en oligarchen die wereldwijd mannen, vrouwen en kinderen martelen. Dát bestaat.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Young Global Leaders lijden vernietigende nederlaag: deze 2 WEF-puppets zijn weggestemd


De Franse oppositiepartij Rassemblement National van Marine Le Pen heeft bij de Europese verkiezingen ruim twee keer zoveel stemmen behaald als de partij van Macron.

De Franse president heeft na deze grote nederlaag aangekondigd dat hij nieuwe parlementsverkiezingen gaat uitschrijven. “Ik kan niet doen alsof er niets gebeurd is,” zei Macron in een toespraak. Hij heeft het parlement ontbonden.

Hij noemde de uitslag ‘geen goed resultaat voor partijen die Europa verdedigen’.

Missen als kiespijn

Le Pen zei op de Franse tv dat ze de uitdaging van nieuwe nationale verkiezingen binnen enkele weken graag en met vertrouwen aangaat.

“There we go. De eerste die een vernietigende nederlaag lijdt. One of the Young Global Leaders,” merkt neuroloog Jan Bonte op. “Deze oorlogshitser kunnen we in ieder geval missen als kiespijn in al onze kiezen en tanden.”

Afzwaaiend Europarlementariër Rob Roos voegt toe: “Nee tegen oorlogshitsers!”

De Fransen zijn het zat: ongecontroleerde massa-immigratie, geweld in steden, de aantasting van de koopkracht, aldus blogger Jan Gajentaan.

Forse klap

In België stapt premier Alexander De Croo, ook een Young Global Leader, op na een teleurstellende uitslag. Zijn partij Open Vld kreeg een forse klap. “Voor ons is dit een bijzonder zware avond, wij hebben verloren. Vanaf morgen ben ik ontslagnemend premier.”

In Duitsland behaalde de SPD van kanselier Olaf Scholz slechts 14 procent van de stemmen in de Europese verkiezingen, het slechtste resultaat van de partij in Europa ooit.

AfD is de op één na grootste partij geworden en is in Duitsland de grootste winnaar van deze verkiezingsronde. Tino Chrupalla, één van de partijleiders, noemde het resultaat van zijn partij ‘historisch’. “We hebben een superresultaat neergezet.”

Tot hier en niet verder

“Gek hè, je neemt West-Europeanen hun verzorgingsstaat, veiligheid, betaalbare woningen en koopkracht af, vult hun straten met gelukszoekers en vervolgens zeggen ze tot hier en niet verder via het stembiljet,” reageert mediadirecteur van Ongehoord Nederland Peter Vlemmix.

Gaat er iets veranderen? Data-analist Cees van den Bos zegt: “Vinden jullie het ook zo spannend? Die verkiezingen voor een parlement dat geen moties of amendementen mag indienen bij een ongekozen commissie die ons bestuurt? Een parlement dat af en toe een stem mag uitbrengen, dat slechts een advies is binnen de vooraf gestelde kaders?”

Twee WEF-puppets weggestemd

Ook ON!-verslaggever Jonathan Krispijn is sceptisch. “Een rechtse lente of een ‘rechtse’ fuik? We gaan het zien de komende maanden.”

Huisarts Frank Peeters is hoopvol. “Twee WEF-puppets weggestemd. Het is hoopgevend dat in de meeste landen in Europa nu vooral gekozen is voor partijen die antiglobalistisch zijn en kritisch over het beleid van de EU. Hopelijk zet die trend door, krijgen alle landen hun soevereiniteit terug en wordt de betutteling van de EU een halt toegeroepen.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Partijen die zich verzetten tegen sancties tegen Rusland stijgen in aantal bij verkiezingen EU

juni 10, 2024  1

   Dusan_Cvetanovic / Pixabay

Honderden miljoenen Europeanen in 27 lidstaten hebben hun stem uitgebracht bij de parlementsverkiezingen in de EU. Daarbij bleek dat conservatieve en rechtse partijen steeds meer steun krijgen, in weerwil van het huidige beleid van het blok, variërend van immigratie tot veiligheid en klimaat, bericht RT.

 

De eerste prognoses na het sluiten van de stembussen op zondag wezen op een verbluffende nederlaag voor twee belangrijke EU-leiders: De Franse president Emmanuel Macron en de Duitse kanselier Olaf Scholz, wat er al toe leidde dat Macron de Nationale Assemblee van het land ontbond en vervroegde parlementsverkiezingen uitschreef.

“Frankrijk heeft een duidelijke meerderheid nodig om in kalmte en eensgezindheid te kunnen opereren,” zei Macron in een bericht op X (voorheen Twitter). “Ik heb uw boodschap begrepen, uw zorgen, en ik zal ze niet zonder antwoord laten.”

De Franse rechtse National Rally kreeg meer dan 30% van de stemmen, meer dan het dubbele van het aandeel van Macrons Renaissance partij, waarbij de voormalige leider van de partij, Marine Le Pen, verklaarde dat ze “klaar is om de macht over te nemen.” Hoewel Le Pen voorstander was van het sturen van “defensieve wapens” naar Oekraïne, was ze tegen het gebruik ervan om Russisch grondgebied aan te vallen en stelde ze dat sancties tegen Moskou ineffectief zijn en vooral Europeanen schaden.

De regerende centrumlinkse sociaaldemocratische partij in Duitsland kreeg teleurstellende resultaten en bleef achter bij de rechtse partij Alternative für Deutschland (AfD), die herhaaldelijk bezwaar maakte tegen Westerse sancties tegen Rusland en tegen militaire hulp aan Oekraïne.

“Na alle onheilsprofetieën, na het spervuur van de afgelopen weken, zijn wij de op één na sterkste kracht,” zei AfD-leider Alice Weidel, die het succes vierde.

 

De Nederlandse conservatieve Partij voor de Vrijheid (PVV), aangevoerd door Geert Wilders werd tweede met 17% van de stemmen, en zou van één naar zeven zetels in het Europees Parlement gaan. Wilders sprak zich eerder uit tegen het sturen van militaire hulp naar Oekraïne, met het argument dat het steunen van de oorlogsinspanningen van Kiev het Nederlandse leger niet in staat zou stellen om het land te verdedigen.

De Belgische premier Alexander De Croo kondigde zijn aftreden aan nadat zijn Open VLD-partij een rampzalige nederlaag leed en slechts 5,8% van de stemmen haalde, terwijl het rechtse Vlaams Belang en de Vlaams-nationalistische N-VA partijen respectievelijk 14,8 en 14,2% van de stemmen kregen.

“Ik was het boegbeeld van deze campagne. Dit is niet het resultaat waarop ik had gehoopt en ik neem dan ook de verantwoordelijkheid voor dit resultaat, het was niet zo bedoeld,” zei de Croo zondag tegen journalisten. “Vanaf morgen treed ik af als premier en zal ik me volledig concentreren op lopende zaken.”

De rechtse Fratelli d’Italia (Broeders van Italië) van de Italiaanse premier Giorgia Meloni heeft de verkiezingen gewonnen met 28% van de stemmen en 28 zetels – een aanzienlijke winst ten opzichte van de verkiezingen van 2019 toen haar partij slechts 5 zetels had. Meloni, de huidige voorzitter van de rechtse Fractie Europese Conservatieven en Hervormers (ECR), heeft Macron eerder berispt over zijn opmerkingen over de mogelijkheid om troepen naar Oekraïne te sturen en sprak zich uit tegen escalatie van de spanningen tussen de NAVO en Moskou.

Ondanks de aanzienlijke verschuiving van de EU naar rechts en de tegenslagen voor de gevestigde orde op nationaal niveau, behielden de centrumlinkse en centrumrechtse partijen de meerderheid in het Europees Parlement. De groep van de Europese Volkspartij van voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen zal naar verwachting 181 zetels winnen.

 


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/partijen-die-zich-verzetten-tegen-sancties-tegen-rusland-stijgen-in-aantal-bij-verkiezingen-eu/

Breaking! COVID mRNA-prikken zijn GEEN vaccins, oordeelt rechtbank

 juni 10, 2024   9

    Foto: freepik / somemeans

Het 9th Circuit Court of Appeals heeft geoordeeld dat de COVID-19 mRNA-injecties geen vaccins zijn, een beslissing die farmaceutische bedrijven die deze injecties hebben gemaakt kan blootstellen aan toekomstige rechtszaken.

De uitspraak heeft betrekking op een rechtszaak die is aangespannen door Health Freedom Defense Fund (HFDF) en andere aanklagers tegen het Los Angeles Unified School District (LAUSD) vanwege het mandaat dat alle werknemers voor een bepaalde deadline volledig gevaccineerd moeten zijn tegen COVID-19, bericht Jamie White.

Circuit Rechter R. Nelson schreef vrijdag dat de mRNA-injecties, die op de markt worden gebracht als vaccins, de overdracht van COVID-19 niet effectief voorkomen, maar alleen de symptomen verminderen bij degenen die het virus oplopen, waardoor het geen traditionele vaccins zijn zoals beschreven in de zaak Jacobson v. Massachusetts uit 1905.

Jacobson v. Massachusetts bevestigde het recht van de staat om pokkenvaccinaties af te dwingen vanwege hun bewezen effectiviteit in het voorkomen van de verspreiding van de ziekte, maar de COVID-19 injecties bieden niet dezelfde voordelen.

Wat de grond van de zaak betreft, oordeelde het panel dat de rechtbank de beslissing van het Hooggerechtshof in Jacobson v. Massachusetts, 197 U.S. 11 (1905), verkeerd heeft toegepast door te concluderen dat het beleid de rationele basisevaluatie overleefde. Jacobson oordeelde dat verplichte vaccinaties rationeel verband hielden met het voorkomen van de verspreiding van pokken.

Hier beweren eisers echter dat het vaccin verspreiding niet effectief voorkomt, maar alleen de symptomen voor de ontvanger verzacht en daarom verwant is aan een medische behandeling en niet aan een “traditioneel” vaccin. Als we de beweringen van eisers in dit stadium van de rechtszaak als waar beschouwen, hebben eisers aannemelijk gemaakt dat het COVID-19-vaccin de verspreiding van COVID-19 niet effectief “voorkomt”. Jacobson is dus niet van toepassing.

Dus hoewel de rechtbank heeft geoordeeld dat de overheid vaccins kan afdwingen om de verspreiding van een ziekte tijdens een volksgezondheidscrisis te ‘stoppen’, kan de overheid die macht niet uitbreiden naar medische behandelingen die eenvoudigweg ten behoeve van de burger zijn, louter en alleen voor ‘het verminderen van de symptomen’.

  Alleen al het Pfizer vaccin heeft 1.291 bijwerkingen!

 

Het beschermen van de volksgezondheid door de verspreiding naar anderen te stoppen is één ding, maar vaccins proberen af ​​te dwingen die de verspreiding niet tegenhouden, maar alleen maar ‘symptomen verminderen’, valt niet binnen de macht van de overheid.

De uitspraak draait de verwerping van de zaak tegen het vaccinatiemandaat van de LAUSD door een lagere rechtbank terug.

“De uitspraak van het Central District of California in Los Angeles omkerend, oordeelde de meerderheid van het Ninth Circuit dat, ten eerste, de zaak niet in het geding kwam door LAUSD’s intrekking van het mandaat na mondelinge argumentatie in september 2023,” zei HFDF in een verklaring. “De meerderheid noemde de spelletjes van LAUSD voor wat het was – een schaamteloze poging om een negatieve uitspraak te vermijden door te proberen een kwestie van onbeslistheid te creëren.”

HFDF-voorzitter Leslie Manookian vierde de uitspraak als een overwinning voor lichamelijke autonomie.

“De uitspraak van het Ninth Circuit van vandaag toont aan dat de rechtbank de apenstreken van LAUSD doorzag en daarmee duidelijk maakte dat de gekoesterde Amerikaanse rechten op zelfbeschikking, inclusief het heilige recht op lichamelijke autonomie in gezondheidskwesties, niet onderhandelbaar zijn. Dit is een grote overwinning voor de waarheid, fatsoen en wat juist is.”

Opmerkelijk is dat de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) de definitie van “vaccin” in 2021 heeft veranderd om de experimentele mRNA-prikken eronder te laten vallen.

Vaccins werden vroeger gedefinieerd als “een product dat het immuunsysteem van een persoon stimuleert om immuniteit tegen een specifieke ziekte te produceren.”

Maar de CDC veranderde het in “een preparaat dat wordt gebruikt om de immuunrespons van het lichaam tegen ziekten te stimuleren.”

 

Met andere woorden, de mRNA-injectie stimuleerde geen immuniteit tegen COVID-19, dus moest de CDC in plaats daarvan de definitie van vaccin veranderen.

Omdat de rechtbank oordeelde dat de COVID-19 injecties niet voldoen aan de traditionele definitie van een vaccin, roept dit vragen op over de vraag of farmaceutische bedrijven die de injecties hebben gemaakt nu kwetsbaar zijn voor juridische stappen.

Dr. Jane Ruby schreef op X. “Het 9e Circuit heeft zojuist mRNA-injecties van wettelijke aansprakelijkheidsbescherming ontdaan,” zei Dr. Jane Ruby op X. “Het 9e Circuit zei dat het geen vaccin is als de claim niet PREVENT THE SPREAD is. Van COVID-injecties werd beweerd dat ze ‘symptomen verminderen’ en ziekenhuisopname voorkomen… Die beweringen maken het een BEHANDELING.”


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws.

 https://www.frontnieuws.com/breaking-covid-mrna-prikken-zijn-geen-vaccins-oordeelt-rechtbank/ 

Europa’s oorlogsstoker: WEF-man Macron blijft de vlammen aanwakkeren

 juni 10, 2024  1

De Franse president Emmanuel Macron blijkt voorstander van een escalatie van de spanningen met Rusland over Oekraïne. Zelfs de Amerikanen vinden zijn ambities te ver gaan en het Witte Huis zegt geen derde wereldoorlog te willen riskeren. De voormalige Rothschild-man is een geopolitieke brandstichter aan het worden, schrijft Heinz Steiner.

Er waren tijden dat de betrekkingen tussen Parijs en Moskou relatief ontspannen waren. De presidenten Macron en Poetin voerden objectieve gesprekken. Het waren eerder de Britten en de Amerikanen die zich harder opstelden, terwijl Frankrijk en Duitsland voorstander waren van een duidelijk feitenbeleid. Dit is nu echter aanzienlijk veranderd. Niet alleen zouden er volgens Russische berichten al leden van het Franse Vreemdelingenlegioen actief zijn in Oekraïne – Macron wil ook westerse militaire trainers naar de voormalige Sovjetrepubliek sturen.

Volgens het Franse staatshoofd is er al een bereidwillige coalitie van staten, maar de Amerikanen zijn terughoudend. Hoewel ze geen bedenkingen hebben over het leveren van verkenningsgegevens aan het Oekraïense leger en het toestaan van vrijwilligers om daar tegen Russische troepen te vechten, verwerpen ze de officiële inzet van soldaten – zelfs voor eenvoudige trainingsdoeleinden. Het officiële standpunt van Washington is dat het geen derde wereldoorlog of oorlog met Rusland wil.

Hoewel de oorlog in Oekraïne ook een proxyoorlog is en westerse landen ook partij in de oorlog zijn geworden door wapenleveranties aan het Oost-Europese land, is een directe militaire confrontatie met eigen grondtroepen nog niet aan de orde geweest. Maar zelfs de Britse BBC constateert een verschuiving “van duif naar havik” bij Macron. “Waarom is Emmanuel Macron veranderd van een vredesstichter in een oorlogsstoker tegen Rusland en Oekraïne?”, vragen ze.

 

Maar hoe lang zullen dergelijke provocaties nog doorgaan? Hoe vaak kan de Russische beer nog worden geprovoceerd voordat hij terugslaat? Hoe je ook denkt over de oorlog in Oekraïne, je moet je realiseren dat je een kernmacht als Rusland niet in een hoek moet duwen. Tenzij je natuurlijk de drang voelt om Europa tot puin te zien vergaan. Welke belangen dient de voormalige Rothschild-bankier eigenlijk?


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/europas-oorlogsstoker-wef-man-macron-blijft-de-vlammen-aanwakkeren/

Is het tijd om je tandpasta te dumpen?

                                                        Analyse door Dr. Joseph Mercola


08 juni 2024

HET VERHAAL IN EEN OOGOPSLAG

·    Je produceert tijdens je leven 10.000 liter spuug om zuur te neutraliseren en ziektekiemen in je mond te bestrijden, gebruik bijna 5 mijl floss en 20 liter tandpasta.

·    Ondanks gedocumenteerde gezondheidsrisico's en een FDA-verbod voor gebruik in antibacteriële zeep, kunt u nog steeds triclosan in uw tandpasta vinden, vooral die gericht op kinderen

·    Onderzoek wijst uit dat triclosan in tandpasta uw darm-microbioom kan veranderen en langzaam het aantal potentieel antibioticaresistente bacteriën in uw darmen kan verhogen; overschakelen naar een veiliger alternatief kan uw risico verminderen

 

Noot van de redactie: dit artikel is een herdruk. Het werd oorspronkelijk gepubliceerd op 14 juni 2017.

In de loop van je leven produceer je 10.000 liter spuug dat je lichaam gebruikt om de spijsvertering te initiëren, zuur in je mond te neutraliseren en ziektekiemen te bestrijden die een slechte adem veroorzaken.1 Als je elke dag flosst, ga je tijdens je leven ongeveer 5 mijl floss door en gebruik je 20 liter tandpasta. Als je twee minuten lang twee keer per dag je tanden poetst, besteed je elk jaar 24 uur aan poetsen.

Ook al slik je je tandpasta niet in (en zou dat niet moeten doen!), Het gebeurt allemaal in een deel van je lichaam dat wordt gebruikt als medicijnafgiftesysteem wanneer een snelle start van de werking van medicatie gewenst is,2 met een permeabiliteit die vier tot 4.000 keer groter is dan je huid.3 Het brede assortiment is te danken aan de verschillende permeabiliteit in de verschillende regio's in je mond. Dus elke chemische stof die u in uw mond plaatst, ondanks het feit dat u niet slikt, kan rechtstreeks in uw bloedbaan worden opgenomen.

Met dit in gedachten is het de moeite waard om te overwegen wat u en uw kinderen dagelijks in uw mond stoppen. Helaas, aangezien tandpasta onder de categorie cosmetica valt,4 fabrikanten worden grotendeels overgelaten om hun eigen producten door de VS te reguleren. Food and Drug Administration (FDA).

In de komende maanden zal triclosan, een antibacteriële chemische stof, uit de hand van de consument worden verwijderd als reactie op een overweldigende database van onderzoek dat gezondheidsrisico's aantoont. Het blijft echter (illogisch) nog steeds in tandpasta, vooral die tandpasta's die zijn ontworpen voor gebruik bij kinderen.

Triclosan blijft in de tandpasta van kinderen ondanks risico

Een onderzoek uit 2017 toonde aan hoe snel de bloedspiegels waren triclosan kan optreden bij kleine kinderen die zijn blootgesteld aan de chemische stof in tandpasta en handzeep.5 Dit is een van de eerste onderzoeken die laat zien hoe triclosan het lichaam van jonge kinderen binnendringt door blootstelling aan het milieu. Senior studieauteur Joe Braun, assistent-professor epidemiologie aan de Brown University, legde de impuls achter de studie uit:6

"Er zijn heel weinig gegevens over de blootstelling in die eerste levensjaren. Er zijn in die jaren veel gedragsveranderingen en milieuchemicaliën kunnen een rol spelen."

Braun en zijn collega's testten 389 vrouwen en kinderen uit Cincinnati tussen de zwangerschap en tot de kinderen 8 jaar oud waren. Ze verzamelden driemaal urine tijdens de zwangerschap en periodiek tussen het eerste en achtste jaar van de kinderen. Ze vonden triclosan in meer dan 70% van de monsters.

Interessant is dat ze op 8-jarige leeftijd kinderen vonden die het meest gebruikten handzeep had 66% meer triclosan in hun lichaam en degenen die hun handen meer dan vijf keer per dag wasten, hadden vier keer meer chemicaliën dan degenen die aangaven hun handen een of minder per dag te wassen.7

Kinderen die de afgelopen 24 uur met tandpasta hun tanden poetsten, hadden 2,5 keer meer triclosan dan degenen die geen tandpasta hadden gebruikt. Isaac Pessah, Ph.D., onderzoeker aan de Universiteit van Californië, die niet bij de studie betrokken was, merkte op:

"Het is een grondige, goed uitgevoerde analyse. Gezien de hoge concentraties [triclosan] in producten voor persoonlijke verzorging, zie je dat de concentraties bij de eindgebruiker ook vrij hoog zijn."

Triclosan in meer dan tandpasta en handzeep

Ondanks het feit dat Amerikaanse fabrikanten triclosan moeten afbouwen nadat de FDA het heeft verboden en verschillende andere chemicaliën in handzeep zijn gebruikt nadat bekend was gemaakt dat het het hormonale systeem van het lichaam verstoorde, triclosan blijft in andere producten voor persoonlijke verzorging.

Triclosan is een breed spectrum antibacterieel verbinding met een hoge oplosbaarheid die werkt door een eiwitreductase-enzym te beïnvloeden dat essentieel is voor bacteriële vetzuursynthese.8 Omdat het een krachtige, effectieve en goedkope chemische stof is, kan triclosan worden aangetroffen in een aantal commerciële en persoonlijke verzorgingsproducten, waaronder:9

Zepen

Handwas

Afwasproducten

Wasmiddelen en weekmakers

Tandpasta en mondspoelingen

Deodorants en anti-transpiranten

Kunststoffen

Haarconditioners

Beddengoed

Cosmetica en scheercrèmes

Acne behandelingsproducten

Kleding, zoals sokken en onderhemden

Prullenbakzakken

Geïmpregneerde sponzen

Chirurgische scrubs

Hot tubs, plastic gazonmeubels

Geïmplanteerde medische hulpmiddelen

Pesticiden

 

 

Waarom werd Triclosan gebruikt in Colgate-tandpasta?

Onderzoek suggereert dat triclosan effectief is tegen tandbederf, maar niet tegen parodontitis, plaque of gingivitis.10 Sommigen geloven zelfs dat de chemische stof een rol speelt bij de bescherming van de mondgezondheid.11 Hoewel de chemische stof zeer effectief is tegen orale bacteriën, geldt dat ook voor chloorbleekmiddel12 — maar je zou er niet van dromen om je tanden ermee te poetsen.

Colgate voegde triclosan toe aan zijn tandpasta om 'schadelijke tandplakziektekiemen te bestrijden,"13 maar is vanaf 2019 gestopt met het gebruik ervan nadat consumenten hun bezorgdheid hebben geuit over de veiligheid van het ingrediënt. Op haar website legt Colgate deze verklaring af:14

"Triclosan is een antibacterieel ingrediënt dat wordt gebruikt in producten voor persoonlijke verzorging en thuiszorg om bacteriële besmetting te verminderen of te voorkomen en in tandpasta, waar bewezen is dat het de ziektekiemen vermindert die tandvleesaandoeningen kunnen veroorzaken.

Sommige consumenten en regelgevende instanties hebben vragen over triclosan en daarom hebben we vanaf 2015 onze antibacteriële schotelvloeistof en handzepen geherformuleerd met alternatieve actieve ingrediënten die dezelfde of superieure prestaties leveren.

Vanaf eind 2018 hebben we een nieuwe Colgate Total-tandpasta geïntroduceerd die meer voordelen oplevert dan de originele formule met triclosan, en vanaf januari 2019 gebruiken we deze niet langer als ingrediënt."

Hormoonverstoring en gezondheid van de gut op het spel

                 Video Link: https://youtu.be/ziAtotedt4U

 

Een aantal onderzoeken heeft ertoe geleid dat is begrepen hoe triclosan als een functioneert hormoonontregelaar. In deze korte nieuwsvideo, Dr. Gary Cohan beschrijft schoe triclosan de geslachtsdrift van een man kan beïnvloeden. Studies hebben de verstoring van het schildklierhormoon bij ratten en kikkers aangetoond, evenals verstoorde schildklierhormoon-geassocieerde genexpressie.15

Blootstelling aan triclosan is zo gewoon geworden dat het in urine, bloed en moedermelk van mensen over de hele wereld verschijnt. Zelfs degenen die geen producten met triclosan gebruiken, worden eraan blootgesteld in hun voedsel, watervoorziening en zelfs huishoudelijk stof.16

Triclosan heeft zowel oestrogene (vrouwelijk hormoon) als androgene (mannelijk hormoon) eigenschappen, wat kan leiden tot de ontwikkeling van borstkanker.17 Blootstelling aan triclosan kan de calciumspiegels in de cellen verhogen, wat mogelijk de neurologische ontwikkeling en het neurologische functioneren kan beïnvloeden,18 en de mitochondriale functie verminderen.19

Na blootstelling aan zonlicht of interactie met chloor in leidingwater, bevatten afbraakproducten van triclosan een lijst met gevaarlijke chemicaliën, zoals chloroform, 2,8-dichloordibenzo-p-dioxine en 2,4-dichloorfenol, een hormoonontregelaar en de VS. EPA-prioriteitsverontreinigende stof.20 De schade aan je lichaam houdt echter niet op bij je endocriene systeem.

Een kleine studie van Stanford University ontdekte dat terwijl triclosan bacteriën in je mond doodde, het ook langzaam kan zijn om superbugs in je darmkanaal te kweken.21

Voorlopige gegevens van dit onderzoek komen overeen met informatie van anderen die aantonen dat triclosan subtiele verstoringen in uw kan veroorzaken darm microbioom, integraal onderdeel van uw immuunsysteem en uw algehele gezondheid.22 De onderzoekers verzamelden ontlastingsmonsters over een periode van één jaar en vonden subtiele verschillen in de bacteriële gemeenschappen van degenen die tandpasta met triclosan gebruiken.

Van veel van de bacteriën uit de groep Proteobacteriën die in de darmen groeiden van degenen die triclosan gebruiken, is bekend dat ze in grote lijnen resistent worden tegen antibiotica en verband houden met dysbiose of een onbalans van het darmmicrobioom.23 Hoewel de studie beperkingen had, vonden de onderzoekers een toename van een antibioticaresistentiegen dat bacteriën in staat stelt penicilline en andere soortgelijke geneesmiddelen te weerstaan.

Andere opvallende tandpasta-ingrediënten

Hoewel triclosan niet in alle commerciële tandpasta's voorkomt, bevat uw tandpasta waarschijnlijk andere toxines waarvan bekend is dat ze hormoonontregelaars zijn, of om ontstekingen te verhogen of kankerverwekkende activiteit te hebben. Volgens het rapport van het Cornucopia Institute, "Behind the Dazzling Smile,"24 de gemiddelde vrouw gebruikt 12 producten voor persoonlijke verzorging met 168 verschillende chemicaliën en de gemiddelde man gebruikt zes producten met 85 verschillende ingrediënten.

Een veel voorkomend ingrediënt in tandheelkundige producten en uw leidingwater is fluoride, een bekende hormoonontregelaar, neurotoxine en botverzwakkende stof die de FDA classificeert als een medicijn bij gebruik om ziekten zoals holtes te voorkomen. Mensen hebben geen bekende fysiologische vereiste voor fluoride.

Meer informatie over dit medicijn dat opzettelijk aan uw leidingwater is toegevoegd, is te vinden in een vorig artikel van Michael Connett, advocaat van de Fluoride Action Network. . Andere chemicaliën en additieven die veel voorkomen in tandpasta kunnen zijn:

Carrageenan — Een verdikkingsmiddel waarvan wordt vermoed dat het kankerverwekkend is, houdt verband met darmontsteking.

Kunstmatige kleuren en smaken — Sommige zijn in verband gebracht met hyperactiviteit, gedragsproblemen, kanker en allergische reacties.

Zoetstoffen — Aspartaam en er worden vaak andere kunstmatige zoetstoffen toegevoegd. Aspartaam metaboliseert in uw lichaam tot formaldehyde en is in verband gebracht met geboorteafwijkingen, kanker en gewichtstoename.

Natriumlaurylsulfaat (SLS) — SLS verstoort de functie van uw smaakpapillen, is in verband gebracht met de vorming van aften en is geregistreerd als insecticide.

Formaldehyde-vrijmakende conserveermiddelen — Hoewel formaldehyde een verboden ingrediënt is omdat het kankerverwekkend is, werken sommige conserveermiddelen door langzaam formaldehyde vrij te geven.

Parabens — Dit zijn hormoonontregelende conserveermiddelen die verband houden met kanker en reproductietoxiciteit.

Propyleenglycol — Een type minerale olie dat veel voorkomt in verf en antivries, het dringt gemakkelijk door in de huid en vergemakkelijkt de opname van andere chemicaliën.

Diethanolamine (DEA) — DEA is een hormoonverstoorder die met andere ingrediënten reageert om N-nitrosodiethanolamine (NDEA) te vormen, dat gemakkelijk kan worden opgenomen en in verband is gebracht met maag-, slokdarm-, lever- en blaaskanker.

Bestrijk je tanden met veiligere alternatieven

Gelukkig zijn er veiliger alternatieven, die u niet allemaal thuis moet maken. Overweeg om te kiezen uit de Skin Deep Cosmetic Database van de Environmental Working Group.25 Hoewel vrij verkrijgbare producten geweldig zijn om te reizen, kunt u genieten van het gebruik van een zelfgemaakte tandpasta die u met een paar basisingrediënten kunt maken.

Combineer bijvoorbeeld een eenvoudige mix van kokosolie en zuiveringszout met een paar druppels etherische olie van pepermunt, genoeg toegevoegd zuiveringszout om een soepele consistentie te vormen. Bewaren in een glazen pot op een koele, droge plaats.

Kokosolie kan helpen de groei van Streptococcus-mutanen, een zuurproducerende bacterie die tandbederf veroorzaakt, te remmen, en er is aangetoond dat pepermuntolie-extract superieur is aan de mondspoeling van chemisch chloorhexidine bij het remmen van de vorming van biofilmformaties in verband met tandholten.26 Onthoud ook dat uw dieet de basis vormt voor sterke, gezonde tanden. Nutriënten die bijzonder belangrijk zijn voor de mondgezondheid zijn onder meer:

·         Vitaminen C, D en K2

·         Magnesium

·         Fosfor

·         Kalium

·         Calcium

 

 Bronnen en referenties

·         1 Delta Dental, Fun Tooth Facts for a Healthy Mouth

·         2 Klinische farmacokinetiek 2002; 41 (9): 661-80

·         3 Universiteit van Alberta, Buccal Mucosa als route voor systemische medicijnafgifte

·         4 VS. Food and Drug Administration, Zijn alle producten voor persoonlijke verzorging gereguleerd als cosmetica?

·         5 Milieuwetenschappen en -technologie, 18 mei 2017

·         6, 7, 11, 13 Environmental Health News, 1 juni 2017 (gearchiveerd)

·         8, 9 The Alliance for the Prudent Use of Antibiotics, 17 september 2014

·         10 Cochrane, Triclosan / Copolymeer met tandenpasta's voor mondgezondheid, 5 december 2013

·         12 RDH Mag, 13 juni 2015

·         14 Ons beleid inzake veiligheid van ingrediënten: elke dag uw vertrouwen voor generaties verdienen

·         15, 16, 20 Beyond Pesticides, Triclosan: What the Research Shows

·         17 Journal of Applied Toxicology, 2008; 28 (1): 78

·         18 Environmental Health Perspectives, 2008; 116 (9): 1209

·         19 Toxicology Letters, 2005; 160 (1): 49

·         21 BioRxiv, 11 april 2017

·         22, 23 ARSTechnica, 13 april 2017

·         24 Het Cornucopia Institute Behind the Dazzling Smile

·         25 Skin Deep Cosmetic Database van de Environmental Working Group

·         66 GreenMedInfo, 19 maart 2013 (gearchiveerd)

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...