zaterdag 22 juli 2023

‘Wow, ongelooflijk’: schokkende cijfers over de oorlog in Oekraïne

Het Oekraïense tegenoffensief tegen Rusland is mislukt. Oekraïne maakt geen schijn van kans. Dat zei voormalig VN-wapeninspecteur en marinier Scott Ritter in gesprek met Clayton Morris van Redacted.

De Oekraïners kampen met een probleem: er zijn bijna geen soldaten meer. Ze begonnen met een leger van zo’n 1,2 miljoen manschappen. “Die zijn er niet meer. Ze zijn weg.”

“Wow,” reageerde Morris.

We hebben geen munitie

Ze hebben bijna geen inzetbare strijdkrachten meer, benadrukte Ritter.

“Het aantal slachtoffers is verbijsterend. Landen die Oekraïne steunen, zijn verantwoordelijk voor de dood van honderdduizenden mannen. Oekraïne kan deze oorlog niet winnen, zei hij. “Er bestaat geen enkel scenario waarin Oekraïne wint. Ze hebben geen getrainde troepen meer.”

Oekraïne vuurt tussen de 5000 en 7000 artilleriegranaten per dag af. De Verenigde Staten produceren er 85.000 per jaar. In minder dan een maand jaagt Oekraïne er dus een hele jaarvoorraad doorheen.

“Wow,” zei Morris opnieuw.

Wat het Pentagon en de president je niet vertellen, is dat we geen enkel conflict kunnen winnen als we vandaag ten oorlog zouden trekken, zei Ritter. “We hebben geen munitie. We hebben alles aan de Oekraïners gegeven.”

Wij zijn niet klaar voor dit conflict

Rusland vuurt elke dag 60.000 artilleriegranaten af. “Wij zijn niet klaar voor dit conflict.” De Russen produceren een slordige 3,4 miljoen per jaar en zullen de productie vanaf nu alleen maar verder opvoeren.

Daarnaast rollen er 200.000 Lancet-drones per jaar van de band. Dat moeten er twee miljoen per jaar worden. Deze drones zijn goedkoop, wendbaar en kunnen zeer veel schade aanrichten.

“Ongelooflijk,” reageerde Morris.

Grootschalige tegenaanval

Waar niemand over praat, is dat Rusland al sinds oktober een leger van 200.000 manschappen traint dat beschikt over het modernste materieel. Hun taak is om te wachten tot de stoom is verdwenen uit de Oekraïense aanvallen en vervolgens een grootschalige tegenaanval uit te voeren.

Bij Charkov zijn 100.000 van deze troepen gestationeerd om de Oekraïners terug te dringen, weet Ritter.

Volledig instorten

Oekraïne heeft 60.000 manschappen gemobiliseerd voor het tegenoffensief, waarvan inmiddels 20.000 zijn gesneuveld. De overige 40.000 zullen sterven. De Russen komen met 200.000 troepen. Er gaan geruchten dat er nog eens 100.000 worden gestationeerd in de regio Cherson. “Waarom? Odessa.”

Ritter verwacht dat Charkov en Odessa in de zomer of herfst worden ingenomen door de Russen. Hij voorziet ook dat het Oekraïense leger volledig zal instorten.

Duitsland verbiedt aardgas-verwarming vanaf 2024 en 'verplicht' warmtepomp

 

 15 juni 2023

 

Deze publicatie gaat over unintended consequences’ ofwel over onopzettelijke gevolgen. Hoe een schijnbaar rationeel beleid onbedoeld (of bedoeld) extreem schadelijke gevolgen heeft, die men niet onderzoekt, bestudeert of overweegt. Of gevolgen die men wel degelijk onderkent en argeloos doorschuift naar de burger.

Voor onze linkse partijen is zowat ieder maatschappelijk probleem per definitie een kerntaak van de overheid. Tenzij dat probleem een rechtstreeks gevolg is van het eigen ondoordacht beleid. Dan staat de burger er plots alleen voor.

Wat zegt de wet?

De Duitse wet is controversieel maar treedt niet te min in voegen. De Duitse Bundestag stemde onlangs de wet die de plaatsing van nieuwe verwarmingsketels op aardgas per 1 januari 2024 verbiedt. Die wet heet het ‘GEG’ ofwel ‘Gebäudeenergiegesetzes’. Omdat mazout- en aardgasketels worden verboden, kijkt men nu quasi exclusief naar de warmtepomp als verwarmingssysteem in nieuwbouw- of renovatie-woningen, zowel bij particulieren als bedrijven. Alleen voor appartementsgebouwen en geklasseerde monumenten is een uitzondering voorzien. De bedoeling lijkt nobel. Namelijk het reduceren van fossiele brandstoffen en het stimuleren van een ‘vergroening’ in de veronderstelling dat menselijke activiteit en uitstoot de drijvende krachten zijn achter de klimaatverandering, die sommige goedgekozen datasets lijken uit te wijzen.

Zou het kunnen dat de Duitse ‘warmtepomp’ het meest flagrante voorbeeld is van een dramatisch ondoordacht en kapitaal-vernietigend energiebeleid? Hoe werkt een warmte pomp?

Een warmtepomp werkt in twee richtingen. Verwarming of koeling,… een warmtepomp werkt op basis van hetzelfde principe. In de verwarmingsmodus neemt de warmtepomp warmte op uit de omgeving, zoals de buitenlucht, de grond of het water, en verhoogt deze met behulp van compressie en expansie van een koelmiddel of f-gassen naar een hoger temperatuurniveau. Deze warmte wordt vervolgens gebruikt om een gebouw te verwarmen. In de koelmodus werkt de warmtepomp gewoon in omgekeerde richting. Het neemt warmte op uit het gebouw en voert deze af naar de buitenomgeving, waardoor het gebouw wordt gekoeld. Door dit omkeerbare proces kan een warmtepomp zowel voor verwarming als koeling worden gebruikt. Hieronder de 8 voornaamste problemen bij het uitrollen van de Duitse ‘gebouwenenergiewetgeving’ zoals die per 1 januari in voegen treedt :

1. Airco voor iedereen

Hoe ziet de Duitse woning eruit? Heel simpel. Die typische Duitse woning heeft een verwarmingsketel en geen airco. Gedurende de koudere perioden wordt het huis verwarmd en tijdens de enkele hete weken per jaar trotseert de Duitser de zomerhitte die in het huis binnendringt. De gemiddelde Duitser koelt het huis niet op hete zomerdagen. De behoefte aan airco is ei zo na onbestaande. Daarom beschikt slechts 3% van de Duitse huishoudens vandaag over airco in het woonhuis. Daar komt nu verandering in. Met de verplichting tot het installeren van een warmtepomp, gaan de Duitse gezinnen voortaan - en voor het eerst, hun woonhuizen massaal koelen in de zomer. Bedenk dat koelen driemaal meer energie kost dan verwarmen. Kortom,… de theoretische winst, de efficiëntie en de rendementsverhoging van een warmtepomp in de winter, gaat hiermee helemaal verloren door het voorspelbare meerverbruik in de zomer wanneer ieder Duits gezin voortaan de woning koelt. Iets wat de Duitser nooit eerder deed en nooit zou hebben overwogen.

2. kostprijs van een installatie

De kostprijs van een warmtepomp bedraagt al snel 6.000 tot 20.000, afhankelijk van de capaciteitsvereisten. Dat is beduidend meer dan een elektrische verwarming of een conventionele ketel op stookolie of aardgas. Naast de hogere aankoopprijs voor de warmtepomp zelf, zijn er tal van bijkomende kosten, om het theoretische rendement van een warmtepomp ten volle te benutten.

3. traditionele radiatoren vervangen

Warmtepompen werken het meest efficiënt in combinatie met vloerverwarming of lage-temperatuur radiatoren. Als het bestaande afgiftesysteem niet geschikt is, denk hierbij aan traditionele radiatoren, dan ontstaan er torenhoge kosten voor het uitbreken van bestaande radiatoren en de verplichte plaatsing van nieuwe vloerverwarming of nieuwe lage temperatuur radiatoren.

4. naar een totale elektrificatie

Warmtepompen hebben elektriciteit nodig om te werken. Niet zo lang geleden had Duitsland nog 20 GW aan nucleaire centrales waarmee het een kwart van haar elektriciteitsbehoefte afdekte. Niet zo lang geleden importeerde Duitsland nog 60 miljard kubieke meter Russisch aardgas per jaar. Nu zit Duitsland zonder gas en zonder kernenergie. Beiden waren een ‘bewuste’ keuze die zich laat voelen. In een vorige bijdrage kon men reeds lezen hoe Berlijn afgelopen winter paniekerig op zoek ging naar iedere vorm van energie, zonder oog te hebben voor kostprijs of uitstoot. Het gevolg is eenvoudig : alleen de Poolse elektriciteitsproductie is vandaag vuiler dan de Duitse. Duitsland verbruikte deze winter meer bruinkool en steenkool dan ooit te voren. Kortom… de Duitse elektriciteitsproductie bleek tijdens deze uitzonderlijk warme winter reeds precair en die afhankelijkheid van een onder-gedimensioneerde elektriciteitsproductie wordt met de massale introductie van warmtepompen alleen maar groter. In Duitsland neemt men zich voor om 60% van alle nieuwe warmtepompen op hernieuwbare stroom te laten draaien : zon- en windenergie. Jawel.

5. land van herkomst

Officieel heet het dat Duitsland niet langer afhankelijk wilde zijn van gasleveringen door een schurkenstaat als Rusland. Fair enough. En dus ruilt men Rusland voor China. Hoewel Japan, Duitsland, Verenigde Staten en Zuid-Korea voorlopig nog een respectabel marktaandeel bezitten voor de productie van warmtepompen, is de adoptie en installatie nergens groter dan in mainland China. Om aan die binnenlandse Chinese vraag te voldoen, zet Peking fors in het opschalen van de productie van warmtepompen. Men mag dus verwachten dat Chinese producenten weldra iedere concurrent uit deze exploderende markt zullen duwen. Een markt die wereldwijd met minstens 30% per jaar groeit. Naast zovele andere importgoederen zullen weldra ook warmtepompen worden toegevoegd aan dit lijstje van importgoederen met hoge toegevoegde waarde, waarmee nog meer welvaart oostwaarts stroomt in ruil voor een immer toenemend handelstekort.

6. temperatuurafhankelijke prestaties

De efficiëntie van een warmtepomp neemt af bij lagere buitentemperaturen. Dit kan van invloed zijn op de verwarmingscapaciteit tijdens zeer koude periodes. Vaak volstaat een warmtepomp niet om bij extreme temperaturen het huis te verwarmen. Maw, in vele gevallen volstaat de capaciteit van een warmtepomp niet en is de burger verplicht beroep te doen op bijkomende decentrale verwarming. Voorlopig is dat nog niet verboden.

7. EU-verbod op f-gassen

Het expanderende koelmiddel in de warmtepomp is wat men een ‘broeikasgas’ noemt. Zo staat het te lezen op de website van www.vlaanderen.be , “HFK’s die als koelmiddel worden gebruikt in koel- en luchtbehandelingstoepassingen hebben het grootste aandeel in de huidige uitstoot van F-gassen. Om de uitstoot van F-gassen terug te dringen, is het dan ook belangrijk om na te denken over alternatieve koelmiddelen of hoe je het lekken van F-gassen kan voorkomen.” De vrees is (vooral in Duitsland) dan ook groot dat de Europese Unie deze broeikasgassen uitgerekend nu wil gaan verbieden omdat daarmee een volledig park van recente warmtepompen dient te worden vervangen of gereviseerd. In Duitsland ziet men dit EU-verbod als een dreigende hindernis voor het verwarmingsplan van minister Robert Habeck. Ook wie al een bestaande warmtepomp bezit, wordt wellicht voor hoge kosten geplaatst om de bestaande warmtepomp te ontdoen van broeikasgas.

8. energieonteigening of ‘kalte Enteignung’

In België kennen we reeds het EPC-label. Het Energie Prestatie Certificaat is verplicht bij verhuur of verkoop van een woning. De oplettende en wakkere burger voelt de bui al hangen… het is een kwestie van tijd voor de EU met een verplicht label komt. Tegen 2050 moet in België overigens iedere woning over een A-label beschikken ofwel een maximaal verbruik van 100 kWh/m². Niet alleen bij verkoop of verhuur, ook de eigen woonst. Het Duitse warmtepomp-gebod is zo’n voorproefje. Want om een warmtepomp rendabel en efficient te laten werken moet een huis perfect geïsoleerd zijn. En liefst ook ventilerend en ademend om schimmel en vocht te voorkomen. Kortom, de verplichte renovatie en extreme isolatie van woningen gebeurt in Duitsland onder het mom van vergroening en energie-efficiëntie. De terechte vrees ontstaat dat vooral gepensioneerden niet in staat zullen zijn om die kost en investering nog te dragen of te rechtvaardigen.

Men vreest voor een onteigeningsgolf onder Duitse ouden van dagen.

Afsluitend

Of het nu gaat over elektrisch rijden, over thuisbatterijen, over zonnepanelen, over recyclage, over de kernuitstap of over het eten van insecten,… hoe meer men zich met de energie-reconversie en dit vergroeningsverhaal inlaat, hoe meer men tot de vaststelling komt dat wij zijn aanbeland in een periode van ongekende misallocatie van grondstoffen, verspilling van energie en van een historische kapitaalvernietiging. De maatregelen die men de burger oplegt, zijn bizar ondoordacht en bulken van de onbedoelde negatieve nevenwerkingen die op geen enkele wijze opwegen tegen de theoretische voordelen.


Joachim Van Wing is ondernemer en zaakvoerder in de kunststoffenindustrie. Mede daardoor heeft hij een vinger aan de pols en houdt hij in de gaten wat zich afspeelt in de brede economie, de energiesector en de olie-industrie. Dit artikel verscheen tevens op de substack van Joachim Van Wing,

 

Over de waanzin van klimaatrecords

 



Prof dr. Kees de Lange   14 juli 2023

4 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 18/07/2023

Dat klimaat ingewikkelder materie is dan politici zonder relevante opleiding vermoeden en rondtoeteren, is zo langzamerhand glashelder voor iedereen gezegend met een brein dat uit meerdere cellen bestaat.

Om het klimaatalarmisme levend te houden, worden daarom voortdurend de staatsbureaus en de media ingeschakeld. Niet om tot wetenschappelijk waarheidsvinding te komen, maar om het weerspannige volk angst aan te jagen. Want bange mensen zijn volgzame mensen.

Een beproefd onderdeel van die bangmakerij is om ieder onderdeeltje van het weer dat ook maar een tikkeltje afwijkt van de standaard gemiddelden toe te schrijven aan klimaatverandering, en uiteraard die variant van klimaatverandering die zonder tegenspraak aan de verderfelijke witte man toegeschreven kan worden. U weet het wel: te nat, te droog, te warm, te winderig, te bewolkt, te onweersachting, met bijbehorende codes in allerlei frisse kleurtjes. En natuurlijk wordt steeds beweerd dat wat we nu meemaken, uniek is in de geschiedenis van alle metingen. Maar klopt dat wel? Sterker nog, kan het eigenlijk wel kloppen. Het antwoord is NEE en ik ga dat toelichten.

Postzegel Nederland

Allereerst is het nogal curieus dat allerhande klimaathijgers ons steeds lastig te vallen met alarmistische berichten over Nederland, als er weer eens een dag langs komt met lichtelijk afwijkende weersomstandigheden. Klimaat is gedefinieerd voor de planeet als geheel, en is een gemiddelde over 30 jaar. Niet dat een dergelijke definitie erg zinvol is, maar waar leidt die toe?

Laten we aannemen dat een bijzondere weersituatie een dag duurt. Het klimaat wordt bepaald door te middelen over een kleine 11000 dagen. Die ene dag gaat dus om 0,0009 % van de totale periode waarover klimaat berekend wordt. Nederland is bovendien niet meer dan een postzegel op wereldschaal, met 41543 km2, terwijl de aarde als geheel 510x106 km2 beslaat. Voor Nederland is dat zo’n 0,008 % van het geheel. Wie gelooft dat klimaatrecords voor Nederland ook maar iets te zeggen hebben over het klimaat van de planeet, is kennelijk toe aan cijfermatige (her)opvoeding.

Een stationair klimaat?

Maar er is meer. Klimaat is ingewikkeld, en er bestaat een lange reeks van factoren die stuk voor stuk bijdragen aan het klimaat. Veel van die factoren zijn niet in detail bekend. Het klimaat van de planeet kan door al die dynamische invloeden niet anders dan veranderen, maar curieus genoeg zijn alarmisten de echte klimaatontkenners geworden. Zij geloven namelijk dat er een CO2 knop bestaat waarmee het klimaat op een gewenste stand ingesteld en gehouden kan worden.

Laten we ten behoeve van de discussie eerst de alarmisten maar gerieven en veronderstellen dat door de ongetwijfeld zegenrijke, maar onbetaalbare plannen van Rob Jetten het klimaat in een stationaire toestand gezet zou kunnen worden. Hoe zit het in een dergelijk klimaat met klimaatrecords?

Metingen aan parameters die essentieel zijn voor het begrijpen van het klimaat, zijn pas van betrekkelijk recente datum. Oppervlakte temperatuurmetingen kennen we eigenlijk pas sinds 1850, satellietmetingen van de temperatuur van troposferische lagen in de atmosfeer pas sinds 1979. Begrijpelijk, omdat moderne natuurwetenschap een geschiedenis van pas ongeveer 400 jaar heeft. We meten dus nog helemaal niet zo lang aan parameters die er toe doen voor het klimaat. Je zou zeggen dat dat noopt tot bescheidenheid.

Als we over klimaatrecords praten, gaat het per definitie om gebeurtenissen die bijzonder zijn, en daarmee schaars. Naarmate gebeurtenissen schaarser zijn, wordt de gemiddelde tijd tussen dergelijk events langer. Maar wat als de gemiddelde herhalingstijd langer is dan de beperkte periode waarvoor metingen beschikbaar zijn?

De aarde is onderworpen aan allerlei effecten die zich afspelen op heel verschillende, vaak astronomische tijdschalen die gemakkelijk tienduizenden jaren kunnen beslaan. Om dus met enige wetenschappelijke zekerheid vergaande uitspreken te doen over klimaatparameters waarvan wij weten dat zij op lange tijdschalen veranderen door metingen te doen over een periode van slechts 150 jaar is nogal pretentieus.

Misschien zijn belangrijke bijdragen aan het klimaat wel zo schaars dat zij gedurende de beperkte meetperiode nooit voorgekomen zijn. Niemand die het weet. In elk geval zijn verregaande uitspraken aan de hand van een enkele incidentele meting geen betrouwbare basis voor alarmistisch gekakel. Naarmate de meetreeksen langer worden, wordt de kans dat zeldzame events met een lange herhalingstijd in de metingen meegenomen worden groter. Langer meten leidt dus automatisch tot meer extremen. Dat heeft niets met klimaatverandering te maken, maar alles met de ingewikkeldheid en het dynamische karakter onder de invloed van vele deels onbekende fysische effecten op zelfs een niet bestaand stationair klimaat.

Een realistisch klimaat

De oplettende lezer heeft natuurlijk de fictie van een stationair klimaat al lang naar het rijk der fabelen verwezen. Terecht. Het klimaat verandert in de tijd, zoals voorgeschreven door elementaire natuurkunde. Hoe gaan we om met klimaatrecords in een situatie van een klimaat dat bijvoorbeeld trendmatig beperkt opwarmt? Als een dergelijk opwarming zich voortzet, kunnen we verwachten om van record naar record te gaan.

Maar heeft het alsmaar hijgerig vermelden van die records enige wetenschappelijk waarde? Helaas, dat is niet het geval. Als er een trendmatige verandering optreedt, en je wilt recordmetingen aan klimaatvoorspellingen koppelen, dien je allereerst voor bekende trends te corrigeren. Uit de geologische geschiedenis weten we dat de aarde door een reeks van ijstijden, met aanzienlijke afkoelingen en opwarmingen is gegaan.

Die trendmatige gegevens dien je dus mee te nemen in je onheilsvoorspellingen. Veel van die trends hebben overigens aantoonbaar niets met CO2 te maken. Pas na correctie voor bekende trends kun je weten of er met je klimaatalarm meting iets bijzonders aan de hand is. Overbodig te vermelden dat bij de records die vrijwel wekelijks over ons uitgestort worden deze noodzakelijke trendcorrecties nooit gemaakt worden. Prima, maar dat maakt de wetenschappelijk betekenis van dergelijke berichten volstrekt waardeloos. Helaas moet geconstateerd worden dat klimaatrecords in hun huidige vorm slechts tot doel hebben een alarmistische politieke boodschap, in plaats van wetenschappelijke waarheidsvinding te verspreiden.

Prof. Dr. C.A. (Kees) de Lange, natuurkundige

De auteur is Dr. Wouter Keller dankbaar voor nuttige gedachtewisselingen.

5.789 weergaven

 

Orbán: EU’s verlangen om een “schuldengemeenschap” te worden om te betalen voor Oekraïne zal Europa generaties lang ruïneren

 Viktor Orbán waarschuwt tegen het faillissement van Europa door Oekraïne te helpen de oorlog voort te zetten

december 5, 2022   3157   19  

 


De Hongaarse premier Viktor Orbán geeft een interview aan Kossuth Rádió op 2 dec. 2022 (Bron: MTI/Prime Minister's Press Office/Zoltán Fischer).

Europees beleid dat pleit voor massale gezamenlijke leningen tussen EU-lidstaten om het verzet van Oekraïne tegen de Russische invasie van het land verder te financieren, zal verwoestende gevolgen hebben voor het continent, waarschuwde de Hongaarse premier Viktor Orbán vrijdag, bericht Remix.

Tijdens een interview in het programma Goedemorgen, Hongarije! op Kossuth Rádió, hekelde Orbán de nutteloosheid van de bestaande EU-sancties tegen Russische energie. Hij zei ook dat “niet alleen onze kinderen, maar ook onze kleinkinderen de gevolgen zullen ondervinden” van het door de Europese Unie voorgestelde massale gezamenlijke leenplan om de defensie van Oekraïne te blijven financieren; bovendien zullen we ook moeten betalen voor de staten die onderweg insolvabel worden, voegde hij eraan toe.

De Hongaarse leider bevestigde opnieuw dat zijn land gekant is tegen de financiering door Brussel van de activiteiten van de Oekraïense staat via gezamenlijke leningen, en stelde in plaats daarvan voor dat afspraken met Oekraïne op nationaal niveau worden gemaakt via bilaterale overeenkomsten tussen afzonderlijke landen.

“Wij willen niet dat de Europese Unie een gemeenschap of groep van staten met een gezamenlijke schuld wordt in plaats van een gemeenschap van samenwerkende lidstaten,” zei Orbán tegen de luisteraars.

Hij benadrukte dat Oekraïne zich nu in een situatie bevindt waarin het door het voortdurende conflict niet in staat is als onafhankelijke natie te functioneren, en hoewel het op korte termijn steun nodig heeft van zijn buren en bondgenoten, is het niet aan Brussel om namens alle lidstaten te spreken.

“We accepteren de noodzaak van steun, maar we zijn er niet blij mee; als er geen oorlog was, zou deze noodzaak er ook niet zijn,” zei Orbán.

De Hongaarse premier besprak ook de lopende EU-sancties tegen Russische energie, waaronder de meest recente oliesancties die op 5 december van kracht worden en waarvan Hongarije is vrijgesteld.

Hij waarschuwde dat een verdere uitbreiding van de EU-sancties tegen Russische gas of nucleaire energie “tragische gevolgen” zou hebben voor Hongarije, en benadrukte dat zijn land van een dergelijk besluit moet worden vrijgesteld.

Orbán betreurde de mislukking van de lopende energiesancties, die ons volgens hem “geen millimeter dichter” bij het einde van de oorlog hebben gebracht.

“We gaan een moeilijke winter tegemoet, Oekraïne bevindt zich in een steeds moeilijkere situatie, Rusland heeft het moeilijk, maar zijn inkomsten uit energiedragers zijn op hun hoogtepunt, dus het sanctiebeleid heeft zijn doel niet bereikt,” voegde hij eraan toe.

De Hongaarse leider legde uit dat Hongarije weliswaar niet onder het komende verbod op de invoer van Russische olie in Europa valt, maar dat het toch zal worden getroffen door het “prijsopdrijvende effect van de sancties.”

Tot slot beloofde Orbán te blijven vechten voor de Hongaarse belangen in Brussel, waarbij hij de toehoorders vertelde: “We hebben altijd onze eigen nationale doelen bereikt in de onderhandelingen over sancties, dus we nemen met goede hoop deel aan de bespreking van het negende pakket.”

Hij waarschuwde echter dat de “druk constant is,” en nu er nieuwe sanctiepakketten worden verwacht, moet de Hongaarse regering “voortdurend vechten om onze belangen te beschermen.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws

https://www.frontnieuws.com/orban-eus-verlangen-om-een-schuldengemeenschap-te-worden-om-te-betalen-voor-oekraine-zal-europa-generaties-lang-ruineren/


Orban waarschuwt voor Europese ‘bevolkingsuitwisseling’

De Hongaarse premier Viktor Orban eerder deze maand tijdens de NAVO-top in Litouwen. — 

© EPA-EFE

 

De Hongaarse premier Viktor Orban heeft zaterdag tijdens een toespraak aan de zomeruniversiteit van Băile Tușnad (Roemenië) opgeroepen om te strijden tegen de ‘bevolkingsuitwisseling’ binnen de EU. Hij verwijt de EU ook een ‘lgbt+-offensief’ te leiden.

blg

Bron: BELGA

22/07/2023 om 16:22

Het is niet de eerste keer dat Orban de confrontatie met de EU opzoekt. Dat was zaterdag bij zijn lezing in Băile Tușnad, gelegen in Transsylvanië (een regio met een grote Hongaarse gemeenschap), niet anders. ‘De EU verwerpt het christelijke erfgoed en organiseert bevolkingsuitwisselingen door middel van migratie’, zo zei de Hongaarse regeringsleider.

Orban verzet zich graag tegen het Europese asiel- en migratiebeleid. In zijn toespraak ging hij een stap verder en verwees naar de ‘Grote Vervanging’, de extreemrechtse omvolkingstheorie van de Franse schrijver Renaud Camus die stelt dat de Europese bevolking georganiseerd vervangen wordt door niet-Europese immigranten.

Het is niet de eerste keer dat Orban aan de zomeruniversiteit van Băile Tușnad controversiële uitspraken doet. Zo veroorzaakte hij vorig jaar nog ophef door ‘de vermenging van rassen’ aan de kaak te stellen.

‘Ouder wordende bokser’

In zijn aanhoudende conflict met de EU viseerde Orban deze keer ook het ‘federalistische bestuur in Europa’. Dat heeft volgens hem geleid tot een onverantwoordelijk imperium. Hij vergeleek de EU onder meer met een ‘ouder wordende bokser’ en ‘een rijke maar zwakke unie’ die zich ten onrechte heeft afgekeerd van Rusland. 

Tot slot haalde Orban ook uit naar het ‘lgbt+-offensief van de EU tegen gezinsvriendelijke Europese naties’. Ook die kritiek op de regenbooggemeenschap is vaste prik in de uitspraken van Orban, wiens regering al verschillende maatregelen heeft genomen die door ngo’s als homofoob worden bestempeld.

 

Bron: https://www.standaard.be/cnt/dmf20230722_95239197


FVD vraagt Kuipers volksgezondheid te beschermen naar aanleiding van ‘bijzonder verontrustende studie’


Uit een veelbesproken Deense studie blijkt dat de kans op een bijwerking bij het Pfizer-vaccin sterk afhankelijk is van de vaccinbatch. Daarom vroeg Forum voor Democratie anderhalf jaar geleden al aan het ministerie van VWS de vaccinbatches te testen.

Het ministerie weigerde dit. Het Paul-Ehrlich-Institut, de Duitse geneesmiddelenautoriteit, controleert in Europa de kwaliteit van de Pfizer-vaccins. Pfizer levert de monsters voor de kwaliteitscontrole zelf aan.

Het kabinet weigerde de testresultaten van de kwaliteitscontrole op de vaccins met de Kamer te delen.

Nog opmerkelijker

Duitse wetenschappers hebben onlangs ontdekt dat een aanzienlijk deel van de batches van het Pfizer-vaccin dat in de EU is uitgerold, lijkt te bestaan uit placebo’s. Nog opmerkelijker: het Paul-Ehrlich-Institut heeft deze batches niet onderworpen aan kwaliteitscontroles. Dat vond het instituut ‘niet nodig’.

De wetenschappers baseren zich op de Deense studie, die laat zien dat de Pfizer-batches te groeperen zijn in schadelijkheid. Ze hebben onderscheid gemaakt in drie groepen: één groep die extreem veel bijwerkingen veroorzaakt (één melding op elke 10 injecties), één groep die redelijk wat bijwerkingen veroorzaakte (één melding per 400 injecties) en één groep batches die helemaal geen bijwerkingen veroorzaakte.

Crimineel

Kim Iversen zei in haar show dat er twee mogelijkheden zijn: de bijzonder slechte batches zijn stilletjes van de markt gehaald door de autoriteiten of er is vanaf het begin doelbewust een placebo toegediend aan mensen als onderdeel van een groot experiment, met medeweten van de toezichthouders. Ze vindt dit ‘crimineel’. “Er is geëxperimenteerd op mensen.”

Reden genoeg om de Nederlandse batchnummers eens van naderbij te bekijken in samenhang met de individuele sterftecijfers. Die waren vreemd genoeg niet openbaar, wat leidde tot een Woo-verzoek. Het ministerie van VWS antwoordde daarop dat die informatie ‘niet beschikbaar is’. Uit vrijgegeven Wob-documenten blijkt dat batchnummers wel degelijk zijn geregistreerd in Nederland.

Wederom

Naar aanleiding van deze ‘bijzonder verontrustende studie’ heeft FVD het ministerie van VWS wederom gevraagd de volksgezondheid te beschermen en de kwaliteit van de vaccinbatches te testen en niet langer blindelings Pfizer te vertrouwen.

NOS bereidt ons alvast voor op volgende pandemie: ‘De globalistische propaganda wordt steeds opzichtiger’


Het aantal gevallen van dengue oftewel knokkelkoorts kan dit jaar wereldwijd een recordhoogte bereiken, waarschuwt de WHO. Volgens de organisatie is de ‘opwarming van de aarde’ gunstig voor de muggen die deze ziekte verspreiden, bericht de NOS.

Volgens een ‘specialist’ van de WHO loopt de helft van de wereldbevolking het risico om knokkelkoorts te krijgen en dreigt er een pandemie. Sinds korts is er een vaccin beschikbaar.

Er is dus een vaccin voor een pandemie die er nog niet is

“De wijsheid van de farmaceutische wetenschap bereikt opnieuw een hoogtepunt. De WHO weet al dat er een ‘dengue-pandemie’ komt. Ze weet ook al dat de opwarming van de aarde gunstig is voor de muggen die de ziekte verspreiden,” reageert hoogleraar Bob de Wit.

“Er is nog geen medicijn voor een ziekte die nog een pandemie moet gaan worden, maar er is wel al – het is werkelijk een wetenschappelijk hoogstandje – een vaccin,” voegt hij toe.

Er is dus een vaccin voor een pandemie die er nog niet is. Dit geeft me zoveel vertrouwen dat ik als allereerste dat vaccin wil hebben. Het maakt me niet uit of het nog experimenteel is en of het al goedgekeurd is, of het spike-proteïne bevat en of het genetisch gemanipuleerde shit is uit een gain-of-function lab. Ik wil het hebben en wel NU! En ik ga alvast verhuizen naar een plek waar geen muggen zijn. De Noordpool of zo. O nee, het ijs smelt daar zo snel dat de ijsberen aan het verdrinken zijn. Kan iemand me adviseren waar ik heen moet verhuizen? Ik ben werkelijk ten einde raad, zegt De Wit sarcastisch.

We moeten zo snel mogelijk de WHO verlaten

“Fijn. De NOS bereidt ons alvast voor op de volgende epidemie. Draag toch een klamboe!” aldus fysiotherapeut Auke Wagenmakers.

Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen schrijft: “Heeft u het inmiddels ook door? De globalistische propaganda wordt namelijk steeds opzichtiger. We moeten zo snel mogelijk de WHO (voor een groot deel eigendom van Bill Gates trouwens) verlaten.”

De duurzame toepassingen van hennep en cannabis zijn eindeloos

 1 april 2023

toepassing-van-hennep-en-cannabis

Cannabis en hennep hebben veel toepassingen in verschillende sectoren. Van bouw tot scheepvaart, van isolatiemateriaal tot diervoeding. De hele plant is te gebruiken wat de stof ook nog eens enorm duurzaam maakt.

Hieronder nog meer over de toepassing en werking van cannabis en hennep.

  1. Een hectare cannabis geeft evenveel zuurstof af als 25 hectare bos.
  2. Cannabis groeit in 4 maanden en bomen in jaren.
  3. Een hectare hennep levert evenveel papier op als 4 hectare bos.
  4. Bomen maken papier dat 3 keer recyclebaar is, terwijl hennep papier maakt dat 8 keer recyclebaar is.
  5. Hennep heeft een laag percentage lignine in vergelijking met boomhout en vermindert het gebruik van grote hoeveelheden zuren die worden gebruikt om het hout op te lossen.
  6. Henneppapier is het meest duurzame.
  7. De vezels en het hout van hennep zijn al wit van kleur en het papier is meteen bedrukbaar
  8. De hennepplant is klein in vergelijking met een boom, maar kan toch een grotere hoeveelheid cellulose produceren.
  9. Hennepplanten zijn een stralingsval. Wietplantages zuiveren de lucht.
  10. Hennep kan overal ter wereld worden gekweekt, het heeft heel weinig water nodig.
  11. Omdat hennep zich kan verdedigen tegen parasieten, wordt het geteeld zonder pesticiden.
  12. Henneptextiel overtreft zelfs linnenproducten in hun eigenschappen.
  13. Hennep is een ideale plant voor de productie van borders, touwen, tassen, schoenen en hoeden.
  14. Marihuana is in sommige landen nog steeds verboden, maar hennep bevat geen psychoactief ingrediënt en kan vrij worden gekweekt.
  15. De eiwitwaarde van wietzaden is erg hoog en de twee vetzuren die erin zitten komen nergens anders in de natuur voor.
  16. Het produceren van cannabis is veel goedkoper dan soja.
  17. Dieren die cannabis eten hebben geen hormonale supplementen nodig.
  18. Alle plastic producten kunnen gemaakt worden met hennep, hennepplastic is milieuvriendelijk en volledig biologisch afbreekbaar.
  19. Hennep kan ook worden gebruikt voor thermische isolatie van gebouwen, het is resistent, goedkoop en flexibel.
  20. Hennepzepen en hennepcosmetica vervuilen het water niet en zijn dus volledig milieuvriendelijk.
  21. Cannabis heeft voordelen in de geneeskunde bij de behandeling van vele aandoeningen.

Bron: agricoltura (ES)

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...