woensdag 10 april 2024

Kijk in de supermarkt goed op de verpakking: deze E-nummers verhogen kans op kanker


Bepaalde additieven die worden toegevoegd aan voedingsmiddelen om de houdbaarheid en textuur te verbeteren, kunnen het risico op kanker met 15 procent verhogen. Dat blijkt uit een nieuwe Franse studie, meldt nieuwssite The Connexion.

Kanker is in Frankrijk de belangrijkste doodsoorzaak bij mannen en de op één na belangrijkste doodsoorzaak bij vrouwen, na hart- en vaatziekten.

De nieuwe studie, die is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift PLOS Medicine, is volgens de onderzoekers de eerste observationele studie in zijn soort.

E471, E407 en E407a

Het onderzoek linkt het consumeren van voedselproducten die emulgatoren bevatten aan een hoger risico op kanker, waaronder borst- en prostaatkanker.

Veel bewerkte voeding bevat emulgatoren en andere additieven, waaronder snoepgoed, bakproducten, chocoladerepen en kant-en-klaarmaaltijden. De onderzoekers noemen specifiek E471, E407 en E407a. Ze worden toegevoegd om de houdbaarheid, smaak en textuur te verbeteren.

De auteurs van de studie analyseerden gegevens die tussen 2009 en 2021 door 92.000 Fransen zijn ingevuld.

32 procent meer kans

Alle deelnemers moesten op verschillende momenten invullen wat ze de afgelopen 24 uur hadden gegeten en gedronken. Vervolgens werden ze gemiddeld zeven jaar lang gevolgd. In die periode werd bij 2604 deelnemers kanker geconstateerd.

Mensen die de meeste producten met mono- en diglyceriden uit vetzuren (E471) consumeerden, liepen 15 procent meer risico op kanker. Bij borstkanker (24 procent) en prostaatkanker (46 procent) was dit verband nog duidelijker te zien.

Vrouwen die de meeste carragenen (E407 en E407a) consumeerden, hadden 32 procent meer kans op borstkanker.

Beter voor je gezondheid

Hoofdonderzoeker dr. Mathilde Touvier zei dat het beter voor je gezondheid is om zelf thuis te koken en bewerkt voedsel links te laten liggen.

Vorig jaar legde een soortgelijke studie een verband tussen de consumptie van ultrabewerkt voedsel en een verhoogd risico op obesitas, hart- en vaatziekten en mentale aandoeningen zoals depressie.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Van een Franse legerofficier…

 Een Franse legerofficier schrijft Hal Turner dat het leger waarin hij dient niet langer geschikt is voor zijn taak.

februari 18, 2023   20

 

   Officieren van de Franse Republikeinse Garde. Wikipedia

Ik ben een officier van het Franse leger. Ik lees al enige tijd uw pagina om een andere kijk te krijgen op het conflict in Oekraïne. Dank u voor wat u doet. Dat ik u vandaag schrijf, is om u precies te vertellen hoe het is om in 2023 officier te zijn in een West-Europees leger.

Concreet wordt ons voortdurend verteld over “oorlogvoering met hoge intensiteit” en “de terugkeer van de moderne oorlogvoering”. Ons wordt specifiek verteld over het belang van onze rol als pantserofficier, want “tanks zullen een belangrijke rol spelen tegen onze vijanden”. We worden voortdurend gevoed met oorlogsargumenten, zeer anti-Russische, zeer pro-NAVO betogen (geen verrassing daar). Met andere woorden, we bevinden ons in een tijdperk als in 1872, toen Frankrijk net had verloren van Duitsland, en het hele land in propagandamodus was om de “wraak” voor te bereiden (in Frankrijk noemen we dit “revanchisme”).

Dat is een beetje het gevoel dat ik krijg (ook al zie ik niet echt de wraak die we zouden moeten nemen op de Russen gebeuren, lol).

Maar deze oorlogszuchtige toespraak is een façade, als een kat die naar een beer blaast in de hoop hem af te schrikken. In werkelijkheid ligt ons leger aan diggelen. We zijn bijvoorbeeld niet in staat om onze Leclerc-tanks te onderhouden: slechts vijftig ervan zijn functioneel, een schande voor “het eerste leger van Europa”… Een schande voor een gepantserde cavalerieofficier als ik… Het is niet beter in andere sectoren van het leger, we hebben bijvoorbeeld bijna geen CAESAR meer (bedankt Oekraïne!). Met andere woorden, we hebben noch tanks noch kanonnen.

De Fransen steken graag de draak met China, dat volgens hen een “papieren tijger” is. De papieren tijger zijn wij. Ons leger was niet in staat om 500 terroristen in Afrika uit te schakelen, het zou het in een echte moderne oorlog nog geen 2 dagen uithouden.

Maar wat is het meest belachelijke? Dat ons leger zich wentelt in deze middelmatigheid. Zoals een oude man die zijn spiegelbeeld in de spiegel bekijkt en droomt van zijn vergane glorie. Ik denk aan een specifieke episode die onlangs plaatsvond en die mijn schrijven aan u rechtvaardigt: een evaluatie voor mijn officiersklas die we onlangs hadden afgelegd bestond uit “goed eten” en “weten hoe je een tafel op een nobele manier moet dekken”, om de traditie van gepantserde cavalerieofficieren (die geacht worden bijzonder nobel te zijn) te respecteren… Grappig als het gewoon een traditie was. Maar nee: het was beslissend. Wie messen en vorken verkeerd uitlijnde, kreeg zeer slechte cijfers, wat zijn weerslag zou hebben op zijn loopbaan en regimentskeuze. Het Franse leger breekt de ambities van jonge mensen die zich 6 jaar lang hebben voorbereid op het leiden van tanks, voor een verhaal over vorken…

Dit leger is belachelijk, het is slechts een schaduw van zijn vroegere zelf. Alle oprechte Franse patriotten walgen ervan: de meeste van mijn kameraden overwegen het leger te verlaten zodra ze kunnen. Vooral omdat het leger niets oplevert. Maar ook omdat ze, voor sommigen onder hen, niet de handlangers van de NAVO willen zijn, terwijl ze in dienst zijn gegaan om Frankrijk te dienen…

U hoeft zich geen zorgen te maken over de West-Europese landen, onze arrogantie is theater.

Ik doe u de groeten, pas goed op uzelf en laten we bidden (wat onze volgzaamheid ook moge zijn) dat dit conflict stopt en dat Europa weer een vreedzaam en multipolair evenwicht vindt.

Via Hal Turner.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/van-een-franse-legerofficier/

Geert Vanden Bossche: Hoe vaak heb ik je niet gezegd dat wanneer je het onmogelijke hebt geëlimineerd, wat overblijft, hoe onwaarschijnlijk ook, de waarheid moet zijn?

 april 10, 2024  10

 

    KELLEPICS / Pixabay

Mensen zijn terecht bezorgd, sommigen zelfs woedend, over mijn voorspellingen over hoe deze Covid-19 pandemie zal eindigen. Het is begrijpelijk dat sommigen mij ook verwijten dat de tijdlijn die ik voorstelde niet accuraat is. Natuurlijk begrijpt niet iedereen dat de wisselwerking tussen het virus/de ziekteverwekker en de immuniteit van de gastpopulatie complex is en voortdurend wordt bepaald door de druk die de adaptieve immuniteit van de bevolking uitoefent op het virus en de aanpassing van het virus aan de veranderende immuunomgeving. Dit kat-en-muisspel gaat door omdat populaties die zeer Covid-19 (C-19) gevaccineerd zijn geen kudde-immuniteit kunnen ontwikkelen.

Wat we uiteindelijk zullen waarnemen is dat dit zeer effectieve proces van virale aanpassing uiteindelijk een absoluut fitnessvoordeel zal geven aan een Coronavirus (CoV) dat zowel structureel als functioneel volledig verschilt van SARS-CoV-2 (SC-2) en zijn varianten. Het zal gekenmerkt worden door veel veranderingen in spike en andere virale eiwitten en extra O-glycosyleringssites hebben, terwijl het resistent is tegen neutraliserende antilichamen (Abs), virulent en zeer productief/replicatief is. Het maakt gebruik van polyreactieve niet-neutraliserende Abs (PNNAbs) om Ab-afhankelijke versterking van de infectie te veroorzaken, waardoor de ernstige ziekte toeneemt (in principe als gevolg van snelle verspreiding en replicatie van het virus in alle organen). Het zal zich verspreiden als een ‘vreemde’ maar dominante lijn als een soort ‘buitenaardse dictator’ die alle eerder circulerende SC-2 lijnen overstemt, schrijft Geert Vanden Bossche.

Het voortdurende fenomeen van immuunontsnapping loopt parallel met de toenemende incidentie van acute (IgG4 Ab-gemedieerde) en chronische (CD8+ T cel-gemedieerde) immuunpathologie (inclusief kanker), die beide voortkomen uit de ontregeling van het adaptieve immuunsysteem in ontvangers van C-19 vaccins.

 

De ongevaccineerde personen die in goede gezondheid verkeren en niet eerder aan een ernstige C-19 ziekte hebben geleden, zullen niet getroffen worden door deze nieuwe CoV (ik noem het ‘HIVICRON’: een zeer virulente CoV die de hele Omicron familie zal vervangen). Dit komt omdat zij, in tegenstelling tot degenen die volledig C-19 gevaccineerd zijn, erin geslaagd zijn om hun celgemedieerde aangeboren immuniteit te trainen door blootstelling aan steeds infectieuzere varianten (door epigenetische herprogrammering).

Naarmate de immuunontsnappingspandemie overgaat van de ‘chronische’ fase (d.w.z. gekenmerkt door een hoge prevalentie van ‘Long COVID’!) naar de laatste, hyperacute fase, zullen we een afname van circulerende Omicron-afstammelingen waarnemen en zullen cryptische lijnen in toenemende mate ondetecteerbaar worden in afvalwater. Ondanks de lage virusconcentraties in afvalwater en de lage C-19 hospitalisatie- en C-19 sterftecijfers, zullen de gevallen van Long COVID gestaag blijven toenemen. Gezien de verraderlijke aard van de huidige evolutie, verwijs ik naar de huidige periode als ‘de stilte voor de tsunami’ en waarschuw ik dat ‘samenlevingen in landen met een hoge C-19 vaccinatie verrast zullen worden’.

Degenen die naïef geloven dat de pandemie gewoon zal uitsterven zonder grote slachtoffers te maken of onder controle zal worden gehouden door regelmatige (bijgewerkte) boosterdoses van het vaccin, begrijpen niet dat het niet langer de C-19 vaccinatie zelf is, maar eerder de terugkerende vaccin doorbraakinfecties (zelfs als deze grotendeels asymptomatisch zijn in termen van acute C-19 ziekte!), geïnitieerd door Omicron als gevolg van massale vaccinatie (vandaar waarom Omicron een plaag is, geen zegen!), die de progressie van virale immuunontsnapping en immuunpathologie voeden.

 

Met andere woorden, noch een lange periode van vaccinonthouding, noch een recent bijgewerkte injectie zal het resterende evolutionaire traject van deze immuunontsnappingspandemie beïnvloeden (vandaar de titel van mijn boek: ‘The Inescapable Immune Escape Pandemic’).

Ik kan niet anders dan concluderen dat alle puzzelstukjes mooi in elkaar passen en dat de wetenschap achter dit alles ontegenzeggelijk overtuigend is. Mijn analyse is het resultaat van een grondige, langdurige en nauwgezette oefening in diep in deze zaken duiken, waarbij ik geen middel onbeproefd heb gelaten. Mijn reis door deze pandemie is heel anders geweest dan die van onze gezondheidsautoriteiten, zogenaamde gezondheidsdeskundigen en vooraanstaande wetenschappers. Om de puinhoop die ze ervan hebben gemaakt samen te vatten, gebruik ik liever een citaat van een goede vriend: “Ze hebben stront tegen de muur gegooid om te zien wat er blijft plakken”! Een deel van die stront bleef inderdaad tegen de muur plakken aan het begin van de C-19 massale vaccinatiecampagne, maar droop er vervolgens vanaf, eerst als waterige diarree, daarna als pure bloederige diarree…

Ik betwijfel ten zeerste dat de betrokkenen bij dit massale vaccinatieprogramma slim genoeg waren om te beseffen dat hun ‘stront’-experiment al snel zou uitgroeien tot het meest spectaculaire gain-of-function-experiment dat ooit in de geschiedenis van de biologie is uitgevoerd (een experiment dat rechtstreeks werd uitgevoerd op onze eigen menselijke soort!!!). Of het nu opzettelijk was of niet, daar oordeel ik niet over. Feit blijft dat binnenkort duidelijk zal worden hoe door hun toedoen een vrij onschuldig virus werd getransformeerd in een massavernietigingswapen.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/geert-vanden-bossche-hoe-vaak-heb-ik-je-niet-gezegd-dat-wanneer-je-het-onmogelijke-hebt-geelimineerd-wat-overblijft-hoe-onwaarschijnlijk-ook-de-waarheid-moet-zijn/

Eilanden waarvan klimaatalarmisten zeiden dat ze snel zouden “verdwijnen” door de stijgende zee blijken groter te zijn geworden

 Al Gore heeft het weer mis?

april 10, 2024    2

 

    Dr. Ondřej Havelka (cestovatel) / Wikimedia / (CC BY-SA 4.0 DEED)

Een hoeveelheid land gelijk aan het eiland Wight is toegevoegd aan de kustlijnen van 13.000 eilanden over de hele wereld in de afgelopen 20 jaar. Dit fascinerende feit van een toename van 369,67 vierkante kilometer is onlangs ontdekt door een groep Chinese wetenschappers die zowel oppervlakte- als satellietgegevens analyseerden. Over het algemeen ging er in de jaren 1990 land verloren, maar de wetenschappers ontdekten dat er in de onderzoeksperiode van drie decennia tot 2020 een netto toename was van 157,21 km2.

De studie stelde een aanzienlijke natuurlijke variatie vast in zowel erosie als aangroei. Natuurlijk blazen de bevindingen gaten in de paniekzaaierij van alarmisten die suggereren dat de stijgende zeespiegel, veroorzaakt door het gebruik van koolwaterstoffen door de mens, veel eilanden zal veroordelen om binnenkort te verdwijnen onder de stijgende zeespiegel. Zoals we in veel andere gevallen hebben gezien, worden wanhopige pogingen gedaan om de wereldbevolking angst aan te jagen om de waanzin van de netto-nul collectivisering te accepteren.

De wetenschappers zeiden dat hun gegevens aantonen dat zeespiegelstijging geen wijdverspreide oorzaak is van erosie van eilandkusten in de bestudeerde gebieden.

“Op dit moment wordt het beschouwd als een van de factoren die bijdragen aan de erosie van kustlijnen, maar niet als de belangrijkste,” legden ze uit.

Het behoeft geen betoog dat dit alles de aandacht van de klimaathysterici in zowel de mainstream media als de politiek niet zal ophouden.

The Guardian was afgelopen juni in prima vorm en stelde dat de stijgende oceanen meer zullen wegvagen dan alleen land.

“Het zal hele talen uitroeien,” voegde het eraan toe, waarbij het wees op het effect op eilanden in de Stille Oceaan zoals Tuvalu. De gebieden op aarde die het meest gastvrij waren voor mensen en talen worden nu het “minst gastvrij”.

 

Domme emotionele Guardianista onzin natuurlijk, maar gelukkig lijkt het niet van toepassing te zijn op Tuvalu.

Uit een recent onderzoek bleek dat de 101 eilanden van Tuvalu met 2,9% in landmassa waren toegenomen.

De wetenschappers merkten op dat ondanks de stijgende zeespiegel, veel kustlijnen in Tuvalu en aangrenzende atollen in de Stille Oceaan relatief stabiel zijn gebleven, “zonder significante veranderingen.” Uit een uitgebreid heronderzoek van gegevens over 30 atollen in de Stille en Indische Oceaan met 709 eilanden bleek dat geen van hen land had verloren. Bovendien, zo voegden de wetenschappers eraan toe, zijn er gegevens die aangeven dat 47 rifeilanden de afgelopen 50 jaar in omvang zijn toegenomen of stabiel zijn gebleven, “ondanks het feit dat de zeespiegel sneller is gestegen dan het wereldwijde gemiddelde.”

De Malediven zijn ook een schrikbeeld voor de stijgende zeespiegel, met de aandachtzoekende activist Mark Lynas – hij van de onzinnige bewering dat 99,9% van de wetenschappers het erover eens is dat de mens alle of de meeste klimaatveranderingen veroorzaakt – die in 2009 een kabinetsvergadering onder water van de lokale regering organiseerde. Toevallig zijn de Malediven een van de gebieden waar de landmassa recentelijk is toegenomen.

Andere gebieden zijn de Indonesische archipel, eilanden langs de kust van het Indochinese schiereiland en eilanden in de Rode Zee en de Middellandse Zee. Met name de kustwateren van het Indochinese schiereiland namen het meest toe, met een toename van 106,28 km2 over de periode van 30 jaar. Van de 13.000 onderzochte eilanden ontdekten de onderzoekers dat slechts ongeveer 12% een significante verschuiving van de kustlijn had doorgemaakt, waarbij bijna evenveel eilanden landwaarts (verlies) of zeewaarts (toename) bewogen.

 

De wetenschappers noemen vele redenen waarom eilanden in omvang kunnen toenemen ondanks de kleine jaarlijkse stijging van de zeespiegel die in veel delen van de wereld wordt waargenomen. Er wordt opgemerkt dat de kustlijnen van eilanden voortdurend veranderen door factoren zoals getijden, wind, hydrodynamica langs de kust en het transport van sediment. Op bewoonde eilanden kunnen menselijke activiteiten zoals visteelt en landaanwinning een belangrijke rol spelen.

Natuurlijk kan menselijk handelen een aantal onbedoelde gevolgen hebben, met name het ontginnen van koraal en het afbreken van natuurlijke waterbarrières. Eilandstaten zoals de Malediven hebben zich al snel gemeld om ‘klimaatreparaties’ te eisen van schuldbewuste burgers in de ontwikkelde wereld. Maar het toerisme heeft het inkomen op de Malediven drastisch opgedreven tot het niveau van de eerste wereld, terwijl de lokale bevolking op industriële schaal koraal heeft gedolven om havens, vliegvelden en vakantieoorden te bouwen. In dit proces is de diversiteit van het leven in de oceaan verloren gegaan en zijn de eilanden vaak minder beschermd tegen stormgolven die rechtstreeks naar de kustlijn kunnen stromen. In een recent essay stelde een groep wetenschappers en economen dat koraalwinning “heeft geleid tot massale degradatie van ondiepe rifvlaktes, met belangrijke negatieve gevolgen voor de kustbescherming.”

De Chinese bevindingen zijn belangrijk omdat ze de bewering onderuit halen dat veel laaggelegen eilanden in de nabije toekomst simpelweg onder de golven zullen verdwijnen als gevolg van door de mens veroorzaakte klimaatverandering. Ze laten zien dat veranderingen in de kustlijn een hardnekkig en continu proces zijn dat onderhevig is aan vele natuurlijke en menselijke invloeden. De meeste postereilanden die gebruikt worden voor klimaatscenario’s, zoals Tuvalu en de Malediven, zijn de laatste tijd groter geworden en zijn nauwelijks geschikt om angst aan te jagen voor een beweerde klimaatnoodtoestand. Zeespiegelstijging is geen “overheersende” oorzaak van de veranderende kusten, merken de wetenschappers op.

 


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/eilanden-waarvan-klimaatalarmisten-zeiden-dat-ze-snel-zouden-verdwijnen-door-de-stijgende-zee-blijken-groter-te-zijn-geworden/

Zodra Canadezen zich realiseren hoe blut ze eigenlijk zijn, is een revolte waarschijnlijk, waarschuwt een overheidsrapport

 Een rapport van de Royal Canadian Mounted Police waarschuwt voor een groeiend wantrouwen van de bevolking in de autoriteiten, gevoed door economische achteruitgang en 'samenzweringstheorieën'.

april 10, 2024   1

 

    Pixabay

Een informatieverzoek van Matt Malone heeft een geheim rapport van de Royal Canadian Mounted Police (RCMP) aan het licht gebracht, waarin wordt gewaarschuwd dat zodra Canadezen zich realiseren hoe blut ze zijn, er een massale opstand zal uitbreken.

Het lijkt misschien alsof de zaken financieel en economisch nog een beetje hobbelen door politieke trucjes, maar zodra die illusie vervaagt, zullen de zaken “waarschijnlijk verder verslechteren” volgens de RCMP, die waarschuwt dat dit alles “in de komende vijf jaar” tot een hoogtepunt zal komen, bericht Ethan Huff.

De RCMP heeft de Canadese federale regering gewaarschuwd voor de grote kans op burgerlijke onrust zodra de Canadezen zich realiseren wat hen is aangedaan door de machthebbers. Het betekent een ramp voor het leven en het levensonderhoud van hun gezinnen.

De Whole-of-Government Five-Year Trends for Canada studie legt uit dat “de komende periode van recessie … de daling van de levensstandaard zal versnellen die de jongere generaties al hebben meegemaakt in vergelijking met eerdere generaties.”

Met andere woorden, zelfs de ouderen in Noord-Amerika zullen binnenkort ervaren waar hun kinderen en kleinkinderen al een tijdje onder lijden – dat is hoe slecht de dingen snel zullen worden zodra het economische rubber de weg ontmoet.

“Veel Canadezen onder de 35 zullen waarschijnlijk nooit een woning kunnen kopen,” legt het onderzoek uit.

Regeringen overal bereiden zich voor op maatschappelijke ineenstorting

Het rapport van de RCMP kreeg de codenaam “geheim” en was alleen bedoeld om gedeeld te worden met “besluitvormers” op de hoogste regeringsniveaus – dus nooit met het publiek. De informatie zou “speciaal operationeel” zijn, legt het rapport verder uit.

 

Malone is trouwens een expert in overheidsgeheimen. Hij werkt ook als assistent professor in de rechten aan de Thompson Rivers University in British Columbia.

De versie van het geheime rapport dat Malone ontving via zijn informatieverzoek is zwaar geredigeerd. Tegelijkertijd is het op zichzelf al onthullend over de mate waarin de RCMP zich voorbereidt op een massale burgerlijke ineenstorting in de komende dagen.

Het rapport beschrijft zichzelf als een “scanoefening” met als doel zowel Canadese als wereldwijde trends te identificeren “die een belangrijk effect zouden kunnen hebben op de Canadese overheid en de RCMP.”

Het rapport van de RCMP waarschuwt ook voor onvoorspelbaar weer, meer seizoensgebonden rampen zoals bosbranden en overstromingen, en een ernstige verslechtering van de levensomstandigheden voor de meesten.

Er is ook een groeiende bezorgdheid dat Canada onder zware en toenemende druk staat om de controle over zijn Arctische grondgebied op te geven.

De Canadezen in het algemeen zijn rechteloos tegenover hun regering, vervolgt het rapport. En de Canadese regering zelf maakt zich zorgen dat te veel mensen vallen voor “verkeerde informatie” en “samenzweringstheorieën”, wat leidt tot “paranoia.”

“Wetshandhavers moeten rekening houden met een voortdurende sociale en politieke polarisatie die gevoed wordt door misinformatiecampagnes en een toenemend wantrouwen tegenover alle democratische instellingen,” stelt het rapport verder.

De afgelopen zeven jaar”, zo staat te lezen in een ander deel van het rapport, “Erosie van vertrouwen,” “hebben een duidelijke sociale en politieke polarisatie in de Westerse wereld laten zien …” De rest van die zin is gecensureerd in de versie van het rapport die Malone ontving.

 

Het rapport gaat in op andere problemen zoals “paranoïde populisme”, maar dat gedeelte is ook zwaar geredigeerd. In Malone’s versie staat echter wel dat “populisten die bereid zijn hun berichtgeving aan te passen om extremistische bewegingen aan te spreken, hebben geprofiteerd van de opkomst van politieke polarisatie en samenzweringstheorieën.

De hele wereld, niet alleen Canada, staat op het punt om in opstand te komen tegen het corrupte establishment.


 

Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/zodra-canadezen-zich-realiseren-hoe-blut-ze-eigenlijk-zijn-is-een-revolte-waarschijnlijk-waarschuwt-een-overheidsrapport/

Ik verdien meer

 https://ik-verdien-meer.be  

2024 wordt een jaar vol verkiezingen. Laat politici weten dat we niet stilzwijgend toekijken hoe belastinggeld verspild wordt aan vervuilers. Wij verdienen overheden die opkomen voor onze toekomst!

Ik verdien meer

Wat verdien jij? Afgeschafte bushaltes of net beter openbaar vervoer? Groente met pesticiden of gezond eten op je bord? Gratis energietips of echte hulp om je energieverslindende huis te renoveren? Ministers die populistische praat verkopen of die zich echt bekommeren om de toekomst van hun kiezers? Laat van je horen! Want jij, wij, zij ... We verdienen meer!

 

Babousch, Lien, Izrahiah en Inaïra maken zich zorgen over morgen. Want ze weten dat natuur, milieu en klimaat onder druk staan. En dat, terwijl zij steentjes proberen bij te dragen, er miljarden subsidies gaan naar grote vervuilers. Ze vinden dat zij als burger van dit land meer verdienen. Ontdek hun verhaal én hoe overheden hun problemen kunnen aanpakken.

 

     https://ik-verdien-meer.be/meer-openbaar-vervoer

    https://ik-verdien-meer.be/meer-gezond-eten

    https://ik-verdien-meer.be/meer-warmte

    https://ik-verdien-meer.be/meer-natuur

 

Welke partijen komen op voor jouw duurzame toekomst?

Check in deze partijwijzers welke partijen werk willen maken van wat jij belangrijk vindt. Zodat je straks in het stemhokje weloverwogen keuzes kan maken.

                     https://ik-verdien-meer.be/partijwijzer 

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...