zondag 26 september 2021

Prof. Schetters: ‘Er klopt iets helemaal niet in dit hele verhaal, dat is heel sterk het gevoel wat ik krijg’

                     Foto: Theo Schetters (Videostill YouTube/Stichting Artsen Covid Collectief)

Prof. Schetters: ‘Er klopt iets helemaal niet in dit hele verhaal, dat is heel sterk het gevoel wat ik krijg

in Mens en Dier 26 september 2021 12:35 59 Reacties

Immunoloog en vaccinoloog Theo Schetters waarschuwt in de documentairereeks Tegenwind voor de gevaren van de coronavaccins. Bij het Lareb zijn al bijna 150.000 gevallen van bijwerkingen gemeld.

Professor Schetters geeft aan dat we met zoveel gerapporteerde bijwerkingen uit voorzorg zouden moeten stoppen met deze vaccins. “Als ik nu kijk wat er aan bijwerkingen al gerapporteerd is, dan is dat heel veel.”

 

https://youtu.be/EtUTYSgOUOk


 Voorzorgprincipe

“In Amerika hebben ze de afgelopen vijf maanden meer bijwerkingen gemeld gekregen van deze vaccins, dan alle bijwerkingen van alle vaccins van de afgelopen 20 jaar!” zegt hij. “Dat zou een alarmbel moeten zijn. Het probleem met de rapportage is dat het heel moeilijk is om het causaal verband tussen een bijwerking en de vaccins te leggen. Daar is veel onderzoek voor nodig.”

“Uit het voorzorgprincipe zouden we nu moeten stoppen,” benadrukt professor Schetters. “Het gekke is dat het voorzorgprincipe nu niet geldt voor de maatregelen zoals mondkapjes en de scholensluiting. Er wordt heel raar gewogen.”

Dan klopt er iets helemaal niet in dit hele verhaal

“We praten nu over een overheid die vaccins aanprijst: dan kun je weer op vakantie, dan mag je weer naar een festival toe – en ik denk van jongens, dit zijn toch niet de argumenten die je moet gebruiken om mensen te overtuigen om zich te laten vaccineren,” zegt hij. “Andersom gezegd: als dat de argumenten zijn, dan klopt er iets helemaal niet in dit hele verhaal. Dat is heel sterk het gevoel wat ik krijg, en dat de overheid zelf oproept.”

 

https://twitter.com/i/status/1442044915278434312

 


[Artsen Collectief]

 

 Vrees voor massaontslagen in zorg New York door vaccinatieregels

ANP - 26/09/2021

 

 
© Copyright ANP 2021 Vrees voor massaontslagen in zorg New York door vaccinatieregels

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse staat New York kijkt naar noodoplossingen nu tienduizenden zorgmedewerkers volgende week mogelijk niet aan een vaccinatieplicht voldoen. Er wordt onder meer overwogen om de National Guard in te schakelen en medisch personeel te zoeken in andere staten. Zo moeten personeelstekorten in ziekenhuizen en andere medische centra worden voorkomen, schrijft de krant The New York Times.

New York wordt in de Verenigde Staten gezien als een van de eerste plaatsen waar duidelijk zal worden wat de consequenties zijn van een veel strenger vaccinatiebeleid in de zorg. Ziekenhuispersoneel krijgt tot middernacht op maandag de tijd om een eerste dosis te halen van een coronavaccin. Weigeraars kunnen hun baan verliezen. Ook Californië en Maine komen met een dergelijke vaccinatieplicht voor zorgpersoneel.

Het strengere beleid zou in de zorg kunnen leiden tot massaontslagen. Uit recente cijfers kwam naar voren dat zo'n 16 procent van de circa 450.000 ziekenhuismedewerkers in New York nog niet volledig is gevaccineerd. Dat komt neer op ongeveer 70.000 mensen. "Ik denk dat een hoop ongevaccineerde medewerkers, niet alleen verpleegkundigen, erop rekenen dat ze zo essentieel zijn dat ze toch niet ontslagen worden", zei het hoofd van vakbond New York Professional Nurses Union (NYPNU) tegen de krant.

Noodtoestand

Gouverneur Kathy Hochul maakte zaterdag bekend dat ze voorbereidingen treft om de noodtoestand uit te roepen. Zo kan gekwalificeerd medisch personeel met een vergunning in andere staten ook in New York worden ingezet. Ook kan een beroep worden gedaan op medisch getraind personeel van de National Guard. Daarnaast wordt gekeken of mensen met medische ervaring sneller een visum kunnen krijgen.

Verpleegkundigenbond NYPNU steunt de vaccinatieplicht, maar vindt wel dat Hochul haar noodplan erg laat presenteert. Dat gebeurde ongeveer 48 uur voordat duizenden zorgverleners hun werk kunnen verliezen. Zo'n massaontslag kan volgens vakbondbestuurder Eileen Toback rampzalig uitpakken omdat ziekenhuizen eigenlijk geen mensen kunnen missen. "Er zit geen vet op de botten."

 

 Computerchips: hoe het kleine Taiwan een rol kan spelen in Europa na het vertrek van machtige Chinese kenniscentra

             Bron: Isopix.

Gepubliceerd op Zaterdag 26 juni 2021 om 10:07 • juni 2021

De Europese Unie heeft ambitieuze doelstellingen voor de productie van computerchips. Om die ooit te halen, zal het een beroep moeten doen op de kennis van ‘s werelds grootste chipbakker: Taiwan. De timing lijkt perfect: China’s Confucius Instituten worden massaal gesloten binnen de EU. Als Europa zich nu tot Taiwan wendt voor educatieve uitwisselingen in het Mandarijn, opent er zich een schatkist aan kennis over computerchips voor een hele generatie Europese ingenieurs.

Waarom is dit belangrijk?

De Confucius instituten, onderwijscentra van de Volksrepubliek China die vaak genesteld zijn op westerse universiteitscampussen, gaan langzaam op slot. Brussel en Leiden sloten beiden al hun Confucius-vestiging in 2019 uit vrees dat de centra te veel druk zetten op de academische vrijheid. Daarnaast werd de directeur van het Brusselse Confucius instituut ook beschuldigd van spionage. Verschillende Europese landen en de Verenigde Staten volgden. Er ontstaat in Europa een vacuüm voor Chinese taalprogramma’s en er staat nog een Chinees sprekend land klaar om dat gat te vullen… hun kennis over één van de belangrijkste goederen ter wereld komt daarbij mooi van pas.

 

Een vraag die we ons moeten stellen: is Taiwan in staat om de programma’s van Confucius Instituten te “vervangen” en waarom zouden we dat willen?

  • De Europese Unie telde bijna 200 van deze Chinese instituten.
  • Ondertussen weten we door de ontmaskering van de Brusselse Confucius Instituut-direct Song Xinning dat die centra vaak een dekmantel waren voor spionage.
  • Naast België en Nederland sloten verschillende andere EU-lidstaten de instituten binnen hun grenzen. Zweden sloot ze zelfs allemaal.
  • In 2020 stelde de Europese Commissie voor om officieren aan te stellen binnen de overblijvende instituten om een oogje in het zeil te houden.
  • Binnen de Verenigde Staten waren er ongeveer 100 van die centra actief. Inmiddels blijven er maar zo’n 50 over.
  • In de VS wordt luidop de vraag gesteld of Taiwan de taalprogramma’s en uitwisselingsprogramma’s van de Chinese centra niet kan overnemen.
  • Als Chinees sprekend land en Aziatische democratie lijkt het het een logische stap voor de Amerikanen. 
  • Brent Christensen, de directeur van het American Institute in Taiwan, vroeg al aan het land in februari om het educatieve vacuüm op te vullen.

Maar wat zeggen de Taiwanezen zelf? De Europese delegatie staat open voor meer samenwerking, maar is niet per se de vragende partij.

  • Taiwan is al jarenlang uitwisselingsprojecten aangegaan met onder andere de KU Leuven en de UGent.
  • Aan die scholen kunnen studenten sinologie kiezen of ze naar China of Taiwan trekken.
  • Wanneer we aan vertegenwoordigers van de Taipei Representative Office (lees quasi-ambassade van Taiwan) in Europa vragen of ze het gat dat de Confucius Instituten achterlaten kunnen vullen, krijgen we een voorzichtig antwoord.
  • “We willen graag Belgische studenten aantrekken om in Taiwan te komen studeren en zullen altijd met veel plezier Taiwanese studenten naar hier sturen. We staan open om meer initiatieven met de EU aan te gaan, maar zullen hier niet speciaal op aandringen,” vertelt Yuwen Chen, educatieve directeur van de Office, aan Business AM.
  • Taiwan ontvangt al jarenlang buitenlandse studenten die Mandarijn wensen te leren in het land. Daarvoor verstrekt het zelfs beurzen.
  • Europa zal dus een actieve rol moeten opnemen en Taiwan zien te benaderen voor meer samenwerking.
  • Of dit ooit zal gebeuren, gezien de gevoelige politieke situatie tussen China en Taiwan, is nog maar de vraag.

Wat heeft dit allemaal te maken met computerchips? Educatieve uitwisselingen met Taiwan op vlak van nanotechnologie zou de EU wel eens mooi van pas kunnen komen.

  • De EU beseft sinds de pandemie het belang van het lokaal produceren van bepaalde essentiële goederen maar al te goed.
  • Denk maar aan het tekort van mondmaskers aan het begin van 2020 en recenter nog de productie van vaccins die strikt binnenshuis werd gehouden.
  • Aan dat lijstje kunnen we nu ook computerchips, zoals de fameuze halfgeleiders, toevoegen.
  • Die zijn al het hele jaar enorm in vraag door een forse droogte die het eiland Taiwan trof.
  • Taiwan produceert zeker 58 procent van alle computerchips ter wereld.
  • De EU wil zijn productie van chips verdubbelen tegen 2030 en zo het eigen marktaandeel in de wereld verhogen naar 20 procent.
  • Een moeilijke opgave, meent professor in de fysica Chin-Chun Tsai, die ook wetenschappelijk en technologisch directeur van de Taipei Office in Brussel is.
  • “Op je eentje een nieuwe productielijn voor computerchips opzetten, is niet vanzelfsprekend. Zelfs Japan en de VS spelen het niet klaar, hoewel ze er wel geld genoeg voor hebben”, zei Tsai tegen Business AM.
  • Volgens Tsai mikt de EU op de productie van chips tussen de 10 en 20 nanometer, waarmee enkel “eenvoudige” apparaten kunnen worden vervaardigd. 
  • Voor de meer verfijnde technologie van de toekomst (VR, 5G, etc.) zullen chips nodig zijn van 5 nanometer en kleiner.
  • Taiwanese chipbakker TSMC en het Zuid-Koreaanse Samsung kunnen al chips van 3 nm maken, en in theorie nog kleiner gaan.
  • Volgens de Taiwanezen kunnen meer educatieve uitwisselingen met de EU leiden tot wederzijdse voordelen en een boost voor de Europese chipambities.
  • Jonge Europese ingenieurs kunnen vermoedelijk wel wat opsteken binnen de thuisbasis van de wereldmarktleider.
  • Anderzijds is nanotechnologie-onderzoekscentrum Imec in Leuven ongetwijfeld ook gediend met een steeds nauwere samenwerking met Taiwan. Imec werkt al samen met een aantal Taiwanese universiteiten voor onderzoek.
  • “Covid en de problemen van dit jaar hebben het idee van een globale toeleveringsketen van computerchips gekraakt. Het is tijd om regionale ketens op te zetten. En daar kan Taiwan een duidelijke rol in spelen”, geeft Tsai nog mee.

Lees ook: VS en Taiwan gaan samen tekort aan autochips aanpakken

(lb)

Source: BusinessAM

 

Er roert zich wat in België en Nederland de afgelopen dagen / 5.000 mensen betogen in Namen

 

           © BELGA

Bijna 5.000 mensen betogen in Namen tegen verplichte vaccinatie

Bijna 5.000 mensen hebben vandaag volgens de politie in Namen tegen de verplichte coronavaccinatie betoogd en tegen discriminatie op grond van vaccinatie. De manifestatie, waarvoor de autoriteiten toestemming hadden gegeven, was georganiseerd door de vzw Lagardère, een sociaal-medische vereniging in de regio van Bergen geleid door dokter David Bouillon.

AW 25-09-21, 21:14 Bron: BELGA

 

De betogers trokken in de namiddag door de straten van de Waalse hoofdstad, waarna toespraken werden gegeven in een park. Alles verliep rustig, er deden zich geen incidenten voor, zei de politie. 

Dokter Bouillon en zijn sympathisanten voeren een wet van 2002 over de patiëntenrechten aan om de vaccinatie en het Covid Safe Ticket te weigeren. Ze vragen dat er een einde komt aan wat zij medische desinformatie noemen. "Gevaccineerd of niet, laten we verenigd blijven", "nee aan de gezondheidspas", "respect voor ieders geloof", "mijn lichaam, mijn keuze, mijn leven", "onze kinderen zijn geen proefkonijnen", zo stond op sommige van de borden die de betogers meedroegen. 

Een volgende betoging wordt in Luik georganiseerd, preciseerde Bouillon na de manifestatie in Namen. Een eerste manifestatiebetoging met ruim 1.500 deelnemers werd begin september in Brussel gehouden.


    

-----------


Illustratiebeeld. © Tessa Kraan

Wordt een coronapaspoort verplicht voor bezoekers van ziekenhuizen en woonzorgcentra?

                            Illustratiebeeld. © Tessa Kraan

De Vlaamse regering buigt zich vandaag over de vraag of bezoekers van woonzorgcentra en ziekenhuizen verplicht moeten worden om hun coronapas aan de ingang te tonen. Wat er beslist wordt, krijgen we wellicht pas maandag te horen.

Frank Vermassen, hoofdarts van het UZ Gent, noemt het alvast een inefficiënte maatregel: “Ook gevaccineerden kunnen andere mensen besmetten.”

Lieve Van Bastelaere 25-09-21, 06:13

                             Huisarts Thierry Op de Beeck: 

                             'Het testbeleid is niet aangepast aan de vaccinatiegraad.' 

                              © Tim Dirven

Huisartsen zijn de vele coronatesten beu: “Het is niet meer haalbaar”

De huisartsen zijn het beu. De huidige test- en quarantaineregels zijn niet langer houdbaar. Ze voelen zich ‘marionetten van een onaangepast beleid’. ‘De boel staat op ontploffen.’

Lieven Desmet 26-09-21, 01:24 Laatste update: 07:51 Bron: De Morgen

 “In het begin testte ik, zoals het hoort, elke patiënt die zich op consultatie aanbood. Nu alleen nog diegenen met koorts of andere symptomen van wie ik denk dat ze Covid-19 hebben. Het was gewoon niet meer te doen”, zegt een huisarts die liever anoniem blijft.

 -------------

Nederlandse staatssecretaris ontslagen na kritiek op coronapas

                          Nederlandse staatssecretaris voor Economische Zaken Mona Keijzer   — ©  EPA-EFE

                          Bron: BELGA   25/09/2021 om 15:00

De Nederlandse staatssecretaris voor Economische Zaken Mona Keijzer is ontslagen nadat ze bedenkingen had geuit bij de invoering van het coronatoegangsbewijs. Dat heeft het kabinet van de Nederlandse premier Mark Rutte aangekondigd.

“De uitspraken (...) gedaan in het interview van de Telegraaf van vandaag, verdragen zich niet met besluiten die de ministerraad recentelijk heeft genomen, en die van belangrijke en zwaarwegende aard zijn”, aldus een verklaring van de premier.

In het interview, net op de dag dat het coronatoegangsbewijs verplicht wordt om toegang te krijgen tot horeca, evenementen en andere activiteiten, had Keijzer gezegd bedenkingen te hebben bij de coronapas. Ze wees in het interview onder meer op de hoge vaccinatiegraad en vindt het “niet uit te leggen” dat mensen via de pas moeten laten zien gevaccineerd of getest te zijn om toegang tot een café of restaurant te krijgen. “Als je in een samenleving bent beland waar je bang voor elkaar moet zijn, tenzij je een bewijsje kunt laten zien, dan moet je je echt even achter je oren krabben en je afvragen: willen we deze kant op?”, klonk het.

keijzer
Foto: Mona Keijzer (Global Entrepreneurship Summit CC0)

Mona Keijzer krijgt veel bijval na ontslag: ‘Kritiek uiten op dit dictatoriale kabinet is niet toegestaan’

Staatssecretaris Mona Keijzer (CDA) wordt ontslagen vanwege haar uitspraken over de coronapas. Ze uitte in De Telegraaf grote twijfels over het toegangsbewijs. Premier Rutte zei dat hij haar ontslaat met instemming van de minister van Economische Zaken na overleg met de drie vicepremiers.

“Je ziet dat het steeds moeilijker uit te leggen is waarom die pas op de ene plek wel nodig is en op de andere plek niet,” zei Keijzer. “Dan denk ik: ja jongens, gaan we nou door op deze weg of gaan we het anders organiseren?”

De junta wenst geen dissonantie

Op social media regent het kritische reacties op het ontslag van Keijzer. “De junta wenst geen dissonantie. CDA bestaat niet meer na de volgende verkiezingen. Mona heeft dat tijdig ingezien,” zegt advocaat Bart Maes.

Ook vanuit politiek Den Haag klinkt veel kritiek. Belang van Nederland schrijft in een verklaring: “Kritiek uiten op het belachelijke coronabeleid van dit dictatoriale kabinet is niet toegestaan.”

“Wie had twee jaar geleden kunnen bedenken dat een staatssecretaris die de Kamer wél juist informeert, ontslagen wordt,” reageert Tweede Kamerlid Fleur Agema (PVV).

Met ijzeren vuist zullen zij blijven regeren

Denk-voorman Tunahan Kuzu haalt hard uit: “Ook al blijven Rutte en Hugo de Jonge in hun uppie over in dit waarnemend kabinet… Tegenspraak zullen zij niet dulden! Met ijzeren vuist zullen zij blijven regeren.”

“Zat er iemand met gezond verstand in het kabinet. Geven ze haar ontslag….” twittert SGP-Kamerlid Chris Stoffer.

Ook vragen verschillende mensen zich af of dit staatsrechtelijk kan. “De koning benoemt immers,” merkt oud-Kamerlid Henk Krol op. “Hoe dan ook. Dit is definitief het einde van dit kabinet.”

rutte
Foto: Mark Rutte (Videostill Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

Rutte krijgt flinke tik op vingers: ontslag coronakritische Keijzer ‘in strijd met de regels’

Zaterdag werd staatssecretaris Mona Keijzer door premier Rutte ontslagen vanwege haar kritische uitspraken over het coronatoegangsbewijs. Ze zei in een interview: “Je ziet dat het steeds moeilijker uit te leggen is waarom die pas op de ene plek wel nodig is en op de andere plek niet.” En: “Dan denk ik: ja jongens, gaan we nou door op deze weg of gaan we het anders organiseren?”

Op het Binnenhof wist men dat Keijzer één van de meest kritische krachten tegen het coronabeleid is. Tot zaterdag hield ze haar commentaar binnenskamers. Keijzer vindt de corona-aanpak te strikt en is tegen het werken met QR-codes.

Haar bezwaren worden veel breder gedeeld, ook buiten het Binnenhof. De discussie over het coronabeleid krijgt hiermee alleen maar meer zuurstof. Uit onderzoek van Hart van Nederland blijkt dat slechts 38 procent van de Nederlanders het coronabeleid steunt.

Dat is vreemd!

Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt heeft bovendien gezegd dat het ontslag van staatssecretaris Keijzer indruist tegen het reglement van de orde van de ministerraad. “Kennelijk kan een minister-president de telefoon pakken en ministers en staatssecretarissen ontslaan zonder kabinetsbesluit. In zijn eentje, per telefoon. Maar dat is vreemd!” twittert Omtzigt.

“Het reglement is duidelijk: de minister-president mag een voordracht doen voor ontslag, maar het is aan de ministerraad om erover te beraadslagen en te besluiten. Dat is dus niet gebeurd.”

Rutte gaat over het reglement dat hij zelf niet in acht neemt

Het reglement van orde van de ministerraad is heel duidelijk: daar moet een ontslag van een staatssecretaris besproken worden, benadrukt Omtzigt. “Hier zegt premier Rutte: ik heb haar ontslagen. Dat is tegen de regels.”

De minister-president moet ervoor zorgen dat dit reglement in acht wordt genomen. “Dus Rutte gaat over het reglement dat hij zelf niet in acht neemt,” constateert Omtzigt.

Hij heeft Kamervragen gesteld:

keijzer
Foto: Mona Keijzer (Videostill Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

Mona Keijzer: we hameren niet het virus kapot, maar wel vele andere zaken die ons altijd lief geweest zijn

Mensen die mij goed kennen of waar ik mee heb samengewerkt, weten dat ik al geruime tijd grote twijfels heb bij het logische karakter, de effectiviteit en proportionaliteit van de maatregelen ter bestrijding van Covid-19, schrijft Mona Keijzer, die afgelopen weekend door Rutte werd ontslagen als staatssecretaris, in een verklaring op social media.

“Met de besluitvorming van afgelopen augustus en september is voor mij de grens qua logica en uitlegbaarheid bereikt. Daarbovenop kan ik het coronabeleid niet meer rijmen met mijn politieke inspiratiebronnen en de Grondwet,” vervolgt Keijzer.

Maatregelen zijn wat haar betreft niet meer nodig. “De meeste mensen die Covid krijgen, hebben geen tot lichte klachten.” Ze vindt bovendien dat vaccineren een vrije keuze moet blijven.

De ellende als gevolg van de coronamaatregelen is niet te onderschatten

“Inmiddels keert zowel het beleid als de vraag of iemand wel of niet gevaccineerd of getest is en de (voor de meeste mensen onnodige) angst voor Covid-19 zich tegen ons,” benadrukt Keijzer. “De tegenstellingen in de samenleving groeien met de Covid-bestrijding als een niet te onderschatten voedingsbodem. Voor mij is die prijs te hoog.”

“De genomen kabinetsmaatregelen in augustus en september leiden tot onlogische situaties die niet meer uit te leggen zijn,” stelt de ontslagen staatssecretaris. “De ellende als gevolg van de coronamaatregelen van de afgelopen 1,5 jaar voor bijvoorbeeld alleenstaanden en jongeren is niet te onderschatten.”

Ik kan het beleid niet meer rijmen met mijn verstand en mijn geweten

“Het langzaam overgaan naar een situatie dat je alleen nog ergens binnen mag met een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs (dat na zes maanden verloopt) is onnodig en niet proportioneel,” schrijft Keijzer.

Ze waarschuwt: “De ervaring heeft geleerd dat het nemen van beperkende maatregelen makkelijker is dan deze weer opheffen. Daar hebben we vele voorbeelden van gezien.”

Op de huidige weg doorgaan, is volgens haar geen optie. “We hameren namelijk niet het virus kapot, maar wel vele andere zaken die ons altijd lief geweest zijn. Ik kan het beleid niet meer rijmen met mijn verstand en mijn geweten,” zegt Keijzer, die haar Kamerzetel opgeeft.

 “Overheid heeft de Nederlanders onrecht aangedaan”: ook koning Willem-Alexander ziet weinig reden tot vieren op Prinsjesdag

                             ©  EPA-EFE

Normaal is het één groot oranje feest, maar dit jaar was er weinig reden tot vieren op Prinsjesdag. De coronacrisis, een regeringsvorming die vierkant draait, de situatie in Afghanistan, … Het sijpelde allemaal door in de opvallend zakelijke troonrede van koning Willem-Alexander. “De overheid heeft de Nederlanders onrecht aangedaan.”

Laurence Torck

Dinsdag 21 september 2021 om 18:30

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20210921_95889985

 

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...