maandag 13 maart 2023

Chris Hedges: Oekraïne’s dood door proxy

 maart 13, 2023  2165  3

 

Oekraïne is een pion voor militaristen die Rusland en uiteindelijk China willen degraderen in een zelfvernietigende zoektocht om de wereldwijde hegemonie van de VS veilig te stellen. Het einde van deze oorlog, zoals de meeste proxy-oorlogen, zal lelijk zijn.

Er zijn veel manieren voor een staat om macht te projecteren en tegenstanders te verzwakken, maar proxy-oorlogen zijn een van de meest cynische. Proxy-oorlogen verslinden de landen die zij beweren te verdedigen. Ze verleiden landen of opstandelingen om te vechten voor geopolitieke doelen die uiteindelijk niet in hun belang zijn. De oorlog in Oekraïne heeft weinig te maken met Oekraïense vrijheid en veel met de degradatie van het Russische leger en het verzwakken van de machtspositie van Vladimir Poetin. En wanneer Oekraïne op een nederlaag afstevent of de oorlog een patstelling bereikt, zal Oekraïne net als vele andere staten worden opgeofferd in wat een van de oprichters van de CIA, Miles Copeland Jr., het “spel der naties” en “de amoraliteit van de machtspolitiek” noemde, schrijft Chris Hedges.

In mijn twee decennia als buitenlands correspondent heb ik proxy-oorlogen verslagen, onder meer in Centraal-Amerika, waar de VS de militaire regimes in El Salvador en Guatemala bewapenden en Contra-opstandelingen die probeerden de Sandinistische regering in Nicaragua omver te werpen. Ik deed verslag van de opstand in de Punjab, een proxy-oorlog aangewakkerd door Pakistan. Ik versloeg de Koerden in Noord-Irak, die meer dan eens werden gesteund en verraden door Iran en Washington. Tijdens mijn verblijf in het Midden-Oosten leverde Irak wapens en steun aan de Mujahedeen-e-Khalq (MEK) om Iran te destabiliseren. Toen ik in het voormalige Joegoslavië was, dacht Belgrado door Bosnische en Kroatische Serviërs te bewapenen, Bosnië en delen van Kroatië te kunnen opnemen in een groter Servië.

Proxy-oorlogen zijn bijzonder moeilijk te beheersen, vooral wanneer de aspiraties van degenen die vechten en degenen die de wapens sturen uiteenlopen. Ze hebben ook de slechte gewoonte om sponsors van proxy-oorlogen, zoals de VS in Vietnam en Israël in Libanon, rechtstreeks in het conflict te betrekken. Proxy legers krijgen wapens met weinig verantwoording, waarvan aanzienlijke hoeveelheden op de zwarte markt of in handen van krijgsheren of terroristen terechtkomen. CBS News meldde vorig jaar dat ongeveer 30 procent van de wapens die naar Oekraïne worden gestuurd in de frontlinies terechtkomen, een bericht dat het gedeeltelijk heeft ingetrokken onder zware druk van Kiev en Washington. De wijdverbreide omleiding van geschonken militair en medisch materiaal naar de zwarte markt in Oekraïne werd ook gedocumenteerd door de Amerikaanse journalist Lindsey Snell. Wapens in oorlogsgebieden zijn lucratieve handelswaar. Er waren altijd grote hoeveelheden te koop in de oorlogen die ik volgde.

Krijgsheren, gangsters en misdadigers – Oekraïne is lang beschouwd als een van de meest corrupte landen in Europa – worden door sponsorlanden omgevormd tot heroïsche vrijheidsstrijders. Steun voor degenen die deze proxy-oorlogen voeren is een viering van onze veronderstelde nationale deugdzaamheid, vooral verleidelijk na twee decennia van militaire fiasco’s in het Midden-Oosten. Joe Biden, met slechte verkiezingscijfers, wil zich voor een tweede termijn kandidaat stellen als een “oorlogspresident” die achter Oekraïne staat, waaraan de VS al 113 miljard dollar aan militaire, economische en humanitaire hulp heeft toegezegd.

Toen Rusland Oekraïne binnenviel, werd “de hele wereld op de proef gesteld,” zei Biden na een bliksembezoek aan Kiev. “Europa werd op de proef gesteld. Amerika werd op de proef gesteld. De NAVO werd op de proef gesteld. Alle democratieën werden op de proef gesteld.”

Ik hoorde soortgelijke gevoelens geuit worden om andere proxy-oorlogen te rechtvaardigen.

 

“Het zijn onze broeders, deze vrijheidsstrijders, en we zijn hun onze hulp verschuldigd,” zei Ronald Reagan over de Contra’s, die zich een weg door Nicaragua plunderden, verkrachtten en slachtten. “Zij zijn de morele gelijke van onze Founding Fathers en de dappere mannen en vrouwen van het Franse verzet,” voegde Reagan eraan toe. “We kunnen ons niet van hen afkeren, want de strijd hier is niet rechts versus links, maar rechts versus fout.”

“Ik wil hem horen zeggen dat we het Vrije Syrische Leger gaan bewapenen,” zei John McCain over president Donald Trump. “We gaan ons inzetten voor de verwijdering van Bashar al-Assad. We zullen de Russen een prijs laten betalen voor hun betrokkenheid. Alle spelers hier zullen een straf moeten betalen en de Verenigde Staten van Amerika zullen aan de kant staan van de mensen die vechten voor vrijheid.”

Degenen die als helden van het verzet worden geëerd, zoals president Volodymyr Zelensky of president Hamid Karzai in Afghanistan, zijn vaak problematisch, vooral naarmate hun ego’s en bankrekeningen worden opgepompt. De overvloed aan lovende woorden die hun sponsors in het openbaar richten tot proxy’s komt zelden overeen met wat zij privé over hen zeggen. Tijdens de vredesbesprekingen van Dayton, waar de Servische president Slobodan Milosevic de leiders van de Bosnische Serviërs en de Bosnische Kroaten verraadde, zei hij over zijn proxy’s: “[Zij] zijn mijn vrienden niet. Het zijn niet mijn collega’s… Ze zijn stront.”

“Zwart geld klotste overal rond,” schreef The Washington Post na het verkrijgen van een intern rapport van het Office of the Special Inspector General for Afghanistan Reconstruction.

“De grootste bank van Afghanistan werd vloeibaar in een beerput van fraude. Reizigers sleepten koffers geladen met 1 miljoen dollar of meer mee op vluchten vanuit Kaboel. Uit het puin verrezen herenhuizen die bekend staan als ‘papaverpaleizen’ en waar opiumkoninginnen wonen. President Hamid Karzai won de herverkiezing nadat trawanten duizenden stembussen hadden gevuld. Later gaf hij toe dat de CIA jarenlang zakken met geld naar zijn kantoor had gebracht en noemde het ‘niets ongewoons’.”

“In het openbaar, terwijl president Barack Obama de oorlog liet escaleren en het Congres miljarden extra dollars steun goedkeurde, beloofden de opperbevelhebber en wetgevers de corruptie hard aan te pakken en corrupte Afghanen ter verantwoording te roepen,” meldde de krant. “In werkelijkheid trokken Amerikaanse functionarissen zich terug, keken weg en lieten de diefstallen zich meer dan ooit verankeren, volgens een schat aan vertrouwelijke overheidsinterviews die The Washington Post in handen kreeg.”

Degenen die als bolwerk tegen barbarij worden gelauwerd wanneer de wapens naar hen toestromen, worden vergeten zodra de conflicten eindigen, zoals in Afghanistan en Irak. De voormalige proxystrijders moeten het land ontvluchten of lijden onder de vendetta’s van degenen tegen wie ze vochten, zoals gebeurde met de achtergelaten Hmong-stammen in Laos en de Zuid-Vietnamezen. De voormalige geldschieters, die ooit gul waren met militaire hulp, negeren wanhopige verzoeken om economische en humanitaire hulp, terwijl de ontheemden honger lijden en sterven door gebrek aan medische zorg. Afghanistan is voor de tweede keer het schoolvoorbeeld van deze imperiale ongevoeligheid.

De ineenstorting van de burgermaatschappij leidt tot sektarisch geweld en extremisme, waarvan een groot deel de belangen schaadt van degenen die de proxy-oorlogen hebben aangewakkerd. Israëls proxy-milities in Libanon, samen met zijn militaire interventie in 1978 en 1982, waren bedoeld om de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) uit het land te verdrijven. Dit doel werd bereikt. Maar de verwijdering van de PLO uit Libanon deed Hezbollah ontstaan, een veel militantere en effectievere tegenstander, samen met de Syrische overheersing van Libanon. In september 1982 vermoordde de Libanese Kataeb-partij, beter bekend als de Phalanges – gesteund door het Israëlische leger – gedurende drie dagen tussen 2.000 en 3.500 Palestijnse vluchtelingen en Libanese burgers in de vluchtelingenkampen Sabra en Shatila. Het leidde tot internationale veroordeling en politieke onrust binnen Israël. Critici noemden het slepende conflict “Libanam”, waarbij de woorden Vietnam en Libanon door elkaar werden gehaald. De Israëlische film “Waltz with Bashir” documenteert de verdorvenheid en het moedwillig doden van duizenden burgers door Israël en zijn proxy’s tijdens de oorlog in Libanon.

 

Zoals Chalmers Johnson opmerkte, leiden proxy-oorlogen tot onbedoelde terugslag. De steun aan de mujahedeen in Afghanistan in hun strijd tegen de Sovjets, waaronder de bewapening van groepen zoals die onder leiding van Osama bin Laden, heeft geleid tot het ontstaan van de Taliban en Al Qaida. Het heeft ook het reactionaire jihadisme over de hele moslimwereld verspreid, de terroristische aanslagen tegen westerse doelen doen toenemen en twee decennia van door de VS geleide militaire fiasco’s in Afghanistan, Irak, Syrië, Somalië, Libië en Jemen aangewakkerd.

Als Rusland zegeviert in Oekraïne, als Poetin niet van de macht wordt verdreven, zullen de VS niet alleen een krachtig bondgenootschap tussen Rusland en China hebben gesmeed, maar ook een antagonisme met Rusland hebben verzekerd dat ons zal achtervolgen. De stroom van miljarden dollars aan wapens naar Oekraïne, het gebruik van Amerikaanse inlichtingen om Russische generaals te doden en het slagschip Moskva tot zinken te brengen, het opblazen van de Nord Stream-pijpleidingen en de meer dan 2500 Amerikaanse sancties tegen Rusland zullen door Moskou niet worden vergeten.

“In zekere zin is terugslag gewoon een andere manier om te zeggen dat een land oogst wat het zaait,” schrijft Johnson, “Hoewel mensen meestal weten wat ze hebben gezaaid, wordt onze nationale ervaring van terugslag zelden in dergelijke termen voorgesteld, omdat zoveel van wat de managers van het Amerikaanse imperium hebben gezaaid, geheim is gehouden.”

Degenen die in proxy-oorlogen worden gesteund, waaronder de Oekraïners, hebben vaak weinig kans om te winnen. Geavanceerde wapens zoals de M1 Abrams-tanks zijn grotendeels nutteloos als degenen die ze bedienen niet maanden en jaren zijn getraind. Voorafgaand aan de Israëlische invasie van Libanon in juni 1982 voorzag het Sovjetblok Palestijnse strijders van zware wapens, waaronder tanks, luchtdoelraketten en artillerie. Het gebrek aan training maakte die wapens ineffectief tegen de Israëlische luchtmacht, artillerie en gemechaniseerde eenheden.

De VS weet dat de tijd dringt voor Oekraïne. Zij weten dat ze de hightech wapens niet op tijd onder de knie zullen krijgen om een langdurig Russisch offensief af te slaan. Minister van Defensie Lloyd Austin waarschuwde in januari dat Oekraïne “een window of opportunity heeft, tussen nu en de lente.” “Dat is geen lange tijd,” voegde hij eraan toe.

Een overwinning is echter niet het punt. Het gaat om maximale vernietiging. Zelfs als Oekraïne bij een nederlaag wordt gedwongen om met Rusland te onderhandelen en grondgebied af te staan voor vrede, en de status van neutrale natie te aanvaarden, zal Washington zijn voornaamste doel hebben bereikt, namelijk de militaire capaciteit van Rusland verzwakken en Poetin isoleren van Europa.

Degenen die proxy-oorlogen opzetten zijn verblind door wensdromen. Er was weinig steun voor de Contra’s in Nicaragua of de MEK in Iran. De bewapening van zogenaamde “gematigde” rebellen in Syrië zag wapens in de handen van reactionaire jihadisten stromen.

Bij het einde van proxy-oorlogen wordt de natie of groep die namens de sponsorstaat vecht meestal verraden. In 1972 verstrekte de regering-Nixon miljoenen dollars aan wapens en munitie aan Koerdische rebellen in Noord-Irak om de Iraakse regering te verzwakken. Niemand, en zeker niet de VS en Iran, dat de wapens aan de Koerdische strijders leverde, wilde dat de Koerden een eigen staat zouden stichten. Irak en Iran ondertekenden in 1975 het Akkoord van Algiers, waarin de twee landen hun geschillen langs hun gemeenschappelijke grens regelden. Het akkoord maakte ook een einde aan de militaire steun aan de Koerden.

 

Het Iraakse leger lanceerde al snel een meedogenloze campagne van etnische zuivering in Noord-Irak. Duizenden Koerden, waaronder vrouwen en kinderen, zijn “verdwenen” of gedood. Koerdische dorpen werden met dynamiet tot puin geblazen. De wanhopige situatie van de Koerden werd genegeerd, want, zoals Henry Kissinger destijds zei“geheime acties mogen niet worden verward met missiewerk.”

De islamitische regering in Teheran hervatte de militaire hulp aan de Koerden tijdens de oorlog tussen Iran en Irak van 1980 tot 1988. Op 16 maart 1988 liet de Iraakse president Saddam Hoessein mosterdgas en de zenuwgassen sarin, tabun en VX vallen op de Koerdische stad Halabja. Ongeveer 5.000 mensen stierven binnen enkele minuten en tot 10.000 raakten gewond. De regering-Reagan, die Irak steunde, minimaliseerde de oorlogsmisdaden tegen haar voormalige Koerdische bondgenoten.

De toenadering van president Richard Nixon tot China, in een ander voorbeeld, omvatte ook de beëindiging van geheime hulp aan Tibetaanse rebellen.

Verraad is de slotakte in bijna allemaal proxy-oorlogen.

Het bewapenen van Oekraïne is geen missiewerk. Het heeft niets te maken met vrijheid. Het gaat om het verzwakken van Rusland. Haal Rusland uit de vergelijking en er zou weinig tastbare steun voor Oekraïne zijn. Er zijn andere bezette volkeren, waaronder de Palestijnen, die even wreed en veel langer hebben geleden dan de Oekraïners. Maar de NAVO bewapent de Palestijnen niet om tegen hun Israëlische bezetters te vechten en houdt hen niet voor heldhaftige vrijheidsstrijders. Onze liefde voor vrijheid strekt zich niet uit tot de Palestijnen of het volk van Jemen dat momenteel met Britse en Amerikaanse wapens wordt gebombardeerd, of de Koerden, Yazidi’s en Arabieren die zich verzetten tegen Turkije, een langdurig NAVO-lid, in zijn bezetting en droneoorlog in het noorden en oosten van Syrië. Onze liefde voor vrijheid strekt zich alleen uit tot mensen die ons “nationaal belang” dienen.

Er komt een tijd dat de Oekraïners, net als de Koerden, overbodig worden. Zij zullen verdwijnen, zoals vele anderen vóór hen, uit ons nationale discours en ons bewustzijn. Ze zullen generaties lang hun verraad en lijden ondergaan. Het Amerikaanse imperium zal anderen, misschien het “heroïsche” volk van Taiwan, gebruiken om zijn vergeefse zoektocht naar wereldwijde hegemonie te bevorderen. China is de grote prijs voor onze Dr. Strangeloves. Zij zullen nog meer lijken stapelen en flirten met een kernoorlog om de groeiende economische en militaire macht van China in te perken. Dit is een oud en voorspelbaar spel. Het laat naties in puin en miljoenen doden en ontheemden achter. Het voedt de overmoed en het zelfbedrog van de mandarijnen in Washington die weigeren de opkomst van een multipolaire wereld te accepteren. Als dit “spel der naties” niet wordt gecontroleerd, kan het ons allemaal het leven kosten.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/chris-hedges-oekraines-dood-door-proxy/

Karl Lauterbach, in aanzienlijke ommekeer, zegt dat vaccinverwondingen “ontstellend” zijn, klaagt over “exorbitante” farmaceutische winsten, vraagt vaccinfabrikanten een instituut te financieren voor mensen die schade hebben geleden

 maart 13, 2023   3024   20  

 

Het gaat niet zo goed met Duitslands belangrijkste virusbestrijder, minister van Volksgezondheid Karl Lauterbach. Zijn goedkeuringscijfers zijn gedaald en hij twittert nauwelijks meer. Steeds vaker vermijdt hij volledig virologische onderwerpen, waarschijnlijk om te ontsnappen aan de voortdurende spot die elke opmerking van hem over dit onderwerp oplevert. Zaterdag werd het nog erger voor hem, toen Welt meldde dat hij zijn CV had vervalst toen hij in 1997 solliciteerde naar een hoogleraarschap in Tübingen. Van de coalitieregering, waar hij vorig jaar nog een krachtige verdediging had kunnen verwachten, is er slechts een oorverdovende stilte, schrijft eugyppius.

Onder deze naderende wolken gaf Lauterbach gisteren een interview aan het staatsmediaprogramma ZDF Heute Journal, voor een segment over vaccinatieletsels. In de loop van het opmerkelijke gesprek werd Lauterbach geconfronteerd met en gedwongen om zijn eerdere beweringen uit 2021 dat de vaccins “bijwerkingenvrij” zijn, te herroepen; erkende hij dat elk letsel er één te veel is en noemde hij deze gevallen “onthutsend”; vergeleek hij het zogeheten “post-vaccinatiesyndroom” (Post-Vac) met Long Covid; benadrukte dat hij niet verantwoordelijk was voor de onderhandelingen over de contracten die farmaceutische bedrijven uitsluiten van aansprakelijkheid; en noemde de winsten van farmaceutische bedrijven tweemaal “exorbitant”, waarbij hij ermee instemde dat deze bedrijven een instituut zouden moeten financieren om degenen te helpen die door hun producten gewond zijn geraakt.

Dit is geen totale ommekeer: Lauterbach stelt de massavaccinatie niet aan de kaak en trekt de gemasseerde officiële schattingen, die ernstige verwondingen op minder dan 1 op 10.000 schatten, niet in twijfel. Dit is eerder het begin dan het einde van een gestaag proces van afwijzing. Toch is dit een grote zaak.

Omdat het interview selectief wordt uitgeknipt, geef ik deze volledige vertaling:

Christian Sievers van het ZDF Heute Journal (voortaan S): De federale minister van Volksgezondheid is bij ons. Hartelijk dank en goedenavond, mijnheer Lauterbach.

Karl Lauterbach (hierna L): Goedenavond, mijnheer Sievers.

S: Wat zegt u tegen degenen die getroffen zijn [door vaccinatieletsels]?

L: Allereerst is wat deze mensen is overkomen absoluut onthutsend, en elk geval is er één te veel. Ik heb oprecht medelijden met deze mensen. Er zijn ernstige handicaps, en sommige zullen blijvend zijn. Dus het is zwaar. Wat wij als staat doen is dat de zorgverzekeraars de behandelingskosten betalen, en, nou ja, de federale staten dragen de ondersteuningskosten, als ondersteuning nodig is. Maar in feite hebben we aan beide kanten problemen, want we hebben nog niet de medicijnen om ze te behandelen. Deze worden koortsachtig onderzocht. Het recht op een uitkering is ook vaak erg bureaucratisch gebonden. Dus ik begrijp de mensen die hier klagen echt wel.

 

S: Nu klinkt het alsof alles geregeld is. Maar als je met deze mensen praat, hoor je precies het tegenovergestelde. Een jaar van vechten, steeds maar weer afgewezen worden – veel ambtenaren geloven hen gewoon niet, soms krijgen ze überhaupt nooit antwoord, en dan krijgen ze na de hele gang van zaken om hun vaccinletsel erkend te krijgen, überhaupt alleen maar een klein bedrag. Dat kan toch niet alles zijn wat de staat deze mensen nu te bieden heeft?

L: Absoluut niet, en die indruk wil ik ook niet wekken, want zo zie ik de zaken niet. Deze gevallen moeten sneller worden erkend, deze vaccinletsels, en we krijgen nu langzaam een duidelijker beeld. Maar ik moet er ook op wijzen, zodat ik geen verkeerde indruk wek: volgens het Paul Ehrlich Instituut of de Europese vergunningverlenende instanties komen ernstige vaccinatieletsels voor bij minder dan 1 op de 10.000 vaccinaties. Het komt dus niet zo vaak voor. Maar omdat ons begrip van deze letsels steeds duidelijker wordt, zou het in de toekomst ook mogelijk moeten zijn om de getroffenen sneller te identificeren, zodat we ze sneller kunnen helpen.

S: Waarom beweerde u, mijnheer Lauterbach, in de zomer van 2021 nog dat de vaccins geen bijwerkingen hadden?

L: Nou, dat was een overdrijving die ik ooit in een misplaatste tweet heb gemaakt. Maar het was niet fundamenteel mijn standpunt. Ik had al heel, heel vaak commentaar geleverd op de bijwerkingen van vaccinaties. Bijvoorbeeld, ik …

S: Maar u zei achteraf vaak dat er nauwelijks of vrijwel geen [bijwerkingen] waren. U zei dit weer in de [televisie talkshow] Anne Will. U hebt dus altijd de indruk gewekt dat bijwerkingen überhaupt geen probleem zijn.

 

L: Nou, dat klopt niet, zoals ik net al zei. Ik was destijds op de hoogte van de cijfers, en die zijn relatief stabiel gebleven. Deze vaccins zijn wereldwijd gebruikt, 1 op de 10.000 [raakt gewond], dus je kunt zeggen dat het veel is, of je kunt zeggen dat het niet zo veel is. Maar het vaccin beschermt echt tegen ernstige ziekten en vermindert trouwens heel vaak ook het risico op Long Covid. Dit is vergelijkbaar met waar we het hier over hebben, met het Post-Vac syndroom, dus de vaccinaties – er is een groter voordeel, maar het is waar, 1 op 10.000 is de frequentie van ernstige bijwerkingen.

S: Nu lopen de eerste rechtszaken tegen BioNTech, en ook tegen andere vaccinfabrikanten. Hoe denkt u dat dat zal gaan?

L: Ik kan niet speculeren, dat is niet mijn taak. Als minister moet ik voorzichtig zijn. Het is waar dat in het kader van deze EU-contracten de bedrijven grotendeels zijn vrijgesteld van aansprakelijkheid en dat de aansprakelijkheid dus bij de Duitse staat ligt, bij wijze van spreken, zoals zojuist beschreven, bij de deelstaten … maar het belangrijkste is, vooruitkijkend, dat we behandelingen nodig hebben, en daarom zal ik met het ministerie van Volksgezondheid een programma opzetten, waarbij we de gevolgen van Long Covid, en ook het Post-Vac syndroom, zullen onderzoeken en de zorg zullen verbeteren. Dat is een bijdrage die we kunnen leveren.

S: Wanneer gaat dit concreet gebeuren? Juist deze getroffenen, die al die vertragingen oplopen, willen dat weten.

L: Dat klopt, maar ik ben in onderhandeling met de begrotingscommissie, en het is inderdaad een programma dat ik zo snel mogelijk wil opstarten, en ik zit in begrotingsonderhandelingen voor dit geld. Dus het is iets dat we ook in de praktijk moeten brengen, het is een verplichting, en het zou de deskundigen op dit gebied zodanig in een netwerk onderbrengen dat de kans op een goede therapie in Duitsland zou toenemen.

S: Nu, u noemde net de vrijstelling van aansprakelijkheid voor farmaceutische bedrijven. Het betekent dat de farmaceutische bedrijven zich bij wijze van spreken kunnen ontspannen in al deze rechtszaken, omdat de staat het risico op zich heeft genomen. Dus het is de staat – u dus, de federale regering – die zich moet verantwoorden voor eventuele schadeclaims. Voelt u zich daar goed bij?

 

L: Wat betekent een goed gevoel? Ten eerste heb ik niet onderhandeld over de contracten; wat mijn kantoor betreft, heb ik ze geërfd, en ik denk dat het te wijten was aan de situatie op dat moment dat mensen de vaccins zo snel mogelijk wilden krijgen, en dus nam de staat de aansprakelijkheid op zich. Misschien was dat de juiste keuze, want het is beter voor de staat om aansprakelijk te zijn dan lange schikkingen of rechtszaken met bedrijven te moeten voeren.

S: Maar we hebben net gezien hoe moeilijk het is om daadwerkelijk geld van de staat te krijgen. Wat denkt u dat er nu zal gebeuren? Denkt u dat, gezien de situatie, bijvoorbeeld farmaceutische bedrijven vrijwillig geld in een stichting zouden kunnen steken? Zou dat een idee zijn als ze geen aansprakelijkheid hebben?

L: Het zou zeker een goed idee zijn als bedrijven zich bereid zouden tonen om hier te helpen, want de winsten zijn exorbitant geweest – exorbitante winsten. Dus dat zou niet alleen een goed gebaar zijn, we zouden het mogen verwachten. Maar u vraagt mij, wat nu? Ik zou zeggen dat het optimistische scenario is dat we eindelijk leren omgaan met Long Covid en Post-Vac, hoe we dat kunnen beheersen, en dat we bovendien case rapido erkennen dat mensen niet zo lang hoeven te wachten om überhaupt erkend te worden als mensen met een Post-Vac syndroom.

S: Dat is een belofte van de federale minister van Volksgezondheid, Karl Lauterbach. Hartelijk dank voor het interview vanavond.

L: Dank u.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/karl-lauterbach-in-aanzienlijke-ommekeer-zegt-dat-vaccinverwondingen-ontstellend-zijn-klaagt-over-exorbitante-farmaceutische-winsten-vraagt-vaccinfabrikanten-een-instituut-te-financieren-v/


Vaccinschade Narcolepsie bij Duitse minister van Volksgezondheid Lauterbach?

Het is weer gebeurd. Deze keer op het televisiekanaal Tagesschau24: Karl Lauterbach probeert hard en met een gefixeerde blik zich te concentreren op de vraag van de presentator over vrouwengezondheid. Maar plotseling functioneert het niet meer. Zijn hoofd kantelt drie lange seconden voorover, terwijl de presentator gewoon verder praat alsof er niets aan de hand … Meer lezen overVaccinschade Narcolepsie bij Duitse minister van Volksgezondheid Lauterbach?


Rusland komt met nieuw rapport over Amerikaanse biolabs in Oekraïne: dit is wat je moet weten

 


Door de Verenigde Staten gefinancierde biolabs in Oekraïne zijn nog steeds operationeel, ondanks officiële verklaringen waarin staat dat ze ‘gedeactiveerd’ zijn. Dat heeft het Russische ministerie van Defensie vrijdag gezegd.

Moskou heeft documenten in handen gekregen waaruit valt op te maken dat Kiev blijft samenwerken met het Pentagon op het gebied van biowapens, waaronder ziekteverwekkende biomaterialen.

Het ministerie verwees naar communicatie tussen ‘ch2m-hill’, een aannemer van het Pentagon, en Oekraïense bedrijven die deelnamen aan een programma met betrekking tot gevaarlijke ziekteverwekkers in Oekraïne.

Valse vlag-aanvallen

In januari dit jaar stelde de Oekraïense overheid nieuwe regels op voor de opslag, het vervoer en de vernietiging van verschillende ziekteverwekkers. Op de modelformulieren staan alleen Amerikaanse labs als ontvanger of afzender.

Het ministerie van Defensie waarschuwde dat Kiev en Washington valse vlag-aanvallen zouden kunnen uitvoeren met gevaarlijke ziekteverwekkers.

Toppunt van roekeloosheid

De Russen noemen het onderzoek in Amerikaanse biolabs naar deze ziekteverwekkers in een oorlogsgebied ‘het toppunt van roekeloosheid’.

Ook hekelen ze de Amerikaanse farmaceutische industrie wegens het maken van nieuwe vaccins door corona te ‘muteren’ door middel van ‘gestuurde evolutie’, zoals eerder is onthuld door Project Veritas. “Dit gaat een melkkoe worden. Corona wordt vanaf nu een melkkoe voor ons,” zei een Pfizer-directeur voor de verborgen camera.

[The Gateway Pundit]

Arnold Karskens bij boerenprotest (Nl): ‘Tegen een verenigd volk is geen regering opgewassen’


Dit kabinet-Rutte wil oorlog. Ja, u hoort het goed: oorlog. Oorlog tegen de werkende mensen van dit land. Tegen boeren die ons eten verzorgen. Een regering die het niet uitmaakt dat Nederlanders ooit opnieuw de hongersnood zullen kennen. Dat zei voorzitter van Ongehoord Nederland Arnold Karskens zaterdag bij het boerenprotest in het Zuiderpark.

En waarom niet? Omdat deze regering de bevolking niet interesseert. Rutte is bezig met een baantje in Brussel. En hij zal er alles aan doen om die baan te krijgen, aldus Karskens. “Hij heeft geen kinderen dus de toekomst van Nederland interesseert hem niet.”

Geloof ze dus niet

Karskens bezocht 40 jaar lang als oorlogsverslaggever fronten over de hele wereld. “Ik weet twee hele belangrijke dingen. Een regering spaart geen leugen om het tot een oorlog te laten komen,” zei hij. “Of het nu tegen Irak is of tegen de Nederlandse boeren, ze zal alle middelen inzetten.”

“En twee: de mainstream media zullen de regering altijd helpen. Geloof ze dus niet. Lees daarom de alternatieve kranten en kijk naar programma’s als Ongehoord Nieuws.”

Geef de strijd nooit op

Hoe kunnen we winnen? Er gelden volgens Karskens twee regels in iedere rechtvaardige strijd, in iedere oorlog. “Laat elkaar niet los. Steun elkaar waar mogelijk. Vorm een breed front. Niet alleen van boeren, maar ook van vissers, toeslagenouders, middenstanders, studenten en bejaarden.”

“En twee – het aller, aller, allerbelangrijkste – wees niet bang. De overmacht aan politie en zelfs Duitse waterwerpers is bluf. Tegen een verenigd volk is geen regering opgewassen. Geef de strijd nooit op. Succes,” besloot hij.

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...