woensdag 24 juli 2024

EU wil al je bezittingen in kaart brengen (en straks afpakken om schulden af te betalen?)


De Europese Unie wil een database bouwen om alle bezittingen van alle burgers in kaart te brengen. Denk daarbij aan onroerend goed, bankrekeningen, waardepapieren, voertuigen en mogelijk ook kunstwerken of edelmetalen.

Volgens de EU is een dergelijk register noodzakelijk om ‘witwassen en het financieren van terrorisme’ tegen te gaan. Ook het opsporen van tegoeden van Russische oligarchen wordt als reden genoemd. Het geeft overheden nog meer inzicht in het vermogen van burgers, bovenop de informatie die ze nu al verzamelen.

Zorgen niet ongegrond

Onder het mom van witwassen en terrorisme worden de vrijheid en privacy van burgers met een dergelijk register verder aangetast. Overheden gebruiken het als excuus om meer controle uit te oefenen op de eigen bevolking. Er klinkt dan ook felle kritiek op de plannen. Critici vrezen dat het register ten tijde van crisis misbruikt zou kunnen worden om met tegoeden van burgers schulden af te betalen.

Die zorgen zijn niet ongegrond, schrijft het Duitse nieuwsmagazine Focus. In het verleden is gebleken dat dergelijke registers door overheden gebruikt kunnen worden in tijden van crisis.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

‘De planeet wordt gerund door een chantagenetwerk dat wereldleiders manipuleert’

 


Veel wereldleiders zijn geselecteerd door een chantagenetwerk dat de planeet runt. Dat netwerk plaatst deze mensen op machtsposities en kent hun geheimen. Daarmee kan het netwerk de wereldleiders manipuleren, zei Candace Owens in gesprek met Russell Brand.

Ze noemde als voorbeeld Brigitte en Emmanuel Macron.

“We weten dankzij Epstein dat dat netwerk echt bestaat,” zei Owens, die erop wees dat de veroordeelde pedofiel een chantagenetwerk runde tegen politici.

Realiteit onder ogen zien

Ze was geschokt over de zaak tegen rapper Diddy. Rappers worden gedrogeerd en doen dan iets op camera, waarmee ze vervolgens gechanteerd worden, lichtte Owens toe. “Dus chantagenetwerken bestaan en er zijn mensen in machtsposities die gechanteerd worden, dat is een feit.”

We moeten volgens haar de realiteit onder ogen zien.

Gruwelijke rituele misdaden

Eerder zei Glenn Beck in zijn show dat Epstein hoogstwaarschijnlijk een inlichtingenoperatie uitvoerde voor een land. “Hij chanteerde mensen. Daarom zegt niemand iets over hem. Hij zou bijna overal mee weg kunnen komen.”

Aartsbisschop Carlo Maria Vigano zei dat Epstein en hoogstwaarschijnlijk ook Ghislaine Maxwell bij de Israëlische Mossad zaten. “Zij chanteerden de vele bekende mensen met tripjes die zij maakten naar het ‘pedofieleneiland’ of ‘orgie-eiland’ van Epstein. Daar namen ze deel aan gruwelijke rituele misdaden tegen minderjarigen,” sprak Vigano.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Mysterieuze drievingerige mummies uit Peru blijken ‘zeer vreemde’ vingerafdrukken te hebben


De mensachtige mummies die afgelopen jaar in Peru zijn gevonden, hebben vingerafdrukken die anders zijn dan die van mensen. Dat zegt een advocaat die de mummies heeft onderzocht.

Joshua McDowell, een strafpleiter uit Colorado, heeft één van de vreemde lichamen samen met drie Amerikaanse deskundigen onderzocht, schrijft de New York Post.

De experts waren geschokt toen ze ontdekten dat de vingerafdrukken van de mummies bestaan uit perfect rechte lijnen.

Geen klassieke vingerafdrukken

“Dit waren geen traditionele menselijke vingerafdruk-patronen,” zei McDowell. “Ik ben een voormalig aanklager en een strafpleiter. Ik heb veel vingerafdrukken gezien en dit waren geen klassieke vingerafdrukken.”

De Mexicaanse journalist Jaime Maussan presenteerde zijn bevindingen over de mysterieuze mummies eerder aan het Mexicaanse congres.

McDowell en de deskundigen reisden in april samen met Maussan naar Peru om de lichamen te bestuderen. Hoewel het volgens hem nog veel te vroeg is om iets te zeggen over de oorsprong van de mummies, noemde hij de vingerafdrukken ‘zeer vreemd’.

Onbekende soort

De advocaat nam een lijkschouwer uit Denver mee, een forensisch antropoloog uit Maryland, en zijn vader, een forensisch odontoloog en gepensioneerd professor van de Universiteit van Colorado, die heeft meegeholpen om menselijke resten te identificeren na de aanslagen op het World Trade Center.

De één meter 20 lange Nazca-mummies vallen op vanwege hun langwerpige schedels en drievingerige handen.

Een team van 10 Mexicaanse onderzoekers ontdekte dat 30 procent van het DNA van de mummies niet menselijk is, maar afkomstig is van een ‘onbekende soort’.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...