zondag 14 januari 2024

Australische senator legt totalitaire aspiraties van Klaus Schwabs WEF bloot in parlement

De Australische senator Alex Antic deed eerder in het parlement uit de doeken hoe het World Economic Forum de politiek stuurt door overal ter wereld Young Global Leaders te positioneren. “We penetreren de kabinetten,” schepte Klaus Schwab op.

Antic wees erop dat het WEF tegen kapitalisme en vrije markten is en westerse waarden en politieke processen probeert te ondermijnen. “Ze zijn heel goed georganiseerd en gefinancierd,” zei hij.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Daar hebben we een woord voor: communisme

Hun boodschap lijkt onschuldig te zijn, maar de achterliggende ideologie is revolutionair en destructief, benadrukte de senator. Hij zei dat het WEF pleitte voor de strengste coronamaatregelen ter wereld, waaronder lockdowns en verplichte vaccinatie, vaccinatiepaspoorten en mondkapjes, terwijl deze maatregelen een aanval op onze vrijheid waren.

Antic wees er verder op dat het World Economic Forum wil dat je in 2030 ‘niets bezit en gelukkig bent’. “Je hoeft geen politiek filosoof te zijn om te begrijpen dat als jij niets bezit, de Staat alles bezit. Daar hebben we een woord voor: communisme.”

Niet meer herkennen

De senator riep Australiërs op om zich te verdiepen in de marxistische agenda van het WEF voordat ze hun eigen land niet meer herkennen. Antic is vastbesloten om te achterhalen hoe ver de invloed van het World Economic Forum in Australië reikt.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Zweedse bevolking druk met inkopen noodvoorraden

 vrijdag, 12 januari 2024 10:11   Hits: 6591

Zweden kopen noodvoorraden vanwege oorlogsdreigingAls de opperbevelhebber van het leger waarschuwt voor een komende oorlog met Rusland, dan schrikt de bevolking wakker.

De Zweedse legertop waarschuwt dat de bevolking zich mentaal moet voorbereiden op een oorlog.


In Zweden zijn mensen over het algemeen niet snel van hun stuk te brengen, maar volgens berichten in de mainstream en sociale media is dat nu wel het geval.

Volgens de Telegraaf zijn de Zweden in rep en roer omdat het opperbevel van het leger heeft gewaarschuwd voor een komende oorlog en dat de bevolking zich daar (mentaal) op moet voorbereiden.

Een dergelijke mededeling komt bij veel mensen natuurlijk wel hard aan.

De opperbevelhebber van de Zweedse strijdkrachten en de minister van Civiele Defensie hebben een duidelijke boodschap voor de Zweedse bevolking: “Bereid je mentaal voor op oorlog”. De veiligheidssituatie is sinds de Tweede Wereldoorlog niet meer zo ernstig geweest, klinkt het in koor. “Rusland is en blijft een bedreiging voor Zweden.”

Tijdens zijn toespraak zondag op een conferentie in het Zweedse Sälen benadrukte minister van Civiele Defensie, Carl-Oskar Bohlin, de urgentie om de veerkracht van Zweden te vergroten.

“Velen hebben het al voor mij gezegd, maar laat ik het nog eens zeggen vanuit mijn positie als minister - er zou een oorlog kunnen uitbreken in Zweden”, aldus Bohlin.

Wat Bohlin er uiteraard niet bij vertelt is dat wanneer er daadwerkelijk een oorlog zou uitbreken in Zweden, dit niet zal komen door ‘agressiviteit’ van Rusland, maar door een actie van de NAVO.

Al jaren en jaren wordt Rusland gedemoniseerd en wordt Poetin afgeschilderd als een wrede tiran die alleen maar andere landen zou willen veroveren.

Het bang maken van de bevolking werkt uitstekend zoals we ook hebben gezien bij de nep coronapandemie.

Een bange bevolking zal alles doen als er maar iemand van ‘hogerhand’ voor zorgt dat ze veilig zijn.

Ondertussen schijnt er onder de bevolking her en der toch wat paniek te ontstaan getuige het volgende bericht:
Er wordt een bange bevolking wijs gemaakt dat de NAVO voor Zweden de redding gaat worden en dat ze nog veel meer geld beschikbaar moeten stellen voor Blackrock, Vanguard en Statestreet door nog veel meer (onnodige) wapens te kopen.

Bange mensen kijken meestal niet verder naar de werkelijke situatie en die is totaal anders dan de Main Stream Media (MSM) de bevolking wijsmaken.

Hieronder een nieuwsuitzendig uit India waar de presentator begint met te zeggen dat er altijd twee kanten aan een zaak zijn en dat de wereld eigenlijk alleen maar de kant van de NAVO krijgt te horen.

Ze krijgen nooit te horen dat Moskou van mening is dat zij de belaagde partij zijn en handelen vanuit zelfverdediging.

Het programma gaat dan verder met uit te leggen waarom de Russen dat denken. Ze vinden dat ze worden bedreigd omdat de NAVO de afgelopen 25 jaar niets anders heeft gedaan dan alleen maar verder naar het oosten te trekken.

Waar de vroegere Warschau Pact landen ooit de veiligheidsbuffer vormden voor Rusland, zo hebben deze landen er nu voor gekozen om lid te worden van de NAVO.

Rusland ziet deze uitbreiding als een provocatie en een schending van eerder gemaakte afspraken en heeft al heel lang gewaarschuwd dat het zich bedreigd voelt door die uitbreidingen.

In plaats van de zorgen van Rusland te erkennen, werd het protest van Moskou afgedaan als flauwe kul en ging de NAVO driftig verder met nog meer landen te rekruteren.

De reporter komt tot de conclusie dat de NAVO niet de onschuld kan spelen voor wat er is gebeurd in Oekraïne.

In 1989 werd de beruchte muur neergehaald en in 1991 kwam er een einde aan de Sovjet Unie.

Toen kwam de herreniging van Duitsland. West Duitsland was lid van de NAVO en Oost Duitsland lid van de Warschau Pact landen.

Cruciaal op dat moment was of het herenigd Duitsland lid zou worden van de NAVO of van het Warschau Pact. Toen kwamen de Amerikanen met een voorstel waarin ze zeiden dat als Duitsland lid zou worden van de NAVO, het genootschap niet verder naar het oosten zou uitbreiden en dat er in die richting geen nieuwe leden bij zouden komen.

Amerika zegt nu dat er nooit een dergelijke afspraak is gemaakt, maar honderden berichten en memo’s laten zien dat die afspraak wel degelijk is gemaakt.

Rusland accepteerde het Amerikaanse voorstel met de gegeven garanties en begon met het opheffen van het Warschau Pact. Dit omdat het door het niet uitbreiden van de NAVO er geen reden meer voor was en in de hoop dat het Westen hetzelfde zou doen met de NAVO, maar zoals we ondertussen weten is het tegendeel gebeurd.

Jaar na jaar gingen de uitbreidingen van de NAVO richting oosten door en ze waren zelfs in gesprek met Oekraïne om deze toe te laten als lid van het genootschap.

Het tv-programma gaat verder met waarschuwingen van Amerikaanse experts die zeggen dat door de expansie alle rode lijnen van Moskou worden overschreden en dat Rusland gelijk heeft om zich zorgen te maken.

Niemand luisterde daarnaar en de uitbreiding van de NAVO is gewoon doorgegaan. Rusland stelt dat zij het Warschau Pact hebben opgegeven, dus waarom doet het Westen dat dan niet met de NAVO?

Wat is het doel van het in stand houden en zelfs uitbreiden na de historische akkoorden uit 1991?

Het programma besluit met te stellen dat met alle bovenstaande elementen rekening dient gehouden te worden voordat iemand een oordeel velt.

Iets dat uiteraard bij ons nooit zal gebeuren, want bij ons is liegen de norm.

Nog heel even en we zijn echt de pineut

 de komende WHO slavernij  Welk immens gevaar er op de loer ligt is nog steeds niet doorgedrongen tot het gros van de bevolking.

Het lijkt alsof de tijd vliegt en het beslissende moment komt razendsnel dichterbij.


Het volgende artikel is een bijdragen van Erick van Dijk met aan het eind een door hem in het Nederlands ondertitelde video.


Ik weet het, het is al weer erg lang geleden, maar herinner je je nog, dat wereldwijde gebeuren, iets met een dodelijk virus? Nee, niet de “Spaanse griep.” Iets minder ver terug. Ik geef een hint. Voorjaar 2020.

De paniek. Er kwam een ramp op ons af en we waren niet voorbereid. Niet genoeg IC-bedden. Niet genoeg beademingsapparaten. Tja, die beademingsapparaten. Het ging om een infectie van de luchtwegen, mensen konden moeilijk ademen, wat doe je dan? Dan stopt de hoogstaande medische wetenschap van 2020 een slang in je longen, ongeacht de schade die hiermee wordt aangebracht, en wordt onder druk zuurstof in de longen gepompt. In de beste omstandigheden is de overlevingskans 50%. Volgens cijfers uit New York en uit China was dit tijdens “corona” 20%.

En opeens hoorde je er niets meer over. Wat werd stilgezwegen was dat dit bepaald niet de juiste aanpak was geweest. Jammer voor al die mensen.

Een noodvergunning voor een haastig in elkaar geknutseld en nauwelijks getest “vaccin” kon alleen worden afgegeven als er geen alternatief geneesmiddel beschikbaar was. Die bleken er wel te zijn, Ivermectine en hydroxychloroquine. Maar de kassa moest rinkelen, de “vaccins” moesten en zouden er komen. Dus werd een wereldwijde campagne gelanceerd om iedereen zwart te maken die positieve resultaten meldde over gebruik van hydroxychloroquine. Hetzelfde gebeurde later met Ivermectine.

Wat overloopt in de censuur die plaatsvond. Nog steeds staat er op YouTube onder video’s over “corona” een balk die je naar de overheid stuurt voor “de laatste informatie over COVID 19.” Maar de werkelijk belangwekkende informatie vind je daar niet. Weggecensureerd.

Lockdowns, QR-codes, medische paspoorten, reisverboden, winkel en schoolsluitingen, mondkapjesplicht, avondklok, een verkoopverbod na 8 uur ‘s avonds. Al die maatregelen die onze rechten opzij zetten.

En dat alles als gevolg van het uitroepen door de Wereld“gezondheids”organisatie (WHO) van een “pandemie.”

Momenteel wordt er onderhandeld over aanpassingen van de regels bij volgende “gezondheidscrises.” Het verdrag, dat mogelijk in mei dit jaar zal worden getekend, lijkt een Paard van Troje te zijn. Het zal de landen die ervoor tekenen verplichten om de dictaten van de WHO op te volgen. Dat kan alle hierboven genoemde maatregelen, en meer, terugbrengen wanneer de WHO meent dat er sprake is van een gezondheidscrisis. Wat zo maar in zou kunnen houden dat gezondheid wordt gekoppeld aan klimaat. En de WHO klimaatmaatregelen verplicht in het kader van de gezondheid.

Heeft iemand die lieden gekozen?

Uiteraard deel ik de zorgen van Bret Weinstein. Op één punt verschillen we echter van mening, wanneer hij zegt dat hij denkt dat achter deze plannen geen kwade geniussen schuilen en dat zij geen vooropgezet groot plan hebben. Ik denk dat de geschiedenis iets anders suggereert. Wie betaalt, bepaalt, meneer Gates?

Als deze beerput eindelijk wordt geopend stort het kaartenhuis in elkaar

doofpot Demmink open, kaartenhuis stort in elkaarHet lijkt soms alsof ons land het centrum is van belangrijke doofpotten.

Maar, als één van die doofpotten ooit echt wordt geopend, dan kan dat zomaar heel gevaarlijk worden.


Tot nu toe slagen de autoriteiten er wonderwel in om bepaalde doofpotten gesloten te houden.


Maar, wat de laatste maanden ook steeds duidelijker wordt is dat heel veel van die doofpotten door middel van chantage in stand worden gehouden.

Dit is onder andere duidelijk gemaakt door de katholiek aartsbisschop Viganò.

Alles draait in onze wereld om chantage. Zo noemt hij ook de Mossad agenten Epstein en Maxwell en dat de opdracht van deze twee was om zoveel mogelijk belastend materiaal te verkrijgen door veel belangrijke mensen naar het beruchte eiland te lokken.

Viganò zegt dat omdat nu blijkt dat geen van de Westerse staatshoofden of regeringen Israël durft te veroordelen voor de genocide in Gaza het duidelijk is dat ook zij worden gechanteerd.

Dat de Mossad beschikt over een uitgebreid aantal dossiers waardoor iedereen braaf zegt wat ze moeten zeggen.

Verder zegt hij dat het dan ook aannemelijk is om te stellen dat er precies hetzelfde gebeurde met de nep corona pandemie.

Dat een dergelijke nep pandemie en alle daaruit voortvloeiende ellende zoals de ‘coronavaccins’ nooit mogelijk zouden zijn geweest als de leiding van de Westerse landen niet was gechanteerd waardoor ze werden gedwongen om mee te werken.

Tot zover de aartsbisschop.

Naast de bovengenoemde chantagepraktijken speelt ook de vrijmetselarij een heel belangrijke rol bij het 'aansturen' van personen in machtige posities. 

Dit betekent in de praktijk dan weer dat voor de burgers belangrijke instituten volledig onder controle staan van de vrijmetselarij. Instituten zoals de politie, het OM en de rechterlijke macht.

Je ziet dat onder andere terug in de manier waarop verschillende wetsovertreders al dan niet worden aangepakt.

De klimaatdemonstranten die in november 2022 het beveiligde deel van Schiphol binnendrongen voor een actie op het terrein voor privévliegtuigen worden niet vervolgd. Het Openbaar Ministerie (OM) laat alle aanklachten vallen.

Je ziet dat ook terug in de manier waarop bepaalde doofpotten in stand worden gehouden. We hebben dat onlangs kunnen zien in een artikel over de in ons land beruchte Joris Demmink.

Daaruit bleek dat de politie in Frankrijk en ook in ons land en waarschijnlijk in ieder land zwaar is geïnfiltreerd door de vrijmetselarij.

Dit betekent dat bepaalde politie onderzoeken bewust worden gesaboteerd en dat bepaalde mensen nooit en te nimmer zullen worden veroordeeld.

Iemand die dat als geen ander heeft meegemaakt is advocaat Adele van der Plas.

‘Het OM verdedigt mijnheer Demmink als een leeuwin’.

Dat waren de exacte woorden van advocaat Adele van der Plas na de zitting achter de gesloten deuren over het wel of niet vervolgen van Joris Demmink, voormalig secretaris generaal van Politie en Justitie.

Het Openbaar Ministerie dat verdachten hoort te vervolgen, treedt in het geval van Joris Demmink op als advocaat voor de verdachte en doet er alles aan om deze vrij te pleiten.

Niet alleen dat, het werkt ook de andere kant op, want zo kunnen onschuldige mensen zomaar tot levenslang worden veroordeeld om een doofpot in stand te houden.

Hüseyin Baybasin, de in Nederland tot levenslang veroordeelde Koerdische zakenman en activist, houdt al jarenlang vol dat hij is veroordeeld op basis van het feit dat de Turkse overheid Nederland in de houdgreep houdt en ons land chanteert in verband met de affaire Demmink.

Maar, wat zou er gebeuren als deze doofpot wel ooit zou worden open gebroken?
Hier volgt de volledige podcast waaruit bovenstaand fragment afkomstig is.



We hebben met het vuurwerkverbod gezien dat de Nederlandse bevolking massaal weigerde te gehoorzamen.

Als er nu eens dezelfde eensgezindheid zou zijn om de grote doofpotten in dit land open te breken, dan waren we al een heel eind verder.

Het verhaal van de man die alles en iedereen in de maling nam

zondag, 14 januari 2024 13:26   Hits: 1351

   Wat er werkelijk gebeurde staart ons meestal recht in het gezicht, maar toch is er bijna niemand die het ziet.

Of, misschien is het eerder een geval van niet willen zien. 


Via deze website kan je heel gemakkelijk ontdekken wie de werkelijke daders zijn van de aanslagen op 9/11 en het zijn niet de moslims.   In het artikel waarin de namen van de daders worden genoemd, kom je ook de naam Dov Zakheim tegen.


Deze man heeft een heel belangrijke rol gespeeld in de gebeurtenissen op die bewuste dag.

Dov Zakheim is een neoconservatieve zionistische Amerikaanse/Israëlische staatsburger en tevens rabbi die sinds het Reagan-tijdperk in 1981 in verschillende hoedanigheden in de Amerikaanse regering heeft gediend. 

Hij was de adviseur voor het buitenland beleid van George W. Bush tijdens de verkiezingen van 2000.

Zakheim was ook lid van het 'Project for a New American Century' (PNAC), een in DC (Washington) gevestigde neoconservatieve zionistische denktank, waar hij precies een jaar vóór 11 september hielp bij het schrijven van een artikel met de titel ‘Rebuilding America’s Defenses’, waarin werd opgeroepen tot ‘Er is behoefte aan een ‘nieuwe Pearl Harbor’ om publieke steun te verwerven voor hogere defensie-uitgaven bij het opknappen van het leger voor toekomstige conflicten.

Een jaar later, op 11 september 2001, kreeg PNAC zijn nieuwe Pearl Harbor.

In april 2001, slechts vier maanden vóór 11 september, werd Zakheim door Bush aangesteld als financieel controleur van het Pentagon. De dag vóór 11 september maakte de toenmalige minister van Defensie Donald Rumsfeld bekend dat er 2,3 biljoen dollar ontbrak in de begroting van het Pentagon. Een team van budgetanalisten deed hier al enige tijd onderzoek naar in het Office of Budget Analysis dat was gehuisvest in de 'Office of Naval Intelligence' ruimtes. Zakheim hield toezicht op dit kantoor.

Op 11 september trof vlucht 77 van American Airlines dit kantoor, waarbij meer dan 30 analisten van de 50 die daar werkten om het leven kwamen. (Dat het geen vliegtuig geweest kan zijn doet er hier even niet toe).

Op 10 september, de dag voor de ramp, hield Donald Rumsfeld een persconferentie waarin werd meegedeeld dat het Pentagon een ontbrekend bedrag in de boeken van 2,3 biljoen (2.300.000.000.000) Dollar niet kon verklaren. Toevallig werd de volgende dag het kantoor vernietigd waar al dit soort gegevens werden bewaard en de op de ramp volgende chaos en verwarring zorgden voor de rest.

De man die hiervoor verantwoordelijk was heet Dov Zakheim:

De controller van het Pentagon die de verdwenen biljoenen dollars doorsluisde naar Israël waarmee het land vliegtuigen kocht die gebruikt werden om onschuldige Palestijnse en Libanese burgers af te slachten.

En dan was er verder nog een bijzonder toeval betreffende Dov Zakheim.

Voordat Dov Zakheim benoemd werd tot de hoogst verantwoordelijke voor de begroting van het Pentagon was hij algemeen directeur van System Planning Corp. (SPC) Dit bedrijf had, via haar dochteronderneming Tridata Corp, de leiding over het onderzoek naar de aanslagen.

Hierdoor had het toegang tot alle blauwdrukken van het WTC.

SPC verkoopt onder andere zaken zoals het Command Transmitter System, waarmee vliegtuigen op afstand kunnen worden bestuurd. Ook verkopen zij een radarsimulatiesysteem om doelen te kunnen identificeren (in gebruik bij de marine) en een systeem wat er voor zorgt dat drones (onbemande vliegtuigen) die niet meer goed functioneren, worden vernietigd.

Zakheim ging in 2010 met pensioen als senior vice-president van Booz Allen Hamilton, een dekmantelbedrijf voor de CIA.
Het bovenste plaatje laat de werkelijkheid van de overheid zien. Een grote Boeing 757 die op 9/11 in het Pentagon zou zijn gevlogen.

Daaronder staat een filmpje dat in slow motion laat zien dat er in werkelijkheid een raket in het Pentagon werd geschoten. Een raket is in overeenstemming met de werkelijkheid en is dus waar.

Maar, mensen die zeggen dat er een raket werd afgevuurd op het Pentagon zijn complotdenkers en potentiële (rechts) extremisten.


De overheid is te allen tijde in het bezit van de absolute waarheid en verspreidt die via nieuws, ontspanning, opvoeding en schone kunsten.

Iets meer dan een half uur nadat vlucht 175 in de zuidelijke toren was gecrasht, om 9.37 uur, boorde een derde vliegtuig, American Airlines-vlucht 77, zich in het gebouw van het Amerikaanse ministerie van Defensie, het Pentagon, in Washington.

Dit, ondanks het feit dat iedereen kan zien dat het een raket is.

Het gat dat door die raket is gemaakt is dan ook iets minder dan 15 meter breed. Dit, terwijl de spanwijdte van de Boeing 757 bijna 40 meter is.

 757 Pentagon

Ook zijn er nooit aanzienlijke brokstukken gevonden van de Boeing 757. De verklaring hiervoor is dat deze in de enorme hitte van de brand zouden zijn gesmolten.

Echter, wel wordt verklaard dat men er in is geslaagd om alle passagiers aan boord van deze vlucht te identificeren.

Aangezien mensen gemakkelijker verbranden dan vliegtuigen kunnen bovenstaande opmerkingen niet allebei waar zijn. Als het vliegtuig compleet zou zijn verbrand dan telt dit zeker voor de slachtoffers aan boord.

Alles wat in overeenstemming is met de werkelijk en dus waar is, wijst op een raket.

Maar, o wee, als iemand durft te twijfelen aan de berichten van het Ministerie van Waarheid. Hel en verdoemenis wacht deze ketter.

Zo iemand die de werkelijkheid onder woorden probeert te brengen wordt tot aan de grond toe afgebrand door mensen die te bang zijn om ooit de waarheid onder ogen te moeten komen.

Want, ingaan tegen het Ministerie van Waarheid betekent het einde van je carrière.

Prof. Pierre Capel is zeer geshockeerd: ‘Dit is onbegrijpelijk’


Er zijn vele duizenden mensen overleden door de bijwerkingen van hydroxychloroquine. Dat beweren althans de mainstream media. In Nederland zouden honderden slachtoffers zijn gevallen.

De steunpilaren, met Maarten Keulemans en Marc Bonten voorop, buitelden over elkaar heen om mensen die het middel in coronatijd hebben aangeprezen, de maat te nemen.

Emeritus hoogleraar Pierre Capel was ‘zeer geshockeerd’ toen hij berichten over het onderzoek voorbij zag komen. “Dit is onbegrijpelijk.”

De onderzoekers hebben 7848 wetenschappelijke onderzoeken opgezocht in PubMed, de medische bibliotheek. Daar hebben ze een selectie uit gemaakt van artikelen die ze wilden gebruiken om hun punt te maken. Van de 7848 artikelen hebben ze er 44 geselecteerd, waar alles op gebaseerd is.

Lagere sterfte

Capel heeft alle 44 artikelen gelezen en komt nu met een shockerende analyse (video boven) van de echte gegevens. Van die 44 zijn er 41 die helemaal niets, maar dan ook niets met hydroxychloroquine te maken hebben. “In al die stukken staat het hele woord nog niet eens genoemd.”

De overige drie studies gaan over het effect van hydroxychloroquine op het sterftecijfer onder mensen die in het ziekenhuis liggen. Bij één van de studies wordt het gebruik van hydroxychloroquine geassocieerd met een lágere sterfte. “Hé, dat had ik niet verwacht.”

Bij de tweede studie werd het gebruik van hydroxychloroquine bij coronapatiënten in het ziekenhuis geassocieerd met lágere sterfte.

Het is ongelooflijk

Bij de derde studie kwamen de onderzoekers niet tot een duidelijke conclusie.

Uit de 44 geselecteerde artikelen gaan er 3 over hydroxychloroquine. Ze geven aan hoe fantastisch dat werkt.

Voor het nieuwe onderzoek hebben ze van alles en nog wat bij elkaar opgeteld. “Als ze in Albanië wat voorgeschreven hebben aan hydroxychloroquine dan vallen de doden in België. Het is ongelooflijk,” reageert Capel beduusd.

De aarde is een pannenkoek

Je krijgt dan de volgende redenering: de aarde is rond, een pannenkoek is rond, dus de aarde is een pannenkoek.

De gebruikte studies laten ook nog iets opmerkelijks zien, iets wat Capel niet had verwacht. Ze zijn gedaan bij mensen die op de ic liggen, dus in een heel vergevorderd stadium. “Tot mijn verbazing is hydroxychloroquine ook in dat eindstadium nog steeds effectief.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Deze Nederlanders gaan volgende week naar het World Economic Forum


Komende week reist demissionair premier Rutte af naar het Zwitserse Davos om deel te nemen aan het World Economic Forum. Ook ministers Ollongren (Defensie), Adriaansens (Economische Zaken en Klimaat), Van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en Van Leeuwen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) zijn van de partij.

Digitale financiële diensten

Koningin Maxima is van dinsdag tot en met donderdag bij het WEF aanwezig. Ze gaat in Davos gesprekken voeren met regeringsvertegenwoordigers van diverse landen, de private sector en internationale ontwikkelingsorganisaties over de voortgang van digitale financiële diensten.

Woensdag is ze samen met Mastercard gastvrouw van de lunchbijeenkomst Financial Health: Key to empowerment and sustainable development. Maxima is lid van de Stewardship Board of the World Economic Forum System Initiative on Shaping the Future of Financial and Monetary Systems. Wie kent het niet? Dit initiatief van het WEF richt zich op het bevorderen van digitale inclusie.

Het leger komt met 600 voertuigen

Wie zijn er nog meer op de WEF-bijeenkomst? Bill Gates, ECB-chef Christine Lagarde, WHO-baas Tedros, Ursula von der Leyen, Macron en Albert Bourla, directeur van Pfizer. Verder komen de kersverse Argentijnse president Milei en de Oekraïense president Zelensky.

Het leger komt met 600 voertuigen en 52 kilometer aan veiligheidshekken. En 5000 soldaten. Niets te zien hier, het is gewoon een praatclubje.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Eurocommissaris: we moeten elk jaar een miljoen EXTRA migranten binnenhalen anders gaan we allemaal dood ...(Zij mag voorgaan. - red. )


Eurocommissaris Ylva Johansson deed maandag tijdens een bezoek aan Griekenland een wel heel boude bewering: “Zonder migratie verhongeren we.”

Ze wil een miljoen extra migranten per jaar naar de EU halen, zei ze tijdens een conferentie over migratie.

Het aantal ‘legale’ migranten moet met een miljoen per jaar toenemen en het is echt een uitdaging om dat op een ordentelijke manier te doen, zei Johansson. Er komen ieder jaar al zo’n 3,5 miljoen migranten naar de EU.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Niet per ongeluk

De Europese Commissie waarschuwt dat de beroepsbevolking de komende jaren aanzienlijk zal krimpen zonder migratie.

“Deze demografische ontwikkeling is niet per ongeluk,” zegt FVD-fractievoorzitter in de gemeente Land van Cuijk Marianne Akkermans. “Echter staand beleid.”

Migranten krijgen voorrang op de vrijkomende woningen. Hugo de Jonge bouwt voor statushouders, vervolgt Akkermans.

World Economic Forum

“Kom je hier tegen in verzet, dan zie je meteen hoe ze dit betitelen als ‘xenofobie’.”

Ben je tegen de komst van asielzoekers? Massamoordenaar!

Johansson werd in december 2019 benoemd als Eurocommissaris voor Binnenlandse Zaken. Eerder dat jaar nam ze op het World Economic Forum deel aan een ‘interessant’ rondetafelgesprek over de veranderende arbeidsmarkt. Wat een toeval weer.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Afzwaaiend huisarts: ‘Dit is niets minder dan een bom onder het hele vaccinverhaal’


Huisarts Jan Vingerhoets laat in een interview met De Andere Krant weten dat hij zijn huisartsenpraktijk sluit. Hij wil geen deel meer uitmaken van een systeem dat niet meer over menselijke zorg gaat.

Vingerhoets verdiepte zich in de coronatijd in zowel de maatregelen als de prikken. Hij liet tijdens een presentatie voor collega’s zien dat er gesjoemeld was met de registratiestudies en dat bescherming door de prik enorm werd overdreven.

Zijn verzoek om na te denken over de rol van artsen bij het toedienen van de vaccins leek aan dovemansoren gericht. Het was normaal je aan de richtlijnen van het RIVM te houden. Zijn collega’s wilden niet ingewikkeld doen en gaven geen weerwoord.

Dat is schokkend

Vingerhoets keek lijdzaam toe hoe de overheid bewust loog. In die periode zijn mensen hun eigen kracht, verantwoordelijkheid, het zelf nadenken kwijtgeraakt, verzucht hij.  “Dat is schokkend.”

We zijn bang voor ziekte en dood. Dat er snel medische hulp voor wordt gezocht, is voor Vingerhoets een teken dat de kracht van het zelfhelend vermogen en iets te accepteren en ermee om te gaan niet altijd aanwezig is.

Niets minder dan een bom

Als hij zijn praktijk heeft overgedragen, gaat hij terug naar de basis, zijn eigen kracht. Hij wil meer gaan schrijven, ook om censuur tegen te gaan. Je vindt zijn blogs op de website Blogdoc.nl.

Er is nog genoeg werk aan de winkel, benadrukt de afzwaaiend arts. Volgens hem beseffen veel mensen de potentiële betekenis niet van de ontdekking dat er DNA in de vaccins zit, terwijl ons werd voorgehouden dat ons DNA veilig was. “Dat is niets minder dan een bom onder het hele vaccinverhaal en een absolute reden om onmiddellijk te stoppen met vaccineren.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Hongarije kan al zijn stemrecht in de EU verliezen – Beschuldigd van “verkeerd” stemmen over EU-miljarden voor Oekraïne

 Nieuwste poging om het conservatieve land te omzeilen

januari 13, 2024


European People's Party / Wikimedia (CC BY 2.0 AKTE)

Hongaarse Europarlementariërs in het Europees Parlement kunnen hun stemrecht kwijtraken. Tenminste als de liberale Finse Europarlementariër Petri Sarvamaa zijn zin krijgt. Dinsdag diende hij een petitie in die het Parlement moet ondertekenen. Als deze petitie voldoende steun krijgt, zal Hongarije niet meer kunnen stemmen over besluiten van de EU, bericht Samnytt.

Sarvamaa heeft de petitie ook gepost in een draad op X waarin hij verwijst naar een artikel in het EU-verdrag dat Hongarije volgens hem heeft geschonden door conservatieve standpunten in te nemen waar hij en anderen liberale standpunten innemen. Sarvarnaa stelt dat hij Hongarije zijn democratische stemrecht wil ontnemen om de democratische waarden van de EU te verdedigen.

Hij stelt dat Hongarije door gebruik te maken van zijn democratisch recht belangrijke beslissingen tegenhoudt, waaronder die over het sturen van miljarden extra belastinggeld van de EU naar Oekraïne in de oorlog tegen Rusland. Als je het hier niet mee eens bent, moet dat volgens Savarnaa worden gezien als obstructie en een weigering om mee te werken.

Tweetrapsraket

De procedure om Hongarije zijn democratisch stemrecht in de EU te ontnemen is, indien succesvol, een proces in twee stappen. De eerste stap vereist een unanieme stem voor het vaststellen van wat men beschouwt als de problemen van Hongarije, zoals het niet hebben van de juiste wetten of de aanwezigheid van corruptie. In de volgende stap, waar een gekwalificeerde meerderheid voldoende is, kan dan worden besloten dat Hongaarse leden van het Europees Parlement niet mogen stemmen.

Er moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan om een lidstaat stemrecht te ontnemen. Of het initiatief van de heer Sarvamaa succesvol is, valt nog te bezien.

Nieuwste poging om conservatief land op te doeken

Het initiatief is slechts de laatste in een reeks pogingen om Hongarije te dwingen op één lijn te komen met de links-liberalen. Op belangrijke gebieden, met name het immigratiebeleid, heeft het land een andere en succesvollere weg gekozen dan de overgrote meerderheid van de andere EU-landen. Het wordt daarom bijna niet geconfronteerd met dezelfde ‘uitdagingen’ op het gebied van asocialiteit, criminaliteit, islamitisch radicalisme enzovoort als de meer liberale immigratielanden.

 

Veel van de laatstgenoemde landen beweren dat Hongarije zich daarmee aan zijn verantwoordelijkheden heeft onttrokken en de asielregels van de EU heeft overtreden, terwijl Hongarije beweert dat het alleen het nationale migratiebeleid voert waar het recht op heeft – zelfs als lid van de EU – en waarvan het gelooft dat het in het belang van het land en zijn burgers is.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/hongarije-kan-al-zijn-stemrecht-in-de-eu-verliezen-beschuldigd-van-verkeerd-stemmen-over-eu-miljarden-voor-oekraine/

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...