maandag 16 mei 2022

Fabrikanten elektrische wagens hebben meer aandacht voor bereik dan voor ecologische voetafdruk

 

Een meerderheid van de constructeurs investeert in de verdere uitbreiding van het bereik van hun elektrische wagens. – Foto: Pixabay

MH

Door Marc Horckmans
Gepubliceerd op Zaterdag 14 mei 2022 om 12:33 • 2 dagen geleden
4 min lezen

De meeste constructeurs van elektrische voertuigen zijn meer gericht op de uitbreiding van het bereik van hun voertuigen en het verlagen van de kosten dan op de vermindering van de ecologische voetafdruk van de auto’s, ondanks het toenemende onderzoek naar hun verborgen milieu-impact.

Dit blijkt uit een rapport van het technologiebedrijf Hexagon, Wards Intelligence en de Informa Tech Automotive Group (ITAG), op basis van een wereldwijde enquête bij meer dan vierhonderd specialisten in elektrische mobiliteit.

Vervuiling

De inzet van elektrische voertuigen elimineert de uitstoot van uitlaatgassen. Tegelijkertijd versterken deze wagens echter de vraag naar fossiele brandstoffen. Ze moeten immers beroep doen op elektriciteit die vaak door fossiele brandstoffen wordt opgewekt.

Daarnaast wordt bij hun productie beroep gedaan op materialen en processen die de inzet van bijzonder veel energie vergen. Ook hier komen daarbij vaak fossiele brandstoffen in het spel.

Deze stelling wordt ook bevestigd door een rapport van autobouwer Volvo. Daaruit blijkt immers dat elektrische voertuigen onverwacht vervuilend zijn. “De ontginning van hulpbronnen voor een elektrische aandrijflijn veroorzaakt een grote uitstoot van broeikasgassen”, voert die studie aan.

“Om die negatieve impact ongedaan te maken, moeten elektrische voertuigen bijna dubbel zoveel kilometers afleggen dan benzinewagens.”

Ondanks de toenemende aandacht voor de impact op het leefmilieu, blijkt volgens de nieuwe studie momenteel amper 38 procent van de autofabrikanten te investeren in een duurzamer ontwerp van hun elektrische voertuigen.

Daarmee genieten deze eigenschappen veel minder prioriteit dan de kenmerken die bij de consument op een grotere interesse zouden kunnen rekenen. Uit het onderzoek bleek immers dat 84 procent van de fabrikanten gewag maakt van investeringen in de verbetering van de actieradius van de wagens.

Daarnaast zegt 60 procent te investeren in ontwerpen die de productiekosten van de wagen verlagen, zodat aan de klant een goedkoper product kan worden aangeboden. Verder richt 58 procent zich ook op investeringen die de prestaties van de auto moeten verbeteren.

Aardmetalen

“Al deze factoren verbeteren de ecologische voetafdruk van een elektrisch voertuig in vergelijking met een benzinewagen, maar de studie toonde dat de fabrikanten bij het streven naar duurzame doelstellingen op een reeks andere obstakels botsen”, stippen de onderzoekers aan.

Gevraagd naar hun uitdagingen bij de ontwikkeling van elektrische voertuigen, verwijst 56 procent van de fabrikanten naar een gebrek aan alternatieven voor de zeldzame aardmetalen die in de batterijen moeten worden gebruikt. Tevens maakt 49 procent zich zorgen over het gebrek aan recycleerbare batterijmaterialen, terwijl 47 procent gewag maakt van problemen rond de infrastructuur.

“De studie maakt duidelijk dat de autofabrikanten beseffen dat duurzaamheid meer inhoudt dan het elimineren van de uitstoot in het verkeer”, merken de onderzoekers op.

“Tegelijkertijd wordt duidelijk dat de autofabrikanten ondanks deze kennis, meer druk voelen om de verwachtingen van de consument in te vullen dan zich volop op de kerndoelstellingen van de elektrische auto – het verminderen van de ecologische impact van het autoverkeer – te richten.”

Ignazio Dentici, vice-president elektrische mobiliteit bij Hexagon, wijst er daarbij op dat de fabrikanten met een complexe uitdaging worden geconfronteerd. Enerzijds is er de vraag naar duurzame mobiliteit, maar daarbij moet tevens een commercieel product worden aangeboden dat de belangstelling van de consument kan wekken.

Op datzelfde ogenblik moet echter ook worden afgerekend met knelpunten zoals een tekort aan grondstoffen en een gebrekkige aanvoer van componenten.

“Alleen door het ontwerpen toe te spitsen op een circulaire economie – van fabriek tot consument – kan de volgende jaren de vraag naar energie en materialen worden verminderd”, voert Dentici aan. “Daarmee moet de sector zich toespitsen op het gebruik van lichtere en recycleerbare materialen en processen met een hogere efficiëntie.”

https://newsmonkey.be/fabrikanten-elektrische-wagens-hebben-meer-aandacht-voor-bereik-dan-voor-ecologische-voetafdruk-2/

Fjällbete - Een landschap voor elkeen

 Analyse door Dr. Joseph Mercola     Feit gecontroleerd      7 mei 2022

 

 

                     Video Link: https://youtu.be/-9b6nwJayqY

 

PDF: https://media.mercola.com/ImageServer/Public/2022/May/PDF/fjallbete-holistic-management-agriculture-pdf.pdf

 

HET VERHAAL IN ÉÉN OOGOPSLAG

·       Fjällbete, een boerderij in Undersåker, Zweden, is een regionaal knooppunt van het Savory Global Network en een leersite voor holistisch beheer

·       Bij Fjällbete is het hun missie om 'de kloof tussen het land en zijn volk te dichten' - om 'laghum' te herstellen, een oud Zweeds woord dat betekent 'wat voor iedereen werkt'

·       Holistische geplande begrazing is de sleutel tot regeneratieve landbouw en het ecologische herstel van graslanden, omdat het de natuurlijke roofdier- / prooirelaties nabootst die al eeuwen in de omgeving bestaan

·       Wetende dat ze een verschil maken om het landschap te regenereren, brengt betekenis in het leven en trekt een groeiend aantal jongeren naar de boerderij op zoek naar een groter doel

·       Van het vergroten van de voedselzekerheid en het verminderen van droogte tot het verbeteren van armoede door verarmde regio's om te zetten in productieve, regeneratieve landbouw kan inderdaad de wereld redden

 

Fjällbete, een boerderij in Undersåker, Zweden, maakt aanleiding in zijn gemeenschap om terug te keren naar een eeuwenoude verbinding met het land - en daardoor voelt een nieuwe generatie jongeren de oproep tot regeneratieve landbouw als een manier om een betere wereld te bouwen. Jörgen Andersson, die nu de drijvende kracht is achter Fjällbete, kwam uit een conventionele landbouwachtergrond - tractoren besturen en vertrouwen op machines is de manier waarop hij naar de boerderij is gebracht.

Toen hij een kind was, begonnen dieren - vooral koeien - uit het landschap te verdwijnen en met hun verwijdering kwam er een merkbare aantasting in de grond. Pas later in zijn leven legde Andersson de connectie dat het wegnemen van dieren van de landbouw schadelijk was, maar toen hij ongeveer 20 jaar geleden met Fjällbete begon, zei hij: 'Mensen herinnerden zich de dieren die hier vroeger waren. In zo'n korte tijd waren alle dieren weg."1

Dieren vormen het landschap

Als regionaal knooppunt van het Savory Global Network is Fjällbete de leersite voor Holistic Management Sverige - de Savory Hub in Zweden. Vee-integratie met weidebeheer is slechts een onderdeel van regeneratieve landbouwpraktijken die boeren over de hele wereld in staat stellen chemische pesticiden, meststoffen en andere valkuilen van industriële landbouw grotendeels te vermijden, terwijl koolstofrijke grond wordt gebouwd die de gezondheid van gewassen en de veeteelt verhoogt.

Bij Fjällbete is het hun missie om "de kloof tussen het land en zijn volk te dichten"2 - om "laghum" te herstellen, een oud Zweeds wat bekent "wat werkt voor iedereen."" Het begon met de terugkeer van de dieren", zoals te zien in de film3 

 'De verbinding hier in het toeristisch gebied, was er een kennis dat het landschap door die dieren werd gevormd, het was een intuïtief iets dat als je ze terug in het landschap ziet, je je zo goed voelde,' Zei Andersson, en "dat is nog voordat ze beginnen te leren hoe nuttig de dieren zijn in het landschap."4

Holistische managementpraktijken erkennen de complexiteit van levende systemen en het feit dat dieren, mensen, planten en nog veel meer, zoals schimmels, allemaal naast elkaar moeten bestaan en onderling verbonden relaties moeten vormen.

Terwijl conventionele landbouw heeft geprobeerd de natuurlijke wereld te vereenvoudigen tot monoculturen waar één gewas tegelijk bestaat, ten koste van andere planten, insecten en dieren in het wild, omarmt regeneratieve landbouw complexe ecosystemen en wil daarmee samenwerken. Zoals uitgelegd door het Savory Institute, dat werkt aan het vergemakkelijken van de grootschalige regeneratie van de graslanden in de wereld met holistisch beheer :5

“De natuurlijke wereld bestaat uit prachtig- en oneindig complexe adaptieve levende systemen ... en de manier waarop we beslissingen beheren te midden van complexe levende systemen is belangrijk.

In dit moderne, industriële tijdperk hebben we allemaal al op jonge leeftijd geleerd om een probleem terug te brengen tot de eenvoudigste componenten. Dit werkt voor machines en andere ‘gecompliceerde’ systemen waarvan de afzonderlijke onderdelen volledig kunnen worden gedefinieerd, maar wanneer biologie in beeld komt, moet ook nederigheid en een verschuiving van ‘controle’ naar ‘samenwerking.''

Dieren hebben een groter doel

Toen Andersson Fjällbete startte, waren er al 30 jaar geen dieren op het land. Hij beschreef het opnieuw introduceren van dieren op de boerderij als een vorm van thuiskomen - een gevoel dat resoneerde met anderen in zijn gemeenschap.

"Het hele concept van holistisch beheer is dat we een manier kunnen bieden om gebruik te maken van het land dat levensvatbaar en concurrerend is en dat we voorheen niet kenden", zei Andersson. Terwijl Andersson ooit tevreden was om zijn eigen boerderij te runnen in isolatie van de gemeenschap om hem heen, zegt hij nu: 'Het doel is niet om alleen voor mijn eigen boerderij te zorgen."6

In plaats daarvan "faciliteert Fjällbete een Scandinavisch netwerk voor regeneratieve landbouw en helpt het mensen hun" zorgcapaciteit "als boeren en gemeenschapsbouwers te verkennen."7 Het doel is dat gemenschapssamenwerking op natuurgebied van het land voor het land en het land voor het centrum van het land in het regeneratieproces.

Holistische geplande begrazing is de sleutel tot regeneratieve landbouw en ook tot het ecologische herstel van graslanden, omdat het de natuurlijke roofdier- / prooirelaties nabootst die al eeuwen in de omgeving bestaan.8 Andersson zit nu in een groep met jonge landbouwers, ook al komen ze niet uit een agrarische achtergrond.

Jonge mensen vinden magie in de landbouw

Maja Bohlin, een herderin en gemeenschapsbouwer bij Fjällbete, zei dat ze zich het meest op haar gemak en gelukkig voelt als ze met het land werkt. Wanneer mensen op bezoek komen, voelen ze het gevoel dat Fjällbete meer is dan een bedrijf of een hobby of een werkplek. 'Het is groter dan dat', zegt ze.9 Ook de dieren hebben een groter doel, helpen de grond te regenereren en helpen zo de mensen die op het land leven.

'Er zijn zoveel niveaus aan de hand. Het helpt niet alleen de grond en helpt het land,'Bohlin zei, "Het is ook, als je mensen ziet komen bezoeken, om je te helpen de schapen te verplaatsen, bijvoorbeeld, en je kunt de vonk in hun ogen zien ... deze dieren veranderen de wereld eigenlijk ... en om daar deel van uit te maken, Daar ben ik trots op."10

Wetende dat ze een verschil maken om het landschap te regenereren, brengt betekenis in het leven en trekt een groeiend aantal jongeren naar de boerderij. Adam Bergstedt is een andere herder en gemeenschapsbouwer bij Fjällbete, die zegt dat hij niet logisch kan uitleggen waarom hij moest komen - 'Het was een diepe roeping vanuit het bos, vanuit het land', zei hij.11

De verbinding die hij voelt met het land leidt hoe hij eet en omgaat met het land en de mensen om hem heen - en de boodschap die hij deelt. 'Een landschap dat er voor iedereen is, elk lichaam ... de koe en de geit en de vogel en het insect en alle lichamen, met het landschap op zo'n manier dat het voor iedereen het beste is."12

Terwijl ze schapen op een grasveld in een skipiste laten grazen, legt Josephine Eilso Mors, ook een herderin en gemeenschapsbouwer bij Fjällbete, dat uit wat ze doen niet als een baan voelt: 'Het voelt als een doel."13 Na haar middenbare schooloptredens al haar vrienden naar de universiteit gingen, maar zij heeft hier ook een praktische manier gevonden om het ook te maken.

"De mix van interactie met dieren, interactie met mensen en het bewegen van je lichaam - fysiek werk doen - en het uitzicht op het landschap hebben", zegt ze, "het is magisch. Werkelijk."14

Kan regeneratieve landbouw de wereld redden?

Holistisch beheer is een vorm van regeneratieve landbouw, waarbij de relaties tussen grote kuddes wilde herbivoren en graslanden worden omarmd, strategieën worden ontwikkeld om kuddes vee te beheren om wilde kuddes na te bootsen. "Holistisch beheer is succesvol omdat het kosteneffectief, zeer schaalbaar en op de natuur is gebaseerd", legt het Savory Institute uit.15

Critici hebben naar voren gebracht dat vee buitensporige methaangehaltes in het milieu kan afgeven, maar dit is slechts een probleem met vee dat onder drukke omstandigheden is opgegroeid met geconcentreerde diervoederactiviteiten (CAFO's) die mestlagunes in stand houden en bossen en graslanden omzetten in maïs en soja-monoculturen die worden gebruikt voor diervoeder.

"Het is redelijk om te concluderen dat een intact ecosysteem de productie en afbraak van methaan van herkauwers effectief in evenwicht brengt", aldus het Savory Institute, dat doorgaat met:16

“Gezonde, goed beluchte bodems - een karakteristieke kwaliteit van graslanden onder Holistic Planned Grazing - herbergbacteriën genaamd methanotrofen, die methaan afbreken. De afbraak van methaan op basis van bodem kan gelijk zijn aan of groter zijn dan de productie van methaan van herkauwers, afhankelijk van de dichtheid van de dierenpopulaties, het bodemtype en de gezondheid van de bodem. De voordelen van eco-restauratie door holistisch beheer wegen dus veel zwaarder dan de methaanemissies als gevolg van vee."

Het is ook een zegen voor voedselzekerheid, omdat het landeigenaren in staat stelt de winsten en opbrengsten te verhogen zonder de levensvatbaarheid van het land op lange termijn in gevaar te brengen. Het gebruik van holistisch beheer voor de voorbereiding van landbouwgewassen kan de opbrengsten meer dan verviervoudigen, zonder dat er extra input nodig is, aldus het Savory Institute.17

Hoewel het misschien simplistisch lijkt, speelt de beweging van kuddes herbivoren een complexe en gunstige rol bij het verhogen van de landproductiviteit met maximaal 400%, wat het bereikt via:18

·         Hoeven die grond breken en planten vertrappen, kieming van zaden ondersteunen en waterfiltratie versterken

·         Grazen, wat de grasgroei stimuleert

·         Mest en urine, die als natuurlijke meststoffen voor de grond fungeren

Woestijnvorming, die optreedt wanneer uitgestrekte graslanden worden geploegd, waardoor de grond wordt blootgelegd en waterafvoer en verdamping wordt veroorzaakt, is ook een groeiend probleem. Volgens gegevens van het Amerikaanse ministerie van landbouw is tussen 2007 en 2015 bijna 2 miljoen hectare federaal beschermde graslanden en wetlands in North Dakota uit het natuurbeschermingsprogramma gehaald.19

Holistisch beheer en geplande begrazing kunnen hier ook helpen, omdat het organisch materiaal in de bodem vergroot en helpt om water vast te houden. Een toename van de capaciteit voor watervoorraden met 40% werd aangetoond door één onderzoek naar land met holistische geplande begrazing.20 Van het vergroten van de stamdienst en het verminderen van droogte tot het werk van armoede door verarmde regio's om te zetten in productieve, regeneratieve landbouw kan inderdaad de wereldrood. Zoals Andersson het uitdrukte :21

'Als we willen dat onze kinderen een veilige plek hebben om in te wonen, wat moeten we dan doen om dat mogelijk te maken? ... Met onze vindingrijkheid en onze creativiteit zijn er zoveel plaatsen waar we het leven op deze planeet kunnen in- en ondersteunen en helpen.

We kunnen deze plek dus duidelijk groener en diverser maken dan ooit tevoren. En voor mij is dat slechts stap één. Regeneratieve landbouw is nu de natuurlijke stap die de mensheid moet nemen. Dat is de sprong die gaande is en er is eigenlijk geen andere manier."

 Bronnen en referenties

·         1 YouTube 19 april 2022, Fjällbete - A Landscape for Every Body, 3:00

·         2, 3, 7 YouTube 19 april 2022, Fjällbete - Een landschap voor elk lichaam

·         4 YouTube 19 april 2022, Fjällbete - A Landscape for Every Body, 3:30

·         5 Savory Institute, Managing the Complexities of Land & Livestock

·         6 YouTube 19 april 2022, Fjällbete - A Landscape for Every Body, 5:00

·         8 Savory Institute, Complexiteit beheren door holistisch management

·         9 YouTube 19 april 2022, Fjällbete - A Landscape for Every Body, 7:57

·         10 YouTube 19 april 2022, Fjällbete - A Landscape for Every Body, 10:30

·         11 YouTube 19 april 2022, Fjällbete - A Landscape for Every Body, 12:45

·         12 YouTube 19 april 2022, Fjällbete - A Landscape for Every Body, 14:00

·         13 YouTube 19 april 2022, Fjällbete - A Landscape for Every Body, 16:52

·         14 YouTube 19 april 2022, Fjällbete - A Landscape for Every Body, 19:30

·         15, 16 Savory Institute, An Exploration of Methane and Properly Managed Livestock Through Holistic Management

·         17 Savory Institute, veelgestelde vragen, wat heeft holistisch management te maken met voedselzekerheid?

·         18 Savory Institute, FAQs, verhoogt holistisch management de productiviteit van land?

·         19 Undark 26 april 2017

·         20 Savory Institute, FAQs, kan holistisch beheer de waterzekerheid verhogen en droogte verminderen?

·         21 YouTube 19 april 2022, Fjällbete - A Landscape for Every Body, 23:00

Bron: https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2022/05/07/fjallbete-holistic-management-agriculture.aspx

Duitse minister van Binnenlandse Zaken: Burgers moeten beginnen met het oppotten van noodvoorraden

 

       Stockfoto van Pexels

Tegen de achtergrond van de oorlog in Oekraïne adviseerde minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser burgers om overlevingsmaatregelen te nemen in geval van een crisis. In 2019 werden de reguliere leden van de Christen-democratische Unie die survivalistische netwerken steunden, echter aan de kaak gesteld als "neonazi's".

Gepubliceerd: 4 mei 2022, 13:39 uur

BERLIJN

'Denk bijvoorbeeld aan cyberaanvallen op kritieke infrastructuur', vertelde de SPD-politicus dagelijks aan Duitse zaken Handelsblatt.

“Als de stroom voor een langere periode uitvalt of het dagelijks leven op een andere manier wordt beperkt, dan is het zeker logisch om thuis een noodvoorziening te hebben.”In dit verband verwees Faeser naar een lijst die is gepubliceerd door het Federaal Bureau voor Burgerbescherming.

Tegelijkertijd benadrukte de minister het belang van civiele bescherming, waaraan zij "hoge prioriteit" gaf. "Het keerpunt laat ons duidelijk zien dat we een aanzienlijke behoefte aan verbetering hebben als het gaat om civiele bescherming", benadrukte de minister van Binnenlandse Zaken.

En ze verwacht duidelijk dat de zaken vrij snel naar het zuiden zullen gaan: 'We moeten hier op de hoogte komen om de verschillende crises het hoofd te kunnen bieden - pandemieën, de gevolgen van klimaatverandering, de gevaren van oorlog."

Er moet worden gecontroleerd welke beschermingsmaatregelen nodig zijn. Dit heeft niet alleen gevolgen voor technische problemen, "maar ook voor de voedselvoorziening, medicijnen of medische benodigdheden". Er zijn nog steeds 599 nucleaire schuilplaatsen in Duitsland. Er zijn er ook die tegenwoordig anders worden gebruikt. 'Het is logisch om sommige ervan opnieuw te activeren', zei Faeser.

Tegelijkertijd waarschuwde de minister voor meer cyberaanvallen als gevolg van de oorlog in Oekraïne. “Hackers zijn duidelijk op zoek naar kwetsbaarheden om malware te installeren.'De beschermende maatregelen ertegen werden' aanzienlijk versterkt '. Hiervoor is het cyberdefensiecentrum van de Bundeswehr verantwoordelijk.

Preppers in Saksen werden bijvoorbeeld niet lang geleden - in 2021 - belachelijk gemaakt door het VK Econoom als complottheoretici. . Wanneer Robert Möritz, een lid van het uitvoerend comité van de reguliere CDU in Anhalt-Bitterfeld, bevestigde dat hij lid was Uniter, een privé prepper netwerk voor actieve en voormalige soldaten en beveiligingspersoneel, noemden linksen hem verontwaardigd een "neonazi".

Alle rechten voorbehouden. U heeft toestemming om vrijelijk uit de artikelen te citeren, op voorwaarde dat de bron (www.freewestmedia.com) wordt gegeven. Foto's mogen niet worden gebruikt zonder onze toestemming.

FWMSTAFF

https://freewestmedia.com/2022/05/04/german-interior-minister-citizens-should-start-hoarding-emergency-supplies/

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...