donderdag 9 november 2023

Robot verwart werknemer met doos groenten en doodt hem

 

Volgen

      Robot verwart werknemer met doos groenten en doodt hem© Unsplash

In Zuid-Korea is een man om het leven gekomen nadat een robot hem verwarde met een doos groenten.

Het slachtoffer, een veertiger, was werkzaam in het robotbedrijf. Hij was een robot aan het inspecteren toen het fout liep. De robot dacht dat het een doos groenten optilde, maar greep in de plaats daarvan de man vast. De robot duwde het lichaam van de man op een lopende band en verpletterde daardoor zijn gezicht en borstkas. De man werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar kon niet meer geholpen worden. 

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

De EU-leiders zijn iets belangrijks vergeten

Mensen zijn slechts bereid om een bepaalde hoeveelheid op te offeren "voor Oekraïne" voordat ze beseffen dat hun leiders niet om hen geven

september 27, 2022

 

Brusselse opperheren en diverse EU-leiders, die om beurten op het podium van de Algemene Vergadering van de VN op de westerse oorlogstrom slaan tegen Rusland – allemaal in het belang van de “vrede” – verzuimen na te gaan wat de gemiddelde Europeaan eigenlijk wil, schrijft Rachel Marsden.

 

In tegenstelling tot wat hun leiders willen, is de gemiddelde Europeaan slechts bereid om persoonlijk tot op zekere hoogte “voor Oekraïne” op te offeren – wat dat ook moge betekenen, aangezien het vrij duidelijk is dat de bevolking van Oekraïne evenmin baat heeft bij de huidige toestand van eeuwigdurend conflict die de EU en de VS mogelijk maken.

Het is één ding voor de gemiddelde EU-burger om zich te scharen achter verheven waarden, uitgesproken van hoog boven de dagelijkse worstelingen, als het hem niets kost. Of tenminste als het water zo troebel is dat de burgers niet gemakkelijk de link kunnen leggen tussen hun portemonnee en de niet-aflatende uitgaven van hun leiders. Dit schijnbaar eindeloze conflict in Oekraïne, een notoir corrupt land, verkopen als een verdediging van “democratie” werkt alleen totdat het betekent dat u moet kiezen tussen het betalen van uw eigen rekeningen en het betalen van alle blanco cheques die u naar Kiev schrijft.

In zijn VN-toespraak deze week zei de Franse president Emmanuel Macron met betrekking tot landen die het Oekraïne-conflict uitzitten, dat “zij die vandaag zwijgen – tegen hun wil of heimelijk met een zekere medeplichtigheid – de zaak van een nieuw imperialisme dienen.” Macron bewees vervolgens lippendienst aan het “gevoel van onrechtvaardigheid” bij degenen die de prijs betalen in de vorm van stijgende voedsel-, energie- en inflatiekosten. De boodschap is duidelijk: de gemiddelde burger moet deze eisen van de westerse elites tolereren omdat het een morele verplichting is. Die burgers hebben dat allemaal al eerder gehoord, met Covid-beperkingen en klimaatveranderingsvoorschriften. Nu is de cirkel rond en worden beperkingen gesteld aan de verwarming en koeling van woningen, maar deze keer “voor Oekraïne”.

 

Het is geen wonder dat Macron het mondiale Zuiden probeert te kastijden, dat zich grotendeels aan het huidige fiasco heeft onttrokken en heeft geweigerd deel te nemen aan de westerse sancties tegen Rusland. In tegenstelling tot de EU doen de zuidelijke landen wat zij het beste achten voor hun eigen burgers. Hun aanpak zal hun eigen landen en bevolking waarschijnlijk welvarender maken, wat de Europeanen dreigt op te vallen nu hun rekeningen zich opstapelen en het dagelijks leven steeds zwaarder wordt. Het is dus volkomen logisch dat Macron en zijn mede-EU-heersers willen dat iedereen in hetzelfde zinkende bootje zit. Al was het maar omdat het moeilijk is om te beweren dat Oekraïne een wereldprobleem is dat meer imperialisme vereist, vermomd als westers geleid mondiaal bestuur, wanneer een groot deel van de wereld daar niet in trapt.

Tijdens een bezoek aan Mexico-Stad deze week probeerde de Duitse president Frank-Walter Steinmeier ook de Mexicaanse president Andres Manuel Lopez Obrador ertoe te bewegen zijn neutrale standpunt en zijn weigering om Rusland sancties op te leggen, op te geven. Het moet er voor Duitsland slecht uitzien dat Mexico, dat zich buiten de strijd heeft gehouden, nu in een positie verkeert om Duitsland samenwerking op het gebied van gas aan te bieden (ook al zal het pas over een paar jaar stromen), en dat terwijl Duitsland wordt geconfronteerd met deïndustrialisatie en rantsoenering, en onlangs is gedwongen zijn eigen gasbedrijf, Uniper, te nationaliseren.

Ondertussen heeft de Duitse bondskanselier Olaf Scholz zijn ergernis uitgesproken over de plannen van NAVO-lid Turkije om zich uit het westerse keurslijf te wringen en toe te treden tot de door Rusland en China geleide Sjanghai Samenwerkingsorganisatie. “Ik ben erg geïrriteerd over deze ontwikkeling,” zei Scholz. “Maar uiteindelijk is het belangrijk om het eens te worden over wat ons drijft om duidelijk te maken dat de Russische oorlog tegen Oekraïne niet succesvol mag zijn.” Met andere woorden: “Ik vind het niet leuk. Maar wat dan ook – zolang je het zinkende schip van onze westerse ideologie maar niet in de steek laat.”

Scholz zou zich meer zorgen moeten maken over de gemiddelde Duitser, die geïrriteerd is dat Scholz er niet zo op gebrand is om de eigen energiezekerheid van zijn land veilig te stellen als dat hij absurde maatregelen neemt om hun eigen energievoorziening af te snijden.

De Spaanse premier Pedro Sánchez werkte deze week ook aan de schuldomkering-retoriek van de EU in de marge van de VN-bijeenkomst door de pers te vertellen dat de Russische president Vladimir Poetin energie gebruikt als oorlogsinstrument tegen Europa. In werkelijkheid zijn het de Europese elites, wier beleid ten aanzien van Rusland hun eigen burgers met de rekening heeft opgezadeld, en zij willen nu wanhopig dat de Europeanen geloven dat het de schuld van Poetin is. Maar als de populistische opkomst bij recente verkiezingen in het hele blok een indicatie is, groeit de wrok jegens het EU establishment. Als ze de wil van het volk blijven negeren, moeten ze niet verbaasd zijn als dat op eigen politiek gevaar uitdraait.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/de-eu-leiders-zijn-iets-belangrijks-vergeten/

 

Details van de ondergang van de Europese economie

De meeste mensen zijn zich nog niet bewust van de dramatische situatie in de EU, maar die wordt langzamerhand zichtbaar. Gehele industrieën sterven onherroepelijk, zoals de hier genoemde voorbeelden aantonen, schrijft Thomas Röper. De economische oorlog die het Westen zes maanden geleden tegen Rusland heeft verklaard, vernietigt de economieën van de meeste EU-landen zonder al … Meer lezen overDetails van de ondergang van de Europese economie

https://www.frontnieuws.com/details-van-de-ondergang-van-de-europese-economie/

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...