zondag 26 december 2021

In de afgelopen 5 dagen zijn 3 voetballers overleden aan een hartaanval

voetballer

Foto: Unsplash

In de afgelopen 5 dagen zijn 3 voetballers overleden aan een hartaanval

In de afgelopen vijf dagen zijn drie jonge voetballers gestorven aan een hartaanval. Het gaat om de Kroaat Marin Cacic, Mukhaled Al-Raqadi uit Oman en Soufiane Lokar uit Algerije.

De Kroatische voetballer Marin Cacic (23) overleed op 23 december, drie dagen nadat hij tijdens een training in elkaar was gezakt en daarna in een kunstmatige coma was gebracht. Hij werd in het ziekenhuis gediagnosticeerd met hartfalen. Cacic speelde onder andere voor NK Nehaj Sinj, Isernia FC en NK Trnje Zagreb.

Op 22 december overleed international Mukhaled Al-Raqadi uit Oman nadat hij tijdens de warming up in elkaar was gezakt. De 29-jarige verdediger van Muscat Club kreeg een hartaanval en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De Algerijnse stervoetballer Sofiane Lokar (30) kreeg op eerste kerstdag een hartaanval tijdens de wedstrijd en stierf. Hij viel in de 35e minuut op de grond.


Nooit eerder zijn er zoveel voetballers in elkaar gezakt of overleden op het veld. Gemiddeld overlijden elk jaar negen voetballers aan een hartaanval. Dit jaar zijn dat er al 18, twee keer zoveel.

Voormalig profvoetballer Matt Le Tissier riep eerder op tot een onderzoek. Hij zei dat hij tijdens zijn carrière nooit een speler met hartproblemen heeft gezien.

4.9

Uitvaartondernemer maakt balans op na 22 maanden en zit met veel vraagtekens

uitvaart

Foto: Pixabay

Uitvaartondernemer maakt balans op na 22 maanden en zit met veel vraagtekens

Er overlijden nog steeds veel meer mensen dan verwacht. In de derde week van december overleden naar schatting 4100 mensen, 950 meer dan gebruikelijk, meldt het CBS. (= Het Nederlandse Bureau voor Statistiek) Er is al sinds begin augustus oversterfte.

In alle leeftijdsgroepen is sprake van oversterfte. Het sterftecijfer is het hoogst bij mensen van 80 jaar of ouder. Het CBS weet nog niet waaraan deze mensen zijn gestorven.

De oversterfte is hoog, ook als je de geregistreerde coronadoden niet meetelt. Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt wil dat de regering een academisch onderzoek laat uitvoeren. “Duizend extra doden per week, dat vraagt om onderzoek,” zei hij in gesprek met De Telegraaf.

Drukker dan ooit

“We zien nu de hoogste oversterfte sinds april 2020 en niemand heeft daarvoor een sluitende verklaring,” zei Omtzigt.

Begin deze maand werd bekend dat het bij uitvaartondernemers drukker dan ooit is door de vele overlijdens. Uitvaartcentra maken overuren en zelfs in de avonden en op zondag worden uitvaarten verzorgd.

Eén door corona

Ook uitvaartondernemer Anja de Roos kan niet ontkennen dat het druk is. “Het stemt mij allerminst gerust,” schrijft ze in een bericht op social media. “Met name de afgelopen weken is de oversterfte schrikbarend. 40 procent meer sterfgevallen dan afgelopen jaren.”

De Roos heeft de balans opgemaakt van 22 maanden leven en werken met corona. Ze kreeg als kleine uitvaartondernemer 103 overlijdensmeldingen binnen. “Waarvan veel plotselinge sterfgevallen, kanker, hartfalen, TIA’s, suïcides, ongevallen, baby’s en één door corona.”

Ze zit met ‘veel vraagtekens’. “So tell me, what’s going on?”

5
Beoordeel dit artikel

Briefwisseling tussen Rutte (Premier NL) en Klaus Schwab opgediept: ‘Een lakei die zijn meester antwoordt’

rutte

Foto: Klaus Schwab (World Economic Forum CC BY 3.0)

Briefwisseling tussen Rutte en Klaus Schwab opgediept: ‘Een lakei die zijn meester antwoordt’

Vorig jaar vroeg Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD) premier Rutte hoe hij de inhoud van het boek ‘Covid-19: The Great Reset’ van Klaus Schwab beoordeelt. “Ik ken het boek niet. Maar ik zou de heer Van Meijeren willen adviseren om niet al te veel in die conspiracy theorieën te geloven,” antwoordde Rutte.

Van Meijeren confronteerde de premier vervolgens met een brief van 26 november 2020 waarin Rutte Schwab bedankt voor het toezenden van het boek en dit een ‘hoopvolle analyse voor een betere toekomst’ noemt.

“Het verbaast mij dat de eerste vraag die ik aan de heer Rutte stel sinds ik beëdigd ben als Kamerlid direct wordt beantwoord met een leugen,” zei Van Meijeren nadat de premier door de mand was gevallen.

Wat een eervol verzoek

Uit een andere brief die is opgediept door FVD blijkt dat Schwab premier Rutte om een lovend citaat heeft gevraagd voor een ander boek. De premier moest deze huiswerkopdracht binnen enkele dagen inleveren.

In de brief valt te lezen dat Schwab op 25 januari 2020 zijn boek ‘Stakeholder Capitalism’ over onder andere ongelijkheid en de ‘klimaatcrisis’ zal publiceren. Het World Economic Forum vraagt Rutte of hij het boek wil aanprijzen, aangezien Schwab zijn werkwijze als premier enorm waardeert en veel overeenkomsten ziet met zijn kijk op stakeholderkapitalisme.

Het WEF vraagt Rutte om de tekst binnen een week toe te sturen, uiterlijk op 15 december. “Professor Schwab zal zeer dankbaar zijn.”

Een medewerker van Rutte antwoordt op 15 december: “Wat een eervol verzoek van meneer Swab (sic).”

Lakei

“In ‘Stakeholder Capitalism’ schetst mijn goede vriend professor Schwab een inspirerende weg voorwaarts naar een meer rechtvaardige, duurzame en toekomstbestendige economie. Een visie die perfect aansluit op al zijn inspanningen de afgelopen jaren om een betere wereld te bouwen. Professor Schwab geeft ons met dit fascinerende boek opnieuw stof tot nadenken en reflectie,” schrijft Rutte.

De medewerker vraagt vervolgens of het citaat aansluit bij de verwachtingen. “Ook zonder Barthes kan iedereen zien dat hier een lakei zijn meester antwoordt,” reageert FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen.

Voormalig beurscommentator Willem Middelkoop hoorde van een journalist die hij al 30 jaar kent dat de media niet over de vrijgegeven stukken schrijven omdat ze boven water zijn gehaald door een politicus die ze verachten.

Oud-president Evo Morales (Bolivië) : beleid Nieuwe Wereldorde gericht op uitdunnen ‘overbodige bevolking’

morales

Foto: Evo Morales (Kremlin.ru CC BY 4.0)

Oud-president Evo Morales: beleid Nieuwe Wereldorde gericht op uitdunnen ‘overbodige bevolking’

De Boliviaanse oud-president Evo Morales zei tijdens een rondetafelgesprek over samenwerking tussen Rusland en Zuid-Amerikaanse landen dat hij grote twijfels heeft bij de pandemie.

Hij zei documenten van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) te hebben gelezen. “En wat stond er in? Dat het beleid van de Nieuwe Wereldorde gericht is op het uitdunnen van de ‘overbodige bevolking’,” zei Morales, leider van de partij MAS-IPSP (Beweging naar Socialisme – Politiek Instrument voor de Soevereiniteit van de Volkeren).


Ouderen en mensen met een handicap

Met de ‘overbodige bevolking’ doelt men op de ouderen en mensen met een handicap. In sommige gevallen worden ook arme en eenvoudige mensen gezien als probleem voor kapitalisme, citeerde Kawsachun News hem.

Morales zei verder dat de farmaceutische industrie gerund zou moeten worden door landen omdat gezondheid een mensenrecht is en geen private aangelegenheid.

GGD-medewerker (NL) : ze maken mensen bang voor omikron om die boosterprik te kunnen geven

ggd

Foto: gencat cat CC0

GGD-medewerker: ze maken mensen bang voor omikron om die boosterprik te kunnen geven

Er circuleren momenteel beelden op social media van een man uit Assen die belt met GGD Drenthe over de nieuwe omikronvariant. De man legt aan een medewerker van de GGD uit dat zijn neef positief is getest op corona, maar dat niet duidelijk is welke variant hij heeft.

“Ik zeg: heb jij nou dan de delta, heb jij de omikron? Hij zegt: dat weet ik eigenlijk niet, dat kan niemand mij vertellen. Hebben jullie een idee hoe ik er nou achter kom als je je zo meteen met klachten laat testen of je de omikron hebt of de delta of welke variant van corona überhaupt?” vraagt de man aan de GGD-medewerker.

Bangmakerij

Die antwoordt dat het lab geen onderscheid maakt tussen varianten. “Als er nu zo’n opmars is van de omikron, als daar dan verder niet naar gekeken wordt, hoe kun je dan in hemelsnaam beoordelen dat de omikronvariant daadwerkelijk zo in opmars is als daar toch niet naar gekeken wordt?” vraagt de man vervolgens.

“Ik denk dat het voornamelijk, enigszins bangmakerij is,” zegt de medewerker. “Ik mag daar geen oordeel over geven. Ik mag alleen advies geven. Maar het is natuurlijk de bedoeling dat iedereen zo snel mogelijk een booster gaat halen.”

“Dus eigenlijk – even tussen jou en mij – maken ze de mensen bang, puur en alleen om die boosterprik te kunnen geven?” vraagt de Assenaar. Het antwoord: “Correct. Ja.”

Griepdoden weggeschreven als coronadoden

Het telefoongesprek doet denken aan een gesprek dat timmerman Peter Grootswagers vorig jaar had met een medewerker van het RIVM. Die onthulde dat griepdoden worden weggeschreven als coronadoden, zelfs verkeersdoden.

De ‘factcheckers’ beweerden dat het telefoongesprek niet werd gevoerd met een RIVM-medewerker. De Volkskrant besteedde twee columns aan het gesprek. De ene columnist sprak van een ‘onwaarschijnlijk telefoontje’ en de andere van ‘oplichterij’.

De timmerman vroeg de telefoonspecificatie op, waaruit bleek dat hij wel degelijk met het RIVM had gebeld. Hij belde vervolgens een paar keer met de Volkskrant, maar kreeg te horen dat ‘er niemand op de redactie was’.

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...