vrijdag 5 juli 2024

Amerikanen dumpen smartphones voor ‘domme’ apparaten die alleen bellen en sms’en om ‘zombiemodus’ te vermijden

Worden mensen zich bewust van de voordelen van contact houden met de echte wereld? Een realiteit die niet in hun smartphones zit?

juli 4, 2024   19  

    Surprising_SnapShots / Pixabay

Steeds meer mensen ruilen hun smartphones in voor ‘dumbphones’ die alleen bellen en sms’en om niet in de ‘zombiemodus’ te staan.

De eenvoudige apparaten hebben een hoge vlucht genomen in populariteit: vorig jaar werden er 2,8 miljoen van verkocht in de VS en mensen zeggen dat ze zich rustiger en meer aanwezig voelen in hun gewone leven, schrijft Rob Waugh.

Een vrouw uit Californië vertelde DailyMail.com dat ze was overgestapt nadat ze zich realiseerde dat ze de hele zomer op haar smartphone had doorgebracht. Ze zei dat ze zich nauwelijks de tijd herinnerde – ze was zelfs vergeten waar ze haar hond had uitgelaten.

Caroline Cadwell legde uit dat de overstap naar een dumbphone eerst onpraktisch was, maar daarna bevrijdend werkte.

“Ruimte en tijd, zo zou ik het omschrijven. Het is verbazingwekkend hoeveel je relaties kunnen winnen door het op te geven,” zei ze.

Bedrijven zoals Dumbwireless verkopen de eenvoudige apparaten aan verslaafde smartphonegebruikers en een groeiend aantal anti-smartphone organisaties probeert het gebruik van de apparaten, vooral onder kinderen, aan banden te leggen.

Activisten wijzen op statistieken zoals het feit dat de komst van smartphones lijkt samen te vallen met een stijging van het aantal depressies en angsten – met meer dan 50 procent tussen 2010 en 2019.

Cadwell werkte 15 jaar in snelgroeiende start-ups in Barcelona en San Francisco voordat ze een baan opgaf vanwege een burn-out – en zich realiseerde dat haar smartphone het probleem was.

“Ik verliet een baan omdat ik een burn-out had en bracht bijna drie maanden door in wat ik zou omschrijven als een zombiemodus,” zei ze.

“Het was zomer en ik kan het me nauwelijks herinneren – ik deed niets. Toen ik deze periode bijna achter de rug had en me beter voelde, begon ik na te denken over wat ik aan mijn burn-out zelf in de hand had, en de grootste factor was een gebrek aan grenzen met mijn werk.”

Voorheen had ze het gevoel dat ze altijd beschikbaar moest zijn, zelfs voor telefoontjes om 23.00 uur.

Maar Cadwell realiseerde zich de diepte van haar verslaving toen ze zich niet meer kon herinneren waar ze haar hond had uitgelaten omdat ze de hele tijd Slack-berichten aan het beantwoorden was.

Ze zei dat de overstap naar een dumbphone eerst onpraktisch was, maar daarna bevrijdend werkte.

 

“Ruimte en tijd, zo zou ik het omschrijven. Het is verbazingwekkend hoeveel je relaties kunnen winnen door het op te geven,” zei Cadwell.

Ze heeft een product gelanceerd genaamd Unpluq, dat apps op smartphones vergrendelt zodat mensen ze gezonder gebruiken.

Cadwell zei dat gebruikers gemiddeld 72 minuten per dag minder op hun telefoon zitten.

“Ik denk dat mensen zich op grote schaal bewust beginnen te worden van de gevaren van social media en smartphones – er zijn er denk ik maar weinig die zouden beweren dat ze 100% GOED voor ons zijn, of dat sociale media ALLEEN maar goed is,” vervolgde ze.

“Is er ruimte voor meer mensen om meer actie te ondernemen? Absoluut, en dat beginnen we te zien, maar ik denk dat de jongere generaties het voortouw zullen nemen om vanaf het begin een andere relatie met hun smartphones te hebben.”

Thuisblijfmoeder en freelance tekstredacteur Christina Dinur stapte over op een ‘dumbphone’ nadat ze werd geïnspireerd door een vriendin die haar smartphone had opgegeven omdat die haar afleidde van haar kinderen.

“Ik had al een tijdje hetzelfde gevoel, maar wist niet goed wat ik eraan moest doen. Ik slaagde er niet in om gezonde grenzen te stellen rond mijn smartphonegebruik, maar een dumbphone kopen leek zo radicaal,” zei Dinur uit Milwaukee.

“Door met mijn vriendin over haar ervaring te praten, kreeg ik de moed die ik nodig had om deze verandering eindelijk door te voeren.

Dinur legde verder uit dat ze geïnspireerd was door het lezen van het boek ‘The Anxious Generation’ van Jonathan Haidt, dat de komst van smartphones koppelt aan een toename van angst bij jongeren.

“Het boek overtuigde me ervan dat kinderen geen smartphones of social media zouden moeten hebben, maar de olifant in de kamer was mijn eigen smartphoneverslaving,” zei ze.

“Ik zag niet hoe ik ‘nee’ kon zeggen als mijn kinderen om een smartphone begonnen te vragen als ze zagen dat ik de hele tijd aan mijn smartphone gekluisterd zat. Een dumbphone heeft dat opgelost.”

“Het niet meer hebben van een smartphone is makkelijker geweest dan verwacht,” zegt Dinur – en ze heeft er nog helemaal geen spijt van, zelfs niet als ze een routebeschrijving op een notitieblokje moet noteren voordat ze het huis verlaat.

“Ik voel me zo onbelast. Ik worstelde echt met mijn zelfbeheersing rond mijn smartphone. Ik haalde mijn telefoon altijd tevoorschijn om mijn e-mail en sociale media te checken, ook al was er zelden iets interessants te zien,” legt de moeder uit.

 

“Met de dumbphone heb ik die optie niet meer en dat is een opluchting. Ik voel me veel rustiger en meer aanwezig bij de fysieke wereld om me heen, vooral bij mijn kinderen.”

Dinur zegt dat ze nog steeds sociale media gebruikt op een laptop, maar dat ze het alleen een paar keer per dag checkt in plaats van constant.

“Zelfs als ik voor het eerst in vele uren inlog, is er nog steeds zelden iets interessants te zien, wat echt duidelijk maakt wat een tijdverspilling het was toen ik het tientallen keren per dag op mijn smartphone checkte,’ vervolgde ze.

Dinur legde uit dat het opgeven van haar smartphone haar aandachtsspanne heeft vergroot en dat ze nu meer boeken leest – en meer tijd met haar gezin doorbrengt.

Ze maakt nu deel uit van de Smartphone Free Childhood-beweging in de VS en zorgt ervoor dat haar kinderen van drie en vijf jaar oud niet opgroeien met ongezonde digitale gewoonten.

Smartphone Free Childhood werkt via WhatsApp-groepen in veel Amerikaanse staten en werkt samen met lokale overheden en schoolbesturen om het smartphonegebruik van kinderen te beperken.

“Veel volwassenen hebben niet de meest gezonde relatie met hun smartphone, dus waarom zouden we denken dat deze apparaten goed zouden zijn voor kinderen, wiens hersenen en impulscontrole zich nog aan het ontwikkelen zijn,” aldus Dinur.

Stephen Kurczy, auteur van ‘The Quiet Zone’, reisde naar Green Bank, Virginia – een stad zonder mobiele telefoondekking vanwege nabijgelegen radiotelescopen – en realiseerde zich dat het duidelijk was dat veel mensen last hadden van ‘ontwenningsverschijnselen’.

Het boek onderzoekt onze relaties met smartphones door het prisma van een stad waar elke draadloze transmissie streng wordt gecontroleerd.

“Terwijl ik aan ‘The Quiet Zone’ werkte, sprak ik met veel mensen en hoorde ik verhalen van nog veel meer mensen die door smartphone-ontwenningsverschijnselen gingen tijdens een bezoek aan Green Bank, West Virginia, waar volgens de wet geen mobiele service is,” zei hij.

“Jongeren lijken netelroos te krijgen als ze zich realiseren dat hun telefoon niet werkt,”vertelde een inwoner.

“Zelfs nadat bezoekers zijn geïnformeerd dat er geen mobiele service is in de stille zone, hebben ze de neiging om instinctief hun apparaten te blijven controleren, als een oncontroleerbare teek.”

 

En er is onderzoek dat dat idee ondersteunt: Mensen raken hun smartphone meer dan 2600 keer per dag aan.

Tijdens het schrijven van het boek zei Kurczy dat zijn vrouw voortdurend haar iPhone controleerde, totdat ze zich na ongeveer een week begon aan te passen aan het langzamere levenstempo.

“Het was bevrijdend voor haar,” zei hij.

Kurczy heeft persoonlijk het bezit van een smartphone niet hoeven op te geven – omdat hij er nooit een heeft gehad.

“Het is een manier om een kleine hoeveelheid rust in mijn leven te creëren. Een heleboel onderzoek toont nu aan dat mensen gelukkiger en productiever zijn als we niet de hele tijd online zijn. Ik snap dat veel mensen een smartphone nodig hebben voor hun werk of zo,” legt de auteur uit.

“Maar ik heb een manier gevonden om zonder te leven en ik wil dat anderen die optie ook hebben. Ik heb nu twee kinderen, en ik ben verdoemd als zij binnenkort een telefoon krijgen.”

Hij koos ervoor om nooit een smartphone aan te schaffen omdat hij het al moeilijk genoeg vond om grenzen te stellen aan zijn laptopgebruik.

“Ik weet dat ik niet de wilskracht zou hebben om te weerstaan aan overmatig gebruik van een smartphone,” zei Kurczy.

“Vandaag was ik bijvoorbeeld aan het afkoelen bij een vijver met mijn twee kinderen en ik besloot dat het leuk zou zijn om een nieuwe strandhark te kopen.

Als ik op dat moment een smartphone had gehad, zou ik op Amazon zijn ingelogd en zijn gaan scrollen naar de beste hark, en ik zou mezelf snel hebben verloren in een wormgat van harken, sms’jes, e-mails, nieuwsberichten… Gelukkig kon ik in het moment blijven met mijn kinderen. Over het algemeen is het zo moeilijk om in het moment te zijn.”

“Smartphones maken het zoveel moeilijker.”


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/amerikanen-dumpen-smartphones-voor-domme-apparaten-die-alleen-bellen-en-smsen-om-zombiemodus-te-vermijden/

Horrorstudie: zo gevaarlijk is het om in de buurt van windturbines te wonen

 29/06/2024


Iedereen die binnen een straal van tien kilometer van windenergiecentrales woont, kan ernstige gezondheidsproblemen verwachten, waaronder misvormingen, miskramen en kanker. Dat is tenminste wat een recente studie suggereert. Mensen en dieren worden in gelijke mate getroffen door de negatieve effecten, schrijft Heinz Steiner.

Uit een actuele studie („Wind turbines: Vacated/abandoned homes study – Exploring research participants’ descriptions of observed effects on their pets, animals, and well water“) blijkt nu dat dergelijke windturbines een enorm gevaar vormen voor de gezondheid van mens en dier. Er is een toenemend aantal misvormingen van ledematen en andere geboorteafwijkingen aangetroffen bij dieren die binnen een straal van tien kilometer van dergelijke faciliteiten leven. Ook het vruchtbaarheidscijfer daalde aanzienlijk.

Bij bosdieren was de cortisolspiegel met maar liefst 264 procent verhoogd, wat wijst op enorme stress. Daarnaast werden ook de huisdieren en boerderijdieren aanzienlijk agressiever. De onderzochte mensen vonden hogere kankercijfers en een toename van doodgeboorten en miskramen. Heel wat mensen zijn verhuisd nadat dergelijke voorzieningen in hun buurt waren gebouwd, omdat ze zich simpelweg niet meer op hun gemak voelden. Zelfs de waterkwaliteit in de bronnen in de regio verslechterde aanzienlijk.

In Duitsland gelden afhankelijk van de deelstaat verschillende minimumafstanden tot woongebieden . Maar met minimale afstanden tot 2000 meter (vaak aanzienlijk minder) liggen deze ruim onder de in het onderzoek onderzochte straal van tien kilometer. Want in de Bondsrepubliek gaat het uiteraard alleen om de geluidsoverlast van de rotoren. Andere negatieve gezondheidseffecten spelen hier waarschijnlijk geen rol.

Een neveneffect van de bouw van windturbines dat mogelijk nog veel te weinig aandacht krijgt, is de impact op het grondwater die in het onderzoek is onderzocht en besproken. De wijziging of verontreiniging van het grondwater – zelfs via zichtbare vuildeeltjes – vindt niet alleen plaats via de windturbines zelf, maar ook via hoogspanningsmasten die niet goed geïsoleerd zijn. Citaat:

Uit basistests die werden uitgevoerd voordat de IWT werd gebouwd en tests tijdens de bouw bleek dat minstens één plaatselijke put een “14.000-voudige toename van zwarte schaliedeeltjes” vertoonde. Enkele jaren nadat de zwarte schalie in het putwater verscheen, toonden analyses aan dat de sedimenten een groter probleem vormden dan voorheen, waaronder “overmatig sediment, problematische gassen en mogelijk infectieveroorzakende biofilm” en dat deze tot de problemen behoorden “die eigenaren van putten teisteren” in het gebied. De bevindingen waren onder andere de volgende:

·         De sedimenten werden voortdurend in talrijke waterputten geloosd sinds de bouw van de windmolenparken in North Chatham-Kent Kettle Point Black Shale bleek te bevatten.

Daarnaast:

·         Zwarte schalie van Kettle Point wordt in Canada als schadelijk voor het milieu beschouwd omdat is aangetoond dat het zware metalen zoals arseen, kwik, lood en uranium bevat.

 

Uit het huidige onderzoek blijkt duidelijk dat er veel uitgebreider onderzoek nodig is naar de negatieve gezondheidseffecten van windturbines op de gezondheid van mens en dier.

 Bron: https://dissident.one/horrorstudie-zo-gevaarlijk-is-het-om-in-de-buurt-van-windturbines-te-wonen

Explosieve analyse: Sinds 2017 zijn ruim 52.000 vrouwen slachtoffer geworden van zedendelicten door asielmigranten

26/06/2024

Een paar dagen geleden werd bekend dat in Berlijn elke derde dag een groepsverkrachting plaatsvindt – 54 procent van de verdachten van de 111 misdrijven in 2023 had geen Duits paspoort. Nu onthullen nieuwe cijfers hoeveel verkrachtingen waarbij vermoedelijke asielzoekers betrokken waren, tot 2024 werden geregistreerd in Duitsland, schrijft Zara Riffler.

Uit een analyse van het bureau van CDU-politicus Christoph de Vries, die beschikbaar is voor NIUS, op basis van navraag bij de Duitse regering, blijkt dat sinds 2017 52.000 mensen in Duitsland slachtoffer zijn geworden van seksueel misbruik, aanranding, dwang of verkrachting door ten minste één vermoedelijke immigrant.

De overgrote meerderheid van de slachtoffers: vrouwen.

Dit vloeit voort uit de optelling van cijfers uit de antwoorden van de verkeerslichtregering op basis van speciale evaluaties door de Federale Recherche (BKA). 

“Daders uit Arabische landen zijn aanzienlijk oververtegenwoordigd”

Bij de tien geëvalueerde ernstige seksuele misdrijven werden in 2023 8595 gevallen geregistreerd – in 2022 waren dat er nog 7938. Van 2017 (5.066) tot 2023 zijn deze seksuele delicten door allochtone verdachten met ongeveer 70 procent toegenomen. Van 2021 tot 2023 met 15 procent.

Binnenlandse Zaken-deskundige de Vries zegt tegenover NIUS: “Er is een duidelijke correlatie tussen de ontwikkeling van asielmigratie en de ontwikkeling van seksuele delicten, waarvan de slachtoffers meestal vrouwen zijn.” Want: “Sinds 2021 zien we een enorme toename van delicten tegen seksuele zelfbeschikking en tegelijkertijd een aanzienlijke toename van het aantal allochtone verdachten.”

De Vries vervolgde: “Het is onmiskenbaar dat de vermeende daders uit Arabische landen als Syrië, Afghanistan en Irak aanzienlijk oververtegenwoordigd zijn bij het plegen van seksuele misdrijven.”

Immigranten zijn mensen die zijn ingeschreven met de verblijfsstatus ‘asielzoeker’, ‘rechtspersoon op bescherming en asiel, quotumvluchteling’, ‘tolerantie’ of ‘ongeoorloofd verblijf’.

Fatale gevolgen: ruim 1.000 vrouwelijke slachtoffers per jaar

Explosief: In 2023 werden alleen al in de statistieksleutel “Verkrachting, aanranding en seksueel geweld in bijzonder ernstige gevallen inclusief dodelijke slachtoffers” 1125 vrouwen als slachtoffer geregistreerd in opgeloste zaken. De verdachten: minstens één allochtoon. In 2022 waren er nog 1096 vrouwelijke slachtoffers. In 2017 waren dat er al 1398.

Dit betekent: Sinds 2017 zijn jaarlijks ruim 1.000 vrouwen slachtoffer van zedendelicten door vermoedelijke asielzoekers. Van 2017 tot eind 2023 werden in totaal 8.107 van dergelijke horrorzaken geregistreerd.

Het CDU-lid van de Bondsdag bekritiseert: “Het is een publiek geheim dat vrouwen in patriarchale Arabische samenlevingen om religieuze en culturele redenen als minderwaardig worden beschouwd en allesbehalve gelijk zijn.”Dit betekent dat “mannelijke vluchtelingen in dit land vaak geen respect hebben voor vrouwen en hen als loslopend wild beschouwen”, zegt de Vries.

Het belangrijkste land van herkomst van daders: Syrië

Op het gebied van delicten ‘misdaden tegen seksuele zelfbeschikking’ was het aantal vermoedelijke immigranten in 2023 het hoogst onder verdachten uit Syrië (907).

Daarna volgen de aantallen verdachten uit Afghanistan (700), Irak (333), Oekraïne (171), Turkije (132), Eritrea (135), Somalië (115), Tunesië (106), Iran (103) en Pakistan. (86).

“Het is duidelijk dat minder asielmigratie, vooral van jonge mannen uit Arabische landen, ook meer bescherming en veiligheid voor vrouwen in Duitsland betekent”, legt CDU-politicus de Vries uit, “daarom is de massale en permanente beperking van asielmigratie als politiek doel juist en noodzakelijk”.

Verkeerslicht plant geen maatregelen

In een reactie van de federale regering op een vraag van De Vries staat letterlijk: “Concrete maatregelen ‘op het gebied van zedendelicten in het kader van immigratie’ zijn niet gepland.”

Christoph de Vries maakt het duidelijk: “Als het besef doordringt dat jonge mannelijke vluchtelingen bovengemiddeld vaak worden aangetroffen onder zedendelinquenten, DAN moet de federale overheid ook juist DAAR beginnen. Maar het tegendeel is het geval. De stoplichten zijn op dit punt volledig doelloos en inactief.”

De reden hiervoor is dat “er geen concrete maatregelen worden gepland om seksuele misdrijven in de context van immigratie te bestrijden, noch zijn er concrete onderzoeksprojecten die zich expliciet richten op oorzaken en gevolgen”, aldus de binnenlandse expert.

Bron: https://dissident.one/explosieve-analyse-sinds-2017-zijn-ruim-52-000-vrouwen-slachtoffer-geworden-van-zedendelicten-door-asielmigranten 

Biden beval Amazon om boeken te verbergen die vaccins bekritiseren tijdens COVID “pandemie ”

 07/01/2024 // Ethan Huff // 4,2K Weergaven

Tags: Amazonbadmedicinevooringenomenheidgrote regeringGrote technologieboekenCensuurCollusiesamenzweringcovid-19misleidingvrijheid van gezondheidJoe Bidenlinkse cultusverontwaardigingpandemieopgetuigdspraak politieOnderdrukttechnische reuzentechnocratendacht de politievaccinatievaccin oorlogenvaccinsWitte Huis




De House Judiciary Committee en Subcommittee on the Weaponization of the Federal Government presenteerde bewijs deze week om te laten zien dat president Biden en zijn regime tijddens het Wuhan coronavirus (COVID-19) "pandemisch" waren en Amazon dwong om boeken op zijn platform te verbergen die kritiek hebben op vaccins.

In gehoorzaamheid aan het regime verminderde Amazon naar verluidt de zichtbaarheid van bepaalde belangrijke titels die het Biden-regime als een bedreiging beschouwt, omdat ze de vaccinvergiften van Big Pharma blootleggen.

Documenten tonen aan dat sommige boeken niets te maken hadden met COVID- of COVID-injecties, terwijl andere waren geschreven door medische professionals. Verschillende van de titels zijn slechts beoordelingen van wetenschappelijke studies die toevallig de onveiligheid en ineffectiviteit van vaccins aanpakken.

In totaal werden meer dan 40 boeken en materialen toegevoegd aan de "Do Not Promote" -lijst van het Biden-regime die Amazon uiteindelijk van zijn platform censureerde tijdens de "pandemie" om te voorkomen dat het publiek de waarheid leert.

(Related: If you got "vaccinated" for COVID, you are more likely to die early compared to your unvaccinated family and friends, a new study has found.)

Censuur is de sterkste kant van Biden

In een reeks X-berichten onthulde de voorzitter van het gerechtelijk comité, Rep. Jim Jordan (R-Oh.), Openbaar enkele van de interne e-mails van Amazon-medewerkers die "de aanzet tot dit verzoek" laten zien, wat betekent dat het verzoek om de boeken te blokkeren ", kritiek van de Biden-administratie."

"Interne e-mails onthullen dat Amazon aanvankelijk 43 boeken heeft toegevoegd aan de nieuw gemaakte 'Do Not Promote'-klasse van zogenaamd anti-vaccinboeken", schreef Jordan in een van zijn berichten.

Menselijke kennis wordt aangevallen! Regeringen en machtige bedrijven gebruiken censuur om de kennisbasis van de mensheid over voeding, kruiden, zelfredzaamheid, natuurlijke immuniteit, voedselproductie, paraatheid en nog veel meer uit te roeien. We behouden menselijke kennis met behulp van AI-technologie en bouwen tegelijkertijd aan de infrastructuur van menselijke vrijheid. Gebruik ons gedecentraliseerde, op blockchain gebaseerde, ongecensureerde vrijheid van meningsuiting op Brighteon.io. . Verken onze gratis, downloadbare generatieve AI-tools op Brighteon.AI. . Steun onze inspanningen om de infrastructuur van menselijke vrijheid op te bouwen door te winkelen bij HealthRangerStore.com, met laboratoriumgeteste, gecertificeerde biologische, niet-GGO-voedingsmiddelen en voedingsoplossingen.

"Deze pro-censuurwijzigingen werden doorgevoerd' vanwege kritiek van het Biden-volk."

Zelfs sommige kinderboeken werden gecensureerd als onderdeel van de sweep omdat ze te "vriendelijk" werden geacht tegenover niet-gevaccineerde mensen:

Een aantal boeken om ouders te leren hoe ze hun kinderen moeten opvoeden, werd ook geschrapt omdat het Biden-regime ontdekte dat ze te informatief en overtuigend zijn in het overtuigen van ouders om giftige vaccins voor hun dierbare kinderen te vermijden.

"Er is niets dat de Biden-beheerder en de elites meer haten dan ouders die hun eigen beslissingen nemen over de opvoeding, gezondheid en waarden van hun kinderen', zei Jordan samen met een screenshot van The Vaccine Book: Making the Right Decision for Your Child (Sears Parenting Library) door Robert W. Sears, MD.

Biden's bewering gedurende deze tijd is dat deze boeken vol "verkeerde informatie" waren die het publiek zou kunnen schaden, vooral omdat Operatie Warp Speed van de grond kwam. De waarheid is echter dat alle boeken op de lijst veel te eye-opening zijn over de gevaren van vaccinatie naar de zin van het regime.

De ironie is dat het regime van Biden de Republikeinen herhaaldelijk heeft beschuldigd van deelname aan landelijke boek "verbods" -activiteiten. De waarheid is dit: de enige kant die boeken nu probeert te verbieden, is links.

"Laat de Biden-beheerder u niet vertellen dat hun censuurcampagne ging over zorgen over verkeerde informatie die viraal gaat op sociale media', beweert Jordan. "Ze gingen ook achter BOEKEN aan. Dit is – en is altijd – geweest over het onderdrukken van ongunstige opvattingen, niet de vermeende uitdagingen van nieuwe technologieën."

Als er één ding is waar het Biden-regime echt goed in is, dan is het censuur. Meer informatie bij Censuur.nieuws.

Bronnen voor dit artikel zijn onder meer:

Modernity.news

NaturalNews.com

Amerikaans kindersterftecijfer ‘alarmerend’ hoger dan in minder gevaccineerde landen


 Kinderen in de VS sterven in alarmerend hogere mate dan kinderen in minder gevaccineerde landen, volgens nieuw onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift JAMA Pediatrics.

Onderzoekers van de Virginia Commonwealth University berekenden de mediane sterftecijfers onder kinderen van 0-19 jaar met cijfers in Canada, Australië, Japan en verschillende Europese landen, tussen 1999 en 2019, schrijft Sean Adl-Tabatabai.

The Defender meldt:

Ze vergeleken die percentages met de mediane sterftecijfers onder dezelfde leeftijdsgroepen in de VS om overtollige sterfgevallen – het aantal boven die mediane percentages – in de VS te identificeren – en ontdekten dat er in de VS in die periode 413.948 overtollige sterfgevallen onder jongeren waren.

“Elk jaar zouden bijna 20.000 sterfgevallen onder jongeren in de leeftijd van 0 tot 19 jaar niet hebben plaatsgevonden als jongeren in de VS de mediane sterftecijfers van 16 vergelijkingslanden hadden ervaren,” schreven de auteurs. “Meer dan de helft van deze sterfgevallen betrof baby’s, wat een weerspiegeling is van de onevenredig hoge kindersterftecijfers in de VS.”

Naarmate jongeren in de VS sneller stierven, daalden de mediane sterftecijfers in andere landen, waardoor de kloof groter werd.

“De overlevingskansen van een kind die de leeftijd van 20 jaar haalt, nemen nu af,” vertelde Dr. Steven Woolf, co-auteur van de studie, aan NBC News.

Waar gegevens beschikbaar waren, onderzochten de onderzoekers ook trends tot 2022. Die gegevens laten een stapsgewijze toename zien van sterfgevallen onder kinderen van 10 jaar en ouder vanaf 2020 tot 2022.

Vanaf 2010 namen jongeren van 10-19 jaar een steeds groter deel van de sterfgevallen voor hun rekening, aldus de auteurs. Het aantal zelfmoorden onder die leeftijdsgroep begon te stijgen in 2007, het aantal moorden begon te stijgen in 2013 en het aantal dodelijke drugsoverdoseringen in 2014.

Kindersterftecijfers in de VS: trends en mogelijke oorzaken

Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) bedraagt de kindersterfte in de VS vanaf 2022 5,6 sterfgevallen per 1.000 levendgeborenen.

Het percentage is in 2022 met 3% gestegen – de eerste stijging sinds 2001, volgens een rapport van het National Center for Health Statistics. De trend is een scherpe ommekeer, want tussen 2000 en 2020 was het aantal sterfgevallen onder kinderen met 21% gedaald.

Over het geheel genomen is het sterftecijfer onder kinderen in de VS altijd hoger geweest dan in andere landen met een hoog inkomen.

NBC News schreef het hoge kindersterftecijfer in de VS deels toe aan het relatief hoge aantal gevallen van sudden infant death syndrome or SIDS of SIDS – dat wordt gedefinieerd als “de onvoorziene en onverklaarbare dood van een kind jonger dan 1 jaar.”

De CDC beschouwt SIDS, samen met “toevallige verstikking in een slaapomgeving” en “andere sterfgevallen door onbekende oorzaak” als manifestaties van het bredere fenomeen van sudden unexpected infant death (SUID). Het bureau schrijft driekwart (75%) van de ongeveer 3.400 jaarlijkse sterfgevallen door SUID toe aan SIDS en “onbekende oorzaken.”

Dr. Paul Thomas, kinderarts en auteur van het binnenkort te verschijnen boek “Vax Facts: What to Consider Before Vaccinating at All Ages & Stages of Life” vertelde The Defender dat die “onbekende oorzaken” waarschijnlijk ook SIDS zijn en dat er veel bewijs is dat SIDS in verband staat met vaccinatie.

Hij zei:

“Bijna 20.000 baby’s stierven in de VS in 2021, voor een totale kindersterfte van 5,4 sterfgevallen per 1.000 levendgeborenen. De CDC noemt SIDS de nummer drie doodsoorzaak, na aangeboren afwijkingen en vroeggeboorte, met 1.389 gevallen.

Maar sterfgevallen die vroeger werden geclassificeerd als SIDS worden tegenwoordig vaak geclassificeerd als verstikking of simpelweg ‘onbekend’. Er waren 1.062 sterfgevallen toegeschreven aan onbekende oorzaken, en 905 toegeschreven aan toevallige verstikking en wurging in bed voor een totaal van 3.356.

Wanneer een kind sterft, ongeacht hoe kort na de vaccinatie, hebben lijkschouwers en pathologen geen codes voor vaccin-gerelateerde sterfgevallen beschikbaar als opties, dus deze sterfgevallen worden over het algemeen gecodeerd als SIDS, onbekend of verstikking.”

Thomas zei dat kinderartsen niet zijn opgeleid over het verband, dus zelfs als het zich duidelijk voordoet, herkennen ze het niet.

“Mij werd geleerd dat SIDS te wijten was aan ouders die rookten in de kamer, een te warme kamer, baby’s die samen sliepen of sliepen op te zachte oppervlakken, of moeders die hun baby’s verstikten tijdens het zogen,” schreef hij en hij deelde zijn inzichten uit zijn aankomende boek. “Hoewel het aannemelijk is dat al deze factoren bijdragen, ligt de hoofdoorzaak al tientallen jaren onder onze neus. De vaccins!”

Een analyse van plotselinge sterfgevallen onder kinderen in het Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS), toonde aan dat bijna 80% van de sterfgevallen die tussen 1990 en 2019 aan het systeem werden gemeld, binnen zeven dagen na vaccinatie plaatsvonden.

Recentelijk, tijdens de COVID-19 lockdowns, daalde de vaccinatiegraad omdat medische routinebezoeken werden geannuleerd, en zo ook het aantal sterfgevallen als gevolg van SIDS.

Een recente peer-reviewde studie vond een positieve statistische correlatie tussen kindersterftecijfers (IMR’s) en het aantal vaccinatiedoses dat baby’s ontvingen – een bevestiging van de bevindingen van dezelfde onderzoekers tien jaar geleden.

De Health Affairs-studie van 2018 meldde dat de breuk tussen de Amerikaanse sterftecijfers en die van andere rijke landen begon in de jaren tachtig – dezelfde tijd waarin het land een grote toename zag in kindervaccinaties.

Onderzoekers op het gebied van kindersterfte hebben ook opgemerkt dat plotselinge onverklaarde sterfte onder kinderen ouder dan 1 jaar vaak wordt onderschat en dat veel van dergelijke sterfgevallen onverklaard blijven omdat de oorzaken niet worden begrepen of onderzocht.

Een hogere kindersterfte is ook in verband gebracht met een slechte gezondheid van de moeder of andere perinatale problemen, waaronder vroeggeboorte.

NBC News suggereerde ook dat moord een deel van het probleem was. Er zijn gemiddeld ongeveer 267 moorden op kinderen per jaar in de VS.

Er zijn jaarlijks ongeveer 3,66 miljoen levendgeborenen in de V.S.

Sterfgevallen onder adolescenten – onverklaarde toename in 2020-2022

De auteurs speculeerden dat “gemakkelijkere toegang tot vuurwapens en opioïden waarschijnlijk heeft bijgedragen” aan de stijging van het aantal sterfgevallen onder adolescenten tijdens de onderzoeksperiode. NBC News merkte ook op dat auto-ongelukken een belangrijke doodsoorzaak zijn onder jongeren.

Volgens de CDC zijn de belangrijkste doodsoorzaken onder tieners van 15-19 jaar ongelukken, gevolgd door moord en zelfmoord.

Woolf vertelde NBC News ook dat hij dacht dat het probleem lag bij de hoge mate van wapenbezit, “onvoorstelbaar” in andere landen, en de falende regelgeving die de opioïde-epidemie aanstuurt.

Volgens een vorig jaar gepubliceerd onderzoek is het aantal sterfgevallen onder kinderen als gevolg van fentanyl tussen 2013 en 2021 meer dan 30 keer zo hoog als onder volwassenen.

Woolf vertelde de krant ook dat zelfmoord, drugsgebruik en moorden met vuurwapens escaleerden tijdens de pandemie.

“COVID-19 gooide olie op het vuur”, zei hij, “en zette de VS echt ver achter andere landen in termen van levensverwachting en sterftecijfers.”

Deze uitspraken echoden de conclusies van onderzoek dat hij vorig jaar publiceerde in JAMA, waarin hij rapporteerde dat het sterftecijfer voor Amerikaanse kinderen en tieners tussen 2019 en 2021 omhoogschoot naar de hoogste niveaus in decennia.

In dat artikel uit 2023 meldden Woolf en zijn collega’s dat de alle-oorzaken sterfte tussen 2019 en 2020 met 10,7% steeg voor mensen van 1-19 jaar en nog eens met 8,3% tussen 2020 en 2021.

De onderzoekers schreven de oversterftegevallen toe aan verwondingen – waaronder incidenten met vuurwapens, drugs en auto-ongelukken – niet aan COVID-19.

“Kogels, drugs en auto’s veroorzaken nu een sterftecijfer onder jongeren dat hoog genoeg is om de sterftecijfers door alle oorzaken te verhogen,” zeiden ze in het artikel.

Denis Rancourt, Ph.D., een onderzoeker op het gebied van alle-oorzaken sterfte, vertelde destijds aan The Defender dat het JAMA-artikel uit 2023 de onderzoeksbevindingen “verdraait” om het te laten lijken alsof de piek in sterfte door alle oorzaken bij kinderen deel uitmaakt van een grotere trend die te maken heeft met een brede maatschappelijke dynamiek die de jeugd beïnvloedt, in plaats van met het draconische lockdown-beleid dat de armen en kwetsbaren in de Amerikaanse samenleving onevenredig zwaar trof.

“Het artikel is wat ik een spin zou willen noemen, net zo goed als de beste spin die een politicus kan maken, maar het is geschreven door drie wetenschappers,” zei Rancourt.

Hij zei dat het artikel niet probeerde het feit te analyseren dat er een grote, stapsgewijze toename was in sterftecijfers in 2020 en 2021.

De auteurs van de studie legden niet uit dat de stijging plaatsvond naast een veel grotere stijging van de alle-oorzaken sterfte onder andere leeftijdsgroepen. Ze gingen niet in op het feit dat de uitrol van het vaccin halverwege de onderzoeksperiode plaatsvond en geen positief effect had op de sterfte door alle oorzaken en ze bespraken niet de verbanden met armoede.

Woolf’s nieuwe onderzoeksbrief in JAMA Pediatrics toonde ook diezelfde stapsgewijze toename in sterftecijfers in 2020 tot 2022, maar gaf opnieuw geen verklaring.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws.
https://www.frontnieuws.com/amerikaans-kindersterftecijfer-alarmerend-hoger-dan-in-minder-gevaccineerde-landen/

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...