donderdag 7 december 2023

'Ik kies zelf wat ik eet': Velt tegen nieuwe Europese plannen omtrent GGO'

 


Gepubliceerd op:

29.04.2022

De Europese Commissie maakt plannen om nieuwe GGO-technieken vrij te stellen van de voorschriften van de bestaande strenge regelgeving. Hiermee kunnen we onmogelijk akkoord gaan. De bescherming van onze gezondheid, onze natuur en de rechten op vrije keuze voor zowel de consument als de boer kan zo niet meer gegarandeerd worden.

Geen GGO's nodig

Dankzij de huidige Europese regelgeving rond GGO's is er vooraf een uitgebreid onderzoek nodig om na te gaan of een GGO in de landbouw kan toegepast worden of niet. Dat moet zo blijven, ook voor nieuwe GGO-technieken die misschien wel preciezer maar daarom niet veilig zijn.

Er is een gelijkaardige strenge regelgeving nodig. Anders weten we niet wat er gaat gebeuren als GGO's in de landbouw en natuur terechtkomen. Bovendien hebben we geen GGO's nodig om onze landbouw te verduurzamen en honger uit de wereld te helpen. Agro-ecologische landbouwmethoden en de strijd tegen voedselverspilling zijn een van de vele alternatieven.

Strenge regels nodig

Velt wil de Belgische en Europese beleidsmakers duidelijk maken dat er ook voor nieuwe GGO's strenge regels moeten zijn. 'Alleen zo kunnen negatieve effecten op onze gezondheid en natuur voorkomen worden. En alleen zo kunnen we kiezen wat we eten.'

In oktober konden Europese burgers bezwaar aantekenen tegen het voorstel van Europa om nieuwe genetische technieken vrij te stellen van de bestaande Europese richtlijn 2001/18. In totaal dienden ruim 70.000 verontruste burgers over heel Europa, waaronder 3000 burgers via Velt, een bezwaar in. Al deze bezwaren komen bij de Europese Commissie, zodat ze met onze zorgen rekening kunnen houden.

Wat zijn GGO's?

GGO staat voor genetisch gemodificeerd organisme. Dit wil zeggen dat op kunstmatige wijze veranderingen zijn aangebracht aan het DNA van een organisme. Dat leidt bewust of onbewust tot nieuwe eigenschappen van plant of dier. Gentechnologische technieken worden ook gebruikt voor de ontwikkeling van geneesmiddelen. Dat gebeurt in een gesloten omgeving.

GGO’s die worden toegepast in de landbouw komen in een open omgeving terecht. Daar kan de teelt van een GGO-landbouwgewas leiden tot bijvoorbeeld verlaagd of verhoogd pesticidegebruik, meer of minder gebruik van kunstmeststoffen. GGO-landbouwgewassen kunnen hun nieuwe eigenschappen ook overdragen naar andere wilde kruiden en zo de biodiversiteit op een negatieve manier beïnvloeden, ongeacht de GGO-technologie waarmee ze zijn aangemaakt.

Bron: https://velt.nu/nieuws/ik-kies-zelf-wat-ik-eet-velt-tegen-nieuwe-europese-plannen-omtrent-ggos

Landbouw- en milieuorganisaties protesteren tegen nieuwe ggo-wetgeving van Europa

 

Gepubliceerd op:

04.12.2023

Op woensdag 29 november trokken Nederlandse en Belgische boeren en boerinnen en milieu-organisaties naar Brussel om te protesteren tegen een Europees wetsvoorstel dat nieuwe ggo’s zoals CRISPR-CAS volledig wil dereguleren. Als deze plannen doorgaan, verdwijnt de keuzevrijheid voor boeren en consumenten om ggo-vrij te werken en eten.

Velt, Voedsel Anders, BoerenForum, Vitale Rassen en BioForum vzw sloten zich aan bij deze protestactie van Demeter vzw. "Deze wetsvoorstellen maken onze samenaankoop bio-zaden in de toekomst onmogelijk", aldus Velt-directeur Stijn Overloop.

In het voorstel van de Europese Commissie krijgen nieuwe gentechnieken zoals CRISPR-CAS geen risicobeoordeling meer. Ze mogen vrij gebruikt worden, zonder enige tracering of labeling. 'Niemand zal nog weten of hij of zij ggo’s op zijn bord krijgt', zegt bioboerin Greet Lambrecht van Vitale Rassen vzw. "Ook bioboer/inn/en en anderen, die bewust ggo-vrij werken, zullen die keuzevrijheid verliezen. Nochtans is dat cruciaal. Als het Europa menens is met de groei van biologische landbouw, dan moet ze waterdichte garanties bieden dat de biosector ggo-vrij kan blijven werken. Het huidige voorstel biedt die garantie niet."

"Niemand zal nog weten of hij of zij ggo's op zijn bord krijgt"

De nieuwe wetgeving vormt bovendien een grote bedreiging voor de veredelaars die op vraag van  boer/inn/en nieuwe gewasvariëteiten ontwikkelen. Patenten op eigenschappen verkregen met nieuwe ggo’s zullen de vrijheid van het veredelen onder druk zetten. Wat het eens zo erg maakt, is dat de Europese Commissie momenteel ook aan een wet timmert die de vrijheid voor het gebruik en uitwisselen van zaden verstrengt. Greet Lambrecht: "Veredelen is een mensenrecht, maar deze twee stappen ontneemt boeren de vrijheid om hier zelf mee aan de slag te gaan."

Risico's

Tot slot houden de nieuwe gentechnieken risico’s in, in tegenstelling tot wat gentechbedrijven ons willen doen geloven. Ze wekken de indruk dat men gemakkelijk een bepaald kenmerk van een plant kan aanpassen zonder dat dit invloed heeft op andere eigenschappen. Niets is minder waar. Boer Tijs Boelens, woordvoerder van Boerenforum: "De voedingswaarde of de toxiciteit van gewassen kan onbedoeld wijzigen. Zulke neveneffecten zijn tot op vandaag amper onafhankelijk onderzocht, maar toch stelt de Europese Commissie dat de meeste nieuwe ggo’s veilig zouden zijn. Europa gooit met andere woorden zijn eigen voorzorgsprincipe overboord."

Wat nog het meeste kwaad bloed zet, is dat Europa dit wetsvoorstel in alle stilte én in een rotvaart probeert te laten goedkeuren, terwijl het merendeel van de Europese consumenten en boeren geen nieuwe ggo’s willen. Tijs Boelens: "Het getuigt van een Europa dat niet kiest voor de mensen, maar voor de winst van enkele beursgenoteerde bedrijven. Europese beleidsmakers spelen met vuur. Europese boer.inn.en hebben nu al het gevoel voortdurend in het defensief te worden geduwd, dat zal alleen maar erger worden. Het is nu aan Europa om te tonen dat ze wél de kaart wil trekken van haar boer.inn.en, in plaats van de poort wagenwijd open te zetten voor bedrijven als Bayer-Monsanto, CORTEVA en Syngenta. In plaats van te rekenen op niet-bewezen technieken kunnen we ons beter richten op systeemgebaseerde oplossingen, zoals biologische en agro-ecologische landbouw. Die hebben hun waarde al getoond."

Ben jij ook tegen dit nieuwe wetsvoorstel? Teken dan deze petitie:

IK TEKEN DE PETITIE

https://mitmachen.arche-noah.at/nl/vorken

Vorken en rieken omhoog voor diversiteit!

Teken de petitie en laat uw stem klinken in de EU!

Het nieuwe voorstel van de EU-zadenwet, in juli 2023 gepubliceerd door de Europese Commissie, is een ernstige bedreiging voor de vrije uitwisseling van zaden en heropleving van de diversiteit van onze gewassen. Verder negeert deze zadenwet het recht van boeren om hun eigen zaden te oogsten, te gebruiken, uit te wisselen en te verkopen, zoals vastgelegd in het internationaal recht. Dit is onaanvaardbaar!

Wij roepen het Europees Parlement en de ministers van Landbouw op om het EU-zadenwetsvoorstel te herzien. Wij dringen aan op een wetgeving die vrije uitwisseling van zaden mogelijk maakt, de biodiversiteit vergroot, de rechten van boeren respecteert en de basis legt voor een écht duurzaam, veerkrachtig en divers landbouw- en voedselsysteem:

  • Het behoud en het duurzaam gebruik van lokaal aangepaste gewasdiversiteit is de hoogste prioriteit.
  • Het mensenrecht van boeren en tuinders om hun eigen zaden te oogsten, gebruiken, ruilen en verkopen moet volledig worden geïmplementeerd.
  • De handel van heterogene en lokaal aangepaste variëteiten door regionale zaadproducenten moet worden bevorderd.
  • Nieuwe, goedgekeurde rassen mogen niet afhankelijk zijn van pesticiden of kunstmest.

Ons volgend streefgetal is 50.000 handtekeningen.

38.626 van 50.000 hebben de petitie ondertekend (op 7/12 om 21u32) . Help jij ons aan 11.374 extra?


We staan op een kruispunt voor de toekomst van onze zaden en ons voedsel: de EU onderhandelt momenteel over nieuwe regels voor de zadenmarkt. De huidige regels, geïntroduceerd in de jaren zestig, bevorderen zaden die zijn ontwikkeld voor de industriële landbouw. Zaden die samen met schadelijke pesticiden en kunstmest verkocht kunnen worden en in een landbouwsysteem met monoculturen passen. De agro-industrie dringt erop aan dat de regels nog verder worden aangescherpt om zowel het zaad- als voedselsysteem nog uniformer te maken. Wat we nodig hebben is precies het tegenovergestelde. We dringen aan op een zadenwet die ons recht op gezond, divers en smakelijk voedsel veiligstelt, door de (genetische) diversiteit op de akkers en in moestuinen te bevorderen en de rechten van boeren te respecteren.

Teken onze petitie en roep de EU-besluitvormers op om niet te zwichten voor de druk van de agro-industrie, maar om de diversiteit aan gewassen te beschermen en te bevorderen!

De petitie wordt ondersteund door:

  • ARCHE NOAH (AT)
  • ASEED – Action for Solidarity Environment Equality and Diversity (NL)
  • BioForum (BE)
  • Boerenforum (BE)
  • Bond Beter Leefmilieu (BE)
  • Broederlijk Delen (BE)
  • Dreschflegel e.V. (DE)
  • Lebende Samen e.V. Darmstadt (NL)
  • Permakultura (CS) (CZ)
  • ProSpecieRara Deutschland (DE)
  • Rete Semi Rurali (IT)
  • RMRM – Réseau Meuse-Rhin-Moselle (Grande Région, Benelux)
  • SEED – Som fir d'Erhalen an d’Entwécklung vun der Diversitéit (LU)
  • Solidagro (NL)
  • Velt (BE)
  • Vitale Rassen (BE)
  • Voedsel Anders (BE)
  • Voedsel Anders Nederland (NL)

 

DEEL DE PETITIE NU!

Deel NU deze petitie met familie, vrienden en kennissen!

E-mail

Facebook

Twitter

 


Als je het had geweten, zou je dan de prik hebben genomen?

 december 6, 2023  4041  32 

    © Clint Eastwood / Gran Torino

Zou 92% van de Amerikaanse volwassenen een Covid-injectie hebben genomen als ze hadden geweten dat de “vaccins” slechts 0,85% risicoreductie boden? Zouden jonge mannen de prik hebben genomen als ze hadden geweten dat het de overdracht niet voorkwam?

Amerikanen kwamen erachter dat de mediacampagnes die de injecties ondersteunden frauduleus waren. De aangeprezen voordelen – het voorkomen van infectie en overdracht – waren leugens. Als reactie daarop koos minder dan één op de vijf Amerikanen ervoor om “boosters” te krijgen, ondanks propagandacampagnes van miljarden dollars, schrijft

Brownstone Institute.

De procureur-generaal van Texas, Ken Paxton, heeft nu een aanklacht ingediend om verantwoording af te leggen voor de fraude die heeft geleid tot recordwinsten voor de farmaceutische industrie. Vorige week diende hij een aanklacht in waarin hij betoogde dat Pfizer de werkzaamheid van het Covid-vaccin verkeerd had voorgesteld en “samenspande om het publieke debat te censureren” in strijd met de Texaanse wet op misleidende handelspraktijken (DTPA).

Hoewel Big Pharma door de overheid is beschermd tegen wettelijke aansprakelijkheid voor verwondingen door vaccins, mag het niet liegen om deze producten te promoten.

Paxton beweert dat de $75 miljard die Pfizer heeft binnengeharkt met de verkoop van Covid-vaccins het “directe en indirecte resultaat” was van het bedrog van het bedrijf.

De DTPA vereist dat Paxton twee zaken bewijst om in zijn zaak te slagen. Ten eerste moet hij aantonen dat het bedrijf heeft gelogen of heeft nagelaten bekende informatie over het Covid-vaccin bekend te maken. Ten tweede moet hij bewijzen dat de fraude van het bedrijf bedoeld was om de verkoop van de injecties te bevorderen.

Brownstone analyseerde eerder de toepasbaarheid van de DTPA tegen Moderna. De rechtszaak van Paxton dreigt Pfizer nu met boetes van $10 miljoen en met “restitutie, schadevergoeding of civielrechtelijke straffen..

De zaak van Paxton stelt dat Pfizer het publiek heeft misleid op drie punten: (1) de werkzaamheid van het vaccin; (2) of de injecties het risico op besmetting verminderden; en (3) de inspanningen van het bedrijf om “personen te censureren die de waarheid dreigden te verspreiden.”

In alle gevallen heeft het bedrijf het publieke debat scheefgetrokken om Amerikanen over te halen de injecties te nemen. De inspanningen ontnamen ons het recht op geïnformeerde toestemming, misleidden ons over vermeende voordelen en verborgen vastgestelde risico’s en leidden tot miljarden dollars aan meevallers voor Bourla en Pfizer.

Waarom vaccinbeschadigden bang zijn om zich uit te spreken

 

Werkzaamheid

Ten eerste richt Paxton zich op de inmiddels bekende onwaarheden die het bedrijf, onder leiding van CEO Albert Bourla, verkondigde, zoals dat de injecties “95% werkzaamheid” hadden en tegen mutaties van het virus werkten.

Paxton’s kritiek heeft het voordeel van achteraf gezien niet nodig. De eigen gegevens van Pfizer toonden aan dat het vaccin slechts 0,85% effectief was in het verkleinen van de kans dat iemand Covid zou krijgen (dit staat bekend als absolute risicoreductie). Anders gezegd, de klinische gegevens van Pfizer toonden aan dat “om één COVID-19 geval te voorkomen, er 119 gevaccineerd moesten worden.”

Ondanks deze weinig overtuigende gegevens beweerde Bourla dat er “eerste bewijzen waren dat ons vaccin in staat is om Covid-19 te voorkomen.” Bourla zei later dat de injecties “100%” werkzaamheid hadden tegen mutaties van het virus, waaronder de Delta-variant. Dit was niet alleen een leugen, Pfizer heeft de injecties nooit getest tegen de varianten. Toch beweerde hij in mei 2021 zonder enige grond dat “geen enkele variant die tot nu toe is geïdentificeerd… ontsnapt aan de bescherming van ons vaccin.”

Drie maanden later gaf het bedrijf een persbericht uit waarin stond dat boosters “de hoge niveaus van bescherming tegen … relevante varianten zouden behouden en zelfs overtreffen.” Kort daarna oefenden de Verenigde Staten hun optie uit om nog eens 500 miljoen doses van Pfizer’s Covid-vaccins te kopen.

Deze leugens hebben Amerikanen er duidelijk en direct toe aangezet om producten met illusoire voordelen te gebruiken. De claims waren verzonnen en ze leidden tot miljarden dollars aan winst voor Bourla en Pfizer.

Overdracht

De marketing van Pfizer steunde op het overtuigen van gezonde jonge volwassenen en tieners om injecties te nemen, ondanks het verwaarloosbare risico dat Covid voor hen inhield. Bourla gebruikte de overdracht om een morele chantagecampagne te lanceren. Hij vertelde tieners dat ze de injecties moesten krijgen om “hun dierbaren te beschermen.” Later tweette hij: “wijdverspreide vaccinatie is een cruciaal middel om de overdracht te helpen stoppen.”

Onder ede gaven bedrijfsfunctionarissen later toe dat ze nooit hadden getest of de vaccins de overdracht verminderden.

Nu zijn er 300.000 Britten met dodelijke hartconditie

 

In oktober 2022 verscheen Pfizer-woordvoerster Janine Small tijdens een hoorzitting van het Europees Parlement. “Is het Pfizer Covid-vaccin getest op het stoppen van de overdracht van het virus voordat het op de markt kwam?” vroeg het Nederlandse Europarlementslid Rob Roos. “Nee!” antwoordde Small nadrukkelijk. “We moesten echt de snelheid van de wetenschap volgen om echt te begrijpen wat er op de markt gebeurt; en vanuit dat oogpunt moesten we alles doen wat risico’s met zich meebracht.”

Onder de DTPA moet Paxton bewijzen dat het bedrijf informatie over het vaccin verkeerd heeft weergegeven in een poging om de verkoop van haar producten te bevorderen. Aangezien de overgrote meerderheid van de Amerikanen onder de 70 jaar geen substantieel risico liep op een Covid-infectie, waren de leugens over de overdracht van cruciaal belang om het klantenbestand uit te breiden.

Dit bedrog ondersteunde de mandaten in 2021, terwijl overheidsfunctionarissen en bedrijfsfunctionarissen volhielden dat vaccinatie noodzakelijk was om de collega’s en buren van gezonde volwassenen veilig te houden. In december 2021 was de aandelenkoers van Pfizer verdubbeld ten opzichte van het begin van de pandemie in februari 2020.

Censuur

Omdat Pfizer zich inzette om het publiek te misleiden, moest het ervoor zorgen dat journalisten de misstappen van het bedrijf niet aan het licht zouden brengen. De aanklacht van Paxton beschrijft hoe het bedrijf “probeerde journalist Alex Berenson te intimideren en het zwijgen op te leggen.”

Terwijl Berenson rapporteerde over de werkzaamheid, of het gebrek daaraan, van mRNA-“vaccins”, werkte Pfizer-bestuurslid Dr. Scott Gottlieb samen met Twitter om zijn rapportage het zwijgen op te leggen. In augustus 2021 tweette Berenson dat het vaccin van Pfizer “de infectie…[of] transmissie niet stopt” en een “beperkte werkzaamheid” had. Ondanks de juistheid van deze beweringen, schreef Gottlieb naar Twitter-functionarissen om hen aan te moedigen de ketterij van Berenson te verbieden.

Uren later kreeg Berenson een permanente ban (hij werd na een rechtszaak weer in teruggeplaatst). Nu is Albert Bourla, CEO van Pfizer, een gedaagde in de zaak van Berenson tegen de regering Biden, die functionarissen van het Witte Huis beschuldigt van samenspanning met privé-actoren in Big Tech en Big Pharma om Berensons rechten uit het Eerste Amendement te misbruiken.

 Dr. Vernon Coleman: Waarom en hoe dokters patiënten hebben verraden

 

De zaak van Paxton schetst ook hoe Pfizer wetenschappers die de voordelen van natuurlijke immuniteit bespraken het zwijgen oplegde door de retoriek “corrosief” te noemen voor het vertrouwen van het publiek in hun producten. Het doel was simpel: Amerikanen afschermen van de waarheid zodat ze het product zouden blijven krijgen.

Een zeldzame kans om terug te slaan

Tot nu toe waren de “overwinningen” tegen de hegemoon die in 2020 werden behaald defensief van aard. Groepen hebben zich verzet tegen vaccinatiemandaten, staten hebben zich verzet tegen oproepen tot hernieuwde lockdowns en journalisten zijn begonnen met het blootleggen van de corruptie die de Westerse beschaving heeft verwoest.

Hoewel deze inspanningen belangrijk zijn, hebben ze gefaald in het ter verantwoording roepen van degenen die zich onze burgerlijke vrijheden toe-eigenen en de nationale schatkist plunderen. De aanklacht van Paxton raakt de kern van de corruptie achter het Covid regime: hoe hun succes massale misleiding vereiste en hun winsten afhankelijk waren van leugens.

Hoewel $10 miljoen aan boetes weinig is vergeleken met de $75 miljard aan inkomsten die Pfizer alleen al binnenharkte met vaccins, betekent de aanklacht dat het verzet eindelijk in de aanval gaat.

Big Pharma ziet dit als een ernstige bedreiging en hun lobbyisten leidden deze herfst een mislukte poging tot afzetting tegen Paxton. Ze gooiden hem uit zijn ambt en maakten hem ongeschikt om het werk te doen waarvoor hij door de kiezers is aangesteld. Er kwam niets uit en de wetgevende macht verwierp het hele drama. Nu is hij terug en aan het werk en dit is het resultaat: eindelijk verantwoording.

De sterke daling in de vraag naar Covid-injecties laat zien hoe Pfizer afhankelijk was van fraude om hun meest lucratieve product te promoten. Toen Amerikanen eenmaal de waarheid wisten, daalde de vraag met meer dan 75%.

De aanklacht van Paxton brengt deze fraude voor de rechter.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws.

https://www.frontnieuws.com/als-je-het-had-geweten-zou-je-dan-de-prik-hebben-genomen/

 

Wij zullen ze niet vergeven – Ze gaan er allemaal aan

Historici hebben de details van de Spaanse grieppandemie nog steeds helemaal verkeerd. Ze liegen over Polio en het “vaccin”. De details over de oorzaak van elke oorlog in de afgelopen eeuw zijn verzinsels. Elke belangrijke maatschappijveranderende gebeurtenis van deze eeuw is deels een fabeltje, deels een doofpotaffaire van de overheid, schrijft Good Citizen. Als u … Meer lezen overWij zullen ze niet vergeven – Ze gaan er allemaal aan

https://www.frontnieuws.com/wij-zullen-ze-niet-vergeven-ze-gaan-er-allemaal-aan/

Een uitsterving-niveau bedreiging staat op het punt om de wereldbevolking drastisch te verminderen en de meeste mensen hebben absoluut geen idee

  september 3, 2024    57     TheDigitalArtist / Pixabay W e doden letterlijk onszelf en alles om ons heen en de meeste mensen weten niet ee...